3 gündür benimki de çok kusuyor emdikten sonra dik tutuyorum basının altına yastık koyuyorum falan ama cikacaksa çıkıyor yine de önce böyle değildi şimdi nie böyle anlamıyorum geçen hafta da 2 gun böyle olmuştu usuttugunu düşündüm Dr a gittiğimizde denk gelince söyledim sık idrar yapiomu dedi evet dedim idrar tahlili istedi sonuçta bişey cikmadi sorun yok..bir de kusuyor dediğimde insanlar da bebek kusar dio ya deli oluyorum. Tmm kusar da bukadar çok mu kusar. .bikacgun daha takip edicem gecmezse Dr yolları görünüyo yine bize..çok şükür ama problem bitmiyo. Hala kaka sorunu var şimdi kusmasi başladı bir de baş çevresi gerektiği kadar buyumemis ama Dr bişey demedi..kafama takılan okadar çok şey var ki dün oturup ağlicaktimKizlar sizin bebisler ne kadar kusuyor ?
Çok sevindim canım senin adına inşallah bundan sonra hep mutlu olursunuz. Ben hala annemin evindeyim ve sanırım bosanacagim öyle görünüyor adam hiç bir türlü hatasını kabul etmiyor. 1 aydır çocuğunu bile görmeye gelmedi. Evi terk etmişim ben diye. Artık düzeleceğine hiç sanmıyorum inşallah kolay atlatirim bu süreci sadece onu istiyorum. Ve sürekli bana psikolojik baskı yapıyor babasından kızını ayırmışim çok kotuymusum. Acaba gerçekten kötülük mu yaptım diye kendimi sorgulamaya başladım resmen kendimi kötü hissetmem için herşeyi yapıyor.
Yatarak emmesinin tehlikesi işte sanırım; reflü durumu. Benim de en büyük korkumdur. Normalde yatağının şiltesinin altında havlu ile yükseklik yapmıştım ama artık yatağında yatmıyor ki:)) Hep benim yanımda ve emerek uyumayı seviyor. Oysa yatarak emmek hem orta kulak iltihabını, hem de reflüyü tetikliyor. Reflü denen illet te bir kere başladı mı, kolayca geçmiyor diye biliyorum, o yüzden baştan önlem almak lazım. Ben de en ufak ağzından süt çıkarma durumunda hemen huylanıp başını yükseltiyorum, dik tutma sürelerini uzatıyorum.
Bence iyi ama neye göre yetersiz dio geçen ay ki ölçümleri ne göre mi? Gecen ay kaçtı kilosu başı ve boyu? Benim kızımda 5250 kilo 57 boy 38 baş. .geçen ay 4 kiloydu kilosu iyi dedi ki en az 600 gr almalı bi ayda..Günaydın kızlar. Tam gaz bitti oh derken 3-4gundur şiddetli birsekilde geri döndü malesef. Yavrum ozellikl gündüzleri çığlık cigliga uyaniyo ve ben aglamasina dayanamiyirum. Geçenlerde bir yerde okumuştum gazın en şiddetli dönemi 6 ve 8 haftalardaymis. Ama biz 9 haftayı bitirdik. Dün dayanamadım ve doktora götürdük idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ve tahlil istedi. Bugün sonuçlar çıkacak. Eger temiz çıkarsa gazdan agliordur dedi. Inşallah temiz çıkar. Gecen hafta sağlık ocağında kontrolümüzde ve asimiz vardı. Kızımın kilosu 5.100 boyu 58 kafa ölçümü 38,5 hemsiremiz kilosunun yetersiz olduğunu söyledi. Bu arada iki ayligiz. Bir hafta sonra tekrar kontrol edelim dedi. Bu arada sık sık emzirmemi hatta gece aralarda uyanmasa bile kalkıp emzirmeme istedi. Bugün gideceğiz cok merak ediyorum. Aslında 5100 iki aylık bebeklerde ortalama kilo olarak gorunuyo. Sizce az mi kızlar kilosu.
Gunduzleri algilari acildikca etraftan fazla uyariliyorlar. 4 ay civari belli saatler belirleyip ornegin karnini doyurduktan sonra 2 defa los ve sessiz ortamda uyuttum ben 1. Yi. Gunduz 10-12, 15-17 arasi uyuyor gece 10-7 arasi uyuyordu. Bu hesapla yaklasik 14-15 saat 3 yasina kadar uyudu. Ama saatleri sabitlemek gerekiyor ciddi bazi ritueller belirlemek te sart. Ornegin herzaman karanlik odasinda, hep giydigi mevsime uygun uyku tulumu ile. Uyku oncesi kisa bir banyo da yardimci oluyor. 4 aydan once uyku egitimine gecmwk dogru degilmis.
Gece uykusunun bolunmemesi ise kilo alimina bagli. Ornegin atlas ta ilk ay 2 saatte bir emzirirken( zaten uyaniyordu) zamanlar ara acildi4-5 saate kadar. Kilo alimi ayni devam ettigi icin ben gonul rahatligi ile uyandirmiyorum. Tavsiyem kilo alisina dikkat etmekte.
Sicakta bebekler de emmek istemiyor fena bunaliyoruz, karsilikli olarak. 4-5 dakkika emip agliyor. Birakiyorum ana kucagina ben de. Meme de cok seytrk uyudugu oluyor ne yazikki ana kucaginda surekli sallayarak gunduzu tilki uykulariyla atlatiyoruz. Hava kararinca uykusu derinlesiyor. Hava aydinlaninca tekrar uykular tilki uykusu.
Sagma konusunu bilemiyorum. Bu konudaki tek tecrubem bebeklerin emmesi sut artmasi icin cok onemli, ve makinalardan cok daha fazlasini cekiyolar.
Yatarak emmesinin tehlikesi işte sanırım; reflü durumu. Benim de en büyük korkumdur. Normalde yatağının şiltesinin altında havlu ile yükseklik yapmıştım ama artık yatağında yatmıyor ki:)) Hep benim yanımda ve emerek uyumayı seviyor. Oysa yatarak emmek hem orta kulak iltihabını, hem de reflüyü tetikliyor. Reflü denen illet te bir kere başladı mı, kolayca geçmiyor diye biliyorum, o yüzden baştan önlem almak lazım. Ben de en ufak ağzından süt çıkarma durumunda hemen huylanıp başını yükseltiyorum, dik tutma sürelerini uzatıyorum.
1 aydir ben ve kizim ayni yatakta yatiyoruz kocaman yatak bize kaldi :)))
Uyandiginda yatirarak emziriyorum aynen Deren gibi cok hosuna gidiyor uzanarak emmeyi seviyor doyuncada kendiliginden uyuyor ama ben bi havlu katayim simdi onun uyudugu tarafa yukselttim belki ise yarar ama uyandikca bir saga yatiriyorum bir soluma kafa sekli hep ayni yerde kalmasin diye...
Kusmadigi 1 gun bile yok... Bazen cesme gibi bazen de cok az ama asiri sekilde kusmasindansa azar azar kusup evi ustumu kirletmesinede raziyim.
Bence iyi ama neye göre yetersiz dio geçen ay ki ölçümleri ne göre mi? Gecen ay kaçtı kilosu başı ve boyu? Benim kızımda 5250 kilo 57 boy 38 baş. .geçen ay 4 kiloydu kilosu iyi dedi ki en az 600 gr almalı bi ayda..
Evet sanırım karşılaştırmis. .Sınır 600 gr canım daha az alirsa mama ile destekleyebilir siniz. .Anne sutu mu aliyor buarada?Canim doğduğunda 3450 gecen ay 4600 az önce geldik 5300 olmuşuz boylecdevam edin dedi. Zannedersem bir önceki ayla karşılaştırdı. Çünkü gecen ay aldığı kilonun yarısını bile alnamis.
Günaydın kızlar. Tam gaz bitti oh derken 3-4gundur şiddetli birsekilde geri döndü malesef. Yavrum ozellikl gündüzleri çığlık cigliga uyaniyo ve ben aglamasina dayanamiyirum. Geçenlerde bir yerde okumuştum gazın en şiddetli dönemi 6 ve 8 haftalardaymis. Ama biz 9 haftayı bitirdik. Dün dayanamadım ve doktora götürdük idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ve tahlil istedi. Bugün sonuçlar çıkacak. Eger temiz çıkarsa gazdan agliordur dedi. Inşallah temiz çıkar. Gecen hafta sağlık ocağında kontrolümüzde ve asimiz vardı. Kızımın kilosu 5.100 boyu 58 kafa ölçümü 38,5 hemsiremiz kilosunun yetersiz olduğunu söyledi. Bu arada iki ayligiz. Bir hafta sonra tekrar kontrol edelim dedi. Bu arada sık sık emzirmemi hatta gece aralarda uyanmasa bile kalkıp emzirmeme istedi. Bugün gideceğiz cok merak ediyorum. Aslında 5100 iki aylık bebeklerde ortalama kilo olarak gorunuyo. Sizce az mi kızlar kilosu.
Bizde asimizi olduk geldik inşallah hafif atlatiriz) bizde de bilgiler söyle; boy; 61 kilo; 5.550 bas çevresi; 39 gecen aya gore boyumuz7cm kilomuz 1200 bascevremizre 1cm artmis başka da sıkıntı miz yok cok şükür:)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Deme öyle canım yaDr ne dio bu duruma çok küçük derken nekadar küçük yani.bizim 37bucukken 38 olmuş ama Dr ebe hiçbiri bişey demedi sen yazınca baktım ben de inş öyle olumsuz bi durum yoktur korktum şimdi yaa
Arkadaşlar söylediğiniz ölçüler ayına göre normal gördüğüm fakat büyüme oranları önemliymiş sanırım ... Çok aşırı büyümesi de iyi değiş kuzenim bebekken çok büyümesinden ameliyat oldu ...
oww baya buyukmus Allah kurtarmis desenebirde benimki buyuk gelirdi garibiminki 33 cm cikti ama 3912 kg olunca zorlanmadim degil
Evet sanırım karşılaştırmis. .Sınır 600 gr canım daha az alirsa mama ile destekleyebilir siniz. .Anne sutu mu aliyor buarada?[/QUOT
Evet canim sadece anne sutu veriyorum. Artık geceleri uyanmasa bile emziriyorum.
Canım inş büyür ameliyata gerek kalmaz..ben bilemiyorum bıngıldağı küçük mu değilmi ama bakan ebeler ya da dr söylerdi heralde küçük olsaydı değil mi?cnm bıngıldak küçük değilse sorun yok,bizimkinin bıngıldağı çok küçük
cnm bizim de büyümezse ameliyat olcak ALLAH korusun,kuzenin nerede ameliyat oldu,bi de kaç aylıktı
papatya şimdi kaç cm oldu baş çevresi
cnm bıngıldak küçük değilse sorun yok,bizimkinin bıngıldağı çok küçük
cnm bizim de büyümezse ameliyat olcak ALLAH korusun,kuzenin nerede ameliyat oldu,bi de kaç aylıktı
papatya şimdi kaç cm oldu baş çevresi
Ayni derdi cekenler bilir yiyip icmedigimiz sey kalmadi
osmanlida tahin helva yediriyolarmis diye hergun yiyorum dogumdan beri ama ise yarayip yaramadigini bilmiyodum. Taki burda adini hatirlamadigim biri TAHİN diyene kadar -ki ondan Allah razi olsuunn...-
Tek kelimeyle inanilmazzz... okuyunca helvanin özü de tahin sonucta dedim ve 3 tatli kasigi yuttum, yuttum cunku agizda bekletip yenebilecek bisey degil suyla yuttumsabaha karsi bi uyandim gecelik su gibi islanmis aka aka, ilkten emin olamadim ertesi gun sut icin kullandigim hicbiseyi yemedim rezene bile icmedim, arada aklima geldikce bi kasik tahin yuttum, aksam dolu dolu hissinin sevinciyle bi sagdim, ikisinden 25 cc cikarken bi tanesinden 50 cc cikti baska bi arkadasima onerdim dün, oda bugun dolu hissetmeye baslamis, yani test edildi onaylandi
Daha oncede bi gun boyle akmisti da ben o gun cok mutluydum psikolojik sanmistim ama jetonum yeni düstü o gun de bi kase tahin-pekmez yemistim
Hadi hepimize bol sütleeerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?