haksızsın arkadaşım.
çok çocuk demek kesinlikle iyi bir gelecek demek değildir. iyi eğitilmiş, yeterince sevgi ile büyütülmüş yeterli sayıda çocuk ancak toplum için iyi bir gelecek olabilir. siz 6 çocuk yapıp bunların hepsine yeterli gerekli eğitimi verebileceğinizi düşünüyor, kendinizi bunun için yeterli görebiliyorsanız ne mutlu size. ama bunun çok da kolay olmadığını da kabul etmek gerekir.
ayrıca, bir kadının vatana, millete yapabileceği en büyük iyiliğin 'asla' çocuk doğurmak olduğunu düşünmüyorum. bir kadının asli görevi evde oturup çocuk doğurup, sosyal hayattan soyutlanmak olmamalı. kadın, her şeyden önce, üretime katılan, kendi karnını doyurmak için başkasına ihtiyaç duymayan, kendine ait kararları kendi verebilen özgür bir 'birey', sonra 'anne' olmalıdır.
bebeklerine sağlıkla kavuşman dileği ile..
sımdı bu dusunce "mantıklı" elbet.. ama yeterlı degıl..
Tek cocugu da yetıstıremeyen coook anne -yalnız anne demek de ısıme gelmıyor ya- tanıyorum.
Ben egıtmen ıken, 0-6yas grubunu yuzduruyordum, tanısma toplantısında saatlerı belırlerken -gelır duzeyı yuksek kesımdı karsımdakı
velıler..calısan ayakları uzerınde duran vs...- "haftasonu esımle bana kalsın" mantıgı ıle saat ayarlatmaya calısanlardı aynı zamanda.
he bu verdıgım ornek tum tek cocukluları ıpe goturmez elbet.
ya da kendısı egıtmen olup.. kendı cocukları dısında bıcok cocuga faydası dokunanları tanıyorum.
bu karar tamamen kısıye oz olmalı.
benım annem&babam hem calıstı hem gurbetı yasadı hem de 6 cocugu -bence- oldukca ıyı egıttı.
yalnız son cocugu 40ında yaptı, ondan bıraz sıkayetcıyım ama olsun:)), kendı de soyler zaten "40ından sonra olan..." dıye:))
Hem hepımız bılıyoruz karıyere odaklanıp yıllar sonra "ahhhh ben ne yapmısım...evladımı bıle tanımıyorum" dıyenlerı.
benım tuzum kuru.. cok sukur ısımı bıle kızımla yapıyorum.. basından meslegımı boyle sectım.
takıntılıyım bu konuda. henuz 1dk bıle olsa kızımı -babası harıc- kımseye emanet etmedım.--->> bu bıraz hastalık.
Gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...