2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

evet cnm,hemen söylerler,bizimkinin durumu biraz farklı
anladım cnm,inşallah RABBİM in izniyle gerek kalmaz

Okudugum kitaptan sizlerle birkaç cümle paylaşayım dedim..

"Bebeğiniz ağladığı zaman onu kucağınıza alın. Böyle basit bir davranışa karşın, kötü davranışlı bir çocuk yetiştirmek istemedikleri için bebeklerini kucaklarına almaktan kaçınan bir çok ebeveyn vardır. Fakat yeni doğan çocukların kötü davranışları olmaz. Onlar sadece doğal bir yolla iletişim kurarlar. düşünü ki, çevreyle iletişim içinde olmanızı sağlayan bütün donanımlarınızdan yoksunsunuz ve ağlamanıza hiç kimse aldırmıyor, acaba ne yapardınız? Ağladığı zaman kendisine cevap verilmeyen bebek "iyi" bebek olmaz (ancak sessiz bir bebek olur), o cesareti kırılmış bir bebek haline getirilir. O, öğrenmesini istemediğiniz bir şeyi öğrenir: Bu da bir ihtiyacı olduğu zaman sizinle iletişim kuramayacağı ve size güvenemeyeceğidir..."

Bu tam da benim bakış açımı yansıtıyor, paylaşmak istedim...Tabi bu bebekler için geçerli...Büyüdükçe durum değişiyor

Canım kilo almış sa reflü olmuyor mu? Benim kızımda kusuyor 3 gündür ne dik tutma ne yastıkta yatırma farketmiyor. .çok canım sıkılıyor[/QUOTE]

Reflünün ilerlemiş aşamalarında bebek yediğini sindiremeden kustuğu ve mide asitinin karıştığı süt kusma sırasında geçtiği yerleri tahriş ettiği için, bebeğin beslenmesi ciddi anlamda etkileniyor. Üç beş günlük kusmada değil ama bu rahatsızlığın ilk ayında muhtemelen kilo alışı da etkilenir. Deren henüz reflü diyebileceğim durumda değil ama beslenmesinin çok azaldığını hissediyorum. Özellikle geceleri bana hiç emmiyormuş gibi geliyor, uykuya çok dalıyor. Bir tarafım aç olsa uyumaz diyor, diğer tarafım da daha çok küçük gece uykusu düzenine geçmek için diyor, hiç bilmiyorum kafam çok karışık. Kilo alımını takip etmek isteme nedenim de reflüden ziyade bu beslenme durumları...
Senin bebiş, bir ağız dolusu kadar kusuyor mu mesela? Bir de mama alıyor mu, sadece anne sütü mü?İnşllah reflü değildir

Yüzde yüz katılıyorum!! Alışmasın diye bebeği kucağa almamak, ağlata ağlata uyutmak, saati gelmedi diye emzirmemek, artık gece beslenmesini ya da memeyi kesmeliyim diye kesmek....... Bu benzerleri HİÇ bana göre değil...

Bu düşüncedeki kimseler zaten bebekleri büyüynce de benimsemediğim bir tarz içinde oluyorlar çocuklarına karşı...

Oh be içimi rahatlattin milletin kucagina alistirmissin sen bu kızı demesin den bikmistim artık:/

Cok moralim bozuldu kizlar
2 hafta once kizimin kilosu 5400, boyu 58 cikmisti.
Simdi evde kendim olctum: kilo 5500, boy hala 58
Neden buyumuyo ((((((

Cnım çok merak ediyorum medelada 25 çıkarken, manuelde kaç çıktı?

Neden buyumuyo ((((((

Canım ilk üç ay günde minumum 20 gr kilo artışı bekleniyor ama bebekler bunu gün be gün almayabilir. Bir hafta on gün almayıp, bir anda hepsini toptan alabilir, ayrıca evdeki tartın hastanedeki hassas tartı gibi olmaz, seni yanıltabilir....
Bebeğinin beslenmesi normalse, emzirme sıklığın, sütün aynı ise ve bebek mutlu görünüyorsa bence normal kontrol zamanını bekle. Özel bir durumum ya da emdişem varsa, evde tartma, son tartıldığın sağlık kurumuna tekrar git.

Senin makinada var bişey ama?!?

Canım kilo almış sa reflü olmuyor mu? Benim kızımda kusuyor 3 gündür ne dik tutma ne yastıkta yatırma farketmiyor. .çok canım sıkılıyor

Reflünün ilerlemiş aşamalarında bebek yediğini sindiremeden kustuğu ve mide asitinin karıştığı süt kusma sırasında geçtiği yerleri tahriş ettiği için, bebeğin beslenmesi ciddi anlamda etkileniyor. Üç beş günlük kusmada değil ama bu rahatsızlığın ilk ayında muhtemelen kilo alışı da etkilenir. Deren henüz reflü diyebileceğim durumda değil ama beslenmesinin çok azaldığını hissediyorum. Özellikle geceleri bana hiç emmiyormuş gibi geliyor, uykuya çok dalıyor. Bir tarafım aç olsa uyumaz diyor, diğer tarafım da daha çok küçük gece uykusu düzenine geçmek için diyor, hiç bilmiyorum kafam çok karışık. Kilo alımını takip etmek isteme nedenim de reflüden ziyade bu beslenme durumları...
Senin bebiş, bir ağız dolusu kadar kusuyor mu mesela? Bir de mama alıyor mu, sadece anne sütü mü?İnşllah reflü değildir[/QUOTE]
Canım 3 gündür söyle oluyor anlatayım:
Akşam 10 da emiyoruz uyuyoruz gece 2 ya da 4 de uyanıyor emiyor tabii uykulu olduğu için gazı çıkmıyor 6 ya doğru gaz sancıları yla uyanıyor gazu çıkıyo ben yine emziriyorum ama busefer yanıma alıyorum emerken yatarak emiyor uyuyakaliyor 1 saat olmadan uyanıyor ve bütün emdigini çıkarıyor hem de bikaç kere ağız dolusu evet..benim moralim altust oluyo..aksama kadar da sut şeklinde kusmuyor da kıvamlı kusuyo emdikten sonra çok dikkat etmeye çalışıyorum dik tutuyorum yastık koyuyorum ama kusacaksa yine kusuyor. .nette araştırdım baya reflü belirtisinde kusma dan başka tükürük aşırı hickirik tutmasi bir de emerken kendini ettirmesi memeden dio ben gaz sancisi die düşünüyordum..hepsi var bizde bunların. .ama asiri kusmasi sadece sabah oluyo..kilosu da iyi canım 1250 aldı bu ay ama bu durum yeni başladığı için ben de kilo takibi yapıcam. .umarım bebislerimizde reflü falan hiçbi sıkıntı yoktur
Sadece anne sütü alıyor..pazartesiye kadar böyle devam ederse Dr a goturcem

Sumas a.s yaz internete canim iletisim holumunden numarasini al

Neden buyumuyo ((((((
Bozma moralini canım hastanelerde bile ölçümden olcume değişir dedi Dr umuz bana ki sen kendin evde olcmussun..en sagliklisi belli bi hastanede ya da sağlık kuruluşunda aynı tartı ve hatta aynı kişi ile olcturmekmis...

Senin makinada var bişey ama?!?

Yarın bunu anlayacagız...Makineyi aldıgım yere iade ediyorum...Başka bir yerle görüştüm, oradan kiralayacagım...Göreceğiz benim memeler defoluymus ama bakalım makine de mi defoluymus...

Forumlardan birinde okumustum, inek olsaydık bizi keserlerdi di mi süt veremioz diye? :)))

kızlar hamilelikte nedeen kahverengi akıntı geliyor 3 gündür akıntı var az az geliyor arada kan da geliyor doktor progestan verdi ama geçmedi 7 buçuk haftalık dedi doktor

Neden buyumuyo ((((((

Bizim doktor dedi ki, 2 aydan sonra bazı aylar böyle olabilirmiş...Özellikle boy açısından, bazı ay uzamaz, sonra bir anda uzar, takılmayın dedi...Büyümüyoo diye sakın moralini bozmayasınn...Benim totosum ilk haftalarda pek zayıftı, sonra 1 ayda 1700 gr aldı pat diyee

Masallahh kizceyee

Denemediysen Lilacsofie soylemisti..
Dereotu ve taze sogani karistirip bir saklama kabina koydum her yedigimle beraber cikarip ondanda tuketiyorum..
Farki gordum dun bariz..
Belki bunun etkisi olur..

Canım ALLAH şifa versin inş hiçbişeye gerek kalmaz büyür kızının başı..dua edicem bebeğin icin Allah büyük..

inşallah cnm gerek kalmaz,bol dua edin anneler kızıma

Çok geçmiş olsun arkadaşım, inşallah ameliyata gerek kalmadan yoluna girer hersey
Bize de bilgi ver lütfen, dua ettim bebişin için

inşallah cnm,ALLAH razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…