• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kıslaaarrrr ben de 12+4 günlük hamileyim doktor beni bu cuma günü ikili test için çağırdı acaba çok mu geç olur? Bi de ben burda doğum hastanesine gidiyorum siz böyle kalp sesini duydum, fotoğrafını aldım hareketlerini izledim filan diye anlatınca öyle özeniyorum ki. Ben şimndiye kadar bunların hiçbirini görmedim ve duymadım. sadece durumunun iyi olduğunu söylediler. bi de ultrasonda az bişi gördüm. Şuan kaldığım yerde böyle bir şey mümkün değil göstermiyorlar eşimi içeri almıyorlar bebeği bile zor görüyorum ayak üstü bakıyorlar kaldı ki kalp atışını duycam. Özele gitmek istiyorum ama çevremdekiler daha erken ne gerek var büyütme cinsiyetinde gidersin filan diyorlar siz özele mi gidiyorsunuz doğuma mı? Ne yapmalıyım yardım edin özele gideyim mi? :( kalp atışını doğum hastanesinde duyamaz mıyım öyle bi imkan yok mu acaba? bu gidişimde sorucam neden bu kadar özensizler ki :(

Öncelikle gözünaydın :) Ben özele gidiyorum hiç gereksiz birşey değil,büyütme ne demek hayatını bebek beklemekle geçiren insanlar var.7. haftada kalp atışını detaylı ultrasona girdiğimde duymuştum.İlk çocuğun galiba ve şöyle düşün.Öncelikle şimdi yaşayacakların ve sonra yaşayacakların için çevrendeki herkesten etkilenme derim,eşinle ortak karar alman yeterli çevrendekilerle değil.İlk gittiğim günden beri bütün ultrason fotoğrafları var ayrıca telefonla çekilmiş.Son gidişimizde kıpır kıpırdı ve videoya çekmişti kuzenim.Tam haftandasın bende 12. haftada gitmiştim en son ve kıpır kıpırdı,inanılmaz bir duygu.Bence insanları dinleme,bunlar hep hatıra kalacak.Eşinide kendinide miniğinizden mahrum etme bence,gerçekten herşeye değer.Eşini öyle görmek ayrıca çok çok güzel bir duygu,ekranın önünde dönüp duruyordu eşim hepimiz gülüyorduk :1: Kendinide çok daha iyi hissedeceksin emin ol :16:
Çevrendekilere de ayrıca çok kızdım :20::1:
Buarada aynı gün evlenmişizz:1:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
kanaması olan arkadaşım,benim de 10. haftamda adet gibi kanamam olmuştu,onon haricinde de kahve lekelenmeler ara ara hep devam etti. doktora gidiyorum,bebeğin kalp atışları iyi,sorun görünmüyor,progestan ve istirahat deyip gönderiyorlar...hayırlısı.....korkma....dünyaya gelecek olana hiçbirşey olmaz...gelmeyecekse de ne yapsak nafile...

ya arkadaşlar bi de benim son bir haftadır felan göğüs altı,karnımın üst tarafında yani,sanki birşey gelmiş dayanmış gibi bir durum var...
bu durumu yaşayan var mı?

Canım benim eğer durumun varsa özele gidebileceksen bence git. Çevrende söylenenlere de kulak asma. Sen bir can taşıyosun. Herşeyden önce senin ve onun sağlığı önemli. Eğer ki için rahat etmiyorsa, kendine sıkıntı yapıyorsan git özele herşeyini incelesinler. En azından kendini daha rahat hissedersin. Bir de sağlık ocaklarında da belli bir haftadan sonra kalp atışı dinletiliyormuş. Kaydını yaptırıp sağlık ocağında da takipte kal mutlaka.

Çok teşekkür ederim cevabın için aslında çok şükür özele gitme imkanımız var ama çevreden, işlerden dolayı ben de gidemedim. bi de özelde ikili test için yine doğum hastanesine gönderiyolarmış. kaldığım yer küçük bi şehir ve imkanlar çok kısıtlı. cuma günü yine doğum hastanesine gidip cumartesi de yakın illerden birine özele gidicem o zaman. galiba bebeğime yeterince ilgi gösteremiyorum bu da beni çok üzüyor. :( dediğin gibi bu cuma hemen sağlık ocağına da kaydımı yaptırıcam. belki orda da duyarım inşallahhhhh

canım senin 11+6 oluyor sat tarihine göre yanlışmı hesapladın yada doktormu söyledi acaba? :3:
benim bu sayfadaki önceki nickim Negri idi. aslında 19 ağustos yazmıştım ama burda 20 Ağustos yazıyor.
doktora da sat'ın 19 ağustos olduğunu söyledim 25 ekimde gittiğimde. o da bana 9+1 günlük olduğumu söyledi. bugüne göre hesaplayınca da 11+4 oluyor. acaba ben mi ya da doktor mu yanlış hesap yaptı? Bana yardımcı olur musunuz hesap hususunda.

benim bu sayfadaki önceki nickim Negri idi. aslında 19 ağustos yazmıştım ama burda 20 Ağustos yazıyor.
doktora da sat'ın 19 ağustos olduğunu söyledim 25 ekimde gittiğimde. o da bana 9+1 günlük olduğumu söyledi. bugüne göre hesaplayınca da 11+4 oluyor. acaba ben mi ya da doktor mu yanlış hesap yaptı? Bana yardımcı olur musunuz hesap hususunda.

Son adet günü tahmini hesap.Ultrasonda bebeğin gelişimine göre değişiyor günler.Benim son adet 8 Ağustos tahmini 19 çıkıyordu ilk zamanlar ama şuan 12 Mayıs çıkıyor.Kontrole gittiğinde gününü yakalıyor minik 1-2 gün ileri geri farkedebiliyor önemli değil 2 haftadan fazla oynamadıkça:34:

kızlar ya doktorun beni çaırdığı tarih 04.12.2013 o zamana bebeğim 14+6 oluyor ikili test için geç olmuyor mu ?

geç kalırsın canım 14.hafta geç doktorun daha iyi bilir ama yinede bi sor belki aklından cıkmıştır

selam kızlar :3:

sabah doktor randevum vardı ikili test için,
ense kalınlığımız 2,6mm çıktı, doktor hiç iç açıcı konuşmadı malesef :43:
kan sonuçlarımız çarşamba çıkcak daha,
ondan sonra büyük ihtimalle uzman bir profesöre yönlendirecek yeniden ölçülmesi için,
amniyosentez de olabilir dedi hatta ki asla kabul etmiceğimi söyledim böyle bişeyi.
Anlamadığım konu, ki doktorda aynısı söyledi ve şaşırdı,
bebeğimin gelişimi çok iyi,
boyu vs herşey normal burun kemiği dahi gördüldü, eller ayaklar, parmaklar, ağzı açıp kapanıyordu,
bir tek ense kalınlığı çıktı malesef :43:

oğlumda 1,6 mm çıkmıştı gayet normal yani.

aslında hiç yaptırmıcaktım ikili testi, bişey çıkarsa 9 ay boyunca kafama takıcam diye,
korktuğum başıma geldi malesef :43:

hiç üzülme rabbim hayırlısını versin daha cok yeni morelini bozup hamileliğini kötü geçirme başka bi doktor dene için rahat etsin

bende ikili test için hastanedeydim çok şükür sorun cıkmadı zaten kan testi yaptırmıyacaktım ama biri bizi bugün cok güldürdü inanamazsınız ayakların karnına cekip yüz üstü yatıyor cok komikti sırtını dönüyor böyle giderse cinsiyetini biraz zor görürüm heralde ben şunu farkettim geçen ultrosonlarla karşılaştırıyorum inanılmaz hızlı büyüyorlar Rabbimin hikmeti gözlerim doldu onları izlerken videoya cekiyoruz her gittiğimizde :) benim içimde uhdedir hiç bebeklik fotoğrafım yok eşiminde o yüzden her anı değerlendiriyorum.
Alerji için bugün hastanede tekrar doktora göründüm karaciğer testlerimi felan yaptılar çok şükür herşey normal kızlar kansızlığınızı kontrol ettirmeyi unutmaayın ben biraz kansız cıktım önceden sorun yoktu .Çatlaklar için herşeyi üst üte sürmeyin dedi bilginiz olsun 2 hafta sonra randevum var hayırlısıya artık

Çok teşekkür ederim cevabın için aslında çok şükür özele gitme imkanımız var ama çevreden, işlerden dolayı ben de gidemedim. bi de özelde ikili test için yine doğum hastanesine gönderiyolarmış. kaldığım yer küçük bi şehir ve imkanlar çok kısıtlı. cuma günü yine doğum hastanesine gidip cumartesi de yakın illerden birine özele gidicem o zaman. galiba bebeğime yeterince ilgi gösteremiyorum bu da beni çok üzüyor. :( dediğin gibi bu cuma hemen sağlık ocağına da kaydımı yaptırıcam. belki orda da duyarım inşallahhhhh

Aslında gittiğin hastaneye göre değişiyor herşey. Bazı doktorlar testlerini dışarıda yaptırıp getirebilirsin diyor. Testleri özelde yaptırmadığın zaman sadece muayene ücreti ödeyince çokta pahalı olmuyor. Zaten 2. aydan sonra ayda 1 kez gidiyoruz. Eğer durumumuz müsaitse bebeğimiz için ayda 1 kez bu para verilebilir diye düşünüyorum. Muayene için özele gidersin. Bebişini bol bol görürsün için rahatlar. Test istedikleri zamanda nereye gönderiyorlarsa oraya gidersin. Ama şimdiden belirle bunu. Tek bir tane doktorun olsun. Hep o takip etsin seni. Sadece onunla muhattap ol. Diğer yerleri testleri yaptırırken kullan sonrasında da sevmediğin doktorla görüşmene gerek yok zaten.

Ben İstanbulda olduğum için burda seçeneğimiz çok tabi ki. Sende bulunduğun yerin imkanları dahilinde iyice araştır. Bu dönemde insanın kafasının rahat olması gerçekten çok önemli. Kimsenin dediği değil, senin hissettiğin önemli. Sen ne yaparsan yap insanlar söyleyecek bişi buluyorlar. Hiç özele gitmesen, dert yansan ilgilenmediler diye, bu defada gücün vardı özele gitseydin derler. Sen kendi yolunda ilerle arkadaşım.

bende ikili test için hastanedeydim çok şükür sorun cıkmadı zaten kan testi yaptırmıyacaktım ama biri bizi bugün cok güldürdü inanamazsınız ayakların karnına cekip yüz üstü yatıyor cok komikti sırtını dönüyor böyle giderse cinsiyetini biraz zor görürüm heralde ben şunu farkettim geçen ultrosonlarla karşılaştırıyorum inanılmaz hızlı büyüyorlar Rabbimin hikmeti gözlerim doldu onları izlerken videoya cekiyoruz her gittiğimizde :) benim içimde uhdedir hiç bebeklik fotoğrafım yok eşiminde o yüzden her anı değerlendiriyorum.
Alerji için bugün hastanede tekrar doktora göründüm karaciğer testlerimi felan yaptılar çok şükür herşey normal kızlar kansızlığınızı kontrol ettirmeyi unutmaayın ben biraz kansız cıktım önceden sorun yoktu .Çatlaklar için herşeyi üst üte sürmeyin dedi bilginiz olsun 2 hafta sonra randevum var hayırlısıya artık

Bende en çok bu gidişimde mutlu oldum. Öncekilerde zaten minicikti hiç bişey anlamıyorduk ki. Bu defa tam bebek gibiydi. Hiç durmadı kıpır kıpırdı. İkili test te olunca uzun uzun kaldık içerde. Bol bol izledim miniğimi.

Benim 5. haftamda birsürü test yapılmıştı. Daha önce kayıp yaşadığım için herşeyimi incelediler, tüm değerlerime baktılar. Sadece tiroid değerim yüksek çıkmıştı onun için ilaç kullanıyorum. Bu gidişimde vitamin verdi. Başkada bir ilaç vermedi kan için felan.

Çatlaklar için bir krem yazdı ama o da 90 TL. Başka bir şey alıcam sanırım.

Bende en çok bu gidişimde mutlu oldum. Öncekilerde zaten minicikti hiç bişey anlamıyorduk ki. Bu defa tam bebek gibiydi. Hiç durmadı kıpır kıpırdı. İkili test te olunca uzun uzun kaldık içerde. Bol bol izledim miniğimi.

Benim 5. haftamda birsürü test yapılmıştı. Daha önce kayıp yaşadığım için herşeyimi incelediler, tüm değerlerime baktılar. Sadece tiroid değerim yüksek çıkmıştı onun için ilaç kullanıyorum. Bu gidişimde vitamin verdi. Başkada bir ilaç vermedi kan için felan.

Çatlaklar için bir krem yazdı ama o da 90 TL. Başka bir şey alıcam sanırım.

benimde normaldi canım o haftalarda ama bebekler ilk 3 ay kandan beslendikleri için biraz kansızlık varmış sadece ben normal bi krem ve bebe yağı kullanıyordum ama artık evicap diye bir e vitamini var onu kullanıcam ama 1 ay sonra zaten çatlıycam okadar sorun yapmıyorum birazda genetik :)

hayırlı günler güzel anneler ve bebişleri :)

bi kaç gündür yazamıyorum takip ediyorum ama yazmaya hiç fırsatım olmadı.. bizde perşembe günü kontrole gittik herşey güzel geçti.. cinsiyet için daha tam belli değil filan dedi doktorumuz ama ısrarlarım üzerine dayanamayıp en azından tahminini öğrenebildim :) bak sakın hazırlık yapma herşey için çok erken değişebilir uyarılarından sonra miniğimi kıza benzetti :) 15 gün sonra tekrar kontrole gel ozaman iyice belli olur kesin cinsiyeti söylicem die sözümü aldım :D bu perşembe değil önümüzdeki perşembe için sabırsızlanıyorum.. benim gönlümden geçen en başından beri kızdı ama yinede sağlıklı olması en önemlisi.. Allah ım hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin..

Hanımlarrrrrrrrr
Bu mide ekşimesi, acı tat olayına çare bulan var mı:(
ben sakız çiğneyerek bastırmaya çalışıyorum ama nafile
bu arada rennie tablet ve mide koruyucu kullanmama rağmen çekiyorum bunu:(

Hanımlarrrrrrrrr
Bu mide ekşimesi, acı tat olayına çare bulan var mı:(
ben sakız çiğneyerek bastırmaya çalışıyorum ama nafile
bu arada rennie tablet ve mide koruyucu kullanmama rağmen çekiyorum bunu:(

geçmiş olsun canım bendede aynı sorun var 3 yastık koyup yatıyorum safra ağzıma dolmasın diye gidip gelip rennie şurup içiyorum bide buzdolabına koydum soğuk daha iyi geliyor o ağızdaki kötü tat bende sabah safrayı çıkardığımda oluyor bende onu gidermenin çaresini bulamadım malesef ne yesem geçmio öbür hamileliğimdede olmuştu doğumdan 2 3 ay sonr geçti malesef

kızlar dr umla görüştüm ense kalınlığı ölçtüğü gün vericekmişim kesinlikle kanıda oyüzden yarın tekrar muayene ye gidiyorum. bi yandan seviniyorum kuzumu tekrar göreceğim diye ama bir yandanda sürekli usg ye girmek zararlıysa diyede korkuyorum:(

Merhabalar,

Ben bu başlık altında ilk kez yazıyorum, sayfa sayısı çok olduğundan da tekrar sorulduysa kusura bakmayın bu ikili test sonucunun gelmesi ne kadar sürüyor? Muaynenizde burun kemiği oluşumuna da baktı mı doktor?

Merhabalar,

Ben bu başlık altında ilk kez yazıyorum, sayfa sayısı çok olduğundan da tekrar sorulduysa kusura bakmayın bu ikili test sonucunun gelmesi ne kadar sürüyor? Muaynenizde burun kemiği oluşumuna da baktı mı doktor?

hoşgeldiniz,
ben sabah kan verdim öğleden sonra sonucu aldım fakat 1-2 hafta bekleyenler var aramızda, sanırım yaşadıkları yer ve hastanenin bünyesi içinde testin yapılıp yapılmadığı ile ilgili bir durum. bu arada burun kemiğinin oluşup oluşmadığına da baktı benim doktorum. oluşması olumlu birşeymiş.

hoşgeldiniz,
ben sabah kan verdim öğleden sonra sonucu aldım fakat 1-2 hafta bekleyenler var aramızda, sanırım yaşadıkları yer ve hastanenin bünyesi içinde testin yapılıp yapılmadığı ile ilgili bir durum. bu arada burun kemiğinin oluşup oluşmadığına da baktı benim doktorum. oluşması olumlu birşeymiş.

teşekkür ederim, evet ben de burun kemiğinin oluşmasının olumlu olduğunu okudum. riskli bebeklerde oluşma süresi daha geç olabiliyormuş, bebekler bu kadar minicikken burun kemiğini inceleyip inceleyememelerini merak etmiştim açıkçası. peki sonucu aldığınızda doktorunuzla tekrar mı görüştünüz yoksa sadece olumlu diye haber mi aldınız ? benim ultrasondan sonra kanım alınacak sanırım ama eğer kan alımını sabah yaptırıp öğlen muayneye girmem daha uygun olacaksa bunu doktorla konuşmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
evet doktor burun kemiğine bakıyor oluşumu iyiyse normal ama en doğru sonucu kan değerleriniz verecektir dedi.sonucu aldıktan sonra tekrar görüşelim.dedi.bende sonuç için bir hafta beklemek zorunda olanlardanım.

kızlar aranızda çalışan hanımlar var mı. bende çalışıyorum ama eve ölü gibi geliyorum hiçbir iş yapmıyorum sadece yemek ye banyo yap onlar bile zorla. sürekli uyku hali bir kaç gündür de mide bulantısı ve mide ekşimesi başladı tüm vücudum dökülüyor üstüne de bir baş ağrısı ekleniyor komada gibiyim. su an tek yaşıyorum her yer her yerde. ya eşimle yanyana olsaydık nasıl yemek yapar ev işi yapardım üstüne misafir geldiğini de düşünemiyorum bile ben mi tembel oldum yoksa bu geçiçi bir durum mu ?

Sakın üzülmeyin, siz şuan kımıldamadan yatsanız bile vücudunuz sporculardan daha fazla çalışıyor... Tek yaşıyorsanız hele hiç umursamayın. Bu dönemler çok hassas; mutlu ve sağlıklı geçirmeye bakın. Hatta size yardımcı olacak anne, kayınvalide, kardeş vb varsa yardım istemekten hiç çekinmeyin.
Benim ikinci gebeliğim, oğlumda da uyuklardım ama bu sefer ilk üç ay yataktan çıkamadım, yemek yiyemedim... Bugün kontrolde doktorum bu hafta artık bıçak kesmiş gibi sıkıntıların bitecek dedi, bana çok moral oldu:))

Back
X