- 5 Şubat 2013
- 1.222
- 279
- 103
- 34
Sağol ilgilendiğin için canım. Arkadaşım da daha iyi sanırım, telefonlarına da pek bakamıyor bulsam da nasıl gönderecektim bilemedim
Hoşgeldin yağmurdamlası, hep beraber güle güle büyütelim canlarımızı:)
Çok üzüldüm geçmişler olsun inşallah şimdi iyidir. Hem yeni kardeş, hem hastalık kuzuyı yıpratmıştır, canım benim ya...
Yasmin bana kilo yapmıştı, balon gibi şişmiştim. Doğum kontrol hapları yumurtlamayı baskıladığından, bırakıldığında (ya da unutulan doz oldugunda:) gebe kalmayı kolaylaştırıyor aksine. O yönden benim de endişem yok ta ne bileyim hergün hergün hap almak istemiyorum. Ayrıca kırkından sonra artık mucuk mucukkk serbestt!
Çocuk olunca çok zor... Dondurma, şeker, pasta... Hiç yememesi gerektiğini anlatmak çok zordur. Allah yardımcınız olsun canım.
Kuzuna da başka sağlık problemi yaşatmasın ömür boyunca...
Kizlar bebegim bronsit yuzunden hastaneye yatti dun gece. En az bir haftalik tedaviye baslandi. Cok kotuyum bir kere gorebildim. Sut sagip goturuyorum. Sorum su ki bir ogunde kac cc icmesi gerekiyor. Israrla mama veriyorlar. Uc saatte bir iki gogsumden 120 cc kadar sut sagabiliyorum. Hemsirelere sordum ama düzgün cevap alamadim. YeterlI midir sizce? Emzirmeme izin vermiyorlar. Sutum cekilmez degil mi? Dua edin yavrum cabuk ciksin...
Kizlar bebegim bronsit yuzunden hastaneye yatti dun gece. En az bir haftalik tedaviye baslandi. Cok kotuyum bir kere gorebildim. Sut sagip goturuyorum. Sorum su ki bir ogunde kac cc icmesi gerekiyor. Israrla mama veriyorlar. Uc saatte bir iki gogsumden 120 cc kadar sut sagabiliyorum. Hemsirelere sordum ama düzgün cevap alamadim. YeterlI midir sizce? Emzirmeme izin vermiyorlar. Sutum cekilmez degil mi? Dua edin yavrum cabuk ciksin...
Amin insallah tesekkur ederiz
Cekilmez canim icini ferah tut.
Bende ilk dogumda belim kitlendigi icin hastanede kalmis 2 ay igneler yuzunden emzirememistim hic bisey olmadi iyilesince devam ettik.bebegin rizkiyla da alakali
Gecsin gitsin ins hastaliklar
Çok geçmiş olsun üşüttü mü, ne oldu, çok üzüldüm........
Bebeciğin kaç kilo bilmiyorum ama sütün çok yeterli bence. Bebeğinin kilosunu 150 ile çarpman gerekiyor. Çıkan rakam günlük alması gereken süt miktarı. Onu da 8'e bölersen 3 saatte bir kaç cc alması gerektiğini bulabilirsin.
Böyle bir durumda neden mama veriyorlar anlamadım. Mutlaka doktorlar ile konuş. İyileşme sürecinde anne sütüne daha çok ihtiyacı yok mu, sen bebeğin hasta oldugu için ona göre özel bir süt üretiyorsun şuan.
Diğer taraftan sütünü sağmayı ihmal etme, hastaneye veremiyorsan özel süt poşetleri var. Üzerine tarih ve cc yazıyorsun. Derin dondurucuda 6 ay, buzdolabının dondurucusunda 3 ay saklanabiliyormuş.... Sütün kesilmez neden kesilsin..
Bugun ilk kez cocuk doktor kontrolune gittik..
Kizimin kalbi güm güm diye atmıyor hışırtı varmış ve kalbinde delik olabilir dedi buyuk ihtimal..
Uzman doktoruna kontrole gidicez arayıp randevu vermelerini bekliyoruz. Çogu zaman delik kendiliğinden kapanıyormuş dedi.....
İnşallah kalpte bir sorun yoktur gözü iyileşmeden bide böyle bi sorun çıkmasın.
Kızım emerken nefes nefese kalıyor bide.
İnşallah dedigin gibi olur. Cok sagol rabbim korusun yavrularimizi.
Neden oldugundan emin degilim. Birkac kere terledi ve ben ustunu degistirmek yerine bez koydum arkasina. Cereyanda kalmis da olabilir. Hic bilmiyorumAz once yine gittim israrla benim sutumu kullanin mama vermeyin dedim. Be seferki hemsire daha ilimliydi anne sutu varsa vermeyiz gibilerinden knustu. Bebegim 4.5 kg. Ogun basina 70 cc veriyorlarmis. Sut posetlerim var. Ona koyup da veriyorum. Buzluga atmiyorum dolaba koyup hemen hastaneye goturuyorum yakin cunku. Tek derdim kucagima alip koklaya koklaya emzirememek. Insallah cabuk atlatiriz. Cevabin icin tesekkurler..
Çok geçmiş olsun üşüttü mü, ne oldu, çok üzüldüm........
Bebeciğin kaç kilo bilmiyorum ama sütün çok yeterli bence. Bebeğinin kilosunu 150 ile çarpman gerekiyor. Çıkan rakam günlük alması gereken süt miktarı. Onu da 8'e bölersen 3 saatte bir kaç cc alması gerektiğini bulabilirsin.
Böyle bir durumda neden mama veriyorlar anlamadım. Mutlaka doktorlar ile konuş. İyileşme sürecinde anne sütüne daha çok ihtiyacı yok mu, sen bebeğin hasta oldugu için ona göre özel bir süt üretiyorsun şuan.
Diğer taraftan sütünü sağmayı ihmal etme, hastaneye veremiyorsan özel süt poşetleri var. Üzerine tarih ve cc yazıyorsun. Derin dondurucuda 6 ay, buzdolabının dondurucusunda 3 ay saklanabiliyormuş.... Sütün kesilmez neden kesilsin..
İnşallah dedigin gibi olur. Cok sagol rabbim korusun yavrularimizi.
Neden oldugundan emin degilim. Birkac kere terledi ve ben ustunu degistirmek yerine bez koydum arkasina. Cereyanda kalmis da olabilir. Hic bilmiyorumAz once yine gittim israrla benim sutumu kullanin mama vermeyin dedim. Be seferki hemsire daha ilimliydi anne sutu varsa vermeyiz gibilerinden knustu. Bebegim 4.5 kg. Ogun basina 70 cc veriyorlarmis. Sut posetlerim var. Ona koyup da veriyorum. Buzluga atmiyorum dolaba koyup hemen hastaneye goturuyorum yakin cunku. Tek derdim kucagima alip koklaya koklaya emzirememek. Insallah cabuk atlatiriz. Cevabin icin tesekkurler..
Canim ins biseyi yoktur benim oglumunda kalbinde delik var hamileyken ogrendik dogana kadar kapanir dediler dogdu ufurumu vardi kapanmamis bi kac doktora gittik delik var ama kucuk kapanir iki yasina kadar kapanmasada hic onemi yok dediler nefes nefese kalıyo oda ama sikinti vermiyo sikma canini yuzde doksani kapaniyomus kapanmayanda ya problem olmuyo yada kucuk bi operasyonla hallediyolar uzulme ama yoktur insallah
Hosgeldin aramiza iyiki geldin :)hb tşk ederim cnm
Cok uzuldum cocuklarda seker hastaligi zor olmali Allah yardimciniz olsun insallah bu ilk ve tek saglik sorunu olur.Benim ilk kizim dogustan seker hastasi ve gozleri de astigmat.2 yasina kadar her turlu rutin tetkiklerini yaptirmistim halbuki ama nedense hicbisey cikmadi.
Sanirim rutin kontrolleri bastan savma yapiyorlar.ozel yerine devlete goturunce anladim herseyi.aklinizda bulunsun kizlar
Cok gecmis olsun insallah atlatirsiniz bu 1 haftayi... arada bebisini emzirmeyede izin verseler keskeKizlar bebegim bronsit yuzunden hastaneye yatti dun gece. En az bir haftalik tedaviye baslandi. Cok kotuyum bir kere gorebildim. Sut sagip goturuyorum. Sorum su ki bir ogunde kac cc icmesi gerekiyor. Israrla mama veriyorlar. Uc saatte bir iki gogsumden 120 cc kadar sut sagabiliyorum. Hemsirelere sordum ama düzgün cevap alamadim. YeterlI midir sizce? Emzirmeme izin vermiyorlar. Sutum cekilmez degil mi? Dua edin yavrum cabuk ciksin...
ewet canim hem saglik hemde eskilerin lafi ile 40 doldurduk iste acilisi yaptik....ama hic ole ac maci yok yani bazi topikte okudum da ilk cok acilidi falan die cok nadir kisiden kisiye degisiodur heralde herseyin eskiye donmesi cok guzel ;))
Kaynatmak ya da steril etmek aynı işlem sayılır, ikisine de dayanıklı olmalı. Benim sorunum da, birkaç steril sonrası oluştu. Vakumlamadan süte ulaşması da çok kötü, burada hepimiz memeye en yakın biberonu arıyoruz, biberona fazla alışmasınlar diye deli gibi uğraşıyoruz. Belli ki ürünün malzemesinde bir sorun var steril işlemine dayanamıyor. Ben Avent Türkiye'nin sayfasından ilgili bölüme detaylıca yazdım şikayetimi, bence sen de yazmalısın.
Diğer taraftan ben de musluktan akan sıcak suyun altına ısınsın diye tutuyordum, kapak kendiliğinden atınca içine aradan musluk suyu girmiş. Koca biberon anne sütüm ziyan oldu ama kimbilir belki de öncekilerde musluk suyu da gitti aradan kızımın midesine! Çok sinirliyim.... Sen de emzik kısmını soğuk suya tutuyorum demişsin ama o zaman steril özelliği kaybolmuyor mu, musluk suyu ile temas edince?
Cicegi burnunda anneler merhaba firsat bulup giremiyordum foruma cok sukur bugun 40. gunumuz yarin cok uslu uykucu gazsiz bir bebek olur insallah findik kurdum o kadar dediler bekle kirki gecince duzelir diye :) spora baslayan var mi ben 55 kiloyla basladim 80 oldumsu an 68 kiloyum bir an once eskisi gibi olmak istiyorum karnimda dogum lekeleri catlaklar var ozguvenim resmen yerlerde sacma sapan kiskancliklar basladi esimi de bunaltiyorum bu sekil. Spor yaparsam cooooook bilmis teyzeler sutumun azalacagini soyluyor bunalttilar beni resmen ne de olsa kac cocuk buyutmusler oyle degil mi ama:)
kızlar bebişlere emzik verdinizmi,ilayda emziği tutmuyor ya bazen veriyorum emiyor genelde almıyor ama midesi kalkıyor,ne yapabilirim emzik vermek istiyorum
her yazılana da aldırmamak lazım.bi ara ilaçlı rahim filmi çektirmiştim.nette okudum öyle fena anlatmışlardı ki,ben işleme girerken inanılmaz kasıldım.sırf
okuduklarım yüzünden ama hiçte öyle abartılan bişey yoktu.birde bu konu için moda girip anın keyfini kaçırmamak lazım :)
bak bunu düşünmemiştim.sadece sonuca odaklanmıştım.neticede titizlendiğimiz için bu ürünü seçtik.kaş yapalım derken göz çıkarmak olacak.bende yazıcam hemen.dönüş yapacak olurlarsa birbirimizi haberdar edelim.
çok ağır sporlar değil ama başlamakta fayda olduğunu biliyorum.ona bakacak olursak emzirdiğimiz için homini gırtlak herşeyi yemeliyiz.yok böyle bişey.illaki bu yağlar yakılacak.niyeti bozmamak lazım :)
bende ilk olarak çok iyi ve kaliteli olduğu iddia edilen özellikli bir emzik aldım.bebeğim istemedi.birkaç gün sonra farklı basit bişey denedik.onu sevdi.emziği değiştirmeyi deneyebilirsin.
geçmiş olsun,acil şifalar..düzenli sağdığın sürece kesilmez inş.doktor bana mamanın eskisi kadar korkulacak bişey olmadığını bu kadar kasmamak gerektiğini söyledi.sen yine de elinden geldiğince kendi sütünden vazgeçme gerisi içinde çok kasılma derim.
Bende büyük oğlumla birşeyler yapınca çok mutlu oluyorum. Keşke hep onunla geçirsem vaktimi ikiye bölünmek ne kötü. Dün bir arkadaşım aradı ne yapıyorsun diye. Acayip dert yandım onunda Kuzeyle yaşıt bir oğlu var aman dedim ikinciyi filan sakın düşünme çıkar aklından hemen.
Artık çok geç dedi meğer altı haftalık hamileymiş daha şimdiden endişeler başlamış büyük olanla ilgili.
Benmi tuhafım bilmiyorum pişmanlık vijdan azabı korku endişe ne varsa yaşıyorum. Bebek birbuçuk aylık oldu hala alışamadım dilimden keşkeler düşmüyor sonrada çok kızıyorum kendime. Çocuklarım tüp bebek allah bana bu güzel duyguyu yaşattı bense isyan ediyorum diye. Sonuçta küçük beş yıl donmuş embriyo iken mucize gibi geldi tutundu üstelik bana. Ne olur bu duygularım normale dönse yoruldum gerçektende. Artık evdeki kalabalığa bile alıştımda bu ikinci velete hala tam alışamadım. Off çok kötüyüm ben ya.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?