2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513

Ana kucağı modeli olarak "Maxi Cosi" bence... Buyudugu donemlerde zaten değişiyor. Güvenlik testi sonuçlarını kontrol edebileceğiniz yabancı siteler de var. Son aldığım koltuk markasını bakarak almıştım.

E bebekte beğendim Ama biraz pahalı 169 lira ne yapacağım bilmiyorum

Canım kesinlikle sırt cantası. Aslında söyle bol gözlü dikdörtgen, omuza asılmalı cantalar işe yarıyor ilk başta. Aradığını kolay buluyorsun, her göze ayrı bişey koyabiliyorsun ama onların guzelliği de bebek büyüdükçe zorluğa dönüşüyor olması. Bebek küçükken daha az yalnız çıkıyorsun dışarı, dolayısı ile çantayı yanındaki taşıyabiliyor ama büyüdükçe tek başınayken çantayı, arabayı, bebeği kapıp hemen çıkmak istediğin durumlar daha sık oluyor...Bebek kucakta tutman gerektiğinde ya da elini tutup yürütmen gerektiğinde vs. çanta omuzdan sürekli düşüyor, tek omuz havada sürekli geri atıyorsun çantayı, tekrar gelip arkadan gülle misali gelip çarpıyor filan:))

Ekonomi kısmını çok düşünmüyorsan ilk başlar için bir bebek çantası alıp, ihtiyaç duyduğunda sırt çantasına geçebilirsin. E-Bebek ve mothercaredeki çantaları biiyorum kullanışlıydılar. Yanlız yandaki sap kısımlarına iyi bakın, delinip demirlerinden çıkıyorlar bir süre sonra(hemen değil)... Yolda pat diye düşüveriyorlar.

Son üç aya girdik artık doğuma hazırlık için yavaş yavaş kaslarımız gevşemeye başlayacak. Bazılarımızın güldüğünde ya da şiddetli hapşurduğunda idrarını hafifçe tutamayacağı kadar gevşeyebilecek kaslarımız. Ben resmen bu hafta bu değişimi hissettim kendimde. fiziksel olarak zorladığım an kendimi kaslarım ağrımaya başladı... Bu süreçte çok didişmemek lazım vucutla:) Hafif sakin bol nefes alarak yürüyüşler yeterli bence.

Çok geçmiş olsun. Aklına getirme hiç öyle şeyleri iyi düşün iyi olur. Dediğin gibi kabızlık sorunudur hele hamilelikte mahfeder insanı

Bende öğretmenim. Tatildeyim şuan. Geçen hafta gribim diye yattım evde hiçbir şey yapmadım. Bugün bende bi çarşıya çıkayım dedim çok yoruldum çok zorlandım. Yürüyüş şart sanırım yoksa çok ağırlaşacaz..

nasılsınız kızlar ben de dr daydım bugün kontürol şeker yüklemesi yaptık şekerim biraz yüksek çıktı dikkat dedi, bebeğimin gelişimi çok iyiyiş çok hareketli dedi ve iri bi bebek dedi dr yanına girince soracağım herşeyi unutuyorum ama herşey normalmiş çok şükür kilo almamız dışında fazla kilo alımı yapmışız dikkat et dedi yediklerine bizden bukadar herkese çok çok sağlıklı bi hafta diliyoruz kızımla

doktoruma acayip sinir oldum.şekerim çıkmış 215 lere adam gayet normal yemeklerden sonra takip edlim bir iki hafta diyet yap bu arada sen dedi.iyide ben ne bileyim nasıl diyet yapacağımı ne yiyeceğimi ne yemeyeceğimi.diyetisyene yada endokrolojiye gideyimmi dedim şimdilik gitme bir takip edelim önce dedi.sonra gerekirse dahiliyeciye yollarmış insülün başlanırmış.adam beni deli etti bu nasıl yorum ya sinir oldum.yarın hemen endokrolojiye gideceğim.oğlumdada çıkmıştı şekerim o zaman doktorum o kadar ciddiye almıştıki nerdeyse iki saatte bir şeker ölçüyordum bebek hareketlerini çok iyi takip et demişti sırf o yüzden fetal dopler alıp bebek kalp seslerini dinliyorduk zırt pırt.eee şimdi ben bu iki doktor arasındaki farkı anlamadım.biri çok rahat diğeride çok tedbirci.akşam akşam sinirimi bozdu benim.bide üstüne feci bir grip olmuşum ağzım burnum gözlerim heryerim akıyor desem yeridir.sinirden onu bile sormadım doktora.

Kağan Kocatepe'nin sitesinde böyle yazıyor. Yani 50 gr glikoz ile yapılan şeker yüklemesinde aç-tok olmak önemli değilmiş. Benim randevum yarın 16.00da inşallah, o saate kadar aç duramayacağıma göre dr bundan mı yapacak acaba ? Gerçi bir önceki randevum geçen aydı ve bir ay sonra görüşelim dedi sadece şeker yüklemesinden bahsetmedi. Ayy niye bu kadar stres yaptım ben bu şeker yükleme olayınııı

sinir olma bence. benim dr da tam tersi hemen endokrine git diyet iste falan dedi ben de sinir oldum ne buyuttu diye. 75 lik yuklemem açlık 102- 60 dk 201-120 dk 127 idi. eniştemden ödunç bir seker ölçum cihazı alıp 1 hafta takip ettim öyle dr muayneye gittim. değerlerimi söyledim o da açlık 110 nu tokluk 140 geçmesin bu yeterli dedi. benimde zaten bu değerlerin altında 1-2 sapma dışında ama ben sekeri kesmek dışında başka bir mudahale etmedim. yani hamur işi patates pilav yiyorum ama kaçırırsam 30 dk yuruyuş yapıyorum 120-130 arası çıkıyor maximum. açlık zaten son 5 yıldır 100 civarı hamilelikte de aynen devam. 90-110 arası değerler çıkıyor. 1-2 80 çıktı ama başka çıkmadı.

endokrin de aynı seyi söylüyor. burda en az 5 arkadaş var diyet yapıp ölçen ona göre insülin kararı verilen. sen elbette git endokrine. 1. bebekten gelen tecrübelerinle beraber sağlıklı bir tedavi yaparsın.

yazdigim hic bisi atlamamis olman hepsini hatirlaman beni cok sasirtti....hatta gercekten bu kadar yakindan takip edildigimi bilmek beni cok duygulandirdi gel bi sarilim allah hepimizin yardimcisi olsunnnn :)

En heyecanli ve endiselimiz sensin galiba aklima yer ettin :)) Hayirlisiyla saglikla kucagimiza alacagiz bebeklerimizi sıkma canını:)

masallah size yaaaaa allahim cumartesi bana da bole haberler wermek nasip etsin.....biraz dikkat etcen ozman bnde bu hafta biraz dikkat edim diorum aama nerde

gecmis olsun canim yaaaa en azindan sen tecrubeli ve deneyimlisin buyuk bi ayricalik bu sikinti etmeadem gidicen dr a yine sorun yok wer len dersin bnm dietimi gribe gelince de bol zencefil tarcin ihlamur kaynat ve greyfurt limon portakql mandalin nar sik butun icini temizler iki karisimda bn cok faydasini gordum

Evet canım doğru söylüyorsun. Normal sırt çantalarında oluyor değil mi ben Adidas'tan almıştım 1-2 sene önce duruyor kenardaonu kullanırım ama bi tane çanta alayım yinede nasıl olsa sırt çantam var :)

Geçen gün bana oldu ya halbuki hiç yoktu tuvaletten yeni çıkmıştım bi hapşırdım azcık kaçtı sanırım. Dedim içimden sifinkterler gevşemeye başlamış bizim diye

Canım çok yüksek çıkmamış belki 100 grlıkta iyi çıkar üzme kendini benim50 gr da 207 çıkmıştı Dr 100 lüğe gerek bile duymadı direk şekerin var dedi
oyy yüksekmiş seninde evet canım çok geçmiş olsun. genelde ikincide normal çıkıyomuş ama inşallah olmaz bi sorun:18:

canım enfeksiyondan olabilir demiş ti dru ama sonra tahlil sonuçları falan temiz çıkmış rahim içi enfeksiyonuda şuan anlayamayız demiş. oda hiç bi şikayetim yoktu kanamam dışında diyo. yani akıntı gibi. bebek öldü tabiki gömdük hatta öldüm kahroldum üzüntüden bebeğin eşini araştırmak için ankaraya göndermişler ozman neden olduğu çıkcak ortaya şuan enfeksiyon diyemiyo dr. rabbim kimsenin başına vermesin kimseyi kucağı boş bırakmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…