2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kizlar esra erol'u cok severim.calisan oldugum icin sadece izinli oldugumda izliyorum.
biz onunla ayni tarihte evlendik.benimde ismim esra.eslerimizin adi da ali :)
bebegim erkek olsa bende babasinin adi olan ali yi 2.isim koyacaktim.bircok ortak yanlarimiz var.
2.bebegine hamileymis cok sevindim.herkesinki gibi onunkide hayirli olsun :)

Bebe sampuani
Pisik kremi,tirnak makasi, ates olcer,banyo sungeri,sicak su torbasi (gazli donemlerinde cok kullandim),penye battaniye fazla olsa iyi olur cok kirleniyor,kaucuk emzik 0 3 ay,sapkalar zaten olur penye takimlarda baslari usudugu icin tikaniklik oluyor,)bol citcitli body , cabuk buyudukleri icin 0 3 ay cok fazla almamakta yarar var,tulumdan ziyade ikili takimlari daha rahat kullanmistim ben.eksik hic bitmiyor aslinda

Yahu canlarr siz herşeyinizi hazırlamışsınız bile. Ben daha bebişime tek birşey bile almadım. Bir tek benmi böyleyim bilemedim ki.

saol cnm.
battaniyeler penye. bir de citcitli battaniye var tulum oluyr.
banyo sungerimzi de hazir. sampuan ve sabun da var )

diger saydiklarin eksik ama.aklimda canim.tesekkur ederim.

Yahu canlarr siz herşeyinizi hazırlamışsınız bile. Ben daha bebişime tek birşey bile almadım. Bir tek benmi böyleyim bilemedim ki.

cnm. bu benim 3. gebelik. diger ikisinde alianlar bunlar. ama kullanmak kismet olmamisti.
bu bebegime bir iki birsey aldim daha. ben surekli yatiyrm ya dr.a gittikce ne alirsam kar diyrm.

Arkadaslar grip oldum ( canim hic bisey yemek istemiyor.benimde esiminde butun tanidiklarimiz coooook uzakta oturuyorlar.esimde is icin sehir disinda.ben kime naz yapcam simdi.saka bir yanada her yerim agriyor.umarim kisa surer.

Kızlar aminiyosentez sonucum çıktı allahıma şükürler olsun temiz çıktı oğlumun ismini efe çınar düşünüyoruz

bnm dr da dedi bağ da bahçede doğum yapılcaksa yapılmalı, yoksa gerek yok , ben de yapmıcam , 2 gün kol ağrısı geçmiyomuş zaten

Ilk gebeligimde yaptirmistim,3 doz sanirim ilki cok agri yapmisti , saglik ocagindaki hemsire son dozu da yapalim 15 yil koruyuculugu olsun dedi ama yaptirmadim.

Neler yaşamışsınız çok geçmiş olsun. İnşallah çok daha iyiye gider hamileliğin keyfini çıkaracağınız günler yakındır. Ayetel kürsi okuyorum sizin için, Allah kabul etsin...
2-3 taneden bisey olmaz bence okadar uzme kendini.benim ayrintili ultrasonum 4 ocakta ama 2 ocaga aldircam insallah.bende ozaman ogrenicem cinsiyeti.gebrligin tam yarisi resmen. Yalniz degilsin yani

Hayırlı güzel haberler alırsınız yakında inşallah, dua ediyorum sizin için Allah yardımcınız olsun.

Eksik kadro, yeni hastane hele hele yenidoğanı olmayan hastaneye hiç ama hiçç güvenmezdim. Yeni doğan ve yoğun bakım ünitesi olması o kadar önemli ki... Allah mecbur etmesin ama ya olursa? hayati bir karar bence. Düşüncem bu...

Merhaba, nedendi hatırlamıyorum ama yaban mersini hamileler için önerilmeyen/yasak yiyeceklerdendi gibi hatırladım. Söktürücü özelliği mi vardı başka birşey miydi tam hatırlayamadım. İsterseniz bir sorun öyleyse yıkanmıssa bile yemezsiniz zaten.

Canım ne güzel söyleyip anlatmışsın içmemek gerektiğini... Ben açıkçası sigara içen hamile ve lohusalara kızıyorum. Bana kızan, sanan ne kardesim diyen de olur muhakkak ama düşünsenize o yavrucağın hiçbir seçim sansı olmadan sizin yiyip içtiğiniz faydalı ve zararlı herseyı vucuduna alıyor. Size sonsuz güvenip bir kordon ile bağlanıyor ama siz o kordondan ona sevgi, besin vb yerine zehir gönderiyorsunuz. Çok zor biliyorum, anlıyorum; zamanında gunde 3 paket sigara içmiş bir insanım...ama ne olur bir yolunu bulun içmeyin. O sizi teşvik etmek isteyen kişi de asla arkadaş olamaz bence...

Kızlar,

Oğlum için düşündüğüm kapı süsünü paylaşmıştım, hatırlayanlar vardır. Malzemeler tamamlanınca iki gündür her fırsatta bu işle uğraşyorum. Önce netten buldugum resme bakarak, normal beyaz kağıda büyüterek kalıp çıkardım. Kalıp çıkınca öyle kolay oldu ki, keçeye koyup kesip dikiyorum. Geminin gövdesi, yelkenli bugun bitti bile. Meğer mesele gördüğün şekli kağıda aktarabilmekmiş. Bu işi kıvırıcam galiba...
Aynı süsü yapmak isteyen ama resim çizmekle araları olmayan arkadaslara çizdiğim kalıbı bir şekilde ulaştırmaya çalışabilirim.

Kızlar iyi aksamlar,
2 .5 haftadir hareketleri çok net hissettigimi yazmiştım.ancak bebek son 2 gundur ÇOOK HAREKETLi.bu kadar olmasi normal mi? Abartmiyorum hic durmuyor gece gunduz, masallah diyeyim , allaha binlerce sukurler olsun bunu hissettirdigi icin, ama cok endiseleniyorum.20, haftada bu kadar hareketli olmasina ne diyorsunuz?

Ne güzel işte şükret Allah'a ben daha bi kere bile hissedemedim.

Bu arada dualarımı okudum tüm ihtiyacı olan arkadaşlar için.

kızlar her şeyi evham yapmayın. hareket etmez etmez diye yakınırsınız. hareket eder bu sefer farklı evham yaparsınız.
daha durun bu aylarda hiç durmayacak başladı hareketler. 21 e kadar hareketleri istikrarsızdır bazen hissedersin bazen hissetmezsin ama bundan sonra devamlı hissedeceksiniz. göbeğiniz şekil değiştirecek eğilecek büzülecek bunların hepsi normal. unutmayın hareketli çocuk sağlıklı çocuktr.

rahatsızlık geçirenler olmuş allah acil şifa versn. rabbim hepimizin bebğini sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.

Sen insanlara bakma çok güzel isim bence hayırlı olsun

Pek sevgili hamiş arkadaşlarım size bugünlerde başımdan geçenleri anlatmak istiyorum ki umarım sizler de yaşamayın şimdi malumunuz özel doktorlara vs gidiyoruz aylardır rutin kontrollerimiz yapılıyor vs ben bu dönem boyunca 3 farklı kadın doğumcuya gittim ve her biri gayet rahat bir şekilde benden kan istemeden ve değerlerime dikkat etmeden bişey yok kan vermene gerek yok herşey normal diyip hatta üstüne çok nette gezinme panik bi insansın diyip beni yolladılar. sonuç olatrak ben 2. kan ve hormon tahlilimi 5. ayımda yaptırdım yaaa kimseyi de suçlamak sitemiyorum ama ilk gebeliğim ve hayatım boyunca sağlık problemi yaşamadım ve yönlendirilmek istiyorum her neyse doktor akrabamın yoğun ısrarları üzerine dün kan verdim ve sonuçta kanım az kolestrolüm yüksek en acısı da hipotiroid çıktım hipotiroid gebelikte çok tehlikeli ve balkabaklarımızın sinirsel ve zekasal gelişimlerini tehdit ediyor yarın endokrinden randevum var tosunum için dualarınızı rica edicem ve lütfen her ay düzenli kan ve hormon testi yaptırın gerçekten insan vücudundaki değişimleri gebelikte takip edemiyor malesef

Ciddi anlamda üzüldüğüm konular var buara arkadaşlar.Aşılar,hareketler vs,ve daha önümüzde uzun bir süreç var daha değişik uygulamalarla karşılaşacağımız ve daha farklı hallerde olacağımız..
Gerçekten bazen çok saçma yorumlar okuyorum belli konular hakkında,üzülüyorum..
Ben çok takan biri değilim ama sonra görüyorum bu sefer konu farklı bir hal alıyor,daha tedirgin rahat olamayan herşeyi takan anne adaylarımız var,yazdıklarımıza biraz daha dikkat edelim,her zaman kişinin kendi doktoruna danışmasını hatırlatalım önce konu hakkında sağlıkla ilgili bir işiniz yoksa kesin katii bilgiler vermeyelim.
Tabi ki bazı konularda deneyimli annelerimiz var onlar bile en basiti eşya önerirken şu şu nedenle diyorlar..
Her hamilelik farklıdır,yaşanılan şeyler genelmiş gb görünsede durumlarımız birbirlerimizden farklı unutmayalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…