Demir'in sınıfı 2-3 yaş sınıfı, toplam 6-7 çocuklar. Sadece bir çocuk tam gün devam ediyor. Aksi gibi bizim doğumumuz da, nerdeyse yaza denk geliyor. Yazın bizim sitede açık alan çok fazla, heryerde çocuklar, parklar, havuzlar vs var. Yani o tam gün gitse, iki çocukla okulun pek eğlenceli olacağını sanmıyorum. Ben çok rahat ederim bebeği alır temiz havaya, parklara, hatta havuza giderim sürekli ama o orda sıkılıyor giye düşünüp hayatta kıyamam.
Biz iki kız kardeştik. Babaanne büyüttü bizi, iki kardeş arasında maalesef çok ayırım yapılırdı. Ablamı çok severdi babaannem. Mesela ablama aldığı çikolayı saklayıp bana yedirmeyecek derecede...Hala milka çikolata görünce içim cız eder.....Annem yuzunden çocuğa kendım bakma takıntım var, babaannem yuzunden de kardeşleri ayırmama-eşit davranma takıntım var. Tum bunları kendımı üzmeyecek sağlıklı bir seviyede tutmaya çalışıyorum ama farkındayım ki yıllarca içine işlemişse zor oluyor. İstiyorum ki, benım çocuklarım aynı şeyleri yaşamasınlar. Anne sevgısıne ılgısıne doysunlar, kardeslerıyle guzel ılıskıler kursunlar, o minicik yureklere sevilmedikleri değil, bu dünyadaki en kıymetli şey oldukları bilgisi yerleşsin... Umarım başarabilirim....
sarıyere tasınınca bir sure okul bulamadım evde kaldı. ama zamanla sıkılmaya başladı özellikle hava bozulunca. ben de ısrarla okul aradım eylül ortası ancak bulduk ekimde başladı sırf bebek geldi beni uzaklaştırdılar demesin diye. cunku bebek gelince zaten sasıracak. ama bir duzeni var şimdi. eğer yardıma gelenim olursa kv yahut annem, yazın braz daha kısa kalır, evin buyuk temiz ve kullanılmayan bir havuzu var değerlendiririz bu sene bol bol. ama öbür türlü özellikle ilk 3 ay yapışık yaşandığı için kırılmasından endişeliğim. elbette psikologlar doğrusunu bilir. ben ev de olmasının daha zorlayıcı olacağını dusunuyorum.
cnm benimde 4,5 yaşında kızım var haziranda 5 oluyoruz şimdi sabırsızlıkla bekliyor kardeşi hatta hergün sabah okula giderken öpüyor karnımı kardeşime iyi bak anne diyor seviniyorum öğretmenleri bile artık kardeşi olsada bizde görsek artık diyorlar ne anlatıyorsa okulda elbet kıskançlık olacak ama cok istiyor inş tam tersi olmaz ben tek başıma nasıl yaparım diye korkuyorum çalışmıyorum ama kızımı okula getir bebekle cok zor olacak bu sene sabahçı ama seneye kesin öğlenci düşünüyorum sabah kahvaltısını yapar ortalık toplarım öğlen o gidince bebekle ilgilenmek ev işleri akşam nasıl olur anlamam herhalde 2. bambaşka diyorlar korkutuyorlar beni senin işin daha zor çalışmak zorundasın çalışan annlerin işleri daha zor gerçektenkızlar günaydın iki çocuklu olmak benide dehşet korkutuyor oğlum 4 yaşında ve 2 yaşından beri tam gün kreşte.ben çok memnunum kreşimizi seviyorum ve güveniyorumda.tabi bazen gitmek istemediği oluyor sabahları kalkmak zor geliyor ama geneld orda olmaktan mutlu.kardeş doğunca kırkı çıkana kadar kreşte olmaya devam eder sonrada zaten yaz tatili için alıyorum ben kreşten 2 aylığına.işin kötüsü ben hemen işe geri döneceğim allah anneme yardım etsin 40 gülük bebek ve 4 .5 yaşında bir abi olacak yanında.nasıl idare edecek bilmiyorum.yaz olur park bahçe havuz oyalarım kuzeyi diyor bebekte arabasında yanımızda durur diyor inşallah bu kadar kolay olur gerçektende.allah hepimize sabır versin güç versin.
Demir'in sınıfı 2-3 yaş sınıfı, toplam 6-7 çocuklar. Sadece bir çocuk tam gün devam ediyor. Aksi gibi bizim doğumumuz da, nerdeyse yaza denk geliyor. Yazın bizim sitede açık alan çok fazla, heryerde çocuklar, parklar, havuzlar vs var. Yani o tam gün gitse, iki çocukla okulun pek eğlenceli olacağını sanmıyorum. Ben çok rahat ederim bebeği alır temiz havaya, parklara, hatta havuza giderim sürekli ama o orda sıkılıyor giye düşünüp hayatta kıyamam.
Biz iki kız kardeştik. Babaanne büyüttü bizi, iki kardeş arasında maalesef çok ayırım yapılırdı. Ablamı çok severdi babaannem. Mesela ablama aldığı çikolayı saklayıp bana yedirmeyecek derecede...Hala milka çikolata görünce içim cız eder.....Annem yuzunden çocuğa kendım bakma takıntım var, babaannem yuzunden de kardeşleri ayırmama-eşit davranma takıntım var. Tum bunları kendımı üzmeyecek sağlıklı bir seviyede tutmaya çalışıyorum ama farkındayım ki yıllarca içine işlemişse zor oluyor. İstiyorum ki, benım çocuklarım aynı şeyleri yaşamasınlar. Anne sevgısıne ılgısıne doysunlar, kardeslerıyle guzel ılıskıler kursunlar, o minicik yureklere sevilmedikleri değil, bu dünyadaki en kıymetli şey oldukları bilgisi yerleşsin... Umarım başarabilirim....
Çok şey bekliyorsun canım. Aynen benim kocamda öyle. Artık bende yoruldum bişey demiyorum çünkü onu ikna edene kadar makinayıda boşaltıldım kirlileride koyarım. Dün çok halsizdim bi dün dedim gelince yemek yemişti. Lütfen o tabaklarını suyun altından geçirip kirlisini akıtır mısın bu akşam bulaşık yıkayamayacağım Halim yok dedim Allah'tan tepsisini götürüyor onuda yaptı dün akşam bende bugün gelince boşalttım makineyi işte. Yemeğimi yedim. Şimdi gelince bide eşimin yemek derdi var :) şu saatler pert saatlerim benim 1 saat beklicem şeker ölçmek için nasıl bekleyecem diye düşünüyorum. Uyumam lazım 1-2 saatyani senin kocişte anormal bişey yok. Anormal olan hamarat karısına yardım eden kocalar
Günaydın gece uyumayip sabah yataktan kalkamayan herkese :S
Kocalarımızı dinlesek afedersinde evi B...k götürecek. Adam 3 ay temizlik yapma bu evin nesi var temiz zaten der o derece yani
ben gönderebildiğim kadar göndericem kreşe. sormadım yaz napıyorsunuz diye mimarobada yaz da devam ediyordu kreş. yardıma gelen olursa 3 de alırım havuza falan gidlir saat 9-10 yatar. bakalım minik neyapacak.tek başıma korkarım bebekle havuza inmeye sanırım ben.kızlar günaydın iki çocuklu olmak benide dehşet korkutuyor oğlum 4 yaşında ve 2 yaşından beri tam gün kreşte.ben çok memnunum kreşimizi seviyorum ve güveniyorumda.tabi bazen gitmek istemediği oluyor sabahları kalkmak zor geliyor ama geneld orda olmaktan mutlu.kardeş doğunca kırkı çıkana kadar kreşte olmaya devam eder sonrada zaten yaz tatili için alıyorum ben kreşten 2 aylığına.işin kötüsü ben hemen işe geri döneceğim allah anneme yardım etsin 40 gülük bebek ve 4 .5 yaşında bir abi olacak yanında.nasıl idare edecek bilmiyorum.yaz olur park bahçe havuz oyalarım kuzeyi diyor bebekte arabasında yanımızda durur diyor inşallah bu kadar kolay olur gerçektende.allah hepimize sabır versin güç versin.
bencede en ıyısini yapıyorsun canım. benim eşim unutkandır ben yapacaklarını yazıyorum.evlendiğimiz ilk ay baktım eğer ben herşeyi kendim yapsam mutsuz bir hayatım olcak. çok dağınıktı toplamadım, dolabının kendi kısmı dağıldı da dağıldı.her yemeği yemezdi ben de ne pişirsem diye düşünürdüm sonra kendi kafama göre sebzeyı pek sevmez sebze yemegıde yaptım. bugun bu var ıster yersın ıster yemezsin.1 gun söylendı ıkı gun soylendı ucuncu gun yedi.söylendı etti ama ben böyle yapmaya dvam ettim.ben pazardan taze sebze meyve almayı severım o da pazarı hıc sevmez ama hep yanımda göturdum alıştı.hıç ona yapamadıgı durumlarda kzmadım ya bırak ben yaparım demedim. ıyı kötü öğrendi.hep çok saol canım ellerıne sağlık dedim.annesi çok şaşkın annesine yemek konusunda yapmadıgı kalmıyor annesı bızım evde brocolı pırasa yedıgını görunce şaşırıyor.ben 8 aydır skıntılarımdan dolayı hıcbır iş yapamıyorum. annem bizde annem bile ne düzenlı kocan var diyor. anneme yardım edıyor sofrayı topluyor. pazara alışverıse tek gıdıyor anneme bıle yorulma anne dıyo. anne dedım sen ılk evlendıgımızde görseydın:) herseyı bız yaparsak kocamız bıle bıze acımaz..hayatta cefalar sadece kadına yuklenmemelı erkegın yasadıgı sefayı sürmekte bız kadınların en doğal hakkı olmalı.dagınık sorumsuz erkekleri yetıştiren de malesef bız kadınlar umarım erkek çocuklarımızı böyle yetiştirmeyiz
Eşlerimiz benziyor. Her gün eğer hsonuysa evdeysek her öğünde ayrı yemek bekler. Zeytinyağlısı ve çorbasıyla menü ister.
Ne yapsan yerim, ne olsa yerim der ama öğlen yaptığını akşam önüne koy, bambaşka bir bahane öne sürüp yemez. Adamcağızın resmen yemek yemek hobisi var. Şöyle 3-4 çeşitli kusursuz bir menüyü önüne koy; artık keyfinden uçar. Ben de hergün aynen çorbalı, zyaglısıyla, ana yemegıyle hazırlarım yemegımı, kıyamam. Oyle alısmıs anne evınde dıye...
Bugunlerde zor oluyor ama alıstım normalde.
cnm özelden msj atabilirmisin birkaç siteye baktım ama güvenemedim açıkçası
Canım eşinle sinirli bir şekilde konuşma, doğumunu yap hediye gelmezse o zaman sakince söyle erkeklere sinirli bir şekilde bir şey söylediğinde yapacakları varsa da yapmıyorlar zaten. En azından benim eşim öyle yani, umarım en kısa zamanda işleriniz düzene girer.Şimdi KIZLAR benim eşim mühendis kendi işini yapıyor birde bayan ortağı var ailecek görüşüyoruz eşimin çok eskiden arkadaşı kendide kocasıda neyse. Bi süre önce doğum yaptı kendisi. Ve doğumdan 3 ay önce eşime başladı bana emzirme koltuğu al doğum hediyesi demeye. Bende eşime kızmıştım saçmalama çeyrek al takalım kocası alsın koltuğu diye. Eşimde olmaz istiyor alacam diye tutturdu tabi şirketten ödendi parası ama nihayetinde çok zor durumdayken biz ona koltuk alındı. Neyse eşim eşit şartlar oda alacak bizim çocuğumuz olduğunda dedede aşırı kızmıştım. Hatta o sinirle eşime ben doğursam bi çeyrek bile takmazsın kendi çocuğuna elaleme 650 liralık koltuk mu alacaksın diye. Eşimde saçmalama falan dedi. Üzerinden zaman geçince unutmuşum ben bunu. Eşimin durumu kötü bu ara gerçekten kötü ve ben bugüne kadar hep doğum hediyesi almasın söylim yazık diyordum. Benim için bi önemi yoktu çiçek alsa yeterdi. Ama bugün aklıma bu 8-9 ay önceolanlar geldi. Ve tepem attı şuan. Kesinlikle bana o koltuğu ortağı alacak zaten şartlar madem eşit. Almazsa bozduracağım bu ortaklığı artık kullandıkları yeter. Onu geçtim şimdi okadar sinirliyimki o koltuktan en az iki kat değerli hediye alacak eşim bana. Konuşacağım bu akşam bi kez söylüyorum bunu diyeceğim. Almazsan yanıma falan gelme diyeceğim. Gitsin ortağının evinde kalsın almazsahaksız mıyım? Kim kabul eder böyle bişeyi
Bize de resim at yaptığını merak ettim bak :)Mukavva aldım şablon yapacağım Perge falan da aldım sprey boyayla şablon arkasından boyayacağım duvarlari bitince atarım resmini fikirlerinizin ilginiz ve desteğiniz için teşekkürler
annesi öyle alıştırmış diye sende aynen devam edersen ALLAH yardımcın olsun.valla bazen sağolsun benim içim elvermez.kaçgündür düzgün bi yemek yedirmedim sana ne yapayım istersin dediğimde boşver canım aç kalmıyoruz ya bi kızartma yada menemen hadi kır bi yumurta der birlikte yer kalkarız ve şükr ederiz.ha ama bu şimdiki hali.kayınvalidem anlatır yemek konuszunda başlarına neler getirirmiş.hatta küçükken annesinden yemek istemiş anneside oğlum bi yarım saate hazır olur deyince evin kapısını taşlamış.halara taş izleri duruyorsıkıysa şimdide taşlasın sarmısaklı yemeklere ağzını sürmeyen adam şimdi sarmısaksız yemiyo.ne bilim bazı şeyleri görüp yaşadıktan sonra değişiyo insan.garibim kayınvalidem gider gelir ALLAH senden razı olsun oğlum artık her yemeği yiyor diyor.eskiden öyle işkenceler etmişki şimdi hayırdua almamı sağlıyo halleri
Canım bu kadar hassas dusunmen benı etkıledı gerçekten başaracaksın eminım cocukların mutlulukla buyuyecekler sanslılar bence :)
Benim eşim artık hiç umut yok denırken, 8 yıldan sonra olmuş, dört gözle beklenen bir çocukmuş ve tek çocuk. Haliyle ustune tıtrenmıs ve bıraz fazla pohpohlanmıs. Cok ıyı bır yuregı vardır, merttır esım ama sınırlıdır. Cok calısıyor, ısyerınde cok buyuk baskı altında ve cok mutsuz. Ben calısmadıgım ıcın ve yardımcı da olursa hep ıcımde ona karsı bır yardımcı olamıyorum hıssıyatı oluyor. Hadı dıyorum elımdn bırsey gelmıyor adam evınde rahat etsın. Mesela yemek olayı cok onemlı onun ıcın. Guzel yemeklerı yıyınce oyle bır ıfade oluyor kı yuzunde onu hıc ırseye degısmem. Yanı sanırım kıyamıyorum ben ona. Calısıyor olsaydım daha duzenlı ve dıkkatlı olmasını ısterdım orası kesın ama calısmayınca dıyorum ya ıcımde hep benım gorevım de bu duygusu oluyor.
Cok arkadasım var, calısmayıp butun gun gnlerını gun edıyorlar. Cocuk bakıcıda, bır kap yemek onu da kımın yaptıgı bellı degıl, kocaları da mutlu mesut gozlerının ıcıne bakıyor. Ben yapamıyorum bır turlu oyle mutlu olamıyorum. Kendımle ılgılı herseyı hep cocuklar buyuyunce dıye ertelıyorum. Dogru degıl bu kadarı bılıyorum ama fazla anaç bır yapım var sanırım. Bunu arkadaslarım da soyluyor. Onlara bıle boyle koruyucu davranıyormusum.
Evlenıp cocugum olunca boyle topac anac ana olacagım hıc aklıma gelmezdi:)))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?