Bebe sampuaniayni seyi ben soracaktim.
ben de birden bir panikledim ki sorma gitsin cnm. sanki bebegimin hicbirsegi yok ve ben de yetersiz kalacakmisim gibi geldi.
diger iki bebge alip kullanmam nasip olmayan esyalari doktum. ne var ne yok baktim. sonra basladi panik. sonra annemi arayip sordum..bunlar yeterli. cunku daha hediye de cok gelir dedi. bendekilerin listesini yazagin canim. fikrin olur.
0-3 ay icin:
iki tane hastane cikisi (dogum yapan arkadaslarim mutlaka iki takim al dedi)
bir zibin takimi
3 tane gecelik takimi (alt ust takim)
3 tane altina giyecegi penye.
2 tane yelek
5-6 tane body
3 tane tulum seklinde penye body (kol ve bacakli yani)
3-6 ay icin:
birsey almamisim.
6 ay ve daha buyuk:
boy boy bodyler
3 tane alt ust takim
5 tane altina giyecek
2 tane yelek
3 tane daha buyuk takim
genel aldiklarim:
alt acma takimi
2 battaniye
emzirme yastigi
biberon
agiz silme mendili
banyo havlari
kuvet ve filesi
corap
poposunu altini temizledikten sonra kullanmak icin kucuk havlu
disarida sarmak icin tulum battaniye diyeyim
kendi orduklerim
almayi planladiklarim:
bebek araba takimi
yatagi ve dolabi
nevresim takimi
yere koymak icin ana kucagi
aklimdakiler bu kadar canim.
eksik yada fazla varsa kizlar bana da bir zahmet soyleyin lutfen.
ayni seyi ben soracaktim.
ben de birden bir panikledim ki sorma gitsin cnm. sanki bebegimin hicbirsegi yok ve ben de yetersiz kalacakmisim gibi geldi.
diger iki bebge alip kullanmam nasip olmayan esyalari doktum. ne var ne yok baktim. sonra basladi panik. sonra annemi arayip sordum..bunlar yeterli. cunku daha hediye de cok gelir dedi. bendekilerin listesini yazagin canim. fikrin olur.
0-3 ay icin:
iki tane hastane cikisi (dogum yapan arkadaslarim mutlaka iki takim al dedi)
bir zibin takimi
3 tane gecelik takimi (alt ust takim)
3 tane altina giyecegi penye.
2 tane yelek
5-6 tane body
3 tane tulum seklinde penye body (kol ve bacakli yani)
3-6 ay icin:
birsey almamisim.
6 ay ve daha buyuk:
boy boy bodyler
3 tane alt ust takim
5 tane altina giyecek
2 tane yelek
3 tane daha buyuk takim
genel aldiklarim:
alt acma takimi
2 battaniye
emzirme yastigi
biberon
agiz silme mendili
banyo havlari
kuvet ve filesi
corap
poposunu altini temizledikten sonra kullanmak icin kucuk havlu
disarida sarmak icin tulum battaniye diyeyim
kendi orduklerim
almayi planladiklarim:
bebek araba takimi
yatagi ve dolabi
nevresim takimi
yere koymak icin ana kucagi
aklimdakiler bu kadar canim.
eksik yada fazla varsa kizlar bana da bir zahmet soyleyin lutfen.
Yahu canlarr siz herşeyinizi hazırlamışsınız bile. Ben daha bebişime tek birşey bile almadım. Bir tek benmi böyleyim bilemedim ki.
Bebe sampuani
Pisik kremi,tirnak makasi, ates olcer,banyo sungeri,sicak su torbasi (gazli donemlerinde cok kullandim),penye battaniye fazla olsa iyi olur cok kirleniyor,kaucuk emzik 0 3 ay,sapkalar zaten olur penye takimlarda baslari usudugu icin tikaniklik oluyor,)bol citcitli body , cabuk buyudukleri icin 0 3 ay cok fazla almamakta yarar var,tulumdan ziyade ikili takimlari daha rahat kullanmistim ben.eksik hic bitmiyor aslinda
Yahu canlarr siz herşeyinizi hazırlamışsınız bile. Ben daha bebişime tek birşey bile almadım. Bir tek benmi böyleyim bilemedim ki.
Benim doktorum da aşı olma dedi
vücuda gereksiz alerjen veriliyor dedi ben de yaptımayacağm
bende henüz bişey almadım biraz daha geçsin alırım sanırım.
bnm dr da dedi bağ da bahçede doğum yapılcaksa yapılmalı, yoksa gerek yok , ben de yapmıcam , 2 gün kol ağrısı geçmiyomuş zaten
Neler yaşamışsınız çok geçmiş olsun. İnşallah çok daha iyiye gider hamileliğin keyfini çıkaracağınız günler yakındır. Ayetel kürsi okuyorum sizin için, Allah kabul etsin...Merhabalar,
uzun zamandır buraya yazamadım, sıkıntılar yaşadım ama şimdi hamd olsun daha iyiyim. Yazamamın nedeni 8. haftada şiddetli bi kanama geçirdim, yaklaşık 1 hafta hastanede yattım ve 2 ay kadar istirahat ettim. Kanamamın nedeni, hipertansiyon hastası olduğumdan bebeğime giden damarlardan biri koptu, kanamam yaklaşık 2 ay sürdü suanda çok şükür çok çok aza inmiş durumda , ama doğuma kadar Proluton Depart ve Progesterona devam ediyorum. Bu arada bi prenses geliyor evimize, şimdilik ikimizde iyiyiz. Haftaya ayrıntılı ultrasona giricem inşallah hayırlı haberler alırım. Dualarınızı eksik etmeyin kızlarr...
2-3 taneden bisey olmaz bence okadar uzme kendini.benim ayrintili ultrasonum 4 ocakta ama 2 ocaga aldircam insallah.bende ozaman ogrenicem cinsiyeti.gebrligin tam yarisi resmen. Yalniz degilsin yani
günaydın çok tatlı hamişlernasılsınız? inş iyisinizdir meleklerinizle beraber sizden bir ricam var...bende melegim gelsin istiyorum,allahım kabul ederse dualar ediyorum ve siz hamişlerden gönlünden dua etmek gecen arkadaslarımdan 1 ayetel kürsü okuyup dua istiyorum ......çünkü inçten bir kişinin duası ,temiz kalbi ve hamişliği sayesinde dua kabul olurda rabbim banada hayırlı evlat nasıp eder....
Merhaba arkadaşım, can-ı gönülden Ayetel kürsi okuyup, duamı ediyorum, Allah kabul etsin, en kısa sürede kucağınız dolsun.
zaman ayırıp okudugunuz için tesekkür ederim...saglıklı sıhhatlı hamileliğinizi sürdürmenizi ve hayırlı dogum yapmamızı dilerim....bunun için de dua edicem inş mayısta bebeğine kavusacaklara...... mutlu günler
Hayırlı güzel haberler alırsınız yakında inşallah, dua ediyorum sizin için Allah yardımcınız olsun.Kızlar uzun bir aradan sonra hepinize merhaba,
Başıma gelenleri kısaca özetlemek istiyorum. 9 aralıktaki kontrolümde doktor bebeğin çok aşağıda olduğunu ve evde yatmam gerektiğini söyledi. Ayrıca bebeğin kalbinde leke gördü, 4 lü testimizi verdik. Dün sabah 8.30 da doktorumuz aradı sonucunuz kötü görüşmemiz lazım diye. Akşam 17.30 da yanına gittik sonuç 1:54 çıkmış, yeniden bebeğime baktı. Sadece kalpteki sorun ve bağırsaklarda yarı parlaklık gördü. Bebek zaten aşağıda olduğu için, amniyosentezi sen istersen yaparız, zaten riskli şu anda dedi. Karar vermeniz için başka bir doktorlar da görüşün dedi, Perşembe günü saat 12.30a da öbür doktordan randevu aldık. Dünden beri ne uyuyorum, ne yemek yiyorum, ne oturuyorum ne hareket edebiliyorum, artık ne yapacağımı şaşırdım. Perşembe günü bir karar vermem gerekiyor, 19. Haftaya gireceğiz 3-5 hafta arasında sonuç geldiğinden 24 hafta dolduğunda bebeğe herhangi bir işlem yapılamıyormuş. Lütfen dualarınızı esirgemeyin bizden, herkese sağlıklı günler...
Eksik kadro, yeni hastane hele hele yenidoğanı olmayan hastaneye hiç ama hiçç güvenmezdim. Yeni doğan ve yoğun bakım ünitesi olması o kadar önemli ki... Allah mecbur etmesin ama ya olursa? hayati bir karar bence. Düşüncem bu...nerden başlasam bilemedim ben suna kadar devam ettiğim hastaneden memnun değilim son konraolde bunu net anladım bu hastane evime cok yakın 5 dk ve yeni doğanı yok en cok düşündürende o zaten şimdi detaylı için yine yakında ama 15 dakikalık mesafedeki hastaneye gitmek istedim çoğu bölümü kapalı yada dr yok diyor yeni doğanı var ve 3 tercihiöm araştırdığım ve cok lüks ve güzel bir hastane herşey var ama sigorta doğumu karşılıyor diğerleriyle aynı iyat nerdeyse ama yarım saat yada trafik olursa 45 dk sürüyor kafam cok karışık ilk kızım normal doğum normal ihtimali yüksek acil bir durumda uzak hastaneye yetişirmiyim 2. tercihim olan hastanede dr ve personel eksikliği korkuturyor ve şimdi gittiğim dr hiçmi hiç güven vermiyor ne yapayım sizce çıkmazdayım buğün karar vermem lazım randevyu alacağım dr için siz olsanız ne yapardınız
Merhaba, nedendi hatırlamıyorum ama yaban mersini hamileler için önerilmeyen/yasak yiyeceklerdendi gibi hatırladım. Söktürücü özelliği mi vardı başka birşey miydi tam hatırlayamadım. İsterseniz bir sorun öyleyse yıkanmıssa bile yemezsiniz zaten.Uff sinirliyim cok , burada saat aksamustu 4, yarim saat sonra fln isten cikacagim.. Bugun yanlislikla 3-5 tane yikanmamis yaban mersini yedim, yikandilar zannediyordumSonra psikolojik olarak muhtemelen, kustum... Tedirgin oldum cok ama herhalde cok onemli diildir :2: Bu Cuma normal kontrolum var sadece kalp atislarina bakiyorlar, idrar testi vs vs... 3 Ocakta ancak cinsiyeti ogrenebilecegim insallah , detayli ultrasonda.. Muhtemelen en gec ben ogrenmis olacagim....
Canım ne güzel söyleyip anlatmışsın içmemek gerektiğini... Ben açıkçası sigara içen hamile ve lohusalara kızıyorum. Bana kızan, sanan ne kardesim diyen de olur muhakkak ama düşünsenize o yavrucağın hiçbir seçim sansı olmadan sizin yiyip içtiğiniz faydalı ve zararlı herseyı vucuduna alıyor. Size sonsuz güvenip bir kordon ile bağlanıyor ama siz o kordondan ona sevgi, besin vb yerine zehir gönderiyorsunuz. Çok zor biliyorum, anlıyorum; zamanında gunde 3 paket sigara içmiş bir insanım...ama ne olur bir yolunu bulun içmeyin. O sizi teşvik etmek isteyen kişi de asla arkadaş olamaz bence...Canım ya sen biraz fazla içiyorsun cidden. Kaç haftalıksın? Bence bir an önce bire düşürmeye bak. Ben ilk üç ay nerdeyse hiç içmedim. Sonrasında canım çok istemeye başladım. Okadar etkileniyorumki kokusu bile gelse. Bu konuda iradesiz olduğuma karar verdim. Dayanamayıp günde bir tane içiyorum. Ama dün itibarıyla kesinlikle içeyeceğim dedim bugün içmedim inşallah içmem. Hiç tiksinmedim. Etrafındakilere yalvarmadığım kaldı bana kokusu gelmesin içerken görmeyeyim. Yada benim yanımdan kalkıp sigara içmeye gideyim ben diye gitmeyin diyip dürüyorum. Çok vicdan azabı çekiyorum. Iş yerimde bi arkadaş var 12 haftalık gebe o günde 2-3 tane içiyor. Beni birazda o kandırıyor. Hadi gel sigara içelim bi tane diye. Yok içmeyeceğim diyorum bi taneden bişey olmaz diyor dayanamayacağımı biliyor iradesizm çünkü.bana teklif etme desende ediyor. Sanırım vicdan muhasebesini tek başına yapmak istemiyor benide katıyor. Zaten onun 3. Bebeği. Benim daha ilk ve ben bebeğimi 2 sene bekledim. Değerlim o benim. Aklıma geldikçe düşüncesi bile korkudan öldürüyor Allah korusun. Ama artık bu konuda direneceğim. Gerekirse sigara içenlerden uzak durucam. Gerçi annem babam kv kocam hepsi içiyor. Ama gerçekten zor.:18:
Kızlar aminiyosentez sonucum çıktı allahıma şükürler olsun temiz çıktı oğlumun ismini efe çınar düşünüyoruz
Kızlar iyi aksamlar,
2 .5 haftadir hareketleri çok net hissettigimi yazmiştım.ancak bebek son 2 gundur ÇOOK HAREKETLi.bu kadar olmasi normal mi? Abartmiyorum hic durmuyor gece gunduz, masallah diyeyim , allaha binlerce sukurler olsun bunu hissettirdigi icin, ama cok endiseleniyorum.20, haftada bu kadar hareketli olmasina ne diyorsunuz?
kızlar size bişey sorucam.. benim hayırlısıyla kızım olucak ve adını mihrimah düşünüyoruz.. ay yüzlü demek..
aslında bu ismi daha hamile değilken karar vermiştim kızım olursa mihrimah olsun diye.. babasının adıda süleyman. kanuni sultan süleyman ın kızının adıda mihrimah bence çok anlamlı olur.
ama etrafımda birsürü insan saçma sapan yorum yaptı.. beğenen daha çok aslında ama yinede kötü yorumlar moralimi bozdu.. bide mihrimah diyince mihriban anlıyolar iyice sinirim oynuyo..
ilerde pişman olmaktan korkuyorum.. eğer ismi değiştirip başka isim koyarsam ve ilerde biyerden mihrimah ismini duyarsam intiharın eşiğine gelebilirimdertlerinizin yanında benimki devede kulak kalır ama sinirimi bozuyo bu konu.. fikirlerinizi almak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?