Kızlar benim kanamam 2 haftadır yoktu ara ara azıcık geliyordu...cuma günü babaannemi kaybettim daha cok gelmeye başladı endişeliyim doktora gidecem fakat her kanamamda dr aynı şeyi söylüyor bebekte sıkıntı yok bebekte sıkıntı yok başka doktora gitsem mi acaba ? sağ ve sol tarafımda ara ara acıyo.
saç limelide nedir ilk defa duydum
haksızsın arkadaşım.
çok çocuk demek kesinlikle iyi bir gelecek demek değildir. iyi eğitilmiş, yeterince sevgi ile büyütülmüş yeterli sayıda çocuk ancak toplum için iyi bir gelecek olabilir. siz 6 çocuk yapıp bunların hepsine yeterli gerekli eğitimi verebileceğinizi düşünüyor, kendinizi bunun için yeterli görebiliyorsanız ne mutlu size. ama bunun çok da kolay olmadığını da kabul etmek gerekir.
ayrıca, bir kadının vatana, millete yapabileceği en büyük iyiliğin 'asla' çocuk doğurmak olduğunu düşünmüyorum. bir kadının asli görevi evde oturup çocuk doğurup, sosyal hayattan soyutlanmak olmamalı. kadın, her şeyden önce, üretime katılan, kendi karnını doyurmak için başkasına ihtiyaç duymayan, kendine ait kararları kendi verebilen özgür bir 'birey', sonra 'anne' olmalıdır.
bebeklerine sağlıkla kavuşman dileği ile..
Cocuk doğurmaktan kastım yetiştirmek üretmek manasında arkadasım tabiki seri üretime bağlayıp sokağa salmak fikrinde degilim bunun boyle kastî basitlestirilmesinden dolayı da kırgınım..yanlış anlaşıldıysam duzelteyim..tabiki fikrine saygı duyuyorum öğrendiğin ve yetiştiğin kaynaklara da saygı duyuyorum..kimsenin yasam tarzını da yanlış diye değerlendirmedim ayrıca yaptıysam da özür dilerim lanse gibi bi durum da yok ayrıca hepimiz fikir beyanında özgürüz diye biliyorum :) zira sizde fikirlerinizi beyan ettiniz demin hemde beni suçlayarak yine de anlayış gösterdim saygı duyduğumu belirttim..ama benim fikirlerimden ve tarzımdan rahatsızlık duyuyorsaniz bu kendi probleminiz bunu da biliyo olmanız gerekir bu kadar üniversite bitirdikten sonra diye düşünüyorum..
bu arada tüm arkadaslarımızdan da özür diliyorum bu konu bu kadar tatsizlassin diye yazmamıştım fikirlerimden hayallerimden bahsetmiştim..
canım saçların ne renk hint kınası kullanabilirsinkirpik rimeline benzer. watson da var.(26 tl) benim çok beyazım vardı saçlarımı açamıyordum, saç rimeli sürüyorum. yıkanınca çıkıyor.ben de bu beyazları napıcam derken yeni öğrendim.
tatlım başın sağolsun, bence dr a görün ya da öncesinde ara madem bebekte sıkıntı yok deyip duruyor, kanamam arttı de bakalım ne diyecek dr un iine sinmezse de başka bir dr a daha görünürsünKızlar benim kanamam 2 haftadır yoktu ara ara azıcık geliyordu...cuma günü babaannemi kaybettim daha cok gelmeye başladı endişeliyim doktora gidecem fakat her kanamamda dr aynı şeyi söylüyor bebekte sıkıntı yok bebekte sıkıntı yok başka doktora gitsem mi acaba ? sağ ve sol tarafımda ara ara acıyo.
Ama işin çok güzel canim benim annem ebe hemsireydi.Surwkli hastahanedeydi biz okuldan geldigimizde millet zili caldiginda annesi acar kapiyi sicacik karsilar mis gibi yemek kokulari gelirdi biz ise anahtarimiz boynumuzda gelirdik evde yemegimiz hep olurdu isitir yerdik ama hic bir zaman annemi karsilamasi gibi olmazdi o ev... Ben bankaci olucakdim simdi görüyorum arkadaslarimi yok pahasina saat 9 lara kadar çalışıyorlar. Benim oglum 9:30 dedinmi uyur.Okul cok yordugu icin.Ben goremicekdim oğlumu ne anladim ozaman ben hayattan .Senin harika bir isin var gerçekten sanslisin.
Biz 4 kardeşiz ve büyüdükte sunu anlıyorum ki kalabalık aile olmak cok güzelmiş bende cocuklarımın kalabalık olmasını istiyorum su an ikizlere hamileyim ve allah nasip ederse en az 6 tane cocuğum olsun istiyorum..çalışmıyorum çalısmayı da düşünmüyorum bebislerimle büyümek ve onlarla bi aile olmak onlara yemek yapmak yeri gelince sıkıntılarını çekmek istiyorum.. Bu arada cok cocuk demek iyi bi gelecek ve vatana millete bi kadının yapabileceği en buyuk iyilik demek..ve bence en zor meslek de annelik..hiçbir maddi ücreti olmadıgı gibi kimse seni basarından dolayı tebrik etmez..ama onları iyi görmek bile anne için yeterlidir..bu yüzden kariyerime evde cocuklarimla devam edicem ins..haksız miyim kızlar :)
ne güzel yazmışsın ne güzel özetlemişsin arkadaşım,senin gibi kadınları görmek mutlu ediyor beni,,,
bende çok isterim çok çocuğum olsun,büyük ailem olsun ama bu çok mumkun görünmüyor günümüz şartlarında,eşimle çok iyi mesleklere sahip olmamıza rağmen çocukların geleceği için endişelenmiyor değiliz( ikinciye gebeyim)
hepsini bırak akşam eve bir gidiyorum, harap halde kızı bakıcıdan al doyur oyna,yatır ve sonra ertesi günün yemeğini yap varsa diğer işler vs. bende evde kalıp çocuklarıma bakabilirim ama çocuklarımın ve kendimin hayat standartları için ben çalışmayı tercih ediyorum,kendime saygım aileme olan saygım için,babacığım tek maaşla bizleri okutmak için anası ağladı, çok şükür mesleklerimizi aldık, şu saatten sonra evde oturmak hem kendime hemde aileme saygısızlık olur
Kiyamam üzülme lütfen ne biliyim biz annemize hasret büyüdük. Annemin nobetten çıkışını heyecanla beklerdik.Tam gelirdi bir doğum haberi gelirdi sevincimiz kursagimizda kalirdi.Hep bizim için bizim gelecegimiz icin çalıştığını soylerdi.Oylede oldu.Ozel okullara gittim özel dershanelere universiteyi bitirdim.simdi ikinciyi okuyorum .su an is hayatina girmek istesem girerim.Ama ben tercihimi cocuklarimla doya doya yaşamayı sectim.Ev hanimi olmak degil hayalim yanlis anlasilmasin cocuklarimi büyütüp ondan sonra calismak isterim imkanim var ve ben bunu böyle degerlendiriyorum.Yazdıklarını görünce okadar üzüldümki. Bende hemşireyim. Umarım ileride benim çocuklarımda böyle düşünmez. Çünkü ben doğacak çocuklarıma iyi bir gelecek sunabilmek için çalışıyorum. Tıpkı annen gibi :)
a.s. canım benim biraz çıkmış yani hamile olduğum artık bariz belli oluyor.
kirpik rimeline benzer. watson da var.(26 tl) benim çok beyazım vardı saçlarımı açamıyordum, saç rimeli sürüyorum. yıkanınca çıkıyor.ben de bu beyazları napıcam derken yeni öğrendim.
Sonuna kadar katılıyorumEvde ailesi ve çocuklarıyla ilgilenerek ailesine katkıda bulunan annelere de, evinin geçimi ya da idealleri için çalışmayı seçen annelere de saygı duymak gerekir. Hangi yolu seçmiş olursa olsun; evlat yetiştirmenin ne kadar zor ve önemli bir görev olduğunu anlayan ve bu yola gönül veren annelere selam olsun... Bazı anneler tanıyorum çalışmadığı halde çocuğunu bakıcılar büyüttü, anne tüm gün dışarda gezdi. Ne anneler tanıyorum çalışırken çocuğuna yetişebilmek için perişan oldu ama hiç vazgeçmedi.
Herkes kendi durumu içinde değerlendirilebilir bu yüzden kimsenin tercihini eleştirmem. Ben yıllarca çalıştım hem de gece gunduz demeden... Sonra eşimle tanıştım, yaşım 33 tü... Evlenip çocuğumuz olduğunda onu kendin yetiştirmek, evde ona bakmak ister miydin dedi? Düşündüm kabul ettim... Bize çocukken tamamen babaanne baktığı ve anne pek ilgilenmediği için , evde kendi çocuklarımı büyütmek, tüm hayatımı onlara adamak bana terapi gibi oldu. Kendi çocukluğum ile oğlumun çocukluğu arasındaki farkı görmek muhteşem bir duygu...
Hangi yolu seçmiş olursa olsun, anne kelimesinin hakkını veren tüm annelerin ellerinden öpüyorum.
hamile gibi değil de böyle kilo almış göbek çıkmış gibi karnım var. otobüste hala yer vermediklerine göre ben ayaktayken demekki hala belli değil hamileliğim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?