- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
İnşallah canım, kayınvalidemdeydim dün, akşam da bizimle geldi zaten. Yarına Allah kerim:))70 yaşında kayınvalidem şu son zamanlarda bile değil birkaç ay önceydi,bizdeydiler,kahvaltı yapıp hemen çıkmamız gerekti hepberaber,zor tuttum bulaşıkları hemen yıkayım ben diyordu..Allah razı olsun hiç sıkıntım üzüntüm yok kayınvalidem,kayınpederim olsun,eşimden akrabalarımdan..
Kimisi görmek istediğini görüyor,ağzınla kuş tutsan rengini beğenmez..Hiiç kendini üzmene gerek yok..Zaman zaman oğullarının evini kendi evi gb gören kayınvalideler,işlerine gelince gelin evi temizlememiş olur :) Hani seninde evindi sürüversene elini :) Ama iyi ki de yardım etmemiş sana,sürmemiş elini,sonrada başına kakardı..Bahsettiğin gb biri olduğunu düşündüğümden bunları söylüyorum..Sen ve miniğin herşeyden kıymetlisiniz unutma
Geçmiş olsun canım..Ciddi anlamda bir rahatlayıp dinlenemedin..İnşallah minik sakin bir bebek olup yardımcı olacak sana annesi :) Ateş önemli bildiğim kadarıyla,keşke yalnız evde durmasan kayınvalidene geçseydin..
Sana da geçmiş olsun canım. Hatırlıyorum da ilk gebeliğimde böyle 5-6 aya kadar biraz olaylı geçmişti. Merdivenlerden filan yuvarlanmıştım. Sonra Ayetel Kürsi kolyesi takmıştım boynuma, sonrasında başıma bişey gelmemişti. Sanrım hamilelikte benm yıldızım çok düşük oluyor.çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm.nedir bu aksilikler üstüste.okutun kendinizi gerçektende.
bende hastayım boğazlarım fena başım çok ağrıyor burnum akıyor gözlerim yaşarıyor sabah sabah yataktan çıkmak öyle zor geldiki.neyseki oğlumu bir hafta kreşe yollamıyorum tatil yapıyor anneanne geldide sabah bide onu hazırlama derdi çıkmadı.sürünerek işe geldim akşam olmaz bugün artık.
Sağol canım, okutup dua asacağım boynuma.Tabiki 30. Haftadan sonra hazır olmalı ne olur ne olmaz bende oğlumda o haftalarda hazırlamıştım sadece picama takımım yetmemişti çok kanamam olmuştu eşimden istedim onu bile beceremedi abuk subuk sşeyler koymuş bide çanta bulamamıß bakkal torbasıyla getirmişti:)))
Cok geçmiş olsun bencede okutmalısın üzerinizde nazarmı var nedir herşey sizi buluyo
Her hafta ayrı vukuat oluyor şekerim bizde. Kayınpederim takvime bakmı ilk 17 Ekim'de hastaneye yatmısım. O zamandan beri her haf bir olay.canim sende ona laf puskurtsen esin kizarmidi bilmiorum ama cok normal hamile we calisan oldugunu hatirlatmaliydin en azindan......ben bu tarz konularda cok agresifigim dir esime bile laf soyletmem yapamiprsam bi sorunum war demektir eger sen elimden tutmuyorsanda agzini acmaya hakkin yoktur.....uzulme tatlim degmez yorma kendini
gecmis olsun okut tabi kendinde oku surekli hele ayetel kursiyi allah yardimcin olsunn...bmm bi yanidik 2 hamipeliginde ve normalde hep atesli kusar hasta olurdu cok sonra anladilarki vucudun da bir mikrop we bisiye alerjisi warmis aenin hamilelikten mi kacirmis olabilirim ama aklinda bulunsun tontis
Sağol canım Allah razı olsun, çok şükür bugün ateşim yok. Duan iyi geldi bana.hayırlı geceler arkadaşım. uzun zamandır hastalıkla uğraşıyosun gerçekten Allah yardımcın olsun hele böyle iki canlasen burada tanıdığım en güçlü annelerdensin Rabbim in izni ile bunuda atlatırsın inşaAllah ... ŞAFİ isminle ŞİFA ol YARABB
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Gerçekten hiç sorunsuz insan yok. Sadece aylardır her haftasonu farklı bir konuda sorun çıkması beni yordu. O kadar hızlı sorun değişiyor ki, neye üzüleceğimi şaşırdım. Babaanesi taş düşürüyor derken, oğlum kum dökmeye başladı, yardımcım hastalandı diye üzülürken, oğlumun hepatit testi yüksek çıktı, ona üzülürken hata olmuş dediler, derken oğlum orta kulak iltihabı geçirdi, cmt iyileştiği haberini aldım doktordan gecesine ben hastalandım. Tüm bu olaylar arasında mutemadıyen ortaya karısık ateslı hastalıkları da unutmamak gerek. Ne bıleyım guleyım mı aglayayım mı sasırdım:))))) Allah dermansız dert vermesın...Geçmiş olsun canım. Arada okutmamız lazım tabiki kendimizi. Ama herkeste aksilikler oluyor farklı farklı. Örneğin sen griple boğuşuyorsun, ben şeker ve ağrılarımıza, bi arkadaş böbreği ile başı dertte, diğeri kanaması ile, birileri test sonuçlarıyla, birileri kendini hazır hissetme psikolojileri ile.. Böyle uzayıp gidiyor. Zor zamanlar geçiriyoruz ama çok az kaldı sabır. Rabbim en hayırlısını bilir muhakkak. Üzme kendini hepsi geçecek
Buyrunuz efenim, takipteyim :)
Hamilelik Çayı:
İçindeki her bir bitkiden eşit olmalı (her birinden
5o gram alınıp yapılabilir)
Aslan pençesi: rahimi güçlendirir, ceninin tutunmasını sağlar.
Ahududu yaprağı: detoks etkisi var rahmi güçlendirir, toksinleri atar. Pelvis dokusunu
gevşetir. Ahududu yaprağı doğumun 2. evresinin daha kolay olmasını da sağlar. Bağırsak
hareketlerini düzenler rahatlatır
Atkuyruğu ödem ve idrar söktürür, akyuvar arttırır.
Isırgan otu: güçlü idrar söktürücü, demir emilimini yoğunlaştırır. /bu sebeple birkaç damla
limonla tüketilmesi tavsiye edilir)
Melisa: rahatlatır, endişe ve gerginliği rahatlatır, stres çözücüdür. Sabah canlandırır, akşam
rahatlatır. (içine bir tomurcuk gül atılınca güzel yakışıyor)
Civan perçemi : kan temizleyici ve dindirici. Bedeni doğum sonrası için hazırlar. Doğum
sonrasında gebe kanamasını azaltma etkisi vardır hazım sorunlarını giderir.
Sarı kantaron hormon iniş çıkışlarını düzenleyicidir, rahatlatıcıdır, depresif durumları
düzenler. Etki göstermesi 4 hafta sürer. İçildiğinde de, sürüldüğünde de güneşe çıkılmamalı
denir leke olmaması için.
Günde 2-3 bardak içilebilir. 1 lt hazırlanabilir, bu 12 saat içinde tüketilmeli. Hamileliğin başından
itibaren içilebilir. 4 hafta içiyor, 1 hafta ara verilmeli.
Afiyet olsunn :)
ben herşeyimi aldım amma henüz çantam hazır değil.zaten ufak tatlı bi valizim var.sık sık kaçamak yaptığım için ufak çantalar çok bende.yeni bi tane almayı düşünmüyorum.hayırlısıyla 1 ay sonra evde izinde olacam o zaman sakince ve gönlümce yapmak istiyorum.hiç telaşyapmıyrum.daha doğurmama 3 ay var(tabi orasını ALLAH bilir:))deyip sakin olmaya çalışıyorum.
70 yaşında kayınvalidem şu son zamanlarda bile değil birkaç ay önceydi,bizdeydiler,kahvaltı yapıp hemen çıkmamız gerekti hepberaber,zor tuttum bulaşıkları hemen yıkayım ben diyordu..Allah razı olsun hiç sıkıntım üzüntüm yok kayınvalidem,kayınpederim olsun,eşimden akrabalarımdan..
Kimisi görmek istediğini görüyor,ağzınla kuş tutsan rengini beğenmez..Hiiç kendini üzmene gerek yok..Zaman zaman oğullarının evini kendi evi gb gören kayınvalideler,işlerine gelince gelin evi temizlememiş olur :) Hani seninde evindi sürüversene elini :) Ama iyi ki de yardım etmemiş sana,sürmemiş elini,sonrada başına kakardı..Bahsettiğin gb biri olduğunu düşündüğümden bunları söylüyorum..Sen ve miniğin herşeyden kıymetlisiniz unutma
Streslenme hiç bencede o onun ayıbı. Insan laf sokacsğına bi işin ucundan tutar
Bizden bir haftasonu klasiği....... Cumartesi günü ailece çok güzel zaman geçirdik. Gece yatarken hiçbirşeyim yoktu. Saat 3'te mide bulantısıyla bir uyandım.... Sabaha dek belki 10-15 kere kustum. Karın ağrısı da çabası... Sabah eşim beni hastanenin aciline bıraktı, oğlumuzu alıp babaanneye götürdü. Serum filan alıp çıktım ama eve gelince ateşim de çıktı. Parol ile düşürüyorum şimdilik, 38,5'a kadar çıkıyor. Hiçbirşey yiyemiyorum... Gözümü açamıyorum, sürekli uyuyorum.
Çok bıktım artık bu hastalık ve aksiliklerden. Okutucam kendimizi öyle karar verdim yeter artık çok moralim bozuk.
tesekkur ederimsupersin hep takipte oldugunu blmiodum ara ara giriosun saniodum .....sanirim son ay icelim diodun dimi....
Hiç tutar mı üstüne bi de "oraya ne olmuş öyle bak burası batmış buraya şu olmuş" vs vs. eşime de huzurum bozulmasın diye yansıtmıyorum çoğu şeyi. Çünkü o çok iyi. Ama anlatırsam belki annesini haklı bulur ne de olsa onun çocuğu :)) keşke lafımı esirgemeyen biri olsaydım bu kadar pasif olmasaydım. Umarım benim bebeğim büyüyünce bana bu yönden hiç benzemez
Canım evlatlarımızın nasıl olmasını istiyorsak, önce biz öyle olmalıyız... Çünkü biz onların gözünde birer kahramanız :) Özellikle 0-6 yaş arası kişilik dediğimiz yapının altyapısı oluşuyor... Ve bu oluşurken önemli olan bizleri rol model olarak almaları ve hissettikleri duygular...
Onları çok sevip, onlara istediğimiz gibi birer örnek olursak her şey bir nebze daha iyi olur diye düşünüyorum.
İnşallah canım, kayınvalidemdeydim dün, akşam da bizimle geldi zaten. Yarına Allah kerim:))
Sana da geçmiş olsun canım. Hatırlıyorum da ilk gebeliğimde böyle 5-6 aya kadar biraz olaylı geçmişti. Merdivenlerden filan yuvarlanmıştım. Sonra Ayetel Kürsi kolyesi takmıştım boynuma, sonrasında başıma bişey gelmemişti. Sanrım hamilelikte benm yıldızım çok düşük oluyor.
Sağol canım, okutup dua asacağım boynuma.
Her hafta ayrı vukuat oluyor şekerim bizde. Kayınpederim takvime bakmı ilk 17 Ekim'de hastaneye yatmısım. O zamandan beri her haf bir olay.
Sağol canım Allah razı olsun, çok şükür bugün ateşim yok. Duan iyi geldi bana.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Gerçekten hiç sorunsuz insan yok. Sadece aylardır her haftasonu farklı bir konuda sorun çıkması beni yordu. O kadar hızlı sorun değişiyor ki, neye üzüleceğimi şaşırdım. Babaanesi taş düşürüyor derken, oğlum kum dökmeye başladı, yardımcım hastalandı diye üzülürken, oğlumun hepatit testi yüksek çıktı, ona üzülürken hata olmuş dediler, derken oğlum orta kulak iltihabı geçirdi, cmt iyileştiği haberini aldım doktordan gecesine ben hastalandım. Tüm bu olaylar arasında mutemadıyen ortaya karısık ateslı hastalıkları da unutmamak gerek. Ne bıleyım guleyım mı aglayayım mı sasırdım:))))) Allah dermansız dert vermesın...
Bana da çok erken geliyor. Allah korusun şuan doğum olsa, bizi neyin beklediği belli değil. Hiç aklıma sokmuyorum cidden öyle şeyleri. Ben bir ay kala herşeyi bitirip el el üstünde oturup beklenek niyetindeyim. Doktor Mayıs 3 gibi doğum dedi. Nisan basına dek 2.5 ay var hepsi yetısır ınsallah.
Hiç tutar mı üstüne bi de "oraya ne olmuş öyle bak burası batmış buraya şu olmuş" vs vs. eşime de huzurum bozulmasın diye yansıtmıyorum çoğu şeyi. Çünkü o çok iyi. Ama anlatırsam belki annesini haklı bulur ne de olsa onun çocuğu :)) keşke lafımı esirgemeyen biri olsaydım bu kadar pasif olmasaydım. Umarım benim bebeğim büyüyünce bana bu yönden hiç benzemez
bütün hamilelik süresince içilebilir...Bu aylardan sonra daha bir iyi oluyor diye biliyorum...olmazsa olmaz değil elbette...bitki kullanımında çekinceleri olan arkadaşlar var ki anlıyorum...
kizlar dun gece uykum kacti buralardaydim en son yazilan msjlar die bi kose war ya orayi okuodum okadar gerildim ki anlatamam 25 haftada 27 haftada bole herkes yazmis bebeklerini kaybetmisler cogunun ortak sebebi de kordon dolanmis falan hastaneye gitgnde de olmus demisler okadar gerginim ki anlattamam abuk subuk ruyalar gordum hala daha da ayakta kabus gormeye dewam eduorum....bnm kizim cok hareketli biliosunuz masallahi war artik hareket ettiginde yuregim agzima geliorrrr bi daha etcekmi dieee edio bi daha etcekmi die yine bekliorummm falannnnnn allahim bunun bizle bir alakasi varmidir yapmamiz gereken deliricemmmm neye dikkat etcem allahim herkesin yardimcisi olsun......sonra birde sozde kocasi kiz kardesini uykusunda elle taciz etmis die wardi bi konu......adam bebege bakmaya die kalkmisss baldizini uyurken gitmis oksamis .....bebek annesinin kucagindamis anne uyandiginda ne adam ne kadin bilmio kimin koyydugunu.....kadin kocasina inanio kiz kardesinin iftira attigini yada kabus gordugunu idda edio adamda ....falan filan ufff berbat bi gecedi bnm icin
Benimde bazen uykum kacinca boyle abuk subuk seyler okuyorum sonrada iyice uykum kaciyokizlar dun gece uykum kacti buralardaydim en son yazilan msjlar die bi kose war ya orayi okuodum okadar gerildim ki anlatamam 25 haftada 27 haftada bole herkes yazmis bebeklerini kaybetmisler cogunun ortak sebebi de kordon dolanmis falan hastaneye gitgnde de olmus demisler okadar gerginim ki anlattamam abuk subuk ruyalar gordum hala daha da ayakta kabus gormeye dewam eduorum....bnm kizim cok hareketli biliosunuz masallahi war artik hareket ettiginde yuregim agzima geliorrrr bi daha etcekmi dieee edio bi daha etcekmi die yine bekliorummm falannnnnn allahim bunun bizle bir alakasi varmidir yapmamiz gereken deliricemmmm neye dikkat etcem allahim herkesin yardimcisi olsun......sonra birde sozde kocasi kiz kardesini uykusunda elle taciz etmis die wardi bi konu......adam bebege bakmaya die kalkmisss baldizini uyurken gitmis oksamis .....bebek annesinin kucagindamis anne uyandiginda ne adam ne kadin bilmio kimin koyydugunu.....kadin kocasina inanio kiz kardesinin iftira attigini yada kabus gordugunu idda edio adamda ....falan filan ufff berbat bi gecedi bnm icin
kizlar dun gece uykum kacti buralardaydim en son yazilan msjlar die bi kose war ya orayi okuodum okadar gerildim ki anlatamam 25 haftada 27 haftada bole herkes yazmis bebeklerini kaybetmisler cogunun ortak sebebi de kordon dolanmis falan hastaneye gitgnde de olmus demisler okadar gerginim ki anlattamam abuk subuk ruyalar gordum hala daha da ayakta kabus gormeye dewam eduorum....bnm kizim cok hareketli biliosunuz masallahi war artik hareket ettiginde yuregim agzima geliorrrr bi daha etcekmi dieee edio bi daha etcekmi die yine bekliorummm falannnnnn allahim bunun bizle bir alakasi varmidir yapmamiz gereken deliricemmmm neye dikkat etcem allahim herkesin yardimcisi olsun......sonra birde sozde kocasi kiz kardesini uykusunda elle taciz etmis die wardi bi konu......adam bebege bakmaya die kalkmisss baldizini uyurken gitmis oksamis .....bebek annesinin kucagindamis anne uyandiginda ne adam ne kadin bilmio kimin koyydugunu.....kadin kocasina inanio kiz kardesinin iftira attigini yada kabus gordugunu idda edio adamda ....falan filan ufff berbat bi gecedi bnm icin
Canim internete cok takilmamak lazim. Insan bunalima giriyor. Benim esim gecen sene basim agriyor bakayim ne iyi gelir diye girdi bakti bakmaz olaydi psikolojisi altust oldu 1 haftada 10 tup kan aldirdigini bilirim degisik hastane ve doktorlardan. Hastalik hastaligina yakalanmisti. En sonunda psikologa goturdumde atlattik o gunleri. Simdi o gunlerden panik atak yadigar kaldi bize. O yuzden tavsiyem guzel seyler okuyun kotuleri okumayin. Sonucta olacagi varsa olur ama dusunerek kotu seylere davetiye cikarmayalim :)))
Benimde bazen uykum kacinca boyle abuk subuk seyler okuyorum sonrada iyice uykum kaciyozaten endiseli insanlariz aslinda boyle seyler okumasak daha iyi olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?