• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
yazdıklarını okuyunca çok duygulandım benimde bebeklerim tüp bebek.oğlumda çok zor süreçler yaşadım defalarca denemeler torba torba ilaçlar sayısını hatırlamadığım kadar iğneler ,operasyonlar vs... hala bile düşündükçe gözlerim dolar. o an yanında bunları yaşarken bile senin kadar iyi anlayan empati kurabilen arkadaşlarım olmadı maalesef. oğlum dört yaşında ve ben ona baktıkça allaha hergün şükrediyorum geride benim gibi uğraşan aynı tedavileri yaşayan arkadaşlarımında bir an önce yüzlerinin gülmesi için dua ediyorum.şimdiki bebeğimde oğlumla beraber olan embriyorlarımızdan dondurulmuştu ve beş sene sonra mucize gibi annesine tutundu.ilk denemelerim kadar zorlanmadım çok şükür.
şimdi heyecanla oğlumun kardeşini bekliyoruz.allaha hergün şükrediyorum.anne olmayı her kadına nasip etsin inşallah.

ayyy bende 5.5 kilo aldım çok fazla biliyorum

Amin canım, Allah hepimize kucağımıza almayı nasip etsin, bir ömür acılarını göstermesin. O sayfaları okurken sankı 20 yıllık arkadasımı hıc anlamadıgım kadar ıyı anladım. Eee sız ne zaman dusunuyorsunuz, sıra sızde gıbı klise soruların yerı gelınce nasıl zehırlı ok gıbı saplanabıldıgını anladım. Sankı en yakın arkadasımın gunlugunu okurmuscasına, onlarla bırlıkte heyecanlandım, agladım, kalbim kırıldı, korktum, sevındım... Artık bu konuda cok daha hassas, saygılı bırı olacagıma emınım...

Arkadaslar merhaba ;) asi kacinci haftada olunuyor herkes farkli bir tarih söylüyor cevremde birde acaba alerjimiz olabilir mi?? Su an itibariyle 18+1im ne zaman asi olmaliyim? Cok tesekkurler

canım ben şuan 21. haftadayım ve aşı bugün oldum 21 ve 22. ci haftalarda oluyor.

hayırlı akşamlar arkadaşlar nasılsınız?

Uff sinirliyim cok , burada saat aksamustu 4, yarim saat sonra fln isten cikacagim.. Bugun yanlislikla 3-5 tane yikanmamis yaban mersini yedim, yikandilar zannediyordum :( Sonra psikolojik olarak muhtemelen, kustum... Tedirgin oldum cok ama herhalde cok onemli diildir :2: Bu Cuma normal kontrolum var sadece kalp atislarina bakiyorlar, idrar testi vs vs... 3 Ocakta ancak cinsiyeti ogrenebilecegim insallah , detayli ultrasonda.. Muhtemelen en gec ben ogrenmis olacagim....

:(( bende bu dertten muzdaribim hala birakamadim doktorum gunde 5 taneye kadar izin verdi ama malesef 5 taneden fazla ictigim oluyor elimde degil kendimi cok suclu hissediyorum ama cok sinirli bi yapim var birakmak istesemde birseye mutlaka sinirlenip farkinda olmadan yakiyorum haftaya terapi gorucem bu yuzden cok imreniyorum icmeyenlere yasam kaliteleri daha yuksek ve hhamileyken bebegi dogrudan etkilemesede plasentaya zarari oluyor ilerde ve cildimize cok zararli ve vucudumuzdaki sinirleri uyusturuyor ve ve ve saymakla bitmeyen bir suru kotu seyler sen iradelisin ne guzel birakmayi basarmissin insallah bir kac ay sonra hic agzina surmek istemezsin bende birakicam insallah ve birdaha agzima surmuycem dogumdan sonra bile

Canım ya sen biraz fazla içiyorsun cidden. Kaç haftalıksın? Bence bir an önce bire düşürmeye bak. Ben ilk üç ay nerdeyse hiç içmedim. Sonrasında canım çok istemeye başladım. Okadar etkileniyorumki kokusu bile gelse. Bu konuda iradesiz olduğuma karar verdim. Dayanamayıp günde bir tane içiyorum. Ama dün itibarıyla kesinlikle içeyeceğim dedim bugün içmedim inşallah içmem. Hiç tiksinmedim. Etrafındakilere yalvarmadığım kaldı bana kokusu gelmesin içerken görmeyeyim. Yada benim yanımdan kalkıp sigara içmeye gideyim ben diye gitmeyin diyip dürüyorum. Çok vicdan azabı çekiyorum. Iş yerimde bi arkadaş var 12 haftalık gebe o günde 2-3 tane içiyor. Beni birazda o kandırıyor. Hadi gel sigara içelim bi tane diye. Yok içmeyeceğim diyorum bi taneden bişey olmaz diyor dayanamayacağımı biliyor iradesizm çünkü.bana teklif etme desende ediyor. Sanırım vicdan muhasebesini tek başına yapmak istemiyor benide katıyor. Zaten onun 3. Bebeği. Benim daha ilk ve ben bebeğimi 2 sene bekledim. Değerlim o benim. Aklıma geldikçe düşüncesi bile korkudan öldürüyor Allah korusun. Ama artık bu konuda direneceğim. Gerekirse sigara içenlerden uzak durucam. Gerçi annem babam kv kocam hepsi içiyor. Ama gerçekten zor.:18:

kızlar size bişey sorucam.. benim hayırlısıyla kızım olucak ve adını mihrimah düşünüyoruz.. ay yüzlü demek..
aslında bu ismi daha hamile değilken karar vermiştim kızım olursa mihrimah olsun diye.. babasının adıda süleyman. kanuni sultan süleyman ın kızının adıda mihrimah bence çok anlamlı olur.
ama etrafımda birsürü insan saçma sapan yorum yaptı.. beğenen daha çok aslında ama yinede kötü yorumlar moralimi bozdu.. bide mihrimah diyince mihriban anlıyolar iyice sinirim oynuyo.. :5:
ilerde pişman olmaktan korkuyorum.. eğer ismi değiştirip başka isim koyarsam ve ilerde biyerden mihrimah ismini duyarsam intiharın eşiğine gelebilirim :14: :14: dertlerinizin yanında benimki devede kulak kalır ama sinirimi bozuyo bu konu.. fikirlerinizi almak istedim :34:

çok hoş ben çok begendim:)

iyi sabahlar arkadaslar.umarim herkes icin hersey yolundadir.
dun geceden beri karnimda inenilmaz baski var.sanci degil..suanda bile hissediyorum. uyutmadi beni.nedir sizce

dun geceden beri karnimda inenilmaz baski var.sanci degil..suanda bile hissediyorum. uyutmadi beni.nedir sizce

günaydın canım. önemli değildir korkma bebişin büyüyoya daha neler olcak karnımıza:D drum bana kanaman olmadığı sürece hiçbirşeyden korkma hepsi normal dedi. uyuyamacağımız dönemler başlıyo biraz önce alışsak iyi olur:)

aynı baskıyı bende hissediyorum. diğer arkadaşın dediği gibi bebeğimiz büyüyor ve aynı şekilde rahim büyüyor. rahim kasılma ekzersizleri de yapabilir bu haftalardan sonra. kanama olmadıktan sonra herşey normal.

gunaydin hepinize ;))

ben iki tane kaybedip oglum Ruzgara gebe kalinca bu sitedeki kizlar saolsunlar benimle birlikte cok heyecanlandilar. o zaman 5. hafta icindeydim.. benden sut testi yapmami ileride cinsiyet belli olunca testin dogru olup olmadigini onlara soylememi istediler. baya israr ettiler. ben de carpilmaktan korka korka yaptim testi.

bardagin 1/3 une idrarinizi
2/3 une de soguk bildigimiz sutu koyup karistiriyrsunuz.

hicbirsey olmadan kalirsa erkek
cururse kiz oluyrmus.

benim curumedi ve cidden erkek cikti.

diger arkadas da 14. haftasinda yapti. onunda curumedi ve cidden erkek cikti.

bilimsel bir dayanagi var mi bilemiyrm ya da bizimki sadece tesadufen mi tuttu ;)
ama cok merak edip de ogrenemeyenler eglence olsun diye deneyebilir..

günaydın çok tatlı hamişler:3: nasılsınız? inş iyisinizdir meleklerinizle beraber:16: sizden bir ricam var...bende melegim gelsin istiyorum,allahım kabul ederse dualar ediyorum ve siz hamişlerden gönlünden dua etmek gecen arkadaslarımdan 1 ayetel kürsü okuyup dua istiyorum ......çünkü inçten bir kişinin duası ,temiz kalbi ve hamişliği sayesinde dua kabul olurda rabbim banada hayırlı evlat nasıp eder....:16::16::16:

zaman ayırıp okudugunuz için tesekkür ederim...saglıklı sıhhatlı hamileliğinizi sürdürmenizi ve hayırlı dogum yapmamızı dilerim....bunun için de dua edicem inş mayısta bebeğine kavusacaklara...... mutlu günler:16:

gunaydin hepinize ;))

ben iki tane kaybedip oglum Ruzgara gebe kalinca bu sitedeki kizlar saolsunlar benimle birlikte cok heyecanlandilar. o zaman 5. hafta icindeydim.. benden sut testi yapmami ileride cinsiyet belli olunca testin dogru olup olmadigini onlara soylememi istediler. baya israr ettiler. ben de carpilmaktan korka korka yaptim testi.

cururse kiz oluyrmus.

bilimsel bir dayanagi var mi bilemiyrm ya da bizimki sadece tesadufen mi tuttu ;)

Çürümekten kasıt ne canım anlamadımm:26:

gunaydin hepinize ;))

cururse kiz oluyrmus.

canım çürüme derken??? ne kadar bekletiyosunuz ? oda sıcaklığında mı yoksa buzdolabında mı??
baya da mide bulandırıcıymış :)))))

Kızlar uzun bir aradan sonra hepinize merhaba,
Başıma gelenleri kısaca özetlemek istiyorum. 9 aralıktaki kontrolümde doktor bebeğin çok aşağıda olduğunu ve evde yatmam gerektiğini söyledi. Ayrıca bebeğin kalbinde leke gördü, 4 lü testimizi verdik. Dün sabah 8.30 da doktorumuz aradı sonucunuz kötü görüşmemiz lazım diye. Akşam 17.30 da yanına gittik sonuç 1:54 çıkmış, yeniden bebeğime baktı. Sadece kalpteki sorun ve bağırsaklarda yarı parlaklık gördü. Bebek zaten aşağıda olduğu için, amniyosentezi sen istersen yaparız, zaten riskli şu anda dedi. Karar vermeniz için başka bir doktorlar da görüşün dedi, Perşembe günü saat 12.30a da öbür doktordan randevu aldık. Dünden beri ne uyuyorum, ne yemek yiyorum, ne oturuyorum ne hareket edebiliyorum, artık ne yapacağımı şaşırdım. Perşembe günü bir karar vermem gerekiyor, 19. Haftaya gireceğiz 3-5 hafta arasında sonuç geldiğinden 24 hafta dolduğunda bebeğe herhangi bir işlem yapılamıyormuş. Lütfen dualarınızı esirgemeyin bizden, herkese sağlıklı günler...

Son düzenleme:
Çürümekten kasıt ne canım anlamadımm:26:

canım çürüme derken??? ne kadar bekletiyosunuz ? oda sıcaklığında mı yoksa buzdolabında mı??
baya da mide bulandırıcıymış :)))))

wc de yapip orada biraktim kizlar. oyle dolaba filan koymayin.
sanirim putur putur oluyrmus. bir arkadasi da oyle oldu. ama bebek yasamadi ne yazikki.
cok degil. max. 5 dk filan.

nerden başlasam bilemedim ben suna kadar devam ettiğim hastaneden memnun değilim son konraolde bunu net anladım bu hastane evime cok yakın 5 dk ve yeni doğanı yok en cok düşündürende o zaten şimdi detaylı için yine yakında ama 15 dakikalık mesafedeki hastaneye gitmek istedim çoğu bölümü kapalı yada dr yok diyor yeni doğanı var ve 3 tercihiöm araştırdığım ve cok lüks ve güzel bir hastane herşey var ama sigorta doğumu karşılıyor diğerleriyle aynı iyat nerdeyse ama yarım saat yada trafik olursa 45 dk sürüyor kafam cok karışık ilk kızım normal doğum normal ihtimali yüksek acil bir durumda uzak hastaneye yetişirmiyim 2. tercihim olan hastanede dr ve personel eksikliği korkuturyor ve şimdi gittiğim dr hiçmi hiç güven vermiyor ne yapayım sizce çıkmazdayım buğün karar vermem lazım randevyu alacağım dr için siz olsanız ne yapardınız

canım 16 ile 20 haftalar arasında yapılıyormuş ondan tarihler çok farklı.aşıya alerji olmaz diyebiliyorum.sağlık ocağına git biran evvel onlar ya hemen yaparlar ya da şu gün gel derler.benimki 20. haftada aslında 16 da yapıyormuşta önce doktruna sor dedi tüp bebek diye.20. haftaya kaldı.

benim ki de 17+1 de yapılacak bana da tarih biraz erken gibi geldi, doktoruma sordum o tarihte aşıyı yaptırabilirsin dedi

Kızlar uzun bir aradan sonra hepinize merhaba,
Başıma gelenleri kısaca özetlemek istiyorum. 9 aralıktaki kontrolümde doktor bebeğin çok aşağıda olduğunu ve evde yatmam gerektiğini söyledi. Ayrıca bebeğin kalbinde leke gördü, 4 lü testimizi verdik. Dün sabah 8.30 da doktorumuz aradı sonucunuz kötü görüşmemiz lazım diye. Akşam 17.30 da yanına gittik sonuç 1:54 çıkmış, yeniden bebeğime baktı. Sadece kalpteki sorun ve bağırsaklarda yarı parlaklık gördü. Bebek zaten aşağıda olduğu için, amniyosentezi sen istersen yaparız, zaten riskli şu anda dedi. Karar vermeniz için başka bir doktorlar da görüşün dedi, Perşembe günü saat 12.30a da öbür doktordan randevu aldık. Dünden beri ne uyuyorum, ne yemek yiyorum, ne oturuyorum ne hareket edebiliyorum, artık ne yapacağımı şaşırdım. Perşembe günü bir karar vermem gerekiyor, 19. Haftaya gireceğiz 3-5 hafta arasında sonuç geldiğinden 24 hafta dolduğunda bebeğe herhangi bir işlem yapılamıyormuş. Lütfen dualarınızı esirgemeyin bizden, herkese sağlıklı günler...

canım çok geçmiş olsun. böyle bir durumda en doğru kararı sen vereceksin. Allahın dediği olur. dilerim ki herşey istediğin gibi olur. dualarım seninle...

nerden başlasam bilemedim ben suna kadar devam ettiğim hastaneden memnun değilim son konraolde bunu net anladım bu hastane evime cok yakın 5 dk ve yeni doğanı yok en cok düşündürende o zaten şimdi detaylı için yine yakında ama 15 dakikalık mesafedeki hastaneye gitmek istedim çoğu bölümü kapalı yada dr yok diyor yeni doğanı var ve 3 tercihiöm araştırdığım ve cok lüks ve güzel bir hastane herşey var ama sigorta doğumu karşılıyor diğerleriyle aynı iyat nerdeyse ama yarım saat yada trafik olursa 45 dk sürüyor kafam cok karışık ilk kızım normal doğum normal ihtimali yüksek acil bir durumda uzak hastaneye yetişirmiyim 2. tercihim olan hastanede dr ve personel eksikliği korkuturyor ve şimdi gittiğim dr hiçmi hiç güven vermiyor ne yapayım sizce çıkmazdayım buğün karar vermem lazım randevyu alacağım dr için siz olsanız ne yapardınız

canım benim de ikinci gebeliğim. benim de ilki normal olduğundan ikincisinin de normal olma ihtimali yüksek. son bir ay önce bende hastaneyi değiştirdim. ilk gittiğim yer eve yakındı ama doktorum içime sinmedi uyuz oldum bıraktım onu. şimdiki daha uzak ama çok memnunum. allah herşeyin hayırlısını versin tabiki de kötü bir durumda ya da doğum başladığında yetişirim diye düşünüyorum. hastane ismi paylaşmamışsın. istersen tavsiye edebilirim amaaa nerde oturuyosun bilmiyorum :)

KıZlar bebişim büyümüş çok tatlıydı :) ikimizde çok sağlıklıyız çok şükür Rabb'ime ikili testim iyi çıktığı için üçlüye gerek görmedi detaylı ultrason yapıcak daha sonra :) bizden bu kadar

canm gözünaydın hayırlı olsun aynı haftada ilerliyorduk ve ikimizindede oğluşu geliyor allah sağsalim kucagımıza almayı nasip etsin inşl.:16:

Hayırlı sabahlar mutlu günler sevgili anneler..
17.haftamdayım, yarın 18e giriyorum hatta.. Sağlık ocağındaki ebe AŞIlar icin beni çağıracagını söylemisti ama hala bi ses soluk yok..
Kendisini arayıp görüşecegim ama sizlerin de bu konuda bilgilerinizi almak istiyorum. 4aya kadar hic mi aşı olmuyoruz?

Son düzenleme:
Back
X