• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Seni panik yapmak istemem ama bir saattir göbeğin taş gibi mi yani? Doktora anlattıgın ve kasılma dedıgı sey mı pekıı hıssettıgın? Ben olsam bir görünürdüm canım..... Nts ye bağlanırsan ne oldugu anlasılır.

yok sirayla bi tas gibi oldu 3dk sonra buzustu 5 dk sonra kasildi bole surekli bi hareket icinde di 1bucuk saat surdu nerdese 2saat gecti simdi sakinledi bi kac itti falan soluma yattim da heralde uyudu die dusunuorum simdi bakalim ne zman hreket etcek simdi de onu beklicem :-( :-( :-( burda bu saat eski bi ndt cihazi olan bi yer bile yok taaa 45dk mesafede ama 15dk olmadi kasilma suresi o yuzden gitmek istemedim.....ama ne yasadigimida bilmiorum acikcasi aptal oldum sakin olmaya calisiorum....gergindim oda dondu yer degisti faln diorum ama bu sakinligim kipirdayana kadar....eger oynamazsa belli bi saat icinde direk gidicem tabiki...yada bil mi o rum :'( :'( :'( :'( bagira bagira aglamak istiom

sol bacagımı kaldırırken adım atarken falan agrı oluyordu,kontrolde bebegin başının sol tarafa baskı yaptıgını gördük,açılma olmamış ama zorlamış,onun için kızdı daha önce niye gelmedin diye:( cuma günü gitcektim aslında dün gittim iyikide gitmişim...

geçmiş olsun canım artık her halimiz sıkıntımız önemli sanırım çok daha dikkatli olmalıyız Allah yardimcımız olsun

Naz değil de kendini düşün biraz o zaman ama..... Doğuma ne kaldı şurada, azıcık dişimizi sıkacağız artık.
Sana kazan kazan yemek yaptırma bir tarafa, zorlanıyorsundır diyip sana yapıpı getirmeleri gerek öyle değil mi?
Biraz kendini ve bebeğin düşün canm, naz yapamıyprsan da sonradan üzülmektense şimdiden tedbirini al dinlenmeye çalış her fırsatta.
kesinlikle katiliorum naz yapmak degil sagligi dusunmek die adlandirilmali sonra bizim canimizin yandii kadar kimsenin yanmio...
Bildiğim kadarıyla hangi ilde olursan ol gelip alıyorlar. Bunu sorar öğrenirim senin için.

Akıntı için doktor sorun yok dıyor ama rahatsız edıcı ıste, ben de cok sık ped degısıyorum. Ozel yıkama jellerı kulanıyorum. Hormonalmıs normalmıs ıste ben de sasırdım.
eger oyle fiyat ti gelip almaydi falan tarzinda bilgi edinirsen paylasirsin canikom cok ii olur....
Sabancı deyince hemen netten baktım yarın arayacağım inşallah, ped kullanmadım ben hiç akıntı için ama senin gibi intimate jel ben de kullanıyorum. Kokusu da yok aslında ama insanı huzursuz etmeye yetiyor varlığı :)

ah ah o akinti da olmasa zaten normalde kokusu yok ama sabah giydigimi gece degismiyim koku oluo o yuzden iki kez degisiom gunde bende bu kokulu mu kokusuz mu oluo bilmiom gerekirse 3 cikartabilirim tahammulum yok artik akinti gormege.....o kadar dikkat edilip dusunulmesi gerekn sey war ki ya ciksin da gozum onunde olsun artik yeter diom yaaaa.....cikinca karnimdaki gunleri ozlucekmsim yok yaaa oynuo mu yasio mu sikistimi boguldumu kasildimi sag mi sol mu seker mi trioid mi demek cok kolay sanki...bakarim nefes alio uyuyo alti mis karni pek haaa arada hasta olcak canim tabiiiii ay daraldim

...bu arada 2.saat gecince 3kez ittirdi iyim simdi bende ondan sesim cikiio:'(:'(:'( :'( :'( :'(

kesinlikle katiliorum naz yapmak degil sagligi dusunmek die adlandirilmali sonra bizim canimizin yandii kadar kimsenin yanmio...

eger oyle fiyat ti gelip almaydi falan tarzinda bilgi edinirsen paylasirsin canikom cok ii olur....

ah ah o akinti da olmasa zaten normalde kokusu yok ama sabah giydigimi gece degismiyim koku oluo o yuzden iki kez degisiom gunde bende bu kokulu mu kokusuz mu oluo bilmiom gerekirse 3 cikartabilirim tahammulum yok artik akinti gormege.....o kadar dikkat edilip dusunulmesi gerekn sey war ki ya ciksin da gozum onunde olsun artik yeter diom yaaaa.....cikinca karnimdaki gunleri ozlucekmsim yok yaaa oynuo mu yasio mu sikistimi boguldumu kasildimi sag mi sol mu seker mi trioid mi demek cok kolay sanki...bakarim nefes alio uyuyo alti mis karni pek haaa arada hasta olcak canim tabiiiii ay daraldim

...bu arada 2.saat gecince 3kez ittirdi iyim simdi bende ondan sesim cikiio:'(:'(:'( :'( :'( :'(

iyi olmana sevindim zaten sen gerilince hemen bebektede bi gerilme kasılma sancı oluyo duygularımız çok önemli gerçekten anında sertleşme gerçekleşiyo üzülünce bile inş rahat bi gece geçirirsin

YAKUTESRA
Çok sevindim önemli birşey cıkmadığına şikayetinle ilgili..
Miniğede maşallahh,annesine de o zamaann :))

Takma canim yarinda devlet hastanesine git icini rahatlat. Benim gittigim hastanede de ayni cihazda bi doktor tam gununde hesapladi digeri 5 gun geriden geliyor dedi. Net olculer degil zaten. Senin plesanta ne oldu canim asagidami hala?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Plasenta normal yeleşimini almıştı o haftalardan sonra canım,onunla ilgili bir sıkıntı yok çok şükür..
Aslında sıkıntı yapmamamın tek sebebi net ölçüler olmadığını biliyorum o..Sadece mesela 1600-1700 gb dese az almış ama olsun derdim tam sonuçta değil ama direk aynı söyleyince ve 3 hafta doktora birşey ifade etmeyince şaşırdım..

Canım haklısın yani hem ölçümün aynı çıkması hem de doktorun buna yorumu çok saçma...
Başka doktora gitmekle iyi yapıyorsun bence, gör bak farklı çıkacak.

Deneyimli değilim ama ben bile 3 haftada,hatta haftadan haftaya değişimin farkındayım..
Ne kadar büyüdüğünü hareketlerinden,elimle hissettiğim temastan,canımın acısından hatta hıçkırık tuttuğundaki hslinden farkedebiliyorum..Artık minik hıçkırırken karşıdan göbeğimin sarsıntısı belli oluyor..
Garip :)
İnşallah dediğin gb olacak..
Tesekkür ederim..

maşallah kuzucuğuna annesi Allah bağışlasın kilosu da çok güzel.

Canım farklı bir doktora gittiğinde göreceksin kilosunun artmış olduğunu sen yemesen bile bebek alıyor zaten içinde kalması bu yüzden daha iyi gelişimini tamamlaması için. İnşallah gittiğiniz diğper doktordan memnun kalırsın için rahatlar birazcık :)

Çok şükür canım sen orda oraya sıçrıyor felan deyince baya bir telaşlanmıştım gerçekten, bilmeden neler neler yapıyoruz sıkıyordunuz bir de Allah'ım esirgesin.

Hehehe çok tatlıalr zaten ben bu keçe olaylarını çok seviyorum bir türlü cesaret edip de almaya çalışmadım yapamam diye.

Canım öncelikle bebişine maşallah, benim de deli gibi akıntım ve ilaç kullanmamam rağmen malesef geçmiyor ben de artık vazgeçtim günde 2 kez değiştiriyorum iç çamaşırımı ne yapayım. Kordon kanını saklatmayı çok istiyorum lakin malesef biz Gaziantep'te yaşıyoruz burada herhangi bir banka yok :((((

Ki ben bide nasıl yiyorum bi bilsen :)
Dediğim gb kilosunun çok artması değildi duymak istediğim illa ki ama direk aynı tahmin saçma geldi..
İnşallah rahatlarız..

Son düzenleme:
iyi olmana sevindim zaten sen gerilince hemen bebektede bi gerilme kasılma sancı oluyo duygularımız çok önemli gerçekten anında sertleşme gerçekleşiyo üzülünce bile inş rahat bi gece geçirirsin

esime cok uzuldum sikildim iste ve bankada sorun yasamis bole bi yan etki cok sasirtti beni cok daha dikkat etmemiz lazim demek ki nasil olcak bilmiorum sikilmistim o gece sancilandim die baslayan dogum hikayelerinde ne demek istendiini anladim artik.... cok saol canim yaa amin hepimiz guzel gece geciririz.......

kızlarrrr grip oluyorum sanırım burnum tıkandı ve arada akıyo korkuyorum nasıl bi önlem almam lazım yardım edin:5:hasta olmak istemiyorummmmm:19:
Öncelikle gecmis olsun.. bende 1 hafta grip kalmistim arkadasin önerisiyle nane limon kaynattim bayagi..
Iliyinca balla karistirip 2 bardak ictim ertesi gunu gribimin 100/90 ini atlatmistim

benide uyku tutmadı sizin gibi, oturdum kaldım, orayada bakayım, şunuda okuyayım derken saat 2,5 geleyyii :52: gidemde yatam bariii :64:

kız kardeşim "şişko kadın aşağı şişko kadın yukarı" şeklinde hitap ediyor surekli. ben bozulmuyorum çok, komik olduğunu sanıyor sanırım. ama işyerindeki kadının muhtemelen bir acısı var hamilelikle ilgili bence he de geç. o kimbilir ne fırtınalar içinde, mutsuz, etrafına mutsuzluk verererek acısını azaltmaya çalışıyor.

eşine de kızma o seninle başbaşa kalmanın hayallerini kururyor. erkekler sanırım birşeyi 3 boyutlu görmeden, yenilik hayatlarına dahil olmadan anlayamıyorlar. hayatları sonsuza kadar değişti farkında değiller. bebek istiyorum, çocuk istiyorum, boşlukta yuzen kelimeler sadece. benim adam 1.5 senede ancak adapte oldu çocuklu hayata... önemini nekadar sorumluluk fedakarlık gerektirdiğini ancak anladı. kadınların hormonları farklı çalışıyor elbette. biz hemen anne olma yolunda ilerlemeye başlıyoruz. öyle olmasa zaten heralde insanoğlunun kökü kururdu:37:
Ayni sey benim basimada geldi :1:
Benimde kardesim sisko derdi bana henuz ben 6 aylikken esimin yaninda o montunuda giyince ayi yogi gibi oluosun dedi ki kötulugunden degil espri yapti kendince ama hamilelikten olsa gerek Zoruma gitti... neyse 2 hafta öncede esime eniste kilo al biraz ablamin yaninda cok zayif duruyorsun demezmi ki esim ideal kiloda bende hamileyim enisten benlemi yarissin dedim dayanamayip kizdim insanin kardeside olsa zoruna gidiyor ama önemli olan icini bilmek art niyeti olmadigini biliyorum en önemlisi:72:

sabaha karsi uyandim karnim agridi cok asa dogru baski coktu ve bi anda basim dondu.....sinra dua ede ede uyumusum simdi uyandim muz falan yedim ilaclarimi bile icmedim baktim oynadi kizim......neden olmustur bu kizlar bole durumlarda ne yapmaliyiz ......birde kitabta dio ki sag sol yatin duz yatinca bebegin kan damarlarina baski yapar hep mi saga yada ola yatcaz 3 gunde yanlarum acimaya basladi da....
Ya saga yada sola yatman lazım malesef. .. ben gecen sirtustu uyumusum diye esim kaldirdi beni kalktigim gibi bi surahi su ictim sabah uyaninca esim anlatti nefes alma seklim değişmiş derin nefes alip vermisim sanki kosuyormusum gibi gurultumden esim agir uykusundan uyanmis artik:1:
Sirtustu yatmak anne ve bebek icinde tehlikeli ama uyaninca kendimi nefes nefes kalmis ve o sekilde yatmis göruyordum hep simdi 1 yastikla sirtimi deatekliyorum 1 yastik bacak arama 2 yastik basimin altina derkwn 4 yastigim oldu:9:

Stres yapma o zaman bak eşin de anlatmasın olumsuz durumları. Gece gece heyecan yaşadık bak.

Buarada ilk gebeliğimde ben de senin gibi derdim. Hamilelik beni çok germişti, bir doğsahiç özlemem içimde oldugunu derdim, cidden de öyle oldu.
Kordon kanı olayına gelınce elbette bılgı edınınce paylasıcam ısteyen arkadaslarla. Yalnız tıcarı bır sacmalık mı yoksa hayat kurtaran telafısı olmayacak bır detay mı bılemıyorum. Aslında Allah ıhtıyac gösterıp yasatmasın da hıc bılmeyelım.

Bu saatte neden mı ayaktayım. (Saat 02:30) Bızımkı ıkı gecedır uyanıyor. Anne su....Anne çiş.... Anne burnum tıkalı....Anne ayagıma masaj yap.... Benı ellı kere kaldırıp sonunda bızım yataga gelıyor kereta. Hasta olmasa barı.......

Günaydın kızlar ben bugün daha iyiyim kızımı görmeye gidecem öğleden sonra çok özlüyorum onu...kızlar sezeryan doğum düşünenlerin merak ettikleri şeyler varsa yardımcı olmak isterim..mesala büyük kilot demişsiniz maalesef giymeye fırsat olmadı bile benim ama evde rahat oluyor tabi çıkınca.bez bağlıydı bende ve ilk gün sonda takılıydı yürümeye kalkınca çıkartıyorlar gazın çıkınca da tekrar takmadılar sondayı.önden düğmeli gecelik giydim pijama giyemedim maalesef yürüyünce daha rahat oldu çünkü..yani demek istediğim hastaneye çok fazla bişey yüklenmeyin yine de siz bilirsiniz..bebeğim yoğun bakımda olduğu için ve prematüre olduğu için kıyafet istemediler bile..en zoru da buydu..hep onu hayal ederek hazırlamıştım oysa..birde bi arkadaşımız sormuş yenidoğan yoğun bakım ücretsizmiş sordum özel hastane ama devlet karşılıyor dediler..

cnm iyi geceler maalesef uzun zamandır geçmişi okuyamıyordum bebeğinin dünyaya geldiğinden yeni haberim oldu...rabbim tez zamanda bebeğini evine kavuştursun sağlıkla inşallah rabbim uzun uzun ömürler nasip etsin.benim ilk bebeğimde prematüreydi minicikti maşallah şuan yaşıtlaını geçti çok sağlıklı maşallah bıcır bıcır:nazar::nazar::nazar:senin bebeğinde daha iyi gelişir çok haylaz ve çok bilmiş oluyorlar sonradan :54::54:rabbim evlatlarımıza sağlıklı uzun uzun ömürler nasip etsin inşallah:16::16::16:

günaydın kızlarrrrr :)

bugun Allah ın ıznıyle fıtıklarıma baktırmak için dr a gıdıcem veee 3gun rapor alıcam :8:

sonra da evde butun forumu okuyum gerıde kaldıgım zamanı telafı etmeyı planlıyorum .. hızınıza yetısemıyorum artık :))

inşallah dr "fıtıklar 3 tü 5 olmuş" demez.. sırtımın sancısı dayanamayacagım gıbı degıl.. ama en ufak bı ıs yapsam sağ ayagım felç oluyor 2 buklum gezıyorum.. bakalım hayırlısı..

cuma gunu de hem bebısımı gormeye gıdıcem hem de hastanede bebek bakım egıtımı var epey uzun 12 den 5 e kadar..

egıtımde ogrendıgım ve not alabıldıgım herseyı yazacagım sıze :)

heyecanlıyım :) hemencık dogursam da koklasam veledimi :10:

Günaydın arkadaşlar hep okuyorum Ama yazmıyorum. Aranızda kansızlık çeken varmı dün tahlil yaptırdım ve kanım 9.2 çıktı çok düşük :( bugun Dr gidicem büyük ihtimalle kan serumu bağlanacak sakın ihmal etmeyin çok yakın komşumuzun gelini kan ilaçlarına çok saglıklı kullanmamış ve gecen hafta dogum yaptı kız bebek zamanından geldi ama vefat etti :( annede yogun bakımda. Siz siz olun kanınıza hemen baktırın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Günaydınlar herkese..

Çok hastayım 2 gündür, dün işe gidemedim yattım tüm gün boyunca. Bugün geldim mecburen. Ama hala çok iyi olduğum söylenemez. Çok kötü öksürüyorum ne içsem fayda etmedi 2 gündür. Kışı atlattım ohh diyordum baharda hasta oldum valla. Sizde dikkat edin arkadaşlar, çok terliyorum ben geceleri fln sanırım o yüzden hasta oldum.

günaydın anneler dönmekten sabah zor oldu bacağım cok kasılıyor dün resmen ağladım özellikle sağ bacağım ne oturabildim ne yatabildim yanı sorunu yasayan varmı magnezyumda alıyorum günde 2 tane ama yok faydası yok

Günaydınlar herkese..

Çok hastayım 2 gündür, dün işe gidemedim yattım tüm gün boyunca. Bugün geldim mecburen. Ama hala çok iyi olduğum söylenemez. Çok kötü öksürüyorum ne içsem fayda etmedi 2 gündür. Kışı atlattım ohh diyordum baharda hasta oldum valla. Sizde dikkat edin arkadaşlar, çok terliyorum ben geceleri fln sanırım o yüzden hasta oldum.

canım kullanırsın kullanmazsın bılemem ama ben karbonatlı suyla ayaga kalktım.. 1 hafta surunmustum bu grıbın patladıgı donem.. ne yapsam gecmedı.. paroldü suydu buydu bıton sey kullandım olmadı.. en sonunda karbonatlı (ingiliz karbonatı olacak) su ıctım 1 gecede ayaga kalktım..

sabah kalkınca yarım lt suya 1 cay kasıgı karbonatı erit içinde onu iç.. aynı seyı aksam yatmadan once de yap.. mıkrop alkali ortamda barınamadıgı ıcın anında ayaga kalkıyorsun.. asidik yiyeceklerden uzak dur.. patates ve pirinç yemeye gayret et..

mıde yanman varsa ona da cok ıyı gelıyor bagırsakları da yumusatıyor.. yanı aslında gercekten buyuk nımet.. doktoruma sordum "abartmadıgın surece kullanmanda bı sakınca yok " dedı.. tavsıye ederım.. sen bılırsın..

cok gecmıs olsun

Back
X