2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Ben sadece kendi kucuk battaniyesine sariyorum kollari fln tutturuyorum bide ayaklarina bisy ortuyorum,gerci sag el istisnasiz hep havada bizimkinin cikariyor ultrasonlardada hep o el havadaydi :)
Sevindim,hizla iyilesecek minik..
Humanaya esimde bu nasil kokuyor ya diyor ama ben cok seviyorum yaa :)
Sarma ama cok bebisi soyle dusun sen onu sarip ortuyorsun o terliyor sonra emzirmek icin kaldiriyorsun o ne kadar sicak ve terli olursa bu zaman diliminde usuyecek..Senden sicaklik aliyor ama sirti ayaklari vs usur gb geliyor o sicakliktan cikinca..

sağ ol canım cevap verdiğin için,bir gidelim doktora ben de sıralayacam senin gibi soruları,her gün bişeyler ekliyorum listeme:)) acemianneyiz işte ne yapalım:))

Doktorun yanina 3 kere girdim dun,hastanede uzun kaldik yakinim ameliyatta olmustu bide idrari yarim saat icnde vermek gerekiyor diye durdum :)
2. girisimde doktora aynen dedigin gb,acemi anne olarak yine geldim diyerek girdim

Kiyamaamm :)
Insallah cok sıkıntısı olmaz, cabucak iyilesir minigin,minigi :))

canım bu kimyonu hergünmü yutuyorsun suyla bizde gazdan çok fenayızz

evet hergün yemek öncesi 1 veya 2 defa 1 çay kaşığı kimyon bir bardak su ile.

kimyonun sende işe yaramamasına üzüldüm.sağol canım bakayım akakçeye

ah ah nefret ediyorum eşinin ailesinden.üzme kendini senden ve oğlundan kıymetli kimse yok.ben kuru incir hoşafı yapıyorum hiç şeker koymuyorum şekerli böyle bile. işe yarıyor.

nasıl dayandın annesi. neyse kurtulmuş geçmiş olsun.

tamam canım sarmıcam

Kızlar, bizim sitede kücük bir kız çocuğu var henüz konuşmayı tam beceremiyor. Bir de yabancı uyruklu bakıcısı...

Bir defa pencere tülünün ardından bakıcı ve çocuğu gördüm, bakıcı çocuğu kolundan sertçe çekip sürüklüyordu. Ben hışımla camı açıp tam seslenmeye yeltendim ki, anında yaptıgına son verip uzaklaştılar.
Kaç defa parklarda gördüm... Bakıcı kadın kızı ortaya salıp kendisi göletin üzerindeki kameliyeye gidip arkasını da dönüp telefon ile konusuyor saatlerce. Çocuk çok küçük, göletin etrafında kenarında tehlikeli şekilde geziniyor eğiliyor. Ben uzaktan bişey olursa diye kolluyorum görünce atılmak üzere.
Ayrıca ne zaman görsem bakıcı kızı tersliyor, hiç oynamıyor onunla. Ben Demir' le beraber oyunlarımıza dahil ediyorum görünce. Kadın o kadar ilgisiz ki, kim bu çocuğun yanına giden ilgilenen demiyor bile. Uzaktan boş boş bakıyor. Talihsiz minik, bizle oynarken nasıl da mutlu oluyor.
Bugun balkonda otururken baktım ciyak ciyak bir bağırma sesi. Yine aynı bakıcı kızı azarlıyor, bir anlığına kızın yüzünü gördüm şaşkın, kendisine neden bağırıldığını anlayamaz vaziyette hayalkırıklığı içinde. Araba yolunun kenarında yürüyorlar, ve kadın küçücük çocuğun elini bile tutmuyor, yola fırlasa Allah korusun ezilir... Kucağımda Deren vardı ben hareket edene dek yine gözden kayboldular.

Sitede yaşayanların dahil olduğu özel bir mail grubumuz var. Ben de dayanamadım girdim oraya olanı biteni yazdım, belki anne babası çıkar diye. Sevdiğim bir komşum aradı beni 5 dk sonra, çocuğu tanıyormuş, o da geçenlerde bakıcının çocuğa tokat attığını gözleriyle görmüş, hatta gidip konuşmuş bağırmış bakıcıya... Hemen çocuğu ve bakıcıyı tarif etmemi isteyen bir çift çıktı. Uzatmayayım, sonucta çocuk onların çıktı... Adama herşeyi anlattım. Bu bakıcı bizle iki yıldır çalışıyor, aralarında sert bir ilişki var farkındayım, bizim kızımız da çok huysuz demez mi???? Akşam bakıcı ile konusacagım sizi de durumdan haberdar ederim dedi. Umarım sadece yaşadığı şokla kibar olmaya çalışmıştır. Büyük konusmayayım ama biri Demir'i tokatlasa, ben de onu tırnaklarımla parçalarım, döverim ki, ben de gayet sessiz sakin kibar yaradılışta bir tipim... Umarım yarın bakıcının en azından kovuldugunu öğrenirim... Kız çocuğu da nasıl tatlı, uysal ve güzel bir çocuk görseniz... Paylaşmak istedim çok üzgünüm bu konu yüzünden

Son düzenleme:
Kızlar, bizim sitede kücük bir kız çocuğu var henüz konuşmayı tam beceremiyor. Bir de yabancı uyruklu bakıcısı...

...

Paylaşmak istedim çok üzgünüm bu konu yüzünden

Cocuk ne kadar huysuz olursa olsun adi ustunde cocuk..
Iliskilerinin sert oldugu kocaman bir insanla nasil 2 sene gecirip cocugu bu kadar ezdirebilirler ki bir anne baba olarak..
Demek ki bu isten iyi anlayan sabirli bir insan bulmali cocuguna..
Insanlar ilginc,degisik..Bir anne baba bile nasil bu kadar merhametsiz olabilir ki,ustelik kendi cocuguna karsi bile boyleyse..
Cocugumu dovdurup bide ustune para mi verecegim!!
Hasta bence bu insanlar..
Gercekten uzulmemek elde degil..
Ne diyecek yani simdi bakiciya,disarida ilgi cekiyor bizim kizi evde döv mü? Pes ya!

Son düzenleme:

Hayir. Ozur dilerim eger yanlis bisey solediysem. Ben hep sizin gibi cesur insanlara gipta etmisimdir o yuzden yazdim. Ben yurtdisinda yapamazdim gibome geliyor ondan. Ben tr deyim canim.

lilacsofia ..paylasimin cok guzeldi en azindan bu tarz olaylara sait olanlarin ornek almasi gereken bi daeranis....ayrica hic bir cocuk tokatlanmayi haketmez butun vucudum ugustu kendimi yerine koydum kizimla....

papatiorji canim sikintilari oldugunu farkindayim ama atladim mi eksik mi okudum bilemedim bosanma falan kinulari gebmis hersey yolundami..

lilacsofie ofertaya yazdigin sut artirici ek besinler bebege cok gaz yapmaz mi peki ben onlarin yarisini yesem duru catlat aglar aglamaktan

ofertacim ne oldun yine kuzum ben sadece milupanin sut artirici cayini iciom baskada bisi icmiom ama babam icin aglamktan geberip uykusuzluktan can cekisirken bile kesilmedi sutum o yuzden kesilcek die dusunm allahim bu stresimden sutum kesilirse kesilsin yawruma aci sen yardim et dedim aglarken hep rabbinden iste ama beslenmenede dikkat et kocaman bi liste yapmis arkadaslar sana ;))

Hayir. Ozur dilerim eger yanlis bisey solediysem. Ben hep sizin gibi cesur insanlara gipta etmisimdir o yuzden yazdim. Ben yurtdisinda yapamazdim gibome geliyor ondan. Ben tr deyim canim.

Yok canm yanlis birsey yoktu yazdiginda ben farkinda olmadan icimdekileri dökmusum.
Hicbiryer insanin kendi dogdugu yer gibi olmuyor.

Buraya girmeden de uyunmuyor halbuki çok yorgunum
Kızlar sünnet çok tahattı hiç anlamadı bakındı durdu sonrasında ağrısı oldu biraz
Teşekkür ederiz teyzeleri

Kıyamam yaa
Üyi yapmışsın kovsunlar vicdansızı
Ben de bazen bağırıyorum vuruyorum hatta ama bi başkasına asla izin veremem tahammül edemem eşimle çok tartıştım bu yüzden. Hele ki bakıcı. Çocuk yetim sayılır onunla olduğu zamanlar. Çok günah ya
İnş ailesi ciddiye alır

Bugun ilk kez cocuk doktor kontrolune gittik..
Kizimin kalbi güm güm diye atmıyor hışırtı varmış ve kalbinde delik olabilir dedi buyuk ihtimal..
Uzman doktoruna kontrole gidicez arayıp randevu vermelerini bekliyoruz. Çogu zaman delik kendiliğinden kapanıyormuş dedi.....
İnşallah kalpte bir sorun yoktur gözü iyileşmeden bide böyle bi sorun çıkmasın.

Kızım emerken nefes nefese kalıyor bide.

Sık rastlanan bi durum canım bizim büyük oğlanda da vardı kendiliğinden geçmiştir umarım bir yaşta tekrar çağırmışlardı ben unuttum gitmeyi geçmiştir inş.
Hızlı nefes alma bizde de var. Bi de emerken çok sık boğazına kaçıyor. Ya süt hızlı akıyor ya da hala acemilik yapıyor bilemedim :)

Eşimle uzun süredir anlaşamıyoru canm eskiden anneme anlatınca ayrıl evine dön diyordu ben reddedip çocuğumuzun bir türlü olmadığı için morali bozuk eksik hissediyor diyordum hep....
çocuk oldu çok şükür ama daha beter oldu
Ailemde hiçbişeyi bilmiyo annemin bu evliliğe sebep olmasına rağmen üzülmesini istemiyorum...

eşim bebegimizin olduguna bile şükretmiyor....
Bugun kontrole gittik kızımın kalbinde buyuk ihtimalle delik var uzman doktora gidince kesinleşicek durumu.
daha gözündeki sorun bile geçmedi... ben hergün kızıma bakıp onu bana verene şükrederken o keşke doğmasaydı deyip duruyorr aglamasına bile tahammülü yok...
2-3 haftadır ayrı odalarda uyuyoruz uykusu bölünmesin diye.... aramızda hiç bir bağ kalmadı.

Oğlunun rahat olmasına sevindim canım.
İnşallah bizimkide küçük bir deliktir ve kendiliğinden kapanır....
Bunu tahminen söyleyen çocuk doktoruydu sadece. Uzman doktora gidince daha detaylı kontrol edilince kesinleşicek .... inşallah daha kötü birşey çıkmaz bundan.

Vallahi söylemek istediklerimi ağzımdan aldın. Ben sakin kalmaya calısıyorum ilk anın şokuyla böyle konuşmuştur umarım diye. Buarada annesine de ayrıca not yazdım, babası garip biridir belki anneye söylemez herseyı dıye.
Ben de olanları duyunca; "ikimiz de çalışıyoruz, bakıcıyı hemen nasıl işten çıkarıcaz" derler diye, "yeni birini bulana dek bana bırakın kızınızı ben bakarım" demeye hazırlanıyordum. İki çocuguma rağmen! Ben mi garibim, insanlar mı? Neyse bakalım yarın ıyı seyler olur umarım canım.... Kızın yuzu gozumun onunden gıtmıyor, gercekten de dunya tatlısı lokum.... ((

Papatyacım inşallah o ses yani hışırtı kalp kapakcıgının tam kapanmamasındandır. Insanların cogunda ve bende de olan bır durum. Normal hayata hıcbır etkısı olmayan bır durum. Allah'ım verecekse, çaresi olan dert versin, yavrularımıza da sağlık versin inşallah...

Cok uzuldum okuduklarıma, demek eşin düzelmedi... Sen de memlekete gelip uzunca kal da, aklı basına gelsın!
Buarada kızkardesınle ılgılı olanları da, annen uzulur dıye saklıyordun. Yetıskın ınsanlar hele kı anne-babalar, cocukları ıle ılgılı yaptıkları hataların sonucları ıle yuzlesmeye razı olmalı. Onlara da kotuluk yapma, hıcbırseyı ıcıne atma... Bu hayat, gam yükü tasımaya, sır küpü
olmaya değmez. Biraz da kendini düşün....

Demek istediğini anlıyorum, annenin vurdugu yerde gül biter derler ama sen inanma o lafa, kızsan da vurma annesi....
Bir de bakıcıyı düşün, şimdi korkusuzca bunu yapan, anne-babasının vurdugunu görse neler yapmaz cesaret alıp.. Eminim ki evin içinde kızcağızı sürekli hırpalıyor. Bebişin konusmamasından belli, o kadar zeki ki, şimdiye coktan şakır şakır konusurdu yoksa. Bir iki oyunla anladım hemen bunu. Kimbilir neler yapıyor ay düşünmek istemiyorum sanırım katil olacağım!

Yazdıklarım daha cok sıvı gıdalar cnm. Bır tek sogan gaz yapar bıldıgım, o da herkeste degıl.
Bır de herseyı bır kere denemek lazım. Gıdaların gaz yapıcı etkisinin süte geçtiği kanıtlanmıs bir durum degıl, denemek lazım bence.

Doktora gitmeye useniyorum, mr vs bu dolu tantana olacak sonra da fizik tedavi diyecek en iyi ihtimalle, bunun kesin cozumu ameliyatmis canim o da emzirirken olmaz...Allahtan sol kolum sagimla kor topal 1-2 sene idare ederim insallah...sizi buldum sizlaniyorum iste:)

Masallah sana gecmesine cok sevindim:))))), benim sutum de yetiyo da artiyo bile bebise, sagip buzluga bile atiyorum ama nafile, bilegimin sekli bile degisik...alistim ben ortopedik hastaliklara, 17 yasimdan beli o sol kol agrizali, artik emzirme bitince ameliyat olup komple kurtulurum insallah...

Kizlar gaz yapan, gazi gideren yiyecekleri konusmussunuz...ben yiyeceklerden sute gaz gectigine inanmiyorum kendimizi bosuna kisitliyoruz...benim bebegim 45 gunluk oldu, simdi cok rahat hem agizdan hep popodan gaz cikariyor, emdikten sonra dik tutunca neredeyse babasi kadar gurultulu gegiriyor, uykusunda ya da altini acarken pirt pirt gaz cikarabiliyor hic sikinti olmadan...ben bunu gelismesine bagliyorum cunku beslenmemde hicbir degisiklik olmadi, ilk gunden beri sut iciyorum mesela ya da salatalara yesil sogan ekliyorum cok sik bulgur pilavi yiyorum..hatta cilek bende gaz yapar cok sevdigim icin cokca yiyorum kendim kivransam da bebiste bi degisiklik olmuyor...yani sabredersek geciyor buyudukce...ben de kimyonu kasik kasik yuttum 15-20 gun onceleri hatta gaz damlasi aldik bebise ama cok da faydali olmadi bence sadece buyudukce gaz sikintisi azaldi...simdi visne soda takiliyorum valla:)))

Bu arada ne zaman bebis emme sikligi ve suresini artirir gibi olursa destek mahiyetinde ulkerin maltanasindan iciyorum iyi geliyor bence, sut artirmak isteyenler deneyebilir...ananas aromalisi super ama armutlunun tadi biraya benziyo...sivi alimini cesitlendirmek adina taze ve kuru meyvelerin kompostosunu yapiyorum, en son cilek denedim super oluyo tavsiye ederim

Bravo canım ne guzel yazmıssın, her kelimesine katılıyorum. Yalnız bazı bebeklerin kolik olduğunu ve o bebeklerin annelerinin, ihtimali düşük olsa bile, gaz yapmasın diye yediklerine dikkat edişini anlayabiliyorum. Allah onların yardımcısı olsun vallahi, benim ablacım 10 çocuk istiyorum derdi de kolikli bir taneden sonra şimdi 10 yıl geçti de lafını bile ettirmiyor düşün

Çok geçmiş olsun canım inşallah ameliyata filan gerek kalmaz. Kor topal 1-2 sene idare ederim dedin ya, içim sızladı, annelik işte..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…