kızlar bebek çantası tercihini ne yaptınız fikir verin
merhaba
ben de ana kucağı bakıyorum, ana kucağında bebeğimin sırtının rahat olamaması endişesi duyuyorum. Bir arkadaşım aşağıdaki kiddy markasını tavsiye etti? Oto koltukları da güvenlik testlerinde çok başarılı dedi. Ana kucağı düze yakın yatıyormuş, Alman markası. Duyan bilen, kullanan, yorum yapabilecek olan anne ve anne adaylarının yardımlarını rica ederim??? Başka hangi markaları önerirsiniz?
https://www.facebook.com/KiddyTR
www.kiddy.com.tr
E bebekte beğendim Ama biraz pahalı 169 lira ne yapacağım bilmiyorum
Kizlaaar, selamlar herkese.
doktorum hergun en az yarim saat kalcalari sikarak yuruyus onermisti.calistigim icin haftasonuna birakmayi dusunmustum.bu hafta da agir bir grip gecirdim.hep uyuyarak gecirdim.bugun biraz ihtiyaclarim icin disari ciktim..
allahim nefes nefese kaldim.bir de baktim ki ben bitmisim.zorlamak istedim biraz bu kez de kasiklarima sancilar girdi.biraktim eve dondum.
sizler ne durumdasiniz.yuruyus zorluyor mu sizi.gerci daha zamanimiz var.yuruyus sart
iyi akşamlar arkadaşlar nsılsınız görüşmeyeli. ben dün gece kötüydüm biraz. sancım vardı. çok korktum açıkcası çünkü bizde erken doğum var annemde ve kuzenlerimde. ama çok şükür bugün çok iyiyim. bende kabızlık sorunu var ayıptır söylemesi 4 gündür çıkamıyordum lavaboya. ondan oldu o sancılarım galiba.
Kizlaaar, selamlar herkese.
doktorum hergun en az yarim saat kalcalari sikarak yuruyus onermisti.calistigim icin haftasonuna birakmayi dusunmustum.bu hafta da agir bir grip gecirdim.hep uyuyarak gecirdim.bugun biraz ihtiyaclarim icin disari ciktim..
allahim nefes nefese kaldim.bir de baktim ki ben bitmisim.zorlamak istedim biraz bu kez de kasiklarima sancilar girdi.biraktim eve dondum.
sizler ne durumdasiniz.yuruyus zorluyor mu sizi.gerci daha zamanimiz var.yuruyus sart
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: tabloici"]Doktorunuz size bu haftalarda "şeker yükleme" ya da "şeker tarama testi" şeklinde bir test yapılmasını önerebilir. Hiçbir belirti vermeden de gelişebilen gestasyonel diyabet (gebelikte görülen şeker hastalığı, "gebelik şekeri") 24-28. gebelik haftaları arasında yapılan iki farklı testle araştırılır. Diyabet açısından daha yüksek risk altında olanlara 100 gram glikoz yüklemesi ile OGTT adı verilen tanı koydurucu test, riski düşük olan anne adaylarına ise 50 gram glikoz ile PPG adı verilen tarama testi uygulanır. OGTT'de birer saat aralıklarla toplam dört kez kan şekeri ölçümü yapılırken PPG'de yalnızca 1. saat tokluk kan şekeri ölçülür.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
PPG bir şeker hastalığı tarama testidir ve bu testte kan şekeri değeri yüksek çıkanlarda diyabet şüphesi doğduğundan esas tanı koydurucu OGTT testi uygulanır. PPG yapılması için tok veya aç olmanız önemli değildir. Şekerli suyu içtikten kanın alınacağı bir saat sonraya kadar hiçbir şey yiyip içmemelisiniz.
doktoruma acayip sinir oldum.şekerim çıkmış 215 lere adam gayet normal yemeklerden sonra takip edlim bir iki hafta diyet yap bu arada sen dedi.iyide ben ne bileyim nasıl diyet yapacağımı ne yiyeceğimi ne yemeyeceğimi.diyetisyene yada endokrolojiye gideyimmi dedim şimdilik gitme bir takip edelim önce dedi.sonra gerekirse dahiliyeciye yollarmış insülün başlanırmış.adam beni deli etti bu nasıl yorum ya sinir oldum.yarın hemen endokrolojiye gideceğim.oğlumdada çıkmıştı şekerim o zaman doktorum o kadar ciddiye almıştıki nerdeyse iki saatte bir şeker ölçüyordum bebek hareketlerini çok iyi takip et demişti sırf o yüzden fetal dopler alıp bebek kalp seslerini dinliyorduk zırt pırt.eee şimdi ben bu iki doktor arasındaki farkı anlamadım.biri çok rahat diğeride çok tedbirci.akşam akşam sinirimi bozdu benim.bide üstüne feci bir grip olmuşum ağzım burnum gözlerim heryerim akıyor desem yeridir.sinirden onu bile sormadım doktora.
fazla yazmiyorsunuz ama takibiniz cok iyi.dogru .
yazdigim hic bisi atlamamis olman hepsini hatirlaman beni cok sasirtti....hatta gercekten bu kadar yakindan takip edildigimi bilmek beni cok duygulandirdi gel bi sarilimallah hepimizin yardimcisi olsunnnn :)
masallah size yaaaaa allahim cumartesi bana da bole haberler wermek nasip etsin.....biraz dikkat etcen ozman bnde bu hafta biraz dikkat edim diorum aama nerdenasılsınız kızlar ben de dr daydım bugün kontürol şeker yüklemesi yaptık şekerim biraz yüksek çıktı dikkat dedi, bebeğimin gelişimi çok iyiyiş çok hareketli dedi ve iri bi bebek dedi dr yanına girince soracağım herşeyi unutuyorum ama herşey normalmiş çok şükür kilo almamız dışında fazla kilo alımı yapmışız dikkat et dedi yediklerine bizden bukadar herkese çok çok sağlıklı bi hafta diliyoruz kızımla
doktoruma acayip sinir oldum.şekerim çıkmış 215 lere adam gayet normal yemeklerden sonra takip edlim bir iki hafta diyet yap bu arada sen dedi.iyide ben ne bileyim nasıl diyet yapacağımı ne yiyeceğimi ne yemeyeceğimi.diyetisyene yada endokrolojiye gideyimmi dedim şimdilik gitme bir takip edelim önce dedi.sonra gerekirse dahiliyeciye yollarmış insülün başlanırmış.adam beni deli etti bu nasıl yorum ya sinir oldum.yarın hemen endokrolojiye gideceğim.oğlumdada çıkmıştı şekerim o zaman doktorum o kadar ciddiye almıştıki nerdeyse iki saatte bir şeker ölçüyordum bebek hareketlerini çok iyi takip et demişti sırf o yüzden fetal dopler alıp bebek kalp seslerini dinliyorduk zırt pırt.eee şimdi ben bu iki doktor arasındaki farkı anlamadım.biri çok rahat diğeride çok tedbirci.akşam akşam sinirimi bozdu benim.bide üstüne feci bir grip olmuşum ağzım burnum gözlerim heryerim akıyor desem yeridir.sinirden onu bile sormadım doktora.
Canım kesinlikle sırt cantası. Aslında söyle bol gözlü dikdörtgen, omuza asılmalı cantalar işe yarıyor ilk başta. Aradığını kolay buluyorsun, her göze ayrı bişey koyabiliyorsun ama onların guzelliği de bebek büyüdükçe zorluğa dönüşüyor olması. Bebek küçükken daha az yalnız çıkıyorsun dışarı, dolayısı ile çantayı yanındaki taşıyabiliyor ama büyüdükçe tek başınayken çantayı, arabayı, bebeği kapıp hemen çıkmak istediğin durumlar daha sık oluyor...Bebek kucakta tutman gerektiğinde ya da elini tutup yürütmen gerektiğinde vs. çanta omuzdan sürekli düşüyor, tek omuz havada sürekli geri atıyorsun çantayı, tekrar gelip arkadan gülle misali gelip çarpıyor filan:))
Ekonomi kısmını çok düşünmüyorsan ilk başlar için bir bebek çantası alıp, ihtiyaç duyduğunda sırt çantasına geçebilirsin. E-Bebek ve mothercaredeki çantaları biiyorum kullanışlıydılar. Yanlız yandaki sap kısımlarına iyi bakın, delinip demirlerinden çıkıyorlar bir süre sonra(hemen değil)... Yolda pat diye düşüveriyorlar.
Son üç aya girdik artık doğuma hazırlık için yavaş yavaş kaslarımız gevşemeye başlayacak. Bazılarımızın güldüğünde ya da şiddetli hapşurduğunda idrarını hafifçe tutamayacağı kadar gevşeyebilecek kaslarımız. Ben resmen bu hafta bu değişimi hissettim kendimde. fiziksel olarak zorladığım an kendimi kaslarım ağrımaya başladı... Bu süreçte çok didişmemek lazım vucutla:) Hafif sakin bol nefes alarak yürüyüşler yeterli bence.
canım erken elbette de işte kese delinip su boşalınca mecbur aldılar bebeği. öldü yaniAy Aman Allah'ım! 17 hafalık çok erken değil mi? Allah ardımcıs olsun ne diyeyim çok üzücü(((((((
zaten dr belli olmaz şuan erken dönebilir dedi de bikere kurt düştü işte:))allah kolayını veriyor canım benimde ilk bebeğim sezeryandı.bir iki gün zorlandım ama sonra herşey yoluna girmişti.şimiden düşünüpte üzme kendini.
oyy yüksekmiş seninde evet canım çok geçmiş olsun. genelde ikincide normal çıkıyomuş ama inşallah olmaz bi sorun:18:Canım çok yüksek çıkmamış belki 100 grlıkta iyi çıkar üzme kendini benim50 gr da 207 çıkmıştı Dr 100 lüğe gerek bile duymadı direk şekerin var dedi
bitmez annem bitmez:) artık bundan sonra onun masrafı hiiiiçç bitmez:)Üff biter mi bu hazırlıklar iflasın eşiğindeyim yaa
canım enfeksiyondan olabilir demiş ti dru ama sonra tahlil sonuçları falan temiz çıkmış rahim içi enfeksiyonuda şuan anlayamayız demiş. oda hiç bi şikayetim yoktu kanamam dışında diyo. yani akıntı gibi. bebek öldü tabiki gömdük hattacok eminim ki bnm de nur topu gibi sekerimm olucak bu cumartesi gidicemsabah 7 de yola cikcaz zaten otomatik yukselcek ve seker irsi oluomus babamda var .... tatlim arkadasina cok uzuldum ama 17 Haftalikken nasil aliolar ne olucak o bebege enfeksiyon derken bnm ki gibi kokukulu akintimiymis biraz anlatirmisin rica etsem......su gibi ve normal kokulu akintim warda bnmde.....doguma takiliosun ama en azindan sezaryen normal dogum kadar korkutucu degil ikisini de sen rahatlikla atlaticak gibisin.....bn en azindan sadece sezaryen die yirtiniom da ....
ah bu kuzular cok cadi...benim kizda ayni babasi kopyasi ikizi olmaz bu kadar der insan...heralde kizlar ilk babasina benzio bende benziom babama
cokk guzellll nerden bunlar hangi site bide yemek icin demi sus degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?