kızlar ilk ay aşısını olanınız var mı. iğne mi yapıyorlar yoksa ağızdan damla mı veriyorlar. aşı sonrası ateş sorunu oluyor mu.
kızlar ilk ay aşısını olanınız var mı. iğne mi yapıyorlar yoksa ağızdan damla mı veriyorlar. aşı sonrası ateş sorunu oluyor mu.
Yok duş deodorant hicbirsey ise yaramıyor 2 Kez duş alıyorum aynı zaten süt de eksi eksi kokutuyor.acaba emzirme dönemi boyunca böyle süt kokacak miyizOff ben de ole yaa çok terliyorum sonra Üşüyorum falan garip haldeyim her gün duş alsam yine aynı. .
Canim emzirirken doğru tutmak gerekiyor bebeği yaraların en büyük sebebi yanlış duruş. Bir de her emzirmesen sonra sütünu bırak göğüs ucunda çok iyi geliyor.18 günlük olduk ilk haftayı landığında sadece lansinohu sonra gerek duymadım.Ayy uzun bir doğum ve sonrası maratonundan sonra anca yazabiliyorum. Kızım bi uyanırsa onu da yazamayacağım :) Foruma giremedim. bi bakayım dedim bugün herkes aynı dertlerden muzdarip. kolikten biz de çektik ama zinko kullanıyoruz faydasını gördük. bu arada göğüslerim çok tahriş emzirirken çok fena acıyor. lansinoh ve diğerleri hepsini kullanıyorum ama tam geçireni yok. bir de sağ göğsüm çok tahriş olunca bir müddet sağıp verdim çünkü artık kanayıp bebeğimin ağzına gidiyordu. daha sonra kanaması bitti ve taşlaştı göğsüm resmen. bi kitle var gibi. bebeğim emince rahatlar gibi olduk ama geçmedi. aranızda bu gibi sorun yaşayan var mı?(
Guldurdun beni posta posta :)
Masallah kilolarda gitmis,bendede 4 kaldi zayifta duruyorum vucut olarak ama gobis hamur masallah :))
Aile durumuna uzuldum,esinde o an stres yapmistir normal aslinda buyuk korku ama iste zaten ne oluyorsa bi anda oluyor..
Insallah duzeltirsiniz arayi..
Ter mevzusuda malesef ayni..Evde olmak sahane diye giriyorum iceri cikinca..
Buarada hic mi cikmiyorsun?
Annenlere gidersiniz gunduz zaten yine evde olmus olacaksin..Ben sadece aksam ezanindan sonra cikmadim bebisle hic kendim ciktim bir kere dugune gitmem gerekiyordu eski is arkadasimindi gittim geldim esimle..
O hanimefendiye sormak istiyorum onun ki bos diye mi o kadar dik kafaliymista boyle bisy dusunmeden soyluyor sana!tovbee!!
Bizimde 32. gunumuz,ara ara bakinirken tutuyor kafasini ama cabucak yoruluyor..
Bence gayet normal bu kadarcik vucutta suan en buyuk yerleri kafalari,nasil tutsun cocuk..
♥ SÜT ICIN ♥
Handrake soyleyince bende bakayim dedim..
Bilgiler asagi yukari ayni ama uygulamalar biraz degisik arkadaslar 1 hafta kullanilarak degistirmeyi oneriyor yapilanlari..
★
http://bitkiselsozluk...............tr/2008/11/ibrahim-saraolundan-anne-stn-arttrma.html?m=1
★
http://www.profsaracoglu.com/anne-sutunu-artirici-bitkisel-kurler.xhtm
Ayy uzun bir doğum ve sonrası maratonundan sonra anca yazabiliyorum. Kızım bi uyanırsa onu da yazamayacağım :) Foruma giremedim. bi bakayım dedim bugün herkes aynı dertlerden muzdarip. kolikten biz de çektik ama zinko kullanıyoruz faydasını gördük. bu arada göğüslerim çok tahriş emzirirken çok fena acıyor. lansinoh ve diğerleri hepsini kullanıyorum ama tam geçireni yok. bir de sağ göğsüm çok tahriş olunca bir müddet sağıp verdim çünkü artık kanayıp bebeğimin ağzına gidiyordu. daha sonra kanaması bitti ve taşlaştı göğsüm resmen. bi kitle var gibi. bebeğim emince rahatlar gibi olduk ama geçmedi. aranızda bu gibi sorun yaşayan var mı?(
Sağol canım baktım olmayacak komşuya gönderdim oğlanı. Sonra da ben gittim çene çalıp lafa dağıttım rahatladım biraz sağolsun komşuma duaertimBestekiz SaiKing Patatyaorj geçmiş olsun.papatya uzunca bir tatil yap türkiyede sayın eşin de kıymetini anlasın. Çok sinirlendim ona kusura bakma.oferta senin o tatlı canını sikanlari döverim bak.sen sutune odaklan.inan ki artacak. Saraçoğlu dereotu kürü söylemişti evelallah sağmak zorunda kalacaksınız diyordu bi araştır derim.Lilacsofie komşu kızına üzüldüm.süt arttırıcı paylaşımın süper bu topiginvelinimetisin.incir kaynattim soğutuyorum şimdi.demir hastaydi son durumu nedir merak ettim.Gülsüm yavrum geçecek inşallah.tek çocukla ben bazen iflas bayrağını çekiyorum.böyle hissetmek çok normal.sabırlı ol bize dok içini rahatla.
Geçmiş olsun arslarında kaldın sanırım Allah yardımcın olsun canımHaftasonu annem babam buradayım kardeşlerim de tabi...hersey çok güzel giderken son gece eşimin kardeşi zili çaldı ben de tam duştan çıkmıştım olayı görmedim.meğer eşim tekrar çalmasın diye omzuna asya hızlıca kalkınca yerdeki kilim kaymış asya ana kucağına düşmüş eşim yere yapısmış.asyamin başı vurmuş allahtan yumuşak yere gelmiş anlamamis bile tabi o şok eşime yetti ben ne oldu diye sorunca eşim birden bağırmaya başladı bana ve dışarı çıktı.sinirleri bozulmuş ağlamış dışarda.ama babam çok sinirlendi ve bir gece daha kalacakken o gece çıktılar yola...zaten eşimin başından beri iyi bir profili yoktu ailemin gözünde tam hersey yoluna giriyorken hep böyle oluyor.kızıma birsey olmadı çok şükür ama böylesine de gereksiz bir gerginlik yaşandı.zaten gergindik annemlerle.nasıl düzelecek araları bilmiyorum.eşim de çok Üzgün.gönül almamız gerekiyor.benim gönlüm haftaya Mevlüte kadar gitmekten yana ama eşim 40 çıkmadan istemiyor evden çıkmamızı.40 ta ramazana denk geliyor bayramda gideriz diyor.bu zamana kadar hep uzun aralıklarla gittim annemlere ve az kaldım hep sıkıntı oldu yine öyle olmasın diye uğraşıyorum.eşimi ikna edip haftaya gitmeliyim dua edin bana yavru ceylanlarim.
Benimki 46 günlük tam tutamıyo sıkma canınıKızlar misafir geldi yine bana, içlerinden biri tutturmaz mı bu bebek kafasını tutamıyor hamur gibi D vitamini vermiyor musun bilmem ne. Arkadaşlar ben bilmiyorum ama bebekler kafasını ne zaman tutar?
Cumartesi doktordaydık bşr terslik olsa söylerdi herhalde diye düşünüyorum ama sizin bebekleriniz kafası tutuyor mu benim ki 40 günlük oldu uyanıkken arada kafasını tutuyor ama o da canı isterse sizinkilerde durum nedir?
Benim kolaltına doğru kitle olmuştu sürekli emzirdim iki üç günde geçti aynı durum mu bilmiyorumAyy uzun bir doğum ve sonrası maratonundan sonra anca yazabiliyorum. Kızım bi uyanırsa onu da yazamayacağım :) Foruma giremedim. bi bakayım dedim bugün herkes aynı dertlerden muzdarip. kolikten biz de çektik ama zinko kullanıyoruz faydasını gördük. bu arada göğüslerim çok tahriş emzirirken çok fena acıyor. lansinoh ve diğerleri hepsini kullanıyorum ama tam geçireni yok. bir de sağ göğsüm çok tahriş olunca bir müddet sağıp verdim çünkü artık kanayıp bebeğimin ağzına gidiyordu. daha sonra kanaması bitti ve taşlaştı göğsüm resmen. bi kitle var gibi. bebeğim emince rahatlar gibi olduk ama geçmedi. aranızda bu gibi sorun yaşayan var mı?(
Oferta cvplamışkızlar ilk ay aşısını olanınız var mı. iğne mi yapıyorlar yoksa ağızdan damla mı veriyorlar. aşı sonrası ateş sorunu oluyor mu.
hayırlı olsun darısı başımıza bizde haftaya halledeceğiz.bu hafta kaldı maalesef.
gel canım gel valla kurtar beni bu cadı kazanından :)
gülsüm bende oğlumla benzer şeyleri yaşıyorum bağırıyorum sonrada oturup pişmanlıktan saatlerce ağlıyorum.psikolojim yerlerde iyicene.bugün kendime söz verdim oğluma asla asla bir daha bağırmayacağım.
bugün biraz daha iyi süt durumu inşallah toparlayacak inşallah.
kötü olmuş gerçektende.bu dönemde ne yazıkkı herkesin sinirleri gergin
canım benimkide bazen kafasını tutuyor bazende hamur gibi yığılıp kalıyor omuzuma.zaten çok küçükler daha erken.
Kızlar misafir geldi yine bana, içlerinden biri tutturmaz mı bu bebek kafasını tutamıyor hamur gibi D vitamini vermiyor musun bilmem ne. Arkadaşlar ben bilmiyorum ama bebekler kafasını ne zaman tutar?
Cumartesi doktordaydık bşr terslik olsa söylerdi herhalde diye düşünüyorum ama sizin bebekleriniz kafası tutuyor mu benim ki 40 günlük oldu uyanıkken arada kafasını tutuyor ama o da canı isterse sizinkilerde durum nedir?
Canım ben 3 saat yatıyırsa uyuduğu yerde 90 lık mamayı veriyorum. Yavaş yavaş uyanıyor yedirdiğim vakit ondan sonra 2 saat uyumuyor en son bir 60 lik hazırlamak zorunda kalıyorum onu da içip yine 3 saat yatıyor bizim ki bir cins beslenme stiline sahip doktora söyledim açsa vereceksin dedi. Zaten bizim ki 41 günde sadece 600 gr almıştı. Kızım o kadar çok ıkınıyor ki bu kadar mamayı başka bebeğe versem 1500 gr almıştı valla, enerjisini boşa harcıyor ama yapacak birşey yok. Açsa vereceksin başka ne yapabiliriz ki..,Kızlar ben bizim bebişe gündüzleri 3 saatte bir 90 cc mama veriyorum.
Geceleri ise bu 4-5 saatte bire cıkabiliyor. Sürekli emziriorum ama malum sütümüz damla damla...
Dün sünnet oldu, hastanede tarttılar. 14 günde 1 kilo almış. Doktorumuzu aradım, çok fazla almıs dedi. Araları biraz daha uzat dedi. Uzatmaya calısınca bebiş ellerini kollarını emmeye baslıyo... Mama ile bu kdr hızlı kilo almak iyi değil yazıyor her yerde... Bizimki 45 günlük şimdi, acaba çok mu fazla mama veriyorum ben?
Sende ceneni tutamiyon biz bisey diyomuyuz deseydin ... ben olsam derdim :)
Sağol canım baktım olmayacak komşuya gönderdim oğlanı. Sonra da ben gittim çene çalıp lafa dağıttım rahatladım biraz sağolsun komşuma duaertim
Geçmiş olsun arslarında kaldın sanırım Allah yardımcın olsun canım
Benimki 46 günlük tam tutamıyo sıkma canını
Benim kolaltına doğru kitle olmuştu sürekli emzirdim iki üç günde geçti aynı durum mu bilmiyorum
Oferta cvplamış
Guldurdun beni posta posta :)
Masallah kilolarda gitmis,bendede 4 kaldi zayifta duruyorum vucut olarak ama gobis hamur masallah :))
Aile durumuna uzuldum,esinde o an stres yapmistir normal aslinda buyuk korku ama iste zaten ne oluyorsa bi anda oluyor..
Insallah duzeltirsiniz arayi..
Ter mevzusuda malesef ayni..Evde olmak sahane diye giriyorum iceri cikinca..
Buarada hic mi cikmiyorsun?
Annenlere gidersiniz gunduz zaten yine evde olmus olacaksin..Ben sadece aksam ezanindan sonra cikmadim bebisle hic kendim ciktim bir kere dugune gitmem gerekiyordu eski is arkadasimindi gittim geldim esimle..
O hanimefendiye sormak istiyorum onun ki bos diye mi o kadar dik kafaliymista boyle bisy dusunmeden soyluyor sana!tovbee!!
Bizimde 32. gunumuz,ara ara bakinirken tutuyor kafasini ama cabucak yoruluyor..
Bence gayet normal bu kadarcik vucutta suan en buyuk yerleri kafalari,nasil tutsun cocuk..
Kızlar hem içimi ferahlattınız hem de yüzümü güldürdünüz, iyi ki varsınız yaaa. Valla bazen cinnet geliyor insanların söylediklerinden, annem bile hala olmayan sütümün derdinde. Annem bile böyle yaparsa millete ben ne diyeyim...hayırlı olsun darısı başımıza bizde haftaya halledeceğiz.bu hafta kaldı maalesef.
gel canım gel valla kurtar beni bu cadı kazanından :)
gülsüm bende oğlumla benzer şeyleri yaşıyorum bağırıyorum sonrada oturup pişmanlıktan saatlerce ağlıyorum.psikolojim yerlerde iyicene.bugün kendime söz verdim oğluma asla asla bir daha bağırmayacağım.
bugün biraz daha iyi süt durumu inşallah toparlayacak inşallah.
kötü olmuş gerçektende.bu dönemde ne yazıkkı herkesin sinirleri gergin
canım benimkide bazen kafasını tutuyor bazende hamur gibi yığılıp kalıyor omuzuma.zaten çok küçükler daha erken.
Yok duş deodorant hicbirsey ise yaramıyor 2 Kez duş alıyorum aynı zaten süt de eksi eksi kokutuyor.acaba emzirme dönemi boyunca böyle süt kokacak miyiz
Canim emzirirken doğru tutmak gerekiyor bebeği yaraların en büyük sebebi yanlış duruş. Bir de her emzirmesen sonra sütünu bırak göğüs ucunda çok iyi geliyor.18 günlük olduk ilk haftayı landığında sadece lansinohu sonra gerek duymadım.
Canim ya annem sakarya da ben istanbuldayım gorumcem 2 sokak ötede oraya bile gitmemi istemiyor beyefendi buldumcuk iyi ki bir kızı var.
Süt için annem 40 tan sonrası önemli dedi.40 a kadar genelde yetermis.benimki şimdilik yetiyor diye düşünüyorum çünkü kilo alımı ıyı bu kürleri ilerleyen zamanda yapayım diyorum şimdi bide fazla sutlenip mastit olmayayım.
Kızlar hem içimi ferahlattınız hem de yüzümü güldürdünüz, iyi ki varsınız yaaa. Valla bazen cinnet geliyor insanların söylediklerinden, annem bile hala olmayan sütümün derdinde. Annem bile böyle yaparsa millete ben ne diyeyim...
Sağol canım baktım olmayacak komşuya gönderdim oğlanı. Sonra da ben gittim çene çalıp lafa dağıttım rahatladım biraz sağolsun komşuma duaertim
Geçmiş olsun arslarında kaldın sanırım Allah yardımcın olsun canım
Benimki 46 günlük tam tutamıyo sıkma canını
Benim kolaltına doğru kitle olmuştu sürekli emzirdim iki üç günde geçti aynı durum mu bilmiyorum
Oferta cvplamış
Cook guzel ya koptum.çok haklısın.Sende ceneni tutamiyon biz bisey diyomuyuz deseydin ... ben olsam derdim :)
Insallah gerek bile kalmaz..
Bu disari cikmama meeselesi seni cok etkiler bence konunun bu tarafindanda baksin,gercekten cok iyi geliyor..
Kayinvalidem ilk zamanlar bi kere emzirirken sut icin geliyor mu acaba dedi,gelmese aglar durmaz anne uyumaz bile dedim..iyi niyetli kendisi biliyorum ama icten ice sordum kendime..O donem durmadan emiyordu yetmediginide dusundum sonra lilacsofie rahatlatti..
Annemde surekli gorsun gormesin ohh masallah ne guzel sutun emiyor fln diyor..
Soylenen kucucuk bi kelime bile bizim dusuncelerimizi tetikliyor farkinda bile olmasak etkileniyoruz..
Hic izin verme sutun icin birsey soylenmesine..
Simdi hep kendime bi nevi gaz veriyorum :))))
Cook guzel ya koptum.çok haklısın.
Vuhuuuu kızlar az önce kızımı aldım sarmaladim markete gittim sitenin karşısında 50 metre mesafede ama çoook iyi geldi...banyo yapmıştık fazla uzağa gözüm kesmedi zaten bebek arabasıyla gitmek gerekir onu da 4 kat çıkaramam bebekle...kayısı ve deodorant aldım ikisi de lohusa ihtiyacı😁
Eşimle uzun süredir anlaşamıyoru canm eskiden anneme anlatınca ayrıl evine dön diyordu ben reddedip çocuğumuzun bir türlü olmadığı için morali bozuk eksik hissediyor diyordum hep....
çocuk oldu çok şükür ama daha beter oldu
Ailemde hiçbişeyi bilmiyo annemin bu evliliğe sebep olmasına rağmen üzülmesini istemiyorum...
eşim bebegimizin olduguna bile şükretmiyor....
Bugun kontrole gittik kızımın kalbinde buyuk ihtimalle delik var uzman doktora gidince kesinleşicek durumu.
daha gözündeki sorun bile geçmedi... ben hergün kızıma bakıp onu bana verene şükrederken o keşke doğmasaydı deyip duruyorr aglamasına bile tahammülü yok...
2-3 haftadır ayrı odalarda uyuyoruz uykusu bölünmesin diye.... aramızda hiç bir bağ kalmadı.
Yazdıklarım daha cok sıvı gıdalar cnm. Bır tek sogan gaz yapar bıldıgım, o da herkeste degıl.
Bır de herseyı bır kere denemek lazım. Gıdaların gaz yapıcı etkisinin süte geçtiği kanıtlanmıs bir durum degıl, denemek lazım bence.
Bugun ilk kez cocuk doktor kontrolune gittik..
Kizimin kalbi güm güm diye atmıyor hışırtı varmış ve kalbinde delik olabilir dedi buyuk ihtimal..
Uzman doktoruna kontrole gidicez arayıp randevu vermelerini bekliyoruz. Çogu zaman delik kendiliğinden kapanıyormuş dedi.....
İnşallah kalpte bir sorun yoktur gözü iyileşmeden bide böyle bi sorun çıkmasın.
Kızım emerken nefes nefese kalıyor bide.
Kızlar misafir geldi yine bana, içlerinden biri tutturmaz mı bu bebek kafasını tutamıyor hamur gibi D vitamini vermiyor musun bilmem ne. Arkadaşlar ben bilmiyorum ama bebekler kafasını ne zaman tutar?
Canim benim de bi gogusum cok kotu yarildi kan topladi, dr garmastan ile bactolu bi krem verdi gerci ben lansinoh kullaniyordum ama gene de ise yaramamisti. Dr keemlerin yaninda gogus kalkani al dedi. Aldim ve cok rahat ettim gerci oglum biraz zorlandi ama alisti simdi iyi oldu kalkani da biraktim ama lansinoh haric diger kremleri cok kullanmadim yikamam gerektigi icin cunku yikarken bile ucuna dokundugumda sizliyordu. Bu arada gogusun sut doldugu icin sisip sertlesmistir sicak banyo yap bi de sicak havlu sicak su torbasi gibi bisey koy kanallarin acilsin sonra da sagma makinan varsa sag ancak oyle rahatlarsinAyy uzun bir doğum ve sonrası maratonundan sonra anca yazabiliyorum. Kızım bi uyanırsa onu da yazamayacağım :) Foruma giremedim. bi bakayım dedim bugün herkes aynı dertlerden muzdarip. kolikten biz de çektik ama zinko kullanıyoruz faydasını gördük. bu arada göğüslerim çok tahriş emzirirken çok fena acıyor. lansinoh ve diğerleri hepsini kullanıyorum ama tam geçireni yok. bir de sağ göğsüm çok tahriş olunca bir müddet sağıp verdim çünkü artık kanayıp bebeğimin ağzına gidiyordu. daha sonra kanaması bitti ve taşlaştı göğsüm resmen. bi kitle var gibi. bebeğim emince rahatlar gibi olduk ama geçmedi. aranızda bu gibi sorun yaşayan var mı?(
Ay evet ara ara yapıcam olur da hasta olursa allah korusun eşimin dilinden ve vicdanında kurtulamam diye korkuyorum ama badi düşünürsek alistirirsak öyle olurmuşHehh soyle :)
Hergun yap bence sen bunu,hava almis olursunuz sana da iyi gelir..
Temiz hava da lohusa ihtiyaci
Asya'nın saçları da sırılsıklam oluyor hele 3 saat sonunda falan emiyorsa boguluyor kızım emerken.canim duru da nefes nefese kalio bence bu normaldir su kesio kafasi falan...genelde kapanior sadece takip edersin hayatim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?