Umarım geçicidir ve düzelir canım. Benimde tek umudum bu. Hiç sorma bebek için biz baya uğraştık hamile olduğumu öğrenince dünyalar bizim oldu. Aynı hafta tayin sebebiyle Kastamonu'nun bir ilçesine geldik. Geldiğimiz gün kanama başladı. 27 yıl İstanbul'da yaşadım doktor yolu bilmem. Buraya geldik doktor yok. Evet bulunduğum yerde kadın doğum doktoru yok..!! Düşük tehdidi dediler hastanede yatırdılar merkezde. Eve geri dönemiyoruz çünkü yol yasak. Eşim merkeze görev istedi. Değerlendirilecek..!! dendi. 1 hafta kanamalar sürdü. Bir kaç hafta sonra yakın bir ilçeye doktor geldide öyle rahat nefes aldık. Yada aldığımı sanmışım. Ona kalırsa da düşerse düşecek ilaç içme yataktan kalkabilirsin. Ben yinede içtim, yattım, dinlendim. Bebeğimin elini, kolunu görmüşüm parmağını emerken görmüşüm nasıl düşsün derim

(
Ağrılarım var merkezede gittik. Hiç bir doktor şu sebepten ağrır demedi. Normal değil ama her kadın aynı bünyede değildir diye geçiştirdiler. Birde o korkuyla yaşadım.
2'li test için merkeze gittik. Orada ki doktor düşük riskin gözükmüyor, bebek gayet sağlıklı dedi. 2'li test sonuçları çok iyi çıktı. Ben tabi havalara uça uça geri geldim dedim tadını çıkarıcam hamileliğimin en sonunda. Randevu salı günü doktora artık çalışabilir miyim falan diye sormayı planlıyorum. Tam gecesinde bir kanama daha öyle böyle değil. Öncekiler gibi hiç değil. Gittik doktora adam gayet rahat bebeğin eşi rahim ağzına yakın kanaman ondan olmuş dedi. Yanındaki ebelere falanda gösteriyor işte bakın yerleşimi böyle olur diye. Kan grubumu falan sordu anlamadım o an tabi ama meğerse doğum esnasında lazımmış.
Hiç birşey anlatmadı sadece ilişki yasak dedi. Zaten düşük riski yüzünden eşimle kardeş gibi olduk. İlişkimi kaldı aramızda :)
Ben yine ağzım kulaklarımda düşük riskinden değilmiş falan diye eve geldim bir araştırdım ki bulunduğum durum riskin önde gideni. O gün kötüydüm gerçekten ama toparladım.
Sağlık ocağına gittim. Doktor bana birşey anlatmadı ne yapmam lazım diye. Ebe dedi ki daha tecrübeli bir doktora git o doktor için iyi şeyler duymadım. Bir şok daha. Elimizde başka doktor yok. Bir tane var o da muallakta..!!
Artık Allah'a bıraktım. Cehalet derseler cehalet. Ben inanıyorum. O diyor ki vitamin iç. Diğeri bırak kalsiyum iç. İğne oluyorum diyorum hangi doktor verdi ki iğneyi sana diye acayip bir surat şekli. Ben bir gece yengemde kaldım köyde. Ağrılarımın şiddetli olduğu zamanlardı. Bi kilit taktı pantolonuma. Çocuk kitlensin düşmesin diyeymiş. Birde dua okudular. Sabaha ağrılarımdan eser kalmamıştı.
Sana tek tavsiyem evham yapmaman canım. Biz evhamlandıkça korkularımız başımıza geliyor onu anladım. Biraz akışına bırakmak lazım sanırım taadını çıkarabilmek için. Ben elimden geleni yapıyorum. Nasibimizde varsa bizimle olacaklardır. İstesekte istemesekte.
Bende çok uzattım sanırım ama çok doluydum kusura bakmayın arkadaşlar