2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Cnm benim kız bacaklarını O harfi yaparak uyuyor. Senin kizda mi böyle yapıyor. Sadece uyurken.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

amaniiiinnn iste bu tarifler tam bizlik ta kendisi o sekil uyuo ) ii ki sormusum size ya )))

kiz se bicok yasa emi :))) ))

ne karikaturler onlar bittim yahu...bayildim benim gibi sadece buraya giren sosyal medyadan uzak lar icin mukkemel olmus ay bi daha girem bari )))

Aminn canim ne guzel dualar etmissin.bugunler mubarek gunler cok dua etmek lazim.Allah butun dunya uzerindeki zulumleri zalimlerin baslarina cevirsin...
Biz rahat ewimizde otururken inanan insanlarin cektigi skntilari da dusunmek lazim...
Herkese iyi kandiller...

Bugun esimle tartistik.
Gece 12 gibi kalkip anasinin evine gitti.
Guleyim mi aglayim mi sizce ?
Boyle bi esi olan var mi aranizda ? Cok eminim ki yoktur bi benzeri...
Su an icimden o kadar cok sey yazmak geliyo ki neyse diyorum... İcime atiyorum her zamanki gibi.
Allah bildigi gibi yapsin su mubarek gecede.
Artik hep susuyorum. Hakli olsam bile susuyorum ona karsi.
Cunku ikna etmek imkansiz. Sadece kendi bildigini okuyor.
Allah karsisina onun gibileri cikarsin hayati boyunca.

Dün gece kv demde ifatdatduk giderken sütlü tereyağlı it ik helvası yaptım hani şu yanar dağ gibi oluyor ya içinden dondurma çıkıyor pndan yaptım ve kp im çok beğendi görümcem demez mi Dr oetker di mi diye bir sinir oldum anlatamam yok arkadaş yaranamıyorum dedim hayır geçen sene Ramazan'da bana geldiğinizde de yapmıştım hatırlasana dedim ... Kp güSel Diyince hıı yapıo herkes bunu Dio :) bi takdir görmedim çocukla yapmış demiolar da söylediklerine bak eşime söylediğimde ben fesat düşünüyormuşum tarif için sormuşlar

Bugün de güne oğlumun üstüme kaka yapmasıyla başladık yatağım Aleze bile geçmiş :) güleyim mi ağlayayım mı :) ben güldüm rahatlasın da problem değil içinde nasıl bir gaz varsa artık kakasını resmen fışkırttı üstüme gazla birlikte ... Sarı partiküllü sıvı kakaya devam ediyor bizimki karı kakaya geçtiler mi sizinkiler ne zaman geçecekler

Amiiiiinnn,aminnn..
Kuzenim 12 yildir bekliyor..simdi yeniden tedaviye baslayacaklar..
Boyle yazinca ben bile o kadar cok istiyorum ki iyi haberi,onlarin gonlu ne kadar kiriktir..

Gece uykusunda uzun duruyor,sabaha karsi ve sonrasinda 3 saatte bir,ogleden sonra da 2 saate dusuyor..Kendi ayarladi gb canim..
El emme hepimizde var artik yumruk cok cok :)
Kesfe basladilar..
Gelisimler hep ayni bak hersey ayni seyleri yaziyor yine..
Yatmalar donmeler uzerini acmalar kafa kaldirmalar vs :)

Allah karsisindakide onun gb olmadan huzur nasip etsin diyeyim..
Birakip gitmek,cok yanlis olmus sanki..
Bazen daha kotu olmaktanda iyi olabilir..

Esine cok guldum :)
O da seni yatistirmaya calisiyordur belki :)))
Dr.Oetker :)))))) cok sinir bozucu !

Gul gul :)
Bizimkininde kaka rengi oyle..
Gecen gun kucagimda dizlerini kivirmis yaparken gobegimden bacaklarima kadar bir sicaklik indi :)))))
Birlikte banyoya girdik sonra..Yapsinlarda aman..Su 3 ay dolunca bu kaka meselesi duzene girecek mi yoksa 40 gb sacma birsey mi merak ediyorum..

Son düzenleme:

güne başlamak için güzel bir yol olmuş.bizimkide aynen dediğin gibi yapıyordu bezin değiştirirken etraftaki herkes kaçıyordu düşün.ben hep keni odasında alt değiştiriyorum .ne halı kaldı ne mobilya nede kanape hepsi kakalı ve çişli.artık normale dönünce iyi bir temizlik yapılacak odada.

Cevap kati gidalar yemeye baslayinca

Eki Görüntüle 1198889 fotoğraf attım cnmm

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Himm tesekkur ederim burdan gidecek olan varmi acaba ona gore gidelim. Millet orda birbirini netten taniyordur saf saf oturup kalmayalim :)) gerci cukurambarda uzak 2 cocukla nasil gidilir ? Neyse daha var ben dusunup tasinayim en iyisi :)

ben de ankadayımm siz giderseniz bende gelirim
Ay çok heyecanlı hayal edemiyorum bi sürü anne ve kucağında aynı yaş bebekler. Mado bize yakın aslında çok gideriz oraya ama tarih uymuyo sanki bana. Kuzenimin düğünü var memlekette

13 .12.2013 :)))
eskileri yadederken denk geldim kızlar :))))
Hey gidi günlerr çok duygulandım

Bazen naptığını ben de anlamıyorum dün emzirdim emzirdim sonuş hiç kusmadıpı kadar kustu bi sürü bende de amma süt varmış dedim

Bugun kizimin 2.ay asilarini olduk. 23 mayis dogumlu. Arkadaslar kilosu 5.100 boyu 56 cm geldi. 1 ayda 2 cm uzamis sadece gecen ay 54 cmdi. Dogumdada 51. Kizim kucuk mu kalmis ne

Günaydın canım ;
Dün ilk süt iznimi kullandım , evde olmak benim için artık çok daha kıymetli.
Şimdi şu meselelere gelince , dün tüm burda yazdıklarıma çare olması umudu ile kuzeyi kaptıgım gibi doktoruna götürdüm . tüm derdimi anlattım önce Kuzeyi tarttık Cuma günü yani bundan 5 gün önce 5.650gr cıkmıştı dün tam tamına 5.800 gr geldi. yani 5 günde 150 gr almışız bu çok iyi bir sonuç benim için hah ama bu nasıl oldu dersen , kilo alımının sınıra yakın oldugunu görünce ciddi ilave mamaya dayandım hatta %50 süt % 50 mama olduk malum birde bu hafta işe başladım bu kadar mama ile beslenmesine onunda etkisi var.
Reflü için doktorumuz fışkırmıyorsa reflü degildir dedi ayrıba boyle kilo da aldıgı için hiç bir sekilde o konuya takılma çok saglıklı bir cocugun var dedı. En azından reflü degılız belkı mıdesı kücük olabilir cunku Kuzey sık sık az az beslenmek ıstıyor.Kapasitesi kucukse fazla gelınce hemen kusuyor. dıyorum ya kilo alımı basladıgı ıcın cok dert etmıyorum su an .

Boyumuzu da yenıden olçtuk cuma günü kontrolde 59 cm ölcebılmışlerdı buna gore ayda 1 cm uzamıs oluyordu ve ben cok uzulmustum dun ıkı sefer yenıden olculdu 61 cm cıktı o gun yanlıs olcum yapılmış sanırım Yanı buyume ve gelısmede sorun kalmadı ...

Ben kuzeyi saatle besleyemedim , ne zaman acıkıp ne zaman isteyecegi hiç belli olmuyor bır bakıyorsun yarım saate bir bir kıyamet kopuyor acıktım diye bir bakıyorsun 4 saat olmuş acıkmamış. Beslenme istegi tamamen kendisine göre ne zaman isterse mudahale etmemize imkan yok.

Sut arttırmak içinse bir arkadasımınve eczacımın tavsıyesı ıle Solgar b12 bıra mayası kapsulune basladım . Tabıkı bıtkısel yan etkısı yok umarım fayda saglar surt caylarından bıktım artık 1 gram fayda etmedı bence ...
Is yerınde duzenlı sut sagmaya cabalayacagım sımdı yuzdeyuz ıslerı uzerıme almadım bıraz rahatım yapabılıyorum, ılerleyen zamanlarda cok yogunluk olacak istediğim zaman yapamayacagımı da bılıyorum ama elimden gelenı yapacagım. Senın tavsıyenıde harfıyen yerıne getırecegım ..
Dun kadırgecesı allahıma cok dua ettım kuzeyımın sutlerını arrtırması ıcın ıns. dualarım kabul olur.

Aslında kılo konusuna da cok takılmamalımıyız ? Cocuklarımızın cok kılolu olmasından sa saglıklı dınamık ve dınc olmaları daha muhım. Ben basından berıdır cok kılolu olmasını ıstemedım ben omrum boyunca kılo vermeye calıstım hep kılolu bır ınsandım kı su an zırvedeyım:) Bunun ıcınse senelerce anneme kızdım , kuzey dogdugunda doktorlar ısrarla mama vermemı soylemıslerdı bense 3 ay dırendım vermedım , en azından ılk 3 ay sadece anne sutu verebıldım. Bundan sonra mama ıle de destekleyecegız...

Tabıkı hıc bır mama anne sutunun yerını tutamaz ama , doktorumun tavsıyesı uzerıne cok ıyı bır mama kullanmaya basladım o konuda ıcım cok rahat . Okuyan arkadaslarıma tavsıye ederım Smılac marka bır mama alıyorum her bebegın sevmeyecegı sekerı cok az tadı anne sutu tadında olan pıyasa mamalarından daha pahalı ve amerıkada cok fazla kullanılan bır mama . Benım oglumun 8-9 gunluk tuvalet problemıne de care olacagını soyledı doktorumuz henuz 3 gundur kullanıyorum kaka konusunda bır sey olmadı ...

Kuzucuklarınla güzel günler dilerim
sevgiler

Arkadaslar yenı ögrendıgım bir sey var hemen paylaşmak istedim ,
hepimiz bebek emrdiğimiz için yediğimize içtiğimize bulunduğumuz ortamın havasına suyuna dikkat ediyoruz muhakkak ama
gözden kacırdığımız bir sey olabilir dun bir doktor arkadasım ile konusurken özellikle tembihledi bende geldım yazıyorum .
Bu uykusuz yorgun bitkin günlerde basit bir agrı kesici içip kendimize gelmek işsteyebiliriz ama bunun en masumunun bile içindeki etken maddeler
masum bebeklerımızın ılıklerıne kadar ulaşıyor , heleki agrı kesiciler bebegimizin büyüme gelişmesini engelliyormuş biliyormusunuz ?
Ben yaklasık 1 yıldır aspırın bıle ıcmedım ne hamılelıgımde nede sımdı ?Bu konuda herseyden daha cok dıkkatlıyım , gecenlerde lılacsofıe yazmıstı mısırdakı gdo bız yedıgımızde torunumuzun torununa kadar varabılıyor , ona tamamen katılıyorum bu konuda...
Artık hıcbır sey sadece bızım kendı bedenımıze zarar yada yarar saglamıyor Kendı cocugumuz ve sonrasından gelecek olan belkı 2 belkı 3 nesılın kaderını bıle etkıleyebılecegımızı dusunebılıyormusunuz ?
Yanı sıgara ıcen anneller , sıgar ıcen hamıleler sadece kendınıze zarar vermıyorsunuz .... yenı gelecek olan turk genclogının kaderını belırlıyorsunuz ...
Ben hamıle oldugumu ogrendıgımde gunde 1 paket sıgara ıcıyorum ve o gun anında bıraktım, planlı hamıle kalmadıgım ıcın oncesınde bırakamamıstım aylarca vıcdan azabı cektım halada ıcıme dert olmustur keske oncesınde bırakmıs ve vucudumu temızlemıs olsaydım ...
Neyse sıgara alkol artık konusmaya bıle gerek yok ,ılaç vb dıger konularda da cok dıkkatlı olmak lazım....

Sabah biz de iki aylik asimizi olduk. Ilk iki asida sesi cikmadi ama sonuncusunda mahvoldu yavrum. Icim parcalandi. Gelecek ay rotavirus asisi var. Eylulde de baska bir asi. Bir yasina kadar asilarla ugrasacagiz pif :/ Boyu 60 cm kilosu da 6200 olmus. 17 gunde bir kg almis anladigim kadariyla. Bas cevremiz de 39 cm. Atesi falan cikmaz insallah. Fitil aldim cikarsa diye. Kizimda hicbir asi ates huzursuzluk gibi bir etki etmemisti. Bunda da etmez insallah. Ve surup hic kullanmadim. Asi disinda da ne zaman atesi ciksa yarim fitil verdim. Atesi hemen dusurmeye calismayin arkadaslar. En az bes alti saat bekliyordum ben. Tabii her cocuk ayni olmaz. Nacizane tavsiyem. Rabbim yavrularimiza saglik versin.

Geçen biz de kavga ettik. ikimizde birbirimizden habersiz analarımızın evine gitmişiz ev boş kalmış :)
Hatalarını anlamasının en iyi yolu keyfi yerindeyken ben diliyle anlatmak. Ben öyle yapıyorum.

selam kızlar. bebekleriniz kafalarını tutabiliyor mu? benimki kısmen tutuyor ama tam değil henüz.
ah bu arada sling kiraladım ve deniyorum. halka sling almıştım doğumdan önce onu kullanamadık henüz. boba 4g deniyorum şimdi, dün pek sevmedi içinde olmayı sanırım tam beceremedik, akşam uyudu ama içinde. az önce de koydum içine evde 2-3 tur attık uyudu :) inşallah alışabiliriz bebek arabasıyla çıkmak çok kolay değil malum kaldırımlar insanlar için değil arabalar, satıcılar, dükkan önlerinde ürün sergilemek ,için

çok sevindim yazdıklarını okuyunca maşallah Kuzeye.Bu arada benim benim büyük oğlumunda adı Kuzey.

sonra gerimi geldiniz ikinizde çok hoş olmuş ama annelerimizde olmasa ne yapardık

tatlım nasıl ve nerden kıraladın ogrenebılırmıyım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…