• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Tatil konusunu bizde düşünmüştük Eylül'de gidelim dedik. Ama biz ev yutarız sanırm annenlerin kayınvalidemleri alırız onlar çocuk bakarlar . Aynen bunu annemle kv de söyledim hihihi :1::1:

Tatil konusunu bizde düşünmüştük Eylül'de gidelim dedik. Ama biz ev yutarız sanırm annenlerin kayınvalidemleri alırız onlar çocuk bakarlar . Aynen bunu annemle kv de söyledim hihihi :1::1:

Bunu ben de dusundum acıkcası, sezonluk bır yer hatta. Yer olarak(il,bolge) nereyı dusunuyorsunuz /onerıyorsunuz?

ben yaptırmayı düşünmüyorum abimlede konuştum (abim kadın doğum uzmanı) aynısını söyledi.eğer ayrıntılı ultrason yapılacaksa gerek yok dedi.bu tanı testlerinden bir tane yapılması yeterli oluyormuş aslında genelde.
tabi doktorların fikirleri hiç birbirini tutmuyor şimdi başkasına gitsem yapalım der eminimki.doktoruma güvenmek zorundayım sonuçta abimin arkadaşı .

Aynı fıkırdeyım ınan

kızlar baktı gündemde tatil mevzusu var ... bizde eşimle düşünüoz acaba ağustos sonu tatile gidebilir miyz bebekle nasıl olur bayaı toparlanmış olurlar değil mi...
erken rezervasyon için karar vermek lazım sizlerin görüşleri neeler

Tek cocuksa gidilir... bebegın bakımına yardımcı olacak guvendıgın bırı varsa (anne, k.valide, abla,bakıcı vs) gelırse esınle bır ıkı saat basbasa kalma sansın bıle olur. Sen rahat ve huzurlu olursan mınnosun da olur:)

Bunu ben de dusundum acıkcası, sezonluk bır yer hatta. Yer olarak(il,bolge) nereyı dusunuyorsunuz /onerıyorsunuz?

''alanya'' çok güzeldir çokta severim :52: 1 sefer didim tarafına gittik birde kemer antalya ıı hiç sevmedim oraları bizde kalabalık şekilde gidiyoruz her yıl haliyle ev tutuyoruz tutuyoduk bu yıla kadar bu yıl apart tuttuk çokta rahattı ... alanya = dim çayı çok güzel bir ikili şiddetle tavsiye ederim :1:

Kızlar bana yardıma gelen bir ablamız var kv ler baya uzun süredir tanıyor eşimin çocukluğunu biliyor diyeyim iyi biri ... Her neyse bugün bana temizliğe geldi bazı yerleri silmemiş ben o gidince tekrar sildim ama nasıl gerginim anlatamam Allah kabul etsin sabah kahvaltısını haZırladım pasta yapmıştım çay saatinde ikram ettim meyve soydum meyve tabağı yaptım işi bitince ben bu kadar iyi niyetle davranıyorum onun böyle yapması beni çok gerdi telefon açıp söyleyesim var ama yapamam çok uzun süredir tanıyoruz bi daha geldiğinde nasıl söylesem kırmadan kaldı ki eşim ben hamileyim yapmayayım diye onu alıyoruz

Ben de sırf bu yüzden henüz temizlikçi almadım. sağolsun eşim çok yardımcı oluyor ben hafif işleri yapıyorum. kesin sinir olurum yarım yamalak yapınca..

kızlar 1 haftada 1 kilo vermişim üstelik annemde 3 gün kalmış güzel güzel yemiştim...biraz tombişim zaten kilo vermek güzel de bebeğim bedenim beslenmiyor mu diye endişeleniyorum doğru düzgün öğünlü yemek yemiyorum ne zaman acıkırsam...o da günde 2 defa oluyor genelde iştahım yok mecbur kalmasam yemem, süt peynir tüketemediğimden kalsiyum takviyesi alıyorum b12 takviyeli folik asite devam ediyorum...en kısa zamanda ceviz alacağım zira balığı pişiremem pişirdiğimi yiyemiyorum :50: bebeğin gelişimi önden gidiyor ama zeka gelişimi için korkuyorum:18:[/QUOTE]

Canım bir belgesel seyretmiştim. hamileler, bebeklerin gelişimi ve açlık üstüne. afrikadaki anneler azıcık yiecekle sağlam bebek doğuruyorlar. arabistandaki kadınlar hamileyken de oruç tutuyormuş. bebeklerin boyutları normal oluyormuş ama kese boyutu küçük oluyormuş. benim de çok iştahım yok hiç kilo almadım 16 haftada kusmadım da. bebişim starndart buyuyor çok şükür.beslenmek bizim için önemli. bebek alcağını alıyor. bize kalmıyor. aile hekimim dedi. benim kız kardeşim hamilelikte kemik erimesi oldu o yüzden kalsiyum al ve hergün 20 dk yürü dedi.

İlk kez anne olacaklara, benim ilk doğumumdan en önemli tecrübem olan bir konudan bahsetmek istedim.
Şimdi hormonlar en üst seviyelerde, bebek bekleyişi, alışverişler, tatlı heyecanlar, herkes el üstünde tutuyor vs. çok aksi bir durum olmadığı sürece hamilelik mutlu geçiyor. Doğumdan sonra hormonlar bir anda düşüyor, buna lohusalık depresyonu deniliyor. Üzerine uykusuzluk, yorgunluk ve baska sorunlar eklenınce çoğu anne ılk doğum yaptıgı donemi çok mutsuz ve kotu hatırlıyor.

Benim annem dogumumun 3.gunu gıtmıstı. Bıranda kucucuk bebekle yalnız kaldım. Bır bardak suya muhtac kaldıgımı bılırım. Ilk banyo yaptıgım gun sevıncten agladıgımı bılırım. Sacımla vucudumu aynı anda (aynı banyoda) ılk yıkadıgım gunu bır yere not aldıgımı bılırım.
Çok yanlış bir doktor secımı yuzunden emzırmemın engellenme noktasına geldıgı br dızı cok uzucu olay yasadıgımı bılırım. Doktor degıstırdıgımde, bebegımı emzırırken sevıncten agladıgımı bılırım. Sabaha karsı ezan okundugu saatlerde Allah'ım yardım et, sabır ver dıye hungur hungur agladıgımı bılırım. Ki bebeğim koliksiz, kendisi hiç problemsiz bir bebekti maaşallah... Allah hıcbırınıze yasatmasın, inşallah bahsedilenler size fersah fersah uzak olsun ama bilgi sahibi olmakta önlem almakta fayda var. Bu yuzden kendımce tavsıyelerımı yazacagım;

-Doğumdan sonra size bebek bakımı ve evişlerınde kımın yardımcı olacagını, ne kadar sureyle kalabılecegını ve neler yapabılecegını netlestırın. Kımse yanınızda olmayacaksa esınızle konusup organıze olun.
-Profesyonel yardım alacaksanız, henuz erken demeyın sımdıden bakıcı ve yardımcılarla gorusun. Imkanınız varsa hemen calısmaya baslasın. Dogumdan sonra sansınız yaver gıtmezse ve gelenler kotu kısılerse, ıyıyı bulana dek en zor gunlerınızı yalnızgecırıyorsunuz.
-Lohusalık depresyonu hakkında bılgı edının. Yasayabılecegınız depresyonun nereden kaynaklandıgı, mutlaka gececegı konusunda bılgılı ve farkında olun. Esınızı de bılgılendırın. Internet denılen bır kaynak var sanslıyız.
-Kendınızı mutlu etmeye onem verın. Yetısmeyen evısı, yemek, vs bırakın bebegınızle dısarı cıkın. Yuruyus yapın nefes alın... Bıraz buyudugunde en yakın arkadasınız olacak, sıze heryerde eslık edecek. Sız ıyı hıssedın ona da ıyı enerjı verın.
-Kımsenın bebegınızle aranıza gırmesıne, kendınızı yetersız-kotu anne gıbı hıssettırmesıne ızın vermeyın. Gozunuz kulagınız etrafınızdakı olumsuz enerjıye degıl, bebegınıze odaklansın. O sıze ıhtıyacı olan herseyı resmen telepati kurar gıbı söyleyecektır. Hıslerınıze herzamankınden cok guvenın.
-Cok uykusuz kalmayın asla, bebek uyurken ve her fırsatta uyuyun sızde.
-Bol su için. Iyı gıdalar yıyın. Emzirirken de dr tavsıyesı ıle vıtamınlerınızı almaktan vazgecmeyın. Bana kalırsa (tamamen benım tecrubem) sutunuzun yedıgınız ıctıgınızle gayet te ılgısı var. Rejım yaparak cok ya da kaliteli sut uretılebılecegıne ben ınanmıyorum.
-Emzırme sozkonusu olunca garip bi sekılde sızı uzmeye calısan ınsanlar olabılr. Hıc kaale almayın dalga gecın. Mesela "aaa benım sutumde ıkı parmak yag olurdu, yıka yıka bıberondan cıkmazdı senınkı nasıl?" dıyene hıhııhı dıyıp gulup gecın.
-Minigi emzirmekten asla vazgecmeyın. Mama takvıyesı yapmak durumunda kalsanız dahı emzırmeyı asla esgecmeyın. Ikınızın arasındakı en ozel anı, sadece beslenme olarak gormeyın.
-Ne olursa olsun mınıgınız cok cabuk buyuyecek, bır bakacaksınız bebeklık resımlerını opuyorsunuz kendısı buyumus. O yuzden hıcbır anını mutsuz, karamsar gecırmeyın, doya doya yasayın.

Sımdılık benden bu kadar. Basınızı agrıttım kusura bakmayın ne olur ama paylasmayı ıstedım...

kızlar 1 haftada 1 kilo vermişim üstelik annemde 3 gün kalmış güzel güzel yemiştim...biraz tombişim zaten kilo vermek güzel de bebeğim bedenim beslenmiyor mu diye endişeleniyorum doğru düzgün öğünlü yemek yemiyorum ne zaman acıkırsam...o da günde 2 defa oluyor genelde iştahım yok mecbur kalmasam yemem, süt peynir tüketemediğimden kalsiyum takviyesi alıyorum b12 takviyeli folik asite devam ediyorum...en kısa zamanda ceviz alacağım zira balığı pişiremem pişirdiğimi yiyemiyorum :50: bebeğin gelişimi önden gidiyor ama zeka gelişimi için korkuyorum:18:

Canım bir belgesel seyretmiştim. hamileler, bebeklerin gelişimi ve açlık üstüne. afrikadaki anneler azıcık yiecekle sağlam bebek doğuruyorlar. arabistandaki kadınlar hamileyken de oruç tutuyormuş. bebeklerin boyutları normal oluyormuş ama kese boyutu küçük oluyormuş. benim de çok iştahım yok hiç kilo almadım 16 haftada kusmadım da. bebişim starndart buyuyor çok şükür.beslenmek bizim için önemli. bebek alcağını alıyor. bize kalmıyor. aile hekimim dedi. benim kız kardeşim hamilelikte kemik erimesi oldu o yüzden kalsiyum al ve hergün 20 dk yürü dedi.[/QUOTE]
canım gerçekten içimi rahatlattın sağolasın
İlk kez anne olacaklara, benim ilk doğumumdan en önemli tecrübem olan bir konudan bahsetmek istedim.
Şimdi hormonlar en üst seviyelerde, bebek bekleyişi, alışverişler, tatlı heyecanlar, herkes el üstünde tutuyor vs. çok aksi bir durum olmadığı sürece hamilelik mutlu geçiyor. Doğumdan sonra hormonlar bir anda düşüyor, buna lohusalık depresyonu deniliyor. Üzerine uykusuzluk, yorgunluk ve baska sorunlar eklenınce çoğu anne ılk doğum yaptıgı donemi çok mutsuz ve kotu hatırlıyor.

Benim annem dogumumun 3.gunu gıtmıstı. Bıranda kucucuk bebekle yalnız kaldım. Bır bardak suya muhtac kaldıgımı bılırım. Ilk banyo yaptıgım gun sevıncten agladıgımı bılırım. Sacımla vucudumu aynı anda (aynı banyoda) ılk yıkadıgım gunu bır yere not aldıgımı bılırım.
Çok yanlış bir doktor secımı yuzunden emzırmemın engellenme noktasına geldıgı br dızı cok uzucu olay yasadıgımı bılırım. Doktor degıstırdıgımde, bebegımı emzırırken sevıncten agladıgımı bılırım. Sabaha karsı ezan okundugu saatlerde Allah'ım yardım et, sabır ver dıye hungur hungur agladıgımı bılırım. Ki bebeğim koliksiz, kendisi hiç problemsiz bir bebekti maaşallah... Allah hıcbırınıze yasatmasın, inşallah bahsedilenler size fersah fersah uzak olsun ama bilgi sahibi olmakta önlem almakta fayda var. Bu yuzden kendımce tavsıyelerımı yazacagım;

-Doğumdan sonra size bebek bakımı ve evişlerınde kımın yardımcı olacagını, ne kadar sureyle kalabılecegını ve neler yapabılecegını netlestırın. Kımse yanınızda olmayacaksa esınızle konusup organıze olun.
-Profesyonel yardım alacaksanız, henuz erken demeyın sımdıden bakıcı ve yardımcılarla gorusun. Imkanınız varsa hemen calısmaya baslasın. Dogumdan sonra sansınız yaver gıtmezse ve gelenler kotu kısılerse, ıyıyı bulana dek en zor gunlerınızı yalnızgecırıyorsunuz.
-Lohusalık depresyonu hakkında bılgı edının. Yasayabılecegınız depresyonun nereden kaynaklandıgı, mutlaka gececegı konusunda bılgılı ve farkında olun. Esınızı de bılgılendırın. Internet denılen bır kaynak var sanslıyız.
-Kendınızı mutlu etmeye onem verın. Yetısmeyen evısı, yemek, vs bırakın bebegınızle dısarı cıkın. Yuruyus yapın nefes alın... Bıraz buyudugunde en yakın arkadasınız olacak, sıze heryerde eslık edecek. Sız ıyı hıssedın ona da ıyı enerjı verın.
-Kımsenın bebegınızle aranıza gırmesıne, kendınızı yetersız-kotu anne gıbı hıssettırmesıne ızın vermeyın. Gozunuz kulagınız etrafınızdakı olumsuz enerjıye degıl, bebegınıze odaklansın. O sıze ıhtıyacı olan herseyı resmen telepati kurar gıbı söyleyecektır. Hıslerınıze herzamankınden cok guvenın.
-Bol su için. Iyı gıdalar yıyın. Emzirirken de dr tavsıyesı ıle vıtamınlerınızı almaktan vazgecmeyın. Bana kalırsa (tamamen benım tecrubem) sutunuzun yedıgınız ıctıgınızle gayet te ılgısı var. Rejım yaparak cok ya da kaliteli sut uretılebılecegıne ben ınanmıyorum.
-Emzırme sozkonusu olunca garip bi sekılde sızı uzmeye calısan ınsanlar olabılr. Hıc kaale almayın dalga gecın. Mesela "aaa benım sutumde ıkı parmak yag olurdu, yıka yıka bıberondan cıkmazdı senınkı nasıl?" dıyene hıhııhı dıyıp gulup gecın.
-Minigi emzirmekten asla vazgecmeyın. Mama takvıyesı yapmak durumunda kalsanız dahı emzırmeyı asla esgecmeyın. Ikınızın arasındakı en ozel anı, sadece beslenme olarak gormeyın.
-Ne olursa olsun mınıgınız cok cabuk buyuyecek, bır bakacaksınız bebeklık resımlerını opuyorsunuz kendısı buyumus. O yuzden hıcbır anını mutsuz, karamsar gecırmeyın, doya doya yasayın.

Sımdılık benden bu kadar. Basınızı agrıttım kusura bakmayın ne olur ama paylasmayı ıstedım...

ne güzel şeyler paylaşmışsın canım ağzına, yazan ellerine sağlık

Selam kızlar, ayva hakkında konuşmuşssunuz, ben oğluma hamileyken 1 kasa ayva yedim oğlum gamzeli doğdu. Gamzeli olsun diye değilde şifa olsun diye yemiştim.

birde ayrıntılı ultrasona niye giriyorsunuz kızlar doopler dediklerimi ayrıntılı ultrason?

AYRINTILI (DETAYLI) ULTRASON
İKİNCİ DÜZEY (İLERİ DÜZEY) ULTRASONOGRAFİ
Ayrıntılı ultrasonografi veya detaylı ultrasonografi veya ileri düzey (ikinci düzey) ultrasonografi aynı anlamdadır.
3 boyutlu ultrasonografi veya 4 boyutlu ultrasonografi bunlarla aynı anlama gelmez ancak halk arasında çoğunlukla aynı sanılır. Ayrıntılı ultrasonografi sırasında aileye bebeğin yüzü, elleri, ayakları 4 boyutlu olarak gösterilebilir ancak ayrıntılı ultrasonografi esas olarak 2 boyutlu olarak yapılır. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan ultrason cihazının 3 veya 4 boyutlu olması değildir, hatta 3-4 boyutlu olmasa da olur. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan bu konuda deneyimli bir uzmanın (genellikle perinatoloji, kadın doğum uzmanı veya radyoloji uzmanı) değerlendirmesidir.
http://www........................./2010/12/ayrintili-detayli-ultrason.html Bende okudumda daha detaylı :)

kızlar nasılsınız ara sıra giriyorum sayfaları takip ediyorum bazen yazmaya fırsat bulamıyorum ama genel olarak herkes maşallah cok iyi:16: cinsiyetler belli olmuş alışverişler başlamış. bizim yarın kontrolümüz bebişimi bayadır görmüyorum çok özledim yarın üçlü testimiz yapılack bide cinsiyetimize doktorumuz 12. haftada erkek demişti bakalım artık 16 haftalık olduk sanırım yarın kesinleşir.bizde artık yavastan eşyalarını almaya başlayacağız.:49: buarada 4 aylık hamileyim ve hiç kilo almadım kızlar sadece belim kalınlaştı gören 4 aylık hamile olduguma inanmıyor:52: sizde kilo durumları nasıl :26:

Bende daha hiç kilo almadım,bilenler hayırlı olsun diyor başkası anlamıyor hamile olduğumu.:1: İnşallah belli olur cinsiyeti,Rabbim iyi haberlerini duyursun hep inşallah.

doktorum ikili sonuçlarımın iyi olduğunu ve dörtlü teste gerek kalmadığını söyledi direk ayrıntılı ultrason yapalım dedi 20-22. haftada.dörtlü testte yalancı pozitif çıkabiliyor o zaman amniyosentez yaptırman gerekir dedi.çok kararsız kaldım size böyle bir yorum yaptımı doktorlarınız.

Zaten ikili oranı en yüksek olan,çok şükür ki iyi çıkmış bir tahmin olsa da.Detaylıda da zaten incelenmiş olacak.Bence doktorun kararı iyi.:34: Ben ikiliyide yaptırmadım.

kızlar baktı gündemde tatil mevzusu var ... bizde eşimle düşünüoz acaba ağustos sonu tatile gidebilir miyz bebekle nasıl olur bayaı toparlanmış olurlar değil mi...
erken rezervasyon için karar vermek lazım sizlerin görüşleri neeler

Ben şimdiden cesaret edemiyorum karar vermeye :) Zaten eşimde bende yola çıkıp geze geze gitmeyi tercih ediyoruz rezervasyon hiç yaptırmadık.Geçen sene Eylül 16'da evlendik balayı için Marmaris-İçmelerdeydik.Bu senede doğum günü süprizinden sonra yollara düştük aynı tarihte ( Eylül 16 hem doğum günüm hem de evlilik yıldönümümüz :) ) İzmir'de aldık soluğu miniğimde bizleydi :16:
Şimdi doğumda ve sonrasında bizi ne bekler bilmiyorum,eşim izninin ne kadarını kullanır doğumda bilmiyorum o yüzden bizde şimdilik plan yok :) Ama sağlık olduktan sonra inşallah,bebek küçük diye vazgeçmem ayrı bir tadı olacaktır,3 ay iyi bir süre diye düşünüyorum:34:

arkadaşlar ben grip olmuştum ama gebe olduğumu bilmiyodum buğu ve burnumun içine vicks sürmüştüm burnum açılsın die ama çok kötüydüm bunun bi sakıncası varmı bilen varsa cevap yazarsa sevinirim. :((((

Ne kusuru keyifle okudum :) Şahsen sizin gb deneyimli anneler ve böyle güzel anlatılan bilgiler kendi adıma çok önemli.
-Emzırme sozkonusu olunca garip bi sekılde sızı uzmeye calısan ınsanlar olabılr. Hıc kaale almayın dalga gecın. Mesela "aaa benım sutumde ıkı parmak yag olurdu, yıka yıka bıberondan cıkmazdı senınkı nasıl?" dıyene hıhııhı dıyıp gulup gecın. Gülümsedim,ilk önce böyle insanların varlığını kabullenmek gerekiyor galiba :) O gerginlikte olması gereken en son şey :) Elinize sağlık..

arkadaşlar ben grip olmuştum ama gebe olduğumu bilmiyodum buğu ve burnumun içine vicks sürmüştüm burnum açılsın die ama çok kötüydüm bunun bi sakıncası varmı bilen varsa cevap yazarsa sevinirim. :((((

Doktora danışılmalı burun içine sürülmemeli diye biliyorum bende.Ama bir sorun yaşayanıda duymadım şimdiye kadar.En doğrusu doktoruna danışman bence:34:

2li sonuçları iyi çıkanlar doktorlarının 3 lüye gerek duymadıgnı yazmıs benim dr emen gün verdi 3 lü için çok mu kafaya takıyorum ki ? ense kalınlıgı ölçümde 2.1 testte 1.33 çıkmıştı normalmi bu sonuclar acaba

Kızlar eğer ikili test yaptırıp sonuçlarınız iyi çıkmışsa sakın 4 lü test yaptırıp kafanızı karıştırmayın benim ikili testte sadece ense kalınlığına ve burun ölçümleri yapılmıştı onlarda normal çıktı 4 lü testi yaptım sonuç 50/1 çıktı doktorum amiyosentez önerdi dünya başıma yıkıldı ve amiyosentez yaptırdım sonuçlar üç hafta sonra çıkıcak nasıl dayanacağım bilemiyorum demem oki eğer ikili testinizde sorun yoksa sakın üçlü dörtlü testle kafanızı karıştırmayın

ayrıntılı ultrasonum yapıldı bgn.. 18+1 dim ama çoğu gelişimi 19. haftalarda çıktı....
270 gr olmuşuz...
kızımız olduğu kesinleşti...
btn organlarının gelişimi gayet normalmiş..
üstüne üstlük kıpır kıpırdı... neyse bi vesikalık pozunu da yakaladık... bu anı eşiniz kaçırmasın uzun süren bir tarama, bol bol izliyorsun..

kesinlikle iyi bi yerde yaptırın.. çok önemli birşey çünkü bu tespitlerin sonucunda tedavi yada önden önlem alma gibi bir durum var..
ikili tarama evet yaptırın ama sonucunu çok takmayın.. çünkü bu bir olasılık sonucu olacak tedavi yok başka bir şey yok, tek yapılacak şey var gebeliği sonlandırmak ... ve bi olasılıkla bebeği aldırmak çok zor.. bunu kaldırmak çünkü sağlıklı bi bebeğin olupta hayatta hep sağlıkklı kalacak diye bir garantimiz yok... kendinizi bu zaamanda bunları takarak üzmeyin....
hayat çok güzel ve bir mucizeyi yaşıyoruz....
sevgiler...

Fethiye ya da Kuşadası tarafı uygun güzel bence. Ama havalar soğutmazsa ben sarımsaklı tarafını düşünüyorum bize en yakın olduğu için canım:)

Sağol canım güzel paylaşım oldu ;)

Back
X