dün akşam babannemlerdeydik. sürekli yatıyorum pek gezmiyorum diye bana '' biraz gez toz yoksa kordonu bebeğin boğazına dolanır ölür büyüklerimiz bize öyle derdi '' dedi. bende bana böyle kötü şeyler anlatmayın dedim. zaten dün akşam bebeğim hiç durmadı saatlerce hareket etti tekmeleri canımı yaktı hiç bu kadar olmazdı. 5 dk durmadı ya ben yoruldum o yorulmadı. kendi kendime endişelendim bide kalktım netten araştırma yaptım. hep bebek hareketlerinin azlığında bahsediyo hiç fazlalığından bahsettiği yok. şuanda iyi ara ara hareket ediyor kızlar sizce bebeğin çok hareketli olması kötü bişey mi neden sürekli durmadan hareket ediyor olabilir?? :105:
Isimlerde bulunuyor artık. Sezen ismi çok güzel sezinde vardı aklında galiba oda çok güzel.
Eslemde çok güzel ama gerçek anlamı olup olmadığını iyi araştır. Bazı isimlerin anlamları yanlış veriliyor nette.
Bir kişide rengin ismini söylemişti. Bayıldım hiç aklıma gelmedi. Kızımın ismini koymamış olsaydım düşünürdüm bu ismi. Ne kadar kibar herkese uyabilecek narin bir isim :)
dün akşam babannemlerdeydik. sürekli yatıyorum pek gezmiyorum diye bana '' biraz gez toz yoksa kordonu bebeğin boğazına dolanır ölür büyüklerimiz bize öyle derdi '' dedi. bende bana böyle kötü şeyler anlatmayın dedim. zaten dün akşam bebeğim hiç durmadı saatlerce hareket etti tekmeleri canımı yaktı hiç bu kadar olmazdı. 5 dk durmadı ya ben yoruldum o yorulmadı. kendi kendime endişelendim bide kalktım netten araştırma yaptım. hep bebek hareketlerinin azlığında bahsediyo hiç fazlalığından bahsettiği yok. şuanda iyi ara ara hareket ediyor kızlar sizce bebeğin çok hareketli olması kötü bişey mi neden sürekli durmadan hareket ediyor olabilir?? :105:
kızlar demir ilacı kullanan var mı aranızda? mideye kötü etkisi var mı? demir ilacı mide ilaçlarının etkisini azaltıyor, dolayısıyla mideme dokunacaksa rennie'den başka bir çözüm bulmam gerek. umarım mideye kötü etkisi yoktur.
kadının hiçbir etkisi yok ki cinsiyette, xx kromozomu var erkekten y gelirse erkek x gelirse kız. bu kadar. kendi çocuklarına laf söylüyorlar aslında. Allah sağlıklı bebekler nasip etsin kimin hayırlı olacağını kimse bilemez. O yuzden önce sağlıklı sonrası hayırlı evlatlar versin herbirimize Allah ım... canı sıkma diğeceyim ama zor. benim eşimin dedesi 3 torunum var dedi bana en buyuyu göz ağrımızdır falan -eşim yani- neyse sayıyorum sayıyorum. adamın 2 oğlu 1 kızı var. bir oğlunun 2 oğlu, 1 oğlunda 2 kızı bir oğlu, kızında da 1 oğlan 2 kız var ki. toplam aslında 9 torunu var, yalnızca erkek evlatın erkek çocuğunu sayıyor. o an kalbim sıkıştı daha 2 aylık evli idik, hadi hayırlısı kimlere karıştım diye... eşimin babası da erkek fanatiği ben kız olmasını çok istememe rağmen oğlum olacağını duyunca Allah ım dillerinden kurtardın beni diye dua etmiştim ki hamile kalana kadar kara bulut gibi çökmüşlerdi ustumuze, ha kopuyoruz ha kopucaz derken hamile kalınca yavas yavaş bebek doğduktan 2 sene sonra adam akıllı bıraktılar yakamızı...
Kaslarını geliştiriyor annesi :) Yediklerinle,oturma pozisyonunla alakalıda olabilir..Ben ne zaman yaslansam şekilden şekilde giriyor göbeğim..Benimkide genel olarak çok hareketli buarada..Akşam 7 den sonra daha aktif olduklarını okumuştum.
Yaslanıp karnını sev,bide seslen bakalım paşana,belki işe yarar :) Sen daha tecrübelisin bu konuda ama fikir işte :) Yine de çok bekleme git bi bakılsın,ne olacak ki merak ediyorsun..Varsın pipirikli desinler minişlere değer
Amiin :)
Ohh işlerdee kolaylaşmış,az kalmış..
Ben yıkamadım daha benimkileride alıp hepsini yıkayıp ütüleyecem..Erken değil aslında herkes kendini biliyor,ayarlıyor..Ayy onlar yıkanıncada asılıncada bir garip oluyordur insan,minik minik :) Heyecanlandım yine şimdi
Teşekkür ederim,sevindim :) Evet Sezin Sezen arası dolanıyordum,Sezen dedik sonunda :)
Herkese merhabaa :)
Arkadaşlar ben de kasık ağrısından müzdaribim.Çok fazla hareket ettiğimde ve uzun yürüyüşlerden sonra müthiş ağrı hissediyorum.Nasıl desem bacaklarımla vücudumun birleştiği yerdeki kemiğim ağrıyor.Oturmak kalkmak işkence haline geldi resmen.
10 gün sonra dr kontrolüm var,magnezyum istiycem.
Ayrıca muz ve maden suyu da iyi geliyormuş,maden suyunu denemedim ama muz yedikten sonra hafifliyor gibi,bilmiyorum psikolojik de olabilir.
ya dün akşam oturuyorum yatıyorum olmuyor. ayağa kalktım az gezindim ben ayaktayken dinlerdim hareketi keserdi. dün yürüyorum yine hareket ediyo durmadı hiç karnım sepsert oldu açıkcası hiç rahatım yoktu sevinsem mi üzülsem mi anlamadım
lafım sana değil dedenize canım erkek olunca çüküyle kuyu mu kazıvercekmiş onaönemli olan hayırlı evlat olması. belki o 3 torunundan değil kızlardan hayır görecek. işte zamani insanlar böyle.. ne varsa bu erkek milletinde torunun erkekmiş dediğinde bi havaya giriyolar ya
herkese mrhaba mayıs anneleri
oğlumun odasını cumartesı gunu anneanne ve dedesi aldı. bugun kuruluma gelecekler. halısı uyku setı perdesıne de karar verıldı.bıze haftaya cumartesı kurulum denmıstı boyacı gelcektı bu hafta neyse esya varken boyasın dedik:))))geceleri ben artık uyuyamıyorum. gece 3 te uyanıyorum ezandan sonra dalıyorum. bunun ıcın daha erken degıl mi..benım gıbı uykusuzluk yasayan var mı
kızlar demir ilacı kullanan var mı aranızda? mideye kötü etkisi var mı? demir ilacı mide ilaçlarının etkisini azaltıyor, dolayısıyla mideme dokunacaksa rennie'den başka bir çözüm bulmam gerek. umarım mideye kötü etkisi yoktur.
Daha kötü olmasındansa git,durumunu söylediğinde gerekli müdahale ona göre yapılıyor..Daha kötü olursan yemek fln yiyemicen,huzursuz olacan belki de daha farklı müdahale edilmek zorunda kalınacak..İşini zorlaştırma kötü düşüüp,git rahatla :) Hem diş doktorunada danışmış olursun,onlarda bu konularda yeterince bilgili..
Böylesinide ilk defa duydum..Allah akıl fikir versin,cahillik her yaşta aynı etkide..Ne kadar üzücü..
aynı şeyler bende de oluyo geceleri kasılmalarda aşırı oluyo dr söyledim normal dedi magnezyum vermedi ama bazen çok kötü oluyorum gerçekten
ben doğduğumda annemin artık 2 kızı bir oğlu olmuş. zaten benden önce bi erkek bide kız torunları varmış.ama nedense yine erkek diye beklemişler.tabi ben doğunca ilk ağlayışıma babaannemin tepkisi ne olmuş dersiniz??? gerçi ölmüş arkasından konuşmak gibi olmasın ama ilk duyduğumda çok üzülmüştüm.
ben doğduktan sonra bakmışki kızım "zıkkım" demiş.sonlu sonunda ne oldu biliyormusunuz torunların içinde en çok ona bakan hasta yatağının başucunda bekleyende bendim.ve hep derdiki sen benim drumsun.sen ne dersen onu yaparım.kimseyi dinlemez benim sözüme bakardı çünkü hep ona iyi gelecek şeyler yapardım.gece rahatsızlandığında ambulans gelene kadar evde ilk müdahaleyi hep ben yapardım.neyse helalı hoş olsun.doğuşuma sevinmesede ben büyüükten sonra hep çok sevdi.ALLAH rahmet eylesin.
doğrusu şu erkek çocuk sevdasını bende bi türlü anlamış değilim.RABBİM her iki evlat duygusunuda tattırsın isteyen herkese inş. ama kız çocuğuna çok nadirdir sevinen.annem hep iyiki 3kızım var der.şükür2 de oğlu var.ama biz kızların doğuşuna kimsecikler sevinmemiş ya garibim anlatır o günlerini içim sızlar.
dün gece kayınvalidem yanımdaydı.biraz şu erkek kız torun muhabbetinden bahsettik.görmeniz lazımdı bin defa ben kurban olurum sizin kızınıza dedi.herkes nasibinde olanı görür çok şükür YARADAN aratmadı sizi.imanlı ve sağlıklı olsun o yeter,kızı veren erkeğide verir dedi. çok sevindim düşüncelerine.öyleki duygulanıp az daha ağlıyordum.tuttum kendimi.benim için patik örnekleri getirmiş hangisini hangi renk istiyorsan yapayım diyor.bebeğime o yaşıyla elbiseler yapıyor.ben öğlen eve gidene kadar eşim evine götürmüş annesini.gittim baktım evi toplamış bulaşıkları yıkamış.heryeri düzeltip öyle gitmiş.hep söylerim yine söyliyim ALLAH kayınvalidemden razı olsun,onu eksik etmesin başımızdan.çok seviyorum kendisini çok.
ben doğduğumda annemin artık 2 kızı bir oğlu olmuş. zaten benden önce bi erkek bide kız torunları varmış.ama nedense yine erkek diye beklemişler.tabi ben doğunca ilk ağlayışıma babaannemin tepkisi ne olmuş dersiniz??? gerçi ölmüş arkasından konuşmak gibi olmasın ama ilk duyduğumda çok üzülmüştüm.
ben doğduktan sonra bakmışki kızım "zıkkım" demiş.sonlu sonunda ne oldu biliyormusunuz torunların içinde en çok ona bakan hasta yatağının başucunda bekleyende bendim.ve hep derdiki sen benim drumsun.sen ne dersen onu yaparım.kimseyi dinlemez benim sözüme bakardı çünkü hep ona iyi gelecek şeyler yapardım.gece rahatsızlandığında ambulans gelene kadar evde ilk müdahaleyi hep ben yapardım.neyse helalı hoş olsun.doğuşuma sevinmesede ben büyüükten sonra hep çok sevdi.ALLAH rahmet eylesin.
doğrusu şu erkek çocuk sevdasını bende bi türlü anlamış değilim.RABBİM her iki evlat duygusunuda tattırsın isteyen herkese inş. ama kız çocuğuna çok nadirdir sevinen.annem hep iyiki 3kızım var der.şükür2 de oğlu var.ama biz kızların doğuşuna kimsecikler sevinmemiş ya garibim anlatır o günlerini içim sızlar.
dün gece kayınvalidem yanımdaydı.biraz şu erkek kız torun muhabbetinden bahsettik.görmeniz lazımdı bin defa ben kurban olurum sizin kızınıza dedi.herkes nasibinde olanı görür çok şükür YARADAN aratmadı sizi.imanlı ve sağlıklı olsun o yeter,kızı veren erkeğide verir dedi. çok sevindim düşüncelerine.öyleki duygulanıp az daha ağlıyordum.tuttum kendimi.benim için patik örnekleri getirmiş hangisini hangi renk istiyorsan yapayım diyor.bebeğime o yaşıyla elbiseler yapıyor.ben öğlen eve gidene kadar eşim evine götürmüş annesini.gittim baktım evi toplamış bulaşıkları yıkamış.heryeri düzeltip öyle gitmiş.hep söylerim yine söyliyim ALLAH kayınvalidemden razı olsun,onu eksik etmesin başımızdan.çok seviyorum kendisini çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?