2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar bebeğim dünden beri meme almak istemiyor başlıyor ağlamaya geri itiyor kendini çok üzülüyorum çok seviyordu emmeyi ne oldu anlamıyorum

Ya benimki de ayni kac gundur. Hadi Sütüm az dicem ama daha memeyi almadan aglamaya basliyor ne bu ya

Şu bayram telaşıda bitsin görüşelim artık canım. Kardeş gibi olduk gerçektende burda. Çok seviyorum sizi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ne zaman istersen canım.

Ben de çok seviyorum sizi...

Bekarken, çocuksuzken gezip tozduğunuz pek çok arkadaşınız, bebeğiniz olunca arayıp sormaz olur.
En azından benim için öyle olmuştu; oğlum doğunca kim dostum, kim iyi gün dostum anlamıştım ve hayatımda ciddi bir eleme yapmıştım.
Aylardır ne çok şey paylaştık. Beraber aynı endişe ve sevinçleri yaşadık. Sanki tek yürek olduk.Buradaki pek çok kişiyi, facebook'tan doğumgünümü kutlayan arkadaşlarımdan(!) daha çok daha yakın hissediyorum.

Canlar,

Biliyorsunuz benim baştan beri mastit olacak derecede sütüm çoktu. Üç gündür azalmak kelimesi yetersiz kalır sanırım tarif bulamıyorum... Emzirdikten sonra tek gögsümden 140-150 çıkarken, şimdi emzirmeden 60 çıkmaya başladı. Tamam aslında üç saatte bir 100 şuan kızıma yetecek bir rakam ama......ne oldu anlayamadım...

Kısmet, her işte hayır vardır diyip geçeceğim ama oğlumda çok içimde kalmıştı emzirmek, inşallah kızımda kalmaz. Bana "AYY BARİ BU 6 AY EMSEYDİ" diyenlere laflarını yutturmayı da istiyordum doğrusu...

Sormak istediğim ise şu; regl olanlar acaba öncesinde sütlerinde ani bir azalma hissettiler mi? Bir belirtim yok ama acaba regl mi olacağım? Eğer böyle bir durumunuz olduysa sonrasında eskiye döndü mü süt miktarınız çok merak ediyorum...

bende dün hazır suyu kaynatıp biberonuna koydum elinden zor aldım 30ml içti herhalde.sonra kendime çok kızdım bu çocuğu susuz bırakıyorum diye.

ama öyle minik midesi süt gibi bir mucizeyle dolacağına sadece su ile dolmuş olmuyor mu??? sütünüzün içinde dünyanın en değerli suyu da yok mu zaten??
t

ama öyle minik midesi süt gibi bir mucizeyle dolacağına sadece su ile dolmuş olmuyor mu??? sütünüzün içinde dünyanın en değerli suyu da yok mu zaten??
t

Suyu biraz verecektim zaten kana kana icti.bundan sonra kasikla verecem.yeni yeni veriyom suyu.

Yorgunluktan geberiyorum.gercektende kime neye yapar insan ? kadir,kiymet bilmeyen yoksa.

iki gundur giremiyoum sanirim bi kac gun daha da giremicem....

duru cok fena huy degisio aglio tepinio resmen gazdan baska bisi inat resmen....kakasi hala bi garip ama o gunki kadar deil eger biraz farklilassin hemen dr.a gidicez arayip bilgi werdik....

butun hincimi ewden aldim kaldirip temizlemedigim delik kalmadi ayagimda sanki sinir stresten untum gitti ....ama hala sizliorrrr...ne zoruma sanki bnm elimi opmeye gelecekler demi.....

esimle aramiz hala gergin yani ii ama ateslencek fitil modundayiz ikimizde ama umrumda degil geri adim atmicam oda kopekliginden wazgecer dilerim....yoksa 10 gunluk tatil burnumuzdan gelicek....oysa ne hayaller kurmustum.....

suan ustekilerin kapisini yumruklmaaya cikicam az kaldi duwara bisi cakiolar yaklasik 15 dk dir..... bole komsusu olan warmi allah askina sinio mu bunlar bizi....

bu ara hastalandm ikinci kez ilac adet gormegi engeller diordu ama geldiler ) neyse daha ii gelsin diodum bende zaten....sanirim gunlerdir bununda duygusalligi war bende demekki....

bizim burda kapi kapi gezilir napicaz duruyla bilmiorum sicak emzirmek ister falan....offf yani....

suu yarinida atlatayim sizdeyim yine canlarim hepinizin ii olduunu umid ediiorum bebislerin uykusu bol olsun sakirdayan sutlerimiz olsun....ilk bayramimiz bebisli mubare olsun hepimize ugurlu gelsin insallahhh.....

Bebişlerimizi. Ilk bayramı çok bayramlar görsünler inşallah canlarım benim iyi bayramlar ... Arkadaşlar su vermeyin ben iki doktora da sordum kesinlikle vermeyin diyor 30 ml içene kadar süt içmesi daha yararlı ne kadarcık mideleri var suyla doldurursak bizi emmezler ... Doktor suyu sen içeceksin bebek seni emecek dedi ... Bi de anne sütü steril Allah korusun çok küçükler sudan enfeksiyon falan kapmasınlar ... Susadıkça emzirin en güzeli :)

Ya benimki de ayni kac gundur. Hadi Sütüm az dicem ama daha memeyi almadan aglamaya basliyor ne bu ya

gazdan olduğunu söyledi bi arkadaşım. ağladım bugün artık emmeyecek diye şöyle bir çözüm buldum ben, emzirme pozisyonunu değiştirdim. yatarak emziriyorum hemen olmasa da alıyor şükür.

Masallaaahhh
Cok tatlisiniz ucunuzdeee..Gorunce gercekten garip geliyor hep konusmuslugun icini bilmisligin yumusakligi..

Masallah
Artik bol bol kacamaklar olsun hep :)

Senin bu sorunla benimde aklima bir yerde okudugum bir yazi geldi..
Bayagi bir kiside emmiyor deyince iyice korkmaya basladim..
Regl oncesi bebeklerin memeyi reddettigini okumustum,yazan bayan sagip kenara koyun bu donemde onlarla idare edin diye eklemisti..
Yaziyi bulayim..
Fikir yagmuruna tutalim :)))

Kizlar Bayraminiz mubarek olsun bebislerimizle daha nice nice bayramlar kutlariz insallah...
Bizden guzel ciciler isteyip harcligimizida verin diyecegi gunleride göruruz insallah :)
Bizim burada malesef bayram yok kaynanama gidicez musait oldugumuz gunlerde eltilere vs sadece...

Sanirim gelecek bayramda Turkiyedeyim tabi doktor randevusuna göre gidecegiz mecbur... 6 yildir ilk kez Bayrami adam gibi kutlayabilirim belki...

bugun 6. evlilik yildönumumuzdu hicte guzel gecmedi esim ne beni özel bir yere göturdu nede özel birsey yapti odun gibi sabah kalkti hadi sana hediye almaya gidelim dedi.
Ben almiycak miyim ki sana dedim yok senin aldiklarini begenmiyorum dedi .
Neyse bende bisey istemiyorum dedim
avm ye gittik 10 parca kiyafetle girdim prova odasina hicbiri yakismadi eli bos ciktim koskoca yerden.

Neyse sonra aksama disarda yiyelim dedik ki carsiyada gittik 3-4 rentorant vardi hangisine gidelim dedi fark etmez sen bilirsin dedim aslinda evde tavukta vardi onumu yapsaydim dedim ki demez olaydim onu pisirip yiyek bari dedi disari yemekleri iyi degil oraya verecegimiz parayi senin hesabina yollarim dedi bende ne evet ne hayir demeden karari ona biraktim eve geldim tavuk yaptim bu sözde Özel gunde...
Hesabimada disaridaki yemege gidecek olan 60-70 lirayi yuklemis gercekten :))

Bugun Evliligimizle ilgili olan pismanligimizi konustuk keske annelerimize karsi cikip direnseydik evlenmemek icin keske zamani geriye alsaydikta evlenmeseydik gibi seyler konustuk o beni bende onu anliyorum kizmiyoruzda artik dusuncelerimiz cok bambaska malesef onun hayali okulunu bitirdikten sonra Avusturalya gibi bir ulkeye yerlesmekti...

Benimkide annemlere yakin kendi dusuncemde kendi buyudugum sehirde, o ortamda biriyle evlenmekti ki 20 yasimdan sonra ama olmadi iste o okulunu bitirip isvecte kaldi benimle bende ailemden uzakta bir ulkedeyim artik .

Son düzenleme:
Seni gidi hirsiz seni sormadan resimde calarmis neyse feda olsun Beste teyzemize
Öyle yapacagm canm Bir Turkiyeye gideyim de hastaneden cikmiycam kk ye her girdigimde kizlar hasteneden baglaniyorum diycem

Sagol canm amin....
Bizim oradakiler yasam standardini insan haklarini ve maddi manevi yönden iyi yönlerini dusunerek gelmek istiyorlar ama tipta cooook gerideler iste...
Teyzem 3 kiziyla 60 milyar verip geldi bi kac gun önce buraya... kocasini gecici olarak istanbulda birakip ....
Bu ulkede kiz buyutmek cok zor bizimkiler kacarken onlar geldiler...

Hic gulecegim yoktu merak ettim resimleride :)) anneninde tavuklari sevmesi guzel valla ama öyle onlara özel yemekler hazirlamasi cocugu tarafindan kiskanilacak bir durum
benim anneminde 2 kusu var simdilik yavru yapmak uzere oluyorlar sonra kirip atiyorlarmis yumurtalarini...
Erkek kusunun adini Apaci koymus ona birde disi aldi tabi yanliz kalmasin diye hep ondan bahsedip durur :))

Alirsan Samsung galaxy 4 veya yeni cikan 5 i tavsiye ederim... benim esim hamilelik haberini hastaneden aldiktan sonra direkt magazaya gidip cok istedigim telefonu almisti galaxy 4 u kactir yere dusuyor ama en ufak cizik bile olmuyor cok saglam arkadasimin ipadi 1 kez ufacik mesefaden dustu cami paramparca oldu cok agirda bir telefon...
Malum cocukluyuz artik kimbilir kac kez dusecek daha o telefonlar

Çok üzgünüm bugün... Deren altı saatlik açlığın sonunda 25 içip doydu! 65 cc yi tam bir saatte ısrarımla içti, ama na içmek denirse....
Çoğu bebekte 3-4 ay civarı memeyi reddetme dönemi başlıyor, ben bununla ilgili yazmıştım buraya....ama meme dışında biberonu ve mamayı da reddetme neden oluyor bilmiyorum.
Demir'de tam da aynı aylarda aynı sorunu yaşamıştım. Demir mama ağırlıklı beslenmeden bir dönem önce ağırlıklı meme alıyordu. Aynı şeyler olunca sağıp verdim almayınca, sütümü sevmiyor diye yine mamaya döndüm, giçbiri fayda etmedi, saatlerce aç kalıyordu aynı Deren gibi...
Dün doktor eşimi aramış. Kültür sonuçları çıkınca kesin konuşabiliriz ama ağır bir enfeksiyon belirtisi yok, varsa hafif birşey muhtemelen demiş. Kültür temiz çıkarsa geriye inek sütü alerjisi kalıyor demiş. O zaman anneye inek sütü ve ürünleri rejimi yaptırılıp, bebeğim düzelip düzelmediğine bakılıyor. Eğer ki öyle birşey kesin kanıtlanırsa, ben de kesinlikle golden goat isimli keçi sütü bazlı bir mama var, onu vereceğim. Tekrar Demir de yaşadıklarımı yaşamaya, beslenme ve besleme olayını kabusa çevirmeye hiç niyetim yok. Ne olur bana hatırlatın bu sözlerimi, böyle bir durum varsa.
Benim anne olarak hissiyatıma gelirsek, bu başka birşey diyorum. Belki enfeksiyon var evet tedavi olunca daha iyi olacak ama beslenmeyi reddetmek yani iştahsızlık başka birşey. Oğlumda sırf bu yüzden 4. Ayda meyve püresi ile ek gıdalara giriş yapmıştım, hadi o zaman zaten mama veriyordum, ek gıda vermek daha uygun bir çözümdü. Deren de şse şakır şakır gelen sütüme oldu olan, bu sabah itibariyle canımı sıkmamla da beraber sağarken görüyprum ki, süt olayım da bitti!
Çok sinirli ve üzgünüm çok.....

İyi bayramlar canım benim.....

Eşinle böyle apaçık konuşmanıza hem şaşırdım hem de üzüldüm. Umarım bu konuşma aranızdaki gerginliğin uçup gitmesini sağlar.
Bağlarınızın kuvvetlenmesini sağlar.

Canım dostlarım,

Genişleyen ailelerimizle ilk bayramımız kutlu olsun. Sağlık sorunsuz, kavgasız gürültüsüz, kazasız belasız, bol eğlenceli ve dinlenceli bir bayram bizim olsun....
Bebikolarınızı kokladım, sizleri de uzaktan da olsa sıkı sıkı kucakladım:)))

Ben 8 aylikken regl olmustum azalmisti sutum oncesinde, dusun ki gunduz hic emzirmiyordum, gece uyumadan once ve uyanirsa emziriyordum 9 aylikkende sut bitti zaten, dolayisiyla azalinca regl oluyorsun ve regl olunca da kisa sure sonra sut bitiyor, bende oyle oldu yani

Demir de hiç hatırlamıyorum regl-süt iilişkisini. Sanki etkilenmemişti gibi geliyor.
Zaten 40'ım bitince hemen regl olmuştum oğlumda.
Deren'de hiçbir regl belirtisi de hissetmiyorum. Belki de giderek az emdiğini hissedemedim. Ben de aynı zamanda sütü terbiye etmek denilen şeyi yapmayı deniyordum, süt bol olunca ve Deren emmeyi azaltınca farkedemedim demek ki azaldığını. Suan ihtiyacı kadar geliyor yine de sağınca. Şimdi sık sık sağmaya başladım her emzirme sonrası ya da öncesi gibi.... Bakalım ne olacak....

Bugun bayramlaşmaya kvalideme gidiyorum. Eşimden rica ettim kilo alamadığını, emmediğini, üstelik süt durumunu hiç anlatma dedim. Sonra olay büyüyor, insanların acıyan bakışları, saçma sapan sözleri başlıyor, istemiyorum aynı şeyleri yeniden yaşamayı..... Nasıl oldugunu çok iyi biliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…