2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar merhaba bende mayıs annesi olacam inşallah..26 haftalık gebeyim burası uygunmu bişe sorcam ama aynı dönemelerdeyiz diye belki yardımcı olursunuz dedim..bende gün içerisinde karnımda göbek çevremde bikaç saniye sürmek koşuluyla sertleşmeler oluyo saymadım ama 5 6 kez oluyodur sanırım normalmi? birde benm karnım çok gergin çok sert ya zayıf biriyim karnım acaip geriliyo gibi hissediyorum taş gibi özellikle ayaktayken..otururken yada yatarken öle değil bu normalmi?kontrole 2 hafta var ama çok tedirginim nolur yardımcı olun sizdede bölemi??:30:

Kızlar geçmişi okuyamadım... Son zamanlarda acayip bi halsizlik vaki oluyor bende :S uyandıktan iki saat sonra uykum geliyor tekrar, gün boyu uykulu halsiz mecalsiz bir haldeyim.. Kanım düşük çıkmıştı kan ilacı başladık. Et yemiyorum çocukluğumdan beri, b12 vitamini mi ölçtürsem bi de acaba? Aile hekimliğinde bile yapılıyormuş b12 tahlili internetin yalancısıyım araştırırken rastladım... b12 ölçtüren var mı içinizde? Yada benim gibi halsizlik yaşayan??

Ben tahlil yaptırırken onların hepsine baktırıyorum. Hemogram, biyokimya, Demir ferritin, kolesterol, tiroid, idrar vs :)

:47: :47: agumentin die 1000 lik antibiotik werdi yahuuuu kadi dogumcu aradim agumendini bitir cekcem dedi dedim tamam dedi :47: ben bir parol icmedim 7 ay SESİMİ DUYAN WAR Mİ KİZLAR BİSİ OLMAZ DİO ECZACİ BİLE NE DİOSUNUZ BEN KUTUYA KUTU BANA BAKİO

Kullanan arkadaşlar var canım sorun olmuyor sanırım. Doktor banada fitil verdi yine. Aşırı akıntım var oyüzden :50:

kızlar merhaba bende mayıs annesi olacam inşallah..26 haftalık gebeyim burası uygunmu bişe sorcam ama aynı dönemelerdeyiz diye belki yardımcı olursunuz dedim..bende gün içerisinde karnımda göbek çevremde bikaç saniye sürmek koşuluyla sertleşmeler oluyo saymadım ama 5 6 kez oluyodur sanırım normalmi? birde benm karnım çok gergin çok sert ya zayıf biriyim karnım acaip geriliyo gibi hissediyorum taş gibi özellikle ayaktayken..otururken yada yatarken öle değil bu normalmi?kontrole 2 hafta var ama çok tedirginim nolur yardımcı olun sizdede bölemi??:30:

Kasılmalar çok normalmis yalanci sanci bunlar bendede cok vardi korktum doktorum bu kasilmalar bebegi doguma hazirlar gerekli pozisyon icin dedi benimde karnim cok gergin catliycam diye korkuyorum habire yaglanip kremleniyorum :))) sana ikinma hissi veren yani tuvalet ihtiyacin varmis gibi bir sanci veren bir sanciysa hic durma git derim ama agri yok sadece kasilmaysa normal bu birde idrara cok cikiyosan yanma varsa idrar yolu enfeksiyonu olabilir buda kasilma yapiyor ben ikinci kizimda yasamistim dogum sancisi gibi idrar yollarim enfeksiyon kapmis serjmlar igneler oyle atlatmistim doktorun buyuk ihtimall idrar tahlili isteyecektir ama tedirgin olacak bisi yok anladigim kadariyla sende tatlim

Benimde oluyor genelde karnım gergin zaten bayağıda çatladı. Karnımda bazen sertlikler oluyor benimde sanki taş gibi oluyor.bunu beneğin pozisyonundan diyorlar. Ama rahime baskı şeklinde çok nadir oluyor. Rahime baskı şeklinde olan kasılmaymış sanırım ve artık günde 3-4 kez düzensiz kasılma olabilir diye biliyorum.

Kullanan arkadaşlar var canım sorun olmuyor sanırım. Doktor banada fitil verdi yine. Aşırı akıntım var oyüzden :50:
ne bu cektigimiz yaaa kulla tatlim bilion bende akinti maduruyum zaten olmayan derdim de yokk allahimin gucune gitmesin.......tek tesellim curuk disin bebegede zarari warmissss....kemikten kandan mikrop
iltihap ona gecermis hastalikli mi buyusun yawrum die cektircem galiba ...ama eger bisi olursa bilmiommmm gomun beni de kuzumla :((((( ;,,,((((((((

Kasılmalar çok normalmis yalanci sanci bunlar bendede cok vardi korktum doktorum bu kasilmalar bebegi doguma hazirlar gerekli pozisyon icin dedi benimde karnim cok gergin catliycam diye korkuyorum habire yaglanip kremleniyorum :))) sana ikinma hissi veren yani tuvalet ihtiyacin varmis gibi bir sanci veren bir sanciysa hic durma git derim ama agri yok sadece kasilmaysa normal bu birde idrara cok cikiyosan yanma varsa idrar yolu enfeksiyonu olabilir buda kasilma yapiyor ben ikinci kizimda yasamistim dogum sancisi gibi idrar yollarim enfeksiyon kapmis serjmlar igneler oyle atlatmistim doktorun buyuk ihtimall idrar tahlili isteyecektir ama tedirgin olacak bisi yok anladigim kadariyla sende tatlim

canm yaa çok sağol içimi rahatlattınn..ağrı yok sadece sertleşiyo ben tedirgin oluyorum bikaç saniyede geçiyo..hep böle dewammı edicek yalancı kasılmalar ya hep kendimi dinlliyorum acaba yine olacakmı diye stres oldum valla ..idrara cok çıkıyorum ama çok su içiyorum sanırım normal, yanma yok fakat azcık geliyo hani gelirgelmez gidiyorum belki ondandır..annelik zor iş vesselam allah yardımcımız olsun

Benimde oluyor genelde karnım gergin zaten bayağıda çatladı. Karnımda bazen sertlikler oluyor benimde sanki taş gibi oluyor.bunu beneğin pozisyonundan diyorlar. Ama rahime baskı şeklinde çok nadir oluyor. Rahime baskı şeklinde olan kasılmaymış sanırım ve artık günde 3-4 kez düzensiz kasılma olabilir diye biliyorum.

sağol cnm cvbın için ..sen maşallah 29 içindesin inşallah alırsın sağlıkla kucağına..benm 26 haftalık henüz böle sertleşmeler yaşayınca bikaç gündür sayısıda artınca çok korktum benmde genelde karnım resmen davul yani bende rahatsız oluyorum bu durumdan inşallah oda normaldir ya allahım kuzucuklarımızı bize bağışlasın inşallah..

canım geçmiş olsun..benımde 18 .haftamde enfeksıyon olmuştu.dr ıdrar kulturunden sonra benı urologa yolladı kasıktan vajınaya ınen agrım delı gıbıydı. urolog bu enfeksıyondan olmaz dedi. böbrek ultrasonu ıstedı. radtyolojı uzmanı sag bobrekte buyume var dedi. urolog ve kadın dogumcu enfeksıyon oranı yuksek oldugu ıcın 1000 lık antıbıyotık yazdı. urolog gunde 2,5 lt su iç ıdrarını hıc tutma sıkma kendını. mesaneyı tam boşalt dedi.ılerleyen aylarda baskı yapacak.doğumdan sonra böbreklerıne mutlaka baktır dedi...eger böbrekte asırı buyume olursa ıdrar bırıkmesını onlemek ıcın bırsey takarız dedi. ama onu ben yaptırmam demiştım xray ısınında yapılan bır operasyonmuş ablam bır profa göstermıştı bobrek ultrasonumu. ben 1000 lık antıbıyotıkten sonra ıdrarımı tam yapar hale geldım sıkıntı yok gıbı.. canım enfeksıyon olma enfeksıyon ıdrarı az yaptırıyor. pamuklu camasır gıy. gunde ıkı kere degış. önden arkaya sirkeyle sil.2,5 lt su ıc. mesaneyı tam boşalt.her ay ıdrar kulturu yaptır canım gecmış olsun

Bnde 23 ve24. Haftalarda 2.kez taktrdm o stenti 6 ay içimde kalacakmş xray ışınını bilmiyodum bak ben hiç tedirgin oldum şimdi ama bnde çok büyük taş vardı mecburdu o stenti takmays

Iyi akşamlar arkadaşlar. Çok şükür bugün kızımın oyun parkını yatağını ve uyku setini aldım. Kafam rahatladı yaa.Çok takıyordum kafama. Ufak tefek şeyleri kaldı sadece darısı almayı düşünenlere inşallah sizler nasılsınız

Güle güle kullanınnn büyük bi sıkıntıyı atlstmışsın gerçekten

massaalllahh kac haftaliksin tatlimmm sen....allah hep bole ii haberler almai nasip etsin

kasik agrim ve kabizligim war benim de tatlim cok siddetli deil ama....arti bir adet sekerim bir adet curuk disim bir adet te migrenim war :47: aaa en yadigari unuttum akintim :9:

tatlim bole cikan fuzuli islere deli oluorum zaten ben yordu seni bosuna....sekerin ne derece tehlikeli bilmiorum ama birer lokma tadimlik kacamak yapiorum ben sonucta hamileyiz durduk yere aklima gelio hic yenmicek seler :47:
Bugün işe başladım bi hafta raporluydum ve yerim değişti çok şükür. Göğüs Servisi'ndeydim şimdi fiziktedavi hastanesine geçtim burası gayet rahat o çok şükür çok mesudum :):1::9:[ /QUOTE]

ayyy hadi gozun aydin canim benimyaaaa insallah baska strest yasatmazlar sana

amin canımhepimizinşallah 28+2 haftalık hamileyim

kimbilir kaç kere söylemiştir oğluna o ateşli hastalık olayını psikolojisini bozmuştur kesin. annem de ablam zayıf diye hep bena "tombiş kızım", "beline bak incelmez bu", koca bacaklı şort giyiyor boyna" diye diye 30 yaşımdan sonra şişman etti rahatladı. oysa hiçbir zaman kilo sorunum olmamıştı ayna da hep şişman sekilsiz bir kız gördüm durdum. boyum 173 kilom 65 ustune çıkmazdı ki zaten okuldan mezun olana kadar spor yaptım, hatta universitenin ilk yılların da klupte voleybol oynayıp okul paramı çıkarıyordum. 15 km koşuyordum 3 gunde bir şimdi eğilemiyorum bile. neyse annem rahatladı en azından.gerçekten şişman ve hımbıl olunca ben.

Ne kadar kötü şimdi aslında çocuğu için ben düşünüyorum gerçekten inansaydım ve psikolojimi bozsaydım belki psikolojik olarak hamile kaldmayacaktım senin annen için söylemiyorum ama kayınvalidem kesinlikle sevmeyi bilmiyor çocuklarını mutsuz etmek yada etmemek umrunda bile değil hevesini kırıyor çok şaşırıyorum tavırlarına çocuklarına karşı bir kere bile oğlum canım demiş değildir yapı meselesi tabii ama içinden çıkanı nasıl bu kafayı dışında tutar insan aklım almıyo....

günaydın kızlar son 1 haftadır ara ara kasık ağrım oluyor kabızlıkta başladı bide basur var bende dayanılmaz oluyor bide parmak ucuma kadar kramp giriyor magnezyumu kesmiştim ama demekki cok önemli hemen başladım kabızlık yasayıp kasık ağrısı olan varmı yoksa sancımı bunlar çünkü ilkindi hiç böyle kasık ağrısı olmamıştı her gece rüyamda doğurur oldum gece 3 kere wcye kalktım idrar torbasıda sıkışmaya başladı ve kızım deli gibi tekmeliyor şiddetli canım bile acıyor 30 haftaya giriyrum yarın aynı seyleri yaşayan varmı dr arasam mı bilemedim
Canim ben 27. Haftadayim kasık ağrısı var idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniyorum yarın Dr a gidecegim bu arada basur oldu bende maalesef tedavisi var mıdır ki
sbahtan beri bebeğim hiç oynamadı hareket halindeyim sürekli ama rabada filan otururken oynardı hissederdim.şimdi yemek yedim oturdm beliyorum hareket etsin diye.bu şeker zaten psikolojimi berbat etti.ne yesem fırlıyor değerler.bir hafta daha diyet yapacağım düşmezse insülün başlanacakmış.bu bebek niye hareketsiz kafama takıldı stres oldum
Panik olma canım bizimki de normalde babası gitar çalarken dört donerdi dün gece hic orali olmadı babası da ben de acayip bozuldu biraz rahatsız edince başladı fıstık oynamaya
kadının hiçbir etkisi yok ki cinsiyette, xx kromozomu var erkekten y gelirse erkek x gelirse kız. bu kadar. kendi çocuklarına laf söylüyorlar aslında. Allah sağlıklı bebekler nasip etsin kimin hayırlı olacağını kimse bilemez. O yuzden önce sağlıklı sonrası hayırlı evlatlar versin herbirimize Allah ım... canı sıkma diğeceyim ama zor. benim eşimin dedesi 3 torunum var dedi bana en buyuyu göz ağrımızdır falan -eşim yani- neyse sayıyorum sayıyorum. adamın 2 oğlu 1 kızı var. bir oğlunun 2 oğlu, 1 oğlunda 2 kızı bir oğlu, kızında da 1 oğlan 2 kız var ki. toplam aslında 9 torunu var, yalnızca erkek evlatın erkek çocuğunu sayıyor. o an kalbim sıkıştı daha 2 aylık evli idik, hadi hayırlısı kimlere karıştım diye... eşimin babası da erkek fanatiği ben kız olmasını çok istememe rağmen oğlum olacağını duyunca Allah ım dillerinden kurtardın beni diye dua etmiştim ki hamile kalana kadar kara bulut gibi çökmüşlerdi ustumuze, ha kopuyoruz ha kopucaz derken hamile kalınca yavas yavaş bebek doğduktan 2 sene sonra adam akıllı bıraktılar yakamızı...
Yemin ederim hasta bu insanlar
dün akşam babannemlerdeydik. sürekli yatıyorum pek gezmiyorum diye bana '' biraz gez toz yoksa kordonu bebeğin boğazına dolanır ölür büyüklerimiz bize öyle derdi '' dedi. bende bana böyle kötü şeyler anlatmayın dedim. zaten dün akşam bebeğim hiç durmadı saatlerce hareket etti tekmeleri canımı yaktı hiç bu kadar olmazdı. 5 dk durmadı ya ben yoruldum o yorulmadı. kendi kendime endişelendim bide kalktım netten araştırma yaptım. hep bebek hareketlerinin azlığında bahsediyo hiç fazlalığından bahsettiği yok. şuanda iyi ara ara hareket ediyor kızlar sizce bebeğin çok hareketli olması kötü bişey mi neden sürekli durmadan hareket ediyor olabilir?? :105:
Bence tekmelerin keyfini çıkar
geçen salı günü vajinal bölgede başlayan bir ağrım vardı, aşağıya doğru baskı ve ağrı hissediyordum açıklığa baktılar nst ye bağladılar bir sıkıntı yok dediler. iki gün devam etti, perşembe gecesi ağrıdan dayanamayıp hastaneye gittim, yeniden bakıldı, sabah doktorum geldi o da baktı, yetmedi 2 radyolog bir perinatolog bir dahiliyeci daha baktı, tahliller vs. meğer bebeğim idrar kanalına baskı yapıyormuş ve böbrekte sıvı göllenmesine neden oluyormuş, buna bağlı olarak böbrekte büyüme ve ağrı oluyormuş, 19. ve 25. haftalarda kum dökme sandığımız şey meğer oymuş. ağrıyı dindirmek için buscopan başta olmak üzere bir sürü ilaç verdiler. doğumdan sonra böbrekteki hasarı belirlemek ve tedavi için tetkikler yapılacak. neyseki bebeğim iyi durumda. umarım doğuma kadar hep böyle ağrılarım olmaz.
Geçmiş olsun umarım sorunsuz tamamlarsın gebeligi
:47: :47: agumentin die 1000 lik antibiotik werdi yahuuuu kadi dogumcu aradim agumendini bitir cekcem dedi dedim tamam dedi :47: ben bir parol icmedim 7 ay SESİMİ DUYAN WAR Mİ KİZLAR BİSİ OLMAZ DİO ECZACİ BİLE NE DİOSUNUZ BEN KUTUYA KUTU BANA BAKİO
Biraz fazla mi onyargilisin acaba
Sorma canım aynı işte bi de benim gözlemlediğim kız anneleri babaları yavrumun yuvası yıkılmasın diye hep alttan alıyor ama milletin oğlu çok kıymetli sanırsın her biri bulunmaz hint kumaşı burda biraz da eşin iyi olması önemli eşin makul olduktan sonra hiç birşey olmaz ama ben benimkinden korkuyorum en ufak kavgada boşanabiliriz malesef

Aynen canım aynen kendi 40-50 yaşındaki çocuklarının doğum günü kutlanır partilerle seninki kutlanacağı zaman kaç yaşında kutlamayın şununkini der olan dengesizliği yapar ağlatır, ne düğünden bişey anlarsın , ne nişandan var yaaaa hiç düğün fotolarına bile bakasım gelmiyor içimden fotoğrafçıdan almadım bile albümü o kadar kötü hatırlıyorum düğün zamanlarımı doğumda neler yapacak bakalım yüce rabbim büyük bir mucize olsun da doğumda bulunamasınlar inşallah diye dua ediyorum sadece benimkinin vehametini anlatmak için geçen gün sana başıma ne geldiğini anlatayım kayınpeder gelmiş 14 şubatta fısrı fısır benim eşime bişeyler anlatıyor gittikten sonra sordum ne oldu diye babası bugün sevgililer günü ya ablana çiçek al onunla geçir demiş adamdaki kafaya bak normalde bana bişey alınacak olsa salak işi falan der hakaret ederler ölür müsün öldürü müsün yaaa deli olucam sinirden ben eşime bana bişey alma çocuğumuza harcayalım bu seneki parayı dedim bana alınmayacakmış sevgililer gününde görümceye alınacakmış, koca kadının sevgililer gününü kutlamaya gittik gece saat 1 de offffff allahım yaaa anlattıkça daha da çıldırıom valla allah akıl fikir versin vermiosa da kara toprak diyorum yani ben uğraşamicam bu insanlarla

Sağol canım sağol benim sınavımda bunlar işte ne yapacaksın
Tövbe Yarabbim ya allah bildiği gibi yapsın onları ruh hastaları
Kizlar nasilsiniz bakalim.gecmise hizlica bir baktim.disi agriyan arkadasa gecmis olsun.bebisler nasil.benim oglusum artik tekmeye ek olarak ittirme hareketini uyguluyor.disaridan cok rahat gorebiliyorum hareketlerini.esim persembe gunu banyoda dustu.kac gundur esimle hastanelerdeyim.cok sukur iyi sayilir artik tabi hala topalliyo.185 boyunda 80 kilo koca adam.nasil kaldirdim tasidim onu hala inanamiyorum kendime.allahtan bebegime bisey olmadi.
Geçmiş olsun Allah daha büyük dert vermesin

:nazar: Allah güzel günlerde kullanmayı,şen kahkahalarınızı odasında çınlatmayı nasip etsin :))) Çok güzelmiş..

Anlamı için gelgitler yaşadım yoksa bizimkide kesin Bade olacaktı ama anlamını araştırmanı öneririm,farkediyorsa..
Öykü'yü beğendim..Özgü'de güzel ona yakın..

Bi anlam kısmı kafamı karıştırıyor zaten bi de söylerken badem, bademim filan demek garip geldi nasıl seveceğimi bilememdim yavruceezimi :D özgü hiç düşünmemiştik aslında ama yakın dediğin gibi. Saol canım yorumun için sanırım biraz daha kafa yormaya devam :)

Canım aslında var ya bence isimler arasında en güzeli Cemre neden diyeceksin malum küçüklerimiz cemreler düşerken dünyaya gelecek ben yırtındım resmen cemre ismi için babaya beğendiremedim bence o kadar anlamlı o kadar derin bir isim ki Bade de çok tatlı bir isim millet anlamı kötü diyor ama sonuçta 2 anlamı var ben ii tarafını kullanıorum belki ne var yani badenin de söylenişi çok güzel kulağa şiir gibi geliyor :) benim de aklımda hep cemre ve bade vardı bi türlü beğendiremedim babamıza :)

Bizim bade yi ilk söyleyen babamızdı zaten :D ama biz iki kararsız düşünürüz dedik erteledik hala da erteliyoruz bide anlam kısımları kafamızı karıştırıyor off offf.. böyle olunca da herkes şunu koyun bunu koyun deme hakkı buluyor kendinde. Bi an önce karar vermemiz lazım aslında.
Cemre içinde evet haklısın, bende bu yönden düşünmemiştim hiç :)) bide bu anlamıyla düşüneyim en iyisi. Saol canım katkılarından dolayı :)

doktora gittim bebek iyiymiş ama hala oynamıyor deli olacağım neden bugün bööyle yapıyor bana.

Cnm daha küçük olduğundan her hareketini hissedemeyebilirmişiz. Belki senin minikte hareket ediyor aama senin hissedebileceğin boyutta hareketler değildir bugünkü hareketler? Doktor bişey söylemedimi bence rahatla bak ne güzel iyi olduğunu görmüşsün bugün dinleniyor belkide senin bıcırık :))

Back
X