2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Ya benim kizim da bu aralar pek emmek istemiyor... dilinde beyazlik var,pamukcuk mu acaba diye doktorunu aradim bi ilac verdi, ondan suruyoruz ama hala gecmedi... cok agliyor bazen kizarana kadar bi de ellerini yiyor, ben parmagimi verince isirmaya basliyor... acaba dis etleri mi kasiniyor, dis cikarmak icin cok erken ama ya degil mi? Tukuruk de cok geliyor... bu arada 5 kilo oldu ancak...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Gece uykusunu uzun ve kesintisiz mi uyuyor pekii?

Evet gece uykumuz çok şükür iyi, kafayı vurup yatıyor 4 - 5 saat, nadiren 6 saat uyuduğu oluyor. Ama evde çıt çıkmayacak, sessizliğe fena alıştı. Ses duyunca hemen irkilip uyanıyoruz. Birde beşiğine koyduktan sonrada uyanıyor hemen sallayıp uykuya dalmasını sağlıyoruz.. Ama hep bir sallama mevcut, yeni bi taktik bulmam lazım, salla salla nereye kadar dimi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben büyük oğlumu ikibuçuk yaşına kadar ayakta salladım çok zorrr şimdi bebekte sallanarak uyuyor alıştı ne yapayım yeterki uyusun diyorum.

Günaydın kızlar. Iyi bayramlar dilerim canım yol arkadaşlarım.

Biz bugün ani bir kararla yola çıktık. Ege tarafında tatil planlamış eşim. 2 saat içinde bavul hazırlığı yapıp çıktık. Manisadayiz şimdi. Inşallah bebeğim sağlıklı olur ve iyi geçer

Üzülüp dert etmeyin, çok nadir erkek vardır ki, bebek haberi alır almaz baba moduna girerler. Bebek sahibi olmayı çok isteseler de, ancak bebek olduktan hatta biraz büyüdükten sonra, kendilerini baba gibi hissediyorlar.
Düşünsenize siz aylarca karnınızda, ilk tekme ve hareketlerini hissediyor, doğurmak hibi bir mucizeyi başarıyor ve sonra kokunuzla sutunuzle buyutuyorsunuz. Diğer tarafta ise, biri baba adayına gözün aydın baba oldun!! diyor.... Hep derim annelik bir içgüdü; ama babalık sonradan öğrenilen birşey....
Eşinize zaman tanıyın....

Esimin tarafi 1. Oglan cok babaya benzedigi icin asiri seviyorlpr. Ama 2 numara bana benziyor benden pek haz edilmiyor:) tabi daha 3 aylik bebek belli olmaz ama cok gulec tum dengeleri bozabilir. Cana yakin olmasi da muhim

Ay çok ayıp ediyorlar... İnşallah sana benziyor diye hazzetmedikleri o miniğe deli divane olurlar...
Bizde de sadece babaannemizde ciddi bir farklı davranış sözkonusu, bahsetmiştim. Mesele Deren 'in tüm tahlillerinin dün aksamustu cıkscagını biliyordu. Demir'in bası agrıyor desem, sabahın köründe arar gecesi nasıl gectı dıye, sabahs kadar uyumadım der. Deren içinhiç oralı bile olmadı!! Canım kızım benim... Asla ezdirmem seni....

Tracy Hogg 'un şşt pat yöntemi var, bence çok basarılı ama henuz erken onun ıcın yanlıs hatırlamıyorsam
Benım oglumda 6.ayda işe yaramıstı. Uyku duzenı oturtmak cok sabır ıstıyor ama sonuca degıyor.

Benim kızımdanda sürekli tükürük geliyor ve eli hep ağzında doktor olabilir damakları kalınıyordur dedi. Hepimizde aynı durumlar söz konusu panik yapma atkadaşım ☺️

Benim kizimda surekli tukuruk cikariyor eller simdi de neredeyse ikisini bir dolusturmus agzina meme versem istemiyor ayniyiz endiselenme :)

Bu kadar işi iki cocukla nasıl yapıyorsun sastim kaldım valla..ben bi kahvaltı zor hazırlıyorum kızım durmuyo ki pusette falan..anladım benim kız çok yaramaz

Yapiyorum valla. Iki gun ara verdigim cok nadir oluyor. Deli durtuyor sanki. Basimda dirdir yapan kaynana yok gorumce yok. Esim de bir ay temizlik yaomasam bise demez ama tutamiyirum kendimi. Kizim cok uysal akilli oglum da ablasina benxeme yolunda. Arada sapituyor o kadar da olsun diyorum. Senin kizin yaramaz degil annesini cok seviyor yorulmasin birlikte mutlu mesut yasayalim diyor. Akilli yavru :))

Aspiratör esliginde kahvalti :) ayni biz:) iki cocuklu olmanin benzer yanlarini yasiyoruz :))

Kolik degil ama hosuna gidiyor. Ev supurmek de kolay oluyor :) Iki cocuk olunca pratik cozumler uretiliyor mecbur.

Ben sürekli anlayış gösterdikçe eşim daha fazlasını istiyor ve bekliyor etrafımızda bizim kadar aileyle vakit geçiren bir çift daha yok ben hiç zevk almamaya başladım bu yaşantıdan benim kadar kv ve görümcesiyle görüşen bir kişi daha yoktur daraldım ... Eşim yiğenini mutlu etsin annesini ablasını mutlu etsin biz de oğlumla bekleyelim sıra bize gelecek diye ne yazık ki eşimden gün geçtikçe soğuyorum

Soguma aksine isinmalisin ne yazikki. Bizi neresdeyse ayiriyorlardi. Ben coknet bir cikis yaptim sonrasinda da ablamin yazligina gittim. Esimdwn telefonla baski gorunce barisicaksin ara gibi e sen bilirsin ben yasarim taniyorsun beni gayette iyi idare wderim deyip rest cektim. 1 hafta aglasm da sizlasam da teli acmadim. Dogumm gunumde 9 saat yol tepip geldi binbir jestle suprizle kutlama yapti. Ama sonra bir bayramda kv ozur diledi baristik. Sonra uyandim bu dengeye ayak uydurmayi ogrendim. Esimi ne kadar tepki verirsem cevresi o kadar gaz veriyor evde huzur kalmiyor. Esini yanina alip agir agir mesafe koymak onemli. Akilli olmak cok obemli ilk yazdigim gibi politik olmak sart. Simdi yorgunsun ama kafani rahatlat. İnsallah sikintini cozuceksin.

Bir de babalara bebek pek bisi ifade etmiyor ne zaman baba demeye basliyorlar o zaman baba oluyolar oncesinde ilgi de sevgide az. Sonra dunya yikilsa oglundan vazgecemez. Elbette senden de bu donemi atlatmak lazim.

Benim dolmalik fistik (cam fistigi) kürü ise yaradi saniyorum ki yarin sonuncu gun icecegim..
Ilk defa gunduz gogsumun doldugunu hissediyorum,dun Sezen'i sag tarafimda tasiyamadim gogsumden..

Tabii bayramada denk gelmesi nedeniyle tatli-su ikilisininde onemi var mi bilmiyorum :)

Ama cam fistigi protein acisindanda zengin oldugu icin doyurucu oldu..

Bu kurler 1 haftalik kizlar bilmeyenler varsa,duzenli beslenmenin disinda extra alarak ya da hazirlayarak yaptiginiz hersey zamanli olmali uzun sureli degil..

Bir de Promum(elmali) icmistim dun yarim sise,fistigi devam ettigim icin icmedim devamini ama onunda 3 gunluk bi kullanimi var onu deneyecegim icindekiler cok ilgimi cekti..

Az once bi akrabamizin bebek mevludune gittik sinirlerim tavan yapti. Kizim hic durmadi surekli agladi herkes ay hastami ay su mu bu dedi durdu . Vah vah yaziklar da cabasi. Üstüne ustluk kadinin teki de kac aylik hamilesin bebeginde kucuk ama dedi gobegime bakarak. Zaten oturmafim daha bebek agliyo diye oturmadik fazla. Sinirden deliye dondum yaaa

merhaba kizlar nasilsiniz sanirim arrik girebilicem iki gunluk bayram yeter....offf ewde hic bisi yetisemiorum her daginik hep kalkip yemek yapicam simdi anca bitti ewin tantanasi.....

canim su fistik olayi nedir kacirmisim izah edermisin bi......ve kisa zamanli derken simdi ben tahi pekmez yiorum 1 hafta yiyip ara mi wermeliyim....

Sizin ya da eşinizin ailesinden, çocuklarınızdan birine farklı muamele yapan (kayıran) kimseler var mı?
Genellikle ilk çocuklar el üstünde tutulup, ikinciye aynısı yapılmıyor gibi hissediyorum da.....

canim iki cocugum yok ama bu malesef boyle ozellikle en yakin akrabalar illa bir cocuga daha yaki olur ayirirlar gozledigim bisi bu yani....

Görumcenin yaptigi dusuncesizlikmis abisini okadar seviyorsa gelip size yardim etseydi veya siz annenlere gittiginizde bir tas yemek göturseydi ya...
Her ailede vardir illaki art niyetli kisiler kayinbabam cok saygin iyi bir insan da herseye karirsmasi zoruma gider heleki söz konusu para olunca dikkatli olun der durur. Cok varlikligi oldugu gibi cokta cimridir bunu tum sulale bilir biz ondan birsey istemiyoruz bari bizim birikimimize karismasaydi esim 30 u gecmis bu yasta o tur nasihatlere ihtiyaci yokki

Telefonada hem sevindim hem uzuldum ya esin kurnazmis ne acelesi var ki demek istemis :))
Gerci benimkide almak istemiyordu esime calistigi sirketi galaxy 1 i vermisti 1 yil o 1,5 yilda ben kullandim dörduncusu bile cikti bu surede....
telefon donup duruyordu bana yeni telefon lazim diyordum yok samsungun su modelini alirim ama 4 u almam yazik degilmi okadar paraya diyordu yeni ciktigi icin 1,5 - 2 milyar arasiydi.. aylarca bu sekilde kavga ettik ama o inat ben inatci...

Hastaneye tup bebek tedavilerime devam etmek icin gittik doktorun cagirmasini bekliyoruz bekleme odasindayiz o sirada bile tartisiyoruz bak mesaj geldi acilmiyor bile dedim donuyor dedim almam duzgun kullansaydin hep oyun yuklemekten öyle oldu vsvs diyo....

Neyse doktor cagiriyor konusuyoruz bebek icin islemlere devam edecegiz olacak vs gibi moral veren aciklamalar yapiyor söyle bir 40 dk sonra son olarak gel yumurtalara bakalim diyor bakarken supheci bir tavirla 2 aydir adet görmedin dimi diyo evt dedim gebelik testi yaptinmi hic diyo hayir hep gecikir diyorum...
Birsey demeden gebelik testi birak diyor ben yok hava degisikliginden adetim gecikti tatilden yeni geldik diyorum sen test birak yinede diyor sonra eliyle + isareti yapiyor hamilesinnnn
Cikista esim hadi telefonu almaya gidiyoruz dedi veee telefonum aliniyor

Son düzenleme:
Boşver sen o densizleri iki üç aylık bebeği olup mankenmi olacakmışız yani.
Çocuklar değişik ortamda deliriyor malesef benim ikiside bağırınıyor bir yere gidince. Kimseler istemiyor artık iki çocukla beni :)

Teyzenin beyni sıcaklardan buharlaşmış demek ki....

Keşke bebeğim 3 aylık, ben de 5 aylık hamileyim deseydin

Doğumuma kadar düşünüp taşınıp yanlış nerde bulursunuz da deseydin:)

Sizin ya da eşinizin ailesinden, çocuklarınızdan birine farklı muamele yapan (kayıran) kimseler var mı?
Genellikle ilk çocuklar el üstünde tutulup, ikinciye aynısı yapılmıyor gibi hissediyorum da.....

Canim öyle kisiler var malesef kaynanamda bu tur insanlardan biridir...
Eltimin 1 oglu vardi 3 yaslarinda ve yeni dogmus kizini görmeye gittik hediyemizi alip...
Oglu okadar kiskanclik yapiyorduki firsat verseler öldurecekti kizi hala o kiz nasil 3 yasina geldi hayret ediyorum cunku bizim gözumuzun önunde ustune atladi ziplamak istedi resmen babasi dayanamayip vurdu...
O cocugu cok seviyordum ama bu hareketinden sonra ben bile sogudum ve buna ragmen kaynanam oglunuzla ilgilenin ona deger verin onu bosvermeyin onu gezdirin gibi hep onu diyerek nasihatler verdi...
Peki ya yeni dogmus kizi ?
O umrunda bile degildi malesef...
Kaynanam erkekleri hep daha önde tutar ve cok sever oyuzden ya 2 kizim yada 2 oglum olsun isterdim sirf bu ayrimciliktan dolayi...
Ama esim de oglan diyor baskada birsey demiyor buda anlasamadigimiz konulardan biridir bu yuzden ikincisine cesaret edemeyecegm kesindir.
Allahin isi hangisi hayirliysa o olsun dedigimde bile sinirleniyor cinsiyet secimi yapan ulkeler var onca para verilip istedigi cinsiyette tup bebek islemiyle cocuk sahibi olmayi bile dusunuyor resmen benim ikinci cocugu dusunmeye hakkim bile yok artik.

Son düzenleme:

Valla durum böyle olursa Demir ve Deren için, ben de pozitif ayrımcılık yapmak zorunda kalırım herhalde.
Bakalım Deren biraz büyüsün de nasıl olacak merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…