• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
günaydın anneler dönmekten sabah zor oldu bacağım cok kasılıyor dün resmen ağladım özellikle sağ bacağım ne oturabildim ne yatabildim yanı sorunu yasayan varmı magnezyumda alıyorum günde 2 tane ama yok faydası yok

canım gunaydın o kalsıyum eksıklıgınden de oluyor bıldıgım kadarıyla.. bır de elınden geldıgınce ayaklarını kalp sevıyesınden yukarı kaldırıp dınlendırmeye calıs..

Günaydın arkadaşlar,

dün bende sağa sola dönmekten uyuyamadım, başım bi yandan ağırdı, güneşi görünce ince giyinmiştim dün üşüttüm heralde, havalarda bi dengesiz şaşırdık valla ne yapacağımızı :31:

günaydın kızlarrrrr :)

bugun Allah ın ıznıyle fıtıklarıma baktırmak için dr a gıdıcem veee 3gun rapor alıcam :8:

sonra da evde butun forumu okuyum gerıde kaldıgım zamanı telafı etmeyı planlıyorum .. hızınıza yetısemıyorum artık :))

inşallah dr "fıtıklar 3 tü 5 olmuş" demez.. sırtımın sancısı dayanamayacagım gıbı degıl.. ama en ufak bı ıs yapsam sağ ayagım felç oluyor 2 buklum gezıyorum.. bakalım hayırlısı..

cuma gunu de hem bebısımı gormeye gıdıcem hem de hastanede bebek bakım egıtımı var epey uzun 12 den 5 e kadar..

egıtımde ogrendıgım ve not alabıldıgım herseyı yazacagım sıze :)

heyecanlıyım :) hemencık dogursam da koklasam veledimi :10:
canım fıtık agrı yapıyor mu benim belim hamilelikten öncede vardı biraz ağrırdı ama hiç baktırmadım fıtık felan olabilirmi acaba dedim sağ bacağımı hissetmiyorum cünkü suan resmen ağlatıyor kasılmalar hat saffada ağrılarım var kuyruk sokumundan başlıyor parmak ucuma kadar oluyor fıtığın belirtisi nasıl dr anlar mı ki emar felan çekinememde

canım kullanırsın kullanmazsın bılemem ama ben karbonatlı suyla ayaga kalktım.. 1 hafta surunmustum bu grıbın patladıgı donem.. ne yapsam gecmedı.. paroldü suydu buydu bıton sey kullandım olmadı.. en sonunda karbonatlı (ingiliz karbonatı olacak) su ıctım 1 gecede ayaga kalktım..

sabah kalkınca yarım lt suya 1 cay kasıgı karbonatı erit içinde onu iç.. aynı seyı aksam yatmadan once de yap.. mıkrop alkali ortamda barınamadıgı ıcın anında ayaga kalkıyorsun.. asidik yiyeceklerden uzak dur.. patates ve pirinç yemeye gayret et..

mıde yanman varsa ona da cok ıyı gelıyor bagırsakları da yumusatıyor.. yanı aslında gercekten buyuk nımet.. doktoruma sordum "abartmadıgın surece kullanmanda bı sakınca yok " dedı.. tavsıye ederım.. sen bılırsın..

cok gecmıs olsun

İngiliz karbonatını nerden bulucam peki, ilk defa senden duydum böyle bir karbonat çeşiti olduğunu. Bende bir sorarım doktoruma ama Soda içebiliyorsak eğer karbonatın da bi sakıncası olmaz gibi geliyor banada.
Çok teşekkür ederim cnm allah razı olsun, inş. bende de işe yarar.

ah ah o akinti da olmasa zaten normalde kokusu yok ama sabah giydigimi gece degismiyim koku oluo o yuzden iki kez degisiom gunde bende bu kokulu mu kokusuz mu oluo bilmiom gerekirse 3 cikartabilirim tahammulum yok artik akinti gormege.....o kadar dikkat edilip dusunulmesi gerekn sey war ki ya ciksin da gozum onunde olsun artik yeter diom yaaaa.....cikinca karnimdaki gunleri ozlucekmsim yok yaaa oynuo mu yasio mu sikistimi boguldumu kasildimi sag mi sol mu seker mi trioid mi demek cok kolay sanki...bakarim nefes alio uyuyo alti mis karni pek haaa arada hasta olcak canim tabiiiii ay daraldim
..bu arada 2.saat gecince 3kez ittirdi iyim simdi bende ondan sesim cikiio:'(:'(:'( :'( :'( :'(
Canım zaten bilmiş teyzeler herkesi korkutuyor tok küçük olsa, yok büyüdükçe derdi büyüyor, yok doğunca görürsün felan insan görmeden ve bilmeden daha huzursuz oluyor inşallah zamanında bebişimizi kucağımıza alırız ve dediğin gibi bu karnımızdaki günün kaygısından daha büyük bir kaygı taşıyacak bir durum başımıza gelmez.

Ki ben bide nasıl yiyorum bi bilsen :)
Dediğim gb kilosunun çok artması değildi duymak istediğim illa ki ama direk aynı tahmin saçma geldi..
İnşallah rahatlarız..
Bize de haber et buradan merak ettim bebiş 3 haftadır aynı kiloda kalabiliyor mu diye..

günaydın kızlarrrrr :)

bugun Allah ın ıznıyle fıtıklarıma baktırmak için dr a gıdıcem veee 3gun rapor alıcam :8:

sonra da evde butun forumu okuyum gerıde kaldıgım zamanı telafı etmeyı planlıyorum .. hızınıza yetısemıyorum artık :))

inşallah dr "fıtıklar 3 tü 5 olmuş" demez.. sırtımın sancısı dayanamayacagım gıbı degıl.. ama en ufak bı ıs yapsam sağ ayagım felç oluyor 2 buklum gezıyorum.. bakalım hayırlısı..

cuma gunu de hem bebısımı gormeye gıdıcem hem de hastanede bebek bakım egıtımı var epey uzun 12 den 5 e kadar..

egıtımde ogrendıgım ve not alabıldıgım herseyı yazacagım sıze :)

heyecanlıyım :) hemencık dogursam da koklasam veledimi :10:

günaydınn canımm

ya kızlar benim son zamanlarda midem cok bulanıyor .. ve de durup durup ter basıyor..

bı carpıntı gelıyor falan.. ne ki bu tansıyon mu acaba?
Fıtık için Allah yardımcın olsun canım, bizim meslke hastalığı sürekli mouse kullanıp çizim yapmaktan sağ elimde sinir sıkışması ve omzumda kireçlenme var ona bile inan dayanamıyorum. Benim de midem geçen hafta çok kötü bulanıyordu idrar yolu enfeksiyonum artmıştı, ialçalrımı düzenli kullandım şimdi en azından öğürmüyorum sen de doktoruna bir danış istersen. Çarpıntı için; benim kalp kapakçığımda sarkma olduğu için hep çarpıntım vardı hamilelik zamanında çok daha fazla arttı, kendi ilacımı kullanmama da izin vermedi doktor idare etmeye çalışıyorum çarpıntım başlayınca hava nasıl olursa olsun hemen açık havaya çıkıyorum ya da bulundupum yerin penceresini açıyorum belki sana da temiz hava iyi gelebilir..

günaydınnn güzel annelerr
Günaydın canım kontrolünü de okudum maşallah bebişineve sana, doktorun bir ay sonra çağırması da oldukça ilginç ama Allah'tan hemen müdahele etmişsin :)

günaydınn canımm

ya kızlar benim son zamanlarda midem cok bulanıyor .. ve de durup durup ter basıyor..

bı carpıntı gelıyor falan.. ne ki bu tansıyon mu acaba?

gunaydın anniş adayları :) bende de aynı sorunlar var canım özellıkle çarpıntı konusu tansıyonumu ölcuyorum 12*7 11-7 normal cıkıyor ama kut kut kalbım çarpıyor bıde sol yanıma yatınca daha cok hıssedıyorum sankı kalbım fırlıcak gıbı bıde bı kaç gecedır uyanıyorum ter ıcındeyım sıcak basıyor falan dr. söledim ama öenmli değil dedi istersen kardiyolojıye görunebılırsın cok rhtsz edıcıyse fln dedı.. sizce napmak gerek? :49:

YAKUTESRA
Çok sevindim önemli birşey cıkmadığına şikayetinle ilgili..
Miniğede maşallahh,annesine de o zamaann :))

Plasenta normal yeleşimini almıştı o haftalardan sonra canım,onunla ilgili bir sıkıntı yok çok şükür..
Aslında sıkıntı yapmamamın tek sebebi net ölçüler olmadığını biliyorum o..Sadece mesela 1600-1700 gb dese az almış ama olsun derdim tam sonuçta değil ama direk aynı söyleyince ve 3 hafta doktora birşey ifade etmeyince şaşırdım..

Plesantaya sevindim canim:) goz karari kilo soyluyor senin dr herhalde:) bugun ne diyecek digeri merak ettim.

Günaydınlar herkese..

Çok hastayım 2 gündür, dün işe gidemedim yattım tüm gün boyunca. Bugün geldim mecburen. Ama hala çok iyi olduğum söylenemez. Çok kötü öksürüyorum ne içsem fayda etmedi 2 gündür. Kışı atlattım ohh diyordum baharda hasta oldum valla. Sizde dikkat edin arkadaşlar, çok terliyorum ben geceleri fln sanırım o yüzden hasta oldum.

Cok gecmis olsun canim. Bence rapor yada izin al dinlenmeyede devam et. Ayakta kolay atlatamazsin hamilesin. Oksurugede ayva kaynat oda iyi geliyor. Bizi annem kucukken alistirmis bi sutlu corba yapardi icine karabiber ben ayni gun ayaklanirim halada oyle onuda dene bi istersen.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

günaydın kızlar,

kordon kanı meselesini ben de araştırmıştım ancak en fazla çocuk 10-11 yaşına gelene kadar,daha doğrusu belli bir kiloya gelene kadar işe yararmış. ondan sonra allah korusun bir hastalığı olursa bir işe yaramıyormuş diye okudum,vazgeçtim. ilk aldırırken 2bin dolar civarıydı, sonrasında her sene bin dolara yakın bir taksidi vardı. tabi ankara için araştırdım ben.

Carpinti ve ter basmasi bende de var bu ara haftaya sorucam bende:(

canım fıtık agrı yapıyor mu benim belim hamilelikten öncede vardı biraz ağrırdı ama hiç baktırmadım fıtık felan olabilirmi acaba dedim sağ bacağımı hissetmiyorum cünkü suan resmen ağlatıyor kasılmalar hat saffada ağrılarım var kuyruk sokumundan başlıyor parmak ucuma kadar oluyor fıtığın belirtisi nasıl dr anlar mı ki emar felan çekinememde

benim belim de ağrırdı hamilelikten önce ama pek önemsememiştim. hamileliğimin 3. ayında sol bacağımın diz kapağımdan kasığıma kadar uyuştu. biyere falan çarpmışımdır diye düşünüp önemsemedim yine. 1 ay boyunca hiç geçmedi (hala uyuşuk ve uzun süre ayakta kalınca belimden ayağıma kadar iniyor) ben de dr,a gittim. bacakta uyuşma varsa; ayak bileğinde veya belinde sinir sıkışmış olabilir dedi. mr istedi çektirmemiştim. jel verdi belime sürüyordum. sonra bi gün sabah pantolon giyerken, 1 ayağımı giydim diğer ayağımı giymek için ayağımı kaldırdığımda belimde öyle büyük bir acı yaşadım ki anlatamam. basamadım ayağımın üstünde. bel fıtığı olabilir dedi, istirahat falan verdi MR,ı sordu çektirmeyeceğim dedim. gebelikte sorun olmuyor MR diğerleri gibi (röntgen vs.) sakıncalı değil dedi ama yinede içim rahat etmemişti. normal doğum istediğim için bel fıtığı ile ilişkisini araştırdım ve gördüm ki sakıncalı olabiliyormuş DR'un bilmesi gerekiyormuş. Kesin tanı için radyoloji uzmanlarıyla görüşüp bilgi alıp MR çektirmeye karar verdim. sonuç olarak gebelik öncesinden var olan başlangıç düzeyinde fıtık teşhisi konuldu. (gebelikte hormonların etkisiyle gevşeyen kaslardan dolayı daha çok hissediliyormuş) Beyin ve Sinir Cerrahi doktoru normal doğumdaki ıkınmalar sırasında fıtığımın büyüyebileceğini bu yüzden sezeryanın daha uygun olduğunu söyledi. kadın doğum dr,uma anlattım. sezeryan istiyorsam sezeryan yapabileceğini ama her normal doğumun da zor olmayacağını, eğer normal istiyorsam doğum anını bekleyip eğer yeterince açılmam olmazsa zorlamadan sezeryana alabileceğini söyledi bende kabul ettim. Rahatsızlığı olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum, Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Son düzenleme:
Günaydın güzel anneler :)

Benim bugünlerde durumum vahim çok gereksiz duygulara kapilmaya basladim nasil basedicem bilmiyoeum. Hep bu salak sacma sapan ruyalar yuzunden 9 senelik esimi her bir seyden kiskanir oldum :( Ustelik benim esim hep sehir disinda ama evlendigimiz gunden beri hep böyle. Hic bit vukuatida olmadi cok sukur. Baskalarinin hep bir meyili oldu malesef hemde gozumun onunde :/ Ama esim hic yuz vermedi kimselere biraz fazla yakisikli esim gittigi her yerde dikkat cekiyor bende kendimi ovmiyim ama fena degilim 1.78 boyjm duzgun bir fizigim var. Kendime guveniyorum . Orda bit sorun yok ama esim terfi ettiginden beri ki bu benim hamileligime denk geldi bende bir kıskançlık krizi basladi. Caktirmamaya calisiyorum. Ama bu gece fena taktim abuk sabuk ruyalar gordum. Isi geregi hep kadinlarla birlikte. Erkeklerde var tabi ama ayni arabada yan yana gittigi, ahni otelde kalmak zorunda oldugu, ayni sehirlere ucakla gittikleri cok oluyor ve ben hamileliğin verdigi psikoloji sanirim cekememeye basladim. :( Benimle ayni yasda bekar bir hatun var mesela fena taktim kiza. :/ Kizjn haberi yok , yaptığı herhangi bir absurd olay yok. Esiminde öyle ama kiza taktim isde. Ve isin kötüsü esim hep o bayanla is yaparken beraber olmak zorunda :/ Offfff akrep burcu olmakdan nefret ediyorum:10:

Günaydın fıstıklar;)

Herkesin keyfi yerindedir umarım

Ben mycey diye msrkanin slingini aldim ayarlams yeri var kumasida ince hani oyle terletecek gibi falan degil insallah memnun kalirim. Tatil konusuna gelince insallah bi sorun cikmazsa annemlerin yazligi var haziranda oraya gidip agustos ortalarina dogru donmeyi dusunuyorum. Insallah bebisim uslu olurda 9 ay yatmanin acisini cikaririm gezerken :)

Baktım canım senin aldığına benziyor babasling de... ben de ondan alıcam herhalde... memnun kalırız inşallah;)

Biz de Eylül gibi Kıbrıs olabilir diyoruz. İki çocukla nasıl olur ki acaba?

Nihayet bu gelen yardımcı iyi biri çıkarsa, onu da alırız belki o zaman kazasız belasız gider geliriz inşallah. Oğlum en deli çağında, her yere atlıyor, Allah korusun düşmesi, araba altında girmesi, tehlikeli işler yapması an meselesi öyle geniş alanlarda... ki çevremdeki en söz dinleyen, akıllı, sakin çocuk olmasına rağmen....

Oğlum doğduğunda ilk sene hiçbir yere gidememiştik, kendimi eve kapamıstım:( Sonraki sene sanırsınız ki tatile değil ev alıp yerlesmeye gidiyoruz. Bezler, mamalar, biberonlar, kat kat kıyafetler, off benım ılk kez attılde ıkıarca gıysım vardı yanımda. Yazık zavallı eşimin de ama bır suru bavulumuz vardı:))

Amaann hepsi gelip geçiyor işte.... Göz açıp kapayana dek büyüyorlar...Ne zorluğu olursa olsun Allah bize sağlıklı evlatlar versin gerisi mühim değil.

Aaaamin inşallah...ben de sideyi düşünüyorum Eylül'de hala iyi olur herhalde hava...sen iyi bir yardımcı bulursan 3 yetişkin iki minnoşla rahatça tatil yaparsın bence...ben de bıdığım huysuz olursa teyzelerinden birini götürürüm diyorum ama minnoşuma güvenim tam üzmeyecek annesini;))):emir_bebek::49:

merhaba kızlar,siz ve bebişleriniz iyidir umarım.
benim şöyle bir sorunum var,ikeadan beşik alacağım 60*120 ebatında ama internetten bu ebatta uyku seti bulamıyorum uyku setleri genelde 70*130-80*140 ölçülerinde üretilmiş. sizin önerebileceğiniz bir marka var mı acaba? günlerdir baktım bulamadım internette.
bir de siz ev tipi ana kucağı, oyun halısı, dönence, hava nemlendiricisi ve ateş ölçer olarak hangi markaları tercih ettiniz. düğünümde kimseye sormadan almıstım eşyaydı gelinlikti,bu kararsız halimle o kadar dşünmeme rağmen çok kötü seçimler yaptım,bebeğimde en ince ayrınyıta kadar düşünmek istiyorum bu yüzden. önerilerinizi bekliyorum.

Guzel anneler biz esimle kizimizin ismini zeynep olarak belirlemistik ama ne bileyim degisik birseylerde aradim hep, esimin ismi ali ona uygun isimler ariyordum ki Alin diye bir isim buldum nasil sizce? Zarif gibi duruyor ama dalin, balin diye dalga gecebilme ihtimalide var kizimla:)

güzelmiş:) aylinde olabilir :21: zeynep ismini çok severim ben tanıdıklarm hep olgun sevecen akıllı insanlar. dalga geçerler canım çocuklar bütün isimlerle dalga geçerler. benim bebişimlede dalga geçecekler kesin nevar diye:9::9: neva da ismi:9::9:

Hanimlar hurma yemeye basladinizmi 34 hafta hurma yemek icin erkenmi acaba:26:

oksitosin hormonu için bol miktarda yemek gerekiyormuş, diyetisyenim öyle demişti... benim diyetimde günde bir porsiyon serbest, o da 5 adete karşılık geliyor...son 2-3haftanda bolca yersin doğuma yardım eder demişti...şimdilik tatlı niyetine birkaç tane yiyorum 37den sonra çok çok yeriz

Benim bugünlerde durumum vahim çok gereksiz duygulara kapilmaya basladim nasil basedicem bilmiyoeum. Hep bu salak sacma sapan ruyalar yuzunden 9 senelik esimi her bir seyden kiskanir oldum :( Ustelik benim esim hep sehir disinda ama evlendigimiz gunden beri hep böyle. Hic bit vukuatida olmadi cok sukur. Baskalarinin hep bir meyili oldu malesef hemde gozumun onunde :/ Ama esim hic yuz vermedi kimselere biraz fazla yakisikli esim gittigi her yerde dikkat cekiyor bende kendimi ovmiyim ama fena degilim 1.78 boyjm duzgun bir fizigim var. Kendime guveniyorum . Orda bit sorun yok ama esim terfi ettiginden beri ki bu benim hamileligime denk geldi bende bir kıskançlık krizi basladi. Caktirmamaya calisiyorum. Ama bu gece fena taktim abuk sabuk ruyalar gordum. Isi geregi hep kadinlarla birlikte. Erkeklerde var tabi ama ayni arabada yan yana gittigi, ahni otelde kalmak zorunda oldugu, ayni sehirlere ucakla gittikleri cok oluyor ve ben hamileliğin verdigi psikoloji sanirim cekememeye basladim. :( Benimle ayni yasda bekar bir hatun var mesela fena taktim kiza. :/ Kizjn haberi yok , yaptığı herhangi bir absurd olay yok. Esiminde öyle ama kiza taktim isde. Ve isin kötüsü esim hep o bayanla is yaparken beraber olmak zorunda :/ Offfff akrep burcu olmakdan nefret ediyorum:10:

canım senin durumun yine iyyimiş,söylemeye utanıyorum ama ben eşimi işyerindeki liseli stajerden bile kıskanır oldum. dün akşam da kola almış şişede eski sevgilisinin ismi yazıyordu,görür görmez boğazım düğümlendi. dedimki sen mi aldın yoksa satan kişi mi verdi doğru söyleyeceksin,adam şok oldu ne diyorsun diyor. neyse satan kişinin verdiğine ikna etti de kavga etmedik. ama benim eşim de ilgisizlikte hat safhada bana karşı,yatakta o bir uçta ben bir uçta. gün içerisinde temasımızın olmadığı zamanlar oluyor. insan arada saçı okşansın istiyor ama anlayan nerdeee.

hamilelikten sanırım ben de abuk sabuk rüyalar görüyorum eşimi kıskanıyorum. hatta uyandığımda bir tane patlatasımm geliyor uyuyan adama zor tutuyorum kendimi:52: gerçek hayatta yanında çalışan kadınlar olsaydı çok kıskanırdım senin gibi. ben de işim gereği başka erkeklerle yurtdışına, şehir dışına gidip aynı otellerde kalmak zorunda kaldım çok, onları düşünüp kendimi rahatlatıyorum. eşiminse hiç böyle bir durumu olmadığı halde rüyamdan bile kıskanıyorum

güzelmiş:) aylinde olabilir :21: zeynep ismini çok severim ben tanıdıklarm hep olgun sevecen akıllı insanlar. dalga geçerler canım çocuklar bütün isimlerle dalga geçerler. benim bebişimlede dalga geçecekler kesin nevar diye:9::9: neva da ismi:9::9:

Biz daha ortada cocuk fikri yokken isimleri belirlemistik canin kiz zeynep, erkek mustafa diye ama gorunce hosuma gitti ne bileyim esimi cagristiran herseyi seviyorum. Zar zor onada kabul ettirdim dun simdi kabul etmesem 700 km'den hamilelik hormon tribi atarsin bana dedi:D
Aylinde guzel severim aslinda citi piti olurlar ama alin daha yakin esime:)

Nevayi ben goruncede begenmistim kizinin ismine guzel siirler yazilir:))) nevar iyiymis ama:)) bizde yol yapiyoruz dalga gececeklere:)

Back
X