2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?

• Ankete Katılan
    513
kızlar varın kilo alın çocuk iyi olsunda, bende keşke işdahım açık olsada yesem.
51 kilo ile hamile kaldım 56 kiloyum 28. haftamdayım.

kızlar kan hapını vermedi bana bu doktor kanın normal diye, ilk defa bir doktor kan ilacı vermedi biraz tuhaf bir doktor.
devit 3 de vermedi.
bir tek decavit verdi.

kan ilacı kullanmayan var mı?

nassiniz kizlar oncelikle gobek deligimle basim dertte deli olucam kanatana kadar kasimak gelio icimden gul suyu pidra yag krem denemediim kalmadi aglamak istiorum.....:47: :47:

bir digeri kocam hatta bogazlari iltihap olmus allah guc verdi de ayaga kalktim bas dis derken unuttum wallaaaa kendimi ates yapti sitma tuttu berbat bi gecedi :((((( simdi ii yarin is basi ilaclar ii geldi heralde...

canikolarrr ben okudum yazdim cewaplarida walla ama bu tartismali bir mevzumus hicbirimiz birbirimizi kirmayi istemeyizzzzz herkes gerginke olur bole seler...inanin herkesin yazdiginda bi parca dogruluk payi war....hrkes her duyguya her aciyi her mutlulugu her sorunu farkli cozer farkli yasar kendi icin dogru olana karar werir...ewet belki yanlos secimdir belki dogru bunu ancak yasayarak ogrenebiliriz....sadece bizler burda yasadiklarimizi orneklerle paylasmak icin burdayiz...kaldi ki gercek dostluklara bile tas cikartir bu topigimiz....cikarimiz yok dusmanliimiz yok....bazi kesin yorumlar weya cok yonlendirici yorumlar canimizi sikabilir ki bi hepimizin basina gelio.....hayatin sadece tatli yanlarini degil aci larinida paylasioruz olumsuzluklarinida yada dik kafali ca bendeniz gibi dogru bildigimizi diretioz....ama tek amacimiz war kendimiz icin en dogrusunu secmek....zaman zaman cok bunaliyoruz gercekten oturup sebepsiz aglioz birazdan benim yapicagim gibi....maddi zorluklar anne baba koca yapilacaklar we dogum stresi sekli parasi sanki hic derdim yok gibi tek mutluluk kaynagim bir cukalata bir tawuk gogusu bir borek bunlarda yok neden sekerim warmis bak bak ......

kızlar varın kilo alın çocuk iyi olsunda, bende keşke işdahım açık olsada yesem.

kızlar kan hapını vermedi bana bu doktor kanın normal diye, ilk defa bir doktor kan ilacı vermedi biraz tuhaf bir doktor.
devit 3 de vermedi.
bir tek decavit verdi.

İki hamileliğimde de kullandım, değerler iyi olsa da bir haftadan sonra yetmiyor sanırım. İstersen tekrarlat testlerini, kansızlık ta iştahsızlık yapar. Balıkyağı, elevit ve kalsiyum takviyesi de alıyorum.

Herkes cok kilodan bahsediyo.benim gibi az kilo alan varmis.bende 3.5 kilo aldim 27 haftaligim ama oglumun durumu iyi sukur.benim kardesimde tam 27 haftakikkken 3 kilo almis.6 kiloyla girdi doguma ciktiginda 9 kilo vermişti

Canım bende 30 haftanın içindeyim hatta cumartesi 31oluyor toplamda 4 kilo aldım. Normal bence doğuma kadarda en fazla bi 4 alırsam 8 ile girerim doğuma

Ben de 27 haftalığım 2.5 aldım...cok kilo aldım diye üzülen arkadaslara sesleniyorum üzülmeyin sizinkinin çoğu ödem doğumdan sonra siz bizlerden daha hızlı atacaksınız fazlaliklari kiminin doğumda 7 kg şu gidiyor kiminin 5 gidiyor kiminin 10 gidiyor...Kuzenim geçen ay doğum yaptı tansiyon problemi vardı çok şişmişti inanır mısın hala haftada 2 3 kilo eksiliyorum diyor...

Umarım canım yaaaa ödemim var biraz hisssediyorum günlük ödem kontrolleri yapıyorum ama ne bileyim işte insann şiştikçe üzülüyor

Canım bende 30 haftanın içindeyim hatta cumartesi 31oluyor toplamda 4 kilo aldım. Normal bence doğuma kadarda en fazla bi 4 alırsam 8 ile girerim doğuma

Canim az once bir arkadasla konustum ikinci bebegini dogurdu sezeryenle.ilkinde 15 kilo aldim 1 hafta kalkamadim bunda 6 kilo aldim ameliyattan sonra kalktim emzirmem falan cok rahat oldu dedi.iyilesme surecini etkilyor sanirim.insallah bizde onun gibi oluruz.gerci onemli olan bebeklerimizin iyi olmasi kilo verilir tabi.

Tatlım sen de dersane öğretmeni misin branş kurum şehir???

canım ben mebde kadrolu matematık öğretmenıyım.okulda hep sabahcıydım. çocukta olmadıgı ıcın kendımı hep çalışmaya verdim. haftaıcı öğleden sonra etüt merkez haftasonu yarım gundersanede çalıştım. özel dersler de oluyordu. ama sıkıntılı gebelık gecırdıgım ıcın eylulden berı heyet raporluyum. tum işlerımı bıraktım.hersey yavrum için..doğumdan sonra eskı tempoyu zaten yapamam

devit 3 de vermedi.
bir tek decavit verdi.

Canım hiç öyle düşünme bebeğin iyiliğinin gerçekten alınan kiloyla hiç ilgisi yok o zaten alabileceği kadarını alıyor bence seninki en iyisi bak kanın bile düşük değilmiş, benim o kadar beslenmeme rağmen kanım hep düşük çıkıyor malesef ben de sadece kan ilacı ile tiroid hapı kullanıyorum.

meerhaba arkadaşlar bebegım olsun dıye [13 yıldır olmuyorda]500 yasıne nıyetlendım ..bana yardımcı olurmusunuz..

Canim az once bir arkadasla konustum ikinci bebegini dogurdu sezeryenle.ilkinde 15 kilo aldim 1 hafta kalkamadim bunda 6 kilo aldim ameliyattan sonra kalktim emzirmem falan cok rahat oldu dedi.iyilesme surecini etkilyor sanirim.insallah bizde onun gibi oluruz.gerci onemli olan bebeklerimizin iyi olmasi kilo verilir tabi.

tabiki canım kilonun da etkisi olur. sen kaçla hamile kaldın

aslinda 15 kg cok ideal nasil 6 almis bu sefer yaaaa huuuu ben ilk uc ayda aldim 6 :9:ama haklisin yaaa ne kaar sisersek okadar kendi ii olma surecimizi etkiliozzz..tabiki once saglik sonra kg ama illa takilioz iste ...
meerhaba arkadaşlar bebegım olsun dıye [13 yıldır olmuyorda]500 yasıne nıyetlendım ..bana yardımcı olurmusunuz..

oluruz tabiki ben bi tane okuurum say benide ama temizlik badana ancak yarin gece herkes gidince heralde allah kabul etsin simdikten...dualarimiz kabul etsin allah yardimciniz olsun tez zamanda....hayirlisi ile...

aslinda 15 kg cok ideal nasil 6 almis bu sefer yaaaa huuuu ben ilk uc ayda aldim 6 :9:ama haklisin yaaa ne kaar sisersek okadar kendi ii olma surecimizi etkiliozzz..tabiki once saglik sonra kg ama illa takilioz iste ...

oluruz tabiki ben bi tane okuurum say benide ama temizlik badana ancak yarin gece herkes gidince heralde allah kabul etsin simdikten...dualarimiz kabul etsin allah yardimciniz olsun tez zamanda....hayirlisi ile...

allah razı olsun arkadaşım...

devit 3 de vermedi.
bir tek decavit verdi

Canim decavitte de hatrı sayılır derecede demir var rahat ol

Ben de hem demir hem kalsiyum hem balikyagi hem decavit var dr demiri hergün diğerlerini dönüşümlü olarak gün aşırı alabilirsin dedi balık yağı haftada 2 bile yeter dedi
Tatlım sen de dersane öğretmeni misin branş kurum şehir???

canım ben mebde kadrolu matematık öğretmenıyım.okulda hep sabahcıydım. çocukta olmadıgı ıcın kendımı hep çalışmaya verdim. haftaıcı öğleden sonra etüt merkez haftasonu yarım gundersanede çalıştım. özel dersler de oluyordu. ama sıkıntılı gebelık gecırdıgım ıcın eylulden berı heyet raporluyum. tum işlerımı bıraktım.hersey yavrum için..doğumdan sonra eskı tempoyu zaten yapamam
Olsun minikler değer canım gerekirse biraz evde otururum zaten dersanecilik sektörü sömürüyor insanı başkasının çocuğuyla vakit geçirirken kendiminkini ihmal etmek istemem tabi atanirsam çalışırım zira şartlar rahat devlette

Canım hiç öyle düşünme bebeğin iyiliğinin gerçekten alınan kiloyla hiç ilgisi yok o zaten alabileceği kadarını alıyor bence seninki en iyisi bak kanın bile düşük değilmiş, benim o kadar beslenmeme rağmen kanım hep düşük çıkıyor malesef ben de sadece kan ilacı ile tiroid hapı kullanıyorum.

vitamin kullanmıyormusun canım ?

ben yine doktor değiştircem. fiyatı biraz tuzlu ama kafam rahat olsun, evime yakın bir hastane tercih ettim, pazartes başlıycaz bakalım inşallah güzel şeyler söyler.

kızlar isimleri düşündüünüz mü
anket falan açabiliyormuyuz?

ben ediz ile alperay isminde çok kararsızım sizce hangs güzel.

Aman aman ne yaptınız tatlı anneler? Birkaç saat girmedim, şimdi baktım bir de ortalık karışmış...

Daha forumun ilk başlarında bir yazı yazmıştım kendi yaşadıklarıma dayanarak, hamilelik ve lohusalıkta bizi bekleyenlerle ilgili... Şimdi aynı şeyleri yeniden yazıp söyleyip kafanızı şişirmek istemiyorum ama ailenizin özeli ile ilgili kimseyi takmayın, kendinizi böyle üzmeyin lütfen. Herkesin annelik yolculuğu kendine özel. Bence kişisel gelişimimizin en önemli aşaması, annelik... Bu yüzden herkes ayrı şekilde yaşıyor anneliğini, sorunlarla farklı şekilde başa çıkıyor. Benim için en iyisi evde kalıp çocuk bakmak olabilir; birkaç sene sonra artık bunun iyi olmadığını düşünebilirim. Bir başkası doğum yapıp hemen ardından çalışabilir ve yıllar sonra artık bundan vazgeçip evinde çocuklarıyla ilgilenmek isteyebilir. Kimi yıllarca çocuk yapmazv kimi evlenip arka arkaya çocuk sahibi olabilir...Bunun bir kuralı yok ki. Çocuğunuz için en doğru olanı belirleyen o kadar çok faktör var ki, her çocuk ta aynı değil...Eğer siz en iyisini yaptığınızı düşünüyorsanız, öyledir zaten.

Toplum; yapısı gereği mecburen hayatınızın her aşamasında; ne okumanız, nerde nasıl davranmanız, kimle evlenmeniz gerektiğiyle, nerede çalışıp, ne zaman kaç çocuk yapacağınızla ilgilenecektir. Daha sonra yaptığınız yemek çeşitlerine, çocuğunuzun uyku ve yemek alışkanlıklarına, boyuna kilosuna laf edecektir. Daima en doğruyu biliyor olacaktır ve sürekli konuşacaktır!:) Kimi zaman kabul etmesek te, en doğruyu söyleyecektir, er-geç lafına geleceğizdir:) Kimi zaman da, sadece basma kalıp sözlerle saçmalar ve at gözlüğünü çıkaramadan yüzyıllarca aynı teraneyi söyler. Herkesi dinlemek bu yüzden güzel..... İçinden işimize geleni, aklımıza yatanı alır, öyle olmayanı unuturuz gider...

Olumsuz konuşmalar olmasın güzel anneler. Hepimizin dileği sağlıklı evlatlar kucağımıza alıp, mutlu şekilde yaşayabilmek. Burada farklı düşünsek te, hep birbirimize destek olduk, iyi ki varsınız...
Aynen katılıyorum zaten bu durumu aşmış bi ınsanım dert degil insanlara gore yaşasaydım bu kadar mutlu olamazdım..kimsenin lafı yüzünden kendimi perişan edecek degilim canım..herkesin dogrusu kendine dimi.. ben sadece yediğim lafı yutup gecmek istemedim cunku cok gereksiz ve bence cok agresif ve savaş ruhluydu..rahatsızlık verdiysem herkesten özür dilerim..:) gercekten topigimiz cok guzel bugun nazarları benden çıktı galiba:)
sıkma canını arkadaşım .. benım annem benı 1.5 yasında yuvaya verdıgı ıcın ne okul ne de buyume cagım boyunca yanımda yeterınce yanımda olmadığı için 30 yasındayım hala affetmedım onu! onunda paraya ıhtıyacı yoktu o da ıskolıktır.. vs vs.. once ben dıyen ınsanlar kendılerını akıllı sanıyorlar! boşwer sen hıııc gerılme. herkesın kendı bılecegı ıs..herkes kendı ektıgını bıcer, biçiyor,biçmeli de...
Canım herkesin fikri kendine herkes kendi şartlarına gore degişik kararlar vermekte özgür dimi..kimseyi yargılamiyorum..benim fikrim belli..dogru veya yanlış kimseye bana hakaret etme yetkisi vermez..bunu belirtmek istemiştim ben..iyi geceler bütün annelere..:)
bu arada anneni affet canım boşver evet onlar anne ama mükemmel olamazlar dimi hepsinin kusurları hataları olabilir belki biz de yanlışlar yapıcaz sonuçta insanız..onemli olan hayattan ders çıkarıp tecrübe ettigimiz hatalara bilerek düşmemek..:)

Son düzenleme:
Back
X