• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
bufurkcu başın sağolsun :50: tunemi Allah sana sabırlar versin çok zor bir durum bizde yakın zamanda bu hastalığı yaşadık tabii senin acınla bir tutulamaz ama ... abim im düğününe tam 1 ay vardı ki kötü haberi aldık çok şükür ki bizim ki başınday dı (erken teşhis ) ameliyat oldu eşi (ozamanlar nişanlısı) Allah ondan razı olsun en büyük desteği oydu .... evlendiler 1 hafta sonra kemoterapi aldı 3 ay boynca ve çok şükür attlattı (lütfen yanlış anlama ) neler yaşadığını çok iyi biliyorum ondan yazmak istedim duygular aynı insan ne olursa olsun yaşamadan yada başına gelmeden anlamıyor hayatın ne kadar değerli sevdiklerimizin bizler için ne kadar kıymetli olduğunu ...

kızlar hepinizin yazdıklarını okudum ... herkesin düşüncelerine saygı duyuyorum ... :emir_bebek: 14 yaşında evlendim (üvey anne unsuru ) kurtuluş olarak düşündüm hoş 14 yaşnda biri için severek evlendik demek ne kadar doğru tartışılr ... heleki bu zamanın 14 lü yaşları :45: iyikide eşimle evlenmişim :nazar: 17 yaşında anne oldum (birde 20) aramızda 11 yaş var ben 8. sınıfa kadar okudum zaten o yazda evlendim. evlendiiğim ilk andan itibaren anne olmak istedim 2,5 yıl sonra hamile kaldım ... yaşım 25 2 çocuk annesiyim Allah izin verirse 2 tane daha olsun istiyoruz :emir_bebek: eşimgil 4 kardeş biz 5 özlü üveyli ama kesinlikle aramızda hiç ayrı gayrı yok çok şükür ... kalabalık aile olmayı çok sevmişimdir her zaman masanın etrafında çoluk çocuk sesleri hiç eksik olmasın inşaAllah .. haa birde şu var herkesin isteği düşüncesi kendini bağlar ... tabii bu zamanda maddi olanaklarda göz ardı edilemiyecek kadar önemli ewet bir çoğumuz birbirimizin eskisiyle büyüdük ama şimdiki çocuklar malesef öyle değiller zaman değişiyo hayat değişiyo ...
son olarak kardeşler arasında çok yaş farkı hiç iyi değil bence en azından ilk 2 çocuğun arası maximum 4 olmalı daha fazla olduğu zaman aynı şeyleri yaşayıp paylaşamıyorlar :44:

Artık yazmıyorum cunku maalesef bana negatif elektrik vermektesiniz ve su anda bu benim ve bebeklerim için iyi bisi degil..belki sonsuza kadar bu konuyu bikmadan tartisabiliriz ama özür dileyerek bu sıkıntılı ortama son vermek istiyorum..benim fikrim baki ama insanlara kabul ettirmek ve yaşatmak gibi bi derdim yok o yüzden bu konuyu burda kapatmak istiyorum izninizle domatespatates arkadasım..diger arkadaslari da rahatsız etmemek adına..annelik anneliktir bunun seklini yargılamak aslında kimseye düşmez cunku bilemeyiz degilmi neler yasadık ve neler yasıyoruz?

Son düzenleme:
Evde ailesi ve çocuklarıyla ilgilenerek ailesine katkıda bulunan annelere de, evinin geçimi ya da idealleri için çalışmayı seçen annelere de saygı duymak gerekir. Hangi yolu seçmiş olursa olsun; evlat yetiştirmenin ne kadar zor ve önemli bir görev olduğunu anlayan ve bu yola gönül veren annelere selam olsun... Bazı anneler tanıyorum çalışmadığı halde çocuğunu bakıcılar büyüttü, anne tüm gün dışarda gezdi. Ne anneler tanıyorum çalışırken çocuğuna yetişebilmek için perişan oldu ama hiç vazgeçmedi.

Herkes kendi durumu içinde değerlendirilebilir bu yüzden kimsenin tercihini eleştirmem. Ben yıllarca çalıştım hem de gece gunduz demeden... Sonra eşimle tanıştım, yaşım 33 tü... Evlenip çocuğumuz olduğunda onu kendin yetiştirmek, evde ona bakmak ister miydin dedi? Düşündüm kabul ettim... Bize çocukken tamamen babaanne baktığı ve anne pek ilgilenmediği için , evde kendi çocuklarımı büyütmek, tüm hayatımı onlara adamak bana terapi gibi oldu. Kendi çocukluğum ile oğlumun çocukluğu arasındaki farkı görmek muhteşem bir duygu...

Hangi yolu seçmiş olursa olsun, anne kelimesinin hakkını veren tüm annelerin ellerinden öpüyorum.
Fikir beyanın için teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş diline saglık.. Bunu tartışma mevzuu yapmak degildi benimde niyetim maalesef bu hale geldi..guzel bi dille anlatımın ve anlayışın için teşekkürler..

Günaydın herkese ben gece yine film çektim desem yeridir.Guya doğum yapiyorum daha erken degilmi diyorum doktor yanlis hesaplamisiz sen üstüne gormussun diyor.Dogum yapiyorum kalkiyorum ameliyayhaneyi temizliyor um.Arfindan bebegimi kucagina aliyorum.Kiyafetleri yok diyorumku daha erken diye ben hicbirsey almamistim be olucak simdi diyorum bebegimi severken bana guluyor bir bakiyorum 32 diside inci gibi bu nasil olur diyorum olabilir diyorlar.Boyle saçma sapan bir ruyaydi :S:5:

benim oğlum 2,5 yaşından beri kreşte o yüzden yanlızlık duygusunu pek yaşamadı sanırım.sende haklısın sırf yalnız kalmasın ilerde bir can yoldaşı olsun istediğimiz için kardeşe karar verdik.birde benimkiler hep tüp bebek tedavilerim hep masraflı oldu.bebekler gelmeden yıktılar bizi maddi anlamda.

ooooo ben normal yolla hamıle kalıyorum ama ınan -aynı olmasa da- o stresı ben de yasadım.
"sımdı cocuk ısıne gırecegız ama kımbılı kac dısgebelık olacak da testler testler amelıyatlar falan sonra normal gebelık gelecek" dıyordum.
sukur ılk ay normal gebelık yasadım.

benim de 25,9 çıkmıştı doktorum bu hafta %80 erkek dedi ultrasonda ama ne kadar doğrudur bilemem benim ikili test sonucuna göre cinsiyet tutmuş oluyor allah herkesin kalbine göre versin sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Amin canım cümlemizin inşallah. en son geçen hafta gttim ama söylemedi bişey:(

haksızsın arkadaşım.
çok çocuk demek kesinlikle iyi bir gelecek demek değildir. iyi eğitilmiş, yeterince sevgi ile büyütülmüş yeterli sayıda çocuk ancak toplum için iyi bir gelecek olabilir. siz 6 çocuk yapıp bunların hepsine yeterli gerekli eğitimi verebileceğinizi düşünüyor, kendinizi bunun için yeterli görebiliyorsanız ne mutlu size. ama bunun çok da kolay olmadığını da kabul etmek gerekir.
ayrıca, bir kadının vatana, millete yapabileceği en büyük iyiliğin 'asla' çocuk doğurmak olduğunu düşünmüyorum. bir kadının asli görevi evde oturup çocuk doğurup, sosyal hayattan soyutlanmak olmamalı. kadın, her şeyden önce, üretime katılan, kendi karnını doyurmak için başkasına ihtiyaç duymayan, kendine ait kararları kendi verebilen özgür bir 'birey', sonra 'anne' olmalıdır.
bebeklerine sağlıkla kavuşman dileği ile..

sımdı bu dusunce "mantıklı" elbet.. ama yeterlı degıl..
Tek cocugu da yetıstıremeyen coook anne -yalnız anne demek de ısıme gelmıyor ya- tanıyorum.
Ben egıtmen ıken, 0-6yas grubunu yuzduruyordum, tanısma toplantısında saatlerı belırlerken -gelır duzeyı yuksek kesımdı karsımdakı
velıler..calısan ayakları uzerınde duran vs...- "haftasonu esımle bana kalsın" mantıgı ıle saat ayarlatmaya calısanlardı aynı zamanda.
he bu verdıgım ornek tum tek cocukluları ıpe goturmez elbet.

ya da kendısı egıtmen olup.. kendı cocukları dısında bıcok cocuga faydası dokunanları tanıyorum.

bu karar tamamen kısıye oz olmalı.

benım annem&babam hem calıstı hem gurbetı yasadı hem de 6 cocugu -bence- oldukca ıyı egıttı.
yalnız son cocugu 40ında yaptı, ondan bıraz sıkayetcıyım ama olsun:)), kendı de soyler zaten "40ından sonra olan..." dıye:))

Hem hepımız bılıyoruz karıyere odaklanıp yıllar sonra "ahhhh ben ne yapmısım...evladımı bıle tanımıyorum" dıyenlerı.

benım tuzum kuru.. cok sukur ısımı bıle kızımla yapıyorum.. basından meslegımı boyle sectım.
takıntılıyım bu konuda. henuz 1dk bıle olsa kızımı -babası harıc- kımseye emanet etmedım.--->> bu bıraz hastalık.

Gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

Canım telaş vermek istemem ama kanamam var diyosun muhtemelen üzüldüğün içindir basın sagolsun bu arada..ama bi doktora daha görün bari benim de icim rahat etmedi sen boyle yazınca..iğne falan verdi mı doktor? Neden oluyomuş kanama?

Canım gittim akşam bol bol yat diyor sadece progestan vermişti onu kulllanmaya devam ediyorum..iğne vermedi

biraz erken atlamışsın bol krem kullan nemlendir kakao yağı iyi geliyor diye biliyorum,bu zamana kadar kilo aldın mı eğer birden kilo aldıysan onun da etkisi olur ayrıca fazla sıcak suyla duş alma cildi kurutuyor

hangi ilacı verdi sana benim bacak ağrılarım kalsiyum kullanmaya başlayınca kesildi caldımax-d kullanıyorum ben yan etkilerini ben de okuyunca korkmuştum ama yeterince süt ürünü tüketemiyorum maalesef

geçmiş olsun canım bana tahmin bile bildirmedi dr ikilide 16. haftalarda belli olur dedi

canım neden korkuyorsun yaa bak bebeği göreceğini düşün nasıl hareketlenmiştir şimdi o

canım kokudan ziyade zarar veren deri ile temas etmesi boyanın deriye gelmediği sürece boyayabilirsiniz, ama kana geçmemesi gerekiyor

Ya psıkolojık olsa hemen alt ederım ama degıl. o koku -hamılelere öz- heryerde... apartman komple oyle kokuyor.
Kapıyı actıgım an kosuyorum lavaboya..
dısarıda ne yaparım..
Kızımda arabada posetlerle gezerdım ama 5aydan sonra.
bugun yıne deneyecegız... bakalım.. ınsaellah

herkese günaydın. inşallah herkes iyidir.

sanırım salgın var. ben 2 gündür kafamı kaldıramıyorum. cumartesi gece kusmayla başladı hastalığım. ciğerim çıkacak gibi öksürüyorum. grip de olmuşum. burnum durmuyor. :2: geceleri uyuyamıyorum. ne yesem çıkarıyorum. aylardır kustuğum yetmedi sanki. çok zor durumdayım. 5 yıldır çalışıyorum, hayatımda ilk defa hasta olduğum için rapor aldım ve işe gitmedim. ilaç kullanamıyorum. ıhlamur, ballı limonlu ılık sular, zencefiller hiçbir şey fayda vermiyor. onları içince de kusuyorum. boğazım mahvoldu. hem öksürmekten hem kusmaktan hem gripten... gece ateşim de çıktı. düşüremedik. soyunup yattım. kabus gibi her şey. allahım bu günümüzü aratmasın. ne zaman geçecek bilmiyorum. :14::14::14::14:

hasta olup atlatan var mı ne yapmam lazım. ağlayıp duruyorum artık.

biraz erken atlamışsın bol krem kullan nemlendir kakao yağı iyi geliyor diye biliyorum,bu zamana kadar kilo aldın mı eğer birden kilo aldıysan onun da etkisi olur ayrıca fazla sıcak suyla duş alma cildi kurutuyor

hangi ilacı verdi sana benim bacak ağrılarım kalsiyum kullanmaya başlayınca kesildi caldımax-d kullanıyorum ben yan etkilerini ben de okuyunca korkmuştum ama yeterince süt ürünü tüketemiyorum maalesef

geçmiş olsun canım bana tahmin bile bildirmedi dr ikilide 16. haftalarda belli olur dedi

canım neden korkuyorsun yaa bak bebeği göreceğini düşün nasıl hareketlenmiştir şimdi o

canım kokudan ziyade zarar veren deri ile temas etmesi boyanın deriye gelmediği sürece boyayabilirsiniz, ama kana geçmemesi gerekiyor

hayır canım kilo almadım, ki bundan yaklaşık 5 ay önce şu anki kilomdan 5 kg fazlaydım ve karın çatlağım yoktu.. Zayıfladım ama yine de çatladı. çok fazla gaz yapıyor midem ve karnım kocaman şişiyor sanırım onun etkisinden..

Kesinlike BİO OİL öneririm hamilelikten önce çatlaklarım vardı onlar için aldım akşamdan bolca sürdüm ve sabaha derinliğinin azalıp daha az görünür olduğunu farkedip şok oldum halen daha kullanıyorum çatlamıyım diye:nazar:

biraz araştırma yaptım canım, kullanıp da çok memnun kalanlar yok ya da ben denk gelmedim. Zaten kendi sitesinde görüntüyü azaltmaya yardımcı olur diyor.. Yine de tavsiyen için teşekkür ederim.

sımdı bu dusunce "mantıklı" elbet.. ama yeterlı degıl..
Tek cocugu da yetıstıremeyen coook anne -yalnız anne demek de ısıme gelmıyor ya- tanıyorum.
Ben egıtmen ıken, 0-6yas grubunu yuzduruyordum, tanısma toplantısında saatlerı belırlerken -gelır duzeyı yuksek kesımdı karsımdakı
velıler..calısan ayakları uzerınde duran vs...- "haftasonu esımle bana kalsın" mantıgı ıle saat ayarlatmaya calısanlardı aynı zamanda.
he bu verdıgım ornek tum tek cocukluları ıpe goturmez elbet.

ya da kendısı egıtmen olup.. kendı cocukları dısında bıcok cocuga faydası dokunanları tanıyorum.

bu karar tamamen kısıye oz olmalı.

benım annem&babam hem calıstı hem gurbetı yasadı hem de 6 cocugu -bence- oldukca ıyı egıttı.
yalnız son cocugu 40ında yaptı, ondan bıraz sıkayetcıyım ama olsun:)), kendı de soyler zaten "40ından sonra olan..." dıye:))

Hem hepımız bılıyoruz karıyere odaklanıp yıllar sonra "ahhhh ben ne yapmısım...evladımı bıle tanımıyorum" dıyenlerı.

benım tuzum kuru.. cok sukur ısımı bıle kızımla yapıyorum.. basından meslegımı boyle sectım.
takıntılıyım bu konuda. henuz 1dk bıle olsa kızımı -babası harıc- kımseye emanet etmedım.--->> bu bıraz hastalık.

Gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

bende çalışan bir anneyim çocuğum 6 aylıktan beri hep yabancılarla beraber ama hayat bu insan kendi çocukluğunda yaşayamadığı şeyleri çocuğuna yaşatmak için çalışmayı seçebiliyor tabii çalışmayanlar o standartlara ulaşamaz demiyorum benimde maddi durumum istediğim gibi olsa bende çalışmazdım ama çocuklarımız Allaha emanet şimdi 2 bebek geliyor ben 2 kardeşim daha çok olmayı isterdim tabii Allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın...

Günaydın herkese ben gece yine film çektim desem yeridir.Guya doğum yapiyorum daha erken degilmi diyorum doktor yanlis hesaplamisiz sen üstüne gormussun diyor.Dogum yapiyorum kalkiyorum ameliyayhaneyi temizliyor um.Arfindan bebegimi kucagina aliyorum.Kiyafetleri yok diyorumku daha erken diye ben hicbirsey almamistim be olucak simdi diyorum bebegimi severken bana guluyor bir bakiyorum 32 diside inci gibi bu nasil olur diyorum olabilir diyorlar.Boyle saçma sapan bir ruyaydi :S:5:
Ama olsun bebisini görmüşsün demek kolayca doğup kolayca büyüyecek ins..bende sürekli garip ruya görüyorum gecen bi tane cocuğum olmuş emziriyorum aklım ikizinde o nerde diye düşünürken uyandım:)
Canım gittim akşam bol bol yat diyor sadece progestan vermişti onu kulllanmaya devam ediyorum..iğne vermedi
Canım dinlen o zaman bol bol hiç strese gelemiyoruz hamileyken insan cok hassas oluyo bünye olarak..tekrar basın sagolsun allah cennette kavuştursun canım..
herkese günaydın. inşallah herkes iyidir.

sanırım salgın var. ben 2 gündür kafamı kaldıramıyorum. cumartesi gece kusmayla başladı hastalığım. ciğerim çıkacak gibi öksürüyorum. grip de olmuşum. burnum durmuyor. :2: geceleri uyuyamıyorum. ne yesem çıkarıyorum. aylardır kustuğum yetmedi sanki. çok zor durumdayım. 5 yıldır çalışıyorum, hayatımda ilk defa hasta olduğum için rapor aldım ve işe gitmedim. ilaç kullanamıyorum. ıhlamur, ballı limonlu ılık sular, zencefiller hiçbir şey fayda vermiyor. onları içince de kusuyorum. boğazım mahvoldu. hem öksürmekten hem kusmaktan hem gripten... gece ateşim de çıktı. düşüremedik. soyunup yattım. kabus gibi her şey. allahım bu günümüzü aratmasın. ne zaman geçecek bilmiyorum. :14::14::14::14:

hasta olup atlatan var mı ne yapmam lazım. ağlayıp duruyorum artık.
Cok gecmis olsun:( valla benim hastalık tecrübem olmadı daha ama doktora danıştın mı? Ateşim de var diyosun...ins hemen atlatirsin üzüldüm..

Back
X