2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

önceki yazılarını okumadım canım ama şunu söyliyim benim ilk 2 hft hatta 3 hft nerdeyse sütüm hiç olmadı damla damla geldi diyebilrim bebeğimin kilosunun normalin altında olduğu söylendi 3000 doğdu 2750 e düştü 3450 idi en son 1 aylık kontrolde ve az olduğunu söylediler.. fakat şuan iyi gibi 30unda tekrar kontrolüm var hem günlük ortalama 50-100 cc mama veriyorum hem de süt.. bana tahin pekmez çok iyi geldi bir de günde 1 haşlanmış yumurta yiyorum damla damla olan sütüm şuan fışkırıyor.. herkesin yapısı farklı ilk zamanlar humana mı denemedim günlük 3 lt su mu meyve sularımı içmedim yok olmadı şimdi normal sıvımı alıyorum bir e tahin pekmez yiyorum yumurta da proteinimi karşılıyor diyorum.. durumun ne bilmiyorum ama belki bi katkısı olur diye yazayım dedim.. yani hem meme hem mama verebiliriz bence napalım.. aman Allah ım sağlık versin de bebişlerimize.. o kayınvalide anne çatışmaları ilk günlerde benim de canımı çok sıktı laf dalaşına girdiler yanımda.. neler neler.. Allah tan kayınvalidem 2 gece kaldı gitti.. annemin de 2. 3. hft işleri çıktı şimdi ben çağırdıkça misafir fln oldukça geliyor en güzeli bebeğinle yalnız kalmak.. aman kucakçı oldu aman kucağında uyuyor şunu yap bunu yap hep kafamıza takıp duruyoruz.. Allah bebeklerimize sağlık bize güç versin sabır versin.. Hepimizin yar ve yardımcısı olsun Rabbim bebeğine de uzun ömür dilerim..

bendede sancılar var adet ağrısı gibi düzensiz bende çok istiyorum şiddetlensin devamı gelmiyo ama sancılar ve kasılmalar buaralar sıklaşmaya başladı onu farkettim
mayısa niyetlenip haziran annesi olanlar grubu olabilir mesela
kontrolden sonra haber ver canım

Benim de karnimin alt tarafinda tatli bir sanci var dun aksamdan beri.. Gece cok huzursuz uyudum heryerim agriyordu sanki. Gune iyi basladim, stadyuma yuruyuse gittim sancilar siddetlensin diye acma germe hareketleri yaptim bacaklarimla. 40+1 bugun. Cumartesiye kadar bekleyelim dedi doktorum. Ozamana kadar olmazsa direkt suni sanci verecek sanirim. Ben de suni sancidan korkuyordum ama yukardaki yorumu okuyunca biraz olsun rahatladim. Hic sanci yokken suni veriliyor mu acaba??
Bir de bugun fatma ana otu aldim aktardan, duymustum ama cok detayli bilmiyorum internetten bakicam birazdan. Kullanan var mi aranizda?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kızlar bu normal doğum dikişleri çok canımı yakıyor ne. zaman iyileşir ki bir de kabız olmuşum galiba dikişlere birşey olur diye tuvalete de gidemiyorum var mı sizde böyle sorunlar

Canım teşekkür ederim... Maalesef benim göğüslerimdeki süt yapan dokular gelişmemiş...1000 de 1 olan bir şey diyorlar... O sebeple günde 20-30 cc den fazla sütüm cıkmıyor... Tahin pekmezi kavanoz kavanoz bitirdim, ama nafile... 3 saatte bir 90 cc mama içiyor bebeğim... Geceleri aralar uzuyor tabi ama nerdeyse 3 aylık bebek kadar yiyor... Allah böyle nasip etmiş... Allah size de sağlıklı mutlu ömürler versin canım

Canim benimde sutum azdi.oglum hizla kilo verdi.hatta hastaneden taburcu etmediler bizi mama verin deliler, hemen aldim tabi biberonla verdim mamayi bu seferde beni emmedi.sonra doktor bebekler bir gunde alisir bir gunde unutur dedi ve bende cay kasiyla vermeye basladim mamayi.once emzirip sonra mama verdim.Tabi onceleri sinirlendi ama alisti.taburcu olduk ama kilo icin hergun gittik hastaneye kilo aliyor artik ama mamayi arttirmadim sadece sutum artti.bugun ilk defa sutyenim islandi.doktor 5 litre su ic dedi iciyorum.stell tea iciyorum.oglumun kilo kaybi % 12 yi bulmustu ama bugun doktor dediki biraz daha mama verelim sonra keseriz dedi ve 60ml den 45mle dusurdu.hergun agliyordum bende surekli kan aldilar oglumdan hergun.kismet buymus deyip umutsuzluga kapilma.cok uzattim ama belki sana umut olurum

ah kader arkadaşım sancılarımız biran önce gelsinde hayırlısıyla doğuralım inşallah

hiç üzme kendini yetemiyorum diye düşünme sadece emzirmek değilki annelik, bebeğinin karnı doysun huzurlu olsun nasıl olursa olsun

Canım suyum azalmış, cunartesîyr kadar gelmezse Cumartesi sybî sancı verecek. Evet sünni sancı ben de kesinlikle istemiyordum ama denemeden sezeryan da yaptımak istemîyorum. İnşallah epidural nornal doğum olur. Çünkü suni sancıya epidyralsiz dayanamam gibî geliyor.

Kızlar bu normal doğum dikişleri çok canımı yakıyor ne. zaman iyileşir ki bir de kabız olmuşum galiba dikişlere birşey olur diye tuvalete de gidemiyorum var mı sizde böyle sorunlar

Canım geçmiş olsun tekrar gözünaydın.. Dünkü paylaşımlarda okumustum sanırım, kabız olup dayanamayıp dr,a gidip lavman yaptım yazmıştı bir arkadas.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ayy Rabbim yardim etsin ins.canim oglum 20 gunluk oldu bugun.Hala dikislerimde aci bi kasinti var.ilk 16 gun feci acidi tuvalete ilk 3,4gun cikamadim korkumdan eczaneye sordum duphaloc die bagirsak duzenleyici bi surup verdi tadina alistim koti degil bebisimide ishal yapti hamdolsun oda cok rahat kakasini yapio bendede 2 gun sonra faydasini gosterdi hala tuvalete cikamama korkusu var hala kullaniom ilaci iyi geldi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Gunaydin guzel anneler.Dikisleri gecmeyen varmi benim gibi hala uzun otursam aci bi kasinti oluyo dokunursam acicak ama kasinio.Bugun 20 gun oldu.Nezaman gecicek yaa.:26:

bendede öyle adet sancısı gibi sancılar var ama düzensiz ve şiddetsiz evde bekliyorum artık ,içimi rahatlattın sağolasın canım ,birde son söylediğin lavabo konusunu anlamadım nedemek istedin
Lavoba ihtiyacini gider doguma girmeden once demek istedim canim.

Canım sagolasın... Ben de umutluydum ama süt yapan dokuların gelişmediğini öğrendim, o sebeple artma ihtimali yok...napalım kısmet... Allah size saglıklı uzun ömürler versin

Selam kızlar,
Northstar bana 40 ı ile ilgili umut verdin zira her gece 1,5 en fazla 2 saat uyuyorum. Doğuran her arkadaşımı okuyorum askım fakat teker teker tebrik edemiyorum, hepsinize bebekleriniz hayırlı olsun bol bol sütünüz olsun inşallah. Doğuramayan arkadaşlarım size de her gece dua ediyorum sağlıkla meleklerinizi kucağınıza versin Rabbim.
Annelerden ve kayınvalidelerden söz edilmiş, kayınvalidem 28 günde sadece 4 kez uğradı onda da annemin hazırladığı yemekleri ve tatlıları yiyip uyudu. Annem ise geçen güne kadar çok kötü idi zira vertigo olduğunu öğrenmiştik ve annem çok asabileşmişti bizden sıkıldığını her hareketi ile bizlere gösteriyordu arkadaşımın torununun Mevlüdüne gideyim mi, çarşıya gidip kına alayım, şuraya gideyim buraya gideyim vs. Rengin doğmadan önce abimin oğluna bakıyordu doğum sırasında abimin kayınvalidesi geldi, abimin kayınvalidesi ile 19 Mayıs'ta bizi evde bırakıp Şanlıurfa'ya gittiler ve bu haftanın başına kadar abimin kayınvalidesi bakıyordu yeğenime artık gitmesi gerekiyordu ve yeğenim bize gelince annemin hastalığı için telaşlanırken annem gayet relaxtı anlayamadım ilk başta,yeğenim gelmeye başladıktan sonra anneme bir haller oldu Rengine bakamıyorum geceleri siz alın diyen ve buna üzülen kadın gitti cevval bir kadın geldi yerine, yeğenimi kucağından indirmeyen vertigo nöbetleri tutmayan öğlen emzirmeye gelen gelinine çeşit çeşit yemek hazırlayan bir kadın geldi.
Bu duruma daha fazla tahammül edemediğim için, anneme lütfen evinize gidin artık dedim, dün istemeden yeğenime bağırdım, kızım da benim yüzümden huzursuz oldu. Bu Cumartesi günü de Mersin'e gideceklermiş zaten gitsinler, ben kendi kızıma bakabilirim yeter ki beni sinir etmesinler, kendimi hiç bu kadar 2.sınıf gibi hissetmeştim. Başınızı şişirdim kızlar, hakkınızı helal edin...

canım uykusuzluk çok yorucu biliyorum bende bir iki saat uykularla ayaktayım eşim horul horul uyuyor yanımda hadi işe gidecek o sabha diye sesimi çıkarmıyorum bende çok yoruldum.tabi bu yorgunluk sinir sistemini de acayip etkiliyor olur olmadık şeylere kızıp bağırabiliyorum.seninkide öyle olmuş sanırım gerçi annenin geline niye bu kadar ilgi gösterdiğini anlamadım ama eminim sende yorgunluktan ve duygusallıktan olayları biraz daha olumsuz görüyorsundur.evlerine gittilerse sende bebeğinle başbaşa miss gibi geçirirsiniz günü.benim evdede kaynım var yine on gündür bende çok zorlanıyorum evde hiç bir yardımları yok bir tek eltim yemeği yapıyor oda yeterde gerçi onun haricinde bütün gün bebeğime ben bakıyorum onunla uyuyup onunla kalkıyorum sabah büyük oğlumu okula gönderince maraton başlıyor anlayacağın.bir iki ay sabır canım emin ol bebeğin daha çok düzene girecek yediği uyuduğu saatler hep oturacak sende dinlenmek için daha fazla vakit bulacaksın.bu günleride unutacaksın emin ol.

bende ilk 3 gun kabizdim ve wc ye cikmiyordum sonra yeni dogum yapan arkadasim aslinda kabiz degilsin korkuyorsun ve psikolojik bir durum bu dedi. 3. gun sonunda wc ye gittim kabizlik degilde dikislerin aciycak diye gidememe ve buna bahane bir durum bu

dualarim sizinle )))Rabbim saglik sihhat versin insallah bencede bir sorun cikmayacak...

kızlar yaa ne zamandır sorıyım diyorum unutuyorumm bebişlerinizin göbeklerini naptınız hani kültürümüzde vardır ya biyerlere atmak falan bende ODTÜ nün bahçesine mi atsam diyorumm
Annemler gömuyordu onu inanca görede okul bahcesine gömersen ögretmen hastane bahcesine gömersen doktor vs olurmus...
Babasi ver isyerinin oradaki agacin altina gömucem babasi gibi muhendis olsun dedi ama ben vermedim simdi bile kizina alisamadi kaldiki meslegine karar veriyo. Ben hastane bahcesine gömebilirimde sadece batil inanc bu.

kızlar dikişleriniz iyileşti mi, ben normal doğum yaptım 20. gün bugün arada ufak ufak sızlıyor.
bugun 26. gun icerden 5 dikisim var ve 1 i cok sizliyor özellikle oturdugumda agiriyor... randevu vermislerdi dun korkudan gitmedim desem yeridir... parmakla felan kontrol etmelerini dusununce bile korkuyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…