Günaydın Kızlar geçmişi okuyamadım baya kötü günler geçirdim malesef. Cuma günü kontrolüm vardı, ultrasona girmeden önce doktora söyledim sağ kasığımda müthiş bir ağrı var tek ayak üstüne basıp çorap bile giyemiyorum diye, önemsemedi hamileiğin normal süreci genelde görünen bir sancı türü dedi. Sonra odaya geçtik beraber, doktor çok panikledi ne zamandır ağrın var? neden aramadın ? neden daha önce gelmedin vb. sorular sormaya başladı. Ben de bilemedim arada ağrıyor zaten her seferinde aramak istemedim dedim. Bebek doğum kanalına girmiş, bebeğimin suyu çok azalmış ve rahimde 3 cm açılma varmış. Suyun geldi mi dedi, ilk hamileliğim bilemiyorum ki dedim ayırt edemem normal akıntıdan dedim. Hemen amnisure diye bir test verdi amniyo sıvısının gelip gelmediğini anlamak için, çeşitli kan ve idrar tahlilleri verdi. Çok panikledim hemen hastaneye gittik testlerimizi verdik, diğer testimiz Gaziantep'te yokmuş Adana'dan gönderdiler bize gece 23.00 gibi elimizde oldu hemen yaptık Allah'a şükürler olsun ki negatif çıktı. Verdiğimiz diğer test sonuçlarına bakarak bağışıklık sistemimin çöktüğünü ve çok fazla idrar yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi. Yine ilaçlara başladım fakat bebeğim çok hareketsiz ve hareket ettiğinde de çok halsiz. Doktor istirahat verdi ve sana 2 hafta veriyorum bebeğine iyi baktın baktın, bakamadın almak durumunda kalacağım beslenemiyor dedi. Bunu da atlatacağımızı biliyorum, lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin….
perine masajı ve kegel egzersızı arastır bak ınternetten..
bır de sancın geldıgınde bacaklarını kendıne dogru cekmeye calıs nefes egzersızlerını ıhmal etme (1 derın nefesı mum sondurur gıbı huf huf huf huf seklınde verıyorsun) sancın geldıgınde yatma yuru! cok onemlı!
dogum yaparken bagırma..
bır de ınanırmısın bılemem ama "fatma anamızın eli" diye bı ot varmış hacdan gelen.. dogum sancın geldıgınde onu suya atıp kaynatıyormussun o açıldıkca vajına da acılıyomus...
bir de doguma yakın hurma ye..
bunlar bu forumdan ogrendıklerımın ozeti :))
benı bıraz olsun rahatlattı :) senı bılemem :) bı nefeste kurtulalım ınsallah..
M L alabilirsin canım keşke deneme Şansın olsa benim arkadaşım 90 la doğuma gitmişti L beden aldı ama firma farkı olur mu bilemiyorum dagi değildi...Normalde kaç beden giyiniyordun
Canim bebeğin suyu kokulu oluyormuş diyorlar ama yine de Dr a danış derim turnusollu kağıt veriyorlar bebektense renk değişiyor
Ben de severim kalabalık bol kardeşli aileleri şimdiden ikinci kızın diğer iki erkeğin isimleri bile hazır... eger vatanın milletine hayırlı evlat yetiştirebileceksem olsun isterim...
Senin neden mümkün değil ki ?
ben kullanıyorum.. bılmıyorum bı sıkıntısı olur mu .. ınternetten baktım hıc hoş degıl soylenenler.. gebelıkte de c segmentınde oldugunu bılıyorum.. herhnagı bı bulgu olmadıgı ıcın ne onerıde bulunuyolar ne tamamen yasaklıyolar.. ama ben kullandım kullanıyorum.. ha ole cok abartmıyorum bır de genzıme kacırmamaya ozen gosterıyorum.. cok kullanınca burun kemıgını bıle erıtıyomus cok kullanılırsa..
özetle tavsıye etmıyorum ama ben kullanıyorum.. :44:
cok darda kalırsan tuzlu su cek burnuna.. bol bol yuzunu yıka ıyı gelıyor..
Canım bi daha olursa bi çay bardağı suya bir çay kaşığı tuz bi çay kaşığı karbonlar koy karıştır burnuna çek. İlaç kullanma.
Aynen harfi harfine katiliyorum canim. Bende tavsiye etmiyorum ama kullandimmi kullandim çünkü bir gece ölücem sandim gece gece su kaynatip sogutup tuz ve karbonatla karıştırıp burnuma siktim banamisin demedi bende en son careyi otrivine de buldum.
bir kaç gündür bende gribim nefes darlığıda başladı. burun sprayi kullanmaya başladım. eşim bile gece benim nefes alışıma uyandı sen böyle nefes almıyordun uyuyamıyorum dedi. şuan bile mide yanması baş ağrısı nefes darlığı öldürüyor beni üstüne üstelik bu bel ağrısıı off offf
Canlar gece sıktım otrivine hemen gittim yikadik sonra bol suyla genzime şu kaçırma yandı burnum akmaya başladı hangisi iyi geldi bilmiyorum ama gece yine tıkandı nefes alırken fiyk fiyk diye ses çıkıyor kurt köpeği gibi oldum hırıl hırıl...canim ben hiç çekmem nefes darligi ama aynı bende gecelerii ison nefesimi veriyorum gibi oluyo....neden anlamıs diilimm......
Ohh işin iyice kolaylanmis benim de bu ay içinde bitecek inşallah hazırlıklarım...gardırop yapılıyor o bitince beşiği alacağız uyku setini falan alırız eşim hala odayı boyama işini bitirmedi falan filan inşallah insanın ilk haftası bitecek tüm hazırlıklarhaftasonu ne çok şey konuşulmuş böyle oku oku bitiremedim
eşimin doğumgünü sebebiyle eve 19 kişi topladım tabi amcalar halalar vs. arkadaş değil.. oyüzden ben daha çok yoruldum. iki gündür karnım taş gibiydi ama neyseki geçti.
karındaki çizgiden konuşulmuş bendede var baktım 5 parmak civarı oluyor. ikiyle çarpmak daha mantıklı. yalnız kızlar ben okumuştum onu biyerde hamilelerin yüzde 20-30unda oluyormuş hiç bir zorunluluğu yada vitamin vs eksikliğinden değil. tamamen rastgele bişey yani
uyku problemine değinilmiş ben yaklaşık iki haftadır deliksiz uyuyorum. gece nasıl yatıyorsam sabah öyle kalkıyorum ölü gibi hatta sol bacağımın kenarında böyle değişik bişeyler çıkmaya başladı kuruluk gibi acaba hep sola uzun süre yattığım içinmi bilmiyorum ama bu sorunsuz uyumakta beni korkutuyor bebiş olunca nasıl alışcam diyehaftasonu bebişimin dolabını yerleştirdim ben:) kayınvalidem ütüledi ben dolaplara koydum bebişimle ilgili hiç bir eksiğimiz kalmadı çok şükür sadece halısı duvar kağıdı ve dolabının cam olan kısımlarının perdesi kaldı onlaıda inşallah bu hafta halletcem.
son olarak bugun dr kontrolümüz var inşallah herşey yolundadr.
Canim benim geçmiş olsun uzulme sen yat dinlen iyi Beslen şu içmeyi ihmal etme. Muz protein kuruyemiş falan tüket eminim ki direnecek bebeğinGünaydın Kızlar geçmişi okuyamadım baya kötü günler geçirdim malesef. Cuma günü kontrolüm vardı, ultrasona girmeden önce doktora söyledim sağ kasığımda müthiş bir ağrı var tek ayak üstüne basıp çorap bile giyemiyorum diye, önemsemedi hamileiğin normal süreci genelde görünen bir sancı türü dedi. Sonra odaya geçtik beraber, doktor çok panikledi ne zamandır ağrın var? neden aramadın ? neden daha önce gelmedin vb. sorular sormaya başladı. Ben de bilemedim arada ağrıyor zaten her seferinde aramak istemedim dedim. Bebek doğum kanalına girmiş, bebeğimin suyu çok azalmış ve rahimde 3 cm açılma varmış. Suyun geldi mi dedi, ilk hamileliğim bilemiyorum ki dedim ayırt edemem normal akıntıdan dedim. Hemen amnisure diye bir test verdi amniyo sıvısının gelip gelmediğini anlamak için, çeşitli kan ve idrar tahlilleri verdi. Çok panikledim hemen hastaneye gittik testlerimizi verdik, diğer testimiz Gaziantep'te yokmuş Adana'dan gönderdiler bize gece 23.00 gibi elimizde oldu hemen yaptık Allah'a şükürler olsun ki negatif çıktı. Verdiğimiz diğer test sonuçlarına bakarak bağışıklık sistemimin çöktüğünü ve çok fazla idrar yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi. Yine ilaçlara başladım fakat bebeğim çok hareketsiz ve hareket ettiğinde de çok halsiz. Doktor istirahat verdi ve sana 2 hafta veriyorum bebeğine iyi baktın baktın, bakamadın almak durumunda kalacağım beslenemiyor dedi. Bunu da atlatacağımızı biliyorum, lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin .
bende ocaktan beri sürekli hastaydim, sinüsler dolu bir türlü akmiyordu. mühim olan gün icinde sicak icecekler tüketmen, yeteri kadar su icmen. buhar banyosu yani bir legene kaynar su koy icine nane, ihlamur koy o buhari icine cekmeye calis burnun acilmasina yardimci oluyor. saf deniz suyu cek burnuna. doktorum bana burun damlasi vermisti ama pek ise yaramadi, zaten gebelikte sinirli kullanmak gerekiyor bende pek kullanmak istemedim icime sinmedi.
evin dogal gazli ise yattigin odayi isitiyorsan eger kaloriferin üzerine tamamen islak fakat suyu sikilmis havlu koy, gece boyunca odayi nemlendirir ve sabah fark edeceksin, bogazin kurumuyor o kadar. eger isitici kullaniyorsan bir isiya dayanikli kabin icine yeterince su koy buharlasmasini sagla. birde kirmizi isik, griplerde, romatizmali hastalar veya eklem yerleri sikintisi yasayanlar sIk kullanir bunu, bir nevi normal lamba fakat normal ampüllerden daha yüksek voltaji olan bir kirmizi ampül var icinde o benim cok isime yaradi. bu sekil en son cok sükür kurtuldum 1.5 aydir cektigim sinüzitten. burnumda tikanmiyor artik.
gecmis olsun.
arkadaşım çok geçmiş olsun. Rabbım senin ve bebeğinin yardımcısı olsun. Sağlıkla kucagına almak nasip olsun.Günaydın Kızlar geçmişi okuyamadım baya kötü günler geçirdim malesef. Cuma günü kontrolüm vardı, ultrasona girmeden önce doktora söyledim sağ kasığımda müthiş bir ağrı var tek ayak üstüne basıp çorap bile giyemiyorum diye, önemsemedi hamileiğin normal süreci genelde görünen bir sancı türü dedi. Sonra odaya geçtik beraber, doktor çok panikledi ne zamandır ağrın var? neden aramadın ? neden daha önce gelmedin vb. sorular sormaya başladı. Ben de bilemedim arada ağrıyor zaten her seferinde aramak istemedim dedim. Bebek doğum kanalına girmiş, bebeğimin suyu çok azalmış ve rahimde 3 cm açılma varmış. Suyun geldi mi dedi, ilk hamileliğim bilemiyorum ki dedim ayırt edemem normal akıntıdan dedim. Hemen amnisure diye bir test verdi amniyo sıvısının gelip gelmediğini anlamak için, çeşitli kan ve idrar tahlilleri verdi. Çok panikledim hemen hastaneye gittik testlerimizi verdik, diğer testimiz Gaziantep'te yokmuş Adana'dan gönderdiler bize gece 23.00 gibi elimizde oldu hemen yaptık Allah'a şükürler olsun ki negatif çıktı. Verdiğimiz diğer test sonuçlarına bakarak bağışıklık sistemimin çöktüğünü ve çok fazla idrar yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi. Yine ilaçlara başladım fakat bebeğim çok hareketsiz ve hareket ettiğinde de çok halsiz. Doktor istirahat verdi ve sana 2 hafta veriyorum bebeğine iyi baktın baktın, bakamadın almak durumunda kalacağım beslenemiyor dedi. Bunu da atlatacağımızı biliyorum, lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin .
valla bence sorun etme arkadaş. fani dünya eşine zorluk çektirme bence çok önemli değil özel günleri hatırlamak asıl önemli olan hayatımızı ömür boyu özel gün tadında geçirmek önemli olan.hamile karısının doğum gününü unutan kocaya ne yapmalıgerçi burnundan getirdim ama yok içinmeki sinir geçmedi daha.kafası doluymuş beyefendinin.şubat ayını 31 çekiyor sanmış falan
Canım ne demek hepimiz bildigimiz konularda birbirimize yardım ediyoruz..Saol canm gercekten cok ilgilendin sana dua edicem Allahim bebeklerini sagsalim kucagina aldirsin insallah.dua etmekten baska yapacak bisr yok simdilik ama bu hafta gidicem doktora bakalim nr dicek burda paylasirim cnm
Bazen topige benim yerime yazdıgını düşünmeye başladım :) bende normal istiyorum cok ve bütün yazdıklarını bende buldum :) sma otu temin edemedim henüz..perine masajı ve kegel egzersızı arastır bak ınternetten..
bır de sancın geldıgınde bacaklarını kendıne dogru cekmeye calıs nefes egzersızlerını ıhmal etme (1 derın nefesı mum sondurur gıbı huf huf huf huf seklınde verıyorsun) sancın geldıgınde yatma yuru! cok onemlı!
dogum yaparken bagırma..
bır de ınanırmısın bılemem ama "fatma anamızın eli" diye bı ot varmış hacdan gelen.. dogum sancın geldıgınde onu suya atıp kaynatıyormussun o açıldıkca vajına da acılıyomus...
bir de doguma yakın hurma ye..
bunlar bu forumdan ogrendıklerımın ozeti :))
benı bıraz olsun rahatlattı :) senı bılemem :) bı nefeste kurtulalım ınsallah..
Canım doktorun da demiş protein ve bol su cok onemli benim bi arkadasım hem ikiz gebeydi hemde açıklığı vardı tam 4 hafta yatarak bebeklerini karnında büyüttü..gunde 4 yumurta yediğini söyledi..sende protein bakımından zengin beslen hem plesentan hem bebegin güçlenir ins basta yumurta ve et olmak üzere baklagiller ve mercimek, yogurt peynir..ağırlıklı tüket ins bebegin büyüyecek inan bana..ben gunde en az 2 yumurta yiyorum canım sen daha fazla ye..yatarken ayağının altına 10 cm bi yastık koy ve lütfen hicbirsey için yataktan kalkma sadece tuvalet..tamam ki canım..pozitif ol ins bebegin zamanında doğacak..Günaydın Kızlar geçmişi okuyamadım baya kötü günler geçirdim malesef. Cuma günü kontrolüm vardı, ultrasona girmeden önce doktora söyledim sağ kasığımda müthiş bir ağrı var tek ayak üstüne basıp çorap bile giyemiyorum diye, önemsemedi hamileiğin normal süreci genelde görünen bir sancı türü dedi. Sonra odaya geçtik beraber, doktor çok panikledi ne zamandır ağrın var? neden aramadın ? neden daha önce gelmedin vb. sorular sormaya başladı. Ben de bilemedim arada ağrıyor zaten her seferinde aramak istemedim dedim. Bebek doğum kanalına girmiş, bebeğimin suyu çok azalmış ve rahimde 3 cm açılma varmış. Suyun geldi mi dedi, ilk hamileliğim bilemiyorum ki dedim ayırt edemem normal akıntıdan dedim. Hemen amnisure diye bir test verdi amniyo sıvısının gelip gelmediğini anlamak için, çeşitli kan ve idrar tahlilleri verdi. Çok panikledim hemen hastaneye gittik testlerimizi verdik, diğer testimiz Gaziantep'te yokmuş Adana'dan gönderdiler bize gece 23.00 gibi elimizde oldu hemen yaptık Allah'a şükürler olsun ki negatif çıktı. Verdiğimiz diğer test sonuçlarına bakarak bağışıklık sistemimin çöktüğünü ve çok fazla idrar yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi. Yine ilaçlara başladım fakat bebeğim çok hareketsiz ve hareket ettiğinde de çok halsiz. Doktor istirahat verdi ve sana 2 hafta veriyorum bebeğine iyi baktın baktın, bakamadın almak durumunda kalacağım beslenemiyor dedi. Bunu da atlatacağımızı biliyorum, lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin .
Canım yaşım otuz beş... Eşimle Temmuz 2010'da evlendil...Oğluma balayında hamile kaldım, 2.5 sene sonra da kızıma... Biliyorsun aileden destek hiç yok, sıfır. Eşimle evliliğimizi yaşayamadık hiç, çok geç evlenmemize rağmen, çok az flört etmemize rağmen... Şmdi hep "çocuklar büyüyünce, şunu yapıcaz edıcez" dıye hayal kuruyoruz, ertelıyoruz. Eğer erken tanısmıs olsaydık şimdiye ya 3. Ya da 4. yu doğuruyordum herhalde.
Günaydın Kızlar geçmişi okuyamadım baya kötü günler geçirdim malesef. Cuma günü kontrolüm vardı, ultrasona girmeden önce doktora söyledim sağ kasığımda müthiş bir ağrı var tek ayak üstüne basıp çorap bile giyemiyorum diye, önemsemedi hamileiğin normal süreci genelde görünen bir sancı türü dedi. Sonra odaya geçtik beraber, doktor çok panikledi ne zamandır ağrın var? neden aramadın ? neden daha önce gelmedin vb. sorular sormaya başladı. Ben de bilemedim arada ağrıyor zaten her seferinde aramak istemedim dedim. Bebek doğum kanalına girmiş, bebeğimin suyu çok azalmış ve rahimde 3 cm açılma varmış. Suyun geldi mi dedi, ilk hamileliğim bilemiyorum ki dedim ayırt edemem normal akıntıdan dedim. Hemen amnisure diye bir test verdi amniyo sıvısının gelip gelmediğini anlamak için, çeşitli kan ve idrar tahlilleri verdi. Çok panikledim hemen hastaneye gittik testlerimizi verdik, diğer testimiz Gaziantep'te yokmuş Adana'dan gönderdiler bize gece 23.00 gibi elimizde oldu hemen yaptık Allah'a şükürler olsun ki negatif çıktı. Verdiğimiz diğer test sonuçlarına bakarak bağışıklık sistemimin çöktüğünü ve çok fazla idrar yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi. Yine ilaçlara başladım fakat bebeğim çok hareketsiz ve hareket ettiğinde de çok halsiz. Doktor istirahat verdi ve sana 2 hafta veriyorum bebeğine iyi baktın baktın, bakamadın almak durumunda kalacağım beslenemiyor dedi. Bunu da atlatacağımızı biliyorum, lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin .
biiter canım biter o dolap gelince ztaen rahat duramııyosnki hemen yıkayım yerlşetireyim derdine giriyosuncanlar gece sıktım otrivine hemen gittim yikadik sonra bol suyla genzime şu kaçırma yandı burnum akmaya başladı hangisi iyi geldi bilmiyorum ama gece yine tıkandı nefes alırken fiyk fiyk diye ses çıkıyor kurt köpeği gibi oldum hırıl hırıl...
Ohh işin iyice kolaylanmis benim de bu ay içinde bitecek inşallah hazırlıklarım...gardırop yapılıyor o bitince beşiği alacağız uyku setini falan alırız eşim hala odayı boyama işini bitirmedi falan filan inşallah insanın ilk haftası bitecek tüm hazırlıklar
canim benim geçmiş olsun uzulme sen yat dinlen iyi beslen şu içmeyi ihmal etme. Muz protein kuruyemiş falan tüket eminim ki direnecek bebeğin
ıslak havlusu deneyeceğim zira her sabah bademcikler şişti saniyorum ağrıdan kuruluktan...sağol canim
biiter canım biter o dolap gelince ztaen rahat duramııyosnki hemen yıkayım yerlşetireyim derdine giriyosunçok güzel ama o minicik şeylerle uğraşmak
evett kokulu olmasii rahatsiz ediyo işte :pedlerde mantar yapıyomus kaşıntıya sebep oluyomus....allahtan kasıntım yokkk
Ohoo ben çoktan yikadim utuledim geçen hafta bir posta gerekirse tekrar yikarım dedim minik bir valizi yerlestirdim minigimin tüm kıyafetlerini nolur Ne olmaz diye allah korusun erken doğum falan olur en azından kıyafeti temiz olsun
çok akıllıca bi davranış.. benimde cumartesi gününde başıma gelen hastane olayından sonra aklım başıma geldi ya her an doğurursak bu çocuk ne giyicek diye düşünmeden edemiyorum dün annemi çağırdım aldığımız 3 -5 kıyafetii değerlendirdik acil ne olur ne olmaz diye ufak ufak yıkamaya başlıcaz ama ben daha çok erken dediğim için deterjan bile almadım şimdi ne alsam acaba diye düşünüyorum.. sen hangi markayı kullanıyosun ve yumuşatıcı kullanıyomusun acaba ?
nefes problemi bendede çok fazla vardı kızlar burnum aşırı tıkanıyodu ve ağlayasım geliyodu yatakta dön dur uyuyamadığım için.. çoğu zaman burnumun kanadığı bile oldu kuruluktan ve çareyi buhar makinası almakta buldum.. zaten bebek için almayı düşünüyodum biraz erken alıp bende faydalanmış oldum.. şimdi okadar rahatımki ne burnum kuruyo ne de tıkanıyo.. peteklerin üzerine koyulan ıslak havlular veya sular buhar makinası kadar işe yaramıyo. e bebekten almıştım indirimde king markasının hemde değişen renkte ışığı var süper gece lambası oluyo.. tavsiye ederim
Hepinize çok teşekkür ederim kızlar, evde dinleniyorum mideme vurdu biraz o yüzden pek yiyemedim bir kaç gün fakat bugün daha iyiyim çok şükür. İlaç verdiler biri bebeğin ciğer gelişimini tamamlaması için, biri de bebeğin içerde kalması için. Ayaklar yukarıda yatmak ve bol protein almak çok önemli dedi doktor. Kronik idrar yolu enfeksiyonu olanlar lütfen ihmal etmeyin, iltihaplar plasentsaya zarar verip aşındırıp bebeğin suyunun gelmesine sebep oluyormuş bu da doğumu başlatıyormuş. Hepinize tekrardan teşekkür ederim inşallah 2 hafta sonra doğurup Mart annesi olmam
Günaydın Kızlar geçmişi okuyamadım baya kötü günler geçirdim malesef. Cuma günü kontrolüm vardı, ultrasona girmeden önce doktora söyledim sağ kasığımda müthiş bir ağrı var tek ayak üstüne basıp çorap bile giyemiyorum diye, önemsemedi hamileiğin normal süreci genelde görünen bir sancı türü dedi. Sonra odaya geçtik beraber, doktor çok panikledi ne zamandır ağrın var? neden aramadın ? neden daha önce gelmedin vb. sorular sormaya başladı. Ben de bilemedim arada ağrıyor zaten her seferinde aramak istemedim dedim. Bebek doğum kanalına girmiş, bebeğimin suyu çok azalmış ve rahimde 3 cm açılma varmış. Suyun geldi mi dedi, ilk hamileliğim bilemiyorum ki dedim ayırt edemem normal akıntıdan dedim. Hemen amnisure diye bir test verdi amniyo sıvısının gelip gelmediğini anlamak için, çeşitli kan ve idrar tahlilleri verdi. Çok panikledim hemen hastaneye gittik testlerimizi verdik, diğer testimiz Gaziantep'te yokmuş Adana'dan gönderdiler bize gece 23.00 gibi elimizde oldu hemen yaptık Allah'a şükürler olsun ki negatif çıktı. Verdiğimiz diğer test sonuçlarına bakarak bağışıklık sistemimin çöktüğünü ve çok fazla idrar yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi. Yine ilaçlara başladım fakat bebeğim çok hareketsiz ve hareket ettiğinde de çok halsiz. Doktor istirahat verdi ve sana 2 hafta veriyorum bebeğine iyi baktın baktın, bakamadın almak durumunda kalacağım beslenemiyor dedi. Bunu da atlatacağımızı biliyorum, lütfen dualarınızı bizden esirgemeyin….
Çok çok geçmiş olsun canım..Bebişini vaktinde sağlıkla kucağına alırsın inş..dualarmız seninle
cok gecmis olsun, umarim cabuk toparlarsin bebegini de erkenden alma geregi duymazlar.
Cok gecmis olsun dualarimiz seninle
2 gün önce kontrolde hiç bişey yokken bi anda suyumun gelmesi ve sancımın başaması inan çok korkuttu ne yapıcamı şaşırdım ama doktor beni iyi sakinleştirdi bişey yapmıcaksın bol su içip yatıcaksın dedi.. bakalım bizde bol su içip yatıyoruz Allah tan açılmam filan olmadı çok şükür.. arkadaşında inşallah zamanında sağlıklı evladını kucağına alır..
ben umreden getirdim kendime ordaki kadınlar söyledi doğumu kolaylaştırıyo diye ilk defa duymuştum aldım hemen :) internettende araştırdım bayağı olumlu yorumlar var. doktoruma sormaya çekindim açıkcası kocakarı adeti demesinden tırstım.. ama umreye gittiğimi biliyodu geldiğimde bi ot var doğumu kolaylaştırıyo ondan alsaydın filan diyince çok şaşırdım. doğumhanede görüyorum kadınlar kullanıyo işe yarıyo gerçekten filan dedi içim rahatladı :)
canımm sakın korkma yavrularımız Allah a emnaet inşallah hayırlısıyla sağlıkla alıcak kucaklarımıza merak etme.. benimde cumartesi günü sancım çıktı nst de ve suyum geldi.. doktor boll ıstrahat ve su içiceksin dedi.. sende elinden geldiğince kalkmamaya çalış yanında şişeler olsun bol bol su iç.. geçmiş olsun çok..
çok çok gecmiş olsunn canımm sıkma canını dr dediklerini yapp Allahın ziniyle bişey olmazz olumlu düşün sen hepp dularımızz seninlee inşallahh geçicekk hepsiii
acil şifalar canım, Allahın izniyle atlatırsın şu günleri.
kızkardeşimin 28. haftada başladı sancısı ve doktora gitti 2,5 cm açılması varmış, kardeşim hamileliğinin ilk haftalarında idrar yolu enfeksiyonundan dolayı hep hap kullanmıştı. sancı ve açılma için iğne ve ilaç kullandı, iğneler çok midesini bulandırdı ve 10 gün sonra fln bıraktı, sonuçta 36. haftada sancı ve açılması arttığı için bebeğimiz normal doğumla dünyaya geldi. birkaç gün hastanede kaldıktan sonrada eve geçtiler, şimdi çok iyi bebeğimiz.
birde kardeşimin 10 aylık bebeği var, zaten kendisini çok yorduğundan ve sanırım enfeksiyondan dolayı erkenden açılma olmuş galiba. tam 2 ay durdurdular doğumu ilaçla, bebeği çok sağlıklı şimdi, inşaallah seninde öyle olacak, dualarımız seninle.
Canlar gece sıktım otrivine hemen gittim yikadik sonra bol suyla genzime şu kaçırma yandı burnum akmaya başladı hangisi iyi geldi bilmiyorum ama gece yine tıkandı nefes alırken fiyk fiyk diye ses çıkıyor kurt köpeği gibi oldum hırıl hırıl...
Ohh işin iyice kolaylanmis benim de bu ay içinde bitecek inşallah hazırlıklarım...gardırop yapılıyor o bitince beşiği alacağız uyku setini falan alırız eşim hala odayı boyama işini bitirmedi falan filan inşallah insanın ilk haftası bitecek tüm hazırlıklar
Canim benim geçmiş olsun uzulme sen yat dinlen iyi Beslen şu içmeyi ihmal etme. Muz protein kuruyemiş falan tüket eminim ki direnecek bebeğin
Islak havlusu deneyeceğim zira her sabah bademcikler şişti saniyorum ağrıdan kuruluktan...Sağol canim
arkadaşım çok geçmiş olsun. Rabbım senin ve bebeğinin yardımcısı olsun. Sağlıkla kucagına almak nasip olsun.
valla bence sorun etme arkadaş. fani dünya eşine zorluk çektirme bence çok önemli değil özel günleri hatırlamak asıl önemli olan hayatımızı ömür boyu özel gün tadında geçirmek önemli olan.bu senenin en büyük hediyesini vermiş zaten sana yavrucugun olacak daha güzel bir şey olabilir mi?
Canım ne demek hepimiz bildigimiz konularda birbirimize yardım ediyoruz..
Bazen topige benim yerime yazdıgını düşünmeye başladım :) bende normal istiyorum cok ve bütün yazdıklarını bende buldum :) sma otu temin edemedim henüz..
Canım doktorun da demiş protein ve bol su cok onemli benim bi arkadasım hem ikiz gebeydi hemde açıklığı vardı tam 4 hafta yatarak bebeklerini karnında büyüttü..gunde 4 yumurta yediğini söyledi..sende protein bakımından zengin beslen hem plesentan hem bebegin güçlenir ins basta yumurta ve et olmak üzere baklagiller ve mercimek, yogurt peynir..ağırlıklı tüket ins bebegin büyüyecek inan bana..ben gunde en az 2 yumurta yiyorum canım sen daha fazla ye..yatarken ayağının altına 10 cm bi yastık koy ve lütfen hicbirsey için yataktan kalkma sadece tuvalet..tamam ki canım..pozitif ol ins bebegin zamanında doğacak..
koseden ... canım çok geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun , çok dikkatli ol iyi beslen... hakkında hayırlısı olsun inşaAllah
Kod:
Geçmiş olsun canım inş bişey olmaz. Yat dinlen bisüre hiçbirşey yapma. Beslenmene dikkat et. Dualarım seninle..
Herkesi alıntılamaya çalıştım arada kaçırdığım varsa kusura bakmayın, kızım ve ben size çok teşekkür ediyoruz. Allah hepimizin evlatlarını korusun inşallah...canım çok çoookkk geçmiş olsun. allah en kısa zamanda acil şifalar versin. senin moralin herşeyden önemli sakın üzülme canını sıkma bolca yat dinlen doktorun dediklerini yap. bizide sürekli haberdar et. muz süt ve yumurtayı bende çok tavsiye ediyorum. sürekli güzel şeyler düşün zor biliyorum ama hamileliğinin tadını çıkarmaya çalış olumsuz konuşan insanlardan uzak dur hatta gerekiyosa söyle böyle şeyler duymak istemiyorum de. bol bol dua edicem senin ve miniğin için.
Canim ben forumda dalan roxy yi duymuştum markette de indirime görünce küçük paketinden aldım denemek için hoşuma gitti bizim çamaşırları da ona yıkıyor şimdi... bebeğin kıyafetlerini elimde yikadim zaten yeniler... belki renk geçirirler diye önce elde deneyeyim dedim yumuşatıcı kullanmadım sabun olduğu için deterjan gibi sertlestirmiyor utuledim de yumuşacık oluyor zaten... Ayrıca yumuşatıcıya karşı iyice soğudum zira kimyasal durulanmiyor.kendi çamaşırlarımda bile kullaninca tekrar durulma yapıyorum.
Hepinize çok teşekkür ederim kızlar, evde dinleniyorum mideme vurdu biraz o yüzden pek yiyemedim bir kaç gün fakat bugün daha iyiyim çok şükür. İlaç verdiler biri bebeğin ciğer gelişimini tamamlaması için, biri de bebeğin içerde kalması için. Ayaklar yukarıda yatmak ve bol protein almak çok önemli dedi doktor. Kronik idrar yolu enfeksiyonu olanlar lütfen ihmal etmeyin, iltihaplar plasentsaya zarar verip aşındırıp bebeğin suyunun gelmesine sebep oluyormuş bu da doğumu başlatıyormuş. Hepinize tekrardan teşekkür ederim inşallah 2 hafta sonra doğurup Mart annesi olmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?