2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Bu son haftalarda hareketler iyice değişiyor canım,daha çok daha hissedilir..Ben geçen akşam yemek yiyemedim,dünde komşumuzda kahvaltıdaydık sonra otururken kataloğa bakıyorduk kucağımda,kolumla kapattım karnımı :9:çok oynuyor.. Önceki haftalarda hareketliyken çok hissetmiyorduk ama şimdi farklı:34: Daha da ilerledikçe en ufak hareketini bile hissedecekmişiz..İlle de için huzursuzsa,tedirgin durmaktansa git ufak bir kontrol olsun :34:
Benimkide 2 hafta öncesine kadar cok hareketliydi sizinki gibi tembellestimi ne önceki gibi yumruklamiyor :1:

Mide eksimesi ve yanmasi bendede oluyo hatta bogazimdan yukari ates cikiyomus gibi oluyorum o yuzden yemek bile yemek istemiyorum sadece meyve yeyince olmuyo bu durum...bu arada gecen sene ablam hamileyken ikizlerine midesi cok yaniyodu doktoruna bunu sikayet olarak bildirdi sonrada dediki sanirim kizlarim cok sacli ondan midem yaniyo doktorun yaniti cok komikti dediki annesi bebekler midende degil rahminde buyuyo ne alakasi var modenle demisti o andan itibaren bendeki sacli bebek mide yakar tabusu yikilmisti:1:

Yani cok mantikli geldi doktorun söyledigi o da batil inancmis desene :1:
Bendede oluyor ama salcali yagli ve pulbiberli yemek yedigimde hafif yemeklerde olmuyor kendimi ejderha gibi hissediyorum sanki her nefes alip verisimde bile ates cikiyor agzimdan :1:

Ayyy kızlar yaaa kayın valide lafı geçmiş ya içim sızladı benim kaynanamın ağzından iyi söz çıkmaz herkesi eleştirir dedikodusunu yapar ama dönüp kendine bakmaz bi ara memur olsana sen de memurken öldüğünde eşine ii para kalıomuş bile dedi yani siz düşünün kadın para için beni öldürecek, arkamdan görümcenin falan ne laflar ettiğini duydum yalan yanlış, insanlar beni tanıdıktan sonra helallik istedi bize seni kötü anlattılar ama hepsi yalanmış,dedikodunu yaptık hakkını helal et diye neyse şimdi bunlar annemlerle de kavga ettiler taaa düğün zamanından şimdi annemler gelecek kesin kaynana yine kuduracak, yine acıtasyon gerçek olmayan hastalıklar türeyecek eşimi çağırıp aramızı bozmaya çalışacak biz yine eşimle bağır çağır kavga edicez yine eşim onların gazına gelip çok kırıcı laflar edicek boşanma noktasına gelicez, ben yine ağlicam bunları yazarken bile gözlerim doluyor. İnanır mısınız hamile kaldığım günden beri doğumda annemlere yine kırıcı laflar edecekler üzecekler kavga çıkacak biz yine ayrılma noktasına gelicez diye korkuyorum, allah günah yazmasın çocuk karnımdayken hergünün tadını çıkarıyorum doğumdan sonrasından korktuğumdan bu 2 ay geçmesin diyorum,yeminle doğuma girerken annemle babamı da sokabilsem keşke bunların gazabından korumak için bilmiyorum çok stresli yaklaşık 1 yıldır evliyiz tüm kavgalarımızın sebebi kaynana ve görümce ve biz kaç kere boşanma noktasına geldik düşünün onun dışında süt liman çok iyiyiz amaaaan ne bileyim işte dua okuyayım bari Allah benden ve ailemden uzak etsin inşallah... ama anlatamam içimdeki sıkıntıyı umarım bebeme yansımıyordur.

Allah abhavale ediyorum boyle insanlarI Allah onlara bizi unutturacak dert versin diyorum,her mutlu gununde sikinti kavga sebebi,dugunde ev almissin mevlut okutayim diyosun mubarek mevlutte,yavrunun dogum gununde,dis hediginde,sunnetinde ahhh ahh rabbim sen bizim yanimizda ol yarsimcimiz olll cok sinirlendim arkadasim tahammulum kalmamis artik

sbahtan beri bebeğim hiç oynamadı hareket halindeyim sürekli ama rabada filan otururken oynardı hissederdim.şimdi yemek yedim oturdm beliyorum hareket etsin diye.bu şeker zaten psikolojimi berbat etti.ne yesem fırlıyor değerler.bir hafta daha diyet yapacağım düşmezse insülün başlanacakmış.bu bebek niye hareketsiz kafama takıldı stres oldum
1 bardak sute 1 tatli kasigi bal ekle ic sonra sol tarafina dogru uzan yarim saat icinde bebek oynar benimkide hareketsiz kalinca öyle yapiyorum ve fazlasiyla oynuyor :emir_bebek:

dün akşam babannemlerdeydik. sürekli yatıyorum pek gezmiyorum diye bana '' biraz gez toz yoksa kordonu bebeğin boğazına dolanır ölür büyüklerimiz bize öyle derdi '' dedi. bende bana böyle kötü şeyler anlatmayın dedim. zaten dün akşam bebeğim hiç durmadı saatlerce hareket etti tekmeleri canımı yaktı hiç bu kadar olmazdı. 5 dk durmadı ya ben yoruldum o yorulmadı. kendi kendime endişelendim bide kalktım netten araştırma yaptım. hep bebek hareketlerinin azlığında bahsediyo hiç fazlalığından bahsettiği yok. şuanda iyi ara ara hareket ediyor kızlar sizce bebeğin çok hareketli olması kötü bişey mi neden sürekli durmadan hareket ediyor olabilir?? :105:

bende hareket etmiyor diye endişeliyim.

Canım ne yaptın oynadı mı bebiş, nasıl oldun umarım bir problem olmaz?

çok az hareket hissettim mesai bitimi doktora gideceğim.kendi doktorumda yokmuş ama nöbetçi doktora gideceğim.

Ayyy kızlar yaaa kayın valide lafı geçmiş ya içim sızladı benim kaynanamın ağzından iyi söz çıkmaz herkesi eleştirir dedikodusunu yapar ama dönüp kendine bakmaz bi ara memur olsana sen de memurken öldüğünde eşine ii para kalıomuş bile dedi yani siz düşünün kadın para için beni öldürecek, arkamdan görümcenin falan ne laflar ettiğini duydum yalan yanlış, insanlar beni tanıdıktan sonra helallik istedi bize seni kötü anlattılar ama hepsi yalanmış,dedikodunu yaptık hakkını helal et diye neyse şimdi bunlar annemlerle de kavga ettiler taaa düğün zamanından şimdi annemler gelecek kesin kaynana yine kuduracak, yine acıtasyon gerçek olmayan hastalıklar türeyecek eşimi çağırıp aramızı bozmaya çalışacak biz yine eşimle bağır çağır kavga edicez yine eşim onların gazına gelip çok kırıcı laflar edicek boşanma noktasına gelicez, ben yine ağlicam bunları yazarken bile gözlerim doluyor. İnanır mısınız hamile kaldığım günden beri doğumda annemlere yine kırıcı laflar edecekler üzecekler kavga çıkacak biz yine ayrılma noktasına gelicez diye korkuyorum, allah günah yazmasın çocuk karnımdayken hergünün tadını çıkarıyorum doğumdan sonrasından korktuğumdan bu 2 ay geçmesin diyorum,yeminle doğuma girerken annemle babamı da sokabilsem keşke bunların gazabından korumak için bilmiyorum çok stresli yaklaşık 1 yıldır evliyiz tüm kavgalarımızın sebebi kaynana ve görümce ve biz kaç kere boşanma noktasına geldik düşünün onun dışında süt liman çok iyiyiz amaaaan ne bileyim işte dua okuyayım bari Allah benden ve ailemden uzak etsin inşallah... ama anlatamam içimdeki sıkıntıyı umarım bebeme yansımıyordur.

allah kolaylık versin çok zor gerçektende durum ben okurken bile sıkıldım.

arkadaşlar merhaba,
ben bişley sormak istiyorum, bebişlere aldığımız kıyafetleri nasıl yıkıyorsunuz? bebek için özel deterjan tabiki alacağız ama elde mi yıkıyorsunuz, makinede mi?

bebek için özel deterjanla makinada yıkıyorum ben

çok teşk ederim cnm,gerçekten çok zor oldu isim bulmak,üstümden agır bir yük kalktı sanki,cümlemizin bebişleri isimleriyle yaşasın inş:16: bu arada haftasonu annem babam bizdeydi,bebişimin kıyafetlerini yıkadık annemin dürtmesiyle,tülüde dikilmiş annem getirdi çok tatlı olmuş,odasında birkaç ufak elektrik işleri var onlarda yapılsın kıyafetleri ütüleyip yerleştircem inş,bitanem dün hastane çantamızıda almış geldi,ama begendigimiz avize bitmiş haftaya gelcekmiş,inş haftaya buluruz,halıyıda bellonadan begendik,odasınıda tam anlamıyla bitirip yerleştirsem bir oh çekicem :21: bebişin kıyafetlerini yıkayan varmı bizden başka,erkenmi yıkadık acaba:26:

O kiyafetler elime gectigi gibi nasil yikiycam utuluycem de dolabina katicam kimbilir :1: Hic erken degil bu veledlerin isleri belli olmuyor Allah korusun insallah en erken 38. haftada elimize aliriz ve ins.. daha erken gelmezler ama yinede nolur nolmaz 30 haftalarda hazirlamak gerek evde olsa bende hazirlardim simdi en azindan yikardim...
cogu Turkiyeden gelicek cunki yurtdisindayim ama tahmini 33-34 haftalikken ben onlar gelicek keske daha erken gelseydi :51:

1 bardak sute 1 tatli kasigi bal ekle ic sonra sol tarafina dogru uzan yarim saat icinde bebek oynar benimkide hareketsiz kalinca öyle yapiyorum ve fazlasiyla oynuyor :emir_bebek:

canım şekerim yüksek bal reçel tatlı yemiyorum ama şimdi azıcık şekerli kahve içtim belki oynar diye .yarım saat sonra işten çıkacağım doktora gideceğim duramam bu endişeyle sanırım.

Bebeğim az kıpırdıyor, kıpırdamıyor, çok kıpırdıyor şimdi de derdimiz bu oldu. Allah hepimizin bebeğini korusun takmayın kızlar :)
gerçi bir kaç hafta önce da ben böyle düşünmüştüm. bir yere uzandım. çok uzanınca kordon kopabilir dedi büyükler. ben de bebeğim çok kıpırdıyo mu can çekişiyo mu diye dinledim az kıpırdadı sonra da 7,8 saat hiç kıpırdamadı. geçmek bimeyen saatler olmuştu :)

Ben izne ayrıldım artık ev hanımıyım demiştim ya yaklaşık 3 haftadır evdeyim, büyük bir şehirde yaşamama, sürekli gezmeme rağmen, hatta ev temizliği yemek gibi işleri daha çok aksatıyorum artık, sıkılmaya başladım. sanırım ev hanımı olmak bana göre değil

herkese mrhaba mayıs anneleri

oğlumun odasını cumartesı gunu anneanne ve dedesi aldı. bugun kuruluma gelecekler. halısı uyku setı perdesıne de karar verıldı.bıze haftaya cumartesı kurulum denmıstı boyacı gelcektı bu hafta neyse esya varken boyasın dedik:))))geceleri ben artık uyuyamıyorum. gece 3 te uyanıyorum ezandan sonra dalıyorum. bunun ıcın daha erken degıl mi..benım gıbı uykusuzluk yasayan var mı
Bendede ayni sorun var ve 3-4 haftadir böyleyim :14: ama su 3 gundur gece uyaniyorum ihtiyac icin sonra hemencik yatabiliyorum masalalh :nazar: Allah bozmasin ama gecici oldugunu biliyorum uykusuzum gece 3-4 te kalkiyorum hava karardigi gibide uyku bastiriyor

Merhaba ;
Ben de bugun tam aksine çalışamıyorum :) o kadar hareketli ki sabah erkenden başladık gözümü açtığımda karnımda fırtınalar kopuyordu . Bıraz once muhasebede hesap yaptırıyordum adamcagızla bır duzgun konusamadım yedıgım tekmelerden konsantrasyonum bozuluyor dıcegım lafımı da dıyemıyorum....Ben Sag saf bakınca yuzumde bır tuhaf karsıdakı de ne dıcenı sasırdı ..
Ne demek ıstıyor bebişim anlasam vallahı hemen yapacagım..Boyle olunca dıyorumkı ;dunyaya geldıkten sonra aglıyorlar karnımızdaykende bole vura vura bırsey anlatmaya calısıyor huzursuz mu ne ıstıyor acaba dıye aklıma takılıyor.

Bizde tam paranoya anneler olcxaz anlaşılan kıpırdasa dert kıpırdamasa dert :) Ne olcak bu halımız ...

:5:
kızlar ben geceleri uykuyu kaybettim nefes alamıyorum kasılmalarım çok oluyo :( doktra sordum maqnezyum kullanacksn ddi onuda içemiyorum içerken midem bulanıyo başka tavsiyeniz var mı bu kasılmalar konusunda veya doktrlarnızn tavsiyesii

Doktorun calsiyum verdimi sana peki. Bu gidişimde bana calsiyum verdi eritme sandım ama yutmaymış içerisinde magnezyum d vitamini de var 18 lira civarında sanırım devlet ödemiyor. Doktoruna bunu içip içemeyeceğini sorabilirsin. Osteocare ilacın adı.

ben dalan roxy ile makinada yıkadım...

Canlarım yıkasınız mı sımdı den ben erken buldugum ıcın henuza yıkamadım.
Bırde bılıyorum hevesımden 50 kere daha cıkarıp bakıp bakıp kırletecegım cıcılerımızi...
Ben sonlara dogru yıkamayı dusunuyorum en azından 8. ayda yaparım artık yoksa en az 3 kez daha yıkamam gerekıcektır kesın kırlenır elımde :)

Doktorun calsiyum verdimi sana peki. Bu gidişimde bana calsiyum verdi eritme sandım ama yutmaymış içerisinde magnezyum d vitamini de var 18 lira civarında sanırım devlet ödemiyor. Doktoruna bunu içip içemeyeceğini sorabilirsin. Osteocare ilacın adı.

Nortstar canım aynı ılacı yaklasık 3 haftadır bende kullanıyorum ben hıc bır yan etkı falanda hıssetmedım bvucudumuz ıcın gerekenlerı saglıyorsa ne ala guzel sorunsuz bır ılac . Dırek demır hapları vs gıbı degıl hıc sıkıntım olmadı :)

Nortstar canım aynı ılacı yaklasık 3 haftadır bende kullanıyorum ben hıc bır yan etkı falanda hıssetmedım bvucudumuz ıcın gerekenlerı saglıyorsa ne ala guzel sorunsuz bır ılac . Dırek demır hapları vs gıbı degıl hıc sıkıntım olmadı :)

Evet bende beğendim üstelik magnormuda bıraktım içinde magnezyum olduğu için eritme zorunda kalmıyoruz ne güzel :)

ayy bi anda kendi yaşadıklarım geldi aklıma nerdeyse derdimiz aynı canım tek fark beni millete değilde eşime kesiyolar :( bizde düğün zmanı nişanlılık döneminde cok kavga ettik cok tartıştık kaynanam ve annem hala konuşmuyorlar ve hala eşimle aramızda senin ailen benim ailem kavgası ediyoruz ama hep kaynanam yüzünden allah kimseyi cahillerle karşılaştırmasın cahille uğraşması cok zorrrrrrrrrr :47:

evet kalsiyumda var ama oda suda eritme onuda içemiyorum ama bu dediğini soracam mutlaka çok teşekkür ederim canım

Canlarım yıkasınız mı sımdı den ben erken buldugum ıcın henuza yıkamadım.
Bırde bılıyorum hevesımden 50 kere daha cıkarıp bakıp bakıp kırletecegım cıcılerımızi...
Ben sonlara dogru yıkamayı dusunuyorum en azından 8. ayda yaparım artık yoksa en az 3 kez daha yıkamam gerekıcektır kesın kırlenır elımde :)

cnm ben yıkadım ama daha sonraları yapabilcegimi sanmıyorum çünkü 1 haftadır bacak krampı,bel ağrısı,mide yanması yaşıyorum ve keyfim yok gibi,ilerleyen zamanlarda nasıl olurum bilemiyorum,şuan bile bi dünya ütülencek kıyafet var 1 haftadır beni bekliyorlar,daha onları ütüleyip bebişimin kıyafetlerine geçicem :32: artık dolabını açar açar bakarım bende:9:

Evet bende beğendim üstelik magnormuda bıraktım içinde magnezyum olduğu için eritme zorunda kalmıyoruz ne güzel :)

Ya ama bundakı magnezyum kramplara yeterlı gelmıyor anlaşılan ben dun gece ıkıncı kez kramp agrısı ıle bagırarak uyandım.
Sabaha karsı ıdı bacagım sıddetlı agrıyınca bagırmısın canım kocamda cok korktu ne oluyor dıye , ayagımı kaldırdık yukarı doğru
az ovaladı bende gerdım bacagımı ıyıce de bu sefer kalmadı kısa suree gectı agrım.

Ama bu ne kadar zamanda bır olucak nedır bılemedım. bende doktorumdan magnorm ıstıcektım.

cnm ben yıkadım ama daha sonraları yapabilcegimi sanmıyorum çünkü 1 haftadır bacak krampı,bel ağrısı,mide yanması yaşıyorum ve keyfim yok gibi,ilerleyen zamanlarda nasıl olurum bilemiyorum,şuan bile bi dünya ütülencek kıyafet var 1 haftadır beni bekliyorlar,daha onları ütüleyip bebişimin kıyafetlerine geçicem :32: artık dolabını açar açar bakarım bende:9:

Sende haklısınm tatlım , benım de kayınvalıdem cok heveslendı tutmasam en son geldıgınde alıp goturecektı hepsını yıkayım utuleyım getırım dedı :) Erken daha dursun onlar ben hevesımı almadımmmm dedım de vermedım ...
( ben bakıyorum onlara arada )
En kotu ben yapamasamda kv yapmaya nıyetlı bende ona guvenıyorum :)

Back
X