2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar benim oğluşumda ayağıyla bi yeri ittirsin kucağına alınca bassın istiyor izin vermiyorum kalça çıkıklığına sebep oluyormuş dikkat edin daha çok küçükler bastırmayın ... Bi de yüz üstü döndürün Arda boyun kasları için iyiymiş kafasını kaldırıp emeklemeye çalışıyorlar ya gelişimi için çok iyiymiş ben günde bir kez yapmaya çalışıyorum

Canim ilk ay benimkinede aynisini soylediler gecen gun tekrar cektirdim kalca ultrasonu buvdefa baska hastanede hicbirsey yok dedi doktor cok sukur psikolojini cok iyi anliyorum gunde 15 20 dk bezini ac oynamasina izin ver bacaklarini serbest bi sekilde oynatsin dduzelebilirbisi korkma

Canim bende bugun yaptirdim koluna su gelmemesi lazim bebegin verem asisini deri altina yaptiklari icin sanirim huysuz bi cay kasigi calpol verdim ateslenmedi daha

Kizlar benim oglan ishal oldu ya dunden bu yana civik yapiyo kac bez degistim ne yapayim sicaktan sanirim ama nasil durdurcam bi onerisi olan varmi mamasini bi olcek fazla koyuyorum ama fayda etmedi

teşekkür ederim canım ilk ay kalça ultrasonu filan çekmediler bizde ben üstelemesem bu ay da öyle geçip gidecekti kimsenin bir şey dediği yok işte buradan araştırıp kendimiz götürdük. yarın başka bi doktora yine götüreceğiz bakalım inşallah geçer bebeği nasıl kucaklayacağımı bile şaşırdım

bu kiz hepsini alintilamis kesi acti agzini yumdu gozunu bana dedim....ama gercekten ii niyetimi anlamissin cok tesekkur ederim...sadece gercekten kotu olan herseyi sadece biz anneler yasioruz ya birde onlara minnet etmek cok sinir bozucu...tabiki 34 beden ki kadar muhtesem olmayabilirsin ama iki cocuga rahmen sen dunyalar guzelisin...bende 68 kg olmusum bu ara da 63 le hamile kalmistim cok az kalmis ) ;)) ;)) bendr yazarim bi gu tanisma hikayemizi biraz uzun da ondan sonra dedim taaa cocukluga incez )) cenem dustu yine ck eminim ki emme sureci bittiginde de sen o kg lalardan kurtulup dediin gibi cok daha guzel anlara sahit oluucaksin....ve inan bana tekrar asik olursunuz birbirinize bence hersey daha baska tatli olur bitanem bizim aramizda 10 yas mi war simdi ben 25 ;(

Bırak artık Yonca Evcimik'i... Seni ve tabii bizi Pepe'nin "salla kalcayı sallla salllaaa sallllaaaa" isimli parçası paklar:))) Netten indir şimdiden çalış canımmm))

Evett konumuza da gelirsek kısık sesle söyleyeyimmm benim eşime kardeş muamelesi yapmam için bir neden yok ki, adam iki çocuk babası olsa da gayet fit. Sporuna gidiyor, yaşlansa da benim bildiğim sevdiğim adam... Senin güzel sözlerin için tesekkur ederım kuzum ama dusun kı esım ben 52 kıloyken bana (boy 1.68) suran fazla buran fazla dıyen bı adamdı. Zayıflığı çok sevıyor adam ışte elınde degıl. Sımdı 75 kıloyum dusunnnnn!!!!
Aslında çok romantik bir hikayemiz var. Aynı işyerındeyız, benim müdürüm onun arkadası aynı zamanda. Eşim beni görüyor, ilk görüşte aşkkk...Ben de o zaman çok fenayım hakikatten söylemesi ayıp:) 46-48 kilolardayım, beyaz paltolar, kalem etekler, topuklular, her sabah saçlarımı makyajımı yaparım vs. Ortak arkadasımız olan kız bizi bir türlü tanıstırmıyor, esim çok söylemesine rağmen. Eşim tam iki yıl beni takip ediyor. Her hareketimi, arkadaşlarımı, giysilerime kadar biliyor. Bazen beni iş çıkışı görüp, ah şimdi keşke gittiği yer ben olsam diyor. Nihayet iki yılın sonunda benim müdürüm ayrılıp başka bir iş geçince, tüm cesaretini topluyor, müdürümün telefonunu kaybetmiş numarası ile benimle irtibata geçiyor. Derken müdürüm beni arıyor çok özledim bulusalım ama o (eşim) de gelse sorun olur mu diyor? Ben de o zamanlarda bir rüya görmüşüm, evleneceğim insan karşıma çıkacak, anlamışım. Acaba mı diyorum o yemeğe gidiyorum ve bir yılın sonunda nişanlıyız, üç ay sonrasında evleniyoruz, dokuz ay sonra da Demir kucağımda:) İşte böyle....Evlendiğimizde ben 32 yaşındaydım. En az iki çocuk istiyorduk hem de çok, bu yüzden ertelemek istemedik, bunun iyi tarafı Allah hemen bize istediğimizi verdi çok şükür yavrularımıza aşığız. Olumsuz tarafı ise, kısa bir flörtten sonra 4 seneye iki çocuk sığdırdık, evliliğimizi pek yaşayamadık. Evli olup hamile ya da lohusa olmadığım zaman nerdeyse yok gibi... Çocuksuz yaptığımız tek tatil; "balayımız"!!!!!! O yuzden inşallah çocukları birz daha buyutup birbirimize daha çok zaman ayırmanın açlığı ve hayali içindeyiz.[/QUOTE]

wooowww supermis daha ayrintili bilgi asilarimiz oldu 1 ay gecmis olucak iste ayyy cok istiorum denize girsin suyu cok sewior cunku ama kiamazsam da bilemiorum...

Himm tesekkur ederim burdan gidecek olan varmi acaba ona gore gidelim. Millet orda birbirini netten taniyordur saf saf oturup kalmayalim :)) gerci cukurambarda uzak 2 cocukla nasil gidilir ? Neyse daha var ben dusunup tasinayim en iyisi :)
ha ha cok guldum hadi sen bi tasin bakalim )
Kızlar taze fasulye de mi gaz yapıyordu ya dün gece kızım okadar rahatsız oldu ki doğru düzgün uyuyamadik ikimiz de..akşam fasulye yemistim ona bagladim ama bilmiyorum:44:
kisiden kisiye ve bebege gore degisir lakin ben cok tuketiorum bayliorum taze fasulyeye yesil suratina degil en basit yemek olsuna )) ama bit yan etkisini gormedim )

gecmis olsun canim normal olabilir gecebilir dogrudur ama istrrsen bir dr.a daha gorun hayatim icin rahat eder ;(( birde bu cift bez ne alaka ki yaaa anlattmi sebebini...essek boku onlara kendi dogursun daha ii dogurursa...kundaga falan da takilma nasip de tatlim hep kundakta buyuduk gecicek insallah...

ozellikle kiz anneleri bebekleriniz yatarken iki bacaginida resmen ayirio mu yaa...bizim ki resmen apisip yatio...kalca sonucu falan da temiz cikti ama annem takti nie bole yatio sor bi kizlara ....

oda alisti size sormaya....

komsu : kiz yalanio bu
ben : yok simdi gaz cikartti ya 100 luk sutu werdim yeni
komsu : aaa yok walla elini emio ac bu cocuk
ben : ewet masus ac birakiorum arsiz olmasin

DERİN Bİ SESSİZLİK ))

nasil anlatayim sagdim yuzluk werdim 2 saat acikmaz o huyu onun su donemde die anlatsam anlicakmi anlicak olsa anlatiyim ) ;)

Canım tekrar merhaba,
Yazdıklarına bakınca sütünün yetersiz olduğunu hiç sanmıyorum. Sadece emzirdiğin için, süt üretimin oğlunun tüketimi ile eşitlenmiş. Aslında doğal ve sağlıklı olan bu. Dikkat edersen oğlun bir öğünde zorla max.80 içmiş, sen de max 80 sağmışsın.
Sütünü arttırmayı denemek istersen; öncelikle işyerinde de olsan hiç taviz vermeden 3 saatte bir sağman gerekli. Sağma süreni gelen süt bittikten sonra min 10-15 dk olacak şekilde arttır. Gögüs ucunda yara acı oluşmasın dikkat et, böyle bir sorun yoksa süreleri yapabildiğin kadar arttırabilirsin. Bir müddet sonra gögsün daha çok dolarsa ya da çıkan süt artarsa sakın süreleri kısaltma aksine arttır. Yapabiliyorsan sağarken aynı anda el masajı ile destek ver, sağöa makinası sağarken bu masajı yapman gerekmekte. Bunların dışında bol suyu, süt çaylarını, protein ağırlıklı ve kaliteli beslenmeye dikkat etmeni söylemiyorum artık hiç:) Stresten uzak durmaya çalışmalısın canım bu dönemde çok önemli, sağım yaparken oğlunla ilgili pozitif şeyler düşünmeye çalış, mümkünse resimlerini karşına alabilirsin hatta.

Kuzey'in iştahsızlığına gelince, vallahi Deren Hanım da öyle sanırım. Biberonla vermediğim için bilemiyorum ama öyle pek iştahlı bir küçük hanım değil. Geçen ay kilo alımı 650 gr oldu, sınıra yakın.,.... Bnim planım şu bu ayki kontrolde eğer kilo alımı az ya da yavaşsa on gün sağarak vereceğim. Bizde de hafif kusmalar vardı, dik tutma, yatarak emzirmeyi kesme vs ile şimdilik önüne geçtik sanırım...Kuzey eğer her beslenmede kusuyorsa, ciddi reflü ya da başlangıcı olabilir. Eğer öyleyse reflü yastığı ile yatırmak ve beslenme sonrası mideye fazla bası yapmadan gaz çıkartıp dik tutmak, iyi gelebilir...Ebebek sayfasında sanırım Bebedor markaydı görmüştüm bir tane, ben de onu alırım alsam.
Diğer taraftan içilen miktarlar için; isterseniz 2 saatte bire düşmeyi deneyin ve miktarı azaltın, belki de sık sık ve sindirdikçe az az beslemek iyi gelir reflü ise. Eğer bu işe yaramazsa bu sefer de 4 saatte bire çıkarsınız. Eğer o zaman da gerekli miktarı içmiyorsa bunu doktorunuzla paylaşırsınız.
Sonucta her bebek farklıdır, iştahsız olabilir ya da sıcaklık vb bir nedenden bir dönem daha az beslenmek isteyebilir, kilo alımı sınırda da olsa sağlık sorunu yoksa, bebek mutlu ve rahat görünüyorsa doktorlar bunu pek önemsemiyorlar.

Sütün yaramama konusuna gelince; yok böyle birşey bence sütün zaten yüzde 80-90 ı su diyorlar. Her annenin sütü farklı renk,tat ve ya koyulukta olabilir ama bence bu bile onun bebeğine özeldir. Ayrıca inan bana koyu kıvamlı sütün daha çok yaraması diye birşey olsaydı Deren şimdiye 8 kiloya varmıştı.

Artık geçtim zaten onların dediklerini . Bize 1 aylıkken yapmadılar ikinci ayda bile kendim üsteledim de öyle gittik iyi ki gitmişiz. Nasıl kucaklayacağımı bilmiyorum kızımı artk

Arkadasim uzulme, cift bez kullan genelde geciyor, benim ilk kizimda olmustu 3. Ayda gecti, ayni seyi yasayan cok arkadasim var onlarinda gecti 3. Ayda, kiz bebeklerde kalca gec gelisiyormus, kiz mi senin bebis?
Bez sanki biraz ince gibigeldi sanki bacakları çok açılmıyor gibi. prima kullanıyorum.. Çok şükür snn kızının geçmiş inşallah bnmkinin de geçer evet benimki de kız. sağol canım

Çok geçmiş olsun. Üzme kendini erken teşhiste düzeliyor diye biliyorum.

inşallah canım eevt ama işte insan kendine söz geciremiyo Allah sabrını verir inşallah sağol canım.

evet canım çok şükür yine dediğin gibi o aparatı vermediler yoksa kahrolurdum. inşallah çok teşekkürler

Canım teşekkür ederim çok geçmiş olsun inşallah senin bebeğin de çabucak düzelir. Benim bebeğim çok hzuursuz acaba sebebi bu mu merak ediyorum. Ben engl olamıyorum belki de benimbu duygusal durumumdan dolayı o da bu kadar huzursuz ama tekim kimse yok yanımda eşimden de gereken desteği alamıyorum maalesef tek başıma psikolojik olarak yıprandım teşekkürler tekrar cevabın içimi rahatlattı

Ayy Allahım inşallah bizim de böyle olur. az önce dediğin gibi açtım 15 dk oynattım inşallah düzelir canım sağol

Hmmm sağdım 100k verdim gözümden kaçmadı Bestekızzzz
41 kere maaşallah ve de kapak olsun tezelerreeeee
Ayrıca bravo sana pes etmiyorsunnn aferinnn kızzzzzz bestekızzzzz:)

[/QUOTE]

Aşkolsun olur mu hiç canım tanıdık birbirimizi artık. İnşallah dediğin gibi olacak canım zaten başka yolumuz da yok ki eşimle anca beraber kanca beraber düşüncesindeyiz. Beni bugünlerimde sevip sayan adamın varsın istediği 32 beden olmam olsun, sırası gelince o da olacak inş

mayo muz bile hzir bizim de walla ama ben de heralde ayaklar bacaklar kollar ama cok hosuna giderse dayanamayabilirim bende )) canim emer yatar kuzu sorun olmz....arabada daha mutlu bizim ki genelde
Yolculugumuz bitmek uzere.cok sukur hic sorun olmadi. Suanda resmen sarki soyluyor. Bu yil bebislerle tatiller guzel gececek anlasilan

[QU OTE=Esmasrn;36275173]Canim ilk ay benimkinede aynisini soylediler gecen gun tekrar cektirdim kalca ultrasonu buvdefa baska hastanede hicbirsey yok dedi doktor cok sukur psikolojini cok iyi anliyorum gunde 15 20 dk bezini ac oynamasina izin ver bacaklarini serbest bi sekilde oynatsin dduzelebilirbisi korkma

Canim bende bugun yaptirdim koluna su gelmemesi lazim bebegin verem asisini deri altina yaptiklari icin sanirim huysuz bi cay kasigi calpol verdim ateslenmedi daha[/QUOTE]
İnşallah ateşlenmeden atlatır kuzucuk, ben biraz korkuyorum naparım nasıl olacak merak içindeyim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Masallah masallah. Ptesi biz de Trabzon'a gidecegiz. Nasil olacak bilmiyorum. Var mi bi önerin?

Biz de bayramdan sonra artık yeni tayin yerimiz izmire gitcez arabayla.. malatyadan gelirken çok iyi geldik zaten 5 saatti ama 13 saat nası gitcez bilmiyorum ankarada bi arkds var 1 gun orda kalırız büyük ihtimal hem dinlenmek için..umarım yolculuklarimiz sıkıntı siz geçer canlar..

Canım ben mart annesiyim iki ay önce aynı şey başıma geldi hiç korkma sakın birincisi iki aylık bebeklerde kalça ultrasonu doğru sonuç vermeyebilir ikincisi doktorun muayenesi çok önemli o ne diyor bu konuda üç varsa bile böyle bir sorun çift nezle geçiyor bizimki öyle oldu bir ay sonra bişey yok dediler ama ben eminim zaten bişey yoktu sakın üzülme bendeok kendimi üzdüm boşuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…