- 15 Temmuz 2013
- 743
- 496
- 333
hanımlar 6buçuk haftalık hamileyim bulantıdan kusmadan duramıyorum ölü gibi oldum yatak vc arası mekik dokuyorum sizde geçtiniz bu zamanlardan bulantıya bi çözüm bulabildiniz mi ölüyorum sankii
Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz annesi :) Ben yatağımın başına bir kutu çubuk kraker ve leblebi koyuyordum kalkar kalkmaz da hemen ağzıma atıyordum. Ben de bulantı ile ilk başlarda kilo vermiştim ama bu yöntemlerle az da olsa yediklerimi içimde tutabiliyordum, sık sık ve az az yemeyi deneyin zaten tansiyonunuz çok şiddetli düştüğü için muhakkak birşeyler yeme isteğiniz olacaktır. Umarım sağlıklı bir bebişiniz olur :)hanımlar 6buçuk haftalık hamileyim bulantıdan kusmadan duramıyorum ölü gibi oldum yatak vc arası mekik dokuyorum sizde geçtiniz bu zamanlardan bulantıya bi çözüm bulabildiniz mi ölüyorum sankii
o zamana kadar nasıl dayandınız her şeyden tiksindim hiçbirşey yiyemiyorum sağlığımdan olucam diye korkuyorum
evet benimde ağrım çok oluyo bacaklarım kasıklarım.. oturup kalkarken falan zorlanıyorum. umarım dönerler. ben normalde değilde sezeryandan çok korkuyorum. gerçi ameliyet konusunda tecrübeliyim çocukken apandist ameliyatı olmuştum ama ozman uyandığımda minik bi bebek beni beklemiyodu doyur beni diyeşekerin çok yüksek degil aslında,bence yediklerine biraz dikkat edersen düşer..bebişede maşallah,bizim prensesde hep ters duruyor,bacakları aşagıda bazen agrı yapıyor alttan,zor egilip kalkıyorum o zamanlar..ben doğumdan acayip korkuyorum o yüzden hiç düşünmemeye çalışıyorum normali sezaryeni ikiside korkunç benim için
evet benimde ağrım çok oluyo bacaklarım kasıklarım.. oturup kalkarken falan zorlanıyorum. umarım dönerler. ben normalde değilde sezeryandan çok korkuyorum. gerçi ameliyet konusunda tecrübeliyim çocukken apandist ameliyatı olmuştum ama ozman uyandığımda minik bi bebek beni beklemiyodu doyur beni diyedediğini ypayım bu hafta biraz dikkat edeyim yediklerime umarım geçer. çok teşekkürler canım..
slm kızlar,az önce 2. doz tetanoz aşımı oldum,ilkinde agrımamıştı ama bu sefer agrıyor,başka hemşire yaptı aşıyı,sanırım ilk aşıyı yapan hemşirenin eli hafifti
hayırlı olsun bana kızlar nurtopu gibi bi şekerim oldubugun şeker yükleme yapıldı aç gittim 50 ml içtim 1 saat sonra ölçtüler 151 çıktı dr um 140a kadar musade adiyorum ama biraz geçmiş dedi haftaya 100 ml olandan yapıcaz 3.5 saat sürüyo erken gel dedi. offfff umarım kötü çıkmaz çünkü diyet yapmak istemiyorum. birde sabah hastaneye gittimki arkadaşım yatıyo 17 haftalık hamileydi enfeksiyona bağlı amniyon kesesi incelmiş ve suyu boşalmış akşama kadar sancısı olmazsa suni sancıyle doğum yaptıracaklarmış. moralim berbat onunla oturup ağladım
bebeğime baktık allah şükür o iyi 750 gr olmuş boyuda 34 cm dedi ama hala ters duruyorum yani bacakalr aşağıda ben bormal istiyorum dönermi dedim son hafta bile dönebilir hatta birazdan masadan kalktığındada dönebilir o belli olmaz son hafta bakarız hala dönmezse sezeryan olur şuan konuşmak için çok erken dedi. umarım döner akşam eve gidince amuda kalkcam
bizden bukadar kızlar haftaya kadar biraz yediklerime dikkat edeyim bari. sabahtan dr dan gelir gelmez çikolata yemiştim
Canım çok yüksek çıkmamış belki 100 grlıkta iyi çıkar üzme kendini benim50 gr da 207 çıkmıştı Dr 100 lüğe gerek bile duymadı direk şekerin var dedi
allah kolayını veriyor canım benimde ilk bebeğim sezeryandı.bir iki gün zorlandım ama sonra herşey yoluna girmişti.şimiden düşünüpte üzme kendini.
hanımlar 6buçuk haftalık hamileyim bulantıdan kusmadan duramıyorum ölü gibi oldum yatak vc arası mekik dokuyorum sizde geçtiniz bu zamanlardan bulantıya bi çözüm bulabildiniz mi ölüyorum sankii
teşekkür ederim midem ağzımda sanki bişe yesemde yemesemde tetikteyim hep kusucam diye su daha kötü yapıyor beni anlamadım nasıl iş
arkadaşlar normal doğumda da dikiş olmuyor mu? o da zor geliyor bana aylarca oturmakta zorlananlar oluyormuş. her türlü doğum zor bence allah hayırlısını versin tabi.
Canim benim icinde sizler oylesiniz hatta bazi insanlarla disarda sohbet edecegime sizleri acip okuyorum daha cok mutlu oluyorumkesinlikle haklisiniz sizi de germis olabilirim kusura bakmayin bnm de tek sirdasim dert ortagim sizlersiniz hatta inanmicaksiniz ama kanli canli burnumun dibindeki insanlardan daha yakinsiniz bana
Keşke aşıyı bugün olmasa mıydın acaba, eğer rahatsızsan?
Vallahi güldüm okurken:) Ben de öyleyim. Ay ne güzel tombik oldu yanakları derim oğlum hoop hasta olur kilo verir. Alöakgönüllü olmamız lazım her daim demek ki
Bır arkadasım ogluma 30-32 haftalık hamıleyken bana cok kotu bır hıkaye anlatmıstı. Ben zaten kordon olayına takıktım, bır de son kontrollerde oglumun boynunda kordon gormeye baslayınca, dusunebılıyor musun halımı? Kendımıze gereksız ezıyet etmeyelım aslında. Dusununce Allah'ın bıze verdıgı can bır hedıye. Bıze verdıgı evlatlarımızın canları da bırer hedıye. Barız hataları yapmayalım, onlemlerımızı alalım, kontrollerımızı aksatmayalım gerısını Allah'ın yazgısına bırakıp dua edelım.
Bu duyguların dogumla bıtmeyecek ınan... Evladımı ılk kez tek basına servısle okula gonderırken bıle oturup hungur hungur agladım. Hele dogumdan sonra ılk kez evde baskasıyla bırakıp çıktığımda yoldaki halimi kaç kere geri dondugumu gorseydın...Altı ustu markete gıdıyordum. Yavrusunu 9 ay bekleyıp kucagına almayı dusleyen ananın da, askere gonderıp yolunu bekleyen ananın da yuregı aynı sekılde cayır cayır yanıyor. Yanı analık baslı basına bır yangın...
Ben cok ağır ıs yapınca doktordan uyarıyı yedım vallahı. Cok sancım oldu, senı burada yatırırım evınd yatmıyosan dedı. Artık rısk almayalım bence. Tabii gundelıge verılecek para ıle onlara neler alırız ama onların saglıgı ıcın ıs yapmıyoruz degıl mı sonucta. Surada 3 ay dısımızı sıkıp haftada 1 olsa yardım almalıyz bence. Tabıı akrabası annesı esı yardımcı olanlar baska. Esıyle ev temızlıgı yapıp cam sılen ınsanlar bılıyorum.
Moralını bozma canım sabret. Hepımız bu yollardan gectık. Demek kı bebegın sana sımsıkı tutunmaya calısıyor kı bu kadar sıddettlı bulantın oluyor ne guzel. Bana doktor soylemıstı. Bu haftalarda henuz bebegın senden beslenmıyor, onun saglıgı ıcın endıse etm uzulme annesı...
Bızde de durumlar aynı. Oglum yuvaya gıdemıyor suan. Evde cılgın gıbı.
[
Canım benimde yaklaşık 4 ay sürdü bulanttı ve kusmalarım. hiç geçmekımseye veryecek zannediyordum yediklerimi 20 dk sonra çıkarıyordm.
en iyi dostum patates ve ayva olmuştu. sadece onları yiyince çıkarmıyordum (gerçi bazan onları da çıkarıyordum) ama sonra geçti.
hatta yemeğe bir başladım şuan 8 kilo aldım. sende emin ol geçecek.
kızlar bakın ne buldum. ama biraz pahallı.
20 adeti 24 TL. Pelit badem şekeri.[
canım benım çok güzel şekerler ama pahalı benım oğlum ekimseye vermez kendi yer hepsini :)
bende mayı renk kanatlı sabun kese bebek şekeri kapu susu lohusa terliği tacı birde beşik süsü yaptırıyorum çok güzeller ya birazda bundan almak isterim bir bakayım bize yakın pelit var birde bizim bi şekercimiz var ordan sorayım bakalım çok tatlı uygun verırse sizede söylerim.
benimde 75 likte 215 çıktı.bu akşam doktoruma göstereceğim bakalım ne diyecek.
cok eminim ki bnm de nur topu gibi sekerimm olucak bu cumartesi gidicemhayırlı olsun bana kızlar nurtopu gibi bi şekerim oldubugun şeker yükleme yapıldı aç gittim 50 ml içtim 1 saat sonra ölçtüler 151 çıktı dr um 140a kadar musade adiyorum ama biraz geçmiş dedi haftaya 100 ml olandan yapıcaz 3.5 saat sürüyo erken gel dedi. offfff umarım kötü çıkmaz çünkü diyet yapmak istemiyorum. birde sabah hastaneye gittimki arkadaşım yatıyo 17 haftalık hamileydi enfeksiyona bağlı amniyon kesesi incelmiş ve suyu boşalmış akşama kadar sancısı olmazsa suni sancıyle doğum yaptıracaklarmış. moralim berbat onunla oturup ağladım
bebeğime baktık allah şükür o iyi 750 gr olmuş boyuda 34 cm dedi ama hala ters duruyorum yani bacakalr aşağıda ben bormal istiyorum dönermi dedim son hafta bile dönebilir hatta birazdan masadan kalktığındada dönebilir o belli olmaz son hafta bakarız hala dönmezse sezeryan olur şuan konuşmak için çok erken dedi. umarım döner akşam eve gidince amuda kalkcam
bizden bukadar kızlar haftaya kadar biraz yediklerime dikkat edeyim bari. sabahtan dr dan gelir gelmez çikolata yemiştim
ah bu kuzular cok cadi...benim kizda ayni babasi kopyasi ikizi olmaz bu kadar der insan...heralde kizlar ilk babasina benzio bende benziom babamaçok teşekkür ederim canım. umarım çıkmaz. bebişlerimizde dönerler.. seninki yanmış neyseki benm kız bildiğin ayakta duruyo.
birde 3 boyutludan baktık kızıma aynı babası:))) kopyası bukadar belli olacağını düşünmemiştim:)
[
Canım benimde yaklaşık 4 ay sürdü bulanttı ve kusmalarım. hiç geçmeyecek zannediyordum yediklerimi 20 dk sonra çıkarıyordm.
en iyi dostum patates ve ayva olmuştu. sadece onları yiyince çıkarmıyordum (gerçi bazan onları da çıkarıyordum) ama sonra geçti.
20 adeti 24 TL. Pelit badem şekeri.
bebek çıkarken zorlanıyorsa azıcık kesiyolar bende kesmedi ama bebek çıkarken yırtmış 4 dikiş attı ama beni hiç zorlamadı o dikişler, sanki yokmuş gibi ne ağrı ne sızı. 1 ayı bulmuyo tamamen iyileşmesi.
Dediklerini nerede yaptırıyorsun arkadaşım kaça mal olacak? Bende istiyorum da[
Canım benimde yaklaşık 4 ay sürdü bulanttı ve kusmalarım. hiç geçmekımseye veryecek zannediyordum yediklerimi 20 dk sonra çıkarıyordm.
20 adeti 24 TL. Pelit badem şekeri.[
canım benım çok güzel şekerler ama pahalı benım oğlum ekimseye vermez kendi yer hepsini :)
bende mayı renk kanatlı sabun kese bebek şekeri kapu susu lohusa terliği tacı birde beşik süsü yaptırıyorum çok güzeller ya birazda bundan almak isterim bir bakayım bize yakın pelit var birde bizim bi şekercimiz var ordan sorayım bakalım çok tatlı uygun verırse sizede söylerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?