2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
İnanamıyorum bu kadarınada pes dogrusu,2 kere okudum dogrumu okuyorum diye.İstanbulda olsan yemin ederim gelir seni alırım oldugun yerden..Naptın acaba yazalıda 1 saat olmuş,merak ederim şimdi ben ya off nasıl bir adam senin kocan

hosgeldin aramıza. .
Süt konusunda sana katılıyorum. .kızın gerçekten çok kucukmus kıskanma çok normal ıkisi yle ilgilenmek zor olsa gerek canım Allah yardımcın olsun..

Canim merhaba,
Mesajini gorunce dayanamadim yazim dedim, bilmiyorum benim kadar gaz derdi ceken var midir, oyle oluyodu ki susturmak icin gecenin bir yarisi arabayla cikiyoduk ama cok sukur 1 aydir iyiyiz bende biberon kullaniyorum sutumu sagiyorum gunde 2 kez oyle veriyorum biberonumdan cok memnunum hatta onunla ictigi zaman hic gaz almiyor memeden daha fazla aliyor markasi doktor brown bunun disinda 1 aydir kullandigim inailmaz damla relactaz ilk basladigimda gunde 3 kez veriyodum su an 2 ye dusurdum muciE gibi bisey...
Umarim bunlar isini gorur ben 1 aydir bunlar sayesinde rahatim.

Canim awm demisin hala naptin saat kac

Allah bu adamı ıslah etsin ne diyeyim üzme canım kendini.otur ailesiyle konus kendine ceki düzen versin.seni düşünmüyorsa bile cocuğunu da mı düşünmüyo.

Papatyacim nerdesi merakta birakma bizi cok ii demissin erkeklik bu degil babalik bu degil sozde senden de biraz buyukce ve cocuk fikrini onun icin istemistimn bi kezdaha aklima annen geldi suan bilse napardi lutfen sakinol sadedce kizini dusun yani hayatini yasa anladin mi onu umursama cunku burda da aileni biliosun kardesini biliosun ozel araba tahsis etsin sana ozamn okadar kiymetlise arabasi....sen ve kzin herseyden onemlisin unutma

bende kaynanamdan dertliyim.ilk cocuğumu sezaryanla dogurdum diye demediğini bırakmadı.hatta ikincisini bile normal doğurmamı bekledi.doktorum yapmıyo dedim.çocuk hapşırsa tıpşırsa sen sezaryan oldun ondan diyo.benim dizimde menikus çıktıya ne zamandır ağrı çekiyorum bana bugün diyoki sezaryanda yapılan iğneden diyo.burdaki kaynanalar gibi eve gelip kurulmadı karışmadı ama laflarıyla delirtiyor.

Canim benim Allah yardimcin olsun, kocani da ıslah etsin. Ne diyecegimi bilemedim cocugunu da mi dusunmuyor bu adam. Senin yerinde olsam Mersin'den donmem. Kendini affettirsin, burnu surtsun,senin kiymetini anlasin. Ne yaptin simdi nerdesin haber ver canim

Kiyamam ..gecmis olsun. Simdi nasil?
Cnm.dogum sonrasi baya hastalik yasadim.yeni yeni topluyrm.be i mazur gorun.sordugun icin tesekkur ederim.

Oyyy cok gecmis olsun.

Aynen canim ben de bu konuda cok dertliyim. Sanki normal oluyordu da ben istemedim gibi davraniyorlar. Bana da illa doktora soyle normal dogur diyorlardi. Omuyor ilk sezeryan olunca digerleri de sezeryan oluyor diyorum anlamiyorlar. Bundan yirmi sene onceyi ornek veriyorlar. Ben ilk dogumumu kaynanamgilde yapmistim daha yirmi gunluktu ameliyatim gorumcem ve cocuklari tatile geldiler bana kizarak sen niye onlarin yataklarini hazirlamiyorsun demisti. Anne ben daha yeni ameliyat oldum dedim hem burasi benim evim degilki ben de onun gibi misafirim demistim. Gulerek o ameliyatta ne var ki dedi. Kac gun sonra bu sefer de halilari silkele dedi yapamam karnim agriyor dedim kac gun surat yapti ameliyat da ameliyat olaydi dedi. Uffff eskilere gittim yine Rabbim herkesi iyilerle karsilastirsin kendi kizlari olsa yaparlar mi bunlari bilmiyorum. İkinci de aklim basima geldi ne ben oraya gittim ne de onun gelmesini istedim. Ohhh cok rahattim:)

banada bayramda yine hatırlattı.ne yapayım ben karı değilim doğuramıyorum dedim.kendi dokuz tane doğurmuş

Çok yoruluyorsundur kolay mı hem çalışıp, hem iki çocukla baş etmek? Biraz da son zamanki gerginliklerin etkisidir.
Haftasonu emzirme kampı yap diyeceğim ama, Kuzey'le zor olur tahmin ederim, belki anneanne biraz alıp sizi Ayaz'la başbaşa bırakabilir, belki birlikte uzun uzun emzirme saatleri geçirmek iyi gelir, bu benim hissiyatım sadece, içimden öyle geldi.
Olmuyorsa sağma sürelerini biraz uzatırsın, bir de milkway ve sunpride elma suyu tavsiye edebilirim sana. Çok ta hızlı kilo vermişsin, o da etkiler belki. Kendine biraz dikkat et

Bestecim merhaba canım, nerelerdesin cidden düştün formdan:))) 4. Ay dolup bitince ek gıdalara başlayabiliriz artık. Tabii ki doktordan fikir ve bilgi almak gerek önce.
Ben bildiğimi paylaşayım;
Mesela bir bebeğim anne sütüyle kilo alımı iyi değilse, mama alıyorsa günde bir öğünü ek gıda olabilir, bu öğün genelde akşam uyku öncesi öğünü olur. Ancak sütü kesilmemesi için anne gece kalkıp sağmalı çünkü gece emzirmelerinin kritik bir önemi var.
Önce cam rendede meyveyi rendeleyip suyundan bir iki çay kaşığı vermekle başlıyoruz sonra yavaş yavaş arttırıp püresine de geçiyoruz. Pirinçli, irmikli muhallebiler ve yoğurtlat var onra yavaş yavaş sebze çorbaları... Çilek domates bal direkt şeker çikolata vb kesinlikle yasak...
İlk altı ay asıl beslenmelerinin anne sütü ve ya mama oldugu unutulmamalı...
Ek gıdalara başlarsan tarifler için ben yardımcı olurum gerektıgınde...

Saçların en çok döküleceği zaman üzülme canım daha yumusak parlak gercek saclar cıkacak:)

Kraftın sonucunu bildirir misin canım, lansinoh patlak çıkınca hepten soğudum
İlk ihtiyaçta kraft çözdüreceğim yazacagım buraya tabii...
Bugun de milkway aldım poşet olarak valla ben de soğudum lansinohtan

Ama artık gün içinde sütümü süt kapları var ya onlarda biriktirip, kalanı gün sonunda süt poşetine aktarıp direkt donduruyorum. Artık süt poşetinde biriktirmiyorum. Bence etkisi oldu...

Kızım biberon sevmiyor ama nuk 'tan içiyor biraz bazen. Gaza sebep olmaz sanmıyorum
Oğlumda hep nuk kullanmıştım iki haftalıktan itibaren...

cnm ben doğduğundan beri bebelac kullanıyorum bir iki dr da güzel mama verebilirsin dedi. kilo alımı da iyi 800-900 gr alıyoruz.

Papatyacım iyisindir inş. Üzme tatlı canını. İnş hatasını anlar. Fevri bi adam seninki. Babasından korkuyodu ona mı desen acaba. Ya da sabret umarım pişman olmuştur. Allah insaf versin eşlerimize

Canim cok saol az kaldi baslicaz bakalim sorcak cok soru war ye hu

Cok sicak oldugunda verilebilecegini okumustum..Bende cok sucaklarda veriyorun canim,kendi kasigiyla 4-5 kasik..

Millet kafayi yemis..ciddi anlamda bizde ki boyle olacazda farketmeyecez diye cok korkuyorum.

Aptamil essema hip disinda ne mama war kizlar uygun olan yani ben aptamil kullaniorum da atkadas pahali dio baska tawsiye edecegimiz war mi

Humana var ama ne kadardi hatirlamiyorun..bence artik aptamil kullanilmasin yaa..
akadasta paylasmis baksana,tmm insan yapimi sonucta ama senin isin bebeklerebisy yapmaksa en iyisini yapacaksin sunda bu cikmis fazlaymis acuklamasi bile inanilmaz,rezillik..

Bunlarin hic vicdani yok mu acaba?
Pes yaa..

Sinirden aglayacam suan,o kadar kotu oldum!!!
Allah'im sizi ondan hayirlisiyla ya kurtarsin ya sevgi versi merhamet versin kalbine.
Eger bebegini dusunuyorsan geregini yapmalisin,huzursuz bir ailede dusunulesi degil pek..
Allah yardimcin olsun..cok merak ettim seni..

Ona bi sorsana kendisi normal mi dogmus?
Gerci her iki dogumdada yan etki olarak akil kitligi yok ama neyse..

Aaa biz de bir nevi bebegiz yani,cok hos..

Kızlar kusura bakmayın şimdi ancak bakabildim.
Elimde plastık bardakta kahve vardı kemeri açarken elime degdi ve cama kapısına döküldü hani koltugada dökülse silinir naylon çünkü kumaşta değildi.
Neyse bizimkı gerizekalı eski arabayada böyle yapıyordun ayakkabıların hırkaların orda burdaydı çöp gibi yapmıştın bunuda öyle yapıyorsun vs dedi bagırarak.
Ki yanlışlıkla oldugunu gördü.
Agladım o laflarına hayvan arabanın hayrını görmezsin inşallah dedim sinirlendi saygısız dedi. Kızımda arkada korktu agladı garibim
Gerizekalı demek saygısızlık olmuyomu dedim yok o hayvan lafının yanında az kalır diyo.
Eve gidelim dedim
avm nin önündeyiz yok hava alalım... bidaha o lafı kullanma gerizekalı neysede hayvan saygısızlıktır dedi.
Bidaha dersem ne olur deyince al kızınıda nasıl eve dönüyorsan dön dedi.
Saat 8 de avm kapandı kapandığı gibi teli açtı viber yüklü ordan görünüyo çevrimiçi olup olmadığı...
Dediğim gibi para yok otobüs kartı yok sadece kredi kartı vardı ondada bazen onunkini kullandıgımdan onun sifresini girdim 4 kez sonra gitti kızıma sectiğim seyleri geri bıraktım.
Bekledim o arar diye ama nerdee neyse ben aradım mecbur kalıp özür dile diyo dilemem dedim almaya geldı saat 8 bucukta avm kapandıgından bitişikteki magazayada gittim bekleyene kadar.
Allah ne verdiyse canımın istediği istemediği herşeyi fazlasıyla aldım sinirimden hadi gel öde dedim şimdi.

Eve gelincede benim için saygı önemli deyip durdu o özür diledi bende diledim ama ondan nefret ediyorum artık annesi babası bugün türkiyeye gitti gitmezselerdi oraya giderdim yakındıda herşeyinide anlatırdım.

Yakın olan eltilerim vardı ama çekindim.
Kardeşim viberi açtı o sırada anneme ver konuşayım anlatayım diyecektim ki kapattı.

Hep böyle oluyor kavgalı iken akıllı kardeşim bişe yazar daha ben cvp tam vericekken kapar ve hep kavgalı anımızda onlarında teli kapalı oluyor kimseye içimi dökemiyorum ne ailem ne arkadaşım kimsem yok burada.

Bide kasada öylece kaldım diye genç uzun boylu bir adam arkamda sırada zor durumda kaldıydanız ödiyim dedi.
Teşekkür daha sonra alırım deyip çıktım ordaki çocuklar için ayrılan bölümde oturdum 2 kez gidip geçip bana bakıp durdu.
Yuh bu halimle bile bana bakanlar var diye düşündüm Allah günah yazmasın günahınıda almiyim ama bakışları öyle gidiş gelişi normal değildi eve gelince benimkine anlattım sonradan sadece ödemek isteme kısmını.
Ne kadardıkı dedı 30 kron dedım (6lira)
Hııı deyip sustu halbuki 40-50lira kadardı.

Benim kuzu son 1 haftadir sirtustu yatarken sagdan soluna yuzustu donmeye calisiyrdu. Derken dun gunduz uyurken yaninda oturuyrdum..yine basladi denemeye..1 2 3...derken hoppp döndü...kolunun uzerine yatip kaldi agladi tabi hadi kurtar )
Oyyy daha sabah tv deki dr 5 aylik bebek döner demisti..bizimki cok hizli cikti

Bence Türkiye'ye geldiğimde herşeyi konuş anlat. Sen orada bunları yalarken artık özellikle annenin de olan biteni bilmesi şart olmuş...
Eve sağ salim dönmene çok sevindim.
Buarada diğer yazında, eşinin ilk evliliğinden olan kızını hiç arayıp sormadığını söylemişsin. Buna da üzüldüm çok yazık o çocuğun ne günahı var. Çocuk yapıp sonra ayrılınca çocuklarını tanımayan anne-babalara çok sinirleniyorum. O zaman dünyaya getirmeselerdi onu diyorum.

Canım dönerler ama o kolu kendi kendine altından çıkarması zaman alacak

tüm alıntılarım gitti yine
papatya canım sabah sabah yüreğim ağzıma geldi neyseki sağsağlim varmışsın evine .okuyunca çok sinirlendim evet az bile demişsin bence eşine.bir erkek heleki küçücük bebeğiyle bir kadını nasıl bırakır ortada aklım almıyor.sinirden deliricem yaşadıklarını düşününce.allah akıl fikir versin inşallah eşine.

hatta sinirden alıntı yaptığım herşey gitti aklımdan.

ek gıda konusuna gelince Kuzey de biz ek gıdaya 6. aydan sonra başlamıştık annem bakıyordu ve nedense emanet çocuk psikolojisi ile çocuğa yedirmeye korkuyordu.sonuç yeme problemli bir çocuk oldu.yemek yemek benim ve onun için hep bir eziyete döndü.neler neler yaşadım Kuzeyi büyütürken bu konuda anlatsam korkarsınız o derece yani.bırak yedirme acıkınca nasılsa kendi ister diyenlere uyup 3 gün aç bıraktığım oldu ama yine yemedi yinede istemedi.şimdi ise Ayazda ufak ufak ağzına tattırmaya başladım bile.diline sürüyorum herşeyden çokta severek yalıyor.doktorum kilo alımı iyi olduğundan 6. aya kadar ek gıda vermeyelim dedi bakalım 4. ay kontrolünde tekrar soracağım.Büyükten çok çektim Ayazda kolay olur inşallah yemek olayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…