• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
Kızlar uzun bir aradan sonra hepinize merhaba,
Başıma gelenleri kısaca özetlemek istiyorum. 9 aralıktaki kontrolümde doktor bebeğin çok aşağıda olduğunu ve evde yatmam gerektiğini söyledi. Ayrıca bebeğin kalbinde leke gördü, 4 lü testimizi verdik. Dün sabah 8.30 da doktorumuz aradı sonucunuz kötü görüşmemiz lazım diye. Akşam 17.30 da yanına gittik sonuç 1:54 çıkmış, yeniden bebeğime baktı. Sadece kalpteki sorun ve bağırsaklarda yarı parlaklık gördü. Bebek zaten aşağıda olduğu için, amniyosentezi sen istersen yaparız, zaten riskli şu anda dedi. Karar vermeniz için başka bir doktorlar da görüşün dedi, Perşembe günü saat 12.30a da öbür doktordan randevu aldık. Dünden beri ne uyuyorum, ne yemek yiyorum, ne oturuyorum ne hareket edebiliyorum, artık ne yapacağımı şaşırdım. Perşembe günü bir karar vermem gerekiyor, 19. Haftaya gireceğiz 3-5 hafta arasında sonuç geldiğinden 24 hafta dolduğunda bebeğe herhangi bir işlem yapılamıyormuş. Lütfen dualarınızı esirgemeyin bizden, herkese sağlıklı günler...

canım çok geçmiş olsun. dua edeceğim senin için.

benim evimde yataknodam musait oldugu icin park yataga bosa para vermek istemedim. direk buyuyen besiklerden alacagim insallah. ucunda da sonradan etejer olan dolabi var. diger odama da gardrobunu koyacagim. bastan aldim aldim sonra ekonomik olarak yapamayabiliriz dedim. yani odasini sonra hazirlayacagiz ama esyalarini alip kullanamaya baslayaciz simdiden.

gecen de burada kizlar kece suslerden vs konusuyorlardi. ben de o gunden beri heves ettim. arastirdim. baktim kece beni zorlayacak bugun gidip biblo tul vs. alip bebek susunu yapmaya basladim ;)) ben yatan gebe oldugum icin cok bunaliyrm. evde bunlarla ugrasirim dedim. orguden de sikildim artik. kapi sus malzemelerini aldim. onu da ben yapacagim insallah;)) dr arada nadiren cikmama izin verdigi icin o hakkimi oglum icin kullandim.

canım , benim bütün günüm yalnız evde geçiyor. bu siteden ayrılmam hiç :) senin gibi bende örgü örmekten sıkıldım ve 2 gün önceden kapı süsü yaptım çok çok beğendim :) oyalanacak bir şeyler bulamayınca kendimi boğaza veriyorum :D onun için şuan boştayım ne yapsam da vakit geçse artık yapacak bir şeyde bulamadım oturuyorum öyle boşboş :(

Merhaba kızlar,

Bugün doktor randevumuz vardı. Herşey yolunda çok şükür problem yok haftasıyla uyumlu. Ayrıntılı ultrasonu sordum. Ben gerek görmüyorum dedi ultrasonda herşeye bakıyo zaten midesinden beyinciğine, senin sorunsuz bir hamilelik geçireceğini umuyorum dedi. Ayrıntılı ultrasonu nörolojik sorunu olanlardan istiyorum veya özel olarak isteyenler varsa yönlendiriyorum dedi. Bende muallakta kaldım. Doktoruma güveniyorum ama sizce yaptırmalı mıyım? Yaptıranlar varsa hangi kontroller yapılıyor? Nasıl oluyor kısaca?

kızlar size bişey sorucam.. benim hayırlısıyla kızım olucak ve adını mihrimah düşünüyoruz.. ay yüzlü demek..
aslında bu ismi daha hamile değilken karar vermiştim kızım olursa mihrimah olsun diye.. babasının adıda süleyman. kanuni sultan süleyman ın kızının adıda mihrimah bence çok anlamlı olur.
ama etrafımda birsürü insan saçma sapan yorum yaptı.. beğenen daha çok aslında ama yinede kötü yorumlar moralimi bozdu.. bide mihrimah diyince mihriban anlıyolar iyice sinirim oynuyo.. :5:
ilerde pişman olmaktan korkuyorum.. eğer ismi değiştirip başka isim koyarsam ve ilerde biyerden mihrimah ismini duyarsam intiharın eşiğine gelebilirim :14: :14: dertlerinizin yanında benimki devede kulak kalır ama sinirimi bozuyo bu konu.. fikirlerinizi almak istedim :34:
Cok guzel bi isim bence insanları kafaya takarsak hiç isim koyamayiz önemli olan bizim neyi sevdiğimiz insanlar öylesine konusuyo iste..
nerden başlasam bilemedim ben suna kadar devam ettiğim hastaneden memnun değilim son konraolde bunu net anladım bu hastane evime cok yakın 5 dk ve yeni doğanı yok en cok düşündürende o zaten şimdi detaylı için yine yakında ama 15 dakikalık mesafedeki hastaneye gitmek istedim çoğu bölümü kapalı yada dr yok diyor yeni doğanı var ve 3 tercihiöm araştırdığım ve cok lüks ve güzel bir hastane herşey var ama sigorta doğumu karşılıyor diğerleriyle aynı iyat nerdeyse ama yarım saat yada trafik olursa 45 dk sürüyor kafam cok karışık ilk kızım normal doğum normal ihtimali yüksek acil bir durumda uzak hastaneye yetişirmiyim 2. tercihim olan hastanede dr ve personel eksikliği korkuturyor ve şimdi gittiğim dr hiçmi hiç güven vermiyor ne yapayım sizce çıkmazdayım buğün karar vermem lazım randevyu alacağım dr için siz olsanız ne yapardınız
Canım 45 dk cok degil bence icine sinen hastaneye git..dogum pat diye olmuyo zaten rahat yetisilir yani..en hızlı dogum yapan 6 saatte yapıyor dogumu..ama cok cok acil bi durum olursa ve trafik de olursa ilk yakın bi hastaneye gidersin orda kontrolden geçip hastanene gönderilirsin en fazla..

nerden başlasam bilemedim ben suna kadar devam ettiğim hastaneden memnun değilim son konraolde bunu net anladım bu hastane evime cok yakın 5 dk ve yeni doğanı yok en cok düşündürende o zaten şimdi detaylı için yine yakında ama 15 dakikalık mesafedeki hastaneye gitmek istedim çoğu bölümü kapalı yada dr yok diyor yeni doğanı var ve 3 tercihiöm araştırdığım ve cok lüks ve güzel bir hastane herşey var ama sigorta doğumu karşılıyor diğerleriyle aynı iyat nerdeyse ama yarım saat yada trafik olursa 45 dk sürüyor kafam cok karışık ilk kızım normal doğum normal ihtimali yüksek acil bir durumda uzak hastaneye yetişirmiyim 2. tercihim olan hastanede dr ve personel eksikliği korkuturyor ve şimdi gittiğim dr hiçmi hiç güven vermiyor ne yapayım sizce çıkmazdayım buğün karar vermem lazım randevyu alacağım dr için siz olsanız ne yapardınız

Canım doğum önemli bi hadise. Benim fikrim donanımlı olan hastaneyi tercih etmenin daha doğru olduğu yönünde ama yinede sen bilirsin tabi..

Arkadaşlar diğer zor durumda olan ve sonuç bekleyen arkadaşlarımıza yaptığımız gibi koseden in sağlıklı hayırlı sonuçlar alması içinde yine ayetel kürsilerimizi okuyalım?? Duamızı yapalım derim?

merhaba arkadaşlar,
koseden arkadaşım geçmiş olsun inşşahl olumlu sonuçlar alırsın, içini ferah tutmaya çalış dualarımız seninle ve bebişinle.

biz bugün aşımızı olduk korkulacak bir şey yokmuş çok şükür ağrım ateşim vs olmadı. 1 ay sonra tekrar olacakmışız.
sağlık ocağında minicik bebekler vardı aşı için gelen, nasıl ağlıyorlar yazık seneye biz de öyle bebişlerle aşı için koşturucaz sanırım:31:

sabah kalkıp işe gelmek, gün boyu yatmadan durabilmek bile benim için zor olmaya başladığı günlerde aranızda hamile yogası, pilatesi ne biliim nefes egzersizi falan yapabilen var mı?
hep biliyoruz bunlar güzel şeyler, doğumu kolaylaştırıyor, kilo kontrolü sağlıyor falan ama benim için şu an, sadece her hamilenin hayali uzaklığında ..

canım , benim bütün günüm yalnız evde geçiyor. bu siteden ayrılmam hiç :) senin gibi bende örgü örmekten sıkıldım ve 2 gün önceden kapı süsü yaptım çok çok beğendim :) oyalanacak bir şeyler bulamayınca kendimi boğaza veriyorum :D onun için şuan boştayım ne yapsam da vakit geçse artık yapacak bir şeyde bulamadım oturuyorum öyle boşboş :(

cnm. ben de once kapi susu yaptim.
simdi de bebek suslerini. lavantali yapiyrm.
bir de fark ettim ki minicik bir hirka ihtiyaci varmis oglumun. onu da aradan cikarayim dedim.

eger dikis biliyorsan bebegine carsaf takimi yapabilirsin yavas yavas.. kendini yormadan.
bebek suslerini ikram.etmek icin sepet yada tabak yapabilirsin. suslu suslu.
aklima gelenler bunlar.
Arkadaşlar diğer zor durumda olan ve sonuç bekleyen arkadaşlarımıza yaptığımız gibi koseden in sağlıklı hayırlı sonuçlar alması içinde yine ayetel kürsilerimizi okuyalım?? Duamızı yapalım derim?

ben hemen okudum cnm.

ben okudum Allah ım kabul etsin tüm darda zorda olanların yüzünü güldürsün:16:

Selam arkadaşlarrrr,
Ya ben kendimi bi boşlukta hissediyorum.Normal zamanında doğarsa eğer şu an 4 ay kaldı ve ben sanki birsürü şey yapmam gerekiyomuş ta hiçbirşey yapamıyomuşum gibi hissediyorum.Neler almak lasım neler yapmak lasım nasıl bulucam birsürü tavsiye lazım tecrübelilerden. Sizde de varmı böyle şeyler?

Kızlar uzun bir aradan sonra hepinize merhaba,
Başıma gelenleri kısaca özetlemek istiyorum. 9 aralıktaki kontrolümde doktor bebeğin çok aşağıda olduğunu ve evde yatmam gerektiğini söyledi. Ayrıca bebeğin kalbinde leke gördü, 4 lü testimizi verdik. Dün sabah 8.30 da doktorumuz aradı sonucunuz kötü görüşmemiz lazım diye. Akşam 17.30 da yanına gittik sonuç 1:54 çıkmış, yeniden bebeğime baktı. Sadece kalpteki sorun ve bağırsaklarda yarı parlaklık gördü. Bebek zaten aşağıda olduğu için, amniyosentezi sen istersen yaparız, zaten riskli şu anda dedi. Karar vermeniz için başka bir doktorlar da görüşün dedi, Perşembe günü saat 12.30a da öbür doktordan randevu aldık. Dünden beri ne uyuyorum, ne yemek yiyorum, ne oturuyorum ne hareket edebiliyorum, artık ne yapacağımı şaşırdım. Perşembe günü bir karar vermem gerekiyor, 19. Haftaya gireceğiz 3-5 hafta arasında sonuç geldiğinden 24 hafta dolduğunda bebeğe herhangi bir işlem yapılamıyormuş. Lütfen dualarınızı esirgemeyin bizden, herkese sağlıklı günler...

Merhabalar,
uzun zamandır buraya yazamadım, sıkıntılar yaşadım ama şimdi hamd olsun daha iyiyim. Yazamamın nedeni 8. haftada şiddetli bi kanama geçirdim, yaklaşık 1 hafta hastanede yattım ve 2 ay kadar istirahat ettim. Kanamamın nedeni, hipertansiyon hastası olduğumdan bebeğime giden damarlardan biri koptu, kanamam yaklaşık 2 ay sürdü suanda çok şükür çok çok aza inmiş durumda , ama doğuma kadar Proluton Depart ve Progesterona devam ediyorum. Bu arada bi prenses geliyor evimize, şimdilik ikimizde iyiyiz. Haftaya ayrıntılı ultrasona giricem inşallah hayırlı haberler alırım. Dualarınızı eksik etmeyin kızlarr...:49:

çok geçmiş olsun Allah acil şifalar vesin dualarımız sizinle Allah hayırlı haberlerle karşılaştırır inş

Selam arkadaşlarrrr,
Ya ben kendimi bi boşlukta hissediyorum.Normal zamanında doğarsa eğer şu an 4 ay kaldı ve ben sanki birsürü şey yapmam gerekiyomuş ta hiçbirşey yapamıyomuşum gibi hissediyorum.Neler almak lasım neler yapmak lasım nasıl bulucam birsürü tavsiye lazım tecrübelilerden. Sizde de varmı böyle şeyler?

bend ekendimi büyük bi boşlukta hiç bişey bilmez gibi hıssediyorum çok canım sıkılıyo daralıyorum bu konuda, üstüne şimdi gripte oldum vay halime içler acısı

Kasik agrisi olanlar oluyo canim ozellik adet donemlerinde oluyomus.birde rahim buyuyor tabi.ocak sonu gibi bi cogumuzub kocaman karni olcak.kanaman falan yoksa cok yipratmamaya calis kendini.bende baya bi arastirma yaptim eyup beyden memnunlar genelde ona gitmeye karar verdim

Ayyy ben çok heyecanlanıyorum bu karın büyümesi konusunda:1: kanamam yok çok şükür ama dün bugün ağrım biraz fazlaydı. Pazar büyük iş yaptım evde yoruldum etkisi vardır belki :26:

Ben hala bebişimi hissedemedim ya :( doktor kilodan dolayı olabileceğini söyledi bu haftaya hissedersin demişti ama tık yok :( çok üzülüyorum ya :50: tek hissedecekten ben kaldım sanırım :S yarın Sabah'ta detaylı usg var bakalım inş hayırlı haberler alırız.

Sevdiğin birşey ye,genelde meyve suyu çikolata derler ama bende işe yaramadı onlar,tatlıdan uzaklaştım zaten hamile kaldığımdan beri.Yedikten sonra arkana bayaa yaslanarak otur ya da sırtüstü uzan dinle kendini :) Zaten yeni duyacağın için çok hafif hareketler olur.Uyurken sağa ya da sola dönük olabilirsin bu kötü birşey değil ama sola yatmak tercih edilendir.:34:

Merhaba kızlar,

Bugün doktor randevumuz vardı. Herşey yolunda çok şükür problem yok haftasıyla uyumlu. Ayrıntılı ultrasonu sordum. Ben gerek görmüyorum dedi ultrasonda herşeye bakıyo zaten midesinden beyinciğine, senin sorunsuz bir hamilelik geçireceğini umuyorum dedi. Ayrıntılı ultrasonu nörolojik sorunu olanlardan istiyorum veya özel olarak isteyenler varsa yönlendiriyorum dedi. Bende muallakta kaldım. Doktoruma güveniyorum ama sizce yaptırmalı mıyım? Yaptıranlar varsa hangi kontroller yapılıyor? Nasıl oluyor kısaca?

Benimde normal kontrollerde hiçbir sorunum yok ama başka doktor istemişti yaptırdık.Herşeyin ölçümünü yapıyorlar,rapor çıkarıyor canım.Ben yaptırdım çok şükür herşey normal.Birtek bebeğin eşi aşağıdaymış rahime 17 mm uzaklıkta,bu da bu haftalarda çıkar ama normale döner dikkatli ol sen yine de dedi doktor.Kendi doktorum özelde o dediğin gb zaten rutin kontrolleri bile daha uzun tutuyorlar o bakıyor herşeye hep:34:

Selam arkadaşlarrrr,

ayni seyi ben soracaktim.
ben de birden bir panikledim ki sorma gitsin cnm. sanki bebegimin hicbirsegi yok ve ben de yetersiz kalacakmisim gibi geldi.
diger iki bebge alip kullanmam nasip olmayan esyalari doktum. ne var ne yok baktim. sonra basladi panik. sonra annemi arayip sordum..bunlar yeterli. cunku daha hediye de cok gelir dedi. bendekilerin listesini yazagin canim. fikrin olur.

0-3 ay icin:
iki tane hastane cikisi (dogum yapan arkadaslarim mutlaka iki takim al dedi)
bir zibin takimi
3 tane gecelik takimi (alt ust takim)
3 tane altina giyecegi penye.
2 tane yelek
5-6 tane body
3 tane tulum seklinde penye body (kol ve bacakli yani)

3-6 ay icin:
birsey almamisim.

6 ay ve daha buyuk:
boy boy bodyler
3 tane alt ust takim
5 tane altina giyecek
2 tane yelek
3 tane daha buyuk takim

genel aldiklarim:

alt acma takimi
2 battaniye
emzirme yastigi
biberon
agiz silme mendili
banyo havlari
kuvet ve filesi
corap
poposunu altini temizledikten sonra kullanmak icin kucuk havlu
disarida sarmak icin tulum battaniye diyeyim
kendi orduklerim

almayi planladiklarim:
bebek araba takimi
yatagi ve dolabi
nevresim takimi
yere koymak icin ana kucagi

aklimdakiler bu kadar canim.
eksik yada fazla varsa kizlar bana da bir zahmet soyleyin lutfen.

Back
X