• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
selam kızlar günaydın herkese hayırlı cumalar..rahat ve huzurlu günler inşallah..az önce aç karına aşırı midem bulandı.bastırmaya çalıştım sıktım kendimi ama ayaktayken bi öğürdüm karnıma müthiş bir sancı girdi bir an olduğum yere çömeldim kaldım. bişey olmaz değil mi ya hiç böyle olmamıştıda:44:

Canım ben mide bulantısı için değilde hapşurma, öksürme için sormuştum doktoruma. Özellikle hapşururken bir anda sancı giriyodu karnıma. O an kilitlenip kalıyodum resmen. Böyle ani şeylerde rahim geriliyor bu nedenle anlık sancılar olabiliyor demişti. Eğer sancı uzun sürmüyorsa, adet sancısı gibi sürekli devam etmiyorsa tehlikeli bir durum yok. Anlık sancı girmeleri olabilir demişti.

Sende bir anda öğürünce öyle birşey olmuş olabilir belki. Eğer hala devam etmiyorsa tehlikesi değildir diye düşünüyorum.

Selam KIZLAR markafoni de hoşgeldin bebek kampanyası var. 5 li zıbınlar falan çok ucuz 19-20 lira bebek havlusu 15 lira. Ben bisürü aldım cinsiyeti kesin olmadığı için krem yeşil falan aldım. Tavsiye ederim bana ucuz geldi:49:

Oyyy ama burda çok güzel şeyler var. İnsan kendini kaybediyor. Çok şirinler ya.

çok geçmiş olsun canım ben iki gün önce öyleydim bugun çok azaldı ağrım yurkunurken çok çok az acıyo. bolbol limonlu ballı ıhlamur mandalina vede ballı limonlu sıcak su içtim geçti. umarım geçer seninde:)

Teşekkür ederim canım deniycem dediklerini :) Bir de baş ağrım geçse

Bir bardak suya bir çay kaşığı tuz bir çay kaşığı yemek sodası koyup karıştır :) (ölçüler tepeleme değil ) bununla garagara yap ... Ayrıca elma kabuğu iki dilim limon (kabuklu ) çubuk tarçın üç dört karanfil (boğazdaki ağrıya en çok bu iyi geliyor ) zencefil bir yaşıo kaynat iki üç dakka demlenmesini bekle ve bal ile karıştırıp iç :) geçmiş olsun bunu ben bizzat kendim denedim gayet başarılı ... Burda bi kaç arkadaş da denedi onlarda memnun kalmıştı

Bu Gargarayı ilk defa duyuyorum bunu da deniycem çok saol canım :) Diğer dediklerini de deniycem :)

Gny kizlar dun dr gittik 16 haflik olduk 3lu test icin yapalim dedi bebis sirtini donmustu oynamadi cinsiyet 12.haftada erkek buyuk ihtimal demisti goremedim bisey demicem dedi dunde tatli bisey ye gel 15dk sonra dedi tekrar girdim yine yok goremedim ne kiz ne erkek diyebildim dedi bende cok merak ettim dedi kan verdim 10gun sonra cikacak bu arada 11cm olmus 350 gram dedi sanirim kiloda net degilim cok merak ettim belli olur demistim bu hafta kesin kiz erkek fark etmez saglikli olsun yeter ama bitane prensesim var bu cok gizemli cikti ;-)

Canım ben mide bulantısı için değilde hapşurma, öksürme için sormuştum doktoruma. Özellikle hapşururken bir anda sancı giriyodu karnıma. O an kilitlenip kalıyodum resmen. Böyle ani şeylerde rahim geriliyor bu nedenle anlık sancılar olabiliyor demişti. Eğer sancı uzun sürmüyorsa, adet sancısı gibi sürekli devam etmiyorsa tehlikeli bir durum yok. Anlık sancı girmeleri olabilir demişti.

Sende bir anda öğürünce öyle birşey olmuş olabilir belki. Eğer hala devam etmiyorsa tehlikesi değildir diye düşünüyorum.

Yok canım devam etmiyor çok şükür anlık bişeydi ama içim dışıma çıktı sandım

merhaba bende senin gibiyim ilk hamilelikte hiç bi sorun yokken bu hamilelikte kanamam var ben de aynı ilaçtan kullanıyorum unuttuğum zaman hemen kanamam oluyor Dr sallanmadan baktı bana onun için yarın başka bi Dr gidicem bakalım o ne diçek:44:

Canım aynen ya aynı hastanede 2 doktora göründüm ikiside sallıyor gibi geldi burada okuyorum kızlar yazıyor işte doktorum sunu dedi bunu dedi bizimki hiç birşey demiyoo

Gny kizlar dun dr gittik 16 haflik olduk 3lu test icin yapalim dedi bebis sirtini donmustu oynamadi cinsiyet 12.haftada erkek buyuk ihtimal demisti goremedim bisey demicem dedi dunde tatli bisey ye gel 15dk sonra dedi tekrar girdim yine yok goremedim ne kiz ne erkek diyebildim dedi bende cok merak ettim dedi kan verdim 10gun sonra cikacak bu arada 11cm olmus 350 gram dedi sanirim kiloda net degilim cok merak ettim belli olur demistim bu hafta kesin kiz erkek fark etmez saglikli olsun yeter ama bitane prensesim var bu cok gizemli cikti ;-)

Ne güzel haberler almışsınız bebişinde kocaman olmuş maşallah.darısı başımıza. :)

Kızlar günaydınn :) bugün bebişimle görüşücez inşallah ... Randevumuz 18.30 fa eşim işten 6 da çıktığı için ona göre ayarladık dua edin bize her şey güzel geçsin ...

Selam KIZLAR markafoni de hoşgeldin bebek kampanyası var. 5 li zıbınlar falan çok ucuz 19-20 lira bebek havlusu 15 lira. Ben bisürü aldım cinsiyeti kesin olmadığı için krem yeşil falan aldım. Tavsiye ederim bana ucuz geldi:49:

Güle güle kullanın,bende demstock mağazısından çıt çıtlı body almıştım 5 li..25 tl.Normalde çok pahalı,orada da her ay indirim var,çok kaliteli ürünleri,cinsiyetini öğrenirsem toplu bir alışveriş yaparım bende..

Umarım geçicidir ve düzelir canım. Benimde tek umudum bu. Hiç sorma bebek için biz baya uğraştık hamile olduğumu öğrenince dünyalar bizim oldu. Aynı hafta tayin sebebiyle Kastamonu'nun bir ilçesine geldik. Geldiğimiz gün kanama başladı. 27 yıl İstanbul'da yaşadım doktor yolu bilmem. Buraya geldik doktor yok. Evet bulunduğum yerde kadın doğum doktoru yok..!! Düşük tehdidi dediler hastanede yatırdılar merkezde. Eve geri dönemiyoruz çünkü yol yasak. Eşim merkeze görev istedi. Değerlendirilecek..!! dendi. 1 hafta kanamalar sürdü. Bir kaç hafta sonra yakın bir ilçeye doktor geldide öyle rahat nefes aldık. Yada aldığımı sanmışım. Ona kalırsa da düşerse düşecek ilaç içme yataktan kalkabilirsin. Ben yinede içtim, yattım, dinlendim. Bebeğimin elini, kolunu görmüşüm parmağını emerken görmüşüm nasıl düşsün derim :((

Ağrılarım var merkezede gittik. Hiç bir doktor şu sebepten ağrır demedi. Normal değil ama her kadın aynı bünyede değildir diye geçiştirdiler. Birde o korkuyla yaşadım.

2'li test için merkeze gittik. Orada ki doktor düşük riskin gözükmüyor, bebek gayet sağlıklı dedi. 2'li test sonuçları çok iyi çıktı. Ben tabi havalara uça uça geri geldim dedim tadını çıkarıcam hamileliğimin en sonunda. Randevu salı günü doktora artık çalışabilir miyim falan diye sormayı planlıyorum. Tam gecesinde bir kanama daha öyle böyle değil. Öncekiler gibi hiç değil. Gittik doktora adam gayet rahat bebeğin eşi rahim ağzına yakın kanaman ondan olmuş dedi. Yanındaki ebelere falanda gösteriyor işte bakın yerleşimi böyle olur diye. Kan grubumu falan sordu anlamadım o an tabi ama meğerse doğum esnasında lazımmış.

Hiç birşey anlatmadı sadece ilişki yasak dedi. Zaten düşük riski yüzünden eşimle kardeş gibi olduk. İlişkimi kaldı aramızda :)

Ben yine ağzım kulaklarımda düşük riskinden değilmiş falan diye eve geldim bir araştırdım ki bulunduğum durum riskin önde gideni. O gün kötüydüm gerçekten ama toparladım.

Sağlık ocağına gittim. Doktor bana birşey anlatmadı ne yapmam lazım diye. Ebe dedi ki daha tecrübeli bir doktora git o doktor için iyi şeyler duymadım. Bir şok daha. Elimizde başka doktor yok. Bir tane var o da muallakta..!!

Artık Allah'a bıraktım. Cehalet derseler cehalet. Ben inanıyorum. O diyor ki vitamin iç. Diğeri bırak kalsiyum iç. İğne oluyorum diyorum hangi doktor verdi ki iğneyi sana diye acayip bir surat şekli. Ben bir gece yengemde kaldım köyde. Ağrılarımın şiddetli olduğu zamanlardı. Bi kilit taktı pantolonuma. Çocuk kitlensin düşmesin diyeymiş. Birde dua okudular. Sabaha ağrılarımdan eser kalmamıştı.

Sana tek tavsiyem evham yapmaman canım. Biz evhamlandıkça korkularımız başımıza geliyor onu anladım. Biraz akışına bırakmak lazım sanırım taadını çıkarabilmek için. Ben elimden geleni yapıyorum. Nasibimizde varsa bizimle olacaklardır. İstesekte istemesekte.

Bende çok uzattım sanırım ama çok doluydum kusura bakmayın arkadaşlar:17:

Kaseker; dualarım seninle,ben hepimiz için dua ediyorum hep zaten..Zor sıkıntılı günler geçirmişsin ,Allah sabır versin arkadaşım..

Kızlar 2 haftadır birşey yoktu dün sabah uyandığımda kanamam olmuş ve şu saat oldu hala oluyor doktor progestana devam et diyo ne olacak böle ya bugun 12 hafta olduk :(

Geçmiş olsun ,panik yapmayın..hiçbirşey olmaz Allahın izniyle..Yatın dinlenin bol bol..

Günaydın herkese..

arkadaşlar merhaba,
uzun süredir buraya yazmıyorum ama her sayfayı mutlaka okuyorum. yazmama sebebim, düşündüklerimi veya yaşadıklarımı benden önce yazmanız bana ise okumak kalıyor.
midem son bir haftadır iyiydi. ama 2 gündür bulantılar yine başladı, acaba diyorum pantolonum mu sıkıyor ondan mı veya kan ve vitamin ilaçlarına başladım ondan mı kaynaklanıyor olabilir?

Ben sizi merak ediyordum açıkcası,hatta yazıcaktım forumda :))
Bir kaç gün benimde bulantılarım oldu ama geçti,ilk aylarda bulantım olmamıştı..
İnşalah geçer canım,bir günümüz bir günü tutmuyo..Ben zaman çabucak geçsin istiyorum..

Melisanurum,Aybah dr. kontrollerinizi merak ediyorum..:))

gözlerim doldu yazılanları okuyunca kaseker canım dua edeceğim sana inşallah sorunların çarçabuk geçer.allah hepimizin yardımcısı olsun şu günleri bir an önce atlatalımda sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza.

kızlar herkes kabızlıktan şikayetçi ama ben ishal oluyorum kalsıyum yapabilir diye biliyorum yada ağrı kesici olarak aldığım magnezyum. sizde de varmı bu sorun ??

günaydın kızlar hepimize hayırlı cumalar olsun. inşallah hepimiz sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız. benimde yarın dr kontrolum var inşallah cinsiyet öğreniriz normalde 14 haftadayım ama bebeğimiz biraz ileri gidiyor o yüzden bu hafta bize eğer totosunu dönmez ise yine göreceğiz kıymetlimizi çok heyecanlıyım...

Ben kaybettim kendimi canım dünya kadar şey aldım ordan artık 3 aylık bişey almam sanırım :):1: napayım başka yerlerde çok pahalı uygun geldi bana.:1:

selam cnm
markafoni de hoşgeldin bebek kampanyasının linkini bulamadım ben
crazy bebe markasının linki var

bana link atabilirmisin eger yasak değilse link atmak

Günaydın güzel mayıs anneleri
Hayırlı cumalr Allah hepimizin dualrını hayırlısıyla kabul etsin bebişlerimize sağlık sıhat versin bizede de tabi korkularımızı atlatmayı muayenelerimizde güzel sonuçlarla karşılaşmayı mutlu ve güzel hamilelik geçirmeyi nasip etsin tadını çıkararak her korkumuzun arkasın güzel haberler gelsin kulağımıza ve korkularımız sevince umuda dönüşsün bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inş(amin):49::emir_bebek:
bende sağlık ocağına sonunda kayıt yaptırdım, tetenoz aşışı vuruyolarmış hamileyken sanırım 5. aya yakın ve ikikereymiş, duygusallığım bu ara gene hat safada dün hep ağladım ama iyiyiyiz çok şükür, her zaman yazamasam da okumaya çalışıyorum yazılanları sevinçli heberle mutlu üzgün haberlerle üzülüyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun:49::49:

Türkiye’de yeni yılda yapılmaya başlanacak testle anomaliler gebelerden alınacak bir damla kanla belirlenebilecek.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Aydan Asyalı Biri, gebelikte tarama testleriyle ilgili yeni gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Daha çok kromozom bozukluğu ve yapısal-fiziksel kusurlardan kaynaklanan anomalilerin, gebeliğin seyrini olumsuz etkilediğini, bu kusurların ciddiyetine göre düşük, ölü doğum ya da bebeğin engelli doğması gibi durumlarla karşılaşılabildiğini anlatan Biri, böyle bir durumda yapılması gereken müdahaleye karar verilebilmesi için tanının doğru ve erken konulmasında büyük fayda olduğunu bildirdi.

“Anne adayının kanına bakılacak”

Bebekten anne adayının kanına geçen hücrelerin tetkik edilmesiyle de artık doğum öncesinde anomalilerin tespitinin mümkün olabileceğini açıklayan Biri, şu bilgileri verdi:

“Bebekten anneye geçen hücreleri tetkik etmek geçmişte zordu. Artık bilimsel gelişmeler, bebeği riske atmadan, bebekten anne kanına geçen DNA ya da RNA’nın incelenmesiyle bazı hastalıkların tanısına imkân sağlıyor. Anne adayından alınacak kandan elde edilecek hücrelerden kromozomların tespit edilmesiyle özellikle Down sendromu taraması, bugünkü testlerin yerini alabilir. Bu testin doğruluk payı ise yüzde 95.”

Prof. Dr. Aydan Asyalı Biri, söz konusu testin yılbaşından itibaren Türkiye’de uygulanabileceğini bildirdi.

Karından Su Almak Tarih Oluyor | Anneler Kulübü

öncelikle paylaşımın için teşekkürler
bunu bende geçenlerde bir tv programında demet akalından duymuştum
henüz türkiyede uygulanmayan bu yeni kan testi 5 aydır falan Amerikada uygulanıyormuş demet akalın da kan testini vermiş ve amerikaya göndermişler

kızlar ben geceleri hiç uyuyamıyorum sabaha karşı 4-5 sıralarında ancak uykuya dalıyorum ve sonuçta işte bütün gün uyku akıyor gözlerimden çay kahve de çok tüketmiyorum ama neden böyle oluyor anlamıyorum.

kızlar herkes kabızlıktan şikayetçi ama ben ishal oluyorum kalsıyum yapabilir diye biliyorum yada ağrı kesici olarak aldığım magnezyum. sizde de varmı bu sorun ??

bende sendenim canım normalde sürekli bağırsak tembelliği şikayetim vardı kabızlık 2-3 gün çıkamama ama hamile olduğumdan beri düzenlü oluyor bide üstüne ishal:S bağırsaklarım bebeğimi yadırgadı heralde:D kabız olmaktan iyidir diyorum ben napalım. muz ye ama düzeltiyo beimkini

Back
X