2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bizim buradaki bayram sadece aile arasidir. Hristiyan bir ulke olmasindan dolayi ne bayram var nede tatil...
Esimle stockholme gidip gezdik yemek yedik saat 9 du eve geldigimizde 9 dan sonra kaynanamlara gittik...
Kayinbabam etegin hic guzel degil dedi neden diye sorunca cok kisa dedi ki kisaligi dizimin azicik ustundeydi asla mini degildi...
Kaynanamda konuyu degistirdi bak su magazaya uzun elbiseler gelmis gittinmi demeye basladi....
Kayinbabama bende bisey demedim siz olsaydiniz ne yapardiniz kabul edermiydiniz karismasini ?
Yoksa normalde istediginizi giyerken oraya gidincemi dikaktli olurdunuz ki bence buda 2 yuzluluk gibi bisey gibi belkide yanlisimdir.

6 gelini var 2 sevdigi gelinden biriyim sagolsunlar beni sever sayar ama herseyede karisir oyuzden hic oralara gitmek istemiyorum.
En son kizim 11 gunlukken bize gelmisti kaynanamla....
disarida yemek yemistik orada calisan biride kayinbabamin tanidigi o bahsetmis gecen cengiz ve esi buradaydi diye...
Esim 30 u gecmis adam ona disariya yemege vereceginiz paraya yazik erzak alin 1 haftalik yemek cikar diyor.
Ki bebegim 11 gunluktu bunu dediginde..... hastaneye yatacagim aksam oraya yemege gitmistik en son sanci cekiyor gizlice mola verip cevredekilere caktirmadan yiyordum komik ama gercek :)
O zehirlenme yasadigim hergun hastaneye kosturdugum gunlerde bile yok aman paraya yazik deyip evdemi yemek yapmam lazimdi yanlis yapmisim demekki...

Birde esime askerligini al MErsine gidelim 8 ayligina dedim ki demez olaydim napacaksin okadar orada en fazla 1 ay kalip gelirsin isin var burada ya isini baskasina verirlerse diyor.... (okadar kolay sanki burada calisan haklari diye birsey var!)
Ki esimin ve benim tatilmiz var babalik tatili 8 ay annelik tatili 8 ay derken 16 ayimiz var...
esime maasi yine geliyor bu 8 ayda...
Kayinbabam Turkiyeye gider yilda 3-4 kez orada isyerleri evleri var isi bahane eder ama gezer tozar istedigi tatili yapip gelir...
Simdide kaynanamla gidecekler 2 ayligina ordaki yazliklarina bize gelince böyle karisir herseyi anormal görurler ama onlar istedigini yer icer gezer tozarlar bana bir akil verin ne yapmam lazim laf söylersem saygisiz gelin olucam herkese söylerler ki akrabayiz birde demezsemde moralim bozuk herseyden soguk bir sekilde sinirliyim.

Son düzenleme:

canım bence cok takılma esin bişi demiyorsa gerikalanlar konussun dursun. Sanırım esinin ailesi ile de fazla görüşmüyorsunuz görüştüğünüzde de biraz istedikleri gibi giyinirsin olur biter fazla zıtlaşırsan bu sefer esine söylenmeye baslarlar canını daha cok sıkarlar.
El kızı olunca böle oluyor malesef kendi kızları evlatları cok degerli oluyor. Benim kayınpederim çok iyi hiçbirşeye karışmaz ama görümcem eşime biraz laf gecirse aile hayatımız karışacak dereceye getirir. Lohusalığımda bebeğim huysuz durmuyor deil yemek yemek su bile içemiyordum. Eşim anneme yolladı kendi evde yalnız kaldı. Görümcem, kardesim aç kaldı vah vah tüh tüh diye diye gıcık etti beni. Ben ac kalmısım bebek emziyormusum umurlarında bile değilim.
En sonunda esime artık muhalefet olmayı kessin yoksa cok kötü patlarım aile de kaos cıkarırım dedim. Saolsun konuyu konusarak kapattırdı. Şimdi sesi çıkmıyor.
bu arada esime samsung galaksi al dedim bahsettiğin telefondan:) tamam dedi. Cümlenin geri kalanı " ağutos da benim doğum günüm de bana telefon alalım. Sonra senin doğum gününde sana alalım. Bu arada benim doğum günüm ocak ayında. Ağzını burnunu kırdıtcak bana bu adam.

Karnı tok olup uykusu gelince yatağına koysam da uyumuyor ağlıyor , biraz bekliyorum sonra dayanamayıp alıyorum kucağıma, ayağımda sallıyorum. Ama bu düzen böyle gitsin istemiyorum ben işe başlayınca zor olacak hem bakan için hem benim için. Birde ses olunca birden irkilip uyanmayı huy edindik bu ara.
Öğle uykumuz hiç yok, 15 dk uyuyup uyanıyor hemen. Tabi tam uykusunu alamadığı için de sinirleniyor ve bütün gün mücadele ediyoruz ve benim pilim bitiyor artık. Allah'tan geceleri uyuyor da bende dinlenebiliyorum ama sabah yine aynı şekilde devam..
Özellikle öğle uykusunu napıcam bilmiyorum
Emmeme olayın ise sıcaktandır, bebiş sıcak biz sıcak emmek istemiyorlar diye düşünüyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben genelde emzirip kendim de uyuyor gibi yaparak
Gündüz daha kısa kolay uyuyor sanki
Gece uykusuna daha zor dalıyor
Beni yanında istiyor

Bizimki sallanmak istiyor, akşamları babası ayağında sallıyor misal öylede dalıyor uykuya. Ama öğle uykumuz hiç yok, 15 dk uyuyup hemen kalkıyor. Öğlen yıkıyorum karnını doyurup uyutayım diyorum 15 dk sonra hemen uyanıyor, sonra tekrar tekrar denesem de nafile yok uyumuyor deli olcam valla..

Uyku konusunda bişey bulursan paylaşır mısın, cidden bunu uyku düzeni oturursa süper olacak. Benimki de senin bebiş gibi, uykusu olup uyuyamayınca kıyametler kopuyor evde, ayağımıza alıp sallıyoruz, memede de nadir uyuyor artık.
Karnı tok, altı temiz uykusu olsa bile kendi kendine uyuyamıyor, uyuyup beşiğe Koyunca da mızıldanıyor orda da biraz sallıyorum ama ileride kendi yatağına geçince nasıl olacak o da bende ayrı bi merak konusu gerçekten.
Bizde salıncak olan ana kucağı aldık orda da 1 kez uyudu, salıncakta da en fazla 10-15 dk duruyor zaten.
Biz birde öğle uykumuz yok, 15 dklık kısa uykular halindeyiz hep. Beni parmağında oynatıyor hatun 😋

Hepmi aynı şeyleri yaşıyacağız ilginç gerçektende.
Bizim paşa da emmek istemiyor sütümmü az dedim sağdım 60cc zor çıktı offf. Kakamız yeşil oldu bugün. Bide tabi hiç uyumuyor bu velet nasıl enerjidir anlamadım. Taktımmı kafaya asla. Hepsi geçecek çünkü biliyorum. Çok polyannayım bu ara çokkkkk

Süt sağıyoruz ya, aslında bebeklerin çekiş gücü makineden daha kuvvetliymiş ve makineye göre daha fazla cc çekermiş, bana da geçen sene doğum yapan arkadaşım söylemişti bunu, o da sütünü makinede sağıp az çıkınca doktora sormuş, doktoru demiş bu bilgiyi. Bende sorucam doktora hep unutuyorum. Umarım makine yeteri kadar çekemiyordur..
Birde yeşil kaka üşütme belirtisi de olabilir. Bu sıcaklarda bebişleri soyuyoruz fark etmeden üşütmüşte olabiliriz. Bizimki arada yeşil kaka yapıyor ama ishal şeklinde falan değil sadece rengi değişiyor. Üşütüyorum diye düşündüm hep

Iki gündür kabus gibi geçiyor kızlar kv yazlığındayım anlatılmaz yaşanır bir sıkıntıdayım ayağımı suya sokamadım iki buçuk aylık bebek denize sokulmazmış ben de gidip sıcağın alnına çocuğu götürmücem beach clup var burda çocuklar için hiç güneş almayan bölüm var oraya götürecektim Sağolsunlar o kadar laf söylediler ki gitmiyoruz ... Bugün sabah oğlum ağzını parmağını sokup kendini kustırttu kv verdiği alt açması kusuk oldu tam kahvaltı sofrasındaydık ben de eşime bırak ben yıkayacam dedim çocuk kucağımda eşim de bahçeye dior salladı alt açmayı dedim ben yıkıcam sonra bişey oldu eşim sesini yükseltti ben çıktım odaya ağladım en sevmediğim şey ailesinin yanında bana ses yükseltmesi baya bir tartıştık her Bayram onun ailesiyle yazlıkta olmaktan çok sıkıldım hiç kendimize ait bişey yapamıyoruz bidaha bu yaşlara gelmicez ... Her neyse bi baya bi konuştuk eşimle anlaştık aşağı indim görümcemler kahvaltı yapıyordu ben sinirli olduğum işin direk salıncağa geçtim döndü noldu dedi günaydın dedi günaydın dedim içeri girerken eşim neden ablama günaydın demedi in dedi ben de sesimi yükseltip dedim dedim görümcem dönüp hayr demedi dedi bu kadar olur ... Ya hangi birini anlatayım sürekli laf sokan bir görümcem onun her dediiiini onaylandı bir kv ailesinin yanlışlarını görmeyen bir kocam varçok daraldım r

Ben yuzuimu yikadiktan sonra tuvalet banyo camasir isini hallediyorum. Kucuk sipami doyurup biraz oynuyor ana kucagina koyuyorum. Aspirator esliginde kahvalti hazirlayip buyuk sipami doyuruyorum. O arada bizimki ablasiyla oynarken mutfak yataklar toplanip supurge yapiliyor. Oglumun uykusu geliyor emzirip uyutuyorum ana kkucaginda ablasi salliyor pispisliyor. Yemegi ocaga koyup silme yikama isini yapiyorum. Yapiyorum da noluyor?? Esim farkina bile varmiyor temizligin. Madalya takan da yok!!! Sirt bel agrisi yanima kar kaliyor. Allahtan utu isini esim halleder elimi bile surmem. Koltuklarim iskeletler de dahil toptan sokulup yikaniyor. Ayda bir kadin geliyor kapi pencere siliyor. Yukarida yazdiklarimi hemen hemen her gun yapiyorum. Yemeklwr iki gunluk oluyor tabi. Yapmadigim gun de kendimi sokaga atiyorum. Simdi Trabzona tatile geldim guya elim ayagim durmuyor. Tutacagim kendimi bu kez kararliyim...

Son düzenleme:
Bu kadar işi iki cocukla nasıl yapıyorsun sastim kaldım valla..ben bi kahvaltı zor hazırlıyorum kızım durmuyo ki pusette falan..anladım benim kız çok yaramaz

Gece uykusunu uzun ve kesintisiz mi uyuyor pekii?

Hahh buldum! Bir topic daha açalım, yeşil kakalı iştahsız bebeği olan, sütü azalan anneler.....

Aspiratör esliginde kahvalti :) ayni biz:) iki cocuklu olmanin benzer yanlarini yasiyoruz :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim cok tehlikeli sular. Valla durustlukle samimiyetle zor cozulur karsindakiler bu meziyetlere sahip degilse o kurallara gore oynamalisin. Esini tamamen kendi tarafina alana kadar asla kardesleri annesi icin bisi deme. En az 2 yila ihtiyacin var agir agir islemek gerekiyor hoslanmadigin kotu niyetli insanlarla mesafeni acabilmek yahut seni incitmelerini onlemek icin. Once esini tam anlami ile kendi tarafina almak ve tatli tatli alt bilincine gercek aileniZin siz ve bebeginizden olustugunu diger her akrabanin cemberin disi oldugunu kafasina sokmak gerekiyor. Allah kolaylik versin. Ben hala ugrasiyorum esimi bu yola sokmak icin. Ama valla politikacidan beter oldum dogrucu davutluktan bugunlere geldik . Daha iyi sukur. 6 yil oldu evleneli.

Sizin ya da eşinizin ailesinden, çocuklarınızdan birine farklı muamele yapan (kayıran) kimseler var mı?
Genellikle ilk çocuklar el üstünde tutulup, ikinciye aynısı yapılmıyor gibi hissediyorum da.....

Hemen sık sık, uzun uzun sağmaya başla canım
Beni sağmak kurtarıyor gibi

Sizin ya da eşinizin ailesinden, çocuklarınızdan birine farklı muamele yapan (kayıran) kimseler var mı?
Genellikle ilk çocuklar el üstünde tutulup, ikinciye aynısı yapılmıyor gibi hissediyorum da.....

Esimin tarafi 1. Oglan cok babaya benzedigi icin asiri seviyorlpr. Ama 2 numara bana benziyor benden pek haz edilmiyor:) tabi daha 3 aylik bebek belli olmaz ama cok gulec tum dengeleri bozabilir. Cana yakin olmasi da muhim

kızlar bugünde dert yanayım size eşim bebek olsun pek istemiyordu aslında şimdi istiyor ama ben araştırıyorum soruyorum kendimi eğitiyorum çocuk gelişimi konusunda ama eşimde hiç böyle şeyler yok çok çalışıyor yorgun gelince film izliyor internete takılıp kafa dağıtıyor hep ama araştırmıyor bana soruyor bazen hangi yöntemleri öğrendin bugün bakalım diye ama kendisi araştırmıyor...biliyorum anne en çok ilgilenecek ama 3- 4 yıl sonra kız çocuk babaya aşık olur ve onunla kızım arasındaki iletişim benimkinden bile önemli olacak acaba eşim işin içine daha mı çok girmeli ya da eşimi ben mi daha çok sokmalıyım işin içine...sizinkiler nasıl şimdilik uzaktan mı bakıyorlar bebek işine???:26:

Babaların 100/1 i ancak oturup hamilelik hakkında veya bebek doğunca beni neler bekliyor gibi şeylere bakar.
Malesef çoğu görev anneye düşüyor tabi elimizden geldiğince onlarıda içine sokmamız gerekli.
Bebişinizi hayırlısıyla bir avazda kucağınıza alırsınız inşallah... :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…