cnm özelden msj atabilirmisin birkaç siteye baktım ama güvenemedim açıkçası
Telefondan giriyorum özel mesaj nasıl atılıyo sen bana at ben onu cevaplim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cnm özelden msj atabilirmisin birkaç siteye baktım ama güvenemedim açıkçası
BEBEK İHTİYAÇ LİSTESİ
Temizlik ve Bakım
Banyo Küveti
Banyo Filesi ya da Sünger
Maşrapa
Kova
Yıkamak için tülbent ya da sünger
Başlıklı havlu – 2 adet (ilk başlarda çok çabuk kirleneceği için yedek olması gerekli)
Havlu içi tülbent (mermerşahi)
Şampuan – Sabun
Bebek yağı
Islak mendil (unibaby yeni doğan –ilk aylar ıslak pamuk kullanın pişik olmaması için)
Bebek bezi (Prima Premium Care)
Fırça – tarak (Bebedor ya da Chicco)
Tırnak bakım seti (Bebedor)
Termometre (AR863 Arzum Bebbe biz bunu aldık )
Ev için nem ölçebilen termometre
Burun aspiratörü (otri bebe)
Serum fizyolojik
Kulak çöpü
Pişik kremi (Sebamed – Nivea ya da Bephanthol iyi)
Pudra (Nivea)
Alt değiştirme örtüsü (Canbebe)
Bebek bakım çantası
Sıcak su torbası (minik)
Deterjan ve yumuşatıcı (Dalin – yumoş – roxy )
Pamuk
Kirli torbası
Göbek bağı solüsyonu – gazlı bez
Bebek için Giysiler (İlk 2-3 ay için)
2 Adet hastane çıkışı
5 adet uzun kollu body
5 adet kısa kollu ya da kolsuz body
5 adet uzun kollu tulum
Çorap ve patik
Şapka, önlük ve eldiven
Yelek (Penye çok kullanışlı)
Battaniye (3 adet penye – 1 adet kundak – vs)
Ağız mendili
Sağlık Bakım ve Eşyalar
Dönence
Bebek şekeri – kapı süsü – sepet – tül – takı yastığı (süslübebekadresinde 100tl lik kampanya var hepsini kapsayan en uygun orada buldum.)
2 adet nevresim takımı
Yorgan
Yan yatma yastığı (Bebedor)
Park yatak
Park yatak yatağı (Massimo Ricco Y102 Letto Viscotone Yatak hem visco hem pamuk)
Emzirme yastığı
Emzik
Biberon (dr browns ince uç dar ağız)
Cam biberon
Süt poşeti saklama kabı
Mama kaşığı (ilaç için gerekli oluyor)
Gece lambası
Port bebe (taşımak için eski tiplerden daha kullanışlı)
Ana kucağı salıncak (papetto otomatik sallanan gayet kullanışlı)
Anne İhtiyaçları
Emzirme sütyeni
Emzirme atleti
Göğüs pedi (lansinoh)
Göğüs kremi (lansinoh)
2 adet lohusa pijaması
1 adet lohusa gecelik
Saç bandı
Uzun ped ya da hasta pedi
Terlik
Fazlalık alan göğüs pompası
Süt artırıcı çay (humana)
Bebek Hastane Çantası
1 Paket bebek bezi
Islak mendil ya da pamuk
Hastane çıkışları
2 adet tulum
2 adet alt üst takım
Çorap - Yelek - Battaniye - Havlu - Alt değiştirme örtüsü - Ağız mendili - Kirli torbası
Nevresim takımı
Biberon
Emzik ve kutusu
Pişik kremi
Bebek şekerleri - bebek çikolatası – süsleme - kolonya
Anı defteri
Fotoğraf makinesi – kamera
Plastik çatal kaşık çatal bardak
Anne Hastane Çantası
1 adet pike ya da nevresim takımı – yedek çarşaf – havlu
Sabahlık – yelek – patik
2 adet pijama takımı – 1 adet gecelik
Emzirme sütyeni – atleti
Külot – terlik – sabun – ıslak mendil
Göğüs pedi – göğüs kremi – havlu
Kadın pedi ya da hasta pedi
Tarak – diş macunu – bakım ürünleri
Yedek kıyafet – kirli çamaşır için torba
Saç bandı – yemeni – toka
biliyorsunuz şekerle aktif mücadelem tüm hızıyla devam ediyor.2 gündür günde 3 defa olmak üzere insülüne başladım.diyetede devam ediyorum.üç haftadır ağzıma makarna ,pilav,tatlı,çukulata vs... sürmedim.sebze yemekleri çorba et tavuk ile besleniyorum.sonuçta içimde bir bebek olmasa çok daha sert bir diyet uygulardım ama tatlı ve karbonhidratlı yemekler haricinde kendimide çok kısmıyorum diyebilirim.
şimdi sorun şu insülün kullanmaya başladığımdan beri beslenme düzenim değişmediği halde şekerim dahada yüksek çıkmay başladı.bu insülün düşürmeyecekmiydi şekerimi benim anlamadım gitti.acaba ilk başlayınca böyle bir tepkimi oluyor vücutta bunu yaşayan biri varmı artık bu şeker sinirlerimi çok bozmaya başladı.pazartesi doktorumla şeker ölçüm sonuçlarımı paylaşacağım ama bu durum ilginç geldi bana niye hala yüksek çıkıyorki bu şeker şimdi.
o zaman hiç kente gidip fiyat almayım bari, boşa zaman harcamayım.
Canım merhaba ; bende senınle aynı seylerı yasadım yaklasık 25 gunden fazladır ınsulın kullanıyorum bende ılk zamanlarda aynı seylerı dusunuyordum , hep yuksek hep yuksek hıc o dedıklerı 95 aclık 120 tokluk goremedım bende .
Bende benzer sorularla doktora kosunca , Bu ısın bır matematıgın bır hesaplamasının olmadıgını soyledı , hele hele normal dıyabetten zıyade gebelık dıyabetının acıklanamayacak cok fazla sey ıcerdıgını soyledı de ıkna ettı adamcagız. Bugun 3 sefer ve 3 er unıte ınsulıne basladıysak doguma kadar bu mıktar 80 unıte bıle olabılırmıs . Dıyet yuruyuş ınsulın bır yere kadar etkılı ancak tamamen cozum degıl i çünkü vucudumuz artık bu ınsulınu kendısı uretmıyor.Senın su an ıcın ınsulın mıktarın yeterlı gelmıyor yanı az gelıyor doktorun ılk muaynede mıktarını arttıracaktır. B arada bende sekere baglı olarak bebegın amınıo sıvısı fazla cıktı canım sende ılk muaynende kontrol ettır .
Bu da soyle acıklanıyor malum bız dattttlı dapppdattlı anneler oldugumuz ıcın bebegımız de cok çiş yapıyormuş ve su fazla oluyormus.
Geçmiş olsun canım , görüşmek üzere ...
( google ın yalancısıyım )
selam oferta, aynisini bende yasiyorum. benim gece ve sabah degerlerim ac karnina olsa bile hep 100 üstü, normalde 60-90 arasi olmasi gerekiyormus. gece karaciger fazla seker üretiyormus bu da sabaha kadar devam ettigi icin o iki deger yüksekmis. o yüzden bende iki gece yatmadan evvel 1 doz insüline basladim. ertesi gün deger insülinsiz daha düsük iken (92-97 arasi) insülin kullandiktan sonra bir gece önceden birden 100 üstü olmaya basladi. dedim herhalde yanlis yapmisimdir ya da belki vücut alisana kadar böyledir ama dün geceki dozdan sonra yine bu sabah yüksek cikti. bu gece yatmadan evvel dozu yükseltecegim, doktorum 2-3 doza kadar yükseltebilecegimi söylemisti, bende 2IE yerine 4IE sikacagim bu kez bacaga. insallah yarinki deger daha düzgün olur. o zamanda düzelmezse yarin en gec doktorumu arayip soracagim. cuma günü de zaten tekrar diyetisyene gidecegim bu kez yediklerimi daha da incelemek istiyorlar. anladigim kadari ile fazla protein bile sekeri yükseltebilirmis o yüzden süt ürünlerini de doktorum kisitla demisti. dogrusun, insülin aslinda sekeri düsürmesi gerekirken neden daha öncekinden daha da yükseltiyor bende anlamadim. en gec yarin ögrenirim. sende doktorundan ögrendiklerini paylas olur mu?
benim de bu şekere aklım ermedi bir türlü. bugün sabah 7 de kahvaltıdan önce ölçtüm 91 çıktı,sonra 1 yumurta,çok az lıght peynir bir dilimden az çavdar ekmeği yarım salatalık ve iki parça küçük marul yedim. iki saat sonra 9 da ölçtügümde sekerim 85 çıktı. normal mi,yoksa benim şekerim mi düşüyor bu sefer de:))[/QUOTE
kızlar bu şeker olayı biraz karışık ve uğraşması zor gerçektende.doktorumdan bilgi alınca hemen sizede yazacağım
Merhaba kızlar 2 gündür hastanedeydim bugün taburcu oldum..kanama oldu gittim rahim incelmiş 2 cm de açılmam olmuş bebek doğum pozisyonunu almış erken doğum olabilirmiş ve bundan sonraki zamanlarımı hep yatarak geçirmek zorundayımdaha fazla açılma ve incelme olmasın diye bir sürü ilaç alıyorum kızlar ne olur dua edin dualarınızda ihtiyacımız var çok hareketli bebeğim korkuyorum en azından 32 haftayı tamamlamak gerekiyormuş
![]()
sürekli sola yatmaktan bacağınızda uyuşma karıncalanma oluyormu?![]()
Merhaba kızlar 2 gündür hastanedeydim bugün taburcu oldum..kanama oldu gittim rahim incelmiş 2 cm de açılmam olmuş bebek doğum pozisyonunu almış erken doğum olabilirmiş ve bundan sonraki zamanlarımı hep yatarak geçirmek zorundayımdaha fazla açılma ve incelme olmasın diye bir sürü ilaç alıyorum kızlar ne olur dua edin dualarınızda ihtiyacımız var çok hareketli bebeğim korkuyorum en azından 32 haftayı tamamlamak gerekiyormuş
![]()
Canım çok şiddetli bel ağrım oldu Pazartesi günü içime doğmuş gibi bebeğin kıyafetlerini yıkadım yorgunluktan ağrıyor diye düşündüm gece 11 gibi yatmaya geçiyorduk eşimle tuvalete girdim idrardan sonra peçeteye kan geldi benimde 21. Haftada olmuştu yine böyle ama açılma falan yoktu ozaman..hemen hastaneye koşturduk kanama tekrar olmadı hatta çamaşırım hiç batmadı diyebilirim ama farklı durumlarla karşılaştık açılma ve incelme gibi maalesef..daha 1100 gram çok küçük![]()
Geçmiş olsun cnm sanırım sınırda bi değermiş umarım güzel sonuçlarınıda yazarsın en kısa zamanda. Doktor hastane arıyordun bi ara karar verdin mi nereye devam ediyorsun?
Cnm kaç çıkıyor senin değerler? Neler yiyorsun diyete tam anlamıyla uyamadığın için mi yüksek olmaya devam etti yoksa uyduğun halde mi böyle? Bende de şeker var ya merak ettim.. Çok geçmiş olsun az kaldı dayanalım azıcık daha, yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz bebeklerimiz bizimleeee :)))
Ya geçen gün ben de birinin doğurduğunu okudum anam dedim doğurmaya başlamış bizimkiler topik bile açılmışşşş.sonra bi uyandım ki rüyaymış :)))
Demiri şurup olarak içiyorum ben küçük şişelerde açıp bi dikişte içiyorum. Tadı da kötü değil. Bi Kaç kişi daha yazmış halsizlik yapıyor diye bende hiçbişey yapmıyor anlamadım vala. Sabah 6:30 da kalkınca ilk iş onu içiyorum ama hiç yan etkisini görmedim. Allah allah işe yaramıyormu acaba benim ki
Vay anasını amma sıkıntı oldu bu bakıcı işi size ya.. Okudukça ben sinirleriyorum bu kadınların yaptıklarına! Zorlu yolların sonu hep güzel olur diye düşünüp rahatlarım. Sizinde bu işiniz zor oldu biraz ama inşallah sonunda içine sinen süper birisini bulursun :))
Sanırım senin elinden herşey ço k iyi geldiği için alışmış eşin herşeyin on numara olmasına. Yoksa bu şımarıklık hiç normal değil.
Ben yemek konusunda pek iddalı değilimdir çokta sevmem aslında yemek yapmayı oda alıştı bu duruma 4 yıllık evliyiz hala her yemekte nasıl olmuş diye sorarım oda eline sağlık güzel olmuş der spnra ben ne kadar güzel olmuş diye ikinci bi atak yaparımo da garibim çok güzel demek zorunda kalır çinkü bilirki kötü bişey dese surat asılacak allahım ne dengrsiz bi insanım :)) sanırım biz alıştırıyoruz erkekleri sende herşeyi hep çok güzel yapma bence :)
Ben keşkesiz doğum kurslarına gitmeyi çok istemiştim aslında ama biraz fazla geldi maddi olarakayarlayabilirsek buna gitmek isterim mutlaka.. Saol bilgilendirme için.. :)
Bende geçn eşime öylesine doğuma sende gireceksin bak dedim. İstemez sanıyodum ama tabiki gelicem lafını duyunca şaşırdım. Benim ki biraz araştırmacı gazetecidir o sırada yanımda olmayı bırakıp doğumu izlemeye çalışır hatta doğurtmaya kaklışırsa hiç şaşırmam :))))) ben çocukluk arkadaşımı buldu facedeb oda profesyonel foto çekimi yapıyormuş ona sordum o çekecek sanırım. Ama fiyatı henüz konuşmadım. Biraz indirimli yapar diye umut ediyorum :)))
:)))) ne güzel oluyor böyle kapaklar
Kızlar ben eminim ikiniz de çok iyi bi anne olacaksınız.. Yaşayıp Üzüldüklerinize yürekten bende üzüldüm inanın.. Herkes az çok bişeyler yaşıyor sanırım.. Benim de çocukluğum değişikti.. İnsan küçükken yaşadığı ne varsa, kendi aile kurduğu zaman özellikle o konularda çok titiz oluyor işte.. Kendimizle gurur duyacağımız, iyi ve birbiriyle anlaşabilen evlatlar yetiştereceğimiz günler görelim inşallahh..
canım dün bende paylaşmıştım cevap alamamıştımcmt doktora sorucam eğer başka sormak istediğiniz bişi varsa doktora sorarım. ancak pazartesi yazabilirim.
![]()
ankaradaki arkadaşlar ben tobb hastanesini düşünüyorum, kötü bir şey duyan varmı? benim için tecrübeler önemli.:26:
kızlar benim kalbim çok hızlı atıyor. evlenmeden öncede vardı ama özellikle bu gebelik döneminde sıcak odaya girdiğimde bayılcak gibi oluyorum elim ayağım tutmuyor. bi çarpıntı oluyor. şeker yüklemesi iyi sonuç verdi bende tansiyonda yok anlamadım gitti. bazen göbeğimdende kalp atışı gibi tıktık sürekli hareketler hissediyorum sanki bebeğimin kalbi göbeğime dayanmış gibi off saçmaladımsizdede benim gibi çarpıntı oluyor mu.?
oluyor canım. sırtüstü yatamıyorum. hep sola yatıyorum ama lavaboya kalkarken uyuşmuş oluyorum. ayakparmaklarımı oynatıyorum hemen kalkmıyorum ellerımı bacagımı oynatıyorum.gecıyor. saga yatırmıyor bebiş uyku halınde saga dönünce tekmeliyor.sagda yatmamı hıc sevmıyor.druma sordum . sol tarafım uyusuyor dedım.bacaklarında kasılma oluyor mu dedı hayır dedım. süreklı o tarafa yatmaktan olur .ani hareketle sakın kalkma dedi.bebk ıcın en ıyısı sol tarafına yatman dedi
Canım çok şiddetli bel ağrım oldu Pazartesi günü içime doğmuş gibi bebeğin kıyafetlerini yıkadım yorgunluktan ağrıyor diye düşündüm gece 11 gibi yatmaya geçiyorduk eşimle tuvalete girdim idrardan sonra peçeteye kan geldi benimde 21. Haftada olmuştu yine böyle ama açılma falan yoktu ozaman..hemen hastaneye koşturduk kanama tekrar olmadı hatta çamaşırım hiç batmadı diyebilirim ama farklı durumlarla karşılaştık açılma ve incelme gibi maalesef..daha 1100 gram çok küçük![]()
sağlık ocağından geldim şimdi kan verdim bebeğimin kalp atışını dinledik tansiyonum aç karnına bile 14,9 du ne yapcam bu tansiyonla bilmiyorum..kulak muayenesi oldum kaç gündür tıkandı geçmiyo bi türlü doktor baktıda baktı kulağımın anasını ağlattı duyma prommlemin falan oluyomuydu önceden hiç kulak doktoruna gittimi dedi sağırmı oluyorum acaba:18: bir sürü ilaç verdi antibiyotik, damla ve fısfıs geçmezse kulak buruna git dedi
benim 3 arkadaşım tamer beye gitti hepsi çok memnundu, ben de hamilelik öncesi rutin kontrole gitmiştim, şeker gibi bir adam..ben maddi sebeplerden TOBBu düşünmedim hamilelikte, ama diğer doktorlarını bilmiyorum...
benim de bu şekere aklım ermedi bir türlü. bugün sabah 7 de kahvaltıdan önce ölçtüm 91 çıktı,sonra 1 yumurta,çok az lıght peynir bir dilimden az çavdar ekmeği yarım salatalık ve iki parça küçük marul yedim. iki saat sonra 9 da ölçtügümde sekerim 85 çıktı. normal mi,yoksa benim şekerim mi düşüyor bu sefer de:))
onu ben de hissediyorum. bu hafta özellikle çok yorgunum, kafam dağınık, devamlı kırıyorum döküyorum, çok sakarım, gözlerim bulanık görüyor bir de. hamilelikle alakası var mı bilmiyorum. cuma günü göz doktoruna gideceğim. sırtım belim ağrıyor.
bebeğim 1880 gr olmuş. ben de 15 kilo aldım. ama önceden çok zayıf olduğum için sadece göbeğim var. gerçekten 32 den sonra bu doğum iznini düşünmeye başlayacağım. sonuna kadar giderim diyordum ama sanırım. en geç 36 da izne çıkacağım.