Pek sevgili hamiş arkadaşlarım size bugünlerde başımdan geçenleri anlatmak istiyorum ki umarım sizler de yaşamayın şimdi malumunuz özel doktorlara vs gidiyoruz aylardır rutin kontrollerimiz yapılıyor vs ben bu dönem boyunca 3 farklı kadın doğumcuya gittim ve her biri gayet rahat bir şekilde benden kan istemeden ve değerlerime dikkat etmeden bişey yok kan vermene gerek yok herşey normal diyip hatta üstüne çok nette gezinme panik bi insansın diyip beni yolladılar. sonuç olatrak ben 2. kan ve hormon tahlilimi 5. ayımda yaptırdım yaaa kimseyi de suçlamak sitemiyorum ama ilk gebeliğim ve hayatım boyunca sağlık problemi yaşamadım ve yönlendirilmek istiyorum her neyse doktor akrabamın yoğun ısrarları üzerine dün kan verdim ve sonuçta kanım az kolestrolüm yüksek en acısı da hipotiroid çıktım hipotiroid gebelikte çok tehlikeli ve balkabaklarımızın sinirsel ve zekasal gelişimlerini tehdit ediyor yarın endokrinden randevum var tosunum için dualarınızı rica edicem ve lütfen her ay düzenli kan ve hormon testi yaptırın gerçekten insan vücudundaki değişimleri gebelikte takip edemiyor malesef
Ciddi anlamda üzüldüğüm konular var buara arkadaşlar.Aşılar,hareketler vs,ve daha önümüzde uzun bir süreç var daha değişik uygulamalarla karşılaşacağımız ve daha farklı hallerde olacağımız..
Gerçekten bazen çok saçma yorumlar okuyorum belli konular hakkında,üzülüyorum..
Ben çok takan biri değilim ama sonra görüyorum bu sefer konu farklı bir hal alıyor,daha tedirgin rahat olamayan herşeyi takan anne adaylarımız var,yazdıklarımıza biraz daha dikkat edelim,her zaman kişinin kendi doktoruna danışmasını hatırlatalım önce konu hakkında sağlıkla ilgili bir işiniz yoksa kesin katii bilgiler vermeyelim.
Tabi ki bazı konularda deneyimli annelerimiz var onlar bile en basiti eşya önerirken şu şu nedenle diyorlar..
Her hamilelik farklıdır,yaşanılan şeyler genelmiş gb görünsede durumlarımız birbirlerimizden farklı unutmayalım..
çok geçmiş olsun canım üzülme inşallah sonuçlar iyi çıkar bebeğini sağlıkla kucağına alırsınKızlar uzun bir aradan sonra hepinize merhaba,
Başıma gelenleri kısaca özetlemek istiyorum. 9 aralıktaki kontrolümde doktor bebeğin çok aşağıda olduğunu ve evde yatmam gerektiğini söyledi. Ayrıca bebeğin kalbinde leke gördü, 4 lü testimizi verdik. Dün sabah 8.30 da doktorumuz aradı sonucunuz kötü görüşmemiz lazım diye. Akşam 17.30 da yanına gittik sonuç 1:54 çıkmış, yeniden bebeğime baktı. Sadece kalpteki sorun ve bağırsaklarda yarı parlaklık gördü. Bebek zaten aşağıda olduğu için, amniyosentezi sen istersen yaparız, zaten riskli şu anda dedi. Karar vermeniz için başka bir doktorlar da görüşün dedi, Perşembe günü saat 12.30a da öbür doktordan randevu aldık. Dünden beri ne uyuyorum, ne yemek yiyorum, ne oturuyorum ne hareket edebiliyorum, artık ne yapacağımı şaşırdım. Perşembe günü bir karar vermem gerekiyor, 19. Haftaya gireceğiz 3-5 hafta arasında sonuç geldiğinden 24 hafta dolduğunda bebeğe herhangi bir işlem yapılamıyormuş. Lütfen dualarınızı esirgemeyin bizden, herkese sağlıklı günler...
ahh haklısın canım hiç bu şekilde değerlendirmedim yazarken açıkçası kötü bir niyetle de yazmadım aslında hiç yazmayacaktım boşver dedim ama vicdan azabı çektim öyle düşününce, başkalarında da olur belki birilerine faydası olur diye belirtmek istemiştim yanlış yönlendirdiysem veya sizi üzdüysem özür dilerim bundan sonra dikkat ederim paylaşımlara , tabi ki de bu benim başımdan geçen bir olay ve kimse de olmaz umarım herkesin gönlünü ferah tutmasında fayda var
Kızlar uzun bir aradan sonra hepinize merhaba,
Başıma gelenleri kısaca özetlemek istiyorum. 9 aralıktaki kontrolümde doktor bebeğin çok aşağıda olduğunu ve evde yatmam gerektiğini söyledi. Ayrıca bebeğin kalbinde leke gördü, 4 lü testimizi verdik. Dün sabah 8.30 da doktorumuz aradı sonucunuz kötü görüşmemiz lazım diye. Akşam 17.30 da yanına gittik sonuç 1:54 çıkmış, yeniden bebeğime baktı. Sadece kalpteki sorun ve bağırsaklarda yarı parlaklık gördü. Bebek zaten aşağıda olduğu için, amniyosentezi sen istersen yaparız, zaten riskli şu anda dedi. Karar vermeniz için başka bir doktorlar da görüşün dedi, Perşembe günü saat 12.30a da öbür doktordan randevu aldık. Dünden beri ne uyuyorum, ne yemek yiyorum, ne oturuyorum ne hareket edebiliyorum, artık ne yapacağımı şaşırdım. Perşembe günü bir karar vermem gerekiyor, 19. Haftaya gireceğiz 3-5 hafta arasında sonuç geldiğinden 24 hafta dolduğunda bebeğe herhangi bir işlem yapılamıyormuş. Lütfen dualarınızı esirgemeyin bizden, herkese sağlıklı günler...
nerden başlasam bilemedim ben suna kadar devam ettiğim hastaneden memnun değilim son konraolde bunu net anladım bu hastane evime cok yakın 5 dk ve yeni doğanı yok en cok düşündürende o zaten şimdi detaylı için yine yakında ama 15 dakikalık mesafedeki hastaneye gitmek istedim çoğu bölümü kapalı yada dr yok diyor yeni doğanı var ve 3 tercihiöm araştırdığım ve cok lüks ve güzel bir hastane herşey var ama sigorta doğumu karşılıyor diğerleriyle aynı iyat nerdeyse ama yarım saat yada trafik olursa 45 dk sürüyor kafam cok karışık ilk kızım normal doğum normal ihtimali yüksek acil bir durumda uzak hastaneye yetişirmiyim 2. tercihim olan hastanede dr ve personel eksikliği korkuturyor ve şimdi gittiğim dr hiçmi hiç güven vermiyor ne yapayım sizce çıkmazdayım buğün karar vermem lazım randevyu alacağım dr için siz olsanız ne yapardınız
Ben hala bebişimi hissedemedim yadoktor kilodan dolayı olabileceğini söyledi bu haftaya hissedersin demişti ama tık yok çok üzülüyorum ya tek hissedecekten ben kaldım sanırım :S yarın Sabah'ta detaylı usg var bakalım inş hayırlı haberler alırız.
Pek sevgili hamiş arkadaşlarım size bugünlerde başımdan geçenleri anlatmak istiyorum ki umarım sizler de yaşamayın şimdi malumunuz özel doktorlara vs gidiyoruz aylardır rutin kontrollerimiz yapılıyor vs ben bu dönem boyunca 3 farklı kadın doğumcuya gittim ve her biri gayet rahat bir şekilde benden kan istemeden ve değerlerime dikkat etmeden bişey yok kan vermene gerek yok herşey normal diyip hatta üstüne çok nette gezinme panik bi insansın diyip beni yolladılar. sonuç olatrak ben 2. kan ve hormon tahlilimi 5. ayımda yaptırdım yaaa kimseyi de suçlamak sitemiyorum ama ilk gebeliğim ve hayatım boyunca sağlık problemi yaşamadım ve yönlendirilmek istiyorum her neyse doktor akrabamın yoğun ısrarları üzerine dün kan verdim ve sonuçta kanım az kolestrolüm yüksek en acısı da hipotiroid çıktım hipotiroid gebelikte çok tehlikeli ve balkabaklarımızın sinirsel ve zekasal gelişimlerini tehdit ediyor yarın endokrinden randevum var tosunum için dualarınızı rica edicem ve lütfen her ay düzenli kan ve hormon testi yaptırın gerçekten insan vücudundaki değişimleri gebelikte takip edemiyor malesef
çok haklısın canım ya çok haklısın. hakikaten çok moral bozucu birşey. bide böyle hamile haliyle insan hiç çekemiyor.Arkadaşlarım bugün morelim aslında cok bozuk size Ükemin acı gerçeğini anlatıcam okadar kötü bir gün oldu ki benim için
Bir kaç hafta önce Kanuni Sultan Süleyman hastanesinden randevu aldım normalde özel bir hastaneye gidiyorum sırf perinatolojiye muayene olabilmek için...
Neyse hastaneye gittim Gebe pol. randevu almama rağmen uzun bir kuyruğa yönlendirdiler bizi kayıt yaptıracakmışım.(ne acı bir durum bir sürü karnı şiş insan o kuyrukta benim eşim yanımdaydı Allahtan sırada o bekledi.(İlk defa gittim devlet hastanesine ve eşim sinirden köpürdü)
Kayıt yaptırdık kapının önünde bekliyorum ismimiz yansında içeri girelim diye neyse giren cıkanın haddi hesabı yok zaten bi baktım içeride oturuyorlar kafasına göre bende girdim eşimi almadılar.Randevuyu erkek bi doktora almıştım içeride bir bayan var neyse uzandım.
Hazır ikiz gebe buldu ya (meğer kendisi asistan hekimmiş) bi sağa bi sola çeviriyor ultrason aletini kızlar bu arada ekranı ben görmüyorum göstermiyorlar.
Asıl doktor geldi oda izliyor masadan kız ölçümleri yapamadı.Sorular soruyorum cevap vermiyorlar peki cinsiyetini görebiliyorusunuz dedim bakalım ne diyecekler diye biz cinsiyet bakmıyoruz dediler.(İkinci şoku yaşadım peki parası olmayıpta özel hastaneye gidemeyenler?)
Bu arada hasta mahremiyeti yok ben yatarken giren cıkan perdeyi açıp muayene olucam diyenler Allahtan karından bakıyorlar ya alttan muayene yapılanlar ?
Yönlendirdiler cok şükür beni ama içeride zaten dolmuştum hiç bir şey söylemediler.Bebeklerimi göremedim bile nasıl bir psikoloji bir bilseniz kavga etmemek için kendimi dışarı attım.
Perinatolojiye gittim muayene olmak için dediki bugün muayene olmuşsun zaten ne gereği var.Dedim ki bana birşey söylemediler bebeklerimin organlarına bakılmasını istiyorum felan ne gereği var ocağın 17sinde gel bak sersey yolunda dedi elinde bir kağıtla ve bunu diyen sekreter..Allah kahretsin hepinizi dedim cıktım..
Bi özel hastaneden Ofertaya teşekkür ediyorum bu arada o yönlendirdi cuma günü için randevu aldım hemde 5 dk.da
Çok uzattım ama yaşadıklarımı yaşamınızı asla istemem o yüzden paylaşmak istedim.Bana bugünkü olay iyi bir ders oldu çok şükür durumumuz var ya olmyanlar ya orda doğum yapacaklar eşlerini bile içeri almıyorlar yarabbim nekadar kötü bir duygu bebeğini göremiyorsun bile halimize şükredelim hemde cok..Hani diyorlar ya oraya buraya hastane yaptık diye evet hastane son derece lüks ama ya içerideki sağlık sistemi?
Kuzum sen baya bi kötü hastaneye veya doktora denk gelmissin..boyle doktorlar var maalesefArkadaşlarım bugün morelim aslında cok bozuk size Ükemin acı gerçeğini anlatıcam okadar kötü bir gün oldu ki benim için
Bir kaç hafta önce Kanuni Sultan Süleyman hastanesinden randevu aldım normalde özel bir hastaneye gidiyorum sırf perinatolojiye muayene olabilmek için...
Neyse hastaneye gittim Gebe pol. randevu almama rağmen uzun bir kuyruğa yönlendirdiler bizi kayıt yaptıracakmışım.(ne acı bir durum bir sürü karnı şiş insan o kuyrukta benim eşim yanımdaydı Allahtan sırada o bekledi.(İlk defa gittim devlet hastanesine ve eşim sinirden köpürdü)
Kayıt yaptırdık kapının önünde bekliyorum ismimiz yansında içeri girelim diye neyse giren cıkanın haddi hesabı yok zaten bi baktım içeride oturuyorlar kafasına göre bende girdim eşimi almadılar.Randevuyu erkek bi doktora almıştım içeride bir bayan var neyse uzandım.
Hazır ikiz gebe buldu ya (meğer kendisi asistan hekimmiş) bi sağa bi sola çeviriyor ultrason aletini kızlar bu arada ekranı ben görmüyorum göstermiyorlar.
Asıl doktor geldi oda izliyor masadan kız ölçümleri yapamadı.Sorular soruyorum cevap vermiyorlar peki cinsiyetini görebiliyorusunuz dedim bakalım ne diyecekler diye biz cinsiyet bakmıyoruz dediler.(İkinci şoku yaşadım peki parası olmayıpta özel hastaneye gidemeyenler?)
Bu arada hasta mahremiyeti yok ben yatarken giren cıkan perdeyi açıp muayene olucam diyenler Allahtan karından bakıyorlar ya alttan muayene yapılanlar ?
Yönlendirdiler cok şükür beni ama içeride zaten dolmuştum hiç bir şey söylemediler.Bebeklerimi göremedim bile nasıl bir psikoloji bir bilseniz kavga etmemek için kendimi dışarı attım.
Perinatolojiye gittim muayene olmak için dediki bugün muayene olmuşsun zaten ne gereği var.Dedim ki bana birşey söylemediler bebeklerimin organlarına bakılmasını istiyorum felan ne gereği var ocağın 17sinde gel bak sersey yolunda dedi elinde bir kağıtla ve bunu diyen sekreter..Allah kahretsin hepinizi dedim cıktım..
Bi özel hastaneden Ofertaya teşekkür ediyorum bu arada o yönlendirdi cuma günü için randevu aldım hemde 5 dk.da
Çok uzattım ama yaşadıklarımı yaşamınızı asla istemem o yüzden paylaşmak istedim.Bana bugünkü olay iyi bir ders oldu çok şükür durumumuz var ya olmyanlar ya orda doğum yapacaklar eşlerini bile içeri almıyorlar yarabbim nekadar kötü bir duygu bebeğini göremiyorsun bile halimize şükredelim hemde cok..Hani diyorlar ya oraya buraya hastane yaptık diye evet hastane son derece lüks ama ya içerideki sağlık sistemi?
Arkadaşlarım bugün morelim aslında cok bozuk size Ükemin acı gerçeğini anlatıcam okadar kötü bir gün oldu ki benim için
Ay canim ya seninki daha gecmis.ayrintilida ogrenemezsem benimde 23 ocakta kendi doktorumda randevum var o zamana kalacak.bebegin herseyini goruyoruz.yavrum yazik bacak arasinida aciyo ama cinsiyetini saplayacak kadar iyi degil gorus.aslinda kiloluda sayilmam ama.doktorum bazi insanlarda boyle olur dedi rahim net gorunmezmis.umarim ayrintilida gorebilir.alis veris yapcam artik)) senin neden gorunmedi
bende katılmak stiyorum mayıs annelerine nasıl yapacağım
Doktorumla ortak bir hatamızdan ötürü bebişi hep bir hafta geriden takip etmişiz. Biz de bir alemiz. Gerçi zaten artık doktorumu değiştiriyorum da buradan da güncellemek istedim. Bu arada kaseker sanırım takip halinde düzenliyor, ben mesaj atamıyorum henüz. 27 yaşındayım mesleğim öğrenci bebişi erkek bekliyoruz.hala kanama hafif hafif devam ediyor, ama polipten diyip sakinleştiriyorum kendimi çünkü acil doktorlarına güven olmuyormuş anladım yani.. yarın sabah 8:00de randevum var umarım mutlu olacağım yeni doktorumla iyi bir frekans yakalamayı çok istiyorum. Suratsız ve ağzından kerpetenle laf aldığım doktorlara öyle sinirliyim ki!:88:
Sormayın kızlar ben zaten birkereliğine gidecektim eşimde okadar söyledi boşver diye ama ben ısrar ettim varmış göreceğim demekki..Ben kendimi geçtim orda bir kadın vardı resmen yalvarıyor biliyomusun eşim izin alamıyor bir kerecik oda görsün diye kabul etmediler içim acıdı eve gelesiye kadar ağladım...Gerçekten rezillik Allahım hayırlı insanlarla karşılaştırsın
canım çok geçmiş olsun. böyle bir durumda en doğru kararı sen vereceksin. Allahın dediği olur. dilerim ki herşey istediğin gibi olur. dualarım seninle...
canım benim de ikinci gebeliğim. benim de ilki normal olduğundan ikincisinin de normal olma ihtimali yüksek. son bir ay önce bende hastaneyi değiştirdim. ilk gittiğim yer eve yakındı ama doktorum içime sinmedi uyuz oldum bıraktım onu. şimdiki daha uzak ama çok memnunum. allah herşeyin hayırlısını versin tabiki de kötü bir durumda ya da doğum başladığında yetişirim diye düşünüyorum. hastane ismi paylaşmamışsın. istersen tavsiye edebilirim amaaa nerde oturuyosun bilmiyorum :)
Geçmiş olsun canım. Allah yardımcın olsun inşallah
Sonunndaaaa öğrendiinHayırlısıyla,sağlıkla gelsin paşanız inşallah
Böyle dersek erken yaptıranlar bu sefer zararlı mı diye sorar :)) İlla ki şu haftalar diyemeyiz.Benimkide 18. haftamda yapıldı.5 ve 6. aylara 2 dozu bölerler.
Allah yardımcın olsun canım..Sabır,sağlık versin..
Bu haftaların normal.Sen yine bir hatırlat tabi istersen.Tetanoz 3 aydan sonra genel olarak 5 ve 6. aylarda diye geçer,zaten 16 nı bitirmişsin..
Gebelikten önce mi başlamıştın aşı vurdurmaya?Merak ettimde..Gebelikte 2 doz diye biliyorumda tetanozu.
Merhabalar,
uzun zamandır buraya yazamadım, sıkıntılar yaşadım ama şimdi hamd olsun daha iyiyim. Yazamamın nedeni 8. haftada şiddetli bi kanama geçirdim, yaklaşık 1 hafta hastanede yattım ve 2 ay kadar istirahat ettim. Kanamamın nedeni, hipertansiyon hastası olduğumdan bebeğime giden damarlardan biri koptu, kanamam yaklaşık 2 ay sürdü suanda çok şükür çok çok aza inmiş durumda , ama doğuma kadar Proluton Depart ve Progesterona devam ediyorum. Bu arada bi prenses geliyor evimize, şimdilik ikimizde iyiyiz. Haftaya ayrıntılı ultrasona giricem inşallah hayırlı haberler alırım. Dualarınızı eksik etmeyin kızlarr...
canım çok geçmiş olsun. dua edeceğim senin için.
kızlar cumartesi önemli bir sınavım var bana dua edin.
Arkadaşlar diğer zor durumda olan ve sonuç bekleyen arkadaşlarımıza yaptığımız gibi koseden in sağlıklı hayırlı sonuçlar alması içinde yine ayetel kürsilerimizi okuyalım?? Duamızı yapalım derim?
merhaba arkadaşlar,
koseden arkadaşım geçmiş olsun inşşahl olumlu sonuçlar alırsın, içini ferah tutmaya çalış dualarımız seninle ve bebişinle.
biz bugün aşımızı olduk korkulacak bir şey yokmuş çok şükür ağrım ateşim vs olmadı. 1 ay sonra tekrar olacakmışız.
sağlık ocağında minicik bebekler vardı aşı için gelen, nasıl ağlıyorlar yazık seneye biz de öyle bebişlerle aşı için koşturucaz sanırım
çok geçmiş olsun Allah acil şifalar vesin dualarımız sizinle Allah hayırlı haberlerle karşılaştırır inş
Kızlar aminiyosentez sonucum çıktı allahıma şükürler olsun temiz çıktı oğlumun ismini efe çınar düşünüyoruz
Neler yaşamışsınız çok geçmiş olsun. İnşallah çok daha iyiye gider hamileliğin keyfini çıkaracağınız günler yakındır. Ayetel kürsi okuyorum sizin için, Allah kabul etsin...
Hayırlı güzel haberler alırsınız yakında inşallah, dua ediyorum sizin için Allah yardımcınız olsun.
Eksik kadro, yeni hastane hele hele yenidoğanı olmayan hastaneye hiç ama hiçç güvenmezdim. Yeni doğan ve yoğun bakım ünitesi olması o kadar önemli ki... Allah mecbur etmesin ama ya olursa? hayati bir karar bence. Düşüncem bu...
Merhaba, nedendi hatırlamıyorum ama yaban mersini hamileler için önerilmeyen/yasak yiyeceklerdendi gibi hatırladım. Söktürücü özelliği mi vardı başka birşey miydi tam hatırlayamadım. İsterseniz bir sorun öyleyse yıkanmıssa bile yemezsiniz zaten.
Canım ne güzel söyleyip anlatmışsın içmemek gerektiğini... Ben açıkçası sigara içen hamile ve lohusalara kızıyorum. Bana kızan, sanan ne kardesim diyen de olur muhakkak ama düşünsenize o yavrucağın hiçbir seçim sansı olmadan sizin yiyip içtiğiniz faydalı ve zararlı herseyı vucuduna alıyor. Size sonsuz güvenip bir kordon ile bağlanıyor ama siz o kordondan ona sevgi, besin vb yerine zehir gönderiyorsunuz. Çok zor biliyorum, anlıyorum; zamanında gunde 3 paket sigara içmiş bir insanım...ama ne olur bir yolunu bulun içmeyin. O sizi teşvik etmek isteyen kişi de asla arkadaş olamaz bence...
çok geçmiş olsun canım üzülme inşallah sonuçlar iyi çıkar bebeğini sağlıkla kucağına alırsın
Sevgili köseden sana tek tavsiyem nerde oturduğunu bilmiyorum ama neyap yap perinatoloji uzmanına görün gerçekten belkide bu teşhisler yersiz bile olabilir.Eğer varsa bile erken teşhis ile herşeyin önüne geçilebiliyor.Sen kalbini ferah tut Allahın izniyle herşey güzel olacak...
canım tam teşekküllü bir hastaneyi tercih et acil durumda ambulansı arıyosun senin en doğal hakkın hemen yetiştiriyorlar seni aman bebeğinin ve senin sağlığın önemli...
Tatlım ilk gebeliğinmi bilmiyorum ama zaten hissetme denilen olay öyle yoğun değil sanki karnında gaz dolaşıyor gibi belkide sen hissediyorsun ama adını koyamıyorsun cünkü ben ilk zamanlar gaz zannettim pır pır pır cok kısa sürei olaylar dakikalarca kıpırdamıyorlar öyle düşün benim ikiz ben bile nadir hissediyorumüzülme sakın
çok şükür kısa zamanda farkına varılmış Allah yardımcın olmuş birde bu yönden düşünelim.Tiroid önemli dediğin gibi ihmal etmemek lazım
Arkadaşlarım bugün morelim aslında cok bozuk size Ükemin acı gerçeğini anlatıcam okadar kötü bir gün oldu ki benim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?