• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Merhaba. Benim kedim vardı bekarken. Evlenip hemen hamile kalınca kedimi kayınvalidemler aldı. Kayınpederimin kedisi yeni ölmüştü ve üzgündü pek te kıyamadım açıkçası geri almaya. Aşıları vs hepsi tamdı ama kedi işte sonucta. Yastığa çıkıp insanın kafasına yatma huyu var, bebeğin yüzüne yatsaAllah korusun boğulur ya da büyüyünce şimdi benim oğlan peşinde hep sevmek için, bazen rahatsız ediyor, sıkılıp bi tırmık atar diye korkuyorum. Çok iyi huyludur benim güzel kızımda ama kedi işte belli olmaz...
Buarada kayınvalidem gibi çok güvendiğim, görebileceğim bir yer olmasaydı veremezdim ne olursa olsun. Şimdi her hafta görüyorum.

canım ben doktorumla görüştüm ve çocuk doktoruyla dahi görüştüm hiçbir zararı yok hatta bebeklerin hayvanlarla büyümesi psikolojik olarak daha iyi dedi.aşıları herşeyi tam.bide tuvaletini yanii kumunu balkona koyuyoruz eşim temizliğiyle ilgileniyor.ama ben bebek için balkonda olması saglıklı deil dedim internetten araştırdık kedi tuvaleti klozet şeklinde içine 3 aydan aya kum koyuyorsun günde 2 defa kum kendini yıkıyor ve kurutup parfümlüyor çok temiz ve kullanışlı ondan alacagız tam rahat olcaz tek sorun bebişimle anlaşır inşl. kızım:)) çünkü çok baglıyım anlaşamassa ayrılacagız o da üzecek beni:((

Çok sevdigim bir arkadasim 6,5 aylik hamile kizlar rutin kontrolüne gitmis.Bebegin karin cevresi 5 hafta buyukmus.Hemen test yapmislar şeker cikmis ve daha da kötüsü bebegin kalbi durdu durucak gibi demiş. Ve dahada fenasi hic bir ozel hastahanenin doktoru seni dogurtamaz bu riski alamaz universiteye sevk etmiş. Allahim yardimcisi olsun cok üzüldüm :(

Rabbim yardımcısı olsun inşallah daha da ciddileşmez iyi haberleri gelir.

kızlar bı arkadasım hedıye patik örücek paşama :6: bi kac tane model buldum sizin içinde örnek olur belki. Ben beceremiyorumda hiç :1:

Eki Görüntüle 891177 Eki Görüntüle 891178

Annem geldi aklıma gülümsettin beni :) Dün diyordu annem 'converse bebek patiği buldum örecem onu hemen dedi' :)) Ben şok oldum tabi,hem araştırıyormuş netten,hemde modele bak converse :9: Canım annem ya neler öğreniyor torunu için:16:

Son düzenleme:
Arkadaslar bende hayirlisiyla mayis annesi olcam....16haftalik hamilyim...bulantilarim gexti ama arasira kusmalarim ve her sabah sari su ogurmem var...ha bide tukurup duruyorum anlmis diilim.asil derdim ikili testim riskli cikmisti 31yasindayim 1/125 cikti...sukur ulttrasonda ensede burunda bisi yok ama haftaya 4lu yapilacak ve beni telas sardi...aklina gelirse bana bi dua okuyayim bebegim sagliklidir ins

ben eşime nişanlıyken hediye almıştım eşim çok sewiyor kedileri tabi bende.. yaklaşık 3 yıldır bakıyoruz artık aileden biri gibi hep onu kızım diye seviyorum ya resmen çocugun gibi oluyor bide hamileliğimden beri bana çok ilgili davranıyo gelip karnımın üstünde mırmır yapıp uyuyor.tekir oldugu için tüy problemimiz de yok. bi tek bahar ayında döküyor yazlık tüy çıkartıyolar onun dısında yani bi 1 ay tüy döküyor rahatız:)) ama beni endişelendiren kedim dişi ve haliyle kıskanç ama bebeğimi sever mi nasıl tepki verir yani ben bebişimle kedimi rahatlıkla oda da yalnız bırakabilir miyim ev hali sonucta kediyi bir odaya kapatamam :50: yada dogumum yaza geliyor bebegin 40 ı çıkana kadar kedimi uzak mı tutsam karar veremiyorum eşim çok rahat bu konuda ama ben endişeliyim kedim kıskanç ama sakin çok kafam karışık :50:

merhaba kızlar.nasılsınız bakım?
yaa ben halen kızımın hareketlerini hissedemiyorum.ara ara bişey oluyo ama karnım gurulduyo gibi
bi hafta önce doktordaydım iyi dedi ama ben niye hissedemiyorum halen.20. haftasında olup halen hissedemeyen var mı aranızda?
Sorun olmadığına göre yakında hissedersiniz, az kalmışş:)))
slm lar bende sizin gibi az da olsa endişler taşıyorum.ikili benimde yuksek çıktı yaşım 33 biraz ustunde dedi doktor direk 3lu testi önerdi onun sonucunuda pzt aldım risk daha da yuksek çıktı .devletteki doktor hemen amnio sentez önerdi.kendi doktorumsa önce ağzımı arayıp sonra amnıo yu önermediğini ayrıntılı ultrason istediğini belirtti.
tum bu endişelerden dolayı başka bir doktora gittim oda amnio önerdi.aynı zamanda konrollerinde herhengi bir anormalliğe rastlamadığınıda belirtti.önceki haftalarda ense pilisi burun kemiğinin normal olduğunu belirttim.
gunlerdir eşimle uzuntuden yıprandık.ama amnioyu yaptırmayacağım.çok araştırdım amnıo yaptırıpta sonucunun kötu ewt bu çocuk down sendromlu diyen kişi sayısı yok.

bana hiç dörtlüyü yaptırmamı söyleyen olmadı.
Bu testler bizi mahvediyor. Yaptırmasak olmuyor, yaptırınca da illa bişeyler çıkıyor huzursuz edecek. Burada benzer durumda pek çok arkadaş oldu, amniyosentez yaptıranlar da var, isterseniz onlarla görüşün. Sonucu ne olursa olsun, sizin için birşey değişmeyecekse ve doğuma dek kendinizi yemeyecekseniz yaptırmayın tabi. En doğru, en iyi kararı verin inşallah. Allah yardmcınız olsun, ben de dua ettim sizin için.

merhaba kızlar.nasılsınız bakım?
yaa ben halen kızımın hareketlerini hissedemiyorum.ara ara bişey oluyo ama karnım gurulduyo gibi
bi hafta önce doktordaydım iyi dedi ama ben niye hissedemiyorum halen.20. haftasında olup halen hissedemeyen var mı aranızda?

Evet canım bende hissetmiyorum henüz Dr haftaya hissedersin demişti ama daha hissedemedim. Yavrucuğun azıcık hareketlense istiyorum. Dr banada iyi demişti. Ama işte herkes hissedip sen hissedemeyince ister istemez endişeleniyorsun:31:

Gebe bir kadının karnındaki bebeğin hareketlerini ilk kez hissetmesine quickening denir. Bu hareket pekçok gebe tarafından baloncuklar, kelebeğin kanat çırpması ya da karnın içinde gaz dolaşması olarak algılanır.

İlk bebeğine hamile olanlar bebeğin ilk hareketini genelde gebeliklerinin 18 ile 24. haftaları arasında fark ederler. Anne adayı için bu çok heyecan verici bir deneyimdir. Tecrübeli anneler ise hem ne hissettiklerini bildikleri için hem de ilk gebeliğe göre rahim daha gergin olduğu için biraz daha erken, genelde 16. haftadan sonra bebeklerinin "kanat çırpışını" fark ederler.

Heyecen içinde olan anne adayları için bebeklerinin hareketini hissetmek önemli olduğu gibi bebeğin durumunu da yansıttığı düşüncesi olaya ayrı bir boyut kazandırır. 4 ayı geçmesine rağmen hareketleri hissedemeyen anne adayı telaşlanır. Oysa quickening için anne adayının ağırlığı, bebeğin ve plasentanın pozisyonu önemlidir. Aynı gebelik haftasında olmalarına rağmen bir anne adayının bu hareketleri hissedebilmesine rağmen diğerinde henüz bir kıpırdanma olmaması bu farklılıklardan kaynaklanır.

İçinde başka bir canlının hareket etmesinin yarattığı eğlence dışında anne adaylarını düşündüren bir başka konu da hareketlerin sayısıdır. Kimine göre bebek az hareket ederken kimine göre de çok hareketlidir.Gerçekten de gebeliğin 28. haftasından sonra bebek hareketlerinin sayısı bebeğin iyilik hali hakkında bilgi verebilir. Hareketlerin azalması bebeğin sıkıntıda olduğunu düşündürür ve ileri tetkik gerektirir.
Bebek hareketlerinin sayılması pekçok uzman tarafından kullanılan ve giderek popülerlik kazanan bir uygulamadır. basit, ücretsiz ve herkesin yapabilir olması tekniği cazip kılmaktadır. Fetal hareketleri saymaya başlamak için en uygun zaman gün içinde bebeğin en aktif olduğu anlardır. Kaydetmeye başlarken hareketi ve saatini yazın. Her harekette kağıda bir işaret koyun. 10 harekete ulaştığınızda saati yeniden not edin. Bu testi hergün hemen hemen aynı saatlerde yapın.Eğer o gün bebek braz sakin ise 5-10 dakika yürüyün, şekerli birşeyler yiyip için ve daha sonra sol ynınıza dönüp yatın. Ufaklığın uyanıp uyanmadığına dikkat edin. Bu sırada bebeğin her hareketinin anne adayı tarafından hissedilemeyeceğini unutmayın.
Normalde bebeğinizin 4 saatte en az 10 kez hareket etmesi gerekir. Eğer bu sayı 10'dan az ise doktorunuzu arayın.

Çok hareket eden bir bebeğin ileride hiperaktif olması gibi bir durum söz konusu değildir. Aynı zamanda bazı söylentilerin aksine bebek hareketleri ile cinsiyetinin de herhangi bir bağlantısı yoktur.

Gebeliğin sonlarına doğru hareketler eğlenceden çok ağrı verir hale gelir. Bebeğin "tekmelemesi" rahimde gerginliğe neden olarak ağrı ve acı yaratabilir.

Sorun olmadığına göre yakında hissedersiniz, az kalmışş:)))

Bu testler bizi mahvediyor. Yaptırmasak olmuyor, yaptırınca da illa bişeyler çıkıyor huzursuz edecek. Burada benzer durumda pek çok arkadaş oldu, amniyosentez yaptıranlar da var, isterseniz onlarla görüşün. Sonucu ne olursa olsun, sizin için birşey değişmeyecekse ve doğuma dek kendinizi yemeyecekseniz yaptırmayın tabi. En doğru, en iyi kararı verin inşallah. Allah yardmcınız olsun, ben de dua ettim sizin için.

Allah razı olsun.rabbim hepimizin yardımcısı olsun ...bu arada bende adapazarlıyım .ama bursada yaşıyoru m :)
:1:

Arkadaslar !!!
2 li testini 11. Haftada yaptiranlar free hcg degerini ve kesinleşmiş cinsiyetleri yazabilirmi ?? Ikili teste gore yapilan cinsiyet tahminlerini degerlendirelim hep birlikte. Çünkü 11. Haftada cikan sonuclara gore degerlendirmeler dogru sonuc veriyormus

Allah razı olsun.rabbim hepimizin yardımcısı olsun ...bu arada bende adapazarlıyım .ama bursada yaşıyoru m :)
:1:

Aaaa ben Sakaryalı yok hiç diye yakındıkça memleketimden anneler çıkıyor :52:

:46::nazar: Maşallah miniğee :) Annesine de tabi :) Öncelikle hoşgeldin,görmüştüm paylaşımlarını.Bende bir öğrenemedim cinsiyeti son kalan bir avuç kişiden biriyim :) 13ünde detaylı ultrasonumuz var onda öğreniriz sanırım.Çok sevindim iyi haberlerine.Rabbim sağlıkla kucağınızada almayı nasip etsin inşallah.

sende mı bende ogrenemedım cınsıyetını hala aynı gun hamıleyız senle meraktan catlıyorum ben sen uc gun sonra gıdıyosun bense haftaya ınsallah bu sefer ogrenırız benım velet utangac cıktı gostermıyo:D

Gebe bir kadının karnındaki bebeğin hareketlerini ilk kez hissetmesine quickening denir. Bu hareket pekçok gebe tarafından baloncuklar, kelebeğin kanat çırpması ya da karnın içinde gaz dolaşması olarak algılanır.

İlk bebeğine hamile olanlar bebeğin ilk hareketini genelde gebeliklerinin 18 ile 24. haftaları arasında fark ederler. Anne adayı için bu çok heyecan verici bir deneyimdir. Tecrübeli anneler ise hem ne hissettiklerini bildikleri için hem de ilk gebeliğe göre rahim daha gergin olduğu için biraz daha erken, genelde 16. haftadan sonra bebeklerinin "kanat çırpışını" fark ederler.

Heyecen içinde olan anne adayları için bebeklerinin hareketini hissetmek önemli olduğu gibi bebeğin durumunu da yansıttığı düşüncesi olaya ayrı bir boyut kazandırır. 4 ayı geçmesine rağmen hareketleri hissedemeyen anne adayı telaşlanır. Oysa quickening için anne adayının ağırlığı, bebeğin ve plasentanın pozisyonu önemlidir. Aynı gebelik haftasında olmalarına rağmen bir anne adayının bu hareketleri hissedebilmesine rağmen diğerinde henüz bir kıpırdanma olmaması bu farklılıklardan kaynaklanır.

İçinde başka bir canlının hareket etmesinin yarattığı eğlence dışında anne adaylarını düşündüren bir başka konu da hareketlerin sayısıdır. Kimine göre bebek az hareket ederken kimine göre de çok hareketlidir.Gerçekten de gebeliğin 28. haftasından sonra bebek hareketlerinin sayısı bebeğin iyilik hali hakkında bilgi verebilir. Hareketlerin azalması bebeğin sıkıntıda olduğunu düşündürür ve ileri tetkik gerektirir.
Bebek hareketlerinin sayılması pekçok uzman tarafından kullanılan ve giderek popülerlik kazanan bir uygulamadır. basit, ücretsiz ve herkesin yapabilir olması tekniği cazip kılmaktadır. Fetal hareketleri saymaya başlamak için en uygun zaman gün içinde bebeğin en aktif olduğu anlardır. Kaydetmeye başlarken hareketi ve saatini yazın. Her harekette kağıda bir işaret koyun. 10 harekete ulaştığınızda saati yeniden not edin. Bu testi hergün hemen hemen aynı saatlerde yapın.Eğer o gün bebek braz sakin ise 5-10 dakika yürüyün, şekerli birşeyler yiyip için ve daha sonra sol ynınıza dönüp yatın. Ufaklığın uyanıp uyanmadığına dikkat edin. Bu sırada bebeğin her hareketinin anne adayı tarafından hissedilemeyeceğini unutmayın.
Normalde bebeğinizin 4 saatte en az 10 kez hareket etmesi gerekir. Eğer bu sayı 10'dan az ise doktorunuzu arayın.

Çok hareket eden bir bebeğin ileride hiperaktif olması gibi bir durum söz konusu değildir. Aynı zamanda bazı söylentilerin aksine bebek hareketleri ile cinsiyetinin de herhangi bir bağlantısı yoktur.

Gebeliğin sonlarına doğru hareketler eğlenceden çok ağrı verir hale gelir. Bebeğin "tekmelemesi" rahimde gerginliğe neden olarak ağrı ve acı yaratabilir.

Paylaşımın için sağol canım. Ben biraz kiloluyum zaten ona bağlıyorum birazda :)

sende mı bende ogrenemedım cınsıyetını hala aynı gun hamıleyız senle meraktan catlıyorum ben sen uc gun sonra gıdıyosun bense haftaya ınsallah bu sefer ogrenırız benım velet utangac cıktı gostermıyo:D

Gün yaklaştıkça akreple yelkovan kavgalı oluyorlar bir naz bir naz o ne yavaşlık :))))
Şansıma detaylı ultrason günü verdi başka doktor yoksa kendi doktorumun randevusu 2 hafta sonra..İnşallah öğreniriz:52: Rabbim güzel haberlerini duyursun.

Gün yaklaştıkça akreple yelkovan kavgalı oluyorlar bir naz bir naz o ne yavaşlık :))))
Şansıma detaylı ultrason günü verdi başka doktor yoksa kendi doktorumun randevusu 2 hafta sonra..İnşallah öğreniriz:52: Rabbim güzel haberlerini duyursun.

bende zor tutuyorum kendımı hatta pazartesı gıtsem mı dıyorum ama sonra ogrenemıcem dıye vazgecıyorum ayın 20mısı gıbı gıtmem lazım normalde ama cok sabırsızımmm

Arkadaslar !!!
2 li testini 11. Haftada yaptiranlar free hcg degerini ve kesinleşmiş cinsiyetleri yazabilirmi ?? Ikili teste gore yapilan cinsiyet tahminlerini degerlendirelim hep birlikte. Çünkü 11. Haftada cikan sonuclara gore degerlendirmeler dogru sonuc veriyormus

Cnm benim 98 cikmisti ve kizim olacak nasip olursa ama herkesde dogru olmuyo diye biliyorum

Bir kere başlayınca devamı geliyor. Henüz sürekli hissetmek için çok erken dert etme arkadasım. Hem sanırım uyuyarak gecırıyorlar cokuzunca bır sureyı.

Merhaba hosgeldin. Bizim heyecanlarla, sabırla bekleyerek geçiyor zamanımız. Burada herseyı paylasır olduk, sen de tekrar hosgeldın:))

Amanın maaşallah... Kız çocugu nasıl oluyor çoook merak edıyorum.... kısmetse benım de kızım olacak, oglusumdan sonra...
Durumuna ise üzüldüm ben yine de... Çok kırgınsın belli ki, haklı olarak... Neyse Allah sana güç kuvvet versin, evlatlarını bağışlasın sana.

Bazı insanlar ne kadar bencil, acımasız olabiliyorlar. Gelini sev ya da sevme kardesım o ufacık bebek senın de torunun. Dusunsenıze hıcbır sorununuz yokken sız ılerde yavrunuzun yavrusuna bakmaz mısınız? Guvenıp bana bırakıyorlar dıye mınnettar bıle olurum. Bızım canlarımız onlar...

Kacıncı haftasındaydı, acaba bebek sıkıntıya fılan mı gırmıstı? Hemen negatıf dusunmemek lazım. Doğumda doktorla inatlasma olmaz bence. Bir arkadasım hastanede yatarak gecırdı hamılelıgını nerdeyse. Doktor 7 aylıktı herhalde sezeryana alıcam senı dedı. bu bebegı bı sıkıntısı var, ne oldugunu bılmıyorum ama oyle hıssedıyorum beklemıcem demıs. ıyı kı almıs, kızcagız acılır acılmaz amelıyatta rahmi patlamıs resmen, ıkı uc doktor zor dıkıp kurtarmıs. Hastane odası da bıle bu olsaydı senı kurtaramazdım demıs... Bebek erken dogdu, cok sornlar yasadılar ama cok sukur sımdı ıyı... O olaydan berıdır ben dogumda doktorun ısıne karısmaktan korkarım. En ıyısıbastan ıyı secmek ve sonradan buyuk bır hatası olmadıkca kararlarına guvenmek.

Cok cok gecmıs olsun. Daha onceden bellı olmuyor muymus bu durum? Bır anda mı one gecmıs boyle boyle olmus acaba

Kiz cocugu muthis oluyor.oglum yok bilemem elbette ama nisan anneleri grubumuzla surekli gorusuyoruz oglu olupta sonradan kiz doguranlardan duydugum kadariyla
Kiz cocuk baska bisey diyorlar :))
Ikincisi ne olacak bilmiyorum saglikli olsun ne olursa kabulum :)
Benim esimin ailesine bi kirginligim yok aslinda onlar hic yokmus gibi davranmaya basladim..4,5 yasinda kizim var gormek soyle dursun bi gun arayip nasilsiniz demediler..
Daha ben onlari ne yapayim..

2li 3lu 4lu hatta amniyosentez yaptiran olmus bu konuda bitek ben mi rahatim yahu :S
Allah vermis artik risk ciksa ne olacakki aldiracakmisiniz??
Ya saglamsa cocuk sonra ne olacak

slm lar bende sizin gibi az da olsa endişler taşıyorum.ikili benimde yuksek çıktı yaşım 33 biraz ustunde dedi doktor direk 3lu testi önerdi onun sonucunuda pzt aldım risk daha da yuksek çıktı .devletteki doktor hemen amnio sentez önerdi.kendi doktorumsa önce ağzımı arayıp sonra amnıo yu önermediğini ayrıntılı ultrason istediğini belirtti.
tum bu endişelerden dolayı başka bir doktora gittim oda amnio önerdi.aynı zamanda konrollerinde herhengi bir anormalliğe rastlamadığınıda belirtti.önceki haftalarda ense pilisi burun kemiğinin normal olduğunu belirttim.
gunlerdir eşimle uzuntuden yıprandık.ama amnioyu yaptırmayacağım.çok araştırdım amnıo yaptırıpta sonucunun kötu ewt bu çocuk down sendromlu diyen kişi sayısı yok.

bana hiç dörtlüyü yaptırmamı söyleyen olmadı.
selamm uclu testte yanilma payi yuksek mutlaka benim gibi 4lu testimi yaptir.....16-18hafralarda yapiliyo.o kesim sonuc veriyomus..bemde aminosentez yaptirmiycam cunkuu korkularim var vee eger bebede bisi varsa onu olum dogum yapamam.alllah buyuk diyip yolima devam edecegim.alalh bizim gibi olanlarin yardimcisi olsun

kızlar ben hiçbi testi yaptırmadım yaptırmayı düşünmüyorum zaten inşli çıkışlı moralim bide kötü çıkar yada bekleme stresi beni yer bitirir onun için Allahtan bana hediye olarak gelen bu mucize kabulum. kar öyle güzel yağıyorki dışarda çıkıp oynayasım yürüyesim geldi de eşim horlamaya başladı bile koltuk nerdeeeeeeeee dışarı çıkmak

kızlar ben hiçbi testi yaptırmadım yaptırmayı düşünmüyorum zaten inşli çıkışlı moralim bide kötü çıkar yada bekleme stresi beni yer bitirir onun için Allahtan bana hediye olarak gelen bu mucize kabulum. kar öyle güzel yağıyorki dışarda çıkıp oynayasım yürüyesim geldi de eşim horlamaya başladı bile koltuk nerdeeeeeeeee dışarı çıkmak

yalniz degilsin guzelim. benim dr ikiliyi yaptirmadi. uclu zamani gelince de ben istemedim. onemli bir test ama sonuc kotu gelince amniyosentez yaptirmam ve aldirmam diyrsan yapmayalim dedi. ben de aldirmayacagimi soyledigim icin yapmadi. icim rahat... cunku sadece tarama testi bunlar. yani teshis koymuyr. anne karnindayken bir sorun olsa mudahele de edilemiyor. onun icin istemedim. ama diger detayli usg vs onemli. onlari yaptiracagim tabiki.

günaydınnnn tüm annelere...

İstanbul çok soğuk ,benimse halim harap :) iyileşmeye çalışıyorum.Gece zor geçti benim için

Aman kendinize d.edin bol c vitamini almayı unutmayın...

Back
X