2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
gidemedim ben daha kocis gelmedi beklemedeyim =) aay valla ne guzel anlatmisin duygularima tercuman :9: ben de ondan korkuorum cocuk buyumeden gitmek lazim yoksa hic gidemeyiz cunku cocuk gitmek istemez hakli da olur yani istememek de biz turkiyede dogup buyuduguuz icin orayi istioz o da burayi isticek dogal olarak- ya en azindan kafa dengim bi arkadasim olsaydi hic olmazsa tutunurdum azcik da olsa valla illet oluom bir de buranin milletine bi tane cakasim gelio irkcilik yapiom :1::27: esimin bi arkadasi yaza evlenio esini getircek buraya bakalim belki o gelince birbirimize destek oluruz arkadas oluruz belki de zamanla severim buralari suan pek sanmiorum ama bekleyip görucez zamanla- belki bigun firsat olursa seninle de tanisiriz kader kismet :34: ben burayi kuruttum ahan da kis geldi gelecek derken geri gitti yahuu kar mar yok ahan da kesildi yine =) geldim ben buraya hamile oldugumu ögrendim ilk ayda zatii fazla olmadi geleli

Bende terstim buranin insanlarina karsi kendilerini surekli iyi yapma guleryuzlu yapma cabasi icindeler...
Benimde esim ve o izmirli arkadasimin eside ayni yerde calisiyordu oda ben gelmeden cok sevinmis turkiyeden biri gelicek diye daha nisanliyken esim anlatiyordu geldim ama tanistirmaya kalmadan tesadufen dil kursunda tanistik cok sasirdik cok sevindik oda hamileydi ozamanlar... Allahim sukurler olsun dedi ilk görunce tabi benim yeni 2 haftam oldugu icin niye sukrettigini sonradan anlayabilmistim:1:
cok iyi anlasiyorduk ama ordan tasininca uzaklastik kaynanamlarin yakininda oturuyoruz simdi oda 2 saatlik uzak bize eski oturdugumuz yerde Flen diye kucuk bir yerde yasiyor ister istemez görusmuyoruz artik en son oglu oldugunda gittim kizi bile olmustu haberimiz yoktu birbirimizden malesef...
okulu sevmiyorsun sanirim ama orda cevre yapmak mumkun gerci geneli somalyali veya arap olunca insan istemiyor:14:
bizde uzak sayilmayiz 1-2 saat en cok insan istediktne sonra zamanla görusebilir dedigin gibi nasip kismet belli olmaz :1:
benim ilk geldigim senenin kisi berbatti eksi 30 lari bulmustu 4 sene evvel nefes bile alamiyordum sonra gittikce idare oldu derken bu sene hic kis gelmedi valla bunada sukur gelmeez olsun öyle kis:14::14:

gidemedim ben daha kocis gelmedi beklemedeyim =) aay valla ne guzel anlatmisin duygularima tercuman :9: ben de ondan korkuorum cocuk buyumeden gitmek lazim yoksa hic gidemeyiz cunku cocuk gitmek istemez hakli da olur yani istememek de biz turkiyede dogup buyuduguuz icin orayi istioz o da burayi isticek dogal olarak- ya en azindan kafa dengim bi arkadasim olsaydi hic olmazsa tutunurdum azcik da olsa valla illet oluom bir de buranin milletine bi tane cakasim gelio irkcilik yapiom :1::27: esimin bi arkadasi yaza evlenio esini getircek buraya bakalim belki o gelince birbirimize destek oluruz arkadas oluruz belki de zamanla severim buralari suan pek sanmiorum ama bekleyip görucez zamanla- belki bigun firsat olursa seninle de tanisiriz kader kismet :34: ben burayi kuruttum ahan da kis geldi gelecek derken geri gitti yahuu kar mar yok ahan da kesildi yine =) geldim ben buraya hamile oldugumu ögrendim ilk ayda zatii fazla olmadi geleli

Bende terstim buranin insanlarina karsi kendilerini surekli iyi yapma guleryuzlu yapma cabasi icindeler...
Benimde esim ve o izmirli arkadasimin eside ayni yerde calisiyordu oda ben gelmeden cok sevinmis turkiyeden biri gelicek diye daha nisanliyken esim anlatiyordu geldim ama tanistirmaya kalmadan tesadufen dil kursunda tanistik cok sasirdik cok sevindik oda hamileydi ozamanlar... Allahim sukurler olsun dedi ilk görunce tabi benim yeni 2 haftam oldugu icin niye sukrettigini sonradan anlayabilmistim:1:
cok iyi anlasiyorduk ama ordan tasininca uzaklastik kaynanamlarin yakininda oturuyoruz simdi oda 2 saatlik uzak bize eski oturdugumuz yerde Flen diye kucuk bir yerde yasiyor ister istemez görusmuyoruz artik en son oglu oldugunda gittim kizi bile olmustu haberimiz yoktu birbirimizden malesef...
okulu sevmiyorsun sanirim ama orda cevre yapmak mumkun gerci geneli somalyali veya arap olunca insan istemiyor:14:
bizde uzak sayilmayiz 1-2 saat en cok insan istediktne sonra zamanla görusebilir dedigin gibi nasip kismet belli olmaz :1:
benim ilk geldigim senenin kisi berbatti eksi 30 lari bulmustu 4 sene evvel nefes bile alamiyordum sonra gittikce idare oldu derken bu sene hic kis gelmedi valla bunada sukur gelmeez olsun öyle kis:14::14:
bide unutmadan emzirme kursu varmis hemsire önerdi 8 defalik ilki 13 subatta basliyor gidicem varsa sende sor ve git ne kadar bilsek kardir baska seylerde konusulucak sanirim

Hepinize iyi akşamlar kızlar , nasıl gidiyo durumlar ... Çok erken ama beni şimdiden ara ara doğum korkusu sarmaya başladı. Normaline hiç cesaretm yok , sezeryan düşünüyorum çevremdekilerin çok zor demesinden ondan da korkar oldum .Ara ara kolay doğum yapanların yazılarını okuduğumdan ben de yapabilirim diyorum ama sonra bi anda tekrar güvenimi kaybediyorum ..Aslında doğum şekli hakkkında da olumlu şeyler konuşup birbirimizi motive etsek çok ii olcak :(

Canlarım bugun e bebekta avent urunlerınde ındırım var , fıyatları baska sıtelerden de kontrol ettım evet gercekten ındırımlı . Bugun hemen karar vermemem gerektıgı ıcın sasırdım kaldım. Avent elektrıklı sut pompası teklı ıcın kullanan alan tavsıye eden varmı ?
Bırde bıberon ısıtıcısını ınceledım. Ben bıberon ısıstıcının ıse yarayacagını dusunuyorum, almak ıstıyorum bunun hakkında da yorumu olan varmı ?
Zaten bıberon setı olarak da Avent yenıdogan setı almayı dusunuyorum ısıstıcı da da kendı bıberonu kullanılır.
Tum bunlar 430 TL gıbı bır sey tutuyor :(

Tavsıye yorum yada onerılerınıze acıgıö bu akşam ısten cıkar cıkmaz magazaya gıdecegım ...

Biberon ısıtıcısı, biberonla besleme yapanların daha çok işine yarıyor. Mesela;

Sağlık ya da diğer nedenlerle gögüsten emziremeyen anneler (sağılan sütleri dolaptan çıkarıp ısıtıp vermek için, malum bebişler acıkınca ağlıyor ve 1 dk bile önemli oluyor)
Çalışan ve işe erken geri dönen anneler (sağıp donducuya konulan sütlerin bakıcı tarafından ısıtılarak verilmesi)
Mama ile besleme yapan anneler( mamayı ve ya mama hazırlanacak suyu içilebilecek kıvama getirmek için)

Çalışma şekli, bildiğimiz kettle gibi ama içine bir biberonu alacak genişlik ve derinlikte. Dibindeki kısım ısınıp suyu ısıtıyor. Dolayısıyla suyun içindeki biberon ve biberonun içindeki süt te ısınıyor. (Benmari usulu)

Alternatifi, biberon alacak derinlikte ve genişlikte bir buyuk kahve/çorba fıncanı bulmak, varsa kettle da su kaynatıp bıberonu koydugumuz fıncanı kaynar suyla doldurup bıraz bekletmek. Isınma suresı olarak ıkı ıslemın farkı yok.

Genelde bıberon ısıtıcıları uygun fıyatlı, cok ıyı /pahalı bır marka olmasına gerek yok. Kahve fıncanı vs ugrasılmaz dıyorsanız gerekebılır.

Bunlar aklıma gelenler bıberon ısıtıcısı ıcın...umarım faydası olmustur

Hepinize iyi akşamlar kızlar , nasıl gidiyo durumlar ... Çok erken ama beni şimdiden ara ara doğum korkusu sarmaya başladı. Normaline hiç cesaretm yok , sezeryan düşünüyorum çevremdekilerin çok zor demesinden ondan da korkar oldum .Ara ara kolay doğum yapanların yazılarını okuduğumdan ben de yapabilirim diyorum ama sonra bi anda tekrar güvenimi kaybediyorum ..Aslında doğum şekli hakkkında da olumlu şeyler konuşup birbirimizi motive etsek çok ii olcak :(

Epidural sezeryan ile doğum yaptım. Bebeğimin doğum ve çıkış anını hıssetme yaşama şansım oldu. O anı , hıslerı hıcbırzaman unutamam....Bebeğimi hemen gordum ve narkoz sıkıntıları yasamamıs oldum.
İlk ağız sutu hemen geldi zaten su gıbı oluyor emdıkce asıl sut gelıyor. Sezeryan olanın sutu hemen gelmez lafı dogru degıl......
Çok ciddi sancılarım ağrılarım olmadı. Bunda bıraz da takılan epidural kateterinin hastanede oldugum surece çıkarılmaması ve oradan sureklı ağrı kesıcı verılıyor olması etken.
Katateri hısetmıorsun ve herhangi bir rahatsızlık acı vermiyor.

İlk ayağa kaldırmaları ve yurutmelerı bıraz zor oluyor.

Eve gııttıgımde aynen normal hayatıma devam ettım nerdeyse dıyebılırım.

Bu da özetle benım yaptıgım dogum seklı olan epidural sezeryan ile yasadıklarım...

Merhaba kızlar bende şeker çıkmadı ama bugünki kontrolümde doktorum çok kilo aldığımı söyledi 27 haftalık oldum toplam 14 kilo almışım çok diyetisyene gitmeyi önerdi doktorum tatlı çok yiyordum ben şişelerce nutellaaa bitirdim tatlı yemeden duramıyorum :( oğlumda 1.200 olmuş gelişimi gayet güzel dedi ama kilo konusunu nasıl halledecem bilemiyorum galiba içinizde en fazla kilo alan benim :(

Ay iki gündür yatak döşek yatıyorum çok hastayım :43::43:
gecmis olsun canim bizim atom karisimlardan yap ihlamur zencefil bal tarcin portakal greyfirt ve istrat
bu şeker illeti mahvetti beni resmen aşeriyorum mahvoldum düşünmeden yapamıyorum yememem gerekenleri bu akşam resmen ağladım sırf stresten.daha 3 ay var nasıl geçecek bu şekilde azıcık yesem hemen şeker 250 oluyor yemesemde aklım kalıyor psikolojim çok bozuldu.oğlumda da çıkmıştı şekerim ama hiç bu şekilde olmamıştı.:50::50::50:
sorma canim esimde dio ki napiosun nasil bi tabak o ne war daha diyet baslamdi idam olcaklar bile son anlarino istdgi gibi yasio diom.....ve bnm yapolmaz yenmez gidilmez gii yasaklara zaafim wardir bakalim yarin dt gitcez esim 100 lul isteyen dr a cok kizdi seni kadin dogumcun bu tahlili uygun gormus alt tarafi dietle makinala takip etcen ne war bi daha ki ay yapariz 100 luk falan nasil baska secenek sunmaz bosu bosuna muayne parasi werdik dio...hosss saglikk tabiki ama iste dr lar hic yardimci degil hic bir birinin yaptgina ok wermio bi haftada dr a wrdigimiz para hadii hesabi yok...bakalim yarin ki neler cikarcak basimaaa daha :((((((

Son düzenleme:
merak etme tatlim ara ara bu konuda gundeme gelio ......ama benim gibi dik kafalisan ise yaramior....bende normal dogumun bebekte yarattigi riskli durumlari okudum okuyali bir turlu normal dogumu kabullnemiorum.....ki normal istiodum ben hamile kaldigimda ama cok okumamak lazimmis....
Epidural sezeryan ile doğum yaptım. Bebeğimin doğum ve çıkış anını hıssetme yaşama şansım oldu. O anı , hıslerı hıcbırzaman unutamam....Bebeğimi hemen gordum ve narkoz sıkıntıları yasamamıs oldum.
İlk ağız sutu hemen geldi zaten su gıbı oluyor emdıkce asıl sut gelıyor. Sezeryan olanın sutu hemen gelmez lafı dogru degıl......
Çok ciddi sancılarım ağrılarım olmadı. Bunda bıraz da takılan epidural kateterinin hastanede oldugum surece çıkarılmaması ve oradan sureklı ağrı kesıcı verılıyor olması etken.
Katateri hısetmıorsun ve herhangi bir rahatsızlık acı vermiyor.

İlk ayağa kaldırmaları ve yurutmelerı bıraz zor oluyor.

Eve gııttıgımde aynen normal hayatıma devam ettım nerdeyse dıyebılırım.

Bu da özetle benım yaptıgım dogum seklı olan epidural sezeryan ile yasadıklarım...

woooowww cok guzel olmus ve atlatmissun anladigim kadariyla peki arkadasim o takilan zimbirti nerde damarda koldan mi bi de sonradan cok bel agri oluo diolar ayaga kalkman zaman aldimi....ben ya epidural ya narkozlu istiiom ama karar wermedim daha dr ma da bisi demedim :)

Doğum deneyimim yok..Zaman zaman normal,bazende sezeryandan korktum..Hep okudum hep okuyorum..Kafamdaki en büyük etken bebeğin normal doğuma hazırlanıyor olması ve bedenimizinde gelişimi bu yönde hızlandırıyor olması,hamileliğimiz boyunca..Çok büyük bir mucize bu..Risk her grupta var bunu inkar edemeyiz..Şuan düşündüğüm normal Allah izin verirse,çok farklı çok güzel şeyler okudum,olumsuzlarıda okudum sebepleri gözden kaçırmadan..Sezeryandan korkuyordum dediğim dönemdede onlarıda okudum her türlü,kendimi hiç şartlamadım ama okuduklarıma göre..Şimdi ikisinede hazırladım sayılır kendimi,çünkü normal istiyorum ama sezeryandanda korkmamam gerektiğini gördüm son dakika onu yaşamam gerekirse önyargılı olmamak için..İlk iş önyargıları silmek sanırım..DOĞUM MELEĞİ diye bir site var şuan onada bakıyorum ara ara,yarrdımcı olur belki..Rabbim sağlıkla,hep güzel hatırlayacağın bir doğum nasip etsin inşallah,cümlemize:16:

Kargo pahaliya gelicektir bencede artik durdurayim kendimi en iyisi :1: zaten az bucuk sey kaldi...facem de var pek kullanmasamda nisan annesi grubunada katilirim artik haberlesiriz birbirimize de destek oluruz bu surecte nede olsa sartlari ayni olan cimri bir ulkede yasiyoruz :33:
epiduralin ne oldugunu bile unuttum :17: dogumla ilgili ne okuyorum ne soruyorum bu sefer gittigimde sorayim artik hemsireye 14 subatta benimde randevum... guzel haberler aliriz insallah...
sebamedin tum urunleri isvecte mevcut gecen bir eczanede gördum ve siparislede alinabiliyor netten ...
bi yandan sirlar dunyasi bi yandan KK derken aldiklarim cicileri yanlis yerde paylasmisim :1: siteninde yenisiyim ve acemisiyim :30:
benimde uykum vardi ama seni görunce kaldim isteee benimle ayni sorunlari yasiyan biri dedim :27:
görusuruz bundan sonrada telden de giriyorum gördukce yazarim sende kendine iyi bak iyi geceler :16::54:

bide unutmadan emzirme kursu varmis hemsire önerdi 8 defalik ilki 13 subatta basliyor gidicem varsa sende sor ve git ne kadar bilsek kardir baska seylerde konusulucak sanirim

Ya kursu dediğin iyi oldu ben de konusmustum ebeyle dogumdan korktugumu falan söylemistim Türkiye de kurslar oluo burda da var mi diye ? Dil bilmion bilsen giderdin gibi biseyler dedi.demekki dil bilmek lazim sen esinle beraber mi gitmeyi dusunuon tek mi ?

Ya kursu dediğin iyi oldu ben de konusmustum ebeyle dogumdan korktugumu falan söylemistim Türkiye de kurslar oluo burda da var mi diye ? Dil bilmion bilsen giderdin gibi biseyler dedi.demekki dil bilmek lazim sen esinle beraber mi gitmeyi dusunuon tek mi ?
malesef çoğunun vakti 2 de filan yani o işteyken sadece 2 tanesı 5 te başlıycak onlara gelebilir ama diğerleine kardeşimle gidicem... sen anlamadanda gıdebılırsın az cok ınsan çözüyor nede llsa hele ki gösterilerek yapılıyorsa burda olsan beraber giderdik valla:1:

Canım hiçç korkma normal doğum en iyisi yasadıgım ulkede ölum kalım durumu dışında kesinlikle sezeryan yasak iyi birşey olsaydı kesinlikle yasaklanmazdı herşeyin normali olmalı dogumunda öyle...
Her sanıye dunyaya yenı 1 ınsan geliyor okadar korkutucu olda dunya nufusu yukselecegıne duserdı:34: ve okadar kötu olsa kimee 2. Çocugu düşünmezdi bile

kızlarrrrr oğluşuma Allah'ın izniyle Eymen Bera ismini bırakmayı düşünüyorum ama ailem Bera'yı pek beğenmedi kız ismine benziyor deyip duruyolar. Eymen sahabe ismi Bera Bin Malik de peygamber efendimiz zamanında şehit olmuş cesur bir asker iki ismi de dini ve kulağa hoş geliyor ayrıca Bera ilim ve cemalde üstünlük demek. sizce kötü mü ???

Canım belki kızıcan ama :17: berra bencede kız ismi gibi duruyor cok guzel bir isim ama kıza daha çok yakışır diye düşünüyorum yada berraya yakın kız ismi cogunlukta diye belki öyle hissediyorum...berrın berrak berran gıbı...
ama Eymen e lafım yokk cok guzel bir isim berra yerıne baska bir isim bulsanız bence dahada guzel olur

Canım inşallah doğumdan sonra hayırlısı ile güzel ve rahat bir iş bulursun. Ben doğumdan sonra ücretsiz izin alıp Ocak'ta da çıkmayı planlıyorum zaten önemli olan benim için hizmet sürem uzun kalsın, onu da atlattım mı sorun kalmayacak inşallah.

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım benim. Gönlünden geçen gibi olur inşallah bu çabaların sonuç verir.

artik size ii haberler hic getiremiorum cok uzgunum....mide yanmam beni uykumdan uyandirio resmen kasilio yanarken midem bu nasil sac tipi anlamadim :(((( seker mevzum aldi basini gidiyorrr....kendi kadin dogumcumun onerdiigi dahiliciye ulasim zor die gitmedim burda gittim bugun dr dedi ki ben sana bu 75 lik yuklemeye gore hic bisi yapamam hamileliklerde 100 luk istuorum 100 luk yaptir....beynimde vurulmusa dondum bu arada bu islemin 80 yada 65 gibi bi rakam tuttugunu ogrendimmm.....labaratuarci da kollarima bakti odem ve beze yapmis kolun 3 gun falan dinlensin dedi......ben simdi napiyim sizce fikirleriniz cok onemli dr umla ayni hastanede olan dahiliciye gidip kendimi ona teslim edim bu dr mi dewam edim...birde dr um derse ki bna 75 lik kafi di neden bnm haberim yok 1 haftada bu kadar seker yuklemesi falan die tepki gosterirse...dr 15 te bir takip eder dahiliyeci deyince 45 dk lik yol die girmedim orda dahiliciye...sizce ne yapmaliyim birde 75 lik te okadar deger yuksek degil ki bi daha yaptrim hemde 100 luk.... :(((

Kendi doktoruna git canım bırak dahiliyeciyi kadın doğumcular bide kendi aralarında çelişiyor herkesin dediğini yapmaya kalkarsan işin içinden çıkamazsın. Hem 45 dk. nedir ki ben 2 saat yol gidiyorum doktor için üstelik yolda ralli pisti gibi uçurumlar uçurumlar...

bende öyle düşündüm ama dr um aşırı ciddiye aldı bu durumu:44:anlmadımki..
çok teşekkür ederim canım:16:

Benim doktorda ne rahat yahu ben daha şeker yüklemesini yaptırmadım bile gittim daha erken dedi :D Bu cuma yapılacak banada nasıl dayancam bilmiyorum aç kalınca elim ayağım titremeye başlar benim :D

Ay iki gündür yatak döşek yatıyorum çok hastayım :43::43:

Çok çok geçmiş olsun canım. Tez zamanda iyileş inşallah. Bi atlamadın dicem ama hastanede bi mikrop gitse yenisi geliyodur:(

Bende çok korkuyordum her ikisinden de hala korkuyorum ya :) Eşime söyledim bir kez Allah aşkına içinde kalacak hali yok, çocuk doğacak kurtuluşunda yok bu durumda korkmanında bi anlamı yok dedi kestirdi attı ya :D

sabah sabah yine mutsuzum dün akşam yediden sonra hiç bişey yemedim sabah şekerime baktım off ya yine 120 lerde iyice takıntı oldu bende diye eşim ölçme cihazını aldı elimden dakika da bir ölçücem yoksa.bugün cihazda yok yanımda unuturum inşallah.şeker düşünmekten iş yapamaz oldum.bugün ofisteyim işlerimde yoğun.yazılanları okudum inşallah herkesin gönlüne göre güzel bir doğum olur kızlar.bende sezeryan oldum ama çok güzeldi herşey yine sezeryan olacağım bu defa genel anestezi istemiyorum tek fark bu olacak galiba epidural olsa güzel olur.

Bende çok korkuyordum her ikisinden de hala korkuyorum ya :) Eşime söyledim bir kez Allah aşkına içinde kalacak hali yok, çocuk doğacak kurtuluşunda yok bu durumda korkmanında bi anlamı yok dedi kestirdi attı ya :D

aynen benim eşimde öyle.. aşkım gel şu metini oku bak böyle böyle yazıyor diyorum. bana okutma hatun sende okuma bırak akışına çıkar gelir o dedi. onlar için hava hoş tabi acısını biz çekicez sefasını onlar sürecek :D

merak etme tatlim ara ara bu konuda gundeme gelio ......ama benim gibi dik kafalisan ise yaramior....bende normal dogumun bebekte yarattigi riskli durumlari okudum okuyali bir turlu normal dogumu kabullnemiorum.....ki normal istiodum ben hamile kaldigimda ama cok okumamak lazimmis....

woooowww cok guzel olmus ve atlatmissun anladigim kadariyla peki arkadasim o takilan zimbirti nerde damarda koldan mi bi de sonradan cok bel agri oluo diolar ayaga kalkman zaman aldimi....ben ya epidural ya narkozlu istiiom ama karar wermedim daha dr ma da bisi demedim :)

Doğumdan önce ilk işlem olarak belden bir iğne yapıp, sonra da belinden ince bir katater takıyorlar. İğne acı vermiyor. Kateter takılırken de hiçbirşey hissetmiyorsun, hissiz bir bölge ya da çoktan uyuşmuş oluyor. Artık çoğu normal doğumda da, annenin daha konforlu şekilde dalgaları karşılaması için epidural takılıyor zaten. Bel ve omurilik önemli sinirlerin olduğu bir bölge olduğu için, epidurali yapacak narkozitörün, konusunda tecrübeli ve iyi olmasına dikkat edilmeli.

Epidural takıldıktan sonra doğum başlıyor. Vücudunda hiçbir değişiklik olmuyor yani bayılma, uyku vs... Takılmadan önce ne kadar uyanıksan, aynen öyle uyanıksın. Diğer ilginç şey ise, herşeyi hissediyorsun ama acı duymuyorsun. Bebeğin tam doğum anında, bebeğin çıkışını yani doğurduğunu hissediyorsun. Muhtesem bir his... Uyanık oldugun için bebeğini hemen görüyor, dokunuyor, sesini duyuyorsun. Narkoz almadığın için sütün geliş süresi çok fazla etkilenmiyor tahminimce. Ayrıca narkoz almayınca, uyanma süresi sıkıntıları yaşanmıyor. (Kusma, bulantı, sürekli uyku, bulanık zihin vs)
Bazı arkadaşlarım hiçbir acı hissi olmasa da, doğum ve ya ameliyat hissini kaldıramayacaklarını düşündükleri için tamamen narkozla uyutularak sezeryan olmayı tercih ettiler. Eğer sezeryan ile doğuma kesin karar verdiysen; bahsettiğim şeyleri yaşamak seni ürkütmüyor tam tersi heyecanlandırıyorsa, epidurali tercih edebilirsin.
Ayağa kalkmak zaman almıyor tam tersi aynı gün ayağa kaldırıyorlar. Hatırladığım en büyük acı ilk ayağa kalkıp yürüdüğüm zamandı. Buna rağmen ayağa kalkmaya başladıkça giderek rahatlıyorsun. Onun dışında benim sancım, ağrım pek olmadı. Kataterden (belden)sürekli ağrı kesici veriliyor. Zaten düğmesi elinde ağrı olacak gibi hissettğin an basıyorsun, ilaç gidiyor.

Buarada doktorlar doğum esnasında gerekli gördükleri an narkoza geçip devam edebilirler.

Başka ne sormak istersen sorabilirsin herzaman canım. İlk doğumda ben herşeyi çok merak ediyordum ama tam anlamıyla sorabileceğim biri yoktu, keşke olsaydı. İlk gebeliğimde zorunlu olarak sezeryan yaptım. Astım rahatsızlığım var ve hamililiğimde korkunç boyutlara ulaşmıştı. Nefes alamadığım için konuşamıyordum, iki kelime ile cümle kuruyor, kafa sallıyarak anlasıyor, yatamıyordum. Bebeğe yeterli oksijen gitmeyeceğinden bile şüphelendiler o hale gelmiştim, Allah kimseye vermesin.... ve artık son üç ayda nefes alamayıp her an boğulacağım dışında birşey düşünemez hale gelmiştim. astım krizi geçirdiğimde ilaçlar bile yetmiyor daha fena oluyordum. Zorunlu olmasaydım da, sezeryanı seçebilirdim belki, sanırım zamanında gelmezse hiç riske atmaz ve sezeryana ok derdim. Öyle 3 hafta filan beni öldürsen beklemezdim, birşey olur diye korkardım. Şimdi doktora normal doğum yapıp yapamayacağımı sordum. Çünkü bu gebeliğimde astımım çok daha iyi huylu seyrediyor. Daha önce sezeryan olduğum için normal doğumun zorlama olacağını söyledi, ben de zorlamadım. Halen acaba mı diye aklıma geliyor ama doktoruma güvendiğim için ısrarcı olmadım. Yaşadığım kadarıyla epidural sezeryanın da kötü ya da korkulacak birşey olmadığını da görünce ok dedim...

sabah sabah yine mutsuzum dün akşam yediden sonra hiç bişey yemedim sabah şekerime baktım off ya yine 120 lerde iyice takıntı oldu bende diye eşim ölçme cihazını aldı elimden dakika da bir ölçücem yoksa.bugün cihazda yok yanımda unuturum inşallah.şeker düşünmekten iş yapamaz oldum.bugün ofisteyim işlerimde yoğun.yazılanları okudum inşallah herkesin gönlüne göre güzel bir doğum olur kızlar.bende sezeryan oldum ama çok güzeldi herşey yine sezeryan olacağım bu defa genel anestezi istemiyorum tek fark bu olacak galiba epidural olsa güzel olur.

Off Allah sabır versin canım ama yememeniz gerekiyor ya daha çok istiyor insanın canı işte. Bi kaç gün dayansan sonra o düzene de alışırsın inşallah.
Birde cahilliğime verin bu epidural ile genel anestezi arasında ki fark nedir?

aynen benim eşimde öyle.. aşkım gel şu metini oku bak böyle böyle yazıyor diyorum. bana okutma hatun sende okuma bırak akışına çıkar gelir o dedi. onlar için hava hoş tabi acısını biz çekicez sefasını onlar sürecek :D
Seninkide rahatmış canım :D Bende ona şimdi cefa çektiriyorum uyuyamıyor benim yüzümden ayrıda yatamıyor :D

bende ayniyim renni emme kullaniorum ilk zamanlar gunde 2 kez aliodum simdi ise sayisini bilemiorum

ben zaten su sinuclardan hic bisi anlayamiorum bi tek bi saat tokluk yuksek ozaman nie bi ona bakmiolar 30 saat can cekistiriolar ben de yazicam simdi ve gecenkileride oku anlarsin ayni seleri yasadigimizi
bestem cnm benım mıde yanman coksa doktoruna sor pulcet dıye bır hap var onu al yemın edıyorum rennı gavıscon hıkaye ben sıseyı yarıya ındırıyodum 1 seferde banamıısn demıyodu ama pulcet mukemmel bır ılac hayır dua edersın o kadar rahatlatıyo :34:

Back
X