• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
selam kızlar ,

bende 12+3 haftalık gebeyim .Dün ikili tarama için gittim ense pilisi 1,4 çıktı.10 gün sonra kan tahlili çıkıcak.Doktorum iyi dedi ense pilisine.Sizlerin ki kaç çıktı acaba ? ayrıca cinsiyeti içinde % 70 erkek dedi.

selam kızlar ,

bende 12+3 haftalık gebeyim .Dün ikili tarama için gittim ense pilisi 1,4 çıktı.10 gün sonra kan tahlili çıkıcak.Doktorum iyi dedi ense pilisine.Sizlerin ki kaç çıktı acaba ? ayrıca cinsiyeti içinde % 70 erkek dedi.

canım bende bugun yaptırdım 12+2 mişim. 1.03 çıktı. cinsiyet içinde erken dedi.

canım bende bugun yaptırdım 12+2 mişim. 1.03 çıktı. cinsiyet içinde erken dedi.

benim 13+2 ile 1 hafta öndeydi.Boyu da 7 cm dedi.iki kere evirdi çevirdi çıkıntı var dedi. Bidahakine kesin belli olur dedi.Bazı doktorlar emin olmadan söylemiyorlar.Sağlık lı olsun da inşallah .1 ile 3 arası iyi diyorlar ama yinede kan tahlili önemli.

o bende sık sık oluyor canım, bozma moralini.. kalkarken yatarken, sağ sol fark etmiyor aniden bıçak saplanması ya da kesik acısı gibi bir ağrı.

Günaydın :71:
aynısı bende de var hızlıca doğrulduğumda, ya da yattığım yerden kalkarken saplanma şeklinde oluyor. doktoruma söyledim, e yavaş doğrulman lazım bu uyarı dedi.

hayırlı sabahlar anneler. sizlere bişey sormak istiyorum.benim özellikle sabhları şiddetli karın ağrım oluyo.her uyukudan uyandığımda göbeğim çatlayacak gibi şiş ve sancılı.benim gibi olan var mı aranızda? afedersiniz sabah lavabosuna çıktığımda çok ağrılı idrar yapıyorum.yani karnım sancılanıyo rahmim değiil.ne ayapacağımı bilmiyorum:50:

geçmiş olsun
yüksek ihtimalle idrar yolu enfeksiyonu olmuşsundur, hamilelikte daha yatkın olunuyormuş, bence vakit geçirmeden doktoruna git.

Tünaydın kızlarrr
çin takvimi ne kadar doğru çıkar acaba :1:

Normal Yaşınız 24.
Mart ve Sonrası Doğduğunuz için
Yaşınıza +1 Eklendi
Çin Takvimine Göre Gebelik Yaşınız 25.
Çin Takvimine Göre Çocuğunuzun Cinsiyeti Erkek

benim 13+2 ile 1 hafta öndeydi.Boyu da 7 cm dedi.iki kere evirdi çevirdi çıkıntı var dedi. Bidahakine kesin belli olur dedi.Bazı doktorlar emin olmadan söylemiyorlar.Sağlık lı olsun da inşallah .1 ile 3 arası iyi diyorlar ama yinede kan tahlili önemli.

benimkide cumartesi günü bakıldı 6.9 cm idi, bir hafta önde görünüyor, ilkinde benim de enseyi ölçemedi, dün ikili testin sonucunu aldım, çok şükür risk düşük çıkmış fakat raporun alt kısmına son adet tarihi ile ultrason ölçümü uyumlu değil, 1 haftalık farklılık var yazmışlar, acaba bu kötü bir şey mi diye endişelendim bende, sizin doktorunuz bu, önden gitme durumu ile ilgili bir yorum yaptı mı?

Benim bel ağrım ve yemek fotografları bile görürken tiksinmem olmasa hersey cok iyi doktorum biorezans tedaviside yapiyor bu yontemle cinsiyet tahminide yapıyor arkadaşıma 7 haftalikken kız dedi ve dunya tatlısı bir prensesi oldu... benim 2 kizim var Allah uzun ve sağlıklı omurler versin ama insan erkek istiyo içinden ama önemlisi sağlıklı olmasi tabiki ben 6+5 te gittigimde bu teknikle banada erkek dedi bakalim bekliyorum sabırsızlıkla bendede doğru cikacakmi doktorumun tahmini :)

Günaydın güzel anneler, nasılsınız bakalım...

Kızlar ben yine korkmaya başladım. Yemeklerden tiksindiğim için sağlıklı beslenemiyorum. Kilo verdim. Göbeğim hiç çıkmadı. En son 1 ay önce gitmiştim doktora. Uzun zaman bebeğimi göremeyince acaba onu besleyebildim mi, acaba iyimi diye çok korkuyorum. Cumartesi kontrolümüz var. Zaman geçmiyo sanki.

İçim hiç ama hiç rahat değil.

merhaba canım. canım korkmanı gerektirecek hiç bir şey yok bende aynı durumdayım yediğim hiçbirşey kalmıyor midemde hepsi çıkıyor hamile kaldığımda 67 kiloydum şu an 58 kiloyum tam 9 kilo verdim. başta bende çok korkuyordum bebek gelişmiyor diye. ama doktorum o gıdasını alıyor gelişimi güzel sen merak etme dedei. o yüzden senden endişelenme.:9

miraclemiracle
cnm akıntın kahveye döndüyse bitiyor demektir
senin ne zamandır ve hangi sıklıkla oluyor kıntıların
benim maalesef 1 aydır pembe akıntım var,düşmesini bekliyoruz,ultrasonda bile bakamıyorum
her gün ağlıyorum
bi de öğretmenim,okulda kanamam olacak diye korku yaşıyorum sürekli:43:

canım çok geçmiş olsun. birşey olmaz allah ın izni ile benim kuzenimin 5 ay boyunca kanaması oldu şu an sağlıklı bir kızı var.

arkadaşlar bir sorum olucak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. demir ilacını nasıl ve ne zaman alıyosunuz kimi doktor sabah aç karnına yemekten bir saat önce, kimisi yemekten bir saat sonra tok karnına diyomuş acaba kişiden kişiye gebelik durumuna göre mi değişiyo hatta burda mı yazmıştı bir arkadaş aklımda kalmış demir ilacının emilimi çok zor gerçekleşiyor diye sabah aç karnına limonlu suyla alınması iyiymiş sizin fikriniz nedir.

benimkide cumartesi günü bakıldı 6.9 cm idi, bir hafta önde görünüyor, ilkinde benim de enseyi ölçemedi, dün ikili testin sonucunu aldım, çok şükür risk düşük çıkmış fakat raporun alt kısmına son adet tarihi ile ultrason ölçümü uyumlu değil, 1 haftalık farklılık var yazmışlar, acaba bu kötü bir şey mi diye endişelendim bende, sizin doktorunuz bu, önden gitme durumu ile ilgili bir yorum yaptı mı?

canım ben kan sonucumu almadım.Doktorum bebeğin sağlıklı şu an gayet iyi dedi.Daha önce sorduğumda çok fark yok endişelenme dedi.çünkü ara ara bi kaç gün öne geçiyor.ama 4. aydan sonra genetik yapıyla ilgili önde gider dedi.Benim farklı sorunlarım var ama herkes bir değil.Bende kan pıhtılaşması+trioid+kist var.Herkes de farklı gelişiyor durumlar...

arkadaşlar bir sorum olucak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. demir ilacını nasıl ve ne zaman alıyosunuz kimi doktor sabah aç karnına yemekten bir saat önce, kimisi yemekten bir saat sonra tok karnına diyomuş acaba kişiden kişiye gebelik durumuna göre mi değişiyo hatta burda mı yazmıştı bir arkadaş aklımda kalmış demir ilacının emilimi çok zor gerçekleşiyor diye sabah aç karnına limonlu suyla alınması iyiymiş sizin fikriniz nedir.

Bana doktorum dedi ki öğlen yemeğinden 1 saat sonra al ve 1 saatte çay,kahve,süt içme dedi.eczane sana aç karnına sabah yazıcak uygulama dedi.Mide ağrısı ve bulantısı yapabiliyormuş.Zaten bende bolca mevcut .O yüzden bu şekilde uyardı .Ayrıca elevit verdi.Onu da akşam yemekten sonra alıyorum.

selam kızlar ,

benim ense kalınlığını 1.00 ölçtü doktor, 3 e kadar normal kabul ediliyormuş. ben testi yaptırdım,kanı verdiğim gün sonucu aldım risk oldukça düşük çıktı, içim biraz rahatladı evet ama, bu testin güvenilirliği konusunda ciddi şüphelerim oluştu, bir kere ense kalınlığı ölçmek öyle mezura ile boy ölçmek gibi bir şey değil, çocuğun konumuna açısına, görüntünün netliğine, yapan kişinin tecrübesine, beceri ve bilgisine, hatta ultrason cihazının marka modeline göre değişiklik gösterebilecek olan bir şey, bu işlemi her gün rutininde yapmayan doktorun çok doğru bir sonuç elde edebileceğine inanmıyorum. benim doktorum da bir perinatolog değil, ha ölçtü mü ölçtü, içim rahatladı mı evet. ama yalandan bir test yaptırdım ve kendimi rahatlattım gibi hissediyorum. teste en çok etki eden değişkenin insan eliyle, gözüyle yapılıyorsa, ve bu ölçümde milimetre sonrası hanelerden bahsediliyorsa, çok da ciddiye alasım gelmiyor benim.
ha birde burun kemiği (nazal bone) oluşmuşsa bu da riski düşüren önemli bir faktörmüş.

Allah korusun riskli çıksaydı bile kürtaja cesaret edebileceğimi sanmıyorum, e teste de güvenmiyorum peki neden yaptırdım ben bu testi? herkes yaptırıyordu bende yaptırdım. dünyanın en saçma şeyi olarak görsem de büyük ihtimalle hastane odası süsleyip, lohusa olacak olan ben dışında herkesin içmesi için lohusa şerbeti hazırlayıp, gelenlere vermek üzere hediye sabun da hazırlatırım ben neden? 'herkes yapıyor':1: diye.

gerçekten mi biraz rahatladım şimdi yaa ben de hiç yiyemiyorum kokusu bile midemi bulandırıyo üzülüyodum 14 hafta oldu doğru düzgün balık yemedim diye

evet çoğu arkadaşlar balıktan tiskinmiş bende balığa aş erdim bol bol yedim çıkartsam bile. :)

Bana doktorum dedi ki öğlen yemeğinden 1 saat sonra al ve 1 saatte çay,kahve,süt içme dedi.eczane sana aç karnına sabah yazıcak uygulama dedi.Mide ağrısı ve bulantısı yapabiliyormuş.Zaten bende bolca mevcut .O yüzden bu şekilde uyardı .Ayrıca elevit verdi.Onu da akşam yemekten sonra alıyorum.

bende demir eksikliği vardı sabah aç karnına içiyorum ve özellikle hemen sonrasında süt ve süt ürünleri tüketmiyorum ama içimde bir tedirginlik vardı insanın bebeği söz konusu olunca emin olamıyor ki acaba şöyle daha mı iyi olur acaba şöyle daha mı iyi beslenir diye sürekli bir tedirginlik. teşekkür ederim ben de böyle içmeye devam edicem.

Son düzenleme:
merhaba canım. canım korkmanı gerektirecek hiç bir şey yok bende aynı durumdayım yediğim hiçbirşey kalmıyor midemde hepsi çıkıyor hamile kaldığımda 67 kiloydum şu an 58 kiloyum tam 9 kilo verdim. başta bende çok korkuyordum bebek gelişmiyor diye. ama doktorum o gıdasını alıyor gelişimi güzel sen merak etme dedei. o yüzden senden endişelenme.:9

banada doktorum ilk üç ay bebek kanınızdan besleniyor dedi.O yüzden endişelenme ben de çok çıkarıyordum 3 kilo verdim.bebeğimde sağlıklı şükür.

Back
X