Canım eşinle sinirli bir şekilde konuşma, doğumunu yap hediye gelmezse o zaman sakince söyle erkeklere sinirli bir şekilde bir şey söylediğinde yapacakları varsa da yapmıyorlar zaten. En azından benim eşim öyle yani, umarım en kısa zamanda işleriniz düzene girer.
Bize de resim at yaptığını merak ettim bak :)
Lilacsofie, dalokaysmom ve oferta kızlar öyle anlattınız ki valla benim ilk çocuğum olmasına rağmen ben bile "Allah'ım ne yapacam ben" dedim. Çocuk büyütmek gerçekten çok zor bir iş dediğiniz gibi hiç birinin arasında kıskançlık olmamalı ve ben daha az seviliyorum duygusuna hiç bir çocuk kapılmamalı. Benim annem ve babam ayrı değil fakat annemler Adıyaman'da görevde iken, beni Gaziantep'e anneannemin yanına getirmişler yaz tatillerinde ve şubat tatilinde gelip görmüşler. 6 sene sonra da gelip almışlar çok iyi hatırlıyorum dayılarım anneme Fatma abla dedikleri için ben de anneme Fatma abla diyordum. Annemi ve babamı asla affedemedim bu olay için. O yüzden annemle aramda hep bir mesafe vardı, abilerim ve ben evli değilken onlarla birlikte bile oturmazdım, hep yalnız başıma oturmaktan daha fazla zevk alır onları cezalandırdığımı düşünürdüm. Annemle birlikte psikoterapi alarak çok şükür aramızdaki buzların bir kısmını eritmeyi başardık ama halen kendimi ara ara ailesiz hissettiğim oluyor bu yüzden ben d eçocuk büyütme konusunda takıntılıyım ve kendim herşeyiyle ilgilenmek istiyorum, inşallah layikiyle bu süreci atlatırım...
Buarada uluşma önümüzdeki haftasonu cumartesi günü, Anadolu yakasında olsun diyorum ne dersınız? Avrupa yakasında oturan cok azınlıkta.
Gun cumartesı mı, pazar mı olsun? Nasıl bırsey yapalım? Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ya da çay saati gibi? Epeyce kalabalık olacagız gıbı gorunuyor, gıdecegımız yerı arayıp konusmak grekebılır yer acısından...
Bır de kadıkoy mu, bagdat cd mi bulusma yeri olarak?
Hadı artık netlestırelım gelenler yazsın fıkırlerını
günaydın kızlar bende bu sabah fena depresif uyandım resmen artık sürünüyorum yatakten çıkarken 3 hafta daha işe nasıl gelicem diye düşünmeden edemiyorumeşime de söyledim doğumdan önce bir kaç gün başbaşa bir yerlere kaçalım kafamızı dinleyelim buna çok ihtiyacımız olacak çünkü bebeklerimizle birlikte gelen giden ailelerimiz hep bir arada olacağız bugün tek istediğim battaniyeyi kafama kadar çekip uyumak:2:
selam kızlar..
yav bısey sorcam benım bu kasıklarımdan aşağısı leş gibi karıncalanıyor kac gundur..
hele ayaklarım uyusuk uyusuk..
sankı devamlı calıstırılan bısey vınlarya , öyle vınlıyor bacaklarım.. nedirki acaba ?
(bugun uyuyakalmısım hava da cok soguk ısten ızın aldım evdeyım .. dınlenırsem gecer ınsallah.. hoş evde bı ton ıs var ama cok yormıcam kendımı ınsallah :) )
sızde de var mı bole bısey?
Günaydın Bütün annelere güzel bir hafta dilerim.
Ben bu hafta kontrolde ürkütücü bir haber aldım ventriküler genişleme. Benzer haber umarım kimse almamıştır ama varsa ne oldu ne bitti paylaşabilir mi?
kızlar doktorumun son bir şans olarak verdiği bu haftada şekerim diyetle düşmediği için insülüne başlıyorum bu akşam.şimdi bir hafta düşük dozlarla başlayıpyine takip edeceğim.sonuçlara göre değerlendirecekmiş yeniden.
KIZLAR aramıDan birisi Mayıs anneleri doğum hikayeleri topiğini açsın. Zaman yaklaşıyor artık:18:
günaydinn.....bende demir ilacini haftada 3 gün içiyorum umarim bii olmaz.....halsizlikk sersemlik yapıyo malum calışıyorum cin gibi olamm lazımmmmmm
Yeni yardımcımızı çok sevmiştim hatırlarsınız, çok memnundum. 15 günlik deneme süresi dolmak üzereyken karşılıklı anlaştığımız için, komisyonunu aracıya ödedik. Aynı akşam kız demz mi ben gündüzlü çalışayım, yatılı değil diye. Amcasının evi varmış ama bizim eve o kadar uzak ki gidip gelmesi mumkun değil, zaten yabancılar hep yatılı çalışıyorlar.
Derken ben çocuklarımı özledim, yapamayacağım çalışamayacağım filan diye bir başladı ağlamaya, ne desem anlatamadım. Tamam canım özlediysen dönersin memleketine, kaybettiğin bişey yok vs diye 2 saat dil döktüm moral verdim vs...
Neyse uzatmayayım daha ödenen meblağın karşılığı dolmadan tutamadık kızı, gitti gece gece.... Yarın butun mobilyalar gelecek bari ki gün kal, ben de hastayım bu halde bırakma desem de gitti....
O kadar moralim bozuldu ki gece 2 saat te ben ağladım, bu kişilere muhtaç oluşuma...
Eşim dün akşam taze fasulyeyi, kesilme biçimini beenmediği için yemeyince ağladım sinirden. Bari bu zor günlerde yapma, ye işte mis gibi fasulye dedim, enlemesine değil boylamasına mı ne kesmişim yemedi......
bugün dr doğuma kocam girebilirmi dedim o gün yoğunlu olmazsa neden olmasın dedi eşim girerim diyor ama bilemiyorum fotorafcı istiyorduk cok yüklü fiyatlar söylediler vazgeçmiştik eşim girerse çekebildiği ceker diyorum cıkıncada kendimi toplayınca çekeriz suan 500 lira gibi Mevla cok geldi gönül istiyor ama maddiyat zorluyor
Bizimki asla 2 gunluk yemek yemez. Ama yemek sorun olmaz hiç. Ne koysan yer önüne taze olsun da. Kv bir gun diyorki ben bir haftalık yemek yapr koyarım yeriz biz falan, 1 gun önceki yemeği yemiyor dedim yok falan böyle zıtlaştık akşam eşim geldi sofra kuruldu ilk lafı dun de bu yemek vardı ben çok az alayım.
Icım gıttı vallahı yazlık-anne konseptını duyunc. Benım hem annem hem babam yazlıklarında oluyorlar yazın ama bırının kocası, bırının de hanımı öz değil üvey sonucta. Kım ıster kı ıkı cocuklu kadını evınde öz kızı degılse... O taraftan yana hıc sansım yok ve olmayacak. Dun annemle telefonda konusurken hungur hungur agladım mesela ben onun yerınde olsam kosarak gelırdım ama o bugun aramadı bıle ne yaptın ellı tane ustayla tekbasına dıye? Forumdan arkadaslar soruyor o sormuyor. Neyse bosver....
Oglumu tam gun vermeye hıc kıyamıyorum. Ben ıkıncı bebek sahıbı olucam dıye onun olumsuz etkılenmesını hıc ıstemıyorum. Bır de doktoru bebek gelıyor dıye sakın tam gun vermeyın okula, evden uzaklastırıldım dıye kın guder demıstı. Ben onlar ıcın yasıyorum resmen, onlar mutsuz cocuk olursa hıcbırseyın anlamı yok kı(
Lilacsofie, dalokaysmom ve oferta kızlar öyle anlattınız ki valla benim ilk çocuğum olmasına rağmen ben bile "Allah'ım ne yapacam ben" dedim. Çocuk büyütmek gerçekten çok zor bir iş dediğiniz gibi hiç birinin arasında kıskançlık olmamalı ve ben daha az seviliyorum duygusuna hiç bir çocuk kapılmamalı. Benim annem ve babam ayrı değil fakat annemler Adıyaman'da görevde iken, beni Gaziantep'e anneannemin yanına getirmişler yaz tatillerinde ve şubat tatilinde gelip görmüşler. 6 sene sonra da gelip almışlar çok iyi hatırlıyorum dayılarım anneme Fatma abla dedikleri için ben de anneme Fatma abla diyordum. Annemi ve babamı asla affedemedim bu olay için. O yüzden annemle aramda hep bir mesafe vardı, abilerim ve ben evli değilken onlarla birlikte bile oturmazdım, hep yalnız başıma oturmaktan daha fazla zevk alır onları cezalandırdığımı düşünürdüm. Annemle birlikte psikoterapi alarak çok şükür aramızdaki buzların bir kısmını eritmeyi başardık ama halen kendimi ara ara ailesiz hissettiğim oluyor bu yüzden ben d eçocuk büyütme konusunda takıntılıyım ve kendim herşeyiyle ilgilenmek istiyorum, inşallah layikiyle bu süreci atlatırım...
ben de bugun ılk defa uyuyakaldım.. gıdemedım ıse valla.. benım ızne ayrılmama daha cok var 21 nısana denk gelıyor ızın tarıhım..37. haftamın bıtısı 38 e giriş..
bakalım hayırlısı..
şimdi camasır falan yıkadım ıste utum var bıraz.. yemek falan yapmayı dusunmuyorum.. dınlenıcem ınsallah
sağlık ocağından geldim şimdi kan verdim bebeğimin kalp atışını dinledik tansiyonum aç karnına bile 14,9 du ne yapcam bu tansiyonla bilmiyorum..kulak muayenesi oldum kaç gündür tıkandı geçmiyo bi türlü doktor baktıda baktı kulağımın anasını ağlattı duyma prommlemin falan oluyomuydu önceden hiç kulak doktoruna gittimi dedi sağırmı oluyorum acaba:18: bir sürü ilaç verdi antibiyotik, damla ve fısfıs geçmezse kulak buruna git dedi
ben 37'ye kadar çalışamayacağım ne yazık ki zaten bu iş yerimle öyle anlaştık hamileliğimin başında girdim doğum zamanına kadar çalışacağım diye gerçi devam etmemi istiyorlar ama yeri ters eşim bırakıp alıyor akşamları daha yakın ve daha erken çıkabileceğim bir iş bakacağım galiba 2015 başı gibi en azında ek gıdaya başlayana kadar bakmak istiyorum ama zaman ne gösterir hiç kestiremiyorum herşeyin hayırlısı olsun
Kızlar,
Buarada uluşma önümüzdeki haftasonu cumartesi günü, Anadolu yakasında olsun diyorum ne dersınız? Avrupa yakasında oturan cok azınlıkta.
Gun cumartesı mı, pazar mı olsun? Nasıl bırsey yapalım? Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ya da çay saati gibi? Epeyce kalabalık olacagız gıbı gorunuyor, gıdecegımız yerı arayıp konusmak grekebılır yer acısından...
Bır de kadıkoy mu, bagdat cd mi bulusma yeri olarak?
Hadı artık netlestırelım gelenler yazsın fıkırlerını
arkadaşım ben istanbul'da yaşamadığım için katılamayacağım listeye adımı yazdıgın için unutmadıgın için çok teşekkür ederim.selam kızlar..
yav bısey sorcam benım bu kasıklarımdan aşağısı leş gibi karıncalanıyor kac gundur..
hele ayaklarım uyusuk uyusuk..
sankı devamlı calıstırılan bısey vınlarya , öyle vınlıyor bacaklarım.. nedirki acaba ?
(bugun uyuyakalmısım hava da cok soguk ısten ızın aldım evdeyım .. dınlenırsem gecer ınsallah.. hoş evde bı ton ıs var ama cok yormıcam kendımı ınsallah :) )
sızde de var mı bole bısey?
sağlık ocağından geldim şimdi kan verdim bebeğimin kalp atışını dinledik tansiyonum aç karnına bile 14,9 du ne yapcam bu tansiyonla bilmiyorum..kulak muayenesi oldum kaç gündür tıkandı geçmiyo bi türlü doktor baktıda baktı kulağımın anasını ağlattı duyma prommlemin falan oluyomuydu önceden hiç kulak doktoruna gittimi dedi sağırmı oluyorum acaba:18: bir sürü ilaç verdi antibiyotik, damla ve fısfıs geçmezse kulak buruna git dedi
ben yarı özel yarı devlet olan bı sektorde calıstıgım ıcın doguma kadar 4bucukta cıkıyorum dogumdan sonra cocuk 1 yasına gelene kadar 3 te cıkıcam..işyerım evıme uzak kalıo ama yapacak bısey yok .. mecbur.. bırakamam.. eşim tek basına yetısemez :)
en azından şartlar iyiymiş 3 te çıkman süper ben 18:30 da çıkıyorum ama eşim 19:00 de çıktığı için onu bekliyorum eve gitmemiz 19:45 oluyor çocuk olunca daha da zor olucak gibi bu şartlarda olursa bilmiyorum herşeyin hayırlısı eğer işten çıkarsam hayatımda ilk defa bu kadar uzun süre evde oturmuş olacağım alışabilecekmiyim bilmiyorum.
İnşallah canım. Beni çok iyi anlarsın cunku bazı duygularını okurken, kendım yazmıs gıbı hıssettım.
Maalesef benım annem ve babamla yaklasmak ya da terapi almak gıbı bır sansım olmadı. Sen cok ıyı yapmıssın. Benım annem de boye bır ıstek yok. Ben ona kızsam da cok sevıyorum, aslında yılda bır kere geldıgınde hala kucuk bır cocuk gıbı anne gıtmeee dıye boynna sarılıp ağlamak istiyorum. Ama kırıla kırıla kalbim öğrendi artık onları oldugu gıbı kabul etmeyı. Esım ve aılesı, benım aılemın yokluguna cok sasırıp neyse dusunelım kı yetımhaneden bırıyle evlendın gıbı bır laf etmısler esıme, kulagıma geldı. Cok uzulmustum. Gercekten oglum, esım ve bebegım dısında kımsem yok, tek aılem onlar. Olanlar kıymetını bılsın ne olur...anne babaya her yasta ıhtıyac var.
Senın annen destek olmak ıstıyorsa bu surecte yanına al. Inan hem ona, hem de sana yenı bır terapı gıbı gelır bu surec.
Kızlar ben eminim ikiniz de çok iyi bi anne olacaksınız.. Yaşayıp Üzüldüklerinize yürekten bende üzüldüm inanın.. Herkes az çok bişeyler yaşıyor sanırım.. Benim de çocukluğum değişikti.. İnsan küçükken yaşadığı ne varsa, kendi aile kurduğu zaman özellikle o konularda çok titiz oluyor işte.. Kendimizle gurur duyacağımız, iyi ve birbiriyle anlaşabilen evlatlar yetiştereceğimiz günler görelim inşallahh..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?