2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513

Kızlar ben tok karnına (kahvaltıdan bir-bir buçuk saat sonra) gittim 83 çıktı. 50 gr. yuklediler 1 saat sonra 118 çıktı.
Şimdi size bakınca değerleriniz o kada yuksek değil gibi ama sürekli şeker ölçümü yapıp perhiz yapıyorsunuz.
Acaba ufak değer farklılıkları çok mu önemli oluyor şeker açısından, pek anlamadım.

Mesela belki ben pizza mantı makarna yesem 180 oluyordur bilemem ki... Ölçmüyorum ki. Siz ne kadar zaman sonra ölçüyorsunuz mesela pizza mantı vs yiyip, hemen mi?
 

ben birsuru model kanguru kullandım çok da sevdim. çikkonun çok küçük bir modelini ablam verdi onu ilk aylarda kullandım bebeği tam sarıyordu. sonra çikkonun en pahalı modelini aldım(aptal bir alışveriş yapmıştık paramı geri vermiyorlardı neyazıkki bu modeli almak akıllıca geldi). ama çok memnun kalmadım. sonra ergobaby kullandım 18 kg kadar kullanılabiliyor çok ergonomik ağırlık vucuda guzel dağılıyor. ama urun pahalı ve yenidoğana uygun değil.(özel aparatı var onu alabilirsin ama bilmiyorum). zaten bası dr lar kangurunun kalça çıkıklarına neden olabileceğini söyluyor ben kullandım ama bilmeni isterim sorun yaşamadım.

ama şimdi sling alıcam basit çok fazla kumaşlı olmayan bir model henüz karar veremedim. babasling tarzı olabilir. şimdi sling öneriyorlar ilk 3 ay için. sonra rahat rahat normal bir kanguruya geçebilirsin. bebeği taşımak çok keyifli ilk sene özellikle. tavsiye ederim.

not, ben ergobaby mi alibaba express ten yani çinden aldım. 1 ayda geldi. 18 dolara aldım. tr fiyatı çok fazla. ama o site de risk alıyorsun biraz. yani dolandırılma riski de var. benim sansıma orjinal urunun birebir aynısı geldi kutusu bile.
 
İnşallah benim gibi olmazsın. Doğum şeklini geçtim, son 2-3 ay eziyet oluyor. Yine de çok şükür diyelim bebekler iyi olsun da...
Doğum yapınca hepsi zamanla geçiyor yavaş yavaş...

çok zor nefes meselesi benim bebek hep aşağıda olmasına rağmen nefes almak zordu.geçmiş olsun bu kez inşallah yaşamazsın o derecesini.

ben normal yaptım doğumu(belki o nedenle bilemiyorum) ama bebeğim hep doğum pozisyonundaydı ve çatımdaydı kafası surakli son haftalarda oturamadım neredeyse. tam kuyruk sokumu ve belimde ağrılar oluştu ki bebek 34.5 de doğdu. 40 gelsek heralde hiç oturamayacaktım. çok zordu. bugun aklıma geldi. doğumdan tam 2 sene sonra ucakla 4 saatlik bir yolculuk yapmıştık. ölüyordum kuyruk sokumu ve bel ağrısından2 gun sonra normale döndüm. çok zordu. inşallah benimde o derdim başlamaz tekrar.
 
arkadaşlar ben bir türlü fotoğraf koyamıyorum buraya hep hata veriyor bu neyden kaynaklanıyor olabilir.
 

ilk gebelikte benim kahvaltıdan sonra(abartı bişi yememiştim) açlık 95, toklukta 100 kusur bişi çıkmıştı. ama bu bebekte 75 lik yukleme istendi. açlık 102- 1saat 201- 2 saat 127 çıktı. bende çok önemsemedim dahiliyeciye bile gitmedim. aşırı çikolata ve işlenmiş gıda tuketiyordum. hak ettim yani. neyse eniştem aleti verdi(3 senedir diyabet) anlattı nasıl ölçücem falan. 1 aydır kontrol ediyorum. zamanla artış olduğunu gördüm. ama çok fena değil Allah a şükür.

ben önce sabah açlık olcuyorum. sonra kahvaltıda aldığım ilk lokmadan 1 saat sonra tokluk. sonra saçma bişiler yemezsem hiç ölçmuyorum. akşam yemeğinden sonra tokluk bakıyorum o kadar. uçlar bitmişti 3-4 gun ölçmedim örneğin çok dertlenmedim. mantı pizza falan yersen sen maximum(bence) 130 çıkar. eşimde denedim aynı seyleri yersek 30-40 fark minumum olusuyor.


ama ben de hamilelikten önce insulin direnci saptandı. yuksek yani. ay bilemedim fazla takılmıyorum. bebek biraz iri 2 hafta gibi. ama bizde bir suru kalp sıkıntı dert sölediler seker son sey.
 

Her hamilelik farklı oluyormuş gerçekten. Oğlumda ayaklarımın üstüne basamazdım, topuklarım acırdı resmen. Doğumdan uzunca bir zaman sona anca geçti, herhalde 23.5 kilo almış olmamdan kaynaklı bir durumdu.

Kızımda mide bulantım oldu ilk aylar fazla kilo alamadım. Oğlumda direkt yemeye başladım ilk 3 ayda 9 kilo almıştım.

Oğlumda astım sorunum çok kötüydü. Bir de alerjik bünye olunca burun ve nefes borusu da tıkanıyor. Kızımda şimdilik çok büyük bir sorun yaşamadım.

Oğlumda mide yanması ne demek hiç bilmedim. Kızımda zaman zaman o kadar çok yanıyor ki, benzin döküp yaktım boğazımı sanıyorum.

Oğlumda belim çok ağrırdı, yürüme döneminde yürütece koymayayım, tutup yürüteyim derken sakat kalıyordum nerdeyse. Kızımda şuan bel ağrısı yok, nedense popom oturunca filan ağrıyor çok:))))) O da büyümesiyle ilgili sanırım:)
 


arkadaşlar, dün sizlere yazmıştım bunu,
bugün sağlık ocağına iğneyi vurdurmak için gittim.

bebek aşağıda ise erken doğumu önlemek için bu iğneyi vermiş olabileceğini söyledi.

iğnenin adı PLORUTON depot

dün doktor ters ve poposu biraz aşağıda demişti, sanırım bebek aşağıda olunca erken doğum riskimi artıyor...
doktor bunu çevirelim, iğne vereceğim sana dedi.

acaba iğneyi erken doğumu önlemek için mi verdi, çevirmek için mi? hala anlamış değilim. eşimde yanımdaydı o esnada, ve eşimde aynı şeyi söylüyor, bebeği çevirmek için verdi iğneyi diyor.

yani arkadaşlar eşim ve benim yanlış anlama ihtimalimiz olabilir. ama hala birşey anlamış değilim :) sizede bilgi vereyim dedim, sizleri yanlış yönlendirmek istemem.


ayrıca bir arkadaşım dedi, bu ploruton iğnesi vajina kaslarına etki yapıp rahmi rahatlatırmış,
acaba rahmin rahatlayıp bebeğin kolay dönmesinemi yardımcı olacak bu iğne, bilmiyorum....

neyse kusura bakmayın arkadaşlar sanırım birçoğunuzun aklını karıştırdım, bir ay sonraki kontrolde az çok belli olur herhalde son durum.
 

Canım şimdi yenenleri ilgili değil senin 50 gr yüklemeden 1 saat sonra 118 çıkmış şekerin bizimki daha yüksek çıktı örneğin ben aç gittim 50 gr yüklemeden 1 saat sonra 207 çıktı şekerim. Seninki ile kıyaslanamaz bile. Benim ilk şeker çıktığında ne yersem yiyin 130-150 arası çıkıyordu bir ay geçti şimdi en ufak bi şey yesem 180-170 çıkıyor. Yani bizimki gittikçe yükseliyor daha farklı bi durum. He tokluğu yemekten 1 saat sonra ölçüyoruz.
 

Arkadaşım biz yatsan dan Jou Jou modelini aldık yatak olarak çok güzel bir yatak bir tarafı pamuk bir tarafı yün. Tam bebis için. Kesinlikle içeriğinde yay, visko, lateks olan almayin. Biz çok araştırdık. Her gittigimiz yer birşey söyleyip kendinkini öneriyor ama derin araştırma yaptık e karar verdik.
 
canım bende çok eklemek istemiştim,çokta uğraştım ama olmadı ...pek anlamadığımdan
sonra eşim baktı, resimlerin boyutlarımı ne büyükmüş o yüzden hata veriyo dedi...vallahi bende uğraşmayı bıraktım
arkadaşlar ben bir türlü fotoğraf koyamıyorum buraya hep hata veriyor bu neyden kaynaklanıyor olabilir.
 
kızlarrrrrrrrrr.... dün akşam misafirim vardı canınız çekmesin ama baklava getirmişlerdi. dün hiç yemedim. az önce bi yiyim dedim yarısını yedim az tadı değşik geldi heralde tereğayından dedim diğer yarısnı da yedim anladım ki yedikten sonra bozukkkk... ayyy nolur ki zehirlenme falan olurmu ki bebeğe geçer miki
 

tabi hepsini değil bir dilim yedim de
 

Ben de mimarim, nerden mezunsun nerde calisiyorsun simdi, meslektasim( tabi evdeyim ben bu ara)
 

Şimdi anladım canım. Çok geçmiş olsun, normalde şeker sorunun yok ama gebelikte çıktı sanırım senin?

Biz de buradan gerçekten şekere faydası olan gıdaları vb konuşalım. Benim eşim ve ailesi maalesef şeker hastalığı ile uğraşıyorlar. Süt ürünleri, ayran vb şekeri çok düşürdüğünü söylerler. Glisemik endeksi yuksek bırsey yıyorlarsa beraberınde ayran ıcerler. Esıme de, doktoru spor ve yuruyusune normal bır ınsandan cok daha fazla dıkkat edeceksın demişti. Baska bırsey duyarsam yazarım.
Sabredicez canım bebısler ıcın 2.5 ayımız kaldı. Aslında yememen gereken tum gıdalar zaten bebege hıcbır faydası olmayan, katkı maddeli, zararlı şeyler. Benim şeker sorunum olmasa da, abur cubur bısey yedıgımde cok uzuluyorum. Sankı kızım "ne yani cesıt cesıt vıtamınlı sebze, meyve, proteın, sut varken, beni bunla mı beslıyorsun ayıp sana anne" dıyormus gıbı gelıyor. Pişman oluyorum.
 
Ben de geceleri cok uyaniyorum.tekrar uykuya zor daliyorum.
Bugun doktora gittim bebis 1200 gr.dun eczaneye tansiyonumu olcturmustum 14e 7 cikti.kalp hizi da 101 yuksek demisti.acikcasi bu degerlerden kokmustum.ama normalmis hamilelerin kalbi hizli atarmis.11 kg aldigim icin dr decaviti biraktirdi.kramplar icin de magnezyum verdi.el uyusuklugum odem bunlar da normalmis.ve hapsururken filan idrar kacirmaya basladim bu da normal..her gun 2 saat hafif tempoda yuruyorum.ve yuzmeye yazildim cunku yemegi kesemiyorum.50 seker 136 cikmisti oyle cok yiyorum ki seker kesin firliyordur benim de.spor yapmak en iyisi.
İcimde o kadar buyuk mutluluk var ki iyi ki bayan olmusuz ve yavrumuzun tekmesini her an hissediyoruz
 

Evet canım önceden yoktu şeker falan inşallah doğumdan sonrada kalmayacağını düşünüyorum. İnşallah kalmaz. Yürüyüş yapınca gerçekten şekerin düştüğünü gördüm bende kendimde ama 5. Katta oturuyorum asansörde yok apartmanda okadar zikri artık çıkıp inmek yapamıyorum. Yoğurdunda şekeri düşürdüğün duymuştum deneyeceğim onu hem calsiyum sonuçta faydalı. Özellikle meyvelerin arkasından. Allah kolaylık versin. Şekere hiç yakın olmayan ben bu hastalıktan sonra tatlı krizine giriyorum resmen. Karbonhidrat canavarıydım makarnasız öğünüm geçmezdi.zaten ilk 6 ayda 9 kilo aldım bu yüzden ancak makarnayı bile minimum düzeye indirebildim. Ama 24. Haftadan yani şeker yüklemesinden itibaren hiç kilo almadım diyebilirim belki 5 kilo daha alırdım çıkmasaydı. Demekki herşeyde bir hayır var.
 
Son düzenleme:

Öksürürken hapşırırken idrar kaçırmalarım benimde başladı. Ama normalmiş dediğin gibi. Karnım gergin birde bu ara. Yüzmeye dikkat et enfeksiyon kapma sakın. Ben kapmıştımda.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…