- 1 Ekim 2013
- 1.199
- 182
- 123
Bizim buradaki bayram sadece aile arasidir. Hristiyan bir ulke olmasindan dolayi ne bayram var nede tatil...
Esimle stockholme gidip gezdik yemek yedik saat 9 du eve geldigimizde 9 dan sonra kaynanamlara gittik...
Kayinbabam etegin hic guzel degil dedi neden diye sorunca cok kisa dedi ki kisaligi dizimin azicik ustundeydi asla mini degildi...
Kaynanamda konuyu degistirdi bak su magazaya uzun elbiseler gelmis gittinmi demeye basladi....
Kayinbabama bende bisey demedim siz olsaydiniz ne yapardiniz kabul edermiydiniz karismasini ?
Yoksa normalde istediginizi giyerken oraya gidincemi dikaktli olurdunuz ki bence buda 2 yuzluluk gibi bisey gibi belkide yanlisimdir.
6 gelini var 2 sevdigi gelinden biriyim sagolsunlar beni sever sayar ama herseyede karisir oyuzden hic oralara gitmek istemiyorum.
En son kizim 11 gunlukken bize gelmisti kaynanamla....
disarida yemek yemistik orada calisan biride kayinbabamin tanidigi o bahsetmis gecen cengiz ve esi buradaydi diye...
Esim 30 u gecmis adam ona disariya yemege vereceginiz paraya yazik erzak alin 1 haftalik yemek cikar diyor.
Ki bebegim 11 gunluktu bunu dediginde..... hastaneye yatacagim aksam oraya yemege gitmistik en son sanci cekiyor gizlice mola verip cevredekilere caktirmadan yiyordum komik ama gercek :)
O zehirlenme yasadigim hergun hastaneye kosturdugum gunlerde bile yok aman paraya yazik deyip evdemi yemek yapmam lazimdi yanlis yapmisim demekki...
Birde esime askerligini al MErsine gidelim 8 ayligina dedim ki demez olaydim napacaksin okadar orada en fazla 1 ay kalip gelirsin isin var burada ya isini baskasina verirlerse diyor.... (okadar kolay sanki burada calisan haklari diye birsey var!)
Ki esimin ve benim tatilmiz var babalik tatili 8 ay annelik tatili 8 ay derken 16 ayimiz var...
esime maasi yine geliyor bu 8 ayda...
Kayinbabam Turkiyeye gider yilda 3-4 kez orada isyerleri evleri var isi bahane eder ama gezer tozar istedigi tatili yapip gelir...
Simdide kaynanamla gidecekler 2 ayligina ordaki yazliklarina bize gelince böyle karisir herseyi anormal görurler ama onlar istedigini yer icer gezer tozarlar bana bir akil verin ne yapmam lazim laf söylersem saygisiz gelin olucam herkese söylerler ki akrabayiz birde demezsemde moralim bozuk herseyden soguk bir sekilde sinirliyim.
Eki Görüntüle 1202984 Eki Görüntüle 1202985 Eki Görüntüle 1202986
Merhaba teyzelerrrrr
Bugün Kuzeyle gezdik tozduk sizede resim koyalım dedim. Ayaz paşam babasıyla gitti bizde oğlumla doya doya vakit geçirdik.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Valla fazlaca cesitlerimiz mevcut
Bugun delirtti beni, zorla emziriyorum. Doyduktan yatagina koydum biraz kipirdadi sonra uyudu. Butun.gun canina okudum annemin bari kendim uyuyayim demis olmali
Henuz bi duzenimiz yok, bazen memede uyuyor bazen sallayarak bazen kendi kendine vs vs. Cok uykusu geldiginde karninin tok oldugundan emin olduktan sonra yatagina koysan da uyumuyor mu?
Ben genelde emzirip kendim de uyuyor gibi yaparak
Gündüz daha kısa kolay uyuyor sanki
Gece uykusuna daha zor dalıyor
Beni yanında istiyor
Sagol canim, biz de tam bu nedenle erken istedik, normal takibini yapan doktor da onerdi, sunneti yapan cerrah da...hele babamiz kendi anilarini anlatinca ben iyice ikna oldum:)
Sunnete akli erince dugunu eglencesi vs yapariz insallah, hele iyilestikten sonra ben hafiflemis hissettim resmen...
Biz de ilk iki ay kucakta pis pisla hallediyorduk ama annemle babam battaniyede sallamaya alistirdi basta kafayi yiyecektim evde tek basima uyutamiyordum sonra bebek hamagi aldik onda salliyorum bu sefer, en guzeli memede uyuyakalmasi, bi tasla iki kus oluyo:))) ama her zaman denk gelmiyo, acikmadan uykusu geliyor, uykusu gelip de uyuyamazsa kiyameti kopariyor cok nadir kendi kendine uykuya daliyor maalesef... Ama bu gunduz boyle aksam 8-9 arasi gece uykusuna geciyor, top atsan uyanmiyor, elini emmesinden aciktigini anliyorum, uyandirmadan emziriyorum sabah yediye kadar boyle sonra macera tekrar basliyo:)
4. Ay da bitsin uyku konusuna egilicem, bu ay biraz arastirma yapicam bakalim oyle hamakla olacak is degil cunku
Bizimki de ya meme de ya da kucakda gezerek uyuyor. Tabi belimde kiriliyr
Ama son yontemim soyle. Anneme poplin kumastan (incecik kumas) battaniye dikti. Onu ucgen yapip kollarini hafifce vucudunuj yanina getirirp sikmadan sariyrm veeeeee 2 dakikaya kalmadan kucagimda uyuyor))) uyumakta ne zaman zorlansa bunu yapiyrm ve hep ise yariyr.
Benim de merak ettigim hem bebek bakimini hem ev islerini birarada arkadaslar nasil yurutuyorsunuz? Ben yapamiyrm ve kendimi cok kotu hissediyrm bu yuzden..
Bu kadar işi iki cocukla nasıl yapıyorsun sastim kaldım valla..ben bi kahvaltı zor hazırlıyorum kızım durmuyo ki pusette falan..anladım benim kız çok yaramazBen yuzuimu yikadiktan sonra tuvalet banyo camasir isini hallediyorum. Kucuk sipami doyurup biraz oynuyor ana kucagina koyuyorum. Aspirator esliginde kahvalti hazirlayip buyuk sipami doyuruyorum. O arada bizimki ablasiyla oynarken mutfak yataklar toplanip supurge yapiliyor. Oglumun uykusu geliyor emzirip uyutuyorum ana kkucaginda ablasi salliyor pispisliyor. Yemegi ocaga koyup silme yikama isini yapiyorum. Yapiyorum da noluyor?? Esim farkina bile varmiyor temizligin. Madalya takan da yok!!! Sirt bel agrisi yanima kar kaliyor. Allahtan utu isini esim halleder elimi bile surmem. Koltuklarim iskeletler de dahil toptan sokulup yikaniyor. Ayda bir kadin geliyor kapi pencere siliyor. Yukarida yazdiklarimi hemen hemen her gun yapiyorum. Yemeklwr iki gunluk oluyor tabi. Yapmadigim gun de kendimi sokaga atiyorum. Simdi Trabzona tatile geldim guya elim ayagim durmuyor. Tutacagim kendimi bu kez kararliyim...
Bizimki sallanmak istiyor, akşamları babası ayağında sallıyor misal öylede dalıyor uykuya. Ama öğle uykumuz hiç yok, 15 dk uyuyup hemen kalkıyor. Öğlen yıkıyorum karnını doyurup uyutayım diyorum 15 dk sonra hemen uyanıyor, sonra tekrar tekrar denesem de nafile yok uyumuyor deli olcam valla..
Hepmi aynı şeyleri yaşıyacağız ilginç gerçektende.
Bizim paşa da emmek istemiyor sütümmü az dedim sağdım 60cc zor çıktı offf. Kakamız yeşil oldu bugün. Bide tabi hiç uyumuyor bu velet nasıl enerjidir anlamadım. Taktımmı kafaya asla. Hepsi geçecek çünkü biliyorum. Çok polyannayım bu ara çokkkkk
Ben yuzuimu yikadiktan sonra tuvalet banyo camasir isini hallediyorum. Kucuk sipami doyurup biraz oynuyor ana kucagina koyuyorum. Aspirator esliginde kahvalti hazirlayip buyuk sipami doyuruyorum. O arada bizimki ablasiyla oynarken mutfak yataklar toplanip supurge yapiliyor. Oglumun uykusu geliyor emzirip uyutuyorum ana kkucaginda ablasi salliyor pispisliyor. Yemegi ocaga koyup silme yikama isini yapiyorum. Yapiyorum da noluyor?? Esim farkina bile varmiyor temizligin. Madalya takan da yok!!! Sirt bel agrisi yanima kar kaliyor. Allahtan utu isini esim halleder elimi bile surmem. Koltuklarim iskeletler de dahil toptan sokulup yikaniyor. Ayda bir kadin geliyor kapi pencere siliyor. Yukarida yazdiklarimi hemen hemen her gun yapiyorum. Yemeklwr iki gunluk oluyor tabi. Yapmadigim gun de kendimi sokaga atiyorum. Simdi Trabzona tatile geldim guya elim ayagim durmuyor. Tutacagim kendimi bu kez kararliyim...
Iki gündür kabus gibi geçiyor kızlar kv yazlığındayım anlatılmaz yaşanır bir sıkıntıdayım ayağımı suya sokamadım iki buçuk aylık bebek denize sokulmazmış ben de gidip sıcağın alnına çocuğu götürmücem beach clup var burda çocuklar için hiç güneş almayan bölüm var oraya götürecektim Sağolsunlar o kadar laf söylediler ki gitmiyoruz ... Bugün sabah oğlum ağzını parmağını sokup kendini kustırttu kv verdiği alt açması kusuk oldu tam kahvaltı sofrasındaydık ben de eşime bırak ben yıkayacam dedim çocuk kucağımda eşim de bahçeye dior salladı alt açmayı dedim ben yıkıcam sonra bişey oldu eşim sesini yükseltti ben çıktım odaya ağladım en sevmediğim şey ailesinin yanında bana ses yükseltmesi baya bir tartıştık her Bayram onun ailesiyle yazlıkta olmaktan çok sıkıldım hiç kendimize ait bişey yapamıyoruz bidaha bu yaşlara gelmicez ... Her neyse bi baya bi konuştuk eşimle anlaştık aşağı indim görümcemler kahvaltı yapıyordu ben sinirli olduğum işin direk salıncağa geçtim döndü noldu dedi günaydın dedi günaydın dedim içeri girerken eşim neden ablama günaydın demedi in dedi ben de sesimi yükseltip dedim dedim görümcem dönüp hayr demedi dedi bu kadar olur ... Ya hangi birini anlatayım sürekli laf sokan bir görümcem onun her dediiiini onaylandı bir kv ailesinin yanlışlarını görmeyen bir kocam varçok daraldım r
Hepmi aynı şeyleri yaşıyacağız ilginç gerçektende.
Bizim paşa da emmek istemiyor sütümmü az dedim sağdım 60cc zor çıktı offf. Kakamız yeşil oldu bugün. Bide tabi hiç uyumuyor bu velet nasıl enerjidir anlamadım. Taktımmı kafaya asla. Hepsi geçecek çünkü biliyorum. Çok polyannayım bu ara çokkkkk
Sizin ya da eşinizin ailesinden, çocuklarınızdan birine farklı muamele yapan (kayıran) kimseler var mı?
Genellikle ilk çocuklar el üstünde tutulup, ikinciye aynısı yapılmıyor gibi hissediyorum da.....
kızlar bugünde dert yanayım size eşim bebek olsun pek istemiyordu aslında şimdi istiyor ama ben araştırıyorum soruyorum kendimi eğitiyorum çocuk gelişimi konusunda ama eşimde hiç böyle şeyler yok çok çalışıyor yorgun gelince film izliyor internete takılıp kafa dağıtıyor hep ama araştırmıyor bana soruyor bazen hangi yöntemleri öğrendin bugün bakalım diye ama kendisi araştırmıyor...biliyorum anne en çok ilgilenecek ama 3- 4 yıl sonra kız çocuk babaya aşık olur ve onunla kızım arasındaki iletişim benimkinden bile önemli olacak acaba eşim işin içine daha mı çok girmeli ya da eşimi ben mi daha çok sokmalıyım işin içine...sizinkiler nasıl şimdilik uzaktan mı bakıyorlar bebek işine???:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?