• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar valla 18i ni bekleyemeyecem, doktorla konuşacam 16 sında gidecem, hem iş yerinden izin almamış olurum hem eşim de görmek istiyor o da gelebilir, hem 2 gün 2 gündür :P

kızlar büyük ihtimalle bir tane daha paşa geliyor evimize.elbette yanılma payı var ama yüksek ihtimal erkekmiş bizim ufaklık.çok tatlıydı hoplayıp zıplıyordu yaramaz olacak bu ufaklıkta galiba :44:

Hayırlısı olsun,bizede erkek olabilir dedi,kızda olabilir dedi..:)))

Günaydın...

Benim kabızlık dışında bir şikayetim kalmadı arkadaşlar..Bazen ağlıyorum bile..4-5 gün çıkmadığım oluyor,şaşırmış vaziyetteyim.
Dr.ilk önce duphalac verdi ,işe yaramadı.Geçen hafta gittiğimde bebeklere bile kullanılabilen meyve-sebze prebiyotik lif takviyesi verdi yok fayda etmiyor..Bir ara sinameki çayı yapıcaktım o dereceye geldim ama yapmadım sabah çıktım evden..Dr.az yiyorsun ondan olabilir dedi.Sabahları gün kurusu kayısısı yiyorum.Bol su içiyorum..Ben nerde hata yapıyorum anlamadım :((((((

Sizler nasıl bi önlem alıyorsunuz arkadaşlar,dayanamayacak durumlara geldim artık :(((

Günaydın...

Benim kabızlık dışında bir şikayetim kalmadı arkadaşlar..Bazen ağlıyorum bile..4-5 gün çıkmadığım oluyor,şaşırmış vaziyetteyim.
Dr.ilk önce duphalac verdi ,işe yaramadı.Geçen hafta gittiğimde bebeklere bile kullanılabilen meyve-sebze prebiyotik lif takviyesi verdi yok fayda etmiyor..Bir ara sinameki çayı yapıcaktım o dereceye geldim ama yapmadım sabah çıktım evden..Dr.az yiyorsun ondan olabilir dedi.Sabahları gün kurusu kayısısı yiyorum.Bol su içiyorum..Ben nerde hata yapıyorum anlamadım :((((((

Sizler nasıl bi önlem alıyorsunuz arkadaşlar,dayanamayacak durumlara geldim artık :(((

canım geçmiş olsun, bir kaç gün çorba ağırlıklı beslensen acaba rahatlatır mı ? bir de mesela ben fazla fındık yiyince ya da sütlü patates püresi yiyince rahat tuvalete çıkıyorum, seninde varsa öyle besinler onları dene istersen.. :54: stres yapma sakın stres daha çok arttırır, rahatlamak da iyi geliyor, ılık bir banyo sevdiğin bir şarkı güzel şeyler düşünmek..

Son düzenleme:
lavabo ihtiyacın olsada olmasada hergün belli bi vakitte git otur bekle.ben kuru kayısı erik pestilini düdklüde pişirip blendırdan geçirdim.tatlı yada ekşi sevmeye bağlı olarak ya şeker ekle yada limon sık.bardak bardak meyve suyu gibi iç.çok etkisi var.ve gerçekten ayemek yiyorsan o da yapıyor.sık sık yemeye çalış.ayrıca sbahları kahvaltıdan sonra mutlaka bi tane elma yiyorum.o da iyi geliyor

inşallah iyidirler.RABBİM onları korusun.bende çok problem etmiyorum ama bazen bıçak saplaması gibi keskin bi ağrı vuruyo.olduğum yerde kalıyorum

benim de bu hafta kasığıma 3-4 kez kramp girdi. kramp gibi de değil de kasılma. olduğum yerde hareket edemeden kaldım. canım çok yandı. birkaç dakikaya geçti ama korktum. yarın doktor randevum var soracağım. zaten bi lokma kızım. bebek nereme sığacak merak ediyorum. şu an içeride kavga var sanırım. organlarım isyanda. en çok da midem. :31:göbeğim aldı başını gitti. gören 5 aylık sanıyor. ne yapayım içeride yerim yok. olanı dışa veriyorum. :49:

Son düzenleme:
benim de bu hafta kasığıma 3-4 kez kramp girdi. kramp gibi de değil de kasılma. olduğum yerde hareket edemeden kaldım. canım çok yandı. birkaç dakikaya geçti ama korktum. yarın doktor randevum var soracağım. zaten bi lokma kızım. bebek nereme sığacak merak ediyorum. şu an içeride kavga var sanırım. organlarım isyanda. en çok da midem. :31:göbeğim aldı başını gitti. gören 5 aylık sanıyor. ne yapayım içeride yerim yok. olanı dışa veriyorum. :49:

:1::1::1: ne güzel.benim çok az çıktı.ama çok güzel bi duygu.hele şu bulantı geçtikten sonra hamileliğin ne kadar özel olduğunu anlıyor insan.henüz hamilelik almadım kendime.elbiselerim oluyorlar bana.ama 1 ay sonra artık olmamaya başlarlar sanırım.sanki her zaman hamile mi olacaz.tadını çıkarmak lazım

Günaydın...

günaydın prenscim
bence sinameki içme
kabızlık sorunu bende de vardı, her sabah kuru incir yiyorum ben ve bol su içiyorum
1,5 lt lik şişe hep yanımda faydasını gördüm tavsiye ederim

Günaydın...

cnm slm, bebeğin hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah. bende aynı problemleri yaşadım halende geçmiş değil, pırasa karnabahar yemekleri iyi geliyor, kayısyıda akşamları 2-3 tane yiyorum. ama çok zorda kalırsam gliserin fitil kullanıyorum, kadınlar kulübünden doktorada danışmıştım kullanabilirsin demişti. ama istersen sen kendi doktorunuda sor öyle kullan.

Kizlar bende yeni geldim hastaneden cok guzeldi ya hic cikmak istemedim ikili testimizi de yaptirdik 10 gun sonra alacaz ama iyi dedi doktor bir guzrl uyuyodu valla cok uykucu olacak bizim sipa;)

Günaydın...

ben hergün ya bir tane greyfurt yada portakal yiyerek çözdüm canım ayrıca süt tabi ama soymadan keserek yiyorum lifli yediğin zaman tuvalet ihtiyacın oluyor.ve her sabah kalktığımda 1 bardak su bende günde 2 kere cıkmaya basladım şimdi

hepinize günaydın bu arada bebeişlerimi görmeye gideceğim
ama cok sancım vardı gece ve sabaha karşı sabah sanki bebeişler cıkıverecekmiş gibi altta baskı vardı
cinsiyetlerini merak etmiyo değilim öğreniversem ne güzel olur :) hayırlısı artık umarım kötü bişey cıkmaz

Benimde yaklaşık bir haftadan beri kasık bölgemde ağrılarım oluyor....Çok canım yanıyor ama bebekte bir problem çıkmadı....... Birde tam o anda hapşurmam geliyor canım dahada çok yanıyor..... Şaştım kaldım...........

Handcare adli bi arkadas 13+3 te ikili test icin gidicem cinsiyeti belli olur diye yazmis.yazisini bulumadim alinti yapamadim.canim bildigim kadariyla 13+6 dan sonra ikili test zamani bitiyor.bazi bebekler onden gidior 13+3 de 14+3 cikabiliyor.dikkat et nolur zamanini kacirmis olma canim.ikilini yaptir sonra tekrar git istersen.

Canım ikili için çok erteleme istersen. Bazen bebek dönmüyo ölçüm yapamıyolar. Sonrası için tekrar çağırıyor doktor o zamanda geç olmasın testler için. Bir daha konuş istersen doktorunla.
zaten arayacağım önce dr u görüşünü almadan kafama göre gitmem...ama bana görünmezse 3lüye gelirsin demişti o yüzden zamanını kaçırırım diye çok endişe yapmadım
Kızlar spor yapıyormusunuz. Benim bir spor salonuna üyeliğim vardı hamilelikten önce. Hamile kalınca 3 ay gitmedim. Şimdi riskli dönemler geçince gidip yavaş yavaş yürüyüş yapıyorum 40-45 dk. İyi geliyor tembel tembel yatmıyorum tavsiye ederim:)

ben hamilelikten önce fitness ve pilates yapıyordum hamile kalır kalmaz bıraktım sporu yürüyüş dahi yapmadım zaten çok çabuk yoruluyordum...şimdi hamile pilatesine başladım haftada 3 gün çalışmayı düşünüyorum ama 3 aylık arada hamlamışım onu anladım hala ağrıyor heryerim

Kızlar malum hamile oldugumuz için hastalıklara daha yatkın bir donem geciriyoruz ozellikle havaların bi acıp bi kapaması bizi hemen hasta yapabiliyor size tavsiyem gunde 1 bardak suya 1 tatlı kaşıgı ingiliz karbonatı (eczanede satılıyor) ve yarım limon birde olabilir istege baglı suyunu yarıstırıp için alkali su oluyor bagısıklık sistemimiz bu donemde daha zayıf olduğu icin güçlendiriyor özellikle limon hem c vitamini hemde kanserle savaşıyor. gecen ay grip oldum heryerim agriyordu ayakta duracak halim yoktu doktorumdan antibiyotik istedim ve kesinlikle bana bu karışımı önerdi ve antibiyotik istedigim için de azarla dı:) gercektende işe yaradı şimdi hergun olmasada 2 gunde bir bu karışımı yapıyorum migde bulantilarınada iyi geliyor migdedeki asiti dengeliyor umarım sizede iyi gelir arkadaşlar

arkadaşlar daha önce leslie sansone ile yürüyen var mı aranızda
ben hamileliğimde 12.haftayı doldurduktan sonra leslie nin 1 mil olanı ile yürümeyi düşünüyorum
bir de youtube da hamileler için aerobik videosu buldum bu baya hareketli gibi geldi bana :)

linki de eklemek istiyorum
Denise Austin: Prenatal Cardio Workout- Fit & Firm Pregnancy - YouTube

var mı daha önce hamileliğinde leslie sansone ile yürüyen?

Bu da leslie sansone ile yürümeyi düşündüğüm partlardan birinin linki
http://www.youtube.com/watch?v=ndVjwkaLGDk

Son düzenleme:
ben hamileliğimde 12.haftayı doldurduktan sonra leslie nin 1 mil olanı ile yürümeyi düşünüyorum
bir de youtube da hamileler için aerobik videosu buldum bu baya hareketli gibi geldi bana :)

Walking - Part 1: Start Quick & Easy - YouTube

ben doğumdan sonra denemiştim ama devam ettirememiştim bebekle zor olmuştu

ben doğumdan sonra denemiştim ama devam ettirememiştim bebekle zor olmuştu

ben geçen sene diyet ve leslie ile 6 kilo vermiştim

bnm eşim gün içinde işyerinde beden olarak yoruldugu için akşamları beraber yürüyüş fikrine sıcak bakmıyor

bende hamilelikte yürüyüş yapmak istiyorum o yüzden bunu düşündüm bakalım uygulayabilirsem

Walking - Part 1: Start Quick & Easy - YouTube

canım ben de leslie yi biliyorum ama ayakkabıyla yürümek gerektiğinden zor geliyor bana zira yürüyüş ayakkabılarımı neredeyse hergün kullanıyorum işe giderken uzun süre ayakta kaldığım için rahat ediyorum ayakkabılarımla iyice kış gelince ayakkabıları yıkayıp evde kullanabilirim aslında...

kızlar bu arada forumda kullanan birkaç arkadaş tarafından tescillenmiş bir çatlak kremi tarifi buldum e ve c vitamini ampullerini 1 işe kakao yağına kırıp yine kakao yağlı bir kremle karıştırıp kullanmış bazı arkadaşlar çatlaksız atlatmış hamileliği...zaten alacağımız kremlerde de e ve c vitamini takviyeleri var kullanmaya değer bence ampulleri dr a yazdırabiliyormuşuz hamilelik içinde zararsızmış...
ayrıca bazı sitelerde okuduğum kadarıyla badem değil de kakao yağının çatlaklar için daha etkili olduğu yazıyordu, paylaşmak istedim

ben kilo almadım ama kilo almış gibi görünüyorum karın kısmından belim kalınlaştı midem açken bile şiş bir de göbeğim hamile göbeğine değil de kilo almış birinin göbeğine benziyor...bu da beni üzüyor hamiş göbüşü gibi neden olmuyor yaa:44:

Günaydın...

canım geçmiş olsun ciddi bi konu bu suyunu eksik etme birde armut çok iyi geliyo bana dene istersen bi ..

ben hergün ya bir tane greyfurt yada portakal yiyerek çözdüm canım ayrıca süt tabi ama soymadan keserek yiyorum lifli yediğin zaman tuvalet ihtiyacın oluyor.ve her sabah kalktığımda 1 bardak su bende günde 2 kere cıkmaya basladım şimdi

hepinize günaydın bu arada bebeişlerimi görmeye gideceğim
ama cok sancım vardı gece ve sabaha karşı sabah sanki bebeişler cıkıverecekmiş gibi altta baskı vardı
cinsiyetlerini merak etmiyo değilim öğreniversem ne güzel olur :) hayırlısı artık umarım kötü bişey cıkmaz

Teşekkür ederim,hergün portakal yiyorum,her sabah 2-3 bardak aç karna su içiyorum...

canım geçmiş olsun, bir kaç gün çorba ağırlıklı beslensen acaba rahatlatır mı ? bir de mesela ben fazla fındık yiyince ya da sütlü patates püresi yiyince rahat tuvalete çıkıyorum, seninde varsa öyle besinler onları dene istersen.. :54: stres yapma sakın stres daha çok arttırır, rahatlamak da iyi geliyor, ılık bir banyo sevdiğin bir şarkı güzel şeyler düşünmek..

Stres yaptım bile,duramıyorum çünkü..ekmek yemiyor gibi bişeyim zaten,makarna-pilav katı şeyler hamile kaldığımdan beri toplasam 1-2 tabak eder..Fındık her sabah kahvaltımda yiyorum..

lavabo ihtiyacın olsada olmasada hergün belli bi vakitte git otur bekle.ben kuru kayısı erik pestilini düdklüde pişirip blendırdan geçirdim.tatlı yada ekşi sevmeye bağlı olarak ya şeker ekle yada limon sık.bardak bardak meyve suyu gibi iç.çok etkisi var.ve gerçekten ayemek yiyorsan o da yapıyor.sık sık yemeye çalış.ayrıca sbahları kahvaltıdan sonra mutlaka bi tane elma yiyorum.o da iyi geliyor

Oturmayı deneyeceğim hiç sevmem ama :) Annem erik marmelatı vermişti,akşamdan onu sulandırayım bari..Zaten ekşi oluyor .Az yiyorum aslında abartmıyorum diyebilirim,daha çok faydalı şeyler tüketmeye çalışıyorum..

günaydın prenscim
bence sinameki içme
kabızlık sorunu bende de vardı, her sabah kuru incir yiyorum ben ve bol su içiyorum
1,5 lt lik şişe hep yanımda faydasını gördüm tavsiye ederim

İçmedim ama içecek gibi oldum,Allahım bu sefer içeyim bir daha içmem dedim yeltendim vazgeçtim,insan gerçekten zor zamanlar geçiriyor...

cnm slm, bebeğin hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah. bende aynı problemleri yaşadım halende geçmiş değil, pırasa karnabahar yemekleri iyi geliyor, kayısyıda akşamları 2-3 tane yiyorum. ama çok zorda kalırsam gliserin fitil kullanıyorum, kadınlar kulübünden doktorada danışmıştım kullanabilirsin demişti. ama istersen sen kendi doktorunuda sor öyle kullan.

Ben sebzeciyim canım zaten,gliserinli fitili denemek istiyorum,şu kahverengi-sarı kutuda bebeklerede veriliyor sanırım bende oğlumda kullanmıştım..hemen kardeşime sorayım..

Benim için zor bir durum,ilerde sorun yaratacağını düşünüyorum..
Hepinize teşekkür ederim,hepsini uygulucam kısmende olsa yapıyorum zaten..

Kızlar, benim ikili testim 26 Ekimde yapılmıştı. 11. hafatada. Ense kalınlığı 0.79du. İkili test 1:50 çıkt, ikili+ense kalınlığı (kombine) 1:233 cıktı. 4'ünde Uludağ Tıp Fakültesinde özel muayeneye gittim. 1.2 ölçtü ense kalınlığını. tekrar ikili test verdim. Ultrasonları çok kötüydü. alttan baktı oradan bile net değil görüntü. kan verdim. Ankaraya gidecekmiş. en erken 10 günde çıkacakmış. 1.2mm ölçüldükten 2 gün sonra kendi dr.uma gittim. o 0.9 mm dedi ense kalınlığına. valla benim ne ikili teste ne ölçümlere hiç güvenim kalmadı. Bu arada bana da kız tahmin ediyorum dedi doktor. Alışveriş çok eğlenceli olacak :)

Back
X