Canim ilk ay benimkinede aynisini soylediler gecen gun tekrar cektirdim kalca ultrasonu buvdefa baska hastanede hicbirsey yok dedi doktor cok sukur psikolojini cok iyi anliyorum gunde 15 20 dk bezini ac oynamasina izin ver bacaklarini serbest bi sekilde oynatsin dduzelebilirbisi korkmaKızlar şimdi hastaneden geliyorum bebeğimde kalça geriliği çıktıçift bez bağlayın dedi ortopedici büyütülecek bir şey yok kundaklamayın sakın dedi ama ben aglamaktan helak oldum. Bebeği ilk günlerde kundaklamışlardı kesin ondan olmuştur diye eşime patladım tartıştık. bi de ailesi aramış kesin doğum anında olmuştur diyor allahım yarabbim. Şimdi bir ay boyunca sabretmem gerek çok mutsuzum. Sizde var mı böyle bir sorunla karşılaşan? Nasıl bi yöntem uyguladı doktorunuz? Acaba başka doktora da mı gitsem? Ama şükrediyorum iyi ki erken gitmişiz geç gitsek daha büyük sorunlar olabilirmiş. Hala baktırmayan varsa sakın ihmal etmeyin baktırın...
Herkese merhaba, hamileliğinden beri sürekli forumu takip ediyorum ama üye olmaya bi türlü fırsat bulamadım. Aklımdaki sorulara sayenizde cevap buluyorum.. 😊 Bayram sonrası bizde aşı olucaz doktor aşı sonrası 3 gün yıkamayacaksınız dedi, sizler naptınız doktor yıkamayın dedi mi?
Bu arada sütüm az diyenleri okudum ben her akşam yemek sonrası ısırgan otu, tane kimyon, anason ve rezeneyi porselen demlikte 15 dk demleyip 2 büyük bardak içiyorum faydasını görüyorum.. Deneyin derim hem bebişin gazına da iyi geliyor benimde göğüslerim süt oluyor 😄
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
teşekkür ederim canım ilk ay kalça ultrasonu filan çekmediler bizde:18:
cok gecmıs olsun canım.. ılk ay kalca ultrasonu cekılmıstı o zaman dr farketmedı mı. ıcın rahat etsın baska dra da gıt canım bır drun dedıgını bırı tutmuyor.. benım drlara guvenım yok . bırkac farklı dra gıt.. zaten drda demıs cıft bezle gecer belkı de hıc boyle sorun yok uzulupte sutun kesılmesın canım
Bizim doktorumuzda eylul gibi denize sokabilirsiniz dedi ozellikle 2. Veya 3. Ay asilariniz olsun ondan sonra dedi o yuzden denize sokarken temiz cok kalabalik olmayan yerde sokun ki mikrop falan kapmasin
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ha ha cok guldum hadi sen bi tasin bakalimHimm tesekkur ederim burdan gidecek olan varmi acaba ona gore gidelim. Millet orda birbirini netten taniyordur saf saf oturup kalmayalim :)) gerci cukurambarda uzak 2 cocukla nasil gidilir ? Neyse daha var ben dusunup tasinayim en iyisi :)
kisiden kisiye ve bebege gore degisir lakin ben cok tuketiorum bayliorum taze fasulyeye yesil suratina degil en basit yemek olsunaKızlar taze fasulye de mi gaz yapıyordu ya dün gece kızım okadar rahatsız oldu ki doğru düzgün uyuyamadik ikimiz de..akşam fasulye yemistim ona bagladim ama bilmiyorum:44:
Kızlar şimdi hastaneden geliyorum bebeğimde kalça geriliği çıktıçift bez bağlayın geçer dedi ortopedici büyütülecek bir şey yok kundaklamayın sakın dedi ama ben aglamaktan helak oldum. Bebeği ilk günlerde kundaklamışlardı kesin ondan olmuştur diye eşime patladım tartıştık. bi de ailesi aramış kesin doğum anında olmuştur diyor allahım yarabbim. Şimdi bir ay boyunca sabretmem gerek çok mutsuzum. Sizde var mı böyle bir sorunla karşılaşan? Nasıl bi yöntem uyguladı doktorunuz? Acaba başka doktora da mı gitsem? Ama şükrediyorum iyi ki erken gitmişiz geç gitsek daha büyük sorunlar olabilirmiş. Hala baktırmayan varsa sakın ihmal etmeyin baktırın...
Annem benım fot. Ekledı kankı can kız arkadaslar ve damat adayları aramaktayım
Canlarım daha once yazmıstım benım bebegım 3,950 kılo 52 cm oldukca ırı dogmustu ,
Gecen cuma gunu kontrolde yaklasık 80 gunluk tam 3 aylık nolmamıstık 5.650 kılo 60 cm cıktı gelısımı doguma gore oldukce gerı gıtmıs kuzumun.
bır ayda 550 gr almıs kı alt sınır 600 gr almaları gerekıyor.Bunu ogrendıkten sonra dunde ıse basladım. evde ıken sagmadan meme verıyordum kac cc ıcıyor ne oluyor pek bılemıyordum.
Sımdı 3 gundur takıp edıyorum hem ılave mama hem sagılmıs sut hemde meme verıyorum. Takıbıme gore durum benı korkutmaya basladı.
Kuzeyım gunduz ben ıste ıken anneannesının verdıgı sagılmıs sutlerden hıc 80 cc uzerınde ıcmemıs. su an 140-150 ıcmesı gereken oglum neredeyse yarısını ıcıyor.
Eger bu mama olursa o kadar ısteklı bıle olmuyor zorlana zorlana 60-80 cc ıcıyor . Bırde uzerıne yedıkten sonra kusuyor kımı zaman hemen kımı zaman bıraz sonra sutu kestırerek. ben ıs yerınde sutu sagıyorum sagıyorum yedıgıme dıkkat edıyorum ınanılmaz streslıyım su an o baska mesele ama 3 saate bır 80 cc sut alabılıyorum .
Kızlar sanırım ben sutum az oldugu halde cocuguma mama vermeyıp az az besledım ve kılo almasına manı mı oldum. Kuzeyın mıdesı boyle az az yemekten kucuk kalmıs sımdı de onun ıcın yemıyor olabılır mı ? kusmaları cogaldı mıde reflusu olabılır mı ?
benım sutum dolapta bıraz bekledıkten sonra su kesılıyor tamamen uzerınde yarısı kadar kısım beyaz ve koyulasıyor neredeyse %50 su gıbı oluyor rengıde beyaz sarı yada yogun kıvamlı falan degıl .
Acaba sutum mu yaramıyor zaten az bırde yagsız ıse ondan mı kılo alması yavasladı ?
ıkı gundur calısyorum ama ne ıs yapıyorum ben de bılmıyorum aklım evde dusunmekten kendımı alamıyorum .
hah bırde dun olanları anlatım sıze ...
ılk ıs gunumun sonunda kosa kosa eve gıttım, annem yenı bır seyler yedırdım yattı uyuyor dedı, kostum odasına besıgının basına vardım hemen
bıtrde ne goreyım annem tshırtumu sarmıs kucagına vermıs bızımkı sokulmus ıyıce ona sarmas dolas uyuyor
onu gordugum gıbı gozumden yaslar sarılllllllllllllllllllll sarılllll akmaya basladı butun gun burda dısımı sıktım sabrettım oglumu gorunce tshırtume sarılmıs dayanamadım . oda benı sesıme gozunu actı benle goz goze geldı kapadı gozunu sonra tekrar actı en az 3 dakıka hıc gozunu kapamadan
dogru mu goruyorum bu annem mı acab dercesıne bana baktı gozumun ıcıne ıcıne baktı...
Hemen kaptım kucagıma aldım oturduk emzırmek ıcın gogsumu actım bırını verdım dıgerınden o esnada sakır sakır akmaya basladı .
Halbuku dun ıs yerınde 3 kes sut sagdım 60-80-60 olacak sekılde zorlana zorlana sut alabılmıstım, kuzumu gorunce koptu geldı sutlerımız de ..........
Şarıl şarıl Salya----- sumuk-----------sut------- aglama bırbırıne gırdı hem emzırıyorum hem aglıyorum hem oglum bana bır tane gulumse ne olur kızma
bana annecım dıyorum ...
dun çok zordu çokkkk bugunse yarın gelmıcemı dusunerek ıdare edıyorum yarın sut ıznı :)
napcam ben yarın doktora gıdıp anlatacagım bakalım umarım bır acıkalam bulur bu durumlara aklım karma karısık sızın sutlerınızın rengı nasıl ve bekleyınce ne kadar su oluyor altında ???
Gecmis olsun..
Arkadaslardan biri yazmisti burada,onlarada ayni sekilde cift bez denmisti.
Iyi bisy olunca babasindan kotu birsy olunca anasindan bilinir ya zaten :) sıkılma onlarin dediklerine..
Biz 1 aylikken yaptirmistik ultrasonu..
Bana da 3 gun dendi ayni sekilde..Yikamamistim
Bez sanki biraz ince gibigeldi sanki bacakları çok açılmıyor gibi. prima kullanıyorum.. Çok şükür snn kızının geçmiş inşallah bnmkinin de geçer evet benimki de kız. sağol canımArkadasim uzulme, cift bez kullan genelde geciyor, benim ilk kizimda olmustu 3. Ayda gecti, ayni seyi yasayan cok arkadasim var onlarinda gecti 3. Ayda, kiz bebeklerde kalca gec gelisiyormus, kiz mi senin bebis?
Çok geçmiş olsun. Üzme kendini erken teşhiste düzeliyor diye biliyorum.
Merak etme canım. Ablamin kizinda da ayni sorun cikmisti dr cift bez baglayin gecer dedi. Oyle de oldu. Bir ay sonra tek beze gectiler. Kalca geriligi icin alet kullananlar var. Kizin o asamada degil sukur ki cift bez baglamak gibi basit bir cozum sunmus. Uzme kendini. Kiz cocuklarinda sık rastlanan bir durummus. Kundak ya da dogumla alakasi oldugunu sanmmiyorum. Cok gecmis olsyn insallah biran once duzelir.
Benim kızımda da aynı durum var,1. ay kalça ultrosonu çektirdik doktor 2. ay tekrar çektircez dedi,bizde sonuçları araştırmadık 2.ayda daha iyi sonuç alınır die.Sonra 2. ay kontrolünde çocuk doktoruna niye tekrar çekilecek bişey mi var dedik o da odasında asılı olan kalça ultroson rutinini gösterdi, neyse tekrar çektirdik çocuk doktoru bunda bişey yok ama ortapediye gidin muhtemelen çift bez kullanmanızı önerecekler dedi.Ortapedi dr. sol bacağın tam yuvarlağa oturmadığını anlattı,1 ay çift bez kullanın dedi 3. ay bitene kadar,%99 başka bi tedaviye ihtiyaç kalmayacak ve sizin çocuğa karşı duygusal durumunuz çocuğun gelişimini etkiler rahat olun dedi,bacaklarının açık durması gerekiyormuş.Sonra araştırdım bizim 1derecelik bi fark var, inşallah 3. ayda bişey kalmayacak, çift bez kullanıyoruz ş,mdi, daha önce böyle çift bez kullanıp şimdi çocuğunda problem olmayan arkadaşlarda var.Kendini üzme zaten daha gelişim aşamasındalar.
Canim ilk ay benimkinede aynisini soylediler gecen gun tekrar cektirdim kalca ultrasonu buvdefa baska hastanede hicbirsey yok dedi doktor cok sukur psikolojini cok iyi anliyorum gunde 15 20 dk bezini ac oynamasina izin ver bacaklarini serbest bi sekilde oynatsin dduzelebilirbisi korkma
ozellikle kiz anneleri bebekleriniz yatarken iki bacaginida resmen ayirio mu yaa...bizim ki resmen apisip yatio...kalca sonucu falan da temiz cikti ama annem takti nie bole yatio sor bi kizlara ....
oda alisti size sormaya....
komsu : kiz yalanio bu
ben : yok simdi gaz cikartti ya 100 luk sutu werdim yeni
komsu : aaa yok walla elini emio ac bu cocuk
ben : ewet masus ac birakiorum arsiz olmasin
DERİN Bİ SESSİZLİK))
nasil anlatayim sagdim yuzluk werdim 2 saat acikmaz o huyu onun su donemde die anlatsam anlicakmi anlicak olsa anlatiyim) ; )
[/QUOTE]bu kiz hepsini alintilamis kesi acti agzini yumdu gozunu bana dedim....ama gercekten ii niyetimi anlamissin cok tesekkur ederim...sadece gercekten kotu olan herseyi sadece biz anneler yasioruz ya birde onlara minnet etmek cok sinir bozucu...tabiki 34 beden ki kadar muhtesem olmayabilirsin ama iki cocuga rahmen sen dunyalar guzelisin...bende 68 kg olmusum bu ara da 63 le hamile kalmistim cok az kalmis) ; )) ; )) bendr yazarim bi gu tanisma hikayemizi biraz uzun da ondan sonra dedim taaa cocukluga incez )) cenem dustu yine ck eminim ki emme sureci bittiginde de sen o kg lalardan kurtulup dediin gibi cok daha guzel anlara sahit oluucaksin....ve inan bana tekrar asik olursunuz birbirinize bence hersey daha baska tatli olur bitanem bizim aramizda 10 yas mi war simdi ben 25 ;(
Bırak artık Yonca Evcimik'i... Seni ve tabii bizi Pepe'nin "salla kalcayı sallla salllaaa sallllaaaa" isimli parçası paklar:))) Netten indir şimdiden çalış canımmm))
Evett konumuza da gelirsek kısık sesle söyleyeyimmm benim eşime kardeş muamelesi yapmam için bir neden yok ki, adam iki çocuk babası olsa da gayet fit. Sporuna gidiyor, yaşlansa da benim bildiğim sevdiğim adam... Senin güzel sözlerin için tesekkur ederım kuzum ama dusun kı esım ben 52 kıloyken bana (boy 1.68) suran fazla buran fazla dıyen bı adamdı. Zayıflığı çok sevıyor adam ışte elınde degıl. Sımdı 75 kıloyum dusunnnnn!!!!
Aslında çok romantik bir hikayemiz var. Aynı işyerındeyız, benim müdürüm onun arkadası aynı zamanda. Eşim beni görüyor, ilk görüşte aşkkk...Ben de o zaman çok fenayım hakikatten söylemesi ayıp:) 46-48 kilolardayım, beyaz paltolar, kalem etekler, topuklular, her sabah saçlarımı makyajımı yaparım vs. Ortak arkadasımız olan kız bizi bir türlü tanıstırmıyor, esim çok söylemesine rağmen. Eşim tam iki yıl beni takip ediyor. Her hareketimi, arkadaşlarımı, giysilerime kadar biliyor. Bazen beni iş çıkışı görüp, ah şimdi keşke gittiği yer ben olsam diyor. Nihayet iki yılın sonunda benim müdürüm ayrılıp başka bir iş geçince, tüm cesaretini topluyor, müdürümün telefonunu kaybetmiş numarası ile benimle irtibata geçiyor. Derken müdürüm beni arıyor çok özledim bulusalım ama o (eşim) de gelse sorun olur mu diyor? Ben de o zamanlarda bir rüya görmüşüm, evleneceğim insan karşıma çıkacak, anlamışım. Acaba mı diyorum o yemeğe gidiyorum ve bir yılın sonunda nişanlıyız, üç ay sonrasında evleniyoruz, dokuz ay sonra da Demir kucağımda:) İşte böyle....Evlendiğimizde ben 32 yaşındaydım. En az iki çocuk istiyorduk hem de çok, bu yüzden ertelemek istemedik, bunun iyi tarafı Allah hemen bize istediğimizi verdi çok şükür yavrularımıza aşığız. Olumsuz tarafı ise, kısa bir flörtten sonra 4 seneye iki çocuk sığdırdık, evliliğimizi pek yaşayamadık. Evli olup hamile ya da lohusa olmadığım zaman nerdeyse yok gibi... Çocuksuz yaptığımız tek tatil; "balayımız"!!!!!! O yuzden inşallah çocukları birz daha buyutup birbirimize daha çok zaman ayırmanın açlığı ve hayali içindeyiz.
Yolculugumuz bitmek uzere.cok sukur hic sorun olmadi. Suanda resmen sarki soyluyor. Bu yil bebislerle tatiller guzel gececek anlasilanmayo muz bile hzir bizim de walla ama ben de heralde ayaklar bacaklar kollar ama cok hosuna giderse dayanamayabilirim bende)) canim emer yatar kuzu sorun olmz....arabada daha mutlu bizim ki genelde
Yolculugumuz bitmek uzere.cok sukur hic sorun olmadi. Suanda resmen sarki soyluyor. Bu yil bebislerle tatiller guzel gececek anlasilan
Masallah masallah. Ptesi biz de Trabzon'a gidecegiz. Nasil olacak bilmiyorum. Var mi bi önerin?
Kızlar şimdi hastaneden geliyorum bebeğimde kalça geriliği çıktıçift bez bağlayın geçer dedi ortopedici büyütülecek bir şey yok kundaklamayın sakın dedi ama ben aglamaktan helak oldum. Bebeği ilk günlerde kundaklamışlardı kesin ondan olmuştur diye eşime patladım tartıştık. bi de ailesi aramış kesin doğum anında olmuştur diyor allahım yarabbim. Şimdi bir ay boyunca sabretmem gerek çok mutsuzum. Sizde var mı böyle bir sorunla karşılaşan? Nasıl bi yöntem uyguladı doktorunuz? Acaba başka doktora da mı gitsem? Ama şükrediyorum iyi ki erken gitmişiz geç gitsek daha büyük sorunlar olabilirmiş. Hala baktırmayan varsa sakın ihmal etmeyin baktırın...
Bugün ayrıntılı ultrasonum vardııı.Sonundaa öğrendiim çok şükürrr
PRENSES'iimmm geliyormuuşşş:124::118::124:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?