2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
herkese merhaba :16:nasılsınız 1 2 gndür pek giremiyorum üstünden şöyle bir okuyup geçtim ... umarım herkese iyidir :24:

Aynen bende böyle olamazdım.Ben zaten ev hanımı olamazdım. Psikolojim bozulurdu evde :) ama nöbetiniz sabah 8 akşam 16 işim olsun isterdim açıkçası :) kısmet ne yapalım

ben de hafta içi bir gün izin olsa çok mutlu olurdum, işlerimizi hallederdik haftasonu da bize kalırdı. evde bende duramıyorum :49:

Bazen diyorum ki, Allah'ım iyi ki beni çok zorda bırakıp, çoluğumu çocuğumu kötü insanlara emanet edip çalışmak zorunda bıraktırmadın diye... Dağına göre kar verirmiş Allah derler. Ben o yükün altında ezilsem belki de yaşamazdım gibi geliyor. Çünkü kendim çok çektim kopuk anne-baba ilişkilerinden.
İki gün önce annemle konustum, gribim sesim berbat, yardımcı gitti, ustalar gelecek diyorum, hay Allah yardımcın oldun vah vah uzulme yaparsın yavas yavas diyor. Bugun babam aradı, nasılsınız dıyor, anlattım; tuh keske elımızden bısey gelse, amma sanssızsınız dıyor. E kendı anne-babam boyle olunca esımın aılesı de bır yere kadar, sımdı kayınvalıdemle konustum, o da hıc geleyım vs demıyor.

Insallah ben, bana yapılmayan herseyı cocuklarıma yapabılırım. Sağlıklı sıhhatli olayım da, her ıhtıyaclarında kosarım yanlarına.

canım ben çok üzüldüm durumuna inan çalışmasam ben gelmek isterdim. Hatta çekmeköye 10 dk. mesafedeyim. Yardımcı olmak konuşmayı çok isterdim seninle. Biz burada okuduklarımızla ve paylaşımlarımızla birbirimizi tanıdık, görmesem de mükemmel bi insan olduğunu bilmem bile yetiyor. Hatta çekmeköyden ev almayı düşünüyoruz ve bakıyoruz da kimbilir belki komşu bile olabiliriz:) Üzme kendini bunlarda geçecek sadece biraz zamana ihtiyacımız var.

güzel annişler,

bakıyorum eşlerden konuşulmuş. benim eşimde malesef yardım etmeyenlerden.1-2 kez evi sildi süpürdü, 1-2 kez de beraber temizlik yaptık ama onun haricinde hiç bir yardımı yok bana.illa benim dürtüklemem gerekiyor bazen de onu dürtükleyene kadar kendim yaparım daha iyi diyorum. bende yavaş yavaş parçalara bölerek yapıyorum temizliğimi. marttan itibaren bende artık düzenli olarak temizlik için birini alacağım tabi her gün değil. ilk ay tam gün gelsin, sonra 2 haftada bir yarım gün gelsin diye düşünüyorum. yemek konusunda da eşimle anlaşamıyoruz ama artık onun da yemek konusunda benden beklentisi cok yok. kv de hep soylüyorum çok kötü alıştırmışsın diye. o da hak veriyor bana. şimdi Allah nasip ederse bizimde oğlumuz olacak ve ben inşallah onu böyle yetiştirmeyeceğim.

son olarak bugün yine bayağı bir kişi burdayken sevgili izmirli anne adayları siz nerede ne kadara doğum yapacaksınız?
eşim kent, ben çınarlı istiyordum ama dr. kenti çok önermem dedi fiyatları hem uçuk hem de kadro sürekli değişiyor diyor. çınarlı da bu sene fiyatlarına zam yapmış kentle yarışıyor artık dedi. senin herhangi bir riskin yok şimdilik boşuna o kadar para vermeye gerek yok gazi,karataş, egepolde de yapabiliriz dedi.

ben de önümüzdeki ay 3 hastaneyi araştırıcam. kent, çınarlı ve gazi.

sizin nerde, nasıl ve na kadara olacak?

cnm bende aynı kızımı okuldan almaya gidiyorum adımlarım büyüyor sanki daha cok var yarım saatten fazla yürümeyin diyorlar bende 5 kilo aldım ama işte belime vuruyor bebişlerimiz için değer :)

ay sorma dünde biz kız yüzünden tartıştık sinirlerim tepemde ağladım küstüm gece barıştık hormonlar :))

-QUOTE]

sağsağlim doğsunlarda başka bşey istemem :).. bu hormonlar beni mafetti herşey ağırıma gidiyor. eşim azıcık sesini yükseltsin hıçkıra hıçkıra ağlıyorum :1: tutamıyorum kendimi ya ağlamamak için zorlarsam boğazım düğüm düğüm oluyor bende salıveriyorum kendimi napayım :1:

Yalniz degilsin emin ol canim Allah yoklugunu gostermesin bir annem kaldi zaten babamizi kaybettik 2011 de ama annem 5 ay ablamin yaninda kalip cociklarina bakiyorsa benim yanimda bir hafta kalir sonra ne yapar ne eder kavga cikarir gider yanimfan sen calismiyorsun diyor tek bahaneside bu... Iyikide valismiyorum diyorum böyle durumlarda... Ben tek basima büyüttüm oglumu ne yardimci ne bakici.Esim hep sehir disinda zaten.Ve hiç bilmedigim bir sehirdeydim. Neyse dedigin gini Allah dagina göre kar verirmis gercekten de.Allah yardimcimiz olsun.

Amin canım. Seninle aynı durumda çok yakın bir dostum var. Annesi nedense kızkardeşinin kocaman olmuş iki çocuguna bakıyor halen ama kızcağızın doğum sonrası 2 hafta bile kalmadı yanında. Anlamak çok ama çok zor... Biraz da ağlamayana meme yok herhalde. Biz güçlü, herşeyi halledebilir durumda oldukça, neye ihtiyacın var diye soran olmuyor. Kim cazgırlık yapıyorsa ona zorla da olsa yardımcı oluyorlar. Ben mesela yardım istemeye çok çekinirim birinden, olur da bahaneler bulur hayır derse diye... Öyle birşey olsa bir daha da soramam zaten. Madem anneler yardımcı değil, fedakarlık yapıp yardımcı tutayım, para için yardım etsin viri diyorsun ama onda da neler yaşanıyor yazdım işte. Ahh anne gibisi yok ki...

Aynı sancı bende de var, yarım saatten uzun sürdüğü olmadı ama... kendiliğinden geçiyor diye doktoru aramadım...hatta dün sormuştum burada ama cevap alamadım, sizi görmek rahatlattı biraz...8 martta randevum var o zaman sorarım... yalancı sancı olabilir belki... ay şimdi de başladı;(

canım dün bende paylaşmıştım cevap alamamıştım:( cmt doktora sorucam eğer başka sormak istediğiniz bişi varsa doktora sorarım. ancak pazartesi yazabilirim.

kızlar benim kalbim çok hızlı atıyor. evlenmeden öncede vardı ama özellikle bu gebelik döneminde sıcak odaya girdiğimde bayılcak gibi oluyorum elim ayağım tutmuyor. bi çarpıntı oluyor. şeker yüklemesi iyi sonuç verdi bende tansiyonda yok anlamadım gitti. bazen göbeğimdende kalp atışı gibi tıktık sürekli hareketler hissediyorum sanki bebeğimin kalbi göbeğime dayanmış gibi off saçmaladım :50: sizdede benim gibi çarpıntı oluyor mu.?

biliyorsunuz şekerle aktif mücadelem tüm hızıyla devam ediyor.2 gündür günde 3 defa olmak üzere insülüne başladım.diyetede devam ediyorum.üç haftadır ağzıma makarna ,pilav,tatlı,çukulata vs... sürmedim.sebze yemekleri çorba et tavuk ile besleniyorum.sonuçta içimde bir bebek olmasa çok daha sert bir diyet uygulardım ama tatlı ve karbonhidratlı yemekler haricinde kendimide çok kısmıyorum diyebilirim.
şimdi sorun şu insülün kullanmaya başladığımdan beri beslenme düzenim değişmediği halde şekerim dahada yüksek çıkmay başladı.bu insülün düşürmeyecekmiydi şekerimi benim anlamadım gitti.acaba ilk başlayınca böyle bir tepkimi oluyor vücutta bunu yaşayan biri varmı artık bu şeker sinirlerimi çok bozmaya başladı.pazartesi doktorumla şeker ölçüm sonuçlarımı paylaşacağım ama bu durum ilginç geldi bana niye hala yüksek çıkıyorki bu şeker şimdi.

kızlar benim kalbim çok hızlı atıyor. evlenmeden öncede vardı ama özellikle bu gebelik döneminde sıcak odaya girdiğimde bayılcak gibi oluyorum elim ayağım tutmuyor. bi çarpıntı oluyor. şeker yüklemesi iyi sonuç verdi bende tansiyonda yok anlamadım gitti. bazen göbeğimdende kalp atışı gibi tıktık sürekli hareketler hissediyorum sanki bebeğimin kalbi göbeğime dayanmış gibi off saçmaladım :50: sizdede benim gibi çarpıntı oluyor mu.?

bende hiç olmuyor gün içinde o kadar koşuşturduğum halde nefes olayım hala iyi çok şükür.belki çok hareketli olmamın faydası vardır.

sen mükemmel bir annesin. İlerde çocukların seninle gurur duyacak.Anne babanı da boşver.Artık kendini hiç üzme.inşallah en kısa zamanda allah korkusu olan iş ahlakı olan bir yardımcı bulursun.Hamilelikten sonra en azından daha rahat hareket edeceğiz en basit kolay oturacagız agrımız olmayacak o zmn herşeye yetişirsin. ama senden ricam hayatını komple eşine ve çocuklarına adama kendine de zaman ayır.geçen yıllar geri gelmiyor hiçbirşeyini erteleme çocuklar büyüyünce yaparım deme.çocuklar büyüdükçe sorunları da büyüyormuş ben anne değilim ama annem hep bunu der.annem babamla evlendıgınde çalışıyormuş. biz olunca ve babaannem hastalanınca babam annemi çalıştırmamış ama annemin hala pişmanlığı var.maas teke ındı dıyor eskı hayatımız olmadı baktımda kıymet mı gördüm eskiden arkadas cevrem vardı zamanla yokoldu en azından sımdı emeklı maasım olurdu dıyor.Ha durumları allaha sukur cok ıyı..şu an annem yanımda bana bakıyor kızım bebk olunca gezmenden sosyal hayatından çalışmandan geri kalma.bebegıde yanında gezdırmeye alıştır. yabancı kadınlara bak dıyor yanlarında uc cocuk ama ne kadar mutlular cocuklara bızım kadar mudahale etmıyor, tatıllerını de yapıyorlar herseyı de yapıyorlar dıyor.. baktım haklı...mesela bir haftadır bana çok fazla özel ders talebi geldi matematik öğretmenıyım ve bunlar hep eskı öğrencilerim ben rısklı durumumdan dolayı çocukları bırakmak zorunda kalmıştım.öğrencılerımın aılelerıne masada oturarark ders verebılecegımı söyledım normalde benım bir odam sınıf gibi tahta var ve ben hep ayakta anlatırım. aıleler kabul etti.ama eşim kıyametı kopardı..ben senın doğumdan sonra bıle ucretsız ızne ayrılmanı ıstıyorum demez mi:(((ben de kaç aydır evde sıkılıyorum hem değişiklik olsun hem de zaman gecsın istiyorum. annem müdahale edecektı anne sen dur kötü olma dedım.ben eskı halım olsa tartışırım ama bebegımı uzmemek ıcın bırsey demedım. kendi annesini aradım anlattım anne böyle böyle kızım sen ıstıyor musun dedı evet dedım ama yorulmak yok tamam anne zaten masabasında dedım. hemen akşam geldi oğluyla konuştu, hatta kızdı.her hamıle evde otursa ohooo dedi dogurduktan sonra bırak çalışssın ne yapmak ıstıyorsa yapsın. zten okul açıldıgı zaman bes aylık olcak dedı..eşim kabul etmek zorunda kaldı.Cunku ben malesef haftasonu bir kere dışarı cıkıyorum gecen hafta alışverısı merkezınde bır adam omzuma carptı o olaydan sonra alışverıs merkezı gezmemde son buldu:((((sadece sahıle gıdıyorum yarım saat sonra eve gelıyoruz. benım moralim artacak bu dersler cok ıyı olacak. Kısaca kendine de ilerde mutlaka zaman ayır ister çalış ister evde ol ama mutlaka kendıne aıtte zamanın olsun cnm.

Canım, inşallah buluşmada karşılaşır da uzun uzun konuşabiiriz. Mesela şuanki tecrübemle ilk bebeğim geliyor olsa, o kadar rahat olurdum ki, kimseye ihtiyacım bile olmazdı ama şimdi 3 yaşında bir de oğlum var. O yaşlarda çocukların ihtiyaçları o kadar fazla ve farklı ki. Hem anneye fiziksel bağlılıkları tam bitmemiş oluyor, hem de ruhsal gelişimlerinin en önemli safhasında oluyorar; inatlaşma, tartışma vb şeyleri öğreniyorlar, resmen kişilikleri şekilleniyor.
Eğer yeni bebek olmasaydı, oğlumla en rahat edeceğim dönemlerdi aslında. Heryere benımle gelıyor, uyum sağlıyor, herseyden anlıyor. Ama bebek+cocuk olunca uzun bir zaman daha bana özel hayat diye bırsey yok demektır.
Calısmak bana burada bır kacıs bıle olabılır. Cok arkadasım var senın yaptıgını hayatta yapamaz delirirdim, izin bitince hemen çalışmaya başladım dıye. Ama ben yapamıyorum işte anlattıgım nedenlerden oturu. Oturdugum sıtede cogu anne calısıyorya da tum gun dısarda, cocuklar hep bakıcılarla beraber. Ben evde olunca bakıcıların cocuklara neler yaptıgını goruyorum ızlıyorum. Yemeklerını yedırdım dıyıp cope dokenler, cocuk su kenarında yururken sırtını dönüp telefonda cak cak edenler, kolundan çeke çeke yolda sürükleyip beni görünce hemen şekil değiştirenler. Sozde babaanne anneanne bakıyor dıye rahat olanlar var ama, onlar da bambaska bır alem. onlarla buyuyen cocuk asırı sımarık oluyor, her dedıgı yapılıyor, asla yememesi gereken seylere hayır denmıyor vs....Neler neler...
Ben cocuklugumda yasadıklarımı oğlumun kızımın yasamasını asla istemem o yuzden bugun bana 3 yıl çalışacaksın sana gunlugu 1 milyon maas vereceğiz deseler, yıne de onları bırakıp calısamam dusun. Bu bır acızlık aslında farkındayım. Calısan guclu anne modellerıne ınanılmaz saygım var ama ben kendı cocuklugum yuzunden kıtlenıp kalmısım ıste...

güzel annişler,

bakıyorum eşlerden konuşulmuş. benim eşimde malesef yardım etmeyenlerden.1-2 kez evi sildi süpürdü, 1-2 kez de beraber temizlik yaptık ama onun haricinde hiç bir yardımı yok bana.illa benim dürtüklemem gerekiyor bazen de onu dürtükleyene kadar kendim yaparım daha iyi diyorum. bende yavaş yavaş parçalara bölerek yapıyorum temizliğimi. marttan itibaren bende artık düzenli olarak temizlik için birini alacağım tabi her gün değil. ilk ay tam gün gelsin, sonra 2 haftada bir yarım gün gelsin diye düşünüyorum. yemek konusunda da eşimle anlaşamıyoruz ama artık onun da yemek konusunda benden beklentisi cok yok. kv de hep soylüyorum çok kötü alıştırmışsın diye. o da hak veriyor bana. şimdi Allah nasip ederse bizimde oğlumuz olacak ve ben inşallah onu böyle yetiştirmeyeceğim.

son olarak bugün yine bayağı bir kişi burdayken sevgili izmirli anne adayları siz nerede ne kadara doğum yapacaksınız?
eşim kent, ben çınarlı istiyordum ama dr. kenti çok önermem dedi fiyatları hem uçuk hem de kadro sürekli değişiyor diyor. çınarlı da bu sene fiyatlarına zam yapmış kentle yarışıyor artık dedi. senin herhangi bir riskin yok şimdilik boşuna o kadar para vermeye gerek yok gazi,karataş, egepolde de yapabiliriz dedi.

ben de önümüzdeki ay 3 hastaneyi araştırıcam. kent, çınarlı ve gazi.

sizin nerde, nasıl ve na kadara olacak?

canım benım izmirde gezmediğim prof ve hastane kalmadı.sonunda hem drumu buldum hem de hastanemı. çınarlıya 2,5 aydır gidiyorum.drumdan çok memnunum. çınarlı muane ücretine zam bıle yapmadı 42 tl ıdı muane 45 oldu. biz aralık gıbı dogum fıyatı sormuştuk drumuz 1500 cıvarı demişti.. şubatın başında sorduk gene 1500 civarı dendi. ama benım drum oranın dru. eger drunu dışardan getirirsen hem hastaneye hem dra ödüyormussun. benım ıkı hafta sonra randevum var dogum ıznıne aayrılacagım. gene sorarım. valla ben drumdan cok memnunum ne derse kabulüm. o kadar proflara gittim de ne oldu ölçümü bile yanlış yapıyor. ben drumla konustum benımkı hocam tup bebek hastanede yenıdogan var mı var yenıdogan yogun bakımıda var dedi.allahtan bırsey olmadıgı taktırde dogumu kendı yapacagına söz verdi ve erken dogum olasılıgıma karsı herseyı yapacagına garantı verdı. ayrıca kadın doğum hastanesı oldugu ıcın acılınde gece sureklı nobetcı dr var.bu bile bana güven veriyor.kentın kalıtesı daha ıyıdır ama benım ıcın dr ve anestezı uzmanı önemlı..zaten ıkı gun yatıp cıkcaz

cnm bende aynı kızımı okuldan almaya gidiyorum adımlarım büyüyor sanki daha cok var yarım saatten fazla yürümeyin diyorlar bende 5 kilo aldım ama işte belime vuruyor bebişlerimiz için değer :)

ay sorma dünde biz kız yüzünden tartıştık sinirlerim tepemde ağladım küstüm gece barıştık hormonlar :)

sağsağlim doğsunlarda başka bşey istemem :).. bu hormonlar beni mafetti herşey ağırıma gidiyor. eşim azıcık sesini yükseltsin hıçkıra hıçkıra ağlıyorum :1: tutamıyorum kendimi ya ağlamamak için zorlarsam boğazım düğüm düğüm oluyor bende salıveriyorum kendimi napayım :1:

Merhaba kızlar 2 gündür hastanedeydim bugün taburcu oldum..kanama oldu gittim rahim incelmiş 2 cm de açılmam olmuş bebek doğum pozisyonunu almış erken doğum olabilirmiş ve bundan sonraki zamanlarımı hep yatarak geçirmek zorundayım :43: daha fazla açılma ve incelme olmasın diye bir sürü ilaç alıyorum kızlar ne olur dua edin dualarınızda ihtiyacımız var çok hareketli bebeğim korkuyorum en azından 32 haftayı tamamlamak gerekiyormuş :43:

bende hiç olmuyor gün içinde o kadar koşuşturduğum halde nefes olayım hala iyi çok şükür.belki çok hareketli olmamın faydası vardır.

ben bütün gün evdeyim. havalar soğuk hasta oldum dışarıda çıkamıyorum :( sıcağa gelemiyorum sadece allahtan yaz hamilesi değilim öyle olsaydı baya zor geçerdi gebeliğim..

biliyorsunuz şekerle aktif mücadelem tüm hızıyla devam ediyor.2 gündür günde 3 defa olmak üzere insülüne başladım.diyetede devam ediyorum.üç haftadır ağzıma makarna ,pilav,tatlı,çukulata vs... sürmedim.sebze yemekleri çorba et tavuk ile besleniyorum.sonuçta içimde bir bebek olmasa çok daha sert bir diyet uygulardım ama tatlı ve karbonhidratlı yemekler haricinde kendimide çok kısmıyorum diyebilirim.
şimdi sorun şu insülün kullanmaya başladığımdan beri beslenme düzenim değişmediği halde şekerim dahada yüksek çıkmay başladı.bu insülün düşürmeyecekmiydi şekerimi benim anlamadım gitti.acaba ilk başlayınca böyle bir tepkimi oluyor vücutta bunu yaşayan biri varmı artık bu şeker sinirlerimi çok bozmaya başladı.pazartesi doktorumla şeker ölçüm sonuçlarımı paylaşacağım ama bu durum ilginç geldi bana niye hala yüksek çıkıyorki bu şeker şimdi.

Canım benim eşimde şeker hastası yaklaşık 1 ay önce insüline başladı fakat aynen seninki gibi yemediği zaman daha çok yükseliyor yediği zamanda düşük çıkıyor anlamış değiliz bizde ama ihmal etme düzene girecektir mutlaka daha yeni başladın sonuçta..

hayırlı akşamlar anneler nasılsınız. artık çok ağırlaştığımı hissediyorum.:50:

onu ben de hissediyorum. bu hafta özellikle çok yorgunum, kafam dağınık, devamlı kırıyorum döküyorum, çok sakarım, gözlerim bulanık görüyor bir de. hamilelikle alakası var mı bilmiyorum. cuma günü göz doktoruna gideceğim. sırtım belim ağrıyor.

bebeğim 1880 gr olmuş. ben de 15 kilo aldım. ama önceden çok zayıf olduğum için sadece göbeğim var. gerçekten 32 den sonra bu doğum iznini düşünmeye başlayacağım. sonuna kadar giderim diyordum ama sanırım. en geç 36 da izne çıkacağım.

Merhaba kızlar 2 gündür hastanedeydim bugün taburcu oldum..kanama oldu gittim rahim incelmiş 2 cm de açılmam olmuş bebek doğum pozisyonunu almış erken doğum olabilirmiş ve bundan sonraki zamanlarımı hep yatarak geçirmek zorundayım :43: daha fazla açılma ve incelme olmasın diye bir sürü ilaç alıyorum kızlar ne olur dua edin dualarınızda ihtiyacımız var çok hareketli bebeğim korkuyorum en azından 32 haftayı tamamlamak gerekiyormuş :43:

çok geçmiş olsun canım allah yardımcın olsun dualarım seninle yat dinlen hiç kalkma bebeğin annesini üzmez inşallah bekler zamanını

çok geçmiş olsun çok dikkat et kendine bol bol dinlen zaten az kaldı sonuna yaklaştık.

Back
X