Tek tek alıntı yapamadım ama cevap yazan herkese tesekkur ederim... Yazdıklarınız, yorumlarınız adeta ilaç gibi geliyor... Etraftan ki annem ve kayınvalidem basta olmak üzere öyle hırpalandım ki, sizin burda gösterdiğiniz şefkat çok iyi geldi... Tekrar tekrar okudum... Allah hepinizden razı olsun...Heryerde herkes bangır bangır ilk 6 ay anne sütü diye bagırırken, ogluma anne sütü verememek, her an suclu hissettiriyor... Gönül isterdi ki, çocugumu ben doyurabileyim, benim sütümle büyüsün ama olmayınca olmuyor işte...
Haklisin canim suni sancinin sonu nun sezeryana gittiği örnekler var ama yine de belli olmaz ya sen kendini sartlandirma.
Sancilarin varmi hissettigin az da olsa. Benim iki gündür biraz artti adet sancisi şeklinde olup olup geçiyo.. Geçmese keşke siddetlennsee nasil istiyorum ama maaleeff yok devami.
Bakalim yarin doktor ne dicek beklemeye devam büyük ihtimal.
Ooff o arayip soranlarin kafasini ucurasim geliyor artikkk. Bugün yaklasik 10kisi oldu arayip da soran. Sanki elimizde olan bisey gibi onlarin tavri beni ennn çok strese sokann
Kontrolden geldin mi canim ne dedi doktorun? Beklemeye devam mi 40haftayi geçenler silsilesi olarak
Aah ahh 40haftayi devirip hala doguramayanlar grubu kuralim da orda takilalim biz en iyisi
Surda kaldik zati birkaç kişii bari birbirimize gönülden destekle sıkı sıkıya kenetlenelim
bendede sancılar var adet ağrısı gibi düzensiz bende çok istiyorum şiddetlensin devamı gelmiyo ama sancılar ve kasılmalar buaralar sıklaşmaya başladı onu farkettim
mayısa niyetlenip haziran annesi olanlar grubu olabilir mesela
kontrolden sonra haber ver canım
önceki yazılarını okumadım canım ama şunu söyliyim benim ilk 2 hft hatta 3 hft nerdeyse sütüm hiç olmadı damla damla geldi diyebilrim bebeğimin kilosunun normalin altında olduğu söylendi 3000 doğdu 2750 e düştü 3450 idi en son 1 aylık kontrolde ve az olduğunu söylediler.. fakat şuan iyi gibi 30unda tekrar kontrolüm var hem günlük ortalama 50-100 cc mama veriyorum hem de süt.. bana tahin pekmez çok iyi geldi bir de günde 1 haşlanmış yumurta yiyorum damla damla olan sütüm şuan fışkırıyor.. herkesin yapısı farklı ilk zamanlar humana mı denemedim günlük 3 lt su mu meyve sularımı içmedim yok olmadı şimdi normal sıvımı alıyorum bir e tahin pekmez yiyorum yumurta da proteinimi karşılıyor diyorum.. durumun ne bilmiyorum ama belki bi katkısı olur diye yazayım dedim.. yani hem meme hem mama verebiliriz bence napalım.. aman Allah ım sağlık versin de bebişlerimize.. o kayınvalide anne çatışmaları ilk günlerde benim de canımı çok sıktı laf dalaşına girdiler yanımda.. neler neler.. Allah tan kayınvalidem 2 gece kaldı gitti.. annemin de 2. 3. hft işleri çıktı şimdi ben çağırdıkça misafir fln oldukça geliyor en güzeli bebeğinle yalnız kalmak.. aman kucakçı oldu aman kucağında uyuyor şunu yap bunu yap hep kafamıza takıp duruyoruz.. Allah bebeklerimize sağlık bize güç versin sabır versin.. Hepimizin yar ve yardımcısı olsun Rabbim bebeğine de uzun ömür dilerim..
Canlar çok uzun zamandır giremedim, yazdıklarınızı takip edemedim kusura bakmayın...
Ben dogumdan sonra 3 hafta süt derdi ile ugrastım. Her kafadan bir ses cıkıyordu. Emzirdikçe sütün çogalır dediklerinden, surekli memeye tutuyordum bizim oglanı. Mama verme, emmez dediklerinden azıcık mama veriyordum. İçmedigim yemediğim sey de kalmadı. İncir suları, humana, malt tablet, lactamil...ohooo...20 gün sonunda gördük ki, bebeğim daha yeni dogum kilosuna ulasmıs, ki o da zaten 3 kiloydu. Yavrum 20 gün huzursuzdu, uykuları düzensizdi zaten. Nasıl bir vicdan azabı anlatamam... doktora bagırdım resmen bana bunun acıklamasını yapın, neden artmıyor sütüm diye... acıklama yok... Emzirmenin yanında hastane pompası kiralayıp onla da sagdıgımı da söyleyeyim size... Ne zaman sagsam 5 cc...
En sonunda Internette yetersiz glandüler doku diye bir şey okudum. Süt bezlerinin yetersiz oluşu... Ergenlikte bir şekilde göğüsler olması gerektiği gibi gelişmiyor. Bir çok belirtisi var..Adeta beni anlatıyor...Ebeyle konustum, gösterdim..evet sen de öyle bir durum var gibi dedi...Göğüslerim yeterli süt üretemiyor maalesef... Keşke önceden bilseydim de çocugumu ac bırakmasaydım o kadar gün...Zaten mamayı normal ölçülere getirince hemen kilo aldı, güzel uyumaya başladı... Biberona alısmasın diye 25 gün kadehle verdim, ama artık ölcüler byüdü biberona gectik... Biberona gecince, şimdi gogsumde emerken sinirleniyo...Ki anne memesi gibi olan, Calma Medela biberon aldım ama...yine bizim ki memede gelen miktarı begenmiyor, biberonla agzına dolu dolu gelmesine alıstı...Bu gidişle memeyi de komple bırakacak...Çok üzüldüm, çok yıprattım kendimi...Annelik yapamıyorum, yetemiyorum ded,m... ama caresi yok işte...kısmetı buymus
bizim de günümüz doldu, 40+1 feyiz. Bugün kontrol var, bakalım ne diyecek doktorumuz.
40+4uz ve hala oglumuzu bekliyoruz sanirim bizden daha cok olan kalmadi varsa da sessiz takipcilerdendir :) bikac gun once nstde sanci cikti o zaman bende hafif agri ve kasilma seklinde hissediyordum ama bugun ne agri ne bisi sanki geri kactilar :) dun aksam bi sistim hala oyle sis haldeyim ayaklarim bombe bombe bileklerim kemiklerim kayboldu. Hsonuna kadar bebis gelmeye karar vermezse sunu sanci dedi drumuz.. duanizi bekleriz efem..
Canlar çok uzun zamandır giremedim, yazdıklarınızı takip edemedim kusura bakmayın...
Ben dogumdan sonra 3 hafta süt derdi ile ugrastım. Her kafadan bir ses cıkıyordu. Emzirdikçe sütün çogalır dediklerinden, surekli memeye tutuyordum bizim oglanı. Mama verme, emmez dediklerinden azıcık mama veriyordum. İçmedigim yemediğim sey de kalmadı. İncir suları, humana, malt tablet, lactamil...ohooo...20 gün sonunda gördük ki, bebeğim daha yeni dogum kilosuna ulasmıs, ki o da zaten 3 kiloydu. Yavrum 20 gün huzursuzdu, uykuları düzensizdi zaten. Nasıl bir vicdan azabı anlatamam... doktora bagırdım resmen bana bunun acıklamasını yapın, neden artmıyor sütüm diye... acıklama yok... Emzirmenin yanında hastane pompası kiralayıp onla da sagdıgımı da söyleyeyim size... Ne zaman sagsam 5 cc...
En sonunda Internette yetersiz glandüler doku diye bir şey okudum. Süt bezlerinin yetersiz oluşu... Ergenlikte bir şekilde göğüsler olması gerektiği gibi gelişmiyor. Bir çok belirtisi var..Adeta beni anlatıyor...Ebeyle konustum, gösterdim..evet sen de öyle bir durum var gibi dedi...Göğüslerim yeterli süt üretemiyor maalesef... Keşke önceden bilseydim de çocugumu ac bırakmasaydım o kadar gün...Zaten mamayı normal ölçülere getirince hemen kilo aldı, güzel uyumaya başladı... Biberona alısmasın diye 25 gün kadehle verdim, ama artık ölcüler byüdü biberona gectik... Biberona gecince, şimdi gogsumde emerken sinirleniyo...Ki anne memesi gibi olan, Calma Medela biberon aldım ama...yine bizim ki memede gelen miktarı begenmiyor, biberonla agzına dolu dolu gelmesine alıstı...Bu gidişle memeyi de komple bırakacak...Çok üzüldüm, çok yıprattım kendimi...Annelik yapamıyorum, yetemiyorum ded,m... ama caresi yok işte...kısmetı buymus
Dün sabah doğum yaptım kızım 3700 gr 51 cm doğdu.çok şükür iyiyiz daha yeni evimize geldik
gittinmi canım nededi dr
Canım suyum azalmış, cunartesîyr kadar gelmezse Cumartesi sybî sancı verecek. Evet sünni sancı ben de kesinlikle istemiyordum ama denemeden sezeryan da yaptımak istemîyorum. İnşallah epidural nornal doğum olur. Çünkü suni sancıya epidyralsiz dayanamam gibî geliyor.Haklisin canim suni sancinin sonu nun sezeryana gittiği örnekler var ama yine de belli olmaz ya sen kendini sartlandirma.
Sancilarin varmi hissettigin az da olsa. Benim iki gündür biraz artti adet sancisi şeklinde olup olup geçiyo.. Geçmese keşke siddetlennsee nasil istiyorum ama maaleeff yok devami.
Bakalim yarin doktor ne dicek beklemeye devam büyük ihtimal.
Ooff o arayip soranlarin kafasini ucurasim geliyor artikkk. Bugün yaklasik 10kisi oldu arayip da soran. Sanki elimizde olan bisey gibi onlarin tavri beni ennn çok strese sokann
Kontrolden geldin mi canim ne dedi doktorun? Beklemeye devam mi 40haftayi geçenler silsilesi olarak
Aah ahh 40haftayi devirip hala doguramayanlar grubu kuralim da orda takilalim biz en iyisi
Surda kaldik zati birkaç kişii bari birbirimize gönülden destekle sıkı sıkıya kenetlenelim
Kızlar bu normal doğum dikişleri çok canımı yakıyor ne. zaman iyileşir ki bir de kabız olmuşum galiba dikişlere birşey olur diye tuvalete de gidemiyorum var mı sizde böyle sorunlar
Ayy Rabbim yardim etsin ins.canim oglum 20 gunluk oldu bugun.Hala dikislerimde aci bi kasinti var.ilk 16 gun feci acidi tuvalete ilk 3,4gun cikamadim korkumdan eczaneye sordum duphaloc die bagirsak duzenleyici bi surup verdi tadina alistim koti degil bebisimide ishal yapti hamdolsun oda cok rahat kakasini yapio bendede 2 gun sonra faydasini gosterdi hala tuvalete cikamama korkusu var hala kullaniom ilaci iyi geldi tavsiye ederim.Kızlar bu normal doğum dikişleri çok canımı yakıyor ne. zaman iyileşir ki bir de kabız olmuşum galiba dikişlere birşey olur diye tuvalete de gidemiyorum var mı sizde böyle sorunlar
Lavoba ihtiyacini gider doguma girmeden once demek istedim canim.bendede öyle adet sancısı gibi sancılar var ama düzensiz ve şiddetsiz evde bekliyorum artık ,içimi rahatlattın sağolasın canım ,birde son söylediğin lavabo konusunu anlamadım nedemek istedin
Canim benimde sutum azdi.oglum hizla kilo verdi.hatta hastaneden taburcu etmediler bizi mama verin deliler, hemen aldim tabi biberonla verdim mamayi bu seferde beni emmedi.sonra doktor bebekler bir gunde alisir bir gunde unutur dedi ve bende cay kasiyla vermeye basladim mamayi.once emzirip sonra mama verdim.Tabi onceleri sinirlendi ama alisti.taburcu olduk ama kilo icin hergun gittik hastaneye kilo aliyor artik ama mamayi arttirmadim sadece sutum artti.bugun ilk defa sutyenim islandi.doktor 5 litre su ic dedi iciyorum.stell tea iciyorum.oglumun kilo kaybi % 12 yi bulmustu ama bugun doktor dediki biraz daha mama verelim sonra keseriz dedi ve 60ml den 45mle dusurdu.hergun agliyordum bende surekli kan aldilar oglumdan hergun.kismet buymus deyip umutsuzluga kapilma.cok uzattim ama belki sana umut olurum
Selam kızlar,
Northstar bana 40 ı ile ilgili umut verdin zira her gece 1,5 en fazla 2 saat uyuyorum. Doğuran her arkadaşımı okuyorum askım fakat teker teker tebrik edemiyorum, hepsinize bebekleriniz hayırlı olsun bol bol sütünüz olsun inşallah. Doğuramayan arkadaşlarım size de her gece dua ediyorum sağlıkla meleklerinizi kucağınıza versin Rabbim.
Annelerden ve kayınvalidelerden söz edilmiş, kayınvalidem 28 günde sadece 4 kez uğradı onda da annemin hazırladığı yemekleri ve tatlıları yiyip uyudu. Annem ise geçen güne kadar çok kötü idi zira vertigo olduğunu öğrenmiştik ve annem çok asabileşmişti bizden sıkıldığını her hareketi ile bizlere gösteriyordu arkadaşımın torununun Mevlüdüne gideyim mi, çarşıya gidip kına alayım, şuraya gideyim buraya gideyim vs. Rengin doğmadan önce abimin oğluna bakıyordu doğum sırasında abimin kayınvalidesi geldi, abimin kayınvalidesi ile 19 Mayıs'ta bizi evde bırakıp Şanlıurfa'ya gittiler ve bu haftanın başına kadar abimin kayınvalidesi bakıyordu yeğenime artık gitmesi gerekiyordu ve yeğenim bize gelince annemin hastalığı için telaşlanırken annem gayet relaxtı anlayamadım ilk başta,yeğenim gelmeye başladıktan sonra anneme bir haller oldu Rengine bakamıyorum geceleri siz alın diyen ve buna üzülen kadın gitti cevval bir kadın geldi yerine, yeğenimi kucağından indirmeyen vertigo nöbetleri tutmayan öğlen emzirmeye gelen gelinine çeşit çeşit yemek hazırlayan bir kadın geldi.
Bu duruma daha fazla tahammül edemediğim için, anneme lütfen evinize gidin artık dedim, dün istemeden yeğenime bağırdım, kızım da benim yüzümden huzursuz oldu. Bu Cumartesi günü de Mersin'e gideceklermiş zaten gitsinler, ben kendi kızıma bakabilirim yeter ki beni sinir etmesinler, kendimi hiç bu kadar 2.sınıf gibi hissetmeştim. Başınızı şişirdim kızlar, hakkınızı helal edin...
Kızlar bu normal doğum dikişleri çok canımı yakıyor ne. zaman iyileşir ki bir de kabız olmuşum galiba dikişlere birşey olur diye tuvalete de gidemiyorum var mı sizde böyle sorunlar
dualarim sizinle )))Rabbim saglik sihhat versin insallah bencede bir sorun cikmayacak...Annisler merhaba cok sik ugrayamasamda aklim hep burda kimler kaldi dogirmayan bilmiyorum ama allah yardimcilari olsun..bilirsiniz belki bnde bingildak tan bahsetmistim dogim yaptigim hastanedeki doktor bingildagi ince dedi.erken kapanabilir.demisti takip edilecek falan..omrumden omur gitti baska.doktora daha.gostereyim dedim oda gayet normal.dedi sorun yok dedi.saglik ocagindaki hemsirede kontrol etti ince ama arkasi acik hemen kapanmaz insalah.dedi..bakalim takipteyyiz allahim insallah bi sorun cikmaz kizlar dua edin lutfrnn.bu arada 7 gunluk olduk brn mama veriyoriyorum kizlar birde sutumu sagip biriktirip onu veriyorum biberonla mamaya baslayinca memei almak istrmiyo agliyo kiziyo hemenneyse napalim buna skur
Annemler gömuyordu onu inanca görede okul bahcesine gömersen ögretmen hastane bahcesine gömersen doktor vs olurmus...kızlar yaa ne zamandır sorıyım diyorum unutuyorumm bebişlerinizin göbeklerini naptınız hani kültürümüzde vardır ya biyerlere atmak falan bende ODTÜ nün bahçesine mi atsam diyorumm
bugun 26. gun icerden 5 dikisim var ve 1 i cok sizliyor özellikle oturdugumda agiriyor... randevu vermislerdi dun korkudan gitmedim desem yeridir... parmakla felan kontrol etmelerini dusununce bile korkuyorum.kızlar dikişleriniz iyileşti mi, ben normal doğum yaptım 20. gün bugün arada ufak ufak sızlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?