• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar çok dikkat edin salgın varmış. öksürmekten ciğerlerim kopuyo adeta. Karnımı tutuyorum kuzuma bişey olmasın diye:( kuru kuru öksürük başka bişey yok. Birde şiddetli baş ağrısı:( rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Hepimize şifa versin..

canım benimde oluyor özelikle sabah oluyor cok karnım ağrıyor zaten sıkıntılıyım dua edin bana :(:5:

Bizimde kontrolumuz vardi cok guzeldi ya valla devlet hastanesine gidiyorum ama doktorum 10 numara 20 dk dan fazla surdu ultrasob herseyini anlatti gosterdi hatta uyuyodu dur biraz rahatsiz edelm dedi uyandirdi yuz ustu yatiyodu cok tayliydi ya cinsiyet icin 10 gun sonra gel dedi bana da decavit ve marincap verdi

Canım cok gecmis olsun sana da..bas agrısı bende de var ama garip olan kalabalık veya hatasız ortamda durduğumda oldugunu farkettim..benim onceden migren de vardı tedavi oldum ve cok hafifletmişti aynı ağrılar geri geldi resmen ins hamileliğe bağlıdır ve kalıcı degildir..

Valla garip bir baş ağrısı bu uyuyayım azcık geçer dedim uyandığım gibi kaldığı yerden devam etti. Inşallah yine hasta olmamda beni pazar günü bide pikniğe götürdüler gölcüğe fena soğukyu ellerim mosmor oldu. Kayın valideler vardı eşim yemekten sonra hemen gidelim dedi Allah'tan. Yoksa daha oturacaklardı. Maalesef kaynana insanı annesi gibi düşünmüyor. Karnında bebek olsada. Anneciğim olsa ben gidecekmiş diye tuttursam hayır otur hamilesin sen soğuk hasta olursun der. İşte aradaki farkları saymak zor değil. :50::49:

kızlar merhaba, bütün yazılanları okuyorum bişi dikkatimi çekti aslında hepimiz iyi niyetli olup paylaşımlarda ve fikir alışverişlerinde bulunurken belkide hamilelik hormonlarından alınganlık etmişiz yada yanlış anlamışız bunlara hiç gerek yokki burda sadece birbirimize destek olmak için varız zaten zorlu bir süreç geçiriyoruz bide bunu eklemeye hiç gerek yok bence.

doktorundan memnun olmayan arkadaşlarımın hemen ama hemen deiştirmelerini tavsiye ediyorum. bigün doktorum izinliydi kontrolüm için evime yakın bi tıp merkezine gittim kadın bana ultrason çıktısı bile vermedi yaa baktı hhımm tamam ii dedi gönderdi. bidahaki kontrolde doktorumun boynuna sarılıcaktım arada o kadar büyük fark varki onlar bir sürü kadınla ilgileniyo olabilir ama biz bi kez doğuruyoruz yada iki kez. mesleki deformasyona uğrayanlara gitmeyin.

grip salgını var 10 gün süründüm resmen öksürüğüm hala geçmedi hepinize çok geçmiş olsun. bi yerde okumuştum 3. aydan sonra grip aşısını öneriyoruz hatta içindeki antikorlar bebeğe geçiyo doğumdan sonra onuda koruyor bunu araştırıp doktorlarımıza sorabiliriz.

çalışan çalışmayan anneler konusuna gelincede bende 16 yaşından beri bir fiil çalışıyorum. dışardan ing. ün. vs vs herşeyi okudum bitirdim hemde ikişerkez insanın bilinçli olması kendini eğitip geliştirmesi ve çalışıyo olması çocuğuna bakmasına engel deil bence hatta bi arkadaşımında dediği gibi daha kaliteli zaman geçiriliyor. ben çocukta yaparım kariyerde diyenlerdenim. :1::1:

az önce doktorum aradı ikili test sonucum iyiymiş birazdan fakslayacaklar bana

vay anasını sonucu fakslayan yerlerde mi var yahu :D ben onbinbeşyüz kez arayınca öğrenebilmiştim :D hayırlı olsun bu arada ofertacım:)

aslında yazdıktan sonra bende böyle yorum alacağımı biliyordum canımcım fakslayan abim kendisi kadın doğum uzmanı ikili testimi o yapmıştı :27: yoksa nerdeee öyle ilgili hastane doktor

Merhaba arkadaşlar yazdıklarınıza denk gelince bende paylaşayım dedim:) bu arada uzun zamandır takipte olmama rağmen ilk kez yazmak kısmet oldu.. Bende dün ikili test için doktora gittim. Boyu posu ense kalınlığı burun kemiği vs herşeyi ince ince ölçü. Zaten bende tavsiye üzerine gittim doktora ve memnun kaldım çok şükür. Biz telefona çekeriz diye düşünürken doktor bey Bütün ultrasonu cd ye çekip bize verdi. kan sonucu içinde bize fakslayacaklarını söylediler. Mail olup olmayacağını sorduğumuzda telefonunuza fotoğrafını çekip yollarız olmazsa dedi :) böyle yani bizimde doktor maceramız bu şekilde geçti :) ikili test için doktor arayışında olan yada merak eden olursa söyleyebilirim hastaneyi. İstanbul büyükçekmecede.. Buarada 12+5 tik ama 13+1 çıktık ultrasonrda. Doktor kızımız olacak dedi çok emin bi şekilde. Hatta bizede gösterdi bacak arasını :1: ben havalara uçtum tabi :) eşim düne kadar erkek adamın erkek çocuğu olur diyordu bugünse erkek adamın erkek damadı olur diyor :D Allah herşeyden önce sağlık versin tabi en düyük duam bu ama kızı duyuncada çok mutlu oldum yalan yok :) darısı başınıza inşalllah arkadaşlar güzel haberlerinizi almak dileğiyle..

Merhaba arkadaşlar yazdıklarınıza denk gelince bende paylaşayım dedim:) bu arada uzun zamandır takipte olmama rağmen ilk kez yazmak kısmet oldu.. Bende dün ikili test için doktora gittim. Boyu posu ense kalınlığı burun kemiği vs herşeyi ince ince ölçü. Zaten bende tavsiye üzerine gittim doktora ve memnun kaldım çok şükür. Biz telefona çekeriz diye düşünürken doktor bey Bütün ultrasonu cd ye çekip bize verdi. kan sonucu içinde bize fakslayacaklarını söylediler. Mail olup olmayacağını sorduğumuzda telefonunuza fotoğrafını çekip yollarız olmazsa dedi :) böyle yani bizimde doktor maceramız bu şekilde geçti :) ikili test için doktor arayışında olan yada merak eden olursa söyleyebilirim hastaneyi. İstanbul büyükçekmecede.. Buarada 12+5 tik ama 13+1 çıktık ultrasonrda. Doktor kızımız olacak dedi çok emin bi şekilde. Hatta bizede gösterdi bacak arasını :1: ben havalara uçtum tabi :) eşim düne kadar erkek adamın erkek çocuğu olur diyordu bugünse erkek adamın erkek damadı olur diyor :D Allah herşeyden önce sağlık versin tabi en düyük duam bu ama kızı duyuncada çok mutlu oldum yalan yok :) darısı başınıza inşalllah arkadaşlar güzel haberlerinizi almak dileğiyle..

Hoşgeldin canım :) İnşallah sonuçların iyi çıkar. Ben testi yaptırdım açıkcası ama İstanbul'da iyi bir doktor bulmam lazım o yüzden fikirlere açığım. Seninkide aklımda olsun en azından:))

Hoşgeldin canım :) İnşallah sonuçların iyi çıkar. Ben testi yaptırdım açıkcası ama İstanbul'da iyi bir doktor bulmam lazım o yüzden fikirlere açığım. Seninkide aklımda olsun en azından:))

Teşekkür ederim hoşbuldum :) ben normalde anadolu yakasında oturruyorum ama özlelikle ikili test için bu doktoru tercih ettim. Şuan ataşehir şifaya gidiyorum emel hanıma . Genel anlamda memnunum ama hastene biraz pahalı ben özel sigorta yaptırdığım halde 110 tl ödüyorum sadece yatış ve doğumu kapsadığı için muaynelerde indirimden yararlanıyorum sadece. Ama anadolu yakasında doğum için özellikle tavsiye edilen hastanelerden biri.. Umarım gönlüne göre bi doktor bulursun. İnsan gözü kapalı güvenmek istiyor doktoruna. Öylesini bulmakta zor tabi.. Hangi yakada oturuyorsun sen bu arada?

Teşekkür ederim hoşbuldum :) ben normalde anadolu yakasında oturruyorum ama özlelikle ikili test için bu doktoru tercih ettim. Şuan ataşehir şifaya gidiyorum emel hanıma . Genel anlamda memnunum ama hastene biraz pahalı ben özel sigorta yaptırdığım halde 110 tl ödüyorum sadece yatış ve doğumu kapsadığı için muaynelerde indirimden yararlanıyorum sadece. Ama anadolu yakasında doğum için özellikle tavsiye edilen hastanelerden biri.. Umarım gönlüne göre bi doktor bulursun. İnsan gözü kapalı güvenmek istiyor doktoruna. Öylesini bulmakta zor tabi.. Hangi yakada oturuyorsun sen bu arada?

Kastamonu'da :) Benim hamilelik riskli gidiyor o yüzden İstanbul'a ailemin yanına geleceğim büyük ihtimal burda doktor 2 saat uzağımda. Avrupa yakasında olacağım bende.

Kastamonu'da :) Benim hamilelik riskli gidiyor o yüzden İstanbul'a ailemin yanına geleceğim büyük ihtimal burda doktor 2 saat uzağımda. Avrupa yakasında olacağım bende.

:) uzakmışsın bana.. Gel tabi kafan rahat olsun. 2 saat ne demek acil bişey olsa ulaşmak için günübirlik doktora gideceksin nerdesyse. Mutlaka kafana göre bilgili ve bilgili bi doktor bulursun burda hemde kendini daha rahat hissedersin. Şu dönemde iyi bir psikoloji en önemli şey zaten bizim için.

Kızlar ikili test sonucum şükür iyi çıktı down sendromu risk oranı 1/11900 trizomi risk oranı 1/25700 ... Rabbim sağsalim hepimizin bebeklerini kucağımızda göstersin sağlık versin ...

merhaba arkadaşlar, epeydir yazamadım baya ilerlemiş konumuz.
hasta olanlara geçmiş olsun, ben de hasta olmamak için çok uğraşıyorum ama işe git gel çok zor, herkes hasta etrafımda umarım bulaşmadan atlatırım.
16. hafta oldu artık biraz daha içim rahat haftaya da kontrolümüz var artık cinsiyetini öğrenirim diye umuyorum. çok merak ediyorum açıkcası hergün değişik rüyalar görmeye başladım. bir gün kız bir gün erkek bebek görüyorum:44:

çocuk sayısı konusunda benim için ideali 2. iş hayatından vazgeçmem mümkün değil, kamuda güzel bir işim var çok şükür. çalışan bir annenin kızı olarak zorluklar da çektim ama faydasını da çok gördüm.çok iyi bir eğitim aldım ve bunu evde oturarak, ekonomik olarak herhangi bir katkısı olmadan geçirmek yazık bence. ailelerimiz de destek bebek bakımı konusunda yardımcı olacaklar inşallah. ama maddi olarak da manevi olarak da yetemeyeceğimizden 2den fazla düşünmüyoruz. insanın iyi bir eğitimi, çalışma konusunda enerjisi ve hayat boyu kocasının maaşına bağımlı olmama gibi bir arzusu varsa çalışması gerektiğini düşünüyorum. tabi bu konuda eşlerimizin desteği de çok önemli, her şeyi kadından bekleyen bir eşle hem çalışmak hem de çocuk ve ev ikilemine yetişmek çok yıpratıcı olur.

Ben şu çalışma konusunda beş yıl çalışan 1,5 yıldır da ev hanımı olan biri olarak daha objektif değerlendireceğimi düşünüyorum eğer çalışma koşullarınız sağlığımızı aile ilişkilerinizi olumsuz etkilemiyor ve insani bir çalışma ortamı varsa çalışmak güzel ... En bankacıydım evime geliş saatim sekiz buçuk 9 ları buluyordu ve geldiğinde yemek yiyip hemen uyuyordum eşim 6 da işten çıkıyordu resmen görüşemiyorduk bunun haricinde stresten dolayı bir sürü hastalık geçirdim evdeyken hiç biri kalmadı çok yıprandım ... En don terfi alıp yönetmen olmuştum gözüm ne para gördü ne kariyer çünkü huzurum sağlığım kalmamıştı istifa ettim KPSS ye girdim atanmayı bekliyorum bayanların çalışması gerektiğini destekliyorum fakat devletin koşulları gibi rahat edebilecekleri işlerde ... Yoksa çalışıcam diye evini yuvanı çocuğunu göreyeceksen ilgi gösteremiyeceksen napayım ben o kazanılan parayı ... Allah a şükür durumu iyi zorunda olsaydım bankada çalısmaya devam ederdim hayat şartları bunu şekillendirio

Kızlar Meraba.. Gribim 5 günden beri en son dayanamadım doktoruma gittim. Bana "Sulcid" antibiyotik ve burun sipreyi verdi. hiçbir zararı yok ilacını kullanabilirsin dedi. Bende akşam yemekten sonra içtim ama içime de sinmedi açıkcası devam etmek. Aranızda bu ilacı kullananız var mı ? :50:

Kızlar Meraba.. Gribim 5 günden beri en son dayanamadım doktoruma gittim. Bana "Sulcid" antibiyotik ve burun sipreyi verdi. hiçbir zararı yok ilacını kullanabilirsin dedi. Bende akşam yemekten sonra içtim ama içime de sinmedi açıkcası devam etmek. Aranızda bu ilacı kullananız var mı ? :50:

mrb cnm.çok geçmiş olsun.. eğer ilacı doktorun verdıyse mutlaka bebişine zararı olmayanı vermiştir. için rahat olsun..

Ben Anadolu yakasındayım. 50 kere doğursam yine aynı doktora giderim. Allah mahçup etmesin ama çok çok memnunum. Burada hastane doktor vs ismi verebiliyor muyuz bilmiyorum ama ben kesinlikle kendisini tavsiye ederim.

hanımlar selam,

grip salgınından şikayet etmiş herkes. bağışıklık sistemi zayıf bir bünye olarak kendi yöntemimi söyleyeyim bende. sabahları sıcak suya taze zencefil ve biraz limon suyu katıyorum. 6-10. haftalar arasında gripten günde 2000 mg antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştım, şimdi rahatım, zencefilin faydasını görüyorum..

Bizimde kontrolumuz vardi cok guzeldi ya valla devlet hastanesine gidiyorum ama doktorum 10 numara 20 dk dan fazla surdu ultrasob herseyini anlatti gosterdi hatta uyuyodu dur biraz rahatsiz edelm dedi uyandirdi yuz ustu yatiyodu cok tayliydi ya cinsiyet icin 10 gun sonra gel dedi bana da decavit ve marincap verdi
merhaba,ne güzel şanslısın ben özele gittigim halde 10 dk bile bakmıyorlar deliriyorum,dogru düzgün doktor bulamadım ya off,tam buldum derken hayal kırıklıgı oluyor,maalesef özel hastaneler soyguncu resmen,12 kasımda muayeneye gittim gültepe avıcenna hastanesine,doktor çok iyi ilgilendi begenmiştim tamam doktorumu buldum artık diyordumki bugün yanıldıgımı anladım,arada sırada sag tarafımda sancı oluyor tedirgin oldum,10 günlük kontrol süremden yararlanmak için hastaneye gittim ama,doktorla bile görüştürmediler ilk başta kontrol oldugu için,yanındaki asistanı kapıyı açıp neyin var diye sordu,sancım oluyo dedim,kanaman varmı dedi,yok dedim,içeriye girdi,tahlil kagıdı getirdi idrar tahlili bunu yaptır gel dedi,neyse yaptırdım,sonucu göstercem,yine içeriye alınmadım,asistan dışardan aldı doktora gösterdi,sonuç iyiydi bakmıştım zaten,sonuç iyi çıkınca beni içeriye almak zorunda kaldılar,sancım var diyorum kadına,ultrasondan bi bakalım içim rahatlasın bari diyorum,daha 1 hafta oldu bakalı baksam nolcakki aynıdır dedi,12 kasımda gittigimde 1 ay sonra gel demişti,bugünde diyorki bu ay sonu gel o zaman bakarım,muayene ücreti verseydim bayılarak bakardı,ne kadar fırsatçılar Allahım özel hastanelerden bıktım artık,kızlar avrupa yakasında önerebilceginiz hastaneler varmı leventte oturuyorum,çok uzak olmasın yeter,2 hafta sonrada haliç hospıtale gitcem,çogu kişi orayı önerdi,bide oraya gidim bakalım,k.bakmayın uzun oldu bayagı,içimi döktüm:(

mrb cnm.çok geçmiş olsun.. eğer ilacı doktorun verdıyse mutlaka bebişine zararı olmayanı vermiştir. için rahat olsun..
Teşekkür ederim canım. Doğru söylüyorsun canım çünkü hiçbir ilerleme alamadm kendi yöntemlerimle. :14:

hanımlar selam,

grip salgınından şikayet etmiş herkes. bağışıklık sistemi zayıf bir bünye olarak kendi yöntemimi söyleyeyim bende. sabahları sıcak suya taze zencefil ve biraz limon suyu katıyorum. 6-10. haftalar arasında gripten günde 2000 mg antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştım, şimdi rahatım, zencefilin faydasını görüyorum..

aaa bunu hiç duymamıştm iş çıkışı alayım bende taze zencefil :) Teşekkür ederim canım :34:

İyi akşamlar hanımlar ben geldim bugün dra gittik ama suratım 5 karış çıktım drdan öncelikle bebeğimiz namaz kılar pozisyondaydı uyuyordu cinsiyetini öğrenemedik ama durumunun nasıl olduğunuda öğrenemedik drumu hiç beğenmiyorum ,hiç bir bilgi vermedi sadece ultrasona girmek için 25 tl vermiş oluyorum her gidişimde bu sefer aynısı oldu ve bütün keyfim kaçtı kendime gelemiyorum ben ne için gidiyorum özele ya bir bilgi alamayacaksam devlet hastanelerinede giderim drumu değiştircem hemen bi dr arayışına girdim ve haftaya tekrar randevu alıp gitmeyi planlıyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum eşimde benim gibi düşünüyor oda gıcık oldu suratımdan anladıki o açtı konuyu başka dra gidelim dedi ben bugün sadece ultrasona girmek için mi 25 tl verdim dedi ve bebeğimiz nasıl,boyu ne kadar olmuş,kaç haftalık gözüküyor, vs hiçbişey söylemedi kendi baktı tamam dedi 9 aralıkta gel dedi ve çıktık.

Benimde aynı şekilde oldu .....kendimi ticari br obje gibi hissettim gıcık oldum....bende aynı şekilde doktor araştırıyorum....başka zaman olsa söylenitrdim doktora basiretimmi bağlandı nedir kuzu gibi 60 TL VERİP ÇIKTIM GICIK OLDUĞUMDA CABASI...SENİ ANLIYORUM....

Back
X