2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
ben yarı özel yarı devlet olan bı sektorde calıstıgım ıcın doguma kadar 4bucukta cıkıyorum dogumdan sonra cocuk 1 yasına gelene kadar 3 te cıkıcam..işyerım evıme uzak kalıo ama yapacak bısey yok .. mecbur.. bırakamam.. eşim tek basına yetısemez :)

bende senni gibiyimm.....5 te cıkıyorum..dogumdan sonra 6 ay 3 te cıkacagim...amaa 37.haftaya kadar dayanamayacagim 4 nisan 32.hafta dogum iznine ayrılcam......

cnm bendede oluyordu dün dr sancımı diye nts verdi bişey çıkmadı idrar yolları intihabıda yapıyormuş ağrı bende var büyük ihtimal ondan ağrıyor benim bide yorulunca oluyo genelde dr danış yinde duramıcak olursan git nts gir aklında kalmadın

peki belinden başlayıp kasığa yayılan bi sancı mıydı, yoksa sadece kasıkta mı? ben 15inde tahlil yaptırmıştım, enfeksiyon yoktu, bi belirtim de yok idrar yollarla ilgili...yorulunca benim belim de çok ağrıyor ama bu farklı, bildiğin regl sancısı sanki

cnm bendede oluyordu dün dr sancımı diye nts verdi bişey çıkmadı idrar yolları intihabıda yapıyormuş ağrı bende var büyük ihtimal ondan ağrıyor benim bide yorulunca oluyo genelde dr danış yinde duramıcak olursan git nts gir aklında kalmadın

bi dahaki randevumda soracağım canım gerekirse nst ye girerim artık. idrar yolunda bir şey çıkmamıştı.

üçümüz de sorup haberleşiriz artık... doktor işini hallettin mi peki, nereye gidiyorsun?

iyi olur canım demek ki benzer şeyleri yaşıyoruz normaldir. randevu aldım haftaya bir kaç yere, hangi doktor içime sinerse ona devam edeceğim artık. 32. hafta olmadan karar vermek lazım.

bi dahaki randevumda soracağım canım gerekirse nst ye girerim artık. idrar yolunda bir şey çıkmamıştı.

iyi olur canım demek ki benzer şeyleri yaşıyoruz normaldir. randevu aldım haftaya bir kaç yere, hangi doktor içime sinerse ona devam edeceğim artık. 32. hafta olmadan karar vermek lazım.

anladım canım, inşallah içine sinen birine denk gelirsin en kısa sürede

kızlar bende çalışabildiğim kadar çalışmayı planlıyorum, 37. haftaya kadar dayanabilirsem ne ala.. Dayanamazsam rapor fln idare edecez artık. Ki iş yerinin en yoğun olduğu dönem, büroyu zora sokmak istemem..

Bu arada ben bir liste hazırladım bebek malzemeleri ile ilgili, elinde başka liste olan var mı varsa özel mesajla ya da buradan paylaşabilir mi ? Daha önce de sordum ama herhangi bir cevap gelmedi. :44:

Seni o kadar iyi anliyorumki buna benzer bende cok sey yasadim annem calistigi icin bizi hep baskalari buyuttu. Meseka bakicak kimse bulamayinca dilsiz bir bakiciya vermisler beni uzun süre konusamamisim.... Babaanneme birakmislar haftasonları almislar yanlarina cok uslu bir cocukken cok agresif bir cocuk olmusum... Uzaktan teyze dedigim insanlara birakmislar, ikinci cocuguna hamile kaldığını ogrenince teyzenin karnina tekmeler atmisim.... Hep guvensiz , sevgisiz, ilgisiz hissediyor insan kendini... Biliyorjm bizim icin calismis annem yillarca ama hala benimde icimde cizzz eder...

Bazen diyorum ki, Allah'ım iyi ki beni çok zorda bırakıp, çoluğumu çocuğumu kötü insanlara emanet edip çalışmak zorunda bıraktırmadın diye... Dağına göre kar verirmiş Allah derler. Ben o yükün altında ezilsem belki de yaşamazdım gibi geliyor. Çünkü kendim çok çektim kopuk anne-baba ilişkilerinden.
İki gün önce annemle konustum, gribim sesim berbat, yardımcı gitti, ustalar gelecek diyorum, hay Allah yardımcın oldun vah vah uzulme yaparsın yavas yavas diyor. Bugun babam aradı, nasılsınız dıyor, anlattım; tuh keske elımızden bısey gelse, amma sanssızsınız dıyor. E kendı anne-babam boyle olunca esımın aılesı de bır yere kadar, sımdı kayınvalıdemle konustum, o da hıc geleyım vs demıyor.

Insallah ben, bana yapılmayan herseyı cocuklarıma yapabılırım. Sağlıklı sıhhatli olayım da, her ıhtıyaclarında kosarım yanlarına.

Son düzenleme:
peki belinden başlayıp kasığa yayılan bi sancı mıydı, yoksa sadece kasıkta mı? ben 15inde tahlil yaptırmıştım, enfeksiyon yoktu, bi belirtim de yok idrar yollarla ilgili...yorulunca benim belim de çok ağrıyor ama bu farklı, bildiğin regl sancısı sanki
benim sol tarıfımdaydı böyle bişey lüp lüp diye atıyordu sanki o sıra bacağım felanda kasılıyordu ayakta cok kalınca tavan yapıyordu ama hemen geçmiyordu 2 gün hiç geçmediği oldu

ben ilaç kullanacağım toz verdi gece yatmadan 2 tane inş geçirir nts girince kafamda rahatladı dr zaten erken doğum felan olmasın bakalım ntsyle sancımı diye dedi

Bazen diyorum ki, Allah'ım iyi ki beni çok zorda bırakıp, çoluğumu çocuğumu kötü insanlara emanet edip çalışmak zorunda bıraktırmadın diye... Dağına göre kar verirmiş Allah derler. Ben o yükün altında ezilsem belki de yaşamazdım gibi geliyor. Çünkü kendim çok çektim kopuk anne-baba ilişkilerinden.
İki gün önce annemle konustum, gribim sesim berbat, yardımcı gitti, ustalar gelecek diyorum, hay Allah yardımcın oldun vah vah uzulme yaparsın yavas yavas diyor. Bugun babam aradı, nasılsınız dıyor, anlattım; tuh keske elımızden bısey gelse, amma sanssızsınız dıyor. E kendı anne-babam boyle olunca esımın aılesı de bır yere kadar, sımdı kayınvalıdemle konustum, o da hıc geleyım vs demıyor.

Insallah ben, bana yapılmayan herseyı cocuklarıma yapabılırım. Sağlıklı sıhhatli olayım da, her ıhtıyaclarında kosarım yanlarına.
Yalniz degilsin emin ol canim Allah yoklugunu gostermesin bir annem kaldi zaten babamizi kaybettik 2011 de ama annem 5 ay ablamin yaninda kalip cociklarina bakiyorsa benim yanimda bir hafta kalir sonra ne yapar ne eder kavga cikarir gider yanimfan sen calismiyorsun diyor tek bahaneside bu... Iyikide valismiyorum diyorum böyle durumlarda... Ben tek basima büyüttüm oglumu ne yardimci ne bakici.Esim hep sehir disinda zaten.Ve hiç bilmedigim bir sehirdeydim. Neyse dedigin gini Allah dagina göre kar verirmis gercekten de.Allah yardimcimiz olsun.

1 de 8'i de olur bana fark etmez. Öğleden sonra olursa daha iyi olur ama. Bir de KAdıköy diyoruz ama, kadıkoyun kalabalıklığını (özellikle cumartesi günleri) hesaba katıp, gideceğimiz yeri şimdiden belirlememiz gerekir. Yoksa o kdr gebe tavuk gibi perişan oluruz valla :)

benim sol tarıfımdaydı böyle bişey lüp lüp diye atıyordu sanki o sıra bacağım felanda kasılıyordu ayakta cok kalınca tavan yapıyordu ama hemen geçmiyordu 2 gün hiç geçmediği oldu

anladım canım pek benzemiyormuş bizim sancılar, geçmiş olsun sana

Kızlar,

Buarada uluşma önümüzdeki haftasonu cumartesi günü, Anadolu yakasında olsun diyorum ne dersınız? Avrupa yakasında oturan cok azınlıkta.
Gun cumartesı mı, pazar mı olsun? Nasıl bırsey yapalım? Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ya da çay saati gibi? Epeyce kalabalık olacagız gıbı gorunuyor, gıdecegımız yerı arayıp konusmak grekebılır yer acısından...

Bır de kadıkoy mu, bagdat cd mi bulusma yeri olarak?

Hadı artık netlestırelım gelenler yazsın fıkırlerını

karşıda olmasa keşke ama ben yinede nerde derseniz gelirim kızlar.ayın 8i olmasın kadınlar günü kalabalık olur diye düşünüyorum

kızlar bende çalışabildiğim kadar çalışmayı planlıyorum, 37. haftaya kadar dayanabilirsem ne ala.. Dayanamazsam rapor fln idare edecez artık. Ki iş yerinin en yoğun olduğu dönem, büroyu zora sokmak istemem..

Bu arada ben bir liste hazırladım bebek malzemeleri ile ilgili, elinde başka liste olan var mı varsa özel mesajla ya da buradan paylaşabilir mi ? Daha önce de sordum ama herhangi bir cevap gelmedi. :44:

BEBEK İHTİYAÇ LİSTESİ
Temizlik ve Bakım
Banyo Küveti
Banyo Filesi ya da Sünger
Maşrapa
Kova
Yıkamak için tülbent ya da sünger
Başlıklı havlu – 2 adet (ilk başlarda çok çabuk kirleneceği için yedek olması gerekli)
Havlu içi tülbent (mermerşahi)
Şampuan – Sabun
Bebek yağı
Islak mendil (unibaby yeni doğan –ilk aylar ıslak pamuk kullanın pişik olmaması için)
Bebek bezi (Prima Premium Care)
Fırça – tarak (Bebedor ya da Chicco)
Tırnak bakım seti (Bebedor)
Termometre (AR863 Arzum Bebbe biz bunu aldık )
Ev için nem ölçebilen termometre
Burun aspiratörü (otri bebe)
Serum fizyolojik
Kulak çöpü
Pişik kremi (Sebamed – Nivea ya da Bephanthol iyi)
Pudra (Nivea)
Alt değiştirme örtüsü (Canbebe)
Bebek bakım çantası
Sıcak su torbası (minik)
Deterjan ve yumuşatıcı (Dalin – yumoş – roxy )
Pamuk
Kirli torbası
Göbek bağı solüsyonu – gazlı bez
Bebek için Giysiler (İlk 2-3 ay için)
2 Adet hastane çıkışı
5 adet uzun kollu body
5 adet kısa kollu ya da kolsuz body
5 adet uzun kollu tulum
Çorap ve patik
Şapka, önlük ve eldiven
Yelek (Penye çok kullanışlı)
Battaniye (3 adet penye – 1 adet kundak – vs)
Ağız mendili
Sağlık Bakım ve Eşyalar
Dönence
Bebek şekeri – kapı süsü – sepet – tül – takı yastığı (süslübebekadresinde 100tl lik kampanya var hepsini kapsayan en uygun orada buldum.)
2 adet nevresim takımı
Yorgan
Yan yatma yastığı (Bebedor)
Park yatak
Park yatak yatağı (Massimo Ricco Y102 Letto Viscotone Yatak hem visco hem pamuk)
Emzirme yastığı
Emzik
Biberon (dr browns ince uç dar ağız)
Cam biberon
Süt poşeti saklama kabı
Mama kaşığı (ilaç için gerekli oluyor)
Gece lambası
Port bebe (taşımak için eski tiplerden daha kullanışlı)
Ana kucağı salıncak (papetto otomatik sallanan gayet kullanışlı)

Anne İhtiyaçları
Emzirme sütyeni
Emzirme atleti
Göğüs pedi (lansinoh)
Göğüs kremi (lansinoh)
2 adet lohusa pijaması
1 adet lohusa gecelik
Saç bandı
Uzun ped ya da hasta pedi
Terlik
Fazlalık alan göğüs pompası
Süt artırıcı çay (humana)

Bebek Hastane Çantası
1 Paket bebek bezi
Islak mendil ya da pamuk
Hastane çıkışları
2 adet tulum
2 adet alt üst takım
Çorap - Yelek - Battaniye - Havlu - Alt değiştirme örtüsü - Ağız mendili - Kirli torbası
Nevresim takımı
Biberon
Emzik ve kutusu
Pişik kremi
Bebek şekerleri - bebek çikolatası – süsleme - kolonya
Anı defteri
Fotoğraf makinesi – kamera
Plastik çatal kaşık çatal bardak
Anne Hastane Çantası
1 adet pike ya da nevresim takımı – yedek çarşaf – havlu
Sabahlık – yelek – patik
2 adet pijama takımı – 1 adet gecelik
Emzirme sütyeni – atleti
Külot – terlik – sabun – ıslak mendil
Göğüs pedi – göğüs kremi – havlu
Kadın pedi ya da hasta pedi
Tarak – diş macunu – bakım ürünleri
Yedek kıyafet – kirli çamaşır için torba
Saç bandı – yemeni – toka

bende senni gibiyimm.....5 te cıkıyorum..dogumdan sonra 6 ay 3 te cıkacagim...amaa 37.haftaya kadar dayanamayacagim 4 nisan 32.hafta dogum iznine ayrılcam......

doğumdan sonra da cocugumla olabıleyım dıye boyle yapıyorum :( yoksa benım de artık gıdebılecek dermanım kalmadı..

Allah ıma bın sukurkı bu sene cok kar kış yapmadı (aslında buna sukredılmez ama.. )
rahat gecırdım.. fazla hasta olmadan atlattım..benım 32. hAFtam 15 marta gelıyor.. çok erken olur.. sınırları zorlayacağım kısmetse..

sen mükemmel bir annesin. İlerde çocukların seninle gurur duyacak.Anne babanı da boşver.Artık kendini hiç üzme.inşallah en kısa zamanda allah korkusu olan iş ahlakı olan bir yardımcı bulursun.Hamilelikten sonra en azından daha rahat hareket edeceğiz en basit kolay oturacagız agrımız olmayacak o zmn herşeye yetişirsin. ama senden ricam hayatını komple eşine ve çocuklarına adama kendine de zaman ayır.geçen yıllar geri gelmiyor hiçbirşeyini erteleme çocuklar büyüyünce yaparım deme.çocuklar büyüdükçe sorunları da büyüyormuş ben anne değilim ama annem hep bunu der.annem babamla evlendıgınde çalışıyormuş. biz olunca ve babaannem hastalanınca babam annemi çalıştırmamış ama annemin hala pişmanlığı var.maas teke ındı dıyor eskı hayatımız olmadı baktımda kıymet mı gördüm eskiden arkadas cevrem vardı zamanla yokoldu en azından sımdı emeklı maasım olurdu dıyor.Ha durumları allaha sukur cok ıyı..şu an annem yanımda bana bakıyor kızım bebk olunca gezmenden sosyal hayatından çalışmandan geri kalma.bebegıde yanında gezdırmeye alıştır. yabancı kadınlara bak dıyor yanlarında uc cocuk ama ne kadar mutlular cocuklara bızım kadar mudahale etmıyor, tatıllerını de yapıyorlar herseyı de yapıyorlar dıyor.. baktım haklı...mesela bir haftadır bana çok fazla özel ders talebi geldi matematik öğretmenıyım ve bunlar hep eskı öğrencilerim ben rısklı durumumdan dolayı çocukları bırakmak zorunda kalmıştım.öğrencılerımın aılelerıne masada oturarark ders verebılecegımı söyledım normalde benım bir odam sınıf gibi tahta var ve ben hep ayakta anlatırım. aıleler kabul etti.ama eşim kıyametı kopardı..ben senın doğumdan sonra bıle ucretsız ızne ayrılmanı ıstıyorum demez mi:(((ben de kaç aydır evde sıkılıyorum hem değişiklik olsun hem de zaman gecsın istiyorum. annem müdahale edecektı anne sen dur kötü olma dedım.ben eskı halım olsa tartışırım ama bebegımı uzmemek ıcın bırsey demedım. kendi annesini aradım anlattım anne böyle böyle kızım sen ıstıyor musun dedı evet dedım ama yorulmak yok tamam anne zaten masabasında dedım. hemen akşam geldi oğluyla konuştu, hatta kızdı.her hamıle evde otursa ohooo dedi dogurduktan sonra bırak çalışssın ne yapmak ıstıyorsa yapsın. zten okul açıldıgı zaman bes aylık olcak dedı..eşim kabul etmek zorunda kaldı.Cunku ben malesef haftasonu bir kere dışarı cıkıyorum gecen hafta alışverısı merkezınde bır adam omzuma carptı o olaydan sonra alışverıs merkezı gezmemde son buldu:((((sadece sahıle gıdıyorum yarım saat sonra eve gelıyoruz. benım moralim artacak bu dersler cok ıyı olacak. Kısaca kendine de ilerde mutlaka zaman ayır ister çalış ister evde ol ama mutlaka kendıne aıtte zamanın olsun cnm.

1 de 8'i de olur bana fark etmez. Öğleden sonra olursa daha iyi olur ama. Bir de KAdıköy diyoruz ama, kadıkoyun kalabalıklığını (özellikle cumartesi günleri) hesaba katıp, gideceğimiz yeri şimdiden belirlememiz gerekir. Yoksa o kdr gebe tavuk gibi perişan oluruz valla :)

haklısınız.. bagdat caddesı de olur aslında orada gıdılecek daha cok mekan var gıbı.. bılemedım..

BEBEK İHTİYAÇ LİSTESİ
Temizlik ve Bakım
Banyo Küveti
Banyo Filesi ya da Sünger
Maşrapa
Kova
Yıkamak için tülbent ya da sünger
Başlıklı havlu – 2 adet (ilk başlarda çok çabuk kirleneceği için yedek olması gerekli)
Havlu içi tülbent (mermerşahi)
Şampuan – Sabun
Bebek yağı
Islak mendil (unibaby yeni doğan –ilk aylar ıslak pamuk kullanın pişik olmaması için)
Bebek bezi (Prima Premium Care)
Fırça – tarak (Bebedor ya da Chicco)
Tırnak bakım seti (Bebedor)
Termometre (AR863 Arzum Bebbe biz bunu aldık )
Ev için nem ölçebilen termometre
Burun aspiratörü (otri bebe)
Serum fizyolojik
Kulak çöpü
Pişik kremi (Sebamed – Nivea ya da Bephanthol iyi)
Pudra (Nivea)
Alt değiştirme örtüsü (Canbebe)
Bebek bakım çantası
Sıcak su torbası (minik)
Deterjan ve yumuşatıcı (Dalin – yumoş – roxy )
Pamuk
Kirli torbası
Göbek bağı solüsyonu – gazlı bez
Bebek için Giysiler (İlk 2-3 ay için)
2 Adet hastane çıkışı
5 adet uzun kollu body
5 adet kısa kollu ya da kolsuz body
5 adet uzun kollu tulum
Çorap ve patik
Şapka, önlük ve eldiven
Yelek (Penye çok kullanışlı)
Battaniye (3 adet penye – 1 adet kundak – vs)
Ağız mendili
Sağlık Bakım ve Eşyalar
Dönence
Bebek şekeri – kapı süsü – sepet – tül – takı yastığı (süslübebekadresinde 100tl lik kampanya var hepsini kapsayan en uygun orada buldum.)
2 adet nevresim takımı
Yorgan
Yan yatma yastığı (Bebedor)
Park yatak
Park yatak yatağı (Massimo Ricco Y102 Letto Viscotone Yatak hem visco hem pamuk)
Emzirme yastığı
Emzik
Biberon (dr browns ince uç dar ağız)
Cam biberon
Süt poşeti saklama kabı
Mama kaşığı (ilaç için gerekli oluyor)
Gece lambası
Port bebe (taşımak için eski tiplerden daha kullanışlı)
Ana kucağı salıncak (papetto otomatik sallanan gayet kullanışlı)

Anne İhtiyaçları
Emzirme sütyeni
Emzirme atleti
Göğüs pedi (lansinoh)
Göğüs kremi (lansinoh)
2 adet lohusa pijaması
1 adet lohusa gecelik
Saç bandı
Uzun ped ya da hasta pedi
Terlik
Fazlalık alan göğüs pompası
Süt artırıcı çay (humana)

Bebek Hastane Çantası
1 Paket bebek bezi
Islak mendil ya da pamuk
Hastane çıkışları
2 adet tulum
2 adet alt üst takım
Çorap - Yelek - Battaniye - Havlu - Alt değiştirme örtüsü - Ağız mendili - Kirli torbası
Nevresim takımı
Biberon
Emzik ve kutusu
Pişik kremi
Bebek şekerleri - bebek çikolatası – süsleme - kolonya
Anı defteri
Fotoğraf makinesi – kamera
Plastik çatal kaşık çatal bardak
Anne Hastane Çantası
1 adet pike ya da nevresim takımı – yedek çarşaf – havlu
Sabahlık – yelek – patik
2 adet pijama takımı – 1 adet gecelik
Emzirme sütyeni – atleti
Külot – terlik – sabun – ıslak mendil
Göğüs pedi – göğüs kremi – havlu
Kadın pedi ya da hasta pedi
Tarak – diş macunu – bakım ürünleri
Yedek kıyafet – kirli çamaşır için torba
Saç bandı – yemeni – toka

Teşekkür ederim canım cevabın için

İstenmeyen tuylerin istenmeyen mevzulari acilmis, eldivenle gormeden de alinabiliyor haberiniz olsun. Hem surekli egilmek zorunda olmadiginiz icin beliniz cokta agrimiyor. Yorulunca birakip kalanlara sonra devam edebilirsiniz, jilet kalinlastiriyo sonra agdaya donmesi zor oluyo.

Birde baskasina aldirma konulari gecmis, esimizden baska kimseye mahrem bolgemizi acamayiz unutmayalim kadinin da kadina acmasi ve bakmasi haram olan yerler var, bikac gunluk zorluktan kacmak icin gunaha girmeyelim.

Ay kesinlikle eşimede açamam çok aşırı utanırım. Hatta yapar mısın demeye de utanırım artık ayna ile yapacağım yapabildiğim kadar napim.

Son düzenleme:
ne biliyim ev hanımı olsam senin gibi mi olurdum diye sordum kendime ama malesef olmazdım.olamazdım.yapı meselesi sanırım.senin öyle içine siniyo benimde böyle.ama ne yalan söyliyim çok iyi bi eş,anne ve ev hanımısın itiriraf etmek gerek.yüreğin bu kadar iyi niyetle doluyken mutsuzluk seni asla bulmaz eminim.

Aynen bende böyle olamazdım.Ben zaten ev hanımı olamazdım. Psikolojim bozulurdu evde :) ama nöbetiniz sabah 8 akşam 16 işim olsun isterdim açıkçası :) kısmet ne yapalım

Son düzenleme:
Back
X