• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar bugün bir arkadaşım hamile ikili testim muhakkak 12+0 da olması gerekiyor dedi ve peritinol uzmanı yapmalıymış doktoru ona yönlndirmiş ... Bana doktorum 11-12-13-14 üncü haftalarda yapılıyor ikili test 13 de yapıcam seninkini dedi şimdi arkadaş böyle Diyince kuşkuya düştüm siz de ikili test için başka bi uzman a mı gittiniz ? Ve kaçıncı haftada yaptırdınız

ikili testin %85 doğruluk payı vardır bu oranlar üçlü ve dörtlü testte azalıyor...neden içimiz rahatlamasın ki bunun belli risk oranları var şükür onların üzerindeyiz...diğer sonuçlarını bekleyen arkadaşlar inşallah hayırlı haberler alısınız.

Yaptıranlar ya da yaptırmayanlar olarak düşünmemek lazım.Sadece anlamış değilim dediğin için yaptırmayan biri olarak söylemek istedim.Testler sadece tarama testi olduğu için sadece risk gösterir ve risk varsa amniyosentez istenir bununda anne veya bebeğe zararı olabilir.Herşey kötü çıktı diyelim ya kabul edip o sıkıntıyla hamileliğini geçireceksin ya da bebeği aldıracaksın,çünkü hiçbir müdahale şansı yok iyi anlamda.Ben varsada bu süreçlerden geçmek istemedim bebeğimide aldırmayı düşünmedim hiç.Çoğu arkadaşta ya da çevrenizdeki insanlarda bu yüzden yaptırmıyor olabilir inat değil yani.Risklerin az çıkmasıda kesinlikle sorun olmadığını içermiyor.Bu bir süreç diyelim,hepimiz isteği aynı sonuçta miniklerimizin iyi olması :)
Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize inşallah

Yemek fikri paylaşımının durduğuna sevindim :) Paylaşımları bu saatte okuyabilince kötü oluyormuş canım çektii:56: ahh ahh :) Bir kaçı aklımda,hele biri var kiii :1: şimdilik uyumaya çalışıp yarın yapacağım:52: Yeni günde herkes güzel haberlerle gelir inşallah.

Kızlar bugün bir arkadaşım hamile ikili testim muhakkak 12+0 da olması gerekiyor dedi ve peritinol uzmanı yapmalıymış doktoru ona yönlndirmiş ... Bana doktorum 11-12-13-14 üncü haftalarda yapılıyor ikili test 13 de yapıcam seninkini dedi şimdi arkadaş böyle Diyince kuşkuya düştüm siz de ikili test için başka bi uzman a mı gittiniz ? Ve kaçıncı haftada yaptırdınız

kafanı bulandırma canım perinatol riskli gebeliklerde devreye giriyor mesela ikiz üçüz düşük riski yüksek olan tekil gebeliklerde

zaten bir test yeterli diğerlerini yaptırıp boşa para vermeyin özellikle özel hastanelere gidiyorsanız 4 lü test bile istiyorlar sırf para için ama ben bunu cok araştırdım tek bi test yaptırın kafanızı bulandırmayın diyor çoğu uzman benimde 12.haftam perşembe yapılacak
ben detaylı ultrason için perinatolojiye gidicem

kafanı bulandırma canım perinatol riskli gebeliklerde devreye giriyor mesela ikiz üçüz düşük riski yüksek olan tekil gebeliklerde

zaten bir test yeterli diğerlerini yaptırıp boşa para vermeyin özellikle özel hastanelere gidiyorsanız 4 lü test bile istiyorlar sırf para için ama ben bunu cok araştırdım tek bi test yaptırın kafanızı bulandırmayın diyor çoğu uzman benimde 12.haftam perşembe yapılacak
ben detaylı ultrason için perinatolojiye gidicem

Saol canım o muhakkak peritanoloji uzmanı yapmalı dedi ben de riskli gebeliklerde gidiliyor dedim ablası doktor o da hamileliğinde peritanoloji uzmanına gitmiş o da ona gidecekmiş doktoru yönelendirmiş bana pişman olma ben sana söylemiş olayım dedi ... Benim de kafam karıştı

Gunaydin kizlarrr
Saat 9.30 da randevum var ikili test kuxumu gorceeeemm:)) acmi gitmeliyim tokmu ona gire kendime kahvalti hazirlayayim:)

Gunaydin kizlarrr
Saat 9.30 da randevum var ikili test kuxumu gorceeeemm:)) acmi gitmeliyim tokmu ona gire kendime kahvalti hazirlayayim:)

Ben dün bakmıştım aç veya yok farketmez önemli olan ense ölçümü ile aynı gün kan alınması gerekiyormuş öyle yazıyordu :) Bebişine doya doya bak :)

Ayrıca ikili teste giderken idrara sıkışık gidilirse görüntü kalitesi artıyormuş ölçüm kolaylaşıyormuş ..

Her sabah kalktığımda midem bulanırdı. Hala daha bulantı yok. Tırsıyorum:(

Canım zaten üçüncü ayın sonunda bitmesi gerekiyor çok normal bu ... Ben de mesala sadece iki Hafsa bulantı yaşadım bulantı keşişinde korkmuştum kontrole gittik sonrasında maşallah kıpır kıpırdı kuzum annesini yormuo:)

Canım zaten üçüncü ayın sonunda bitmesi gerekiyor çok normal bu ... Ben de mesala sadece iki Hafsa bulantı yaşadım bulantı keşişinde korkmuştum kontrole gittik sonrasında maşallah kıpır kıpırdı kuzum annesini yormuo:)

Umarım öyledir canım bir anda kesilince şaşırdım. Ben çok evhamlıyım ya gece bile yatarken yanlış bir hareket yapıcam birşey olacak diye zor uyuyorum:50:

Umarım öyledir canım bir anda kesilince şaşırdım. Ben çok evhamlıyım ya gece bile yatarken yanlış bir hareket yapıcam birşey olacak diye zor uyuyorum:50:

Ben de son iki haftadır rahatladım İnan rahat olunca hamileliğin tadını çıkarıyorsun ... Öbür türlü bebek için de senin için de kötü ... Sola dönüp yat Rabb'ime emanet bizim elimizden bişey gelmez için ferah olsun melekler korur onları ...

Gebelikte mide bulantısı ne zaman geçer?
Sıklıkla gebeliğin üçüncü ayı bittikten sonra (12 - 14 haftalardn sonra) mide bulantısı hafifler ve biter. Nadiren daha uzun sürdüğü hatta doğuma kadar sürdüğü görülebilir. Gebelerin %10'unda bulantı-kusma şikayetleri hamileliğin sonuna kadar sürebilir.

Ben de son iki haftadır rahatladım İnan rahat olunca hamileliğin tadını çıkarıyorsun ... Öbür türlü bebek için de senin için de kötü ... Sola dönüp yat Rabb'ime emanet bizim elimizden bişey gelmez için ferah olsun melekler korur onları ...

Teşekkür ederim canım benim. Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder inşallah. Bende tadını çıkarmaya başlarım belki:49:

Gebelikte mide bulantısı ne zaman geçer?
Sıklıkla gebeliğin üçüncü ayı bittikten sonra (12 - 14 haftalardn sonra) mide bulantısı hafifler ve biter. Nadiren daha uzun sürdüğü hatta doğuma kadar sürdüğü görülebilir. Gebelerin %10'unda bulantı-kusma şikayetleri hamileliğin sonuna kadar sürebilir.

Bende araştırmıştım onu ama bulantılar geçsede sabah bulantılarının devam edeceğini söylemişlerdi. Oda olmayınca evhamlandım işte.

Bende araştırmıştım onu ama bulantılar geçsede sabah bulantılarının devam edeceğini söylemişlerdi. Oda olmayınca evhamlandım işte.
Hiç bulantı yaşamayanlar var bu güzel bişey şükretmek lazım geçtiğine güzelce beslr bebişini madem bulantın yok :) dedim ya benim iki hafta sürdü geçti iki hafta çok yoğun yaşadım ... İçini hep rahat tut güzel şeyler düşün Bebişinle ilgili şeyler yap ben vitamini bişey yediğimde bile mutlu oluyorum bebişime yarıcak diye :))

Hiç bulantı yaşamayanlar var bu güzel bişey şükretmek lazım geçtiğine güzelce beslr bebişini madem bulantın yok :) dedim ya benim iki hafta sürdü geçti iki hafta çok yoğun yaşadım ... İçini hep rahat tut güzel şeyler düşün Bebişinle ilgili şeyler yap ben vitamini bişey yediğimde bile mutlu oluyorum bebişime yarıcak diye :))

:))Teşekkürler canımcım. Allah razı olsun. Onlara herşey yarasın inşallah iyi olsunlarda :))

iyi sabahlar arkadaslar.herkes iyidir umarim.kontrolume 2 hafta var.bebegi merak ediyorum.saglik ocagini aradim.ultrason yokmus olsa gidecektim.kalp dinleme cihazi varmis sadece.
ozledim onu :(
sizler nasil dayaniyorsunuz.

Back
X