Kızlar ben de kasılmalar başladı sanırım dan yalancı doğum sancısı mı bilemiyorum bi de bugün evlilik yıldönümümüz ben kendimi iyi hissetmedim için evdeyiz iyki çıkmamışlar sanki oğlum kafasını aşağı doğru vuruyor ve inanılmaz hareketli genital bölgende seçilme batmadı gibi bişey oluyor nasıl anlatılır bilemedim
merhabalar,
bizim bugun ocakta kontrlumuz oldu. 15 gunluk olduk maşallah. 3800 çıktı bebeğim, doğum kilosunu azbişi geçmiş, göbek bağı yerinde hafif kanama vardı doktorumuz çok önemli değil biraz alkol surelim dedi(alkollü mendil vermişlerdi hastaneden). boyu uzamışkafası buyumuş .
sarılık konusunda da bebekler fizyolojik sarılık olurlar zararlı değildir dendi. karaciğerin kan üretimi sırasında çıkardığı atıkların vucuddaki komplikasyonudur patolojik değil fizyolojiktir. 3-15 gun arasında maximum duzeye tırmanır ve duser dedi.anne sütünü bolca emerse daha çabuk duser.
emzik özellikle 1. ay vermeyin bebek yorulur ve memeyi emmekte zorlanır dedi, ayrıca kafası karısıp memenin yalnız kafasını azına almaya çalışır ve emmemez dedi.
bizden haberler, uzun uzun hastaneden oğrendiklerimi yazayım diyorum zaman bulamıyorum, yatış esnasında hastanede birçok uzman gelip kısa bilgi ve eğitimler verdi. yazıcam birara birçok annenin değişmeyen doğruları var ama belki fikir edinirler...
Dunden beri cok kötu sancilarim var ama cok duzensiz... demin wc ye gittigimde afedersiniz kanli sumuksu bir akinti geldigini gördum benim bile midem bulandi
Rahimi kapayan tikacmis bu akinti dogumun yaklastigini göaterwn bir belirtiymis... simdi bu nisanmi oluyor acaba ? Dogum ne kadar surede baslar bazi yerlerde 1 gun icinde baalar diyo.
Nişanin bence de :)
Hemende olabilir dogum olmayadabilir,nisan degisiyor herkese gore..
Ama zaten sancilarinda vardi sanirim duzensizde olsa..
Zaten cok yakin dogumun sancilarin duzene girmeye baslar,cok beklemezsin insallah..
Bi kaç gündür hafiften sızlamaya başladı benimkiler hamıleliğin ilk aylarında çok sizlamislardi adet olacak gibi başladı ufak ufak süt doluyor sanırımkızlar yaa sizinde gögüslerinizde acı sızı oluyomu benm oluyo bikaççgündürde normalmi acaba endişelenmelimiyimm
Gözün aydın canım sütün bol olsun insallahIste biz geldik oglumlaaa evimizdeyiz artik dun sekizde suni sanci verildi dortte dogum yaptim normaldi tabiki zorlugu vardi ama gecti gitti bile oglumu gordugum an unuttum hepsini korkmayin sakin simdi tek sikintim dikisler onuda bebgime bakinca unutuyorum allah hepinize kolaylik versin
Oyy Atlas beye bak sen 15 günlük olmuş bile sanki 1 hafta gibi geldi bana zaman ne çabuk geciyormerhabalar,
bizim bugun ocakta kontrlumuz oldu. 15 gunluk olduk maşallah. 3800 çıktı bebeğim, doğum kilosunu azbişi geçmiş, göbek bağı yerinde hafif kanama vardı doktorumuz çok önemli değil biraz alkol surelim dedi(alkollü mendil vermişlerdi hastaneden). boyu uzamışkafası buyumuş .
sarılık konusunda da bebekler fizyolojik sarılık olurlar zararlı değildir dendi. karaciğerin kan üretimi sırasında çıkardığı atıkların vucuddaki komplikasyonudur patolojik değil fizyolojiktir. 3-15 gun arasında maximum duzeye tırmanır ve duser dedi.anne sütünü bolca emerse daha çabuk duser.
emzik özellikle 1. ay vermeyin bebek yorulur ve memeyi emmekte zorlanır dedi, ayrıca kafası karısıp memenin yalnız kafasını azına almaya çalışır ve emmemez dedi.
bizden haberler, uzun uzun hastaneden oğrendiklerimi yazayım diyorum zaman bulamıyorum, yatış esnasında hastanede birçok uzman gelip kısa bilgi ve eğitimler verdi. yazıcam birara birçok annenin değişmeyen doğruları var ama belki fikir edinirler...
Kuzum ya ne güzel şeyler düşünmüşsün bana da ilham verdin. Fikirlerinin kesinleşmiş sevindim artık tek eksiğin kızın...Bu arada uygulamayı karistira karistira öğrendim alıntı yapıldığında isim çıkıyor normalde albumleri ben de henüz bulamadım resim bakacağım zaman chorme dan giriyorum 😉selam sapsiklerbu da yeni takintim bayiliorum o reklama sapsik he he
beni cok merak ettiniz mi ????
Ben bi gelip yazamadim die cok kudurdum
Hemen anlatiorum gittik giderken yol da firtina yagmira yakalandik kabustu yol hic bitmedi.....sonra annemde wardi onuda dr na goturduk....odaya girdik dr.muz gayet guler yuzludu allahim ikincine kadann guzel bi duygumus......
Sonra ben hic konusmadim akinti ve adet sancimdan ve hickiriktan bahsettim sadece normal dedieywallah dedim muayne etti kizim 37+3 tezoslari 3100 kg mus....nasil sizce
Sonra bi suru kan tahlili istedi sictik dedim ama gisede amilyata dahil oldugunu ogrendiksukurler olsun dedim.....
Sonra iki cesit anestezi war dedi bir geneli bir de spinali anlatti bilmediim bisiden bahsetmedi sen sec dedi .....bende dedim ki epidural de dha az bas agrisi olurmus spinalde cok...eger siz bana migreni tetiklemez %50 ben sana kefil olurum derseniz ben herseyi yasamak gormek cok istiorum dedim.....
Hic beklemedigim bi merhamet ifadesi ile bi itiraf geldi ben sana bunun garantisini asla weremem birinde ayilirken cekiceksin birinde sonra ki 10 gun bu bi gercek...5 hastani 2 si geberiorum die agliarak ario beni geri senin icinden gonlunden ne geciosa onu yapalim dogum sabahi kararini wer dedi.....:):):)
Cok ama sasirdim ama cok mutlu oldum okudugum her sey dogru riskler yan etkiler bu kadarini bilerek bel e cesaret edemem zaten hastanedeyim iki kusar narkozu atiweririm ewimde de sadece dikislerimin sizisi kalir ve 9.ay bittiginde dr.ma resmen asik oldum ben nst de beklerken geldi bende ebe senmisi oda ayirtcazmi onume cikan her onlukluyu soru yagmuruna tutuodum omzumu oksadi cadidir bu cok falan dedi ( ne munasebet dicektimiftira ) iste bole sali sabahi anesteziciye kararimi bildirim kizimi kucagima alicam....
Hastanede dagitmaya minik keselerde draje cukalta yaptriorum ustunde ahsap bebek ve kurdela war.....cocuklarada minik hediye paketlere balon ve normal cukulata koycam kuzenlerimin cocuklari gelmek istiomus falan die ......
Ayyyy istr bole kizlar bugun ki ebe cok tatlidi bana ozel oda ayirdi onun insiyatifindemis cok rica ettim tamam dedi guzel bi folr tarzi esarp aldim ona da o gun wericem......masada hep 3 hemsire oturuo onlarada 1 tl lik bileklik aldim nazar boncuklu kendime gelince her odaya gelene werim diye.....birde suslu bi paket yapicam cerez cukalata nescafe hemsire odasina birakicam.......hepsi bugun hastane kapisindan cikarken aklima geldi gordugum 10 ar dk lik guler yuze istinaden.......bir gulumseme yilani delikten cikartti bende anlicaginiz....cadimiyim neyim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar ben de kasılmalar başladı sanırım dan yalancı doğum sancısı mı bilemiyorum bi de bugün evlilik yıldönümümüz ben kendimi iyi hissetmedim için evdeyiz iyki çıkmamışlar sanki oğlum kafasını aşağı doğru vuruyor ve inanılmaz hareketli genital bölgende seçilme batmadı gibi bişey oluyor nasıl anlatılır bilemedim
canim yani alintiya gelen cewabi tiklayip acamioz sorun ben degil boyle bu yani...ta sayfalarda aricaz ay bana ne yazdi die bitek buna uyuz oldum...watsap gibi mesaj gelio yazan oldumu cok komikBi kaç gündür hafiften sızlamaya başladı benimkiler hamıleliğin ilk aylarında çok sizlamislardi adet olacak gibi başladı ufak ufak süt doluyor sanırım
Gözün aydın canım sütün bol olsun insallah
Oyy Atlas beye bak sen 15 günlük olmuş bile sanki 1 hafta gibi geldi bana zaman ne çabuk geciyor
Kuzum ya ne güzel şeyler düşünmüşsün bana da ilham verdin. Fikirlerinin kesinleşmiş sevindim artık tek eksiğin kızın...Bu arada uygulamayı karistira karistira öğrendim alıntı yapıldığında isim çıkıyor normalde albumleri ben de henüz bulamadım resim bakacağım zaman chorme dan giriyorum 😉
Anlıyorum seni canım 2 gündür bahsettiğin şeyleri yaşıyorum yalancı kasilma gerçekten farklı olarak ağrıdan çok rahatsızlık hissi veriyormus...Ayrıca gerçek sancı da her seferi de ağrı çoğalıyor iki sancı arası süre azalıyormus...
Patati napti acaba merak içindeyim😨
gecmis olsun cok saol hayatim bilgiler icin cok zor bi sinaw bol saglikli sutlu gunler diliorumselam kızlar muhtemel dogum tarıhı 6 mayıs olan mayıs annesıyım ancak 22 nısanda 38+0 da oglumu normal dogumla dunyaya getırdım allah hepınıze nasıp etsın size cok onemlı bı uyarıda bulunmak ısterım hemsıreler benım sutumn geldıgını soylemıstı sıkıncada gogsumden gelıyordu ancak yeterlı olmamıs ve yavrum sarılık oldu ıkı gun yogun bakımda yattıksımdı cok sukur ıyı ama mahvoldum yuksek rısk grubunda gıttık hem de bebegınızın cısını kakasını duzenlı yapması cok onemlı,çişinde kan olması hormonlarla ıglılı oldugu gıbı ac oldugununda gostergesıymıs rengı cok onemlı burnu dahı sararsa dıkkt edın ve gec kalmayın beslendıgınden emın olun sımdı mama takvıyesı yapıyorum yavrum toparladı Allah hıc bırımıze evladımızın acısını gostermesın hepınızın gozu aydın :) doguramayanlarıda bı nefeste kurtarsın
korktuğum yine başıma geldi oğlumdan hastalık kaptım sanırım boğazım şişmiş çok ağrıyor.pazartesi doğum var geçermiki acaba.kolum hala çok ağrıyor omuz hizasından yukarı kaldıramıyorum cuma günü ortopediye gideceğim geçmezse.bugün son kez kontrole gittim herşey yolunda doktor şeker yüzünden şu son bir iki gün bebek harektlerini takip et dedi.bugün abimle de doğum hakkında konuştum epidural olacakmış hastaneye birde yatış yapacağım saat dörtte ise sezeryana alacaklar beni.boğazımın şişliği için bir önerisi olan varsa ne olur yazsın yutkunamıyorum bile offff.
Off canim cok aciyoo.iki bacak arasi sol tarafta baya baya buyuk bi sivilce cikmis.ama ucu falan yok.bacaklarim birbirine degdikce agliyorum.neyapacagim lutfen akil verinn.
korktuğum yine başıma geldi oğlumdan hastalık kaptım sanırım boğazım şişmiş çok ağrıyor.pazartesi doğum var geçermiki acaba.kolum hala çok ağrıyor omuz hizasından yukarı kaldıramıyorum cuma günü ortopediye gideceğim geçmezse.bugün son kez kontrole gittim herşey yolunda doktor şeker yüzünden şu son bir iki gün bebek harektlerini takip et dedi.bugün abimle de doğum hakkında konuştum epidural olacakmış hastaneye birde yatış yapacağım saat dörtte ise sezeryana alacaklar beni.boğazımın şişliği için bir önerisi olan varsa ne olur yazsın yutkunamıyorum bile offff.
Gargaraya izin vermişti benim doktor. Hemen sor cnm izin verirse mikrobu keser atar.
selam sapsiklerbu da yeni takintim bayiliorum o reklama sapsik he he
beni cok merak ettiniz mi ????
Ben bi gelip yazamadim die cok kudurdum
Hemen anlatiorum gittik giderken yol da firtina yagmira yakalandik kabustu yol hic bitmedi.....sonra annemde wardi onuda dr na goturduk....odaya girdik dr.muz gayet guler yuzludu allahim ikincine kadann guzel bi duygumus......
Sonra ben hic konusmadim akinti ve adet sancimdan ve hickiriktan bahsettim sadece normal dedieywallah dedim muayne etti kizim 37+3 tezoslari 3100 kg mus....nasil sizce
Sonra bi suru kan tahlili istedi sictik dedim ama gisede amilyata dahil oldugunu ogrendiksukurler olsun dedim.....
Sonra iki cesit anestezi war dedi bir geneli bir de spinali anlatti bilmediim bisiden bahsetmedi sen sec dedi .....bende dedim ki epidural de dha az bas agrisi olurmus spinalde cok...eger siz bana migreni tetiklemez %50 ben sana kefil olurum derseniz ben herseyi yasamak gormek cok istiorum dedim.....
Hic beklemedigim bi merhamet ifadesi ile bi itiraf geldi ben sana bunun garantisini asla weremem birinde ayilirken cekiceksin birinde sonra ki 10 gun bu bi gercek...5 hastani 2 si geberiorum die agliarak ario beni geri senin icinden gonlunden ne geciosa onu yapalim dogum sabahi kararini wer dedi.....:):):)
Cok ama sasirdim ama cok mutlu oldum okudugum her sey dogru riskler yan etkiler bu kadarini bilerek bel e cesaret edemem zaten hastanedeyim iki kusar narkozu atiweririm ewimde de sadece dikislerimin sizisi kalir ve 9.ay bittiginde dr.ma resmen asik oldum ben nst de beklerken geldi bende ebe senmisi oda ayirtcazmi onume cikan her onlukluyu soru yagmuruna tutuodum omzumu oksadi cadidir bu cok falan dedi ( ne munasebet dicektimiftira ) iste bole sali sabahi anesteziciye kararimi bildirim kizimi kucagima alicam....
Hastanede dagitmaya minik keselerde draje cukalta yaptriorum ustunde ahsap bebek ve kurdela war.....cocuklarada minik hediye paketlere balon ve normal cukulata koycam kuzenlerimin cocuklari gelmek istiomus falan die ......
Ayyyy istr bole kizlar bugun ki ebe cok tatlidi bana ozel oda ayirdi onun insiyatifindemis cok rica ettim tamam dedi guzel bi folr tarzi esarp aldim ona da o gun wericem......masada hep 3 hemsire oturuo onlarada 1 tl lik bileklik aldim nazar boncuklu kendime gelince her odaya gelene werim diye.....birde suslu bi paket yapicam cerez cukalata nescafe hemsire odasina birakicam.......hepsi bugun hastane kapisindan cikarken aklima geldi gordugum 10 ar dk lik guler yuze istinaden.......bir gulumseme yilani delikten cikartti bende anlicaginiz....cadimiyim neyim
Geçmiş olsun.ihlamur kaynat zencefil ve cubuk tarcinla eğer bulabilirsen ayva kabuğu da koy içmeden önce bal ve limon ekle ben kışı bu çayla gecirebildim çocuklardan hastalık kapiyordum sürekli inşallah şifa olur...olmadı KBB ye görün durum ciddiyse ilaç verirkorktuğum yine başıma geldi oğlumdan hastalık kaptım sanırım boğazım şişmiş çok ağrıyor.pazartesi doğum var geçermiki acaba.kolum hala çok ağrıyor omuz hizasından yukarı kaldıramıyorum cuma günü ortopediye gideceğim geçmezse.bugün son kez kontrole gittim herşey yolunda doktor şeker yüzünden şu son bir iki gün bebek harektlerini takip et dedi.bugün abimle de doğum hakkında konuştum epidural olacakmış hastaneye birde yatış yapacağım saat dörtte ise sezeryana alacaklar beni.boğazımın şişliği için bir önerisi olan varsa ne olur yazsın yutkunamıyorum bile offff.
Üzerine pudra sür bildiğimiz bebe pudrasi kurutuyor sivilceyiOff canim cok aciyoo.iki bacak arasi sol tarafta baya baya buyuk bi sivilce cikmis.ama ucu falan yok.bacaklarim birbirine degdikce agliyorum.neyapacagim lutfen akil verinn.
selam kızlar muhtemel dogum tarıhı 6 mayıs olan mayıs annesıyım ancak 22 nısanda 38+0 da oglumu normal dogumla dunyaya getırdım allah hepınıze nasıp etsın size cok onemlı bı uyarıda bulunmak ısterım hemsıreler benım sutumn geldıgını soylemıstı sıkıncada gogsumden gelıyordu ancak yeterlı olmamıs ve yavrum sarılık oldu ıkı gun yogun bakımda yattıksımdı cok sukur ıyı ama mahvoldum yuksek rısk grubunda gıttık hem de bebegınızın cısını kakasını duzenlı yapması cok onemlı,çişinde kan olması hormonlarla ıglılı oldugu gıbı ac oldugununda gostergesıymıs rengı cok onemlı burnu dahı sararsa dıkkt edın ve gec kalmayın beslendıgınden emın olun sımdı mama takvıyesı yapıyorum yavrum toparladı Allah hıc bırımıze evladımızın acısını gostermesın hepınızın gozu aydın :) doguramayanlarıda bı nefeste kurtarsın
Yuvarlak şekilli yara bantlarından yapıstır cnm
Allahtan evde var tesrkkur edrim:)
Çok şükür artık neşen yerinde, Allah daim etsin canım:)
Benim de yarın son kontrolüm var. Sonraaa pzt sabahı doğumaaaa....
sorma ya agzim acik geziorumresmen mutluluk saciorum ...hayirli haberler insallah sana da uff bi gun war aramizda insallahh yazabilirsin ben girene kadar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?