2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
offf dayanamadım ve yasak bişey yedim pişmanım pişman.cihazda evde ölçememde.ama kendime geldim bu nasıl bir durum anlamadım.alışmak ne zor.

$20140117_135721_resized.webp $20140117_135657_resized.webp
çok güzel yapmışsın sen çalışmıyormuydun vakit nasıl buldun.

Akşamları bıtanem dızı ızlerken arada sırada ıslemeye basladım bıraz uzun suruyor tabı boye olunca bır ıs en fazla 3gunde bıtmelı bence ama el oyalıyor ıste hemde kafa dagıtıyor :)

Bunu begendıysenız sıze defterımın resmını de gondereyım bırde defter yaptım ogluma :) su an kapak ta eksıklerı var bıtmedı bır ara tamamlıcam :)

Son düzenleme:
Canım bende bır kersınde ıyıce nıyetı bozdum , önce aile hekımıne gıtmıstım kı aıle hekımızmızden de memnunum ılgılı bır adamdı , agladım sızlandım durumu ızah ettım de 1 gunluk raporu zar zor aldım , tabıkı o bana yetmemıstı , kendı kadın dogumcuma gıttım mecbur muayene parasını da guzelce odedıkten sonra 1 haftalık raporu guzel guzel aldım . hatta doktorum bu yetmez ıse ararsın ılave de yazarım demıstı .
Ama sonra ne oldu raporlu oldugum gunler maasımdan kesıldı bu ay maasım eksık oldu oda odemelerıme yetmedı sımdı pısmanım aslında ocagın 10u ıle 15 arası raporluydum martın ortasına dogru ancak kesılen paramı ssk yatıracakmıs.[/QUOTE

canım ben öğretmenım..eylulden beri raporluyum. benım eylulde hep kanamalarım oldu..bes gun bes rapor aldım.40 gunluk raporu bıtırdım..aralıkta maastan toplam 200 tl kesıldı.. sonra rapor hakkım bıtınce hep heyet raporu aldım.heyette maas kesılmıyor...uc kere heyet aldım..10 martta ınsallh doğum ıznıne ayrılcam...meger ben bılmıyormusum. heyette maas kesılmıyor..cogu arkadasım dogum sonrasında hep heyet aldılar işe gıtmedıler bebekleını buyuttuler...heyet almakta kolay gebe takıbını yapan dr sonrasında yazıyor..benım drum ıstersen doğum sonundada ıznın bıtınce heyet yazarım dedi.ama ben 7 aydır evde bunaldım..zaman gecmıyor. ben eylulde hemen baslamak ıstıyorum.eylulde bebişim bes aylık olcak ınsallh....esıme kalsa ucretsız ızne ayrıl bebegı buyut dıyor anne sevgısıne doysun dıyor..Ama evde kalmak bana göre degıl.

Ya epidural sezeryanda bazıları hissediyormuş acıyı ben bi kaç kişiden duydum ondan korkuyorum

Ameliyatta anestezi sırasında uyutuldum ama herseyı hıssettım geyıklerı fılan hep vardır ama bılmem kı bana mumkun gelmıyor. En azından epiduralde konusma sansın var doktorla bayağı sohpet edebiliyorsun doktorla, eşinle... Zaten bacağına minik bir iğne ile dokunuyorlar acı hissetmiyorum demeden başlamıyorlar.

deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler kızlar, çok rahatlatıcı oldu en azından benim için...ben normal doğum için çok hevesliyim...acısı da umrumda değil açıkçası, dayanıklıyımdır:) ama şekerden ötürü sezeryan ihtimalim de var, o zaman da Lilacsofie'nin gibi epiduralli isterim...bebişim gelirken ayık olmayı herşeyden çok istiyorum:))

umarım ikinci bebeklerinizi de böyle güzel anılarla, sağlıkla doğurursunuz inşallah:)))

çok çok geçmiş olsun, tekrarlanmasın inşallah

Amin inşallah sen de gönlünden geçtiği şekilde sağlıkla kucağına alırsın bebişini canım:)

ilki 21+6da, ikincisi 26+3te oldu, ben aşağı yukarı bir ay geçmesini beklemiştim...asm'den öyle yönlendirmişlerdi

Canım iş için hepimizin gönlündekini versin Allah, isterim ki devlet memuru olayım kendimi çok zorlamayayım ve doğuma 2 ay kala bir heyet raporu alayım ama bazen istediğimiz gibi olmuyor. Tatlı için de çok üzüldüm canım, dediğin gibi iş yerinde pek bir sorun olmuyor kendini işe kaptırmaktan ama maalesef eve gidince ben de çıldırıyorum. Sürekli o fırın çalışsın ben de fırında pişen malum şeylerden sürekli sıcacık yiyeyim. Ne yapalım artık biraz kendimizi tutacağız canım, ben doğumdan sonrasını çok merak ediyorum bu şekilde yemek yememeye kendimi nasıl ikna edeceğim acaba. DOğum için de Allah hepimize güzel ve özel doğumlar nasip etsin inşallah.

Canım çok geçmiş olsun, gripsen bol bol kivi ye mandalina portakal yemeyi ihmal etme lütfen.

İşte tecrübeli anne diye ben buna derim herşeyi nasıl da bilmiş, nasıl da yazmış valla ben dün almaya karşıydım ama benim bile alasım geldi biberon ısıtıcısını sen anlattıktan sonra :53:

Estağfullah canım. Aslında biberon ile beslenme yapılmayacaksa gerekli değil inan. Ben belli bir zamanda lazım olunca, ablamdan oğlu için kullandığını istemiştim. Sonra o gelene dek buyuk kahve kupasında benmarı usulu yapmaya o kadar alıstım kı, geleni kullanmamıstım.

Çok iyi canım yaaaa, Allah bize de böylesini nasip eder inşallah...

günaydın arkadaşlar, sabah ofise gelen bir arkadaştan bir haber aldım. baldızı 26 haftalık hamileymiş 1100 gr 34 cm civarlarında bebeğini dün almak zorunda kalmışlar. doğalı yaklaşık 12 saat olmuş. %50 yaşama şansı var demişler şuan küvezde.
bunu sizinle paylaşmamın ne kadar doğru olabileceğini bilmiyorum eğer yanlış yaptıysam lütfen beni affedin.
bizmle aynı haftada olduğu için paylaşmak istedim.

Bir de yine benim sıkıldığım bir konu var. yengem beni rüyasında görmüş doğuma gidiyomuşum o da götürmeyin doğuma daha çok var falan diyormuş. sonrada demez mi benim rüyalarım çıkar diye.
ayyy uğursuz yaaa. keşke bana sölemeseydi içime acı düştü.
kızlar lütfen yorum yapın bana.

Allah sabırlar versin, minik meleğe de can versin inşallah hayata tutunur. Rüyaların da tersi çıkarmış densiz yengeye söyleyelim, demek ki mşadından birkaç gün geç doğuracaksın tam tersi... Hakkaten densiz bazı insanlar. Allah korusun.
cok tesekkur ederim tatlim gercekten burda ogrendiklrrimi sizden edindigim bilginin haddi hesabi yok...cok sansli oldugumu dusunuorum bu konuda bir tek ii narkazatoru bulma isini nasil yapicaz bilemedim

Oferta arkadasim herhangi bir hastaligim yoktu kontrollerimede gidiyordum sezeryanli oldugum icin sezeryan olucaktim dr bir iki gune alicakti hareker etmeyince gittim.kordon dolanmisti ve mekonyumluydu( kendi kakasini yutmusdu) dr sikismis dogum yolunda strese girmis dedi.

Benim de son sünlerim stresli ve sıkıntıliydı sanırım onunda etkisi oldu kimse kendini üzüp strese sokmasin hersey olucagina variyor malesef ben cok kötü bir sonucla tecrübe ettim rabbim bu bebegime ömür versin...

Bu acıları yaşayıp kaldıran annelerin, çok özel insanlar olduğnu düşünmüşümdür her zaman arkadaşım... Allah bu yavrunun sağlıklı güzel uzun ömrünü görmeyi nasip eylesin sana.

selam kızlar,
hasta olanlara, kanama geçiren arkadaşıma geçmiş olsun. hala gripten kırılıyorum. @direnhamile diyorum:49:

@lilacsofie benim de astım sorunum var, normal doğum için etki edebileceğini bilmiyordum. bir dahaki kontrolde soracağım doktoruma gerçi biliyor ama doğum ile ilgili bir şey konuşmadık hiç. nefes almakta şimdiden zorlanıyorum özellikle geceleri. oğluşum da hala yan yatıyor,ters dönüp aşağıya inmedi göğüs kafesim feci durumda sıkışıyor.

32. haftada kontrole hepimiz çağrılırız diye düşünüyorum kızlar, çalışabilir raporu vermek için o haftaya denk getiriyorlarmış mutlaka kontrolleri.

şekerli şeyleri tatlıları kestiğimden beri benimkide az hareket ediyor.bende bir iki gündr tedirginim sürekli aklım bebeğimde bide ikinci çocuğum aslında sakin olmam lazım ama ben bunda daha çok evhamlandım meğerse ilkinde bişey anlamadan geçmiş zaman.

Aynen bende öyleyim benim ilk bebeğim ama sonuçta hepsi ayrı bi can sende haklısın, yarın kontrolüm var inşallah her şey yolundadır :16:

Bende yasaklı bişey yedim :53: şekerimi ölçtüm şimdi 199 :43: çok pişmanım :5:

canım normal içme suyunun içine tarçın çubuğu koyuyor benim arkadaşım.şekeri düşürüyormuş ve şeker isteğini de azaltıyormuş. ceviz de şeker yeme isteğini azaltırmış. belki yardımı dokunur.:26: çok üzülüyorum siz böyle yazdıkça

cok tesekkur ederim tatlim gercekten burda ogrendiklrrimi sizden edindigim bilginin haddi hesabi yok...cok sansli oldugumu dusunuorum bu konuda bir tek ii narkazatoru bulma isini nasil yapicaz bilemedim

Doğumdan önce herhangi bir zamanda görüşmeyi isteyebilirsin aklındaki soruları sorarsın epiduralle ilgili, güven verip vermediğine bakarsın. Doğum yapacağın hastaneye karar verdiğinde sadece narkozitörü değiştirebileceğini sanmıyorum. Bu yüzden hastaneye karar verirken doktorunun dışında epidurali yapacak uzmanı da değerlendirebilirsin. İsmini alıp görüşür araştırırsın önceden.

Kızlar,
selamlar herkese.
dişlerim çok ağrıyor.dolgum düşmüştü geçen hafta.
her iki tarafda sorunlu,damaklarım bile ağrımaya başladı.
ne yapmamı tavsiye edersiniz.

önce dişçiye muayne olmayı düşünyorum.kendi doktoruma danışarak.
iader edemiycem ben 3 ay daha :(

Doğumdan önce herhangi bir zamanda görüşmeyi isteyebilirsin aklındaki soruları sorarsın epiduralle ilgili, güven verip vermediğine bakarsın. Doğum yapacağın hastaneye karar verdiğinde sadece narkozitörü değiştirebileceğini sanmıyorum. Bu yüzden hastaneye karar verirken doktorunun dışında epidurali yapacak uzmanı da değerlendirebilirsin. İsmini alıp görüşür araştırırsın önceden.

Anladum bitanem elimden geleni yapicam cok saol......epuduralla bas agrisi cok oluo die duyuorum ama kisi den kisiye degisio demek ki

Kızlar,
selamlar herkese.

benim doktorum dişçiye gidebilirsin, sadece hamile olduğunu mutlaka belirt demişti daha önce sorduğumda. sanırım dişçiye gitmen problem olmaz canım geçmiş olsun.

Anladum bitanem elimden geleni yapicam cok saol......epuduralla bas agrisi cok oluo die duyuorum ama kisi den kisiye degisio demek ki

Kişiden kişiye değişir elbet ama ben yaşamadım. Sen Bursa'da yapacaktın doğumu doğru mu hatırlıyorum canım?

Son düzenleme:
canım normal içme suyunun içine tarçın çubuğu koyuyor benim arkadaşım.şekeri düşürüyormuş ve şeker isteğini de azaltıyormuş. ceviz de şeker yeme isteğini azaltırmış. belki yardımı dokunur.:26: çok üzülüyorum siz böyle yazdıkça
tatlim bende coj uzgunum vu listeye eklendim ama cok abarti degil degerlerim kepek eknegide war pilavda meyvede denicem suya tarci cubuk :9:
Kızlar,
selamlar herkese.

benim de agriyor ama hic bisi yapmiorum hamileye ne yapilir die oturup agliiom :(((

Back
X