2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

ne güzel doğumdan sonra kilo vermende kolay olur.hem iş hemde sağlık yönünden çok güzel bir işin var.

Ama işin çok güzel canim benim annem ebe hemsireydi.Surwkli hastahanedeydi biz okuldan geldigimizde millet zili caldiginda annesi acar kapiyi sicacik karsilar mis gibi yemek kokulari gelirdi biz ise anahtarimiz boynumuzda gelirdik evde yemegimiz hep olurdu isitir yerdik ama hic bir zaman annemi karsilamasi gibi olmazdi o ev... Ben bankaci olucakdim simdi görüyorum arkadaslarimi yok pahasina saat 9 lara kadar çalışıyorlar. Benim oglum 9:30 dedinmi uyur.Okul cok yordugu icin.Ben goremicekdim oğlumu ne anladim ozaman ben hayattan .Senin harika bir isin var gerçekten sanslisin.

alemsin :))))))))) sağlıkla giydirirsin bebeğine inş

benim ilk bebeğim.ALLAH kısmet ederse bi 4 tane çocuk düşünüyorum.yaşımda müsait.şuan 24.40 yaşıma kadar doğuracam inş

Kalabalık ailede büyümüş,yaşayan ve hayatta en büyük keyif olduğunu düşünen biri olarak Rabbim nasip ettiği,şartlar el verdiği sürece 4 e belki diyorum şimdilik :) Kardeş hayatta bize kalan en büyük hediye.2 abim var ve iyi ki varlar.:118:Nasipse çocuklarım büyüsünler inşallah birbirlerine bağlı olsunlar istiyorum,yerini hiçbirşey tutamaz bir kardeşin..Rabbim aratmasın isteyenede.

Çoğumuz burada daha çok karşılaşağız gb görünüyor

Son düzenleme:

Biz 4 kardeşiz ve büyüdükte sunu anlıyorum ki kalabalık aile olmak cok güzelmiş bende cocuklarımın kalabalık olmasını istiyorum su an ikizlere hamileyim ve allah nasip ederse en az 6 tane cocuğum olsun istiyorum..çalışmıyorum çalısmayı da düşünmüyorum bebislerimle büyümek ve onlarla bi aile olmak onlara yemek yapmak yeri gelince sıkıntılarını çekmek istiyorum.. Bu arada cok cocuk demek iyi bi gelecek ve vatana millete bi kadının yapabileceği en buyuk iyilik demek..ve bence en zor meslek de annelik..hiçbir maddi ücreti olmadıgı gibi kimse seni basarından dolayı tebrik etmez..ama onları iyi görmek bile anne için yeterlidir..bu yüzden kariyerime evde cocuklarimla devam edicem ins..haksız miyim kızlar :)

e yukardaki tabloya biz niye yazamıyoruz acaba başka biyerden mi yazılıyor bilemedim ben

Hoşgeldiniz öncelikle. Tablo sayfanın sahibi arkadaşımız Kaseker tarafından düzenleniyor sadece. Siz bilgilerinizi burdan yazabilirsiniz ya da Kaseker'e mesaj olarak atarsanız o yazacaktır tabloya isminizi.

Benim doktorum 16. haftadan sonra organik boya ile boyayabilirsin dedi ama ben organik boyaların hikaye olduğunu düşünüyorum, sırf eşimin içi rahat etsin diye bekliyorum 16. haftayı tüm gün pc başındayız elimizde akıllı telefonlar radyasyon heryerde yediğimiz tavuğa kadar ne kadar zararlı olduğunu düşünürsek (ki hamile olduğumu öğrendiğimden beri tavuk yemiyorum) saç boyası o kadar da korkunç gelmiyor sadece iyi havalandırılmış biryerde yapılmalı bence o anda açığa çıkan gaza fazla maruz kalmamak için velhasıl 16+1 de bende boyayacağım saçımı.

Cok mantıklı.
Ben cocuklugumu dusundugumde temız ev, sıcak -ocak ustunde ustu ortulmus- yemek ve annemı hatırlarım...
offff ya nedır bu hayat yarısı..

buradan tebrıgı sımdıden yollayayım sana o zaman..
bu gaz ıle gıder bu ıs:)))

bız de 6 kardesız... -3 ay once abımı kanserden kaybettık- bıttık desem yıkıldık desem cokkk cokkk az kalır.
abımın olum gunu ıle gıdıyor gebelıgım... o sebeple pek erkek ıstemıyorum...hep abımı hatırlatacak hep abımle bagdastıracagım dıye..
nasıpppp tabı... Rahmet ıstedın abımmmm

Cok mantıklı.
Ben cocuklugumu dusundugumde temız ev, sıcak -ocak ustunde ustu ortulmus- yemek ve annemı hatırlarım...
offff ya nedır bu hayat yarısı..
Gercekten ya..iste bu hayat..sahip olduğumuz lüks bize mutluluğu getirmiyor ama bunu anlamıyoruz yarışta gibiyiz..bi kadının mutlu olmadı için iyi bi es sıcak bi yuva ve cocuklarının mutluluğu yeter aslında ama oyle bi kapitalist sistem içindeyiz ki hep daha fazlasını istiyoruz eksiğimiz ne diyoruz ve o eksikler tamamlansa bile en fazla 1 gun mutlu ediyo sonra baska seylerin pesine düşüyoruz ve hiç bitmiyo..demekki insanin bi yerde kendisine dur diyebilmesi gerek:)

çok çocuk elbette güzeldir ama ben ikinciye hamile kaldığımda tek düşündüğüm oğluma haksızlıkmı yaptm.sonuçta maddi imkanlar olarak maaşlı çalışan insanlarız oğlumun geleceğini düşünmediğim bir gün bile yok ama şimdi ikinci gelince şartlar ikiye bölünecek ve ben istediğim olanakları nasıl sunacağım onlara diyorum.bu konuda maalesef rahat olamıyorum .sizleri okuyunca şaşırmadım değil 4 ,5,6 çocuk çok büyük bir sorumluluk .eğitimi geleceği derken ben asla başedemezdim sanırım.ben hem kariyerde hem çocukta yapmayı tercih edenlerdenim. maddi imkanlarım iyi olsa dahi çalışırdım sanırım yine de.

Sımdı ben bu goruse de hakverıyorum -verılmeyecek gıbı degıl elbet-
yalnız haksızlık mevzusunda...ben de kızımın yalnız kalmasına dayanamıyorum..
Suan bıle ara ara "6ay kaldı ınsaellah kızım bu yalnızlıktan kurtulacak" dıyorum...
Sureklı kıtapları ıle konusuyor -cok kıtapsever...ben cok okurum- e goren cocuk uyguluyor-
Sureklı oyuncakları ıle konusuyor...ınsaellah kardesı en ıyı arkadası olacak.. ılk ısı kıskanmak olacak o ayrı tabı.

Maddı durum cok cıddı ve farklı bı konu...

benim oğlum 2,5 yaşından beri kreşte o yüzden yanlızlık duygusunu pek yaşamadı sanırım.sende haklısın sırf yalnız kalmasın ilerde bir can yoldaşı olsun istediğimiz için kardeşe karar verdik.birde benimkiler hep tüp bebek tedavilerim hep masraflı oldu.bebekler gelmeden yıktılar bizi maddi anlamda.

Yeri gelir aynı yatağı paylaşırlar aynı odayı ve yeri gelir birbirinden kuculen eşyaları giyerler bunları lüks şartlarda sağlamak sadece bizi tatmin eden seyler cocuklar için eski bile olsa ona verilen şey yenidir..mesela benim evimde eski oyuncaklar var eve gelen cocuklar oynasın diye halbuki cok basit ve evde olsa yüzüne bakmazlar cunku bi dünya oyuncakları vardır son model..ana bendeyken saatlerce onu oynuyorlar cunku onlar için benim eski oyuncaklarım yeni bisi..bence mutluluk sonsuz imkanla olmaz asıl tek kalan cocuğa haksızlık yapılmış gibidir kardessiz olmak cok zor..maddi durum illa belli bi seviyenin üstündeyse cocuk düşünülür fikrine katılmıyorum maalesef..

Bu konuda o kadar çok şey söyleniyor ki, en iyisi planlı bir gebelikte önceden saç rengini orjinale çevirmek galiba. Eğer böyle bir imkan olmadıysa da, ilk üç ay bitince organik boya ile orjinale dönmek. Böylece bir keye mahsus olarak boyatıp idare edilir.
Benim saç rengim gebelik öncesi orjinalinden epey farklıydı. İki seferde orjinaline dönerm diye planlamıştım ama hemen hamile kalınca öle kalakaldım.... Üç aydır epey acayip renkte geziyordum, üç ay bitince organik boya ile koyulttum şimdi böyle idare edebileceğim. Çok güzel kaliteli organik boyalar var, hiç paraben amonyak içermeyen.

haksızsın arkadaşım.
çok çocuk demek kesinlikle iyi bir gelecek demek değildir. iyi eğitilmiş, yeterince sevgi ile büyütülmüş yeterli sayıda çocuk ancak toplum için iyi bir gelecek olabilir. siz 6 çocuk yapıp bunların hepsine yeterli gerekli eğitimi verebileceğinizi düşünüyor, kendinizi bunun için yeterli görebiliyorsanız ne mutlu size. ama bunun çok da kolay olmadığını da kabul etmek gerekir.
ayrıca, bir kadının vatana, millete yapabileceği en büyük iyiliğin 'asla' çocuk doğurmak olduğunu düşünmüyorum. bir kadının asli görevi evde oturup çocuk doğurup, sosyal hayattan soyutlanmak olmamalı. kadın, her şeyden önce, üretime katılan, kendi karnını doyurmak için başkasına ihtiyaç duymayan, kendine ait kararları kendi verebilen özgür bir 'birey', sonra 'anne' olmalıdır.
bebeklerine sağlıkla kavuşman dileği ile..

keşke bir çocuğun mutluluğu yeni oyuncaklarla olsaydı size bende katılırdım ancak çalışma hayatımdan öğrendiğim tek bişey var iyi eğitim almazsan sadece vasat bir hayatın olur.babadan kalacak mirasta olmadığına göre en azından bizde öyle çocuklarımın en üst düzeyde eğitim olanaklarına sahip olmasını isterim.biz iki kardeşiz çok şükürki abim doktor ben mühendis oldum annem ve babamın bizi okuturken ne hale geldiğini çok iyi biliyorum.bana babamdan geçen bir okuma okutma aşkı var.kardeş elbette harika bir şey benim bahsettiğim 4-5 çocuk doğursam onlara bakamam buna gücüm yetmez.bakımdan kastım sırf karınlarını doyurup sevgi şefkat vermek değil maalesef benim için.bu konuda belki acımasız görebilirsiniz beni ama iş hayatında yada sosyal hayatta çocuklarımın en iyi yerlerde olmalarını isterim ben.çocuklarıma bırakacak en iyi miras bu olur benim için. babamın hep bir lafı vardır keşke zengin olsam bir düzine çocuk yapardım der.düşünsene kimi doktor kimi mühendis kimi avukat hakim olmuş diye hep hayel kurar.ben bu yapıda yetiştirildim keşke imkanım olsa 2 değil 12 çocuk yapardım ama onlara verebileceğim gelecekte hayel kırıklığı olmamalı ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…