2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Benim kizim saat öglenin 3 unden beri uyanik saat 9 a geliyor 6 saattir uyumadi hala uyutmaya calisiyorum gazida yok karni tok alti temiz normalmi bukadar uyanik kalmasi?

Dun benim sipam da sabah sekizden oglen dorde kadar uyumadi. Dortte bir saat uyudu yediye kadar uyanikti. Yediden sonra bi uyudu sabah yediye kadar kalkmadi. Tabi iki uc saatte bir emmek icin uyandi. Yani arada bir tutuyor galiba. Huylar degismeye basliyor.

canim annemde bana dio hep oyle o yuzden yatirma yanina benim besik yanimda elim uzanio icine oyle gecici yontemler bul katiyen gozunu kapamadan emzir...bi kez uyumuo die yataga aldim duru da uyanik bende oynasioz bi uyumusuz bi actim gozumu yastiktan dusmus kafasi fakat biz hala uyuoz...ki hic yapmadim ole bisi 40 gundur....dikkat et hayatim...

saka gibisi bu kadar hizli cikcagini dusunmedim ;)) ama sakin pes etme aynen bole dewam et lufen lufen

utanarak desemde oyle bi duygu artik yok ;;)) bunda hemfikirimiz...
buyuk abdestimi yaparken kan gelio peceteye ve abdestimin de etrafinda war ...azcik kabiz gibidim nieee bole oldu ben hic sorun yasamadim hamilelikte bile hep normaldi tualetim...kaldiki cok siwi ve su tuketiorum falan bu ne simdi fikri olan tawsiyesi olan var mi ;)))

Biz olaganustu caba gosteriyoruz buyuk icin, kirmamaya yanindayken abarti sevgi sozcukleri kullanmamaya. Encokta bebegin ona ait onun icin olduguna parcamiz olduguna vurgu yapiyoruz, ornegin bebek guzel cunku dalkonun kardesi, bebegin ayagi cok tatli abisininkine benziyor. Yan yana geldiklerinde onu onore ederek seviyoruz. Kardesin baya baya onunla arkadaslik etmesi icin dunyaya geldigini soyluyoruz. Hep buyuduklerinde yapacaklari guzel seneryolar anlatiyoruz. Okuldaki psikolog bu konuda bizi biliclendirdi ayirmadan o ve bebek olarak degil bir butunun parcalariymis gibi yaklasmamizi tembihledi. Ayrica buyuye olagandan daha fazla daha fazla zaman ve ilgi gostermeye calismamizi soyledi. Dikkat etmemiz gereken bir diger sey ise kiskanclik krizlerindeki her tepki tam tersini ifade eder, istemiyorum diyorsa daha cok istiyor demektir, kaciyorsa sevmek sarilmak zaman ayirmak gerekirmis. Seni sevmiyorum dese kucagina alip sevmenin oksamanin sarilmanin onemini hatirlatti. Ben kendimce dunya yikilsa buyuyu kendim yatiriyorum kimseye birakmiyorum-15,20 dk yalniz kalip duygularimizi paylasiyoruz. Alabilirsem okuldan alip bisiler yapiyorum. Simartiyorum ama sinirlari asmasina oldugundan farkli davranmamaya calisiyorum. Sik sik sana bir sir vereyimmi diyip yanima cagiriyorum kulagina da fisiltiyla "biliyormusun dunya da encok kimi seviyorum"diyorum, meraklaniyor dalko deyip bunun aramizda sir oldugunu kimseye soylememesi gerektigini tekrarliyorum. Hatta herkes kiskanir babana kardesine soyleme diye tembihliyorum. Bayiliyor. Babasi da bana katildi aralarda bagira cagira dunya da herseyden cok seni seviyorum diyor. Atlasi da senin kardesin oldugu icin cok seviyoruz diyoruz. Dene istersen

Gecen gun 4 elti bir evde toplanmisiz kizimin hala 40 i cikmamisti...

benden 5 yas buyuk olan eltimin oglu 5 yasinda oda.... kizim kucagimdayken topu firlatti top oynadigini bile görmediğim halde nasil birden hissettiysem elimi kizimin kafasina koydum ve o top benim elime degip mutfaga kadar uctu...

Elime degdi derken fazlasiyla acitti kizimin kafasina degmis olsaydi hastanelik olurdu....
Bunu gören annesi yani eltim hic birsey olmamis gibi cayini yudumlamaya devam etti. Bende sinir oldum hic yuz vermedim ona eve gelince esime anlattim cocuguna tek laf etmedi diye....

Bugun ise esim kendini yapayanliz birakiyorsun eltilerinle hic anlasmiyorsun dedi ki bu benim en cok sevdigim iyi huylu eltimdi geri kalanlarini söylemek bile istemiyorum hep dedikodu hep kiskanclik ben onlar gibi olacagima hicbiriyle görusmuyorum yanliz kalmayi tercih ediyorum özel gunlerde görusmek bile fazla geliyor.. en kucukleri benim..

abartiyor muyum bilmiyorum ama ogluna da asla vursun demiyorum ama en azindan bu olayi gördükten sonra oglum evde top oynanmaz gibi bisey deseydi ya.
Dusununce bile sinirleniyorum cocuktur henuz bisey bilmez ama annesinin de onun hatalarini görmemezlikten gelmesi yanlis heleki söz konusu yenidogmus bir bebekse.

Cok gecmis olsun canım insallah cabuk atlatir minik delikanli Derene dikkat et canm bulasmasin henuz minicik cok zorlanir yavrucak...
Kaynanan aslinda iyi biri belliki ama hazmedemedigi biseyler var... en ihtiyacin oldugu zamanda böyle yapmis simdilik boşver ama yeri gelince konus ssana verdigi sözu hatirlat rahatlarsinda.

Ne guzel hic beklemedigin halde.öz annen geldi ve yaninda....
Insallah yarinki mevludunuzde guzel gecer Allah kabul etsin simdiden

Günlerdir giremiyorum nete. Sağolsunlar lohusalığımı kendi evimde olmama rağmen kayınpeder ve kaynımla geçirdim. Yatak odasına kapandım günlerce. Bebişimde bensiz hiç bir şekilde durmuyor. Kaynanam oğlunun sevdiği hamur işi ne varsa yemek diye onu yapıyor bana bir faydası olmadı kimsenin ağlaya ağlaya geçirdim lohusalığı.

Hepinizi çok özledim. İyidir herkes umarım. Herkes doğurmuştur herhalde:) 40'ımız çıktı bizim ama kanamam azda olsa devam ediyor. Bebeğimin kakasını yaparken zorlanması hala devam ediyor. Ne zaman alışır ki

Kızım sadece akşam 9dan gece 2ye kadar uyuyor. Sürekli emdiği için bende hiç kaldırmıyorum. Dinlenebildiğim tek vakit çünkü Ebemiz başta karşı çıktı ama killo alımı iyi olduğu için neyse sorun olmaz dedi ama içim içimi yiyor her seferinde.

Bizden bu kadar şimdilik:)

Canim soylemesi ayip aynen benimde oyle :) dogumdan sonrasi dogumdan daha zormus :)

canim bu bizim gecimsiz oldugumuzu zaten gostermez.....demekki cocuk okadar acki top oynamaya park yerine ewde oynuo....misafir olan cay corba icilen bi yerde cocuga top mu pynatilir...kaldi ki en dogrusunu yapiosun bende sen gibi yapiom...hep yanlizim ama olsun kafam rahat o ne dedi bu nedmis nie yapmis yoruluyorum insanlardan...en ii si tek olim kafam rahat olsun diom...bu da gecimsizlik degil bitanem..

gelmis bana bi yigen dio ki buyuk ananem bizim bebek odamiz icin nelerine gerekti demis bak simdi bunu bana b.. mu war soluyon he ondan sonra annem bana dio takion insanlara yanliz kalcan hep kalim yaaa yanliz kalim ben bole insanlarla ugrascagima canim sikilsin cekirdek citliyim.....
.

canim walla banada dr ve annem kizio ama hic te umrumda degil abi cocuk misil misil uyuo nie uyandirim...sarilik marilik donemini gecti bu ayda olmazda artik ilk 1 hafta tehlikemis ehh onuda olmadan atlatti ee.uyusunda da cocuk..acikinca zaten 40 taklada atsam 1 sn fazla uyumuo...

Benim kizim saat öglenin 3 unden beri uyanik saat 9 a geliyor 6 saattir uyumadi hala uyutmaya calisiyorum gazida yok karni tok alti temiz normalmi bukadar uyanik kalmasi?
Canım benim kız hep öyle saatler geçiyor gözleri hala fildir fildir bakıyor ben gündüz hiçbir şey yapamıyorum akşam 9 olunca uyutma seansimiz basliyo 1 saat 2 saat memede uyuyor yatağa yatiriyorum uyanıyor tekrar devam..sonra pes ediyor onbucuk gibi falan uyuyor tabi ben de hemen uyuyorum..Eşim uyut gel de çay içelim cay koydum diyor ben ikimizi de uyutuyorum:) eşimle uzun uzun oturup çay içip sohbet ettigmiz günleri çok özledim ama kızımı da çok seviyorum onu bize bagislayana şükürler olsun ins düzene girecek her şey..

Kızlar bebeğime zinco damla aldım eczaneden çok ıkınıyor diye. Siz nasıl kullanıyorsunuz, günde kaç kere kaç damla?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bizde aylik kontrolumuzu yaptik 3.530dogduk. hastane cikisimiz 3.300.kontrolumuzde 4.330 .47olan boyumuz54 eulasmis:) asimizida olduk kalca usg mizde tamam 15.gunde devit kullanmaya baslamistik ama degistirdik ACD3kullanmaya basladik bebisin bir gunu digerine uasada keyfimiz yerinde cok şükür:) :) sıkıntı bende yine cok fena yara olan göğüs uclari surekli sagan ben hatta bir gogsumde sut bezesi oldugu icin antibiyotik kullaniyorum simdide bebegim o gogsu emmmek istemiyo zaten cok yara aci cekerek veriyodum birakmasin unutmasin ememyi diye bu arada 2kutu lansinoh bitirmis durumdayim bana misin demiyo uc desen zaten yok iste boyle anneler buyuk kizimi annanesiyle gonderdim bu hafta yalnizim kirk ucurmaya gitcez adapazarina kavuscaz kizimla...

Aa sen adapazarlimiydiinn
Masallah minigee..
Zeytinyagi surmeyi denesen..

Bugün kırkımız çıktı oğlumla kırklandık birazdanda kırk uçurmaya gidiyoruz iki çocukla ilk defa misafirliğe gideceğim galiba biraz korkuyorum :))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar moralim cok bozuk sutum kacti kacacak incir hurma humana ne varsa yiyip iciyorum sut yok yok gelmiyo bebegimi gunde 3 kere emzirebiliyorum anca oda doymuyo yavrum 10 dk emiyo sut bitiyo ay cildircam moralimi yuksek tutmaya calisiyorum kafami dagitmaya calisiyorum bu sut nie gitti ya mecburen mama veriyorum mamayi yemeden uyumuyo cunku doymuyo cocuk sema veriyorum mama cok eski bir marka milupa veriyodum ama anne sutunu cabuk biraktiriyomus tatli oldugu icin bebekler onu daha severek iciyomus bu yuzden degistim ama semada icime sinmiyo haftaya 1 aylik olcaz goturcem doktoruyla konusucam bakalim mama oneriside alcam semayaya devam et derse devam etcem ... birde banyo yaparken cok agliyo benim minik paşa kızlarim bayilirdi hic sesleri cikmazdi bizimki sanki anliyo soyunur soyunmaz basiyo cigligi sanki cani yaniyomus gibi bi feryat figan cabuk cabuk yikiyoruz giyinirkende ayni sinir beyefendinin ustunde sora susuyo bakiniyo ay şaka gibi

Teyzeler merhaba malum cok sık giremiyorum..kizim cok huysuzz uyku nedir bilmiyor birde gaz sancimiz varki kullanmadigim ilac bitki kalmadi cok caresisizim bu konuda yavrum can cekiyo resmen bi birtlicam diye..birde.kizlar hazir bezde ben.hala 1 numara kullaniyorum kucuk mu geliyo acaba allah korusn kalca cikikligi falan olmasin sz 2 ye gevtinizmi b arada 24 gunluk olduk 4300 kiloyuz fikirlerinize ihtiyacim varrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…