Ben atesini hep kontrol ettim,sadece 37.5 oldugunda daha da fazla cikmasin gece diye 1 kere verdim calpol..Bana saglikocagindaki bayan atesi cikarsa 4 saat araliklarla verebilirsiniz demisti cikmiyorsa verme bence sonuc olarak vucuda mikrop bagisiklik kazansin diye yukleniyor..
Asi oldugu gun birtek bende aglamadan durdu hep ve omuzumda uyudu sadece huysuzdu yani..
Hepsinin farklidir canim..
Ilk gun huysuzluk normal..
Cok anormal birsy hissettiginde gorus tabii hemsirenizle..
Sana 'ÖNCE' olumlu dusunmeyi ogretecem kizce :)
Kendi doktorun olmak teshis etmekte degilde uygulamali iyilesmede iyidr :)
Boyle olumsuz okuyup kendini harap etme..
Duru'nun kilosu gittigin yol vs dusunursek kendini cok zorladin..
Eger gecmiyorsa doktora gorun ama acile degil randevu alarak isin erbabina git..
Dusundugunun yanindan bile gecmiyordur insallah sendeki
Hayirli olsun bebis,Allah saglikla kavustursun
Elinde olmasi faydali cok sutun olabilir,duzenli sagman gerekebilir,farkli birsy olabilir vs vs :) oyle ustten belirttim ama bu konuda deneyimli annelerimiz yardimci olacaktir..
Benim bebeeem bayat seviyor de :)))))
Ben dalgaya aliyorum insanlari artik iyi gida oluyor sonra gulmek icin :)))
Gercekten bildigin seylerde insanlara hic kulak asma canim..
Agrin fln nasil oldun buarada?
Birde gozumden kacmadi degil sen cips mi yiyorsun
Hatunlar bugün oglusumun asilari yapildi calpol verdim 4 saat sonra bir daha verdim hemşire o sekil vermemi söylemişti ama cok huysuz durmuyor yerinde emziremedimde bi türlü sagdim zar-zor içti normal mi bu şekil
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım biz Bayramoğlu'ndaydık biliyorsun, sahile indirdim kızımı ama deniz o kadar pisti ki kendim bile girmedim. Oğlumun da kafasını sokmadan oynamasına izin verdim... Artık Marmara'da küçük bebek ve çocukların girmesini hiç önermem denize, hatta kimseye...
Eylül'de bizim de tatil planlarımız var. Denize sokabilir miyim bilmiyorum ama sorularına kendimce yanıtlarım şöyle;
-bir yaşından önce aşırı kimyasal içerdiği için güneş kremi önerilmiyor. Onun yerine direkt güneş ışığı işe temas etmemesi ve güneşin yoğun olduğu saatlerde, gölgede dahi olsa dışarda bulunmaması gerekiyor. (Daha da çok küçük gerçekten bunun için)
-Denize çıplak sokabilirsin ya da Huggies ile. Bu aylarda denizin içinde bulunabileceği süre dakikalarla sınırlı. Çok uzun tutmak= Başına iş açmak....
-yazın denize giren
MISIR için dikkatli olun arkadaşlar.... Çok süt yapacağını size şimdiden söyleyeyim, orası garanti çünkü mısır genetiği değiştirilmiş yani bilinen tabirle ennn GDO'lu gıdaların başında geliyor....Öyleki; mısırlardan mısır slajı denilen bir madde elde ediliyor ve süt ineklerinin beslenmesinde BOL SÜT VERMELERİ amacıyla artık tüm Türkiye'de "mısır slajı" kullanılıyor. Bu maddeyi netten aratın inceleyin. Anne karnındaki cenine etki edebilen ve herhangi bir insanın DNA'sına işleyebilen yani siz yiyince torunlarınızı dahi etkileyen nadir maddelerden biri... Uzak durun derim kanımca... Not: Bebekleriniz büyüdükçe siz de eskiden dikkat etmediğiniz gıda terörünün farkına varacak ve doğal beslenme yollarını araştıracaksınız, bu kız bunu nerden biliyor da atladı demeyin. çin tuzu, gdo, etiket arkalarındaki tabirler hepsi yaşamınıza girecekler...
Canım öncelikle maaşallah diyerek başlayayım:) ben ilk haftalardan beri gaz olayını düşünmeden besleyici şeyler yiyorum. Annenin yediklerinin anneye gaz yaptığını ama bebeği fazla etkilemediğini düşünüyorum. Abartmadan yenilebilir bence herşeyden. Rezeneyi de düzenli içtik mi bence sorun olmuyor... Tabii tüm bu söylediklerim koliksiz annelerimiz için geçerli. Kolik olan bebeklerin annelerinin neler çektiğini tahmin edebiliyorum, bu riski alabileceklerini de sanmıyorum haklı olarak.
Ben emzirme döneminde kilo veremediğim gibi aldım hep. İyi gıdalar yemek ve kilo vermemek önemli bence. Yemeden vucüt nasıl enerji ayırıp süt yapsın? Çok nadir de olsa tığ gibi olup ta sütü çok iyi olan anneler var. Maaşallah diyelim onlara ama bence azınlıktalar...yani hamuduk humuduk yemeye devam!..! :))
Evet canım çok normal bizimde geçen haftaydı ve 2 gün boyunca çok huzursuzdu.ben calpol kullanma gereği duymadım çünkü ateşimiz çıkmadı.sen ateşi olsa ya da olmasada mı verdin?
Moralim çook bozuk
Kızlar büyük bir sorunum var kızım bugün yeni bir alışkanlık edindi bütün gün başparmağını emip durdu 4-5 saat boyunca hiç ağlamadan oyalandı öyle emzirmeye kalkıncada reddetip ağladı hep....neden böyle yapıyor sinir oldum açmı kalacak yada hazır mama mı istiyor anlayamıyorum bu durumu
yazin denize giren dewami ne hayatim soledigin seyler mantikli tabi ki bu aylarda degil de agustos eylul falan...krem yok yani onerebilcegin) ; )
Moralim çook bozuk
Kızlar büyük bir sorunum var kızım bugün yeni bir alışkanlık edindi bütün gün başparmağını emip durdu 4-5 saat boyunca hiç ağlamadan oyalandı öyle emzirmeye kalkıncada reddetip ağladı hep....neden böyle yapıyor sinir oldum açmı kalacak yada hazır mama mı istiyor anlayamıyorum bu durumu
Slm kizlar. Uzundur yazamıyorum. Kıymetli yol arkadaşlarım ve meleklerinize sevgiler
himmm anladim canim bakalim kucakta olur artik tabi aksam ustu temiz deniz fala denk getirmek kac kez girebilir bilmiorum.... insallahhh pisman olmayiz ;Ağustos Eylül'de daha dik oturamazlar. O almak istediğin oturtmalı şeye koyamazsınız cnm, koysanız da beli açısından yanlış olur.
Krem illa istersen Babe, mustela gibi ürünler iyidir, eczanede satılıyorlar dermokozmetiktirler bu yüzden biraz pahalı olabilirler... Sebamed'in herşeyi daha uygun ama o da gayet iyidir.
bitanem bu konuda cok deneyimli arkadaslarim war burda fakat inan bana suanki aklim olsa ilk alucagim alet o olurdu.....ve posetleri bu bir lutuf ne kadar sutun oluo o cocuk acmi tokmu falan sadece sagip difriz olayi degil yani ikadar soru yasiosunki cocuk ih dese aman sutun gelmio ac bu cocuk bu lafi adindan cok duyucaksin ;(( korkutmak gibi olmasin...en azindan yo demin sagdim 100 luk bu cocuk tok dersin zaten sutun az sa bunuda gorup hemen takwiyelere baslicaksin benim gibi....ayrica bir arkadasim allah binkere razi olsun pompasini paylasti benim le sut posetlerini...onumuzdeki ay sunnet war kuzenimin ozaman annem wersin die sagip ikidir atiorum dolaba....yani bence al elektirikli bir pompa....herzman bekleriz hayatimMerhaba,
Ben inşallah ekim annesi olacağım.Birşey sormak istiyorum siz tecrübeli annelere ,Süt saklama poşetleri veya kapları ilk etapta lazım oluyor mu? Elimizin altında bulunmasının faydası var mı yoksa çalışmaya başlayınca mı almak lazım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Bebişlerinizi güle güle büyütün darısıda başımıza:)
allahim bu nasil bir acidir allahim sen yardim et sen verdin sen aldin gucune gitmesin...eminim suan kendini sucluodur bende cok uyuzluk yaptim yapiorum da biliosunuz allah kimseyi aldigi karar ile sinamazsin....rabbim sabir wersin...senle ne alakasi war be guzelim... tup asilama aman kiymetli bebek muhabbetinede ayrica ayar oluyorum....ewlat bunun adi basiniz sagolsun...Merhaba kızlar baya uzun bir ara verdim malesef başımıza çok kötü şeyler geldi. Biz tüp bebek yaptırdıktan sonra, çocuğu olmayan bir arkadaşımızı cesaretlendirmiştik onların da bizim gibi çocuğu olmuyordu. Bizimki tek seferde olumlu sonuçlanınca, onlara da en azıdan aşılamayı denemeleri için baya ısrar ettik. Israrlarımız sonucunda arkadaşımız da bizim doktorumuzla birlikte aşılama tedavisine başlamışlardı ve bizden 2 ay sonra artık onlar da bir bebek beliyorlardı. Fakat bebek kıymetli olduğu için bizim doktorumuzu bırakıp kendileri profesöre gitmeye karar verdiler, son zamanlarda profesör ile de anlaşamayıp bizim doktorumuza geri döndüler. Doktorumuz Haziran'ın ortasında durumu fark edip ciğer iğnesi ve doğum geciktirici ilaç vermişti arkadaşıma fakat arkadaşım brn ilaç kullanmak istemiyorum istemiyorum deyip ilaçları almadı ve bebeği 6 hafa erken doğurdu malesef bebeğin ciğerleri gelişmemişti hemen yoğun bakıma alındı fakat bebeğin ciğerleri ve emme refleksi gelişmediği için yavrucak beslenemedi malesef bizlere veda etmek durumunda kaldı. Bu yüzden sürekli arkadaşımın yanında olmak durumda kaldım ve bebeğimle ilgilenirken sizler okumaya çalıştım fakat bir türlü yazamadım. Umarım herkes ve bebişlerimiz iyidir. Allah kimsenin karnını dolu kucağını boş bırakmasın, aşılama için ısrar ettiğimden dolayı kendimi suçlu hissediyorum((
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bestecım hametan adlı kremı bana benım bebegım pısık olunca dr yazmıstı. ama bana sadece uc gun kullan dedı . bırgunde sadece 3 kere hametan sur dıger alt degımelerınde normal kullandıgın kremı sur dedı.alt degısırken ıyıce kurula dedı. zaten kuruluyordum. dr bebek pısık oldugunda ıkı uc gun hametan kullan ama gunde uc kez sur. cunku ıcınde de yazıyor kucuk bebeklerde sureklı kullanmayınız yazıyor
Korkma bebekler uyuyor zaten genelde yolculuk esnasinda, sen kendini düşün
Evet canim, turkiyeye geldim gelin olarak
himmm anladim canim bakalim kucakta olur artik tabi aksam ustu temiz deniz fala denk getirmek kac kez girebilir bilmiorum.... insallahhh pisman olmayiz ;)) hos az ewwel babamlardan geldik annem dio sokturmam ben bu cocugu denize :)) :)) bakalim kismet artik....
Moralim çook bozuk
himmm anladim canim bakalim kucakta olur artik tabi aksam ustu temiz deniz fala denk getirmek kac kez girebilir bilmiorum.... insallahhh pisman olmayiz ;)) hos az ewwel babamlardan geldik annem dio sokturmam ben bu cocugu denize :)) :)) bakalim kismet artik....
Herkesin ki parmak emio benim ki yumruğunu emiyor :) bi de midesi bulanıo elinin hepsini sokunca :) doktora söyledik müdahale etmeyin dedi şuan oral dönemdeler kendini böyle tanıtacak herşeyi ağzına götürebilir dedi engellemeyin motor gelişimini sağlıyor dedi .... Sonra zaten yapmıyacak dedi ... Ve istediğim kadar elini çekeyim emzik vereyim emziği eliyle itirip yumruğunu ağzına sokuo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?