2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Benimde eşim çok yardımcı sağolsun,telefonda bile sürekli hatırlatıyor dikkat et uğraşma birşeyle diye..Şimdi bebiş için dikkatli,çalışırkende yardım ederdi birlikte yapardık temizlik vs..Hiç değişmedi..
Ailenin çok etkisi olduğuna inanıyorum,kayınpederim evde sadece ütü yapmaz hersey gelir elinden ve çok düzenlidir,eşim aynı babası :)

merhabalar. ben size bir konuda danışacaktım. şimdiye dek 2 defa özel bölge için ağdaya gittim ikiside trajik biçimde çok acı çekerek sonlandığı için ameaaan yiaaa deyip jilete devam ettim. Ancak şuan artık jilet meselesini kendim halledemez duruma geldim. göremiyorum. görsemde eğilemiyorum nefes nefese kalıyorum. size hamilelik döneminde jiletten ağdaya dönen var mı diye soracaktım. acaba bir sakıncası olurmu? çok acırsa kasılmayı falan tetiklermi? ne yapacağım bilmem .

Bende geçenlerde araştırdım bu konuyu..Jilet doğum sonrası dikiş vs olduğunda zorlar mı diye..Sonra gördüm ki birden doğuma giden herkese bu yöntem uygulanıyor demek çok etkisi yok..Bazı doktorlar önermiyor ağda son zamanlarda açılmaya sebep olabileceğinden,cildin hassaslaşmasından canı daha çok yaktığı söyleniyor,kanamalar olabiliyormuş,tabii bunların yanında ağdadan doğuma gidenlerde var :) Tamamen bünye meselesi sanırım..Ben sandalye yardımıyla gördüm işimi belki yardımcı olur,bilemedim..Diğer türlü eğilmek fln zor bacaklarda bile..

kızlar daha önce eklemiştim ama gözden kaçtı sanırım bizim beşiğimiz resimdeki sizce buna dönence takılırmı yada dönence yerine takılabilicek başka şeyler biliyomusunuz

Eki Görüntüle 995758

Klasik ışıklı müzikli birşey olur mu bilemedim ama süs için istiyorsan,küçük kasnakla keçelerden yapabilirsin boyunuda ayarlayabildiğin için kolay olur:34:

alt kısmı makıneyle nasıl alıyosunuz kızlar yaaa :53::53::53:

bıldıgın epılator aletıylemı alıyosunuz! agda daha az acıtır yahu en azından tek acıda mılyon tane kıldan kurtuluyosunuz.. makınede tek tek tek tek .. işkence değil mi!!!

anaaamm şaştım valla! helal

Bana da hep ağdanın aldığından çok çekip bıraktıklarının acısı olduğunu düşünüyordum :) Makinede tek tek almıyor,tuttuğunuda es geçmiyor :) Şimdi kullanmıyorum ama o kadar zor değil:34:

aşk olsun arkadaşlar dün paylaştım bunu bir kişi de geçmiş olsun demedi çok kırıldım yaa. ben ne sıkıntım varsa buraya yazıyorum ama hiç cevap yazan olmuyor:5::5::14::14:

Arada oluyor canım,her yazdığımıza cevap gelmiyor üzülme :) Geçmiş olsun..Naz yap tabii arada böyle :)

kızlar daha önce eklemiştim ama gözden kaçtı sanırım bizim beşiğimiz resimdeki sizce buna dönence takılırmı yada dönence yerine takılabilicek başka şeyler biliyomusunuz

Eki Görüntüle 995758

tiny love tak çıkar diye bir oyuncak var istersen bir bak heryere takılıyor ben çok severek kullandım. en sevdiğimiz oyuncaktı.

Son düzenleme:
okuyorum canım ekleyebileceğim birşey varsa yazıyorum. siz nasılsınız. benim de 2., minik kıyafetlere dayanamıyorum ama buyuk seyler almadım daha. 1 dolap 1 de minik beşik almam sart. hayırlısı.
Bizimde beşik falan ihtiyacımız yok sadece kıyafet ve bakım malzemeleri alıncak onlarında bir kısmını hallettim
tiny love tak çıkar diye bir oyuncak var istersen bir bak heryere takılıyor ben çok severek kullandım. en sevdiğimiz oyuncaktı.
Saol bakıcam birazdan

Ahhh kıyamam canım benim geçmiş olsun allah şifasını versin inşallah benim de kanım hep düşük çıkıyordu ilaçta bir boyut üste atladım yarın kan tahlili yaptırıcam bakalım ne çıkacak ona göre sana da mesaj atarım faydasını görmüşsem ama ne bileyim eskiden daha halsizdim üşüodum şimdi daha iyiyim sanki ya heralde faydalı oldu

çok sağol canım. tamam senden haber bekliyorum o zaman.

ama ılac kullanılırda ıse yaramazmı baska bıse vardır.. onu bı arastırtsanya doktoruna.. dogumda cok kan kaybedıcez.. kan degerın normal cıksa bıle ıcmen gerekıyor ılacını.. tansıyonun normal mi düşük mü? bır de bebegıne gıden damarlar acık mı daralma varmı?

canım tansiyon normal. çok şükür bebekte de bir anormallik yok. ilacı daha önce sabah alıyordum şimdi bi akşam bi de sabah alıyorum. bizde ırsi bu kansızlık ben oldu bitti kansızlık problemi yaşıyorum ama hamilelikte daha çok oldu. demir de cabası oldu

kızlar gerçekten böyle okudukça allah eşlerinize merhamet versin diyorum gerçekten kendini yıpratan herşeyi üstüne alan kadınların erkekler kıymetini bilmiyor ben annemin evinde erkek gibiydim babasız büyüdüğüm için bütün yükü çeker herşeyi halletmeye çalışırdım ama evlendikten sonra baktım çevremde ne kadar nazlı ben yapamam diyen kadın varsa kocaları gözlerinin içine bakıyo bende pek çok şeyi yapmıyorum yalan değil gerçi allah razı olsun markette bile hamileyim diye tek poşet bile taşıtmaz nereye gitmek istersem götürür gelir alır herşeyle ilgilenir bende biraz nazlanıyorum bu çocuğu beraber yaptıysak sefasını da cefasını da beraber çekeceğiz

Benim eşim değişik. Mesela yanımdaysa hayatta ağır birşey taşıtmaz ama ne bileyim... mesela içtiği sodanın kapağını 2 adım ötedeki çöpe atmaz, tezgaha bırakır. Ya da kulak çubuğunu kullanınca hemen banyodaki çöpe atmaya üşenir oracığa bırakıverir.
Geç geliyor zaten. Mesela çok ilerledi hamileliğim ama hala oğlanı ben yıkıyorum. İki büklüm oluyorum, eğiliyorum mecbur küvetten çıkarırken kucaklıyorum filan. Oğlumun okulda olduğu 3 saat var, o zamanda resmen jet hızıyla evin işini alışverişini yemeğini halletmeye çalışıyorum. Çalışsam bu kadar fiziken bu kadar yorulmam mumkun değil anca inşaatta çalışmam lazım herhalde:)))))

Arada oluyor canım,her yazdığımıza cevap gelmiyor üzülme :) Geçmiş olsun..Naz yap tabii arada böyle :)[/QUOTE]

evet canım. teşekkür ederim. amann ne yapayım bari size naz yapim dedim :):21::9:

Benim eşim değişik. Mesela yanımdaysa hayatta ağır birşey taşıtmaz ama ne bileyim... mesela içtiği sodanın kapağını 2 adım ötedeki çöpe atmaz, tezgaha bırakır. Ya da kulak çubuğunu kullanınca hemen banyodaki çöpe atmaya üşenir oracığa bırakıverir.
Geç geliyor zaten. Mesela çok ilerledi hamileliğim ama hala oğlanı ben yıkıyorum. İki büklüm oluyorum, eğiliyorum mecbur küvetten çıkarırken kucaklıyorum filan. Oğlumun okulda olduğu 3 saat var, o zamanda resmen jet hızıyla evin işini alışverişini yemeğini halletmeye çalışıyorum. Çalışsam bu kadar fiziken bu kadar yorulmam mumkun değil anca inşaatta çalışmam lazım herhalde:)))))

daha önce yazmıştın istemiyorsun çok ama biraz uzatsan kreşi iyi olabilir. tam gune dönerse zaten uyuyor öğlen 2 saat min. akşam geldiğinde oyununu bol bol oynamış yemeğini yemiş dinlenmiş gelir. sana dinlenmeye zaman kalır. ben tam gun gönderiyorum suan sabah 9.30-17.00 arası. suan 4 de yakın. 1 senedir tam gönderiyorum. öncesinde senin gibi saat 10-13 arası gidiyordu. bebek olunca daha duç olur. yaz da geliyor, bebek 3-4 aylıkken ailecek bişeyler yapılır ve krese dahi gitmez muhtemel bizimki gezi sezonu açılır. geçen yıllarda dalkoyu atıp arabaya çok tatile çıkmışlığım var. iki çocukla zor olur ama beceririm gibi geliyor(anneme ablama falan gidiyorum çanakkale altınoluk vs.)

daha önce yazmıştın istemiyorsun çok ama biraz uzatsan kreşi iyi olabilir. tam gune dönerse zaten uyuyor öğlen 2 saat min. akşam geldiğinde oyununu bol bol oynamış yemeğini yemiş dinlenmiş gelir. sana dinlenmeye zaman kalır. ben tam gun gönderiyorum suan sabah 9.30-17.00 arası. suan 4 de yakın. 1 senedir tam gönderiyorum. öncesinde senin gibi saat 10-13 arası gidiyordu. bebek olunca daha duç olur. yaz da geliyor, bebek 3-4 aylıkken ailecek bişeyler yapılır ve krese dahi gitmez muhtemel bizimki gezi sezonu açılır. geçen yıllarda dalkoyu atıp arabaya çok tatile çıkmışlığım var. iki çocukla zor olur ama beceririm gibi geliyor(anneme ablama falan gidiyorum çanakkale altınoluk vs.)

Icım gıttı vallahı yazlık-anne konseptını duyunc. Benım hem annem hem babam yazlıklarında oluyorlar yazın ama bırının kocası, bırının de hanımı öz değil üvey sonucta. Kım ıster kı ıkı cocuklu kadını evınde öz kızı degılse... O taraftan yana hıc sansım yok ve olmayacak. Dun annemle telefonda konusurken hungur hungur agladım mesela ben onun yerınde olsam kosarak gelırdım ama o bugun aramadı bıle ne yaptın ellı tane ustayla tekbasına dıye? Forumdan arkadaslar soruyor o sormuyor. Neyse bosver....

Oglumu tam gun vermeye hıc kıyamıyorum. Ben ıkıncı bebek sahıbı olucam dıye onun olumsuz etkılenmesını hıc ıstemıyorum. Bır de doktoru bebek gelıyor dıye sakın tam gun vermeyın okula, evden uzaklastırıldım dıye kın guder demıstı. Ben onlar ıcın yasıyorum resmen, onlar mutsuz cocuk olursa hıcbırseyın anlamı yok kı:((

Uyumaya korkuyorum şuan :) Geçtiğimiz Cuma'dan beri birtek dün gece güzelce uyuyabildim:31:
Bu akşam neler bekliyor beni acaba :31:
Neyse ki yarın tahlillerim var miniğimide görürüm belki,kendi doktorumun randevusu haftaya o daha güzel tabii ama yarın bi haber alacak olmak bile çok heyecanlandırıyor :52:

Son düzenleme:
bugün sağlık ocağından aradılar gebe takibe niye gelmediniz diyo dedim çağırmadınızki hep ben kendim gidiyodum takibe falan 2 aydır gitmedim şu tarihte gelde demediler hiç neyse aradılar yarın tahlil falan yapılcakmış gel dediler inş bişey çıkmaz

oğlumunda diş randevusu var babasına dedim sen götür bana tek başıma zor oluyo diye o götürücek

cnm ben sana bişey soracağım tuzlada yada pendikte şeker hamuru ve malzemelerini bulacağım biryer varmı hiç bilmiyorum buraları
bizde eğer gisbirden memnunkalmasaydık bölgeye gidecektik şimdilik memnunuz bakalım

canım bu alışverişini internetten yapabilirsin ben çok uygun bi site buldum bütün ihtiyaçlarımı ordan alıyorum.

Icım gıttı vallahı yazlık-anne konseptını duyunc. Benım hem annem hem babam yazlıklarında oluyorlar yazın ama bırının kocası, bırının de hanımı öz değil üvey sonucta. Kım ıster kı ıkı cocuklu kadını evınde öz kızı degılse... O taraftan yana hıc sansım yok ve olmayacak. Dun annemle telefonda konusurken hungur hungur agladım mesela ben onun yerınde olsam kosarak gelırdım ama o bugun aramadı bıle ne yaptın ellı tane ustayla tekbasına dıye? Forumdan arkadaslar soruyor o sormuyor. Neyse bosver....

Oglumu tam gun vermeye hıc kıyamıyorum. Ben ıkıncı bebek sahıbı olucam dıye onun olumsuz etkılenmesını hıc ıstemıyorum. Bır de doktoru bebek gelıyor dıye sakın tam gun vermeyın okula, evden uzaklastırıldım dıye kın guder demıstı. Ben onlar ıcın yasıyorum resmen, onlar mutsuz cocuk olursa hıcbırseyın anlamı yok kı:((

sarıyere tasınınca bir sure okul bulamadım evde kaldı. ama zamanla sıkılmaya başladı özellikle hava bozulunca. ben de ısrarla okul aradım eylül ortası ancak bulduk ekimde başladı sırf bebek geldi beni uzaklaştırdılar demesin diye. cunku bebek gelince zaten sasıracak. ama bir duzeni var şimdi. eğer yardıma gelenim olursa kv yahut annem, yazın braz daha kısa kalır, evin buyuk temiz ve kullanılmayan bir havuzu var değerlendiririz bu sene bol bol. ama öbür türlü özellikle ilk 3 ay yapışık yaşandığı için kırılmasından endişeliğim. elbette psikologlar doğrusunu bilir. ben ev de olmasının daha zorlayıcı olacağını dusunuyorum.

cnm ben sana bişey soracağım tuzlada yada pendikte şeker hamuru ve malzemelerini bulacağım biryer varmı hiç bilmiyorum buraları
bizde eğer gisbirden memnunkalmasaydık bölgeye gidecektik şimdilik memnunuz bakalım

Canim bildiğim kadarıyla yok belki araştırılirsa bulunabilir pendikte... gorumcem bir ara Şeker hamuru yapıyordu karşıda bulmuş... tabi karşıya gidene kadar birsürü yerde vardır...

Ben dun kuzumun cicilerini yikadim ikiye ayırdım acik renk koyu renk açıkları yikadim askiliga sigmadi 9 kg makinam tikabasa doldu:9:
Okadar miniklerki elime almaya cirpip asmaya korktum resmen. Yerim ben onlari yaaa.. kurudunlar digerlerinide yikicam sonra ütü:)) zor isler ama en guzeli severek yapmak bildiğin seviyorum konuşuyorum çamaşırlarla:1:

sarıyere tasınınca bir sure okul bulamadım evde kaldı. ama zamanla sıkılmaya başladı özellikle hava bozulunca. ben de ısrarla okul aradım eylül ortası ancak bulduk ekimde başladı sırf bebek geldi beni uzaklaştırdılar demesin diye. cunku bebek gelince zaten sasıracak. ama bir duzeni var şimdi. eğer yardıma gelenim olursa kv yahut annem, yazın braz daha kısa kalır, evin buyuk temiz ve kullanılmayan bir havuzu var değerlendiririz bu sene bol bol. ama öbür türlü özellikle ilk 3 ay yapışık yaşandığı için kırılmasından endişeliğim. elbette psikologlar doğrusunu bilir. ben ev de olmasının daha zorlayıcı olacağını dusunuyorum.

Haklısın canım ikinci olunca o kadar farklıymış ki hersey. Üçüncü olsa, böyle olmayacağını düşünüyorum hatta o derece...
Birinciyle kendine ait bir dünya kurmuşken, içine çoğu zaman baba bile giremezken, şimdi masum bir bebek giriyor. Bebeğin fiziksel ihtiyaçları had safhada olacak. Büyüğün psikolojik ihtiyaçları... İkisini de pişmanlık duymadan, üzülmeden üzmeden büyütmek çok zorlu bir süreç olacak. Annelik sınavları bitmiyor işte.

Demir'in sınıfı 2-3 yaş sınıfı, toplam 6-7 çocuklar. Sadece bir çocuk tam gün devam ediyor. Aksi gibi bizim doğumumuz da, nerdeyse yaza denk geliyor. Yazın bizim sitede açık alan çok fazla, heryerde çocuklar, parklar, havuzlar vs var. Yani o tam gün gitse, iki çocukla okulun pek eğlenceli olacağını sanmıyorum. Ben çok rahat ederim bebeği alır temiz havaya, parklara, hatta havuza giderim sürekli ama o orda sıkılıyor giye düşünüp hayatta kıyamam.

Biz iki kız kardeştik. Babaanne büyüttü bizi, iki kardeş arasında maalesef çok ayırım yapılırdı. Ablamı çok severdi babaannem. Mesela ablama aldığı çikolayı saklayıp bana yedirmeyecek derecede...Hala milka çikolata görünce içim cız eder.....Annem yuzunden çocuğa kendım bakma takıntım var, babaannem yuzunden de kardeşleri ayırmama-eşit davranma takıntım var. Tum bunları kendımı üzmeyecek sağlıklı bir seviyede tutmaya çalışıyorum ama farkındayım ki yıllarca içine işlemişse zor oluyor. İstiyorum ki, benım çocuklarım aynı şeyleri yaşamasınlar. Anne sevgısıne ılgısıne doysunlar, kardeslerıyle guzel ılıskıler kursunlar, o minicik yureklere sevilmedikleri değil, bu dünyadaki en kıymetli şey oldukları bilgisi yerleşsin... Umarım başarabilirim....

Back
X