Cnm benim kız bacaklarını O harfi yaparak uyuyor. Senin kizda mi böyle yapıyor. Sadece uyurken.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
gecen yıl kadır gecesınde cok yalvarmıstım rabbım bana ne olur hayırlı bır evlat allah korkusu olan bır evlat ver dıye rabbıme bınlerce hamd senalar olsun kı kavustum ogluma bug gece oglusumla actık ellerımızı dularımızı ettık.allahım ısteyen herkese cocugu olmayan tedavı surecınde olan anne olmayı delı gıbı ısteyen kadınların kucaklarını bos bırakma yarabbım. evlat sevgısı bambaskaymıs ben cok bekledım tam dort bucuk yıl...allahım kımseyı evlat acısıyla sınama senın emanetlerınıen ıyı sekılde allah korkusu vıcdan sahıbı ıman sahıbı olan kullar yetıstırmemız ıcın bıze guc ve sabır ıhsan eyle..kızlar bır yıl acısıyla tatlısıyla yavrularımızın her anını tum gelısımlerını dogumlarını bakımlarını konusuarak gecırdık ramazan bayramı kurban bayramıları yılbasları gecırdık allahım hepsımızın kuzusunu bıze bagıslasın allah korkusu olan vıjdanlı hayırlı saglıklı mutlu ve vatana mıllete hayırlı evlatlar olsunlar ınsallah
gecen yıl kadır gecesınde cok yalvarmıstım rabbım bana ne olur hayırlı bır evlat allah korkusu olan bır evlat ver dıye rabbıme bınlerce hamd senalar olsun kı kavustum ogluma bug gece oglusumla actık ellerımızı dularımızı ettık.allahım ısteyen herkese cocugu olmayan tedavı surecınde olan anne olmayı delı gıbı ısteyen kadınların kucaklarını bos bırakma yarabbım. evlat sevgısı bambaskaymıs ben cok bekledım tam dort bucuk yıl...allahım kımseyı evlat acısıyla sınama senın emanetlerınıen ıyı sekılde allah korkusu vıcdan sahıbı ıman sahıbı olan kullar yetıstırmemız ıcın bıze guc ve sabır ıhsan eyle..kızlar bır yıl acısıyla tatlısıyla yavrularımızın her anını tum gelısımlerını dogumlarını bakımlarını konusuarak gecırdık ramazan bayramı kurban bayramıları yılbasları gecırdık allahım hepsımızın kuzusunu bıze bagıslasın allah korkusu olan vıjdanlı hayırlı saglıklı mutlu ve vatana mıllete hayırlı evlatlar olsunlar ınsallah
Allahim emmek mi istemiyor karni mi tok :s kizlar kac saatte bir besliyorsunuz ? 2 saatte bir zorla emzirebiliyorum kesinlikle ondan önce emziremiyorum. Bas bas bağırıyor memede. Zaten surekli elini emiyor ne zaman acikip acikmadigini anlamıyorum artikher elini emmeye kalktiginda da millet ac bu cocuk diyip duruyor esim annem babam bile. Hic memeyi keyfine alma durumu yok.
Bugun esimle tartistik.
Gece 12 gibi kalkip anasinin evine gitti.
Guleyim mi aglayim mi sizce ?
Boyle bi esi olan var mi aranizda ? Cok eminim ki yoktur bi benzeri...
Su an icimden o kadar cok sey yazmak geliyo ki neyse diyorum... İcime atiyorum her zamanki gibi.
Allah bildigi gibi yapsin su mubarek gecede.
Artik hep susuyorum. Hakli olsam bile susuyorum ona karsi.
Cunku ikna etmek imkansiz. Sadece kendi bildigini okuyor.
Allah karsisina onun gibileri cikarsin hayati boyunca.
Dün gece kv demde ifatdatduk giderken sütlü tereyağlı it ik helvası yaptım hani şu yanar dağ gibi oluyor ya içinden dondurma çıkıyor pndan yaptım ve kp im çok beğendi görümcem demez mi Dr oetker di mi diye bir sinir oldum anlatamam yok arkadaş yaranamıyorum dedim hayır geçen sene Ramazan'da bana geldiğinizde de yapmıştım hatırlasana dedim ... Kp güSel Diyince hıı yapıo herkes bunu Dio :) bi takdir görmedim çocukla yapmış demiolar da söylediklerine bak eşime söylediğimde ben fesat düşünüyormuşum tarif için sormuşlar
Bugün de güne oğlumun üstüme kaka yapmasıyla başladık yatağım Aleze bile geçmiş :) güleyim mi ağlayayım mı :) ben güldüm rahatlasın da problem değil içinde nasıl bir gaz varsa artık kakasını resmen fışkırttı üstüme gazla birlikte ... Sarı partiküllü sıvı kakaya devam ediyor bizimki karı kakaya geçtiler mi sizinkiler ne zaman geçecekler
Bugün de güne oğlumun üstüme kaka yapmasıyla başladık yatağım Aleze bile geçmiş :) güleyim mi ağlayayım mı :) ben güldüm rahatlasın da problem değil içinde nasıl bir gaz varsa artık kakasını resmen fışkırttı üstüme gazla birlikte ... Sarı partiküllü sıvı kakaya devam ediyor bizimki karı kakaya geçtiler mi sizinkiler ne zaman geçecekler
Himm tesekkur ederim burdan gidecek olan varmi acaba ona gore gidelim. Millet orda birbirini netten taniyordur saf saf oturup kalmayalim :)) gerci cukurambarda uzak 2 cocukla nasil gidilir ? Neyse daha var ben dusunup tasinayim en iyisi :)
Ay çok heyecanlı hayal edemiyorum bi sürü anne ve kucağında aynı yaş bebekler. Mado bize yakın aslında çok gideriz oraya ama tarih uymuyo sanki bana. Kuzenimin düğünü var memleketteben de ankadayımm siz giderseniz bende gelirim
Hey gidi günlerr çok duygulandım13 .12.2013 :)))
eskileri yadederken denk geldim kızlar :))))
Allahim emmek mi istemiyor karni mi tok :s kizlar kac saatte bir besliyorsunuz ? 2 saatte bir zorla emzirebiliyorum kesinlikle ondan önce emziremiyorum. Bas bas bağırıyor memede. Zaten surekli elini emiyor ne zaman acikip acikmadigini anlamıyorum artikher elini emmeye kalktiginda da millet ac bu cocuk diyip duruyor esim annem babam bile. Hic memeyi keyfine alma durumu yok.
Canım tekrar merhaba,
Yazdıklarına bakınca sütünün yetersiz olduğunu hiç sanmıyorum. Sadece emzirdiğin için, süt üretimin oğlunun tüketimi ile eşitlenmiş. Aslında doğal ve sağlıklı olan bu. Dikkat edersen oğlun bir öğünde zorla max.80 içmiş, sen de max 80 sağmışsın.
Sütünü arttırmayı denemek istersen; öncelikle işyerinde de olsan hiç taviz vermeden 3 saatte bir sağman gerekli. Sağma süreni gelen süt bittikten sonra min 10-15 dk olacak şekilde arttır. Gögüs ucunda yara acı oluşmasın dikkat et, böyle bir sorun yoksa süreleri yapabildiğin kadar arttırabilirsin. Bir müddet sonra gögsün daha çok dolarsa ya da çıkan süt artarsa sakın süreleri kısaltma aksine arttır. Yapabiliyorsan sağarken aynı anda el masajı ile destek ver, sağöa makinası sağarken bu masajı yapman gerekmekte. Bunların dışında bol suyu, süt çaylarını, protein ağırlıklı ve kaliteli beslenmeye dikkat etmeni söylemiyorum artık hiç:) Stresten uzak durmaya çalışmalısın canım bu dönemde çok önemli, sağım yaparken oğlunla ilgili pozitif şeyler düşünmeye çalış, mümkünse resimlerini karşına alabilirsin hatta.
Kuzey'in iştahsızlığına gelince, vallahi Deren Hanım da öyle sanırım. Biberonla vermediğim için bilemiyorum ama öyle pek iştahlı bir küçük hanım değil. Geçen ay kilo alımı 650 gr oldu, sınıra yakın.,.... Bnim planım şu bu ayki kontrolde eğer kilo alımı az ya da yavaşsa on gün sağarak vereceğim. Bizde de hafif kusmalar vardı, dik tutma, yatarak emzirmeyi kesme vs ile şimdilik önüne geçtik sanırım...Kuzey eğer her beslenmede kusuyorsa, ciddi reflü ya da başlangıcı olabilir. Eğer öyleyse reflü yastığı ile yatırmak ve beslenme sonrası mideye fazla bası yapmadan gaz çıkartıp dik tutmak, iyi gelebilir...Ebebek sayfasında sanırım Bebedor markaydı görmüştüm bir tane, ben de onu alırım alsam.
Diğer taraftan içilen miktarlar için; isterseniz 2 saatte bire düşmeyi deneyin ve miktarı azaltın, belki de sık sık ve sindirdikçe az az beslemek iyi gelir reflü ise. Eğer bu işe yaramazsa bu sefer de 4 saatte bire çıkarsınız. Eğer o zaman da gerekli miktarı içmiyorsa bunu doktorunuzla paylaşırsınız.
Sonucta her bebek farklıdır, iştahsız olabilir ya da sıcaklık vb bir nedenden bir dönem daha az beslenmek isteyebilir, kilo alımı sınırda da olsa sağlık sorunu yoksa, bebek mutlu ve rahat görünüyorsa doktorlar bunu pek önemsemiyorlar.
Sütün yaramama konusuna gelince; yok böyle birşey bence sütün zaten yüzde 80-90 ı su diyorlar. Her annenin sütü farklı renk,tat ve ya koyulukta olabilir ama bence bu bile onun bebeğine özeldir. Ayrıca inan bana koyu kıvamlı sütün daha çok yaraması diye birşey olsaydı Deren şimdiye 8 kiloya varmıştı.
Bugun esimle tartistik.
Gece 12 gibi kalkip anasinin evine gitti.
Guleyim mi aglayim mi sizce ?
Boyle bi esi olan var mi aranizda ? Cok eminim ki yoktur bi benzeri...
Su an icimden o kadar cok sey yazmak geliyo ki neyse diyorum... İcime atiyorum her zamanki gibi.
Allah bildigi gibi yapsin su mubarek gecede.
Artik hep susuyorum. Hakli olsam bile susuyorum ona karsi.
Cunku ikna etmek imkansiz. Sadece kendi bildigini okuyor.
Allah karsisina onun gibileri cikarsin hayati boyunca.
Günaydın canım ;
Dün ilk süt iznimi kullandım , evde olmak benim için artık çok daha kıymetli.
Şimdi şu meselelere gelince , dün tüm burda yazdıklarıma çare olması umudu ile kuzeyi kaptıgım gibi doktoruna götürdüm . tüm derdimi anlattım önce Kuzeyi tarttık Cuma günü yani bundan 5 gün önce 5.650gr cıkmıştı dün tam tamına 5.800 gr geldi. yani 5 günde 150 gr almışız bu çok iyi bir sonuç benim için hah ama bu nasıl oldu dersen , kilo alımının sınıra yakın oldugunu görünce ciddi ilave mamaya dayandım hatta %50 süt % 50 mama olduk malum birde bu hafta işe başladım bu kadar mama ile beslenmesine onunda etkisi var.
Reflü için doktorumuz fışkırmıyorsa reflü degildir dedi ayrıba boyle kilo da aldıgı için hiç bir sekilde o konuya takılma çok saglıklı bir cocugun var dedı. En azından reflü degılız belkı mıdesı kücük olabilir cunku Kuzey sık sık az az beslenmek ıstıyor.Kapasitesi kucukse fazla gelınce hemen kusuyor. dıyorum ya kilo alımı basladıgı ıcın cok dert etmıyorum su an .
Boyumuzu da yenıden olçtuk cuma günü kontrolde 59 cm ölcebılmışlerdı buna gore ayda 1 cm uzamıs oluyordu ve ben cok uzulmustum dun ıkı sefer yenıden olculdu 61 cm cıktı o gun yanlıs olcum yapılmış sanırım Yanı buyume ve gelısmede sorun kalmadı ...
Ben kuzeyi saatle besleyemedim , ne zaman acıkıp ne zaman isteyecegi hiç belli olmuyor bır bakıyorsun yarım saate bir bir kıyamet kopuyor acıktım diye bir bakıyorsun 4 saat olmuş acıkmamış. Beslenme istegi tamamen kendisine göre ne zaman isterse mudahale etmemize imkan yok.
Sut arttırmak içinse bir arkadasımınve eczacımın tavsıyesı ıle Solgar b12 bıra mayası kapsulune basladım . Tabıkı bıtkısel yan etkısı yok umarım fayda saglar surt caylarından bıktım artık 1 gram fayda etmedı bence ...
Is yerınde duzenlı sut sagmaya cabalayacagım sımdı yuzdeyuz ıslerı uzerıme almadım bıraz rahatım yapabılıyorum, ılerleyen zamanlarda cok yogunluk olacak istediğim zaman yapamayacagımı da bılıyorum ama elimden gelenı yapacagım. Senın tavsıyenıde harfıyen yerıne getırecegım ..
Dun kadırgecesı allahıma cok dua ettım kuzeyımın sutlerını arrtırması ıcın ıns. dualarım kabul olur.
Aslında kılo konusuna da cok takılmamalımıyız ? Cocuklarımızın cok kılolu olmasından sa saglıklı dınamık ve dınc olmaları daha muhım. Ben basından berıdır cok kılolu olmasını ıstemedım ben omrum boyunca kılo vermeye calıstım hep kılolu bır ınsandım kı su an zırvedeyım:) Bunun ıcınse senelerce anneme kızdım , kuzey dogdugunda doktorlar ısrarla mama vermemı soylemıslerdı bense 3 ay dırendım vermedım , en azından ılk 3 ay sadece anne sutu verebıldım. Bundan sonra mama ıle de destekleyecegız...
Tabıkı hıc bır mama anne sutunun yerını tutamaz ama , doktorumun tavsıyesı uzerıne cok ıyı bır mama kullanmaya basladım o konuda ıcım cok rahat . Okuyan arkadaslarıma tavsıye ederım Smılac marka bır mama alıyorum her bebegın sevmeyecegı sekerı cok az tadı anne sutu tadında olan pıyasa mamalarından daha pahalı ve amerıkada cok fazla kullanılan bır mama . Benım oglumun 8-9 gunluk tuvalet problemıne de care olacagını soyledı doktorumuz henuz 3 gundur kullanıyorum kaka konusunda bır sey olmadı ...
Kuzucuklarınla güzel günler dilerim
sevgiler
Geçen biz de kavga ettik. ikimizde birbirimizden habersiz analarımızın evine gitmişiz ev boş kalmış :)
Hatalarını anlamasının en iyi yolu keyfi yerindeyken ben diliyle anlatmak. Ben öyle yapıyorum.
çok sevindim yazdıklarını okuyunca maşallah Kuzeye.Bu arada benim benim büyük oğlumunda adı Kuzey.
Aynen tatlım ortak kaderımız devam edıyor buda ortaklıklarımızdan bır tanesı :)
Dıyabetlı (tabıkı gebelıkte sukurler olsun)
Çalısan
Kuzey annelerıyız
selam kızlar. bebekleriniz kafalarını tutabiliyor mu? benimki kısmen tutuyor ama tam değil henüz.
ah bu arada sling kiraladım ve deniyorum. halka sling almıştım doğumdan önce onu kullanamadık henüz. boba 4g deniyorum şimdi, dün pek sevmedi içinde olmayı sanırım tam beceremedik, akşam uyudu ama içinde. az önce de koydum içine evde 2-3 tur attık uyudu :) inşallah alışabiliriz bebek arabasıyla çıkmak çok kolay değil malum kaldırımlar insanlar için değil arabalar, satıcılar, dükkan önlerinde ürün sergilemek ,için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?